|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
moje cycki są strasznie przepełnione(dziwne)
i tak się zastanawiam ile mały dziś zjadł( dzień śpiocha ma ).. no i wychodzi na to że normalnie( miedzy przysypianiem).. stwierdziłam że.. bo już kilka razy tak miałam.. ze to od herbatki rumiankowej.. wczoraj wieczorem wypiłam i dziś i normalnie tak jakby produkcja wzmożona.. kamienie aż bolą( a jakie ponętne ).. a parę dni wcześniej też tak miałam i też piłam tą herbatę ... może to sposób na laktacje ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
wyobrażam sobie jak bardzo się o nią bałaś żurawinko oczywiście kciuki trzymane ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------
|
|
|
|
|
#1562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ada32 jak napisałaś na końcu że "czyżby brak zdecydowania" to przypomniało mi się moje wyjście na park linowy po ciąży - koszmar, jak wcześniej uwielbiałam tak teraz szłam 2h trase średnią i myślałam że zjade na zawał - szok. Nie spodziewałam się mojej takiej reakcji. Ach ta ciąża zmienia wszystko
|
|
|
|
|
#1563 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby malutka szybko wydobrzała!! Cytat:
Ale pracowita pszczółka z Ciebie, powinnam wziąć przykład i też ruszyć z robotą, ale przez tę gorączkę Lenki jakoś bez energii jestem... Współczuję zimna - ciężko tak nie całować maleństwa!! - jak tego unikać jak usta same ciągną??? Cytat:
|
|
#1564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zdróweczka życzę dla Lenki zurawinko wam również zdóweczka dla malutkiej chore dzieciątka to biedactwa straszne
|
|
|
|
|
#1565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zawsze .. mnie nic a nic nie zmieniła![]() no moze troszke ![]() szymelka no właśnie cały czas łapie się na tym że dam buziaka a tu.. stop.. przeciez nie moge.. i zaczełam mu nóżke chociaz pocałowywac
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2011-09-13 o 15:21 |
|
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Castia dobrze, że Malwinka ma się już lepiej
![]() gosiawolna też izunia my nie mamy poduszeczki, gdzieś czytałam, że do 2 roku życia nie powinno się podkładać dziecku pod głowę. ada może sobie odciągnij mleczko Ja dzisiaj też miałam dwa wulkany bo Leoś postanowił się obudzić raz zamiast dwóch Ale ja odciągam bo robię zapasy mamie, jak będę znowu na uczelnię jeździć. Niedobrze mi się na samą myśl robi...Co do ciąży, a raczej posiadania dziecka, to jestem jakby bardziej harmonijna Wcześniej często mnie wiele rzeczy wkurzało, a odkąd zaszłam w ciążę, jestem oazą spokoju. Teraz może mniej, ale nie mam huśtawek nastroju
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-09-13 o 15:24 |
|
|
|
#1567 |
|
Wtajemniczenie
|
pisałam wam o rączce że zapuchła nam od wenflonu, dziś zrobił się na rączce zrost, byłam u lekarza. musimy smarować maściami i ma się rozejść.
ta gulka dość duża jest ehh, oby szybko się rozeszła bo nie wygląda to za dobrze... co do pokarmu to ja mam coś go mniej, mała na bieżąco mnie opróżnia i kurczę myślę że się nie najada ![]() nie wiem kiedy nadejdzie taka noc że przespi mi 8h
|
|
|
|
#1568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/listing.php/search...string=marsupi
Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-09-13 o 15:41 |
|
|
|
|
#1569 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już kupiłam, udało mi sie ustrzelić używaną i to z upatrzonym przeze mnie kolorze
|
|
#1571 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A gdzie można kupić używaną?
|
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się udało upolować na alle, ale baaardzo rzadko sie tam pojawiają.
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczaki ale jestem zaspana:P. O 15 dalismy Lenie jesc i zasnelismy spalam do 16.20, a TZ i Lena dalej spi. Tylko, ze Lenka sie wycwanila i jak zaczelo wiac to sie schowala za moimi nogami, tak ze juz nie mialam miejsca na lozku... w koncu zeszlam z lozka :P
|
|
#1574 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chociaż jak teraz czytam o tych nosidłach to zastanawiam się nad bondolino. ale ceny tego mnie przerażają. Cytat:
trai poważnie marsupi już za małe jest dla Nadii? Cytat:
![]() ale sobie pospałyście, mnie też muli i z chęcią bym się położyła ale zaraz mąż wraca i wybywamy na dwór aaa sorry, to nie do mnie było z tym fb hehe
|
|||
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
tak, nie ma już mowy o pozycji żabki
poza tym nieraz już wyciągała górą raczki
|
#1576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba sprzedam parę rzeczy, dołożę trochę i może kupię bondolino bo mi się bardzo podoba i jest do 20kg ![]() albo może w totka wygram, lub sponsora znajdę, hehe
Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-09-13 o 16:53 |
|
|
|
|
#1577 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i nocka wspaniala kaszkę robisz w butli? |
|||
|
|
|
#1578 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Czytam i odpisuję na raty, bo znów mam trochę zaległości, ale w niedzielę mieliśmy chrzciny i imprezka była w domu, więc już w sobotę nie było czasu na wizaż. Dawid pierwszy raz w kościele płakał musiałam z nim wyjść już po ochrzczeniu i zasnął mi na rękach, więc mogliśmy wrocić. Dziwne to, bo specjanie przed południem dziadek go uśpił żeby był do kościoła wypoczęty. Pogodę mieliśmy super, w sobotę jeszcze zastanawiałam się czy nie dokupić sweterka, a w niedzielę było mu za gorąco w tym co mieliśmy, więc go w kościele rozbierałam. Potem na imprezie był wesoły i grzeczny, dziadek go zabrał na trochę na dwór więc się przespał spokojnie, a wieczorem padł o 20.A znów wczoraj rano byliśmy na szczepieniu. Mały zdrowy, waży 7kg, możemy dawać deserki (co robię od chyba 3 tyg ) i za parę dni startujemy z glutenem. Pierwszy raz po szczepieniu mały ma podwyższoną temperaturę tzn. ok 37,3 i jest okropnie marudny. Wczoraj zasnął przy piersi o 18, o 20 próbowałam go obudzić, ale nie chciał wstać, o 21 znów to samo, więc odpusciłam. O 23 nakarmiłam na śpiocha, potem zjadł 0 1.30, 4.30 i spał do 7 ![]() Serdeczne gratulacje dla Emilki, Anastazji, Wioli i Filipka z okazji pół roczku oraz dla Kalinki i Krystianka z okazji ukończenia 5 miesięcy ![]() Wielkie brawa dla Leonka za siedzenie i Igorka za siedzenie i raczkowanie ![]() Gratki też dla Naduni, Majeczki, Kalinki i Fabio za zębolki blackrose4u witaj ![]() n.ik.a super, że z małą jednak wszystko jest w porządku, a tej lekarce to się lanie należe, ze Was tak nastraszyła, wyobrażam sobie co przeżyłaś przez ten weekend. Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-09-13 o 18:16 |
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam buty kupić, bo na wesele idziemy, ale nic nie było, wszystko teraz ma 12cm obcas i platformę
|
#1580 | |||||
|
Zadomowienie
|
Tak, my tez w Uk, jeszcze nie uciekłysmy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mam dla mnie i TŻta, dla Małej nie. Już mniej ulewa, ale jak jeszcze ulewała to spała na poduszce zeby być wyżej, bo ona nawet przez sen ulewała. Teraz jeszzcze czasami jej się zdarza, ale wtedy tylko klade ją na poduszce, a po paru godzinach jak ja ide spac, to jej zabieram ![]() Cytat:
U nas w zeszlym tygodniu byla biegunka, nawet co 1h robila kupe. Myslalam,ze to od jakiegos pokarmu. W koncu odstawianie roznych dan skonczylo sie w piatek bo pojawila sie krew w pampersie i dalam jej tylko mleko. W sobote i niedziele bylo widac jak uspokaja jej sie ta biegunka. Poza tym , ze bolalo ja podczas robienia kupy i odbyt byl juz czerwony mimo masci, to wszystko bylo ok- ladnie jadla, radosna, itd. Wczoraj nie bylo w ogole kupy i akurat wtedy mielismy wizyte u lekarza. Na biegunki nic nie przepisal, bo przeciez przeszlo. Ale wczoraj do konca dnia nie zrobila kupy i dzis tez jeszcze nie. Dzis dalam jej jablko (obiadku z marchewki nie chciala). Mam nadzieje , ze pomoze. Marudzi strasznie. Bąki strzela okropne, ale kupy nie ma. My z ta kupą to zawsze problemy, albo za czesto albo za rzadko
|
|||||
|
|
|
#1581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale słodko biedne dziecko, nawet poduszki nie ma ![]() Cytat:
![]() tez tak chce, kiedy w końcu przyjdzie do mnie ten smoczek wieloprzepływowy
|
|
#1582 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a mój mały też ciągle wisiał przy cycu ale dziś to jakoś mam wyjątkowo dużo i cały czas zastanawia mnie to czy może byc ten nawał od rumianku ![]() haa a teraz jeszcze sobie karmi zapodam bo kupiłam właśnie.. ![]() to już całkiem strzelą mi cycki.. Cytat:
i wiecie mały dalej śpi .. no nie mogę.. czekałam az wstanie.. bo chciałam mu dac mlesio i na zakupy wyjśc .. wstał o 16 30( po trzech godzinach) .. zjadł (w jednym cycku przynajmniej ulga ) i poszłam do tesco .. rozmawiał wesoło całą drogę.. wróciłam.. a malutki usną i śpi ![]() izabela też mam problem z butami.. bo ja z tych co tylko na płaskim chodzi.. zostają mi tylko trampki bo nawet adidasy teraz na ukośnej podeszwie robią he he .. zawsze się na szukam i nic zadowolenia nie mano a na wesele.. ooo dziewczyno.. współczuję ![]() ale w końcu coś wybierzesz
|
|||
|
|
|
#1583 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zdrówka życzę Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1584 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Szymelko ale się umęczy ta Twoja Leniuta, oby już gorączka nie wracała
![]() Castia dobrze, że to co najgorsze już za Wami, bardzo współczuję tego co musiałyście przeżyć. Szkoda tylko, że niewiadomo co tak uczuliło Małą. A w którym szpitalu takie fatalne warunki? Cytat:
Cytat:
czekam aż zaczniecie kupować i może zgapię ![]() Cytat:
no to pospałaś sobie Cytat:
![]() mam poduszkę do łóżeczka, taką bardzo cieniutką, ale praktycznie nieużywaną, bo mój syn tylko na brzuchu śpi, więc wtedy mu poduszki nie daję Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Młoda śpi
![]() Cytat:
lubię balerinki więc problemu z butami raczej nie mam, bo teraz duży wybór gorzej jak mi przyjdzie znaleźć płaskie i zgrabne kozaki ![]() a buty na obcasie zakładam na wesela i z 3 razy do roku do pracy, jak mam mega ważnych gości, ale to sa takie buty na normalnym 7 cm obcasie i płaskiej podeszwie a teraz chce znaleźć takie w kolorze cielisty
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-09-13 o 19:44 |
|
|
|
|
#1586 |
|
Zadomowienie
|
kochane macie może łóżeczka turystyczne????
bo kurcze chcę kupić do rodziców do domu i nie wiem które wybrać.
|
|
#1587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
biedna dzidzia... ale dobrze,ze biegunka przeszla... my poszlismy zwazyc lene, ale waga w aptece do :upy: 10 roznych wag podaWAla, bo mala kladlaa nogi na< blacie albo na aptekarce:p moze jutro zwazymy:P Lena dzis ladniej jadla wiec teoria sie sprawdzila... za chwilke zje kolacje, a mama zrobi zapasy owocvkow dla dziecko. 4.30-80ml 9.45-3/4szpinaku i 20ml 11.30-130ml 14.00-70ml gruszki z kasza manna 15.00-120ml mleka 18.50-120ml dzis przymierzalismy nosidlo do noszenia dziecka we gorach itp, za miesiac bedzie dobre... za 30min dodam fotki:P jak mala zasnie
|
|
#1588 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=szymelka;29375060]oj wiem co czujesz
Oby malutka szybko wydobrzała!! Dziś już nie jest tragicznie, jak wczoraj, no ale zupełnie dobrze też jeszcze nie jest. Niedawno musiałam znów syrop zapodać, bo temp. wzrosła - cieszy mnie jednak to, że przerwy we wzrostach temp są po ok 12 godz, a nie 5 jak to było w niedzielę i wczoraj. xQUOTE] Oby choróbsko wreszcie dało za wygraną, dzielni jesteście Niestety Pedicetamolu nie mieli, wogóle oczy jak pięć złoty co to jest no i wzięłam truskawkowy Nurofen ![]() Cytat:
[QUOTE=kasiuni_a;29378467]Cześć dziewczyny Czytam i odpisuję na raty, bo znów mam trochę zaległości, ale w niedzielę mieliśmy chrzciny i imprezka była w domu, więc już w sobotę nie było czasu na wizaż. Dawid pierwszy raz w kościele płakał musiałam z nim wyjść już po ochrzczeniu i zasnął mi na rękach, więc mogliśmy wrocić. Dziwne to, bo specjanie przed południem dziadek go uśpił żeby był do kościoła wypoczęty. Pogodę mieliśmy super, w sobotę jeszcze zastanawiałam się czy nie dokupić sweterka, a w niedzielę było mu za gorąco w tym co mieliśmy, więc go w kościele rozbierałam. Potem na imprezie był wesoły i grzeczny, dziadek go zabrał na trochę na dwór więc się przespał spokojnie, a wieczorem padł o 20.A znów wczoraj rano byliśmy na szczepieniu. Mały zdrowy, waży 7kg, możemy dawać deserki (co robię od chyba 3 tyg ) i za parę dni startujemy z glutenem. Pierwszy raz po szczepieniu mały ma podwyższoną temperaturę tzn. ok 37,3 i jest okropnie marudny. Wczoraj zasnął przy piersi o 18, o 20 próbowałam go obudzić, ale nie chciał wstać, o 21 znów to samo, więc odpusciłam. O 23 nakarmiłam na śpiocha, potem zjadł 0 1.30, 4.30 i spał do 7 ![]() Serdeczne gratulacje dla Emilki, Anastazji, Wioli i Filipka z okazji pół roczku oraz dla Kalinki i Krystianka z okazji ukończenia 5 miesięcy ![]() QUOTE] Dziękujemy Fajnie miec już chrzciny za sobą, my dopiero za dwa tygodnie ![]() Cytat:
Zapomniałam napisać, Wiolka nadal z katarem, położyłam ją na chwilę do łóżka, a ta za chwilę na czworakach i jakoś tak nóżkę podkuliła... potem odbiła się rączkami i sama usiadła! Sama siedzi jak się ją posadzi chociaz nie nadzwyczajnie długo ale takie coś to mnie dziecko zaskoczyło. Puchłam z dumy Chory ale pracowity maluszek |
||
|
|
|
#1589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piszecie o fotelikach samochodowych. Kupiliśmy Natalii nowe bo w tym od kompetu z wózka mega się pociła. A w upały to pływała dosłownie i było do 10kg a już wydawało się małe. Teraz mamy do 13kg i materiał też dużo lepszy i nie wiem kiedy zmienimy |
|
|
|
|
#1590 |
|
Wtajemniczenie
|
żurawinka brawa dla Wioli, dzielna dziewczyna
mój jak się go posadzi to leci od razu do przodu, więc do siadania daleko, ale na kolankach i łapkach się podpiera i dupkę do góry dźwiga, ale przemieszcza się tylko pełzająco i pewnie jak większość dzieciaków piszczy niesamowicie, a najbardziej chyba jak wstanie o 6 rano ![]() A teraz już śpi od 20 min, przestawia się już na jesienno-zimowe spanie - w lecie zasypiał ok. 21.30, a chciałabym żeby właśnie po 20 usypiał. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

)..
... może to sposób na laktacje 

nie wiem jak jej do jutra ulżyć, myślę nad maścią majerankową, pedicetamolem w razie czego, wit c i wapnem
aszsz cholerka.. co ja bez pralki zrobię
głodna jestem jak wilk

Ale ja odciągam bo robię zapasy mamie, jak będę znowu na uczelnię jeździć. Niedobrze mi się na samą myśl robi...