Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-12, 23:08   #1501
agus235
Raczkowanie

GG do agus235
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Castia jak dobrze że juz jesteście w domku biednactwa ile się musiałyście nacierpieć

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 23:19   #1502
szymelka
Rozeznanie

Czy któraś z Was ma linka do tej dużej maty, o której pisała Monti?? Próbuję coś takiego znaleźć, ale jakoś ciężko mi idzie...
Będę wdzięczna za podesłanie
Stary 2011-09-12, 23:24   #1503
traicionera
Zakorzenienie

szymelka\
http://allegro.pl/mata-podlogowa-hit...794431564.html
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 23:37   #1504
szymelka
Rozeznanie

traicionera - dziękuję Ci bardzo
Stary 2011-09-13, 05:50   #1505
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
W
A pochwale sie że mój synuś raczkuje i siada sam i jakby tego było mało to jak dojdzie do mebli to wstawać próbuje w łóżeczkach też
łał super glosiki poszły

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Cześć kochane
przepraszam, że nie odzywałam się kilka dni ale żyłam tą historią z chorobą mojej Małej i nie miałam głowy. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze. Dziś byliśmy na konsultacji u neurolog z prawdziwego zdarzenia. Super kobitka. Zbadała Małą, pooglądała i stwierdziła, że moja córcia nawet nie stała koło "efektu zachodzącego słońca" i zdziwiła się dlaczego nasza pediatra nas tak nastraszyła...bo ten efekt wiąże się z ciężkimi zaburzeniami neurologicznymi. Kazała się niczym nie przejmować, mówiła, że mamy fajną i zdrowiutką córcię. Mamy tylko chodzic na rehabilitacje ma Kala ma niewielka asymetrię i tyle Matko dziewczyny co ja przeżyłam przez ten weekend...nie życzę tego nikomu.
a pani neurolog wpisała w ksiażeczkę zdrowia, że Małą może być szczepiona bo nasza pediatra miała ku temu pewne obawy
super, ze sie tak wszystko skończylo
gratulujemy 5 m-cy i ząbka

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Blackrose,ego-ego sęk w tym,że juz wczoraj jej odpuściłamDelikatnie ja obudziłam,bo zaświeciłam światło i zaczęłam się krzątać.Wykąpałam,nakarmi łam i zasnęła
no to pięknie, że poszła znów spać

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
z tym smokiem,to Maja ma to samo... tylko ja na palcach jednej ręki nie umiem policzyć,ile razy wstaje go dać w ciągu całej nocy! tragedia!
witaj w klubie
u mnie to samo
jeszcze wczoraj nauczyl się przekręcać podczas snu wokół własnej osi i budzi się jak już mu niewygodnie na szczebelkach

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Chciałam pochwalić mojego syna bo dzisiaj udało mu się w ciągu dnia zasnąć samemu w łóżeczku
brawo dla Alanka
Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
jeju Kochana, ale się wycierpiałyście, masakra, dobrze, że juz jesteście w domku

---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ----------

noooo musiałam nadrobić wczorajszy wieczór

idę zaraz dalej spać
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 08:39   #1506
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam
A pochwale sie że mój synuś raczkuje i siada sam i jakby tego było mało to jak dojdzie do mebli to wstawać próbuje w łóżeczkach też
gratulacje! jak zaczynała raczkować? Jak to wygląda? Bo Natalka narazie jak jest na brzuchu ( a to ostatnio jej ulubiona pozycja) to podnosi pupcię do góry albo przesuwa się jak gąsienica potem ją opada i do przodu główką
Cytat:
Blackrose,ego-ego sęk w tym,że juz wczoraj jej odpuściłamDelikatnie ja obudziłam,bo zaświeciłam światło i zaczęłam się krzątać.Wykąpałam,nakarmi łam i zasnęła

Blackrose właśnie wczoraj rozmawialismy z Tżetem,że z każdym dniem coraz bardziej kochamy Małą,choć wydawało sie,że to nie jest możliwe
no to super! A tak się bałaś
[QUOTE=n.ik.a;29363168

aaa zapomniała wam się pochwalić, że Kalince idzie drugi ząb[/QUOTE]
Ekstra, gratulacje a u nas cisza
Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
ja gotuję jarzynową np z manną, szpinakową, buraczkową, z kurczakiem, z królikiem, rosołek, brokułową i inne...
podasz jakiś przepis? ja narazie próbowałam dodać buraczek, pomidor, kasze jaglaną a z mięsa to narazie cielęcine i indyka. No a tak to marchewka i ziemniaki.

Castia bardzo dzielna jesteś ach ta miłość i oddanie dla naszych dzieci

Dziewczyny które karmią mlekiem modyfikowanym następnym trzymacie się schematu i dodajecie kaszki czy same mleko w butli? Bo Natalka piła do tej pory 3 butelki samego mleka, obiadek i kaszka. Nie wiem czy to jakoś zmieniać jak mamy już mleko następne.

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 08:52   #1507
żurawinka
Zakorzenienie

Castia, nika, szymelka sporo przeszłyście jesteście bardzo dzielne
Chciałam zacytować ale za dużo grafiki i mnie wyrzuciło.

U nas noc niespokojna, mała kicha, kaszle, ciągnie nosem, martwie się, a wizyta na jutro bo "wyszły numerki" az się wkurzyłam.
Na szczęście gorączki nie ma, je chętnie ale co sie człowiek umartwi to jego.
W sobotę byliśmy u kuzynki która ma trójkę dzieci, dwójka była zakatarzona ! mąz mnie ciągnął i teraz masz babo placek, najmłodsza jej też jest chora no i moja.

Apel do mam które przeszły przeziębienie u swoich dzieciaczków - co lekarze przepisują na to ?
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:08   #1508
coralady
Wtajemniczenie

Witam z rana z kawką

U nas nocka w miarę,tzn.od 1 wstawałam do Lilki co 2 h,ale zasypiała,więc nie jest źle.No i wczoraj obyło sie bez ryku nocnego,co mnie bardzo cieszy

Castia ale przszyłyście,bardzo wam współczuje.Dobrze,że juz jesteście w domku.Teraz będzie juz dobrze.A swoją droga ciekawe co Malwinke uczuliło?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:21   #1509
marta_27
Zadomowienie

hej
jestem padnięta. Mati zafundował mi 2 pobudki na wsadzenie smoka do buzi, na szczęście o 7 dostał butlę i śpi. po co on się budzi to ja nie wiem.mam tylko nadzieję że to przejściowe. kolejny dzień oczy na zapałki a muszę się uczyć. chyba sobie kawę przez duże K zafunduję

a wczoraj mieliśmy taki fajny dzień, tzn ja bo Mati spał hehe zjadł, pobawił się i spał 1,5h, później znów zjadł, pobawił się i znów spał i tak 3 drzemki po 1,5h. więcej takich dni poproszę

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Apeluje do zebowych dziewczyn dajcie fotki lubie takie zebole
przyłączam się do apelu bo ja nie wiem jak to ma wyglądać.

Cytat:

zna ktoras jakas fajna stronke z typami urody... nie musi byc polska:P
ja kiedyś skorzystałam z tej http://www.makijaz.net/t.html ale wg mnie mało wiarygodnie ten test wychodzi. na wizażu są wątki na ten temat

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam do Was takie pytanie. Znajomi zaprosili nas do Karpacza na kilka dni. Nie wiem czy mamy się zdecydować bo zapraszają nas na początku listopada. Czy to nie będzie za zimno na wyjazd z dzieckiem?
ja bym pojechała

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Hej, przyjmniecie mnie spowrotem? Brakuje mi Was trochę, miałam wtedy jak pisałam kontakt z tą samą płcią a ostatnio nic i już nie wytrzymuje i postanowiłam do Was wrócić. Nadrabiać nie będę bo byłoby chyba 2 wątki, ale od teraz będę już na bierząco.

żurawinka te widoki i zdjecia też byliśmy z małą w Zakopanem ale chodziliśmy wózkiem po dolinach bo nie mamy nosidła. Zakochałam się w tych widokach, marzy mi się tam zamieszkać.
witaj

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Ja bardzo polecam wyjazd w góry, my mieliśmy Ono - jeden z tańszych ergonomików ( do 14 kg) Tylko trzeba dziecko ciepło ubrać tzn. dłuższe cieple spodenki i skarpetki, u nas był jeszcze sweterek lub kurteczka na polarku kiedy było zimno. Hartowanie dla malucha idealne. I brak komarów ( a my zabezpieczeni nie wiem po co w różne specyfiki)
widoki piękne a Wiola cudnie wygląda w tym nosidle. marzy mi się łażenie po górach, ehhh ale to dopiero w przyszłym roku jak dobrze pójdzie

mam pytania odnośnie nosidła. zadowolona jesteś z tego Ono? nie ciśnie nic? kupowałaś nowe czy używane? jest ergonomiczne? nie jest wisiadłem?
przymierzam się do zakupu jakiegoś nosidła bo nie zawsze mi się chustę chce wiązać. a to Ono nawet przystępne cenowo.

Cytat:
Dziekujemy za głosy prosimy o kolejne
Izunia na was głosujemy codziennie
silny chłopak

Cytat:
Cześć kochane
przepraszam, że nie odzywałam się kilka dni ale żyłam tą historią z chorobą mojej Małej i nie miałam głowy. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze. Dziś byliśmy na konsultacji u neurolog z prawdziwego zdarzenia. Super kobitka. Zbadała Małą, pooglądała i stwierdziła, że moja córcia nawet nie stała koło "efektu zachodzącego słońca" i zdziwiła się dlaczego nasza pediatra nas tak nastraszyła...bo ten efekt wiąże się z ciężkimi zaburzeniami neurologicznymi. Kazała się niczym nie przejmować, mówiła, że mamy fajną i zdrowiutką córcię. Mamy tylko chodzic na rehabilitacje ma Kala ma niewielka asymetrię i tyle Matko dziewczyny co ja przeżyłam przez ten weekend...nie życzę tego nikomu.
a pani neurolog wpisała w ksiażeczkę zdrowia, że Małą może być szczepiona bo nasza pediatra miała ku temu pewne obawy

i najważniejsze Kalinka w niedzielę skończyła 5 miesięcy i dziś zaczęła dźwigać głowę...Mała zrobiła się też niezłą gadułą i śmieszkiem w oczekiwaniu na wizytę rozbawiła pół przychodni

Kochanym maluszkom gratuluję skończony miesięcy
super wiadomość dobrze, że poszłyście do neurologa. stresu współczuję bo doskonale wiem co to znaczy gdy podejrzewają zaburzenia neurologiczne u dziecka. najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło. a asymetrię wyrównacie ćwiczeniami

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Witajcie wieczornie
Dosyć ciężkie popołudnie miałyśmy - Lenka była już tak wymęczona gorączką, że nawet po jej zbiciu nie miała się siły bawić. Po wizycie u lekarki nic konkretnego - podejrzenie trzydniówki i skierowanie na badanie moczu, aby wykluczyć bakterię. Jutro od rana muszę łapać mocz, aby zanieść do badania. Po południu dałam Lence ten syrop o którym pisałam i od tamtej pory gorączka nie wróciła - tfu,tfu,tfu aby nie zapeszyć! Lenkę wykąpaliśmy dziś o 19:30 i od 20 śpi, co jest bardzo wcześnie jak na nią.
super, że gorączka minęła. a jak po nocce? mam nadzieję, że wyniki będę dobre

Cytat:

aaa zapomniała wam się pochwalić, że Kalince idzie drugi ząb
już drugi? dla Kalinki
my nadal bezzębni

Castia współczuję tego co przeżyłaś. najważniejsze że już zeszło to świństwo. tylko szkoda, że nie udało ustalić się co ją tak uczuliło.

dziewczyny czy wy nadal wozicie dzieci tymi fotelikami pierwszymi? czy kupiłyście już foteliki samochodowe większe? my chyba niedługo będziemy musieli zmienić fotelik bo Mateusz ledwo w ramionach się mieści i nogi mu wystają.
wiecie już jakie będziecie kupować?

a w ogóle to mam wrażenie że przez kilka ostatnich dni Mateusz bardzo urósł i przytył. taki jakiś nabity mi się wydaje. i je więcej o jakieś 150-200ml dziennie
a wczoraj waga pokazała 7790

a zapomniałabym. wszystkim maluszkom gratuluję skończenia kolejnych tygodni i m-cy
Monti udanego wypoczynku

Edytowane przez marta_27
Czas edycji: 2011-09-13 o 09:25
marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 10:04   #1510
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

jeeej brak słów ... ja tylko wycałuję i gratuluję przetrwania castia
strasznie współczuje przejśc ..
jesteś naprawdę dzielna..
a Malwinka sporo wycierpiała
ale w ramionach swojej mamusi
i to jest najważniejsze.. że byłaś z nią i tuliłaś..

ciekawe na co się uczuliła

u mnie noc .... uwaga.....
rewelacyjna... mały jak zasnął o 21 to o 23 wstał z płaczem
bo mnie nie było w sypialni
i tż wziął go na ręce zeby uspokoic
przybiegłam.. dałm mu cycia.. popił troszeczke i usną
odłożyłam go do łóżeczka i ...
spał do 7:30..
normalnie piersi same się już opróżniały
mokrą koszulkę miałam i to mnie zbudziło..
zajrzałam do małego a on słodko spał..
no i tak do 7:30 ..
i to się obudził bo tz siostra dzwoniła do niego
moze by nawet dłużej pospał..
do 9 zadowolony się bawił i śpi znowu
a ja spokojnie wypije kawę i pomyśle jak spędzic dzis dzień
ale jestem zadowolona z nocki wróciło chyba moje dziecko..pewnie do kolejnego skoku ale zawsze coś
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 10:08   #1511
żurawinka
Zakorzenienie

marta 27 szukając nosidła zwracałam uwagę na to czy jest ergonomiczne, to było bardzo ważne dla nas myslelismy najpierw o marsupi, bondolino, o ono przeczytałam wszystko co mozliwe w necie, jak chcesz mogę Co przesłać na priv zdjęcia jak wygląda nosidło kiedy siedzi w nim dziecko. Kupowałam nowe na allegro. Co jeszcze mogę napisać - nie ciśnie nic - sama się w nim zawiązujesz tyle ile dziecko potrzebuje, przy nóżkach masz troczki do zwężania, poszerzania rozstawu nóżek.
Acha, dodam że będąc jeszcze w Zakopcu nie brakowało kobietek i mężczyzn z nosidłkami, jeden obcokrajowiec nawet w wisiadle przodem do swiata ( masakra)
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 10:09   #1512
coralady
Wtajemniczenie

ada ale miałas fanatastyczną noc Mogę tylko pomarzyć

Lilka na szczęście usnęła,więc lecę wziąc się za obiad

Fiodor Dostojewski
Stary 2011-09-13, 10:16   #1513
tajka88
Zakorzenienie

castiadobrze, ze juz po. zycze Wam, zeby to sie juz nigdy nie powtorzylo

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość

a wczoraj mieliśmy taki fajny dzień, tzn ja bo Mati spał hehe zjadł, pobawił się i spał 1,5h, później znów zjadł, pobawił się i znów spał i tak 3 drzemki po 1,5h. więcej takich dni poproszę

dziewczyny czy wy nadal wozicie dzieci tymi fotelikami pierwszymi? czy kupiłyście już foteliki samochodowe większe? my chyba niedługo będziemy musieli zmienić fotelik bo Mateusz ledwo w ramionach się mieści i nogi mu wystają.
wiecie już jakie będziecie kupować?
Ale swietnie ci pospal wczoraj

Mymamy fotelik pierwszy i nie zmienie, dopoki Lena nie bedzie wazyc ponad 9 kg. Pierwsze foteliki sa najbezpieczniejsze dla dzieci. Zmienia sie je na foteliki 2 jesli dziecko wazy ponad 9kg, albo GLOWA wystaje poza fotelik. To ze nogi wystaja to nie wazne, bo dziecko moze jezdzic z podkurczonymi i praktycznie tego nie odczuje. My kupilismy fotelik Britaxa, ale jeszcze poszekamy ten kilogram i pol
Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Dziewczyny które karmią mlekiem modyfikowanym następnym trzymacie się schematu i dodajecie kaszki czy same mleko w butli? Bo Natalka piła do tej pory 3 butelki samego mleka, obiadek i kaszka. Nie wiem czy to jakoś zmieniać jak mamy już mleko następne.
Ja dopiero co kupilam mleko nastepne i zaczne powoli mieszac z mlekiem 1, bo przechodze z Bebilonu1 na tanszy NAN1. na bank nie bede dawac kasszki do kazdego posilku. Jedyne kiedy dodam to tak jak teraz na wieczor. Obiadek podam, ale musi dojesc mleka, bo malo zje. Na puszcze jest napisane, z ena jeden posilek 240ml wody co jest nie mozliwe dla mojej Leny., dostanie 150-180ml bo wecej nie zje.
lena pooozno zasnela o 21.50
Spala do 4.30 i pozniej do9.15. Zjadla w nocy tylko 80ml... rano o 9.45 zjadlysmy 3/4 szpinaku i 20ml.

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 10:21   #1514
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
hej
jestem padnięta. Mati zafundował mi 2 pobudki na wsadzenie smoka do buzi, na szczęście o 7 dostał butlę i śpi. po co on się budzi to ja nie wiem.mam tylko nadzieję że to przejściowe. kolejny dzień oczy na zapałki a muszę się uczyć. chyba sobie kawę przez duże K zafunduję
padnięta? ja wstaję co godzinę na smoka i jeszcze sie nauczył przekręcać w poprzek łóżeczka

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
ale super nocka, gratki

a mój sie obudzil o 6:30 wzięłam go do siebie dalam cyca i spalismy do 9 a mały teraz znów zasnął przy cycu
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 10:30   #1515
ada32
Wtajemniczenie

coralady Ja sama jestem w szoku
zyczę Ci podobnej

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
padnięta? ja wstaję co godzinę na smoka i jeszcze sie nauczył przekręcać w poprzek łóżeczka

ale super nocka, gratki

a mój sie obudzil o 6:30 wzięłam go do siebie dalam cyca i spalismy do 9 a mały teraz znów zasnął przy cycu
ego to też ładnie
cyce to fajne usypiacze
u mnie rewelacja bo ostatnio to nawet do łózeczka go nie odkładałam
a dziś prosze bardzo .. przełom
Stary 2011-09-13, 10:30   #1516
tajka88
Zakorzenienie

Patrzcie jak wyrodna matka, nie daje dziecku poduszki do snu... biedna Lenka musiala sama znalezc sobie poduszeczke(kocyk, zeby nie uderzala o szczebelki glowa i do przytulania:P)

Lena bawi sie na kocyku i piszczy... zaraz ide po zatyczki do uszu:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04911_zmniejszacz-pl_936758.jpg (93,4 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04913_zmniejszacz-pl_73164.jpg (75,9 KB, 36 załadowań)

Stary 2011-09-13, 10:36   #1517
ada32
Wtajemniczenie

aaa.. bąbelek(pryszcz) nie pękł ale się o połowę wchłoną znika .. jest blady i pusty..

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Patrzcie jak wyrodna matka, nie daje dziecku poduszki do snu... biedna Lenka musiala sama znalezc sobie poduszeczke(kocyk, zeby nie uderzala o szczebelki glowa i do przytulania:P)

ale fajniesłodko
Stary 2011-09-13, 10:37   #1518
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
aaa.. bąbelek(pryszcz) nie pękł ale się o połowę wchłoną znika .. jest blady i pusty..
super, to pewnie za niedlugo zniknie

Stary 2011-09-13, 10:37   #1519
agaaga89
Zakorzenienie

Buziaki dla wszystkich cioć za wczorajsze życzonka, nie jestem w stanie Was wszystkich już wypisać !
Dziś byliśmy u gastrologa, Mały przytył... 900 g nadrobił to co spadło mu w zeszłym miesiącu teraz waży 8300
poza tym spał w nocy prawie 12 h...... Kaszkę dałam mu o 20:20, a obudził się dopiero jak wróciłam z rejestracji o 8 kocham kaszki!!

Blackrose
wróciłaś! witaj
Castia współczuję przejść dobrze, że najgorsze już za Wami...

Cytat:
Apel do mam które przeszły przeziębienie u swoich dzieciaczków - co lekarze przepisują na to ?
Witamina C w kroplach i wapno w płynie

Cytat:
Jest genialna !!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 10:39   #1520
n.ik.a
Zadomowienie

dzień dobry padłam wczoraj jak kawka....zaraz po 22

kasienkakg druga jedynka na dole...aż sama jestem zaskoczona, że tak szybko...ale u nas w rodzinie to podobno genetyczne- u córci mojej kuzynki pierwszy ząb pojawił się w 4 miesiącu

szymelka
własnie obawiam się próchnicy u Małej...niby przecieram jej dziasełka pieluszką z wodą ale dzis lecę kupić tą szczoteczkę na palca i zamierzam czyścic buźkę Małej po każdym posiłku

Castia bidulko oby lekarze szybko się zorientowali co ją uczula

marta_27 stres nieziemski...zastanawiam się jak lekarze mogą tak straszyć rodziców... wydaje mi się, że pewnie pediatra wolała się zabezpieczyć, bo czasem lekarz nie pozna się na chorobie i potem roszczeniowi pacjenci mają pretensje

kurcze Niunia mi usnęła a miała zjeść kaszke...ostatnio jadła o 6.30 cycka i od tej pory nic :/
a chciałam z nią iść już na spacer, bo ładna pogoda

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2011-09-13 o 10:41
n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 10:42   #1521
marta_27
Zadomowienie

Cytat:
marta 27 szukając nosidła zwracałam uwagę na to czy jest ergonomiczne, to było bardzo ważne dla nas myslelismy najpierw o marsupi, bondolino, o ono przeczytałam wszystko co mozliwe w necie, jak chcesz mogę Co przesłać na priv zdjęcia jak wygląda nosidło kiedy siedzi w nim dziecko. Kupowałam nowe na allegro. Co jeszcze mogę napisać - nie ciśnie nic - sama się w nim zawiązujesz tyle ile dziecko potrzebuje, przy nóżkach masz troczki do zwężania, poszerzania rozstawu nóżek.
Acha, dodam że będąc jeszcze w Zakopcu nie brakowało kobietek i mężczyzn z nosidłkami, jeden obcokrajowiec nawet w wisiadle przodem do swiata ( masakra)
dzięki za odp. zastanawiałam się właśnie jak jest z rozstawem nóżek w Ono
pewnie że chcę na pw fotki
też myślałam o bondolino ale po prostu nie stać mnie na nie a Ono ma dobrą cenę. tylko mało tego na allegro jest.
a myślisz że kupno używanego to dobry pomysł?

Cytat:
Ale swietnie ci pospal wczoraj

Mymamy fotelik pierwszy i nie zmienie, dopoki Lena nie bedzie wazyc ponad 9 kg. Pierwsze foteliki sa najbezpieczniejsze dla dzieci. Zmienia sie je na foteliki 2 jesli dziecko wazy ponad 9kg, albo GLOWA wystaje poza fotelik. To ze nogi wystaja to nie wazne, bo dziecko moze jezdzic z podkurczonymi i praktycznie tego nie odczuje. My kupilismy fotelik Britaxa, ale jeszcze poszekamy ten kilogram i pol
głowa mu jeszcze nie wystaje. martwię się nie tyle tym że nóżki wystają tylko, bardziej tym że w ramionach zaczyna się nie mieścić. taki ściśnięty siedzi, mam wrażenie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
o matulu, współczuję. ale człowiek do dobrego szybko się przyzwyczaja więc jak spał mi całą noc a teraz budzi się 2 razy to odczuwam rano niewyspanie. a jak był maleńki i co 3h wstawałam to jakoś bardziej wyspana byłam hehe

Stary 2011-09-13, 10:47   #1522
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

głowa mu jeszcze nie wystaje. martwię się nie tyle tym że nóżki wystają tylko, bardziej tym że w ramionach zaczyna się nie mieścić. taki ściśnięty siedzi, mam wrażenie
Ja mialam taka wkladke do fotelika i wyciagnelam niedawno. Lena wazy nieduzo mniej niz Twoj maly i ma miejsce(tydzien temu 7550g)

3. Kiedy zmienić fotelik na większy?
Podstawowe kryteria zmiany fotelika na większy to:

1) waga dziecka przekracza dopuszczalny limit dla danego fotelika

2) dla fotelików 0-13 kg - głowa, a dla pozostałych fotelików - linia oczu wystają ponad górną krawędź oparcia fotelika

3) pasy uprzęży fotelika nie dają się poprawnie zapiąć,
(problem zbyt krótkich pasów pojawia się głównie w wąskich fotelikach 0-13 kg, najczęściej w okresie zimowym)

Stary 2011-09-13, 10:52   #1523
marta_27
Zadomowienie

Cytat:
marta_27 stres nieziemski...zastanawiam się jak lekarze mogą tak straszyć rodziców... wydaje mi się, że pewnie pediatra wolała się zabezpieczyć, bo czasem lekarz nie pozna się na chorobie i potem roszczeniowi pacjenci mają pretensje
też to zauważyłam, że lekarz woli podać gorszą wersję wydarzeń. u nas było to samo. lekarka w szpitalu tak mi przekazała wszystko że myślałam że nic z dziecka nie będzie. teraz jak idę z Matim na badania do szpitala to się pielęgniarki nadziwić nie mogą że on się dobrze rozwija
ehh. nie życzę nawet najgorszemu wrogowi takiego stresu
najważniejsze że nasze dzieciaczki nic sobie z tego nie robią, mają w nosie wszelkie diagnozy i dobrze się rozwijają

Cytat:

hehe, ona jest boska

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Ja mialam taka wkladke do fotelika i wyciagnelam niedawno. Lena wazy nieduzo mniej niz Twoj maly i ma miejsce(tydzien temu 7550g)

3. Kiedy zmienić fotelik na większy?
Podstawowe kryteria zmiany fotelika na większy to:

1) waga dziecka przekracza dopuszczalny limit dla danego fotelika

2) dla fotelików 0-13 kg - głowa, a dla pozostałych fotelików - linia oczu wystają ponad górną krawędź oparcia fotelika

3) pasy uprzęży fotelika nie dają się poprawnie zapiąć,
(problem zbyt krótkich pasów pojawia się głównie w wąskich fotelikach 0-13 kg, najczęściej w okresie zimowym)
ooo super dzięki wielkie za info
w takim razie fotelik pewnie jeszcze troszkę posłuży bo żadne z tych kryteriów nie jest spełnione

Stary 2011-09-13, 10:55   #1524
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, ona jest boska

ooo super dzięki wielkie za info
w takim razie fotelik pewnie jeszcze troszkę posłuży bo żadne z tych kryteriów nie jest spełnione
Dziekujemy za boskosc, ale wiadomo ma to po mamie:P

http://fotelik.info/pl/art/od_kiedy_..._ruchu,12.html jeszcze cos o fotelikach:P

Stary 2011-09-13, 10:57   #1525
ada32
Wtajemniczenie

aga o matko to dopiero spanko 12h
Stary 2011-09-13, 11:01   #1526
coralady
Wtajemniczenie

Marta ja tej nocy wstawałam 5 razy

Tajka ale ta twoja Lenka zaradna jest

Fiodor Dostojewski
Stary 2011-09-13, 11:03   #1527
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

jakos trzeba sobie w tym zyciu radzic:P

Stary 2011-09-13, 11:17   #1528
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:

normalnie piersi same się już opróżniały
mokrą koszulkę miałam i to mnie zbudziło..
zajrzałam do małego a on słodko spał..
no i tak do 7:30 ..
wow super

Ja też muszę się pochwalić bo mój mały zasnął o 21 do 24, zjadł i spał do 6 pogadał sobie godzinkę znowu zjadł i spał do 8:30. Teraz też śpi od 10:30

Cytat:
Lenka to jest agentka śliczna
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Buziaki dla wszystkich cioć za wczorajsze życzonka, nie jestem w stanie Was wszystkich już wypisać !
Dziś byliśmy u gastrologa, Mały przytył... 900 g nadrobił to co spadło mu w zeszłym miesiącu teraz waży 8300
brawo super, że malutki nadrobił
Wczoraj ważyłam Alana na domowej wadze to ważył równe 8000g także też nieźle

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 11:23   #1529
trzyrazyi
Zadomowienie

marta27 ja mam marsupi i razem z tz jestesmy zadowoleni bardzo ciesze sie ze posluchalam dziewczyn co do wyboru nosidla(pare ma marsupi) bo jest mega super!!
Stary 2011-09-13, 11:25   #1530
marta_27
Zadomowienie

Cytat:
Dziekujemy za boskosc, ale wiadomo ma to po mamie:P

http://fotelik.info/pl/art/od_kiedy_..._ruchu,12.html jeszcze cos o fotelikach:P
no baaa
dziękuję za info o fotelikach

Cytat:

jeju, współczuję. już nie narzekam w takim razie

Żurawinka mam jeszcze pytanko odnośnie Ono czy ono będzie dobre zarówno dla osoby niskiej jak i wysokiej? bo ja mam 165 a mąż 190 i tak się zastanawiam czy będzie odpowiednie

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
marta27 ja mam marsupi i razem z tz jestesmy zadowoleni bardzo ciesze sie ze posluchalam dziewczyn co do wyboru nosidla(pare ma marsupi) bo jest mega super!!
dla mnie jest za drogie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości