|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Madzia tez własnie miałam pisac o opasce tylko musisz zmierzyc kolano bo to są różne rozmiary albo spróbuj opokan hot można wziąć 7 tabletek jedna na dobę
chyba przesadziłaś co , ja jutro robię odsapkę żebym też nie przegieła na poczatku wczoraj i dzisiaj po 4 km przebiegłam Darusia a czemu 51 płacisz orginalne pampki kupujesz? ja lecę na rossmanowych i biedronkowych jak był mniejszy to się odparzał a teraz nic sie nie dzieje a te dady tera takie fajne miękkie robią Drcron przestań wymyslać ![]() to co opisujesz co Twoja Julka mówi czy robi to u nas może za pół roku będzie , to większość dzieci forumowych to tumany w takim razie puzle? owszem pogryzione i wyrzute , klocki też owszem wysypane z pudełka a molowanie to po ścianie i podłodze o ,mówieniu już nic nie piszę ![]() Ja to bym fridą już w życiu nie dała rady , raz że to trza ciągnąć a dwa potrzeba 2 osoby ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Młoda majątek to ja zostawię ,aż się boję iść nie dlatego że się boję bólu ale tego ile mi powie do zapłaty . Tez mam kilka do robienia. |
|
|
|
#3242 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Cytat:
nie pamiętasz jak to w szkole było (po tej drugiej stronie oczywiście )Cytat:
![]() Miko zabójczy Cytat:
![]() Cytat:
ja może dużo dzieciaków nie zna, ale żadnego takiego geniusza. Daj jej się rozwijać w swoim tempie. Amela żadnych "intelektualnych" zabaw nie lubi, czytam jej 5 minut (sorry opowiadam obrazki, bo jak jej czytam to się drze) i ona zaraz znajduje fajniejszą zabawę z książeczkami jak np. rzucanie nimi, gryzienie, rozdzieranie, puzzle to też rozwalić może, połamać, porozrzucać ale na bank nie będzie ich układała. Wyluzuj
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
drcron ty leki zmien
te ci sieczke z mozgu robią ( żart) ;pmoja dostala puzzle i tak jak dostala raz otwarte byly i tyle. Zainteresownie zerowe, ona patrzy cos kopnąc uszczypnac popchnac popsuc :P zrobic na zlosc generalnie. Tak ja popieram mloda w 100% PISZ O TYM CO ROBI a nie doszukuj sie tego czego nie robi, to tak jak z nami, mnie interesuje co innego i innych rowniez, dzieciaki tez tak przeciez maja, ja sie bawilam samochodami , kiedy moja przyjaciolka( chrzestna mlodej) wozila lale, chodzila w spodniczkach ja na drzewie siedzialami bazy robialam...hmmm a moze mama wtedy powinna mnie juz do psychologa zapisac??:P musze z nia o tym pogadac ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- no bo taka cena jest dokladnie 51,50 chyba ze sa gdzies w promocji bo takto normalnie kolo 56 kosztuja w supermarketach bez promocji a jest babka ma maly kiosk z chemicznymi rzeczami i jak nie ma promocji to ide do niej i taka ma cene za kazdy rodzaj pampersow. My tez kupowalismy te rossmanowskie ale kurcze jak ja odparzyly strasznie to juz nigdy ich chyba nie kupie, ani zadnych innych. Francuski piesek...a co najlepsze ze na chusteczki pampersa ma uczulenie... i z pamkow tylko active baby albo te majtusie dla dziewczynek inne tez w gre nie wchodza
|
|
#3244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Minka ja też nie czytam bo się drze
Darusia u nas po każdej kupie musi byc musowo umyty wodą z mydłem bo jak czasem się zdarzy że zrobi do pampka i jestesmy poza domem i powycieram tylko chusteczką to tyłek cały czerwony masakra później 3 dni to schodzi także pewnie tez uczulony , także u nas tylko woda i szare mydło ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- P0P ja tam uważam że powinno rozwijac sie swoim tempem tak samo małe jak i starsze konia do wodopoju zaciągniesz ale napić się już go nie zmusisz , także ja się tam niczym nie przejmuję jak będzie miał 3 lata i nie będzie mówił to coś z tym będę robić a pisać to sie niech w przedszkolu uczy jak nie będzie chciał w domu Mieliśmy sie uczyć języka niemieckiego ale Miko nie jest absolutnie zainteresowany zapamiętał tylko szwaine (umie pokazać ) to nie to nie
|
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki.
Znow godzinę was nadrabiałam a teraz już nie pamiętam co mialam komu odpisać... moja skleroza postępuje no cóż, napiszę to co pamiętam ![]() sara- pokoik bardzo mi się podoba i zazdroszczę... my dopiero za rak pewnie cos małej wykombinujemy... ana- Twoja nauka nocnikowania powaliła mnie na łopatki ![]() młoda- zazdroszczę wakacji... nie zazdroszczę wizyty u dentysty- ja też muszę iść ![]() bao- zdrówka dla Kubulka libra- fotki bombowe!! Śliczny brudasek drcron- czy Ty "bawisz" się we mnie? toż ja jestem tu od martwienia się o dziecko i wynajdowania problemów a kysz!! a tak serio to Ty na prawde chyba na głowe upadłaś. Popieram darusie- zmień leki Julka tu w czołówce naszych mądrali jest!! ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- co do książeczek to moja je uwielbia. czytać oczywiście nie czytam- chyba, że jest po zdaniu na stronie, bo inaczej nie nadążam... tak szybko przekłada kartki ale wszystko muszę jej opowiadac, nazywac co jest w książeczce. Potrafiłaby tak póldnia- gdybym ja miała na to ochotę nawet już nie niszczy, kilka razy zdarzyło jej się coś podrzeć, czy popisać kartki ale zawsze miała tłumaczone, że tak nie wolno i teraz jak widzi podartą stronę lub popisaną to robi "nu nu". A jak pytam kto podarł książeczke- zawsze odpowiada "tata" - poradzi sobie w życiu ![]() Teraz hitem do oglądania od jakiegoś tygodnia jest Avanti. Jak widzi buty to mówi "mama"- ciekawe dlaczego przecież mam ich tak malusio aaa... no i uwielbia gazetki z marketów- wszystko jest "ammm"
|
#3247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aha jeszcze jak na koniu jechali ![]() zganianie na tatę mnie powaliło moja mówi, że baba
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
libra ja jak jestemw domu to tez zawsze mala do wanny wstawiam , chusteczki tylko u kogos i ewentualnie spacer.
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja też zapamiętuje wszystko. A najlepsza dla niej książka to takie staaaaaary elementarz. Ja się z niego uczylam w szkole. Z taką dziewczynka na pierwszej stronie- pamiętacie?? Tesciowa tą książkę wynalazła gdzies w swoich starociach a wercia ją uwielbia
jak zobaczy samolot to pokazuje jak wysoko leci. W ogóle na kazdej stronie jest coś co umie pokazać, nazwac po swojemu... mała zdolniacha ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Swoją drogą ciekawe co za szajs tam pakują w te chusteczki że tak się dzieci odparzają.
Asiulek też się uśmiałam z tego zganiania na tatę ja tez po kazdej kupie myje , u nas po prostu to konieczność bo inaczej od razu odparzony Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2011-09-13 o 12:38 |
|
|
|
#3251 |
|
Rozeznanie
|
a my na spacerku mamy wodę rozrobioną z korą dębu
i waciki i tym dupcię wycierami jak zdazy się wpadka i maść jest tak samo, ona nie da sobie pampka załozyć jak sisia < tak ją nazywa> nie jest posmarowana maścią ej nie krzyczcie na mnie ja napisałam tylko, że już nie będę pisałą o tym czego nie robi a co powinna robić z tego co chyba powinna to doprowadza koleżanki do parteru nie wiem czy jest z czego sie cieszyć jak tylko jakaś sie do niej tyłem odwróci to Jula ją ciach za koszulkę i na glebę kładzie a potem na niej siada < w domu sie z siostrzenica moja bawi tak, że ona na czworaka chodzi a Jula na niej jeździ > i na koleżankach to samo chce stosować nie rozumie, że one za małe by ja udźwignąća i moje dziecko ma bardzo dużo siły to po mamusi hehewczoraj uderzyła lekarkę dwa razy raz w rękę aż jej słuchawki wytraciła z ręki a drugi raz w twarz to miała strasznie czerwony policzek mi się śmiać chciało a Julka się darła be nu nu aua sio sio lekarka była w szoku i nawet jej nie zmierzyła i kazała ważyć w sukience i ważymy 15,400 ale sio sio mnie powaliło potem jak babci opowiadała w aucie jak Jula krzyczała na lekarza to wołała sio sio i miała ubaw ![]() do Tżta tez woła sio sio jak chce ją nakarmić :P i do babci też :P dzięki bogu do mnie tak nie woła
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
asiulek u nas juz 2 byly dzisiaj
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Drcron sio sio
|
|
|
|
#3254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapalenie gardła i migdałków, do tego ma już wydzielinę na oskrzelach - stąd ten flegmowaty kaszel dostał antybiotyk, lipomal, syrop na kaszel, divoflor, vibovit . Dodam, że moje dziecko jest antylekowe i rzyga na sam widok a ja zaraz z piekarnika pizze dukanową wyciągam i będę się obżeraćCytat:
![]() Cytat:
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
drcrpon twoje dziecko robi wszystko co powinno robic w tym wieku!!!!
zrozum babo w koncu, ze wyszukujesz sie w niej geniusza, a jak cie martwia takie zachowania to co wiekszosc z nas ma powiedziec??? skoro nasze dzieci 3/4 rzeczy tych co jula nie robia to dopiero sa chore.... ona jest nadwyraz rozwinieta i daj jej swiety spokoj, albo nie wiem, mamy sie zapytaj swojej czy ty ukladalas puzzle w jej wieku i tak dalej... przeciez to tez sa jakies uwarunkowania , ja bylam nie dobra tak jak moj srol, wszystko porozwalane, porozrzucane wiecznie bylo i moja robi to samo i to dokladnie to samo. Nikt na Ciebie nie krzyczy przeciez tylko staramy ci sie wyjasnic ze jula robi 100 razy wiecej niz niektore dzieci z forum to co o nich powinnismy powiedziec? ( w to oczywiscie zalicza sie moje dziecko) niedorozwinieta zupelnie jak na swoj wiek jest w takim razie... swoja droga te dzieciaki to na prawde jakies geniusze, dziecko roczne ukladajace puzzle i poltora roczne gadajace.. wypas. ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- moja sio wola jak cos odgania bo ja tak zawsze robilam, jak cos do niej podlatywalo czy cos to zawsze sio sio i ona raczkami macha i tez sie drze na pol chodnika sio sio sio, nie raz nic nie leci a ona wola sio
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe... oj Jula to niezłe ziółko... i jakie mądre...
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Moja na pszczoły, muchy i inne obrzydlistwa woła "be" i macha rączkami żeby przetrącić (jak mamusia )
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Bao dlatego powinnaś się zaopatrzyć w katarek bo to tylko chwilka włanczasz odkurzacz i zanim mały się rorientuje już po krzyku chyba że się odkurzacza boi , tak to mu te wszystkie smary do gardełka będą spływać nieodciągane
Biedny Kubuś , czasami lepiej jednak ten antybiotyk niżby infekcja miała się zaognić |
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
moja z takim zapalem macha ze juz nie raz sie pierdykla w glowe i sama sobie sio zrobila
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
bao- biedny Kubuś. Ucałuj go od cioci
My mamy do odciągania glutów fridę ale ona też sobie nie pozwala. Robi taką histerię że szok!! we dwojkę nie dajemy rady... a o wkropleniu czegoś do nosa- nie ma mowy. jak myslicie, KATAREK by polubiła?? Bo mam ochotę go zakupić. Bo pewnie prędzej czy później się przyda... niestety... ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Heh a mi się przypomnialo jak moja zawsze biegnie do mnie jak tylko włączam suszarkę do włosów. Staje w drzwiach łazienki, lapie się za futrynę i trzęsie łepetyną tak, że prawie się przewraca bo jej sie zakreci w głowie naśladuje jak mama trzepie "herami"
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie mloda jak widzi fride kiwa nie nie nie ale jak ja zagadam na chwile to szybko jakos uda mi sie to bez placzu zrobic
najadla sie popila i padla, ufffff a ja spadam sprzatac i tez sie kimne chyba bo mam w planach nocne pisanie pracy RATUNKUUUUUUUUUUUUUUUUUUU UU Nawet jeszcze nie wymyslilam jak sie za to zabrac;/ a jakby nie bylo mam tydzien zeby dokonczyc.
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Bao wiesz o tym ,że dukan jest bardzo szkodliwą dietą, kiedy jemy za dużo białka pojawia się kwasica metaboliczna .We krwi występują związki chemiczne zwane ketonami , które mogą być niebezpieczne dla organizmu, może doprowadzić do pogorszenia funkcjonowania nerek i wątroby a nawet do osteoporozy.
Ale się wymądrzyłam ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Darusia plecy Ci nie dokuczają? |
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
mialam sprzatac a leze na wyrku....
libra ODPUKAC WE WSZYSTKO NA OKOLO CO NIEMALOWANE-nie doczuka mi nic, poszlo sobie poki co! i niech juz tak zostanie ![]() szkoda ze brzuch wielki bo mi nie wygodnie juz ma maxa:P
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), nogi sporo szczuplejsze...może mnie nie dopadną te skutki uboczne dukana
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie po 3 dniowej przerwie
Libra ja też polecam Katarek , na szybko napisze że nie zastanawiajcie się nad jego zakupem Bao koniecznie musisz kupić Katarek Asiulek nie zastanawiaj się nawet tylko już dzis zamawiaj poważnie
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
bao a dlugo masz zamiar sie tak odzywiac?
bo pozniej jak zaczniesz normalnie jesc to waga moze wrocic z podwojona sila- niestety ale to nie dieta ale glodowka jest. W normalnej diecie czy nawet przy rozmowie z lekarzem kazdy ci powie ze 5 posilkow jest podstawa zdrowej diety, musisz tez dostarczac do organizmu odpowienie skladniki, aby nie czuc sie po pewnym czasie zmeczoną, ospałą i zeby miec normalne sily witalne, bo jednak po jakims czasie to wszystko sie odbije. Ja tez jestem, z tych co na zwyklych dietach niestety nie mogly zrzucic nawet 3 kg;/ wiec wiem o czym mowisz!
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), a za to przez te ostatnie tygodniu ciąży i tuż po ja po prostu tyłam z minuty na minutę! I ledwo urodziłam, to tylko 10 kg zostało w szpitalu, a reszta nadal się mnie trzymała. Nie jestem obżartuchem, ale ziemniaki i chleb to uwielbiałam, teraz mi przeszło, bo widzę, że super się bez nich czuję, i chyba przez te węglowodany tak schudnąć nie mogłam, nic nie pomagało....dopiero dukan
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
ale wiesz co tu nie chodzi o glod wlasnie, bo mozna zjesc jak to sie mowi 10gram czegos a akurat organizmowi jest to potrzebne do "normalnego" funkcjonowania
Ja jak bylam na diecie to dzwonilam do tej laski zeby mi zmniejszyla dawki bo to jest nie do przejedzenia to mi mowila ze w zadnym wypadku bo tu chodzi o wartosci dostarczane zeby potem nie bylo efektu jojo ani wlasnie pogorszenia sie zdrowia. Na przyklad teraz nie jesz chleba a masz zamiar nie jesc go juz do konca zycia? chyba nie, ja bym nie wyrobila a ziemniaki tez lubie ale w tych zestawach żarciowych co mialam na diecie nie czulam potrzeby ich jedzenia wiecej niz bylo.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

to co opisujesz co Twoja Julka mówi czy robi to u nas może za pół roku będzie , to większość dzieci forumowych to tumany w takim razie 

Kubuś zasnął o 21ej, po czym o 23ej obudził się z wrzaskiem, wił się, prężył, w końcu zwymiotował trochę, poryczał dalej i zasnął z nami, za to co kilka minut budząc się z jękiem - nos zatkany, oddycha przez buzię, kaszle mokrym kaszlem, cieplejszy
super, wczoraj rada była, jutro zebrania z rodzicami a ja na L4
nie pamiętasz jak to w szkole było (po tej drugiej stronie oczywiście
)

toż ja jestem tu od martwienia się o dziecko i wynajdowania problemów 

nie wiem czy jest z czego sie cieszyć jak tylko jakaś sie do niej tyłem odwróci to Jula ją ciach za koszulkę i na glebę kładzie a potem na niej siada 

), nogi sporo szczuplejsze...może mnie nie dopadną te skutki uboczne dukana