|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?
Cytat:
![]() Dzisiaj czytałam wątek od 51 strony. Znowu zacznie się porównywanie temperatur, u kogo szybciej zrobi się biało
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2011-09-12 o 23:01 |
|
|
|
|
#2552 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?
Ojej.. Jak ja bym już tak chciała..
![]() Właśnie, czy ktoś już może słyszał jakie są prognozy na zimę? Kiedy pierwszy śnieg, czy mróz? ![]() Ja chcę już lampki na drzewach, na ulicach! Jak w tamtym roku. Czyż nie są śliczne?
Edytowane przez Tills Czas edycji: 2011-09-13 o 10:28 |
|
|
|
#2553 | |
|
|
Cytat:
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
witam wszystkich
forum podczytuję od dawna, teraz postanowiłam zadebiutować w pisaniu i jako "maniaczka" Świąt uznałam ten temat za idealny mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona oczekujących z niecierpliwością na śnieg, choinkę i całą tą magiczną atmosferę
|
|
|
|
#2555 |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
![]() Z racji tego, że uwielbiam atmosferę świąteczną jaka panuje w mieście, te lampki, ruchome mikołaje w witrynach i bombki to się przyłączam ![]() Wrzucacie zdjęcia pierniczków, aniołków, to ja wrzucam moją ulubioną piosenkę świąteczną, przy której buzia mi się śmieje nawet latem http://www.youtube.com/watch?v=ihW56Xa3XGQ |
|
|
|
#2556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A zdjęcia śliczne, szczególnie podobają mi się lodowe rzeźby ![]() Nie wiem co mojemu ojcu odbiło, ale zachciało mu się piernika i tu cytuje "takiego jak się robi na Boże Narodzenie"
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2937145 5]Cześć!
![]() Z racji tego, że uwielbiam atmosferę świąteczną jaka panuje w mieście, te lampki, ruchome mikołaje w witrynach i bombki to się przyłączam ![]() Wrzucacie zdjęcia pierniczków, aniołków, to ja wrzucam moją ulubioną piosenkę świąteczną, przy której buzia mi się śmieje nawet latem http://www.youtube.com/watch?v=ihW56Xa3XGQ[/QUOTE] Ahahahah ta piosenka prześladuje mnie za każdym razem jak ją usłyszę. Po prostu wbija mi się w mózg i przepadam na jakiś miesiąc ![]() Jak robi się chłodno i pochmurnie to i mi się już BN chce Ale jak jest jak dziś - smażące słońce to myślę/marzę o pięknej, złotej jesieni ![]() Choć nie ukrywam, że wstępny zarys prezentowy już napisałam ![]() edit: łap wersję live :P http://www.youtube.com/watch?v=xMtuVP8Mj4o Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2011-09-13 o 13:17 |
|
|
|
#2558 | |
|
|
W zeszłym roku...
![]() Cytat:
![]() A moimi ozdobami można by było obdzielić szczodrze ze 3 choinki Bo co roku na wyprzedażach świątecznych kupujemy z mamą a to bombki, a to łańcuszki, a to aniołki itd...
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2011-09-14 o 11:41 |
|
|
|
|
#2559 | |
|
|
Cytat:
Pewnie, że przyjmiemy Masz jakieś zimowe fotki ? Choinki, lampki itp Jak tak, to wrzuć coś
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
eh miałam niedawno nieplanowany format kompa i straciłam wszystko bo oczywiście nie miałam nic pozgrywane na płyty i wogóle
ale wyszperałam 3 fotki z meila, dwie świąteczne i jedna bardziej zimowa - nasza Mycha wtapiająca się kolorystycznie w zimowy krajobraz pierwszy raz będę wstawiać zdjęcia na forum, mam nadzieję, że się uda ![]() ![]() ![]() edit: kurcze, wstawiły się linki zamiast zdjęć może ktoś życzliwy mnie poinstruuje jak się wstawa zdjęcia, próbowałam znaleźć coś na forum ale też nic nie znalazłam :/---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
eh żałuję, że mieszkam w bloku i to jeszcze na parterze, więc nawet balkonu ubrać nie można bo złodzieje wszystko kradną zaraz co najwyżej lampki w oknie, za to mieszkanie w środku jest wszędzie przyozdobione no i przebogata choinka może niektórzy uważają to za kicz ale dla mnie choinka musi być kolorowa i świecąca czyli w ruch idą zawsze bombki, łańcuchy, pierniczki, cukierki i mnóstwo lampek (na zdjęciu choinka wygląda na biedną bo lampki nie były włączone no i stare zdjęcie, szkoda, że nie mam z zeszłego roku bo wyszła nam naprawdę piękna choinka, aczkolwiek cukierki utrzymały się tylko na niej tylko dwa dni... )Edytowane przez justysiaa89 Czas edycji: 2011-09-14 o 12:53 |
|
|
|
|
#2561 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2562 |
|
Rozeznanie
|
haha
a ja lubię tą! http://www.youtube.com/watch?v=x0eDDtJq_eg lekcje j. niemieckiego co roku w grudniu ![]() tylko coś słabo tutaj śpiewają ![]()
|
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe chcecie się pouśmiechać?
http://www.marks and spencer.com/Christmas/b/44386030?ie=UTF8&ie=UTF8? ie=UTF8&intid=gnav_flower s-amp-gifts_christmas-shop Spacje są po marks i and
|
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że na początku byłam troszkę zszokowana, że ktoś może lubić zimno, ten śnieg, zakładanie miliarda warstw na siebie
Ale jak myślę o świętach, sylwestrze, o jeździe na desce i innych wspomnieniach to buzia sama mi się uśmiecha
|
#2565 |
|
Raczkowanie
|
jak juz wczesniej napisalam kocham bardziej atmosfere przedswiateczna niz same swieta. Ale jedno lubie podczas swiat, kiedy juz jest po wigilii ,wszyscy pojda spac, a ja robie sobie herbatke wylaczam wszystkie swiatla i zostawiam tylko choinke wlaczona i pare swieczek,I tak siedze sobie na kanapie i popijam herbatke i gapie sie na ta choinke. Niesamowity spokoj, i swiat dziecinstwa powraca......
|
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest naprawdę magiczne
|
|
#2567 |
|
|
Hejka, u mnie rano było dzisiaj 9 st. , a ja czułam się, jakby było -9
![]() Aaaaaaaaaaaa i śniło mi się, że śnieg pada...
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie by było. Tylko obawiam się żeby nie było takiej pluchy. Bo jak jest takie nijakie coś to nie lubię zimy. Ale jak jest dużo śniegu i aż skrzypi pod nogami to jest fajnie
|
|
#2569 | |
|
|
Cytat:
![]() Chociaż czasem mam depresję z powodu dużych mrozów, bo myślę wtedy o tych biednych psinach w budach... I w ogóle o zwierzętach... ![]() O, odpowiedzcie teraz na zestaw pytań, pliz ![]() 1. Dokarmiacie zimą ptaki? 2. Jakie? 3. Czym? a) kupujecie gotową mieszankę czy same dobieracie składniki? b) spajacie może pokarm jakimś tłuszczem czy nie? 4. I w czym ? a) macie karmniki? * kupione czy zrobione własnoręcznie? b) karmicie może w czymś innym niż karmnik? Np. parapet itd... Znalazłam w gazecie taki pomysł na zrobienie karmnika: 1. W dnie niedużej doniczki ( ja mam plastikowe) robimy dziurę i przewlekamy przez nią dość gruby sznurek. 2. Zawiązujemy na końcu supełek. 3. Supeł musi wystawać za brzeg doniczki. 4.Do miski czy innego naczynia wsypujemy karmę dla ptaków , zalewamy niesolonym tłuszczem i mieszamy. 5. Taką mieszanką wypełniamy doniczkę i zawieszamy np. na drzewie. Na wystającym sznurku ptaki będą mogły 'siadać' . Bardzo fajnie to wygląda ( doniczki powinny być kolorowe) , tylko zobaczę, jak wyjdzie w praktyce ![]() O, właściwie tak : (tylko, że dałam biało-czarne zdj. , bo kolorowe pogarszało jakość... )
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznam szczerze, że nigdy nie dokarmiałam ptaszków, ale za Twoją namową czemu nie?
Tylko gdzie taki karmnik przywiązać, do okienka czy do drzewa?
|
#2571 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chcę już żeby był grudzień
|
|
|
|
#2572 |
|
Konto usunięte
|
ja dokarmiam ptaki, mam nawet śliczny karmniczek który tata mi zbudował
![]() wieszam im czasami kawałek słoninki, daję skórkę od chleba a tak ogólnie to kupuję mieszankę dla ptaków w sklepie ogrodniczym. słyszałam kiedyś teorię, że nie powinno się ptaków dokarmiać, bo to je "rozleniwia" i kiedy przestaniesz je dokarmiać pozdychają z głodu bo nie będą umiały znaleźć sobie jedzenia
|
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
ja też zawieszam słoninkę, albo gotuję kaszę, mieszam trochę ze smalcem i czasem innymi ziarenkami np. pszenicą, pakuję to do kubeczka np. po lodach i kładę na boku, żeby był łatwy dostęp do tej otwartej części
, czasami jeszcze dziurkuję gdzieniegdzie :P albo rozrzucam okruszki i skórki od chleba na parapecie ![]() edit: dopiero zauważyłam, że mój "karmnik" przypomina ten ze zdjęcia, niestety mieszkam w bloku więc jedynym rozwiązaniem jest położyć pudełeczko na parapecie ale i w ten sposób ptaszki sobie radzą
Edytowane przez justysiaa89 Czas edycji: 2011-09-16 o 09:51 |
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
ja też zawieszam słoninkę, albo gotuję kaszę, mieszam trochę ze smalcem i czasem innymi ziarenkami np. pszenicą, pakuję to do kubeczka np. po lodach i kładę na boku, żeby był łatwy dostęp do tej otwartej części
, czasami też dziurkuję gdzieniegdzie :P albo rozrzucam okruszki i skórki od chleba na parapecie ![]() edit: dopiero zauważyłam, że mój "karmnik" przypomina ten ze zdjęcia, niestety mieszkam w bloku więc jedynym rozwiązaniem jest położyć pudełeczko na parapecie ale i w ten sposób ptaszki sobie radzą ![]() edit2: niechcący dodałam drugi raz post, bo myślałam, że pierwszy się nie dodał eh :/ Edytowane przez justysiaa89 Czas edycji: 2011-09-16 o 09:51 |
|
|
|
#2575 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A miliarda warstw nie muszę zakładać, bo zawsze inwestuję w niemodną, ale ciepłą kurtkę i buty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. Na pewno sikorki przylatują, a innych gatunków nie znam, ale przylatują też jakieś inne. 3. Słoniną, smalcem i oleistymi nasionami np. słonecznik albo siemię lniane. O tych nasionach kiedyś w tv mówili, że takie są najlepsze dla ptaków zimą. 4. Słoninę wieszam na sznurku, a nasiona ze smalcem wkładam do własnoręcznie zrobionego karmnika ( w podstawówce kiedyś zrobiłam taki fajny ).
|
|
#2576 | |||
|
|
Cytat:
![]() Ja przywiążę raczej do drzewa na ogródku. Codziennie chodzę dać papugom jeść, więc codziennie mogę kontrolować karmnik. U mnie na oknie raczej się nie da, bo mój kot szajby dostanie, a ptaki mogą wtedy nie przylatywać. Chociaż... W zeszłą zimę na słoninkę się kusiły O, pokombinuję z oknem korytarzowym ![]() A na oknie kuchennym postaram się o taki zwykły karmnik. ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
Wiesz, są konkretne miesiące od kiedy do kiedy wolno, a wręcz trzeba dokarmiać i podawać ciepłą wodę, ale teraz nie pamiętam, poszukaj w Googlach Faktycznie, ptaki szybko przyzwyczajają się do łatwości zdobywania pokarmu. Moja sąsiadka ma sklep. Czasem jak jej córki nie zjedzą bułek, to daje je na taki daszek i tam dokańczają je wróble. Teraz wokół mojego bloku, pod rynnami mamy gniazdo obok gniazda Ależ jest świergot na wiosnę ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2011-09-16 o 09:46 |
|||
|
|
|
#2577 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Super, Super, nie mogę się doczekać. : ))A ja już wczoraj robiłam śledzie w miodzie, a teraz dwa dni mają leżakować - robię to po to, żeby zrobić coś nowego na święta, a wiadomo, że nie chcę klapy, więc będę teraz smakować ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2578 | |
|
|
Cytat:
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo fajne Muszę poszukać takich u siebie. Kiedy takie karmniki się wystawia? Kiedy ty wystawisz?
|
|
#2580 |
|
Zadomowienie
|
Jak ja bym chciała, zeby już był grudzień i było czuć zimę i święta
Bo teraz to za nic nie mogę się wczuć, a już bym chciała
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

Ale zleci szybko, nim się obejrzymy a już tak będzie.

Jak w tamtym roku. Czyż nie są śliczne? 

Jak tak, to wrzuć coś
ale wyszperałam 3 fotki z meila, dwie świąteczne i jedna bardziej zimowa - nasza Mycha wtapiająca się kolorystycznie w zimowy krajobraz 

może ktoś życzliwy mnie poinstruuje jak się wstawa zdjęcia, próbowałam znaleźć coś na forum ale też nic nie znalazłam :/