moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was? - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-12, 22:51   #2551
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?

Cytat:
Napisane przez DiamanteNegro Pokaż wiadomość
O jaaa, ja tez już nie mogę się doczekać tego świątecznego czasu. Chciałabym żeby już był koniec listopada, początek grudnia Ale zleci szybko, nim się obejrzymy a już tak będzie.
Dokładnie, jak w zeszłym roku
Dzisiaj czytałam wątek od 51 strony. Znowu zacznie się porównywanie temperatur, u kogo szybciej zrobi się biało

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2011-09-12 o 23:01
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 10:07   #2552
Tills
Przyczajenie

Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?

Ojej.. Jak ja bym już tak chciała..
Właśnie, czy ktoś już może słyszał jakie są prognozy na zimę? Kiedy pierwszy śnieg, czy mróz?
Ja chcę już lampki na drzewach, na ulicach! Jak w tamtym roku. Czyż nie są śliczne?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 33226458.jpg (35,0 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a3_2010_12_03_20_21_02.jpg (74,3 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a4_2010_12_03_20_21_02.jpg (70,9 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aniol_2010_12_03_19_45_21.jpg (76,8 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rzeba_66.jpg (94,6 KB, 75 załadowań)

Edytowane przez Tills
Czas edycji: 2011-09-13 o 10:28
Tills jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 11:32   #2553
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez Tills Pokaż wiadomość
Właśnie, czy ktoś już może słyszał jakie są prognozy na zimę? Kiedy pierwszy śnieg, czy mróz?
Ja chcę już lampki na drzewach, na ulicach! Jak w tamtym roku. Czyż nie są śliczne?
Są... boskie !!!

Stary 2011-09-13, 12:23   #2554
justysiaa89
Zakorzenienie

witam wszystkich forum podczytuję od dawna, teraz postanowiłam zadebiutować w pisaniu i jako "maniaczka" Świąt uznałam ten temat za idealny mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona oczekujących z niecierpliwością na śnieg, choinkę i całą tą magiczną atmosferę pozdrawiam
justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 12:27   #2555
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cześć!
Z racji tego, że uwielbiam atmosferę świąteczną jaka panuje w mieście, te lampki, ruchome mikołaje w witrynach i bombki to się przyłączam

Wrzucacie zdjęcia pierniczków, aniołków, to ja wrzucam moją ulubioną piosenkę świąteczną, przy której buzia mi się śmieje nawet latem

http://www.youtube.com/watch?v=ihW56Xa3XGQ
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 13:02   #2556
feather
Wtajemniczenie

Cytat:
Podobno w październiku ma się zepsuć pogoda i już w listopadzie będą pierwsze mrozy, ale zima będzie mało zimna. No, ale wiadomo, że to różnie bywa z prognozami pogody.
A zdjęcia śliczne, szczególnie podobają mi się lodowe rzeźby

Nie wiem co mojemu ojcu odbiło, ale zachciało mu się piernika i tu cytuje "takiego jak się robi na Boże Narodzenie"

feather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 13:14   #2557
Parvati
Zakorzenienie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2937145 5]Cześć!
Z racji tego, że uwielbiam atmosferę świąteczną jaka panuje w mieście, te lampki, ruchome mikołaje w witrynach i bombki to się przyłączam

Wrzucacie zdjęcia pierniczków, aniołków, to ja wrzucam moją ulubioną piosenkę świąteczną, przy której buzia mi się śmieje nawet latem

http://www.youtube.com/watch?v=ihW56Xa3XGQ[/QUOTE]

Ahahahah ta piosenka prześladuje mnie za każdym razem jak ją usłyszę. Po prostu wbija mi się w mózg i przepadam na jakiś miesiąc

Jak robi się chłodno i pochmurnie to i mi się już BN chce
Ale jak jest jak dziś - smażące słońce to myślę/marzę o pięknej, złotej jesieni a święta idą na dalszy plan...
Choć nie ukrywam, że wstępny zarys prezentowy już napisałam

edit:
łap wersję live :P
http://www.youtube.com/watch?v=xMtuVP8Mj4o

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2011-09-13 o 13:17
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 11:40   #2558
Nimfa20

W zeszłym roku...

Cytat:
Napisane przez shamrok Pokaż wiadomość
mialam poczekac do listopada z ta goraczka, ale juz dzisiaj sprawdzilam czy ozdoby z zeszlego roku nadaja sie jescze.
i juz umowilam sie na sylwestra , oj juz nei moge sie odczekac , jak ja kocham mroz .
Ja też

A moimi ozdobami można by było obdzielić szczodrze ze 3 choinki

Bo co roku na wyprzedażach świątecznych kupujemy z mamą a to bombki, a to łańcuszki, a to aniołki itd...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 28 11 10r.jpg (52,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bn (1).jpg (41,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bn (2).jpg (51,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bn (3).jpg (44,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bn (4).jpg (30,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bn (5).jpg (40,9 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2011-09-14 o 11:41
Stary 2011-09-14, 11:44   #2559
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez justysiaa89 Pokaż wiadomość
witam wszystkich forum podczytuję od dawna, teraz postanowiłam zadebiutować w pisaniu i jako "maniaczka" Świąt uznałam ten temat za idealny mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona oczekujących z niecierpliwością na śnieg, choinkę i całą tą magiczną atmosferę pozdrawiam
Witam

Pewnie, że przyjmiemy

Masz jakieś zimowe fotki ? Choinki, lampki itp Jak tak, to wrzuć coś
Stary 2011-09-14, 12:48   #2560
justysiaa89
Zakorzenienie

eh miałam niedawno nieplanowany format kompa i straciłam wszystko bo oczywiście nie miałam nic pozgrywane na płyty i wogóle ale wyszperałam 3 fotki z meila, dwie świąteczne i jedna bardziej zimowa - nasza Mycha wtapiająca się kolorystycznie w zimowy krajobraz pierwszy raz będę wstawiać zdjęcia na forum, mam nadzieję, że się uda

edit: kurcze, wstawiły się linki zamiast zdjęć może ktoś życzliwy mnie poinstruuje jak się wstawa zdjęcia, próbowałam znaleźć coś na forum ale też nic nie znalazłam :/

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
W zeszłym roku...

Ja też

A moimi ozdobami można by było obdzielić szczodrze ze 3 choinki

Bo co roku na wyprzedażach świątecznych kupujemy z mamą a to bombki, a to łańcuszki, a to aniołki itd...
to pierwsze zdjęcie zimowego krajobrazu to może Twój ogródek? piękny! eh żałuję, że mieszkam w bloku i to jeszcze na parterze, więc nawet balkonu ubrać nie można bo złodzieje wszystko kradną zaraz co najwyżej lampki w oknie, za to mieszkanie w środku jest wszędzie przyozdobione no i przebogata choinka może niektórzy uważają to za kicz ale dla mnie choinka musi być kolorowa i świecąca czyli w ruch idą zawsze bombki, łańcuchy, pierniczki, cukierki i mnóstwo lampek (na zdjęciu choinka wygląda na biedną bo lampki nie były włączone no i stare zdjęcie, szkoda, że nie mam z zeszłego roku bo wyszła nam naprawdę piękna choinka, aczkolwiek cukierki utrzymały się tylko na niej tylko dwa dni...)

Edytowane przez justysiaa89
Czas edycji: 2011-09-14 o 12:53
Stary 2011-09-14, 12:52   #2561
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Powiem tak:
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 17:12   #2562
KaRaa xD
Rozeznanie

haha a ja lubię tą!
http://www.youtube.com/watch?v=x0eDDtJq_eg

lekcje j. niemieckiego co roku w grudniu

tylko coś słabo tutaj śpiewają
KaRaa xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 18:46   #2563
Parvati
Zakorzenienie

Hehe chcecie się pouśmiechać?

http://www.marks and spencer.com/Christmas/b/44386030?ie=UTF8&ie=UTF8? ie=UTF8&intid=gnav_flower s-amp-gifts_christmas-shop

Spacje są po marks i and

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 21:00   #2564
Cola_Ola
Zakorzenienie

Powiem Wam, że na początku byłam troszkę zszokowana, że ktoś może lubić zimno, ten śnieg, zakładanie miliarda warstw na siebie Ale jak myślę o świętach, sylwestrze, o jeździe na desce i innych wspomnieniach to buzia sama mi się uśmiecha

Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie
Cola_Ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 21:36   #2565
shamrok
Raczkowanie

jak juz wczesniej napisalam kocham bardziej atmosfere przedswiateczna niz same swieta. Ale jedno lubie podczas swiat, kiedy juz jest po wigilii ,wszyscy pojda spac, a ja robie sobie herbatke wylaczam wszystkie swiatla i zostawiam tylko choinke wlaczona i pare swieczek,I tak siedze sobie na kanapie i popijam herbatke i gapie sie na ta choinke. Niesamowity spokoj, i swiat dziecinstwa powraca......
shamrok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 21:37   #2566
Cola_Ola
Zakorzenienie

Cytat:
jak juz wczesniej napisalam kocham bardziej atmosfere przedswiateczna niz same swieta. Ale jedno lubie podczas swiat, kiedy juz jest po wigilii ,wszyscy pojda spac, a ja robie sobie herbatke wylaczam wszystkie swiatla i zostawiam tylko choinke wlaczona i pare swieczek,I tak siedze sobie na kanapie i popijam herbatke i gapie sie na ta choinke. Niesamowity spokoj, i swiat dziecinstwa powraca......

To jest naprawdę magiczne

Stary 2011-09-15, 09:27   #2567
Nimfa20

Hejka, u mnie rano było dzisiaj 9 st. , a ja czułam się, jakby było -9

Aaaaaaaaaaaa i śniło mi się, że śnieg pada... Może jakiś proroczy sen
Stary 2011-09-15, 09:51   #2568
Cola_Ola
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka, u mnie rano było dzisiaj 9 st. , a ja czułam się, jakby było -9

Aaaaaaaaaaaa i śniło mi się, że śnieg pada... Może jakiś proroczy sen

Fajnie by było. Tylko obawiam się żeby nie było takiej pluchy. Bo jak jest takie nijakie coś to nie lubię zimy. Ale jak jest dużo śniegu i aż skrzypi pod nogami to jest fajnie

Stary 2011-09-15, 14:52   #2569
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez Cola_Ola Pokaż wiadomość
Fajnie by było. Tylko obawiam się żeby nie było takiej pluchy. Bo jak jest takie nijakie coś to nie lubię zimy. Ale jak jest dużo śniegu i aż skrzypi pod nogami to jest fajnie
Oj, tak
Chociaż czasem mam depresję z powodu dużych mrozów, bo myślę wtedy o tych biednych psinach w budach... I w ogóle o zwierzętach...

O, odpowiedzcie teraz na zestaw pytań, pliz

1. Dokarmiacie zimą ptaki?
2. Jakie?
3. Czym?
a) kupujecie gotową mieszankę czy same dobieracie składniki?
b) spajacie może pokarm jakimś tłuszczem czy nie?
4. I w czym ?
a) macie karmniki?
* kupione czy zrobione własnoręcznie?
b) karmicie może w czymś innym niż karmnik? Np. parapet itd...

Znalazłam w gazecie taki pomysł na zrobienie karmnika:

1. W dnie niedużej doniczki ( ja mam plastikowe) robimy dziurę i przewlekamy przez nią dość gruby sznurek.
2. Zawiązujemy na końcu supełek.
3. Supeł musi wystawać za brzeg doniczki.
4.Do miski czy innego naczynia wsypujemy karmę dla ptaków , zalewamy niesolonym tłuszczem i mieszamy.
5. Taką mieszanką wypełniamy doniczkę i zawieszamy np. na drzewie.

Na wystającym sznurku ptaki będą mogły 'siadać' .

Bardzo fajnie to wygląda ( doniczki powinny być kolorowe) , tylko zobaczę, jak wyjdzie w praktyce

O, właściwie tak : (tylko, że dałam biało-czarne zdj. , bo kolorowe pogarszało jakość... )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09074.jpg (83,8 KB, 29 załadowań)
Stary 2011-09-15, 14:58   #2570
Cola_Ola
Zakorzenienie

Przyznam szczerze, że nigdy nie dokarmiałam ptaszków, ale za Twoją namową czemu nie? Tylko gdzie taki karmnik przywiązać, do okienka czy do drzewa?

Stary 2011-09-15, 15:41   #2571
tipsiara
Wtajemniczenie

Ja chcę już żeby był grudzień śnieg , zapach choinki
tipsiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 18:52   #2572
201605020943
Konto usunięte

ja dokarmiam ptaki, mam nawet śliczny karmniczek który tata mi zbudował

wieszam im czasami kawałek słoninki, daję skórkę od chleba a tak ogólnie to kupuję mieszankę dla ptaków w sklepie ogrodniczym.

słyszałam kiedyś teorię, że nie powinno się ptaków dokarmiać, bo to je "rozleniwia" i kiedy przestaniesz je dokarmiać pozdychają z głodu bo nie będą umiały znaleźć sobie jedzenia
201605020943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 19:16   #2573
justysiaa89
Zakorzenienie

ja też zawieszam słoninkę, albo gotuję kaszę, mieszam trochę ze smalcem i czasem innymi ziarenkami np. pszenicą, pakuję to do kubeczka np. po lodach i kładę na boku, żeby był łatwy dostęp do tej otwartej części , czasami jeszcze dziurkuję gdzieniegdzie :P albo rozrzucam okruszki i skórki od chleba na parapecie

edit: dopiero zauważyłam, że mój "karmnik" przypomina ten ze zdjęcia, niestety mieszkam w bloku więc jedynym rozwiązaniem jest położyć pudełeczko na parapecie ale i w ten sposób ptaszki sobie radzą

Czas edycji: 2011-09-16 o 09:51
Stary 2011-09-15, 19:21   #2574
justysiaa89
Zakorzenienie

ja też zawieszam słoninkę, albo gotuję kaszę, mieszam trochę ze smalcem i czasem innymi ziarenkami np. pszenicą, pakuję to do kubeczka np. po lodach i kładę na boku, żeby był łatwy dostęp do tej otwartej części , czasami też dziurkuję gdzieniegdzie :P albo rozrzucam okruszki i skórki od chleba na parapecie

edit: dopiero zauważyłam, że mój "karmnik" przypomina ten ze zdjęcia, niestety mieszkam w bloku więc jedynym rozwiązaniem jest położyć pudełeczko na parapecie ale i w ten sposób ptaszki sobie radzą

edit2: niechcący dodałam drugi raz post, bo myślałam, że pierwszy się nie dodał eh :/

Czas edycji: 2011-09-16 o 09:51
Stary 2011-09-15, 20:23   #2575
feather
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem Wam, że na początku byłam troszkę zszokowana, że ktoś może lubić zimno, ten śnieg, zakładanie miliarda warstw na siebie Ale jak myślę o świętach, sylwestrze, o jeździe na desce i innych wspomnieniach to buzia sama mi się uśmiecha
Ja lubię zimno, ale tak do -10 stopni i duuuuuużo śniegu A miliarda warstw nie muszę zakładać, bo zawsze inwestuję w niemodną, ale ciepłą kurtkę i buty

Cytat:
Szkoda tylko, że ta po wigilijna chwila tak szybko mija i trzeba czekać rok, żeby się powtórzyła...

Cytat:

2. Jakie?
3. Czym?
4. I w czym ?
a) macie karmniki?
1. Tak
2. Na pewno sikorki przylatują, a innych gatunków nie znam, ale przylatują też jakieś inne.
3. Słoniną, smalcem i oleistymi nasionami np. słonecznik albo siemię lniane. O tych nasionach kiedyś w tv mówili, że takie są najlepsze dla ptaków zimą.
4. Słoninę wieszam na sznurku, a nasiona ze smalcem wkładam do własnoręcznie zrobionego karmnika ( w podstawówce kiedyś zrobiłam taki fajny ).

feather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 22:23   #2576
Nimfa20

Cytat:
Przyznam szczerze, że nigdy nie dokarmiałam ptaszków, ale za Twoją namową czemu nie? Tylko gdzie taki karmnik przywiązać, do okienka czy do drzewa?
Fajnie
Ja przywiążę raczej do drzewa na ogródku. Codziennie chodzę dać papugom jeść, więc codziennie mogę kontrolować karmnik.

U mnie na oknie raczej się nie da, bo mój kot szajby dostanie, a ptaki mogą wtedy nie przylatywać. Chociaż... W zeszłą zimę na słoninkę się kusiły
O, pokombinuję z oknem korytarzowym

A na oknie kuchennym postaram się o taki zwykły karmnik.

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Caramel1 Pokaż wiadomość
ja dokarmiam ptaki, mam nawet śliczny karmniczek który tata mi zbudował

wieszam im czasami kawałek słoninki, daję skórkę od chleba a tak ogólnie to kupuję mieszankę dla ptaków w sklepie ogrodniczym.

słyszałam kiedyś teorię, że nie powinno się ptaków dokarmiać, bo to je "rozleniwia" i kiedy przestaniesz je dokarmiać pozdychają z głodu bo nie będą umiały znaleźć sobie jedzenia
Jak będziesz miała fotkę, to wklej.

Wiesz, są konkretne miesiące od kiedy do kiedy wolno, a wręcz trzeba dokarmiać i podawać ciepłą wodę, ale teraz nie pamiętam, poszukaj w Googlach

Faktycznie, ptaki szybko przyzwyczajają się do łatwości zdobywania pokarmu. Moja sąsiadka ma sklep. Czasem jak jej córki nie zjedzą bułek, to daje je na taki daszek i tam dokańczają je wróble. Teraz wokół mojego bloku, pod rynnami mamy gniazdo obok gniazda Ależ jest świergot na wiosnę

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez justysiaa89 Pokaż wiadomość
ja też zawieszam słoninkę, albo gotuję kaszę, mieszam trochę ze smalcem i czasem innymi ziarenkami np. pszenicą, pakuję to do kubeczka np. po lodach i kładę na boku, żeby był łatwy dostęp do tej otwartej części , czasami też dziurkuję gdzieniegdzie :P albo rozrzucam okruszki i skórki od chleba na parapecie

' Dla głodnego, nic trudnego '

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2011-09-16 o 09:46
Stary 2011-09-16, 07:50   #2577
Tills
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez feather Pokaż wiadomość
Podobno w październiku ma się zepsuć pogoda i już w listopadzie będą pierwsze mrozy, ale zima będzie mało zimna. No, ale wiadomo, że to różnie bywa z prognozami pogody.
A zdjęcia śliczne, szczególnie podobają mi się lodowe rzeźby

Nie wiem co mojemu ojcu odbiło, ale zachciało mu się piernika i tu cytuje "takiego jak się robi na Boże Narodzenie"
O, super!! To jak taką pogodę zapowiadają to wiadomo, że będzie ekstra mróz, bo nasze prognozy niestety trzeba przyjmować opacznie Super, Super, nie mogę się doczekać. : ))
A ja już wczoraj robiłam śledzie w miodzie, a teraz dwa dni mają leżakować - robię to po to, żeby zrobić coś nowego na święta, a wiadomo, że nie chcę klapy, więc będę teraz smakować

Cytat:

2. Jakie?
3. Czym?
4. I w czym ?
a) macie karmniki?

Znalazłam w gazecie taki pomysł na zrobienie karmnika:

1. W dnie niedużej doniczki ( ja mam plastikowe) robimy dziurę i przewlekamy przez nią dość gruby sznurek.
2. Zawiązujemy na końcu supełek.
3. Supeł musi wystawać za brzeg doniczki.
4.Do miski czy innego naczynia wsypujemy karmę dla ptaków , zalewamy niesolonym tłuszczem i mieszamy.
5. Taką mieszanką wypełniamy doniczkę i zawieszamy np. na drzewie.

Na wystającym sznurku ptaki będą mogły 'siadać' .

Bardzo fajnie to wygląda ( doniczki powinny być kolorowe) , tylko zobaczę, jak wyjdzie w praktyce
Ja nigdy jakoś szczególnie ptaszków nie dokarmiałam, może prócz słoninki na parapecie, ale ten karmnik naprawdę fajnie się prezentuje, więc kto wie, czy się nie pokuszę?
Tills jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:01   #2578
Nimfa20

Cytat:
Ja nigdy jakoś szczególnie ptaszków nie dokarmiałam, może prócz słoninki na parapecie, ale ten karmnik naprawdę fajnie się prezentuje, więc kto wie, czy się nie pokuszę?
Cytat:
Tylko, że ja zrobię to z plastikowych, kolorowych doniczek, malować nie będę. Na razie mam 2 takie :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09083.jpg (23,5 KB, 6 załadowań)
Stary 2011-09-16, 10:22   #2579
Cola_Ola
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że ja zrobię to z plastikowych, kolorowych doniczek, malować nie będę. Na razie mam 2 takie :

Bardzo fajne Muszę poszukać takich u siebie. Kiedy takie karmniki się wystawia? Kiedy ty wystawisz?

Stary 2011-09-16, 18:43   #2580
Olaalla
Zadomowienie

GG do Olaalla

Jak ja bym chciała, zeby już był grudzień i było czuć zimę i święta
Bo teraz to za nic nie mogę się wczuć, a już bym chciała
Olaalla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości