Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-13, 20:53   #1591
tajka88
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
A teraz już śpi od 20 min, przestawia się już na jesienno-zimowe spanie - w lecie zasypiał ok. 21.30, a chciałabym żeby właśnie po 20 usypiał.
Moja zasypiala 21-22 ale od miesiaca staram sie zeby zasnela najpozniej o 21... ale wczoraj nie chciala i spala od 21.40

Teraz spi od 10 minut

Dodalam zdjecia z nosidlem( jest do 18kg) Tz mowi, ze wygodne itp... ale jak ja zalozylam to juz niecale 8kg mi ciazy hehe a co dopiero 18:P

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 21:01   #1592
coralady
Wtajemniczenie

Hejka z wieczora

Lilka spi,a ja jestem jakaś taka padnięta,że szok.I się zdenerwowałam dzisiaj,bo już wszystko zaklepane do chrztu po wielkich bojach,kilku znajomych nawet się zaangażowało w pomoc,katechetka z mamy szkoły miała z diakonem porozmawiać,bo my bez ślubu kościelnego,a tu się okazało,że chrzestny ma wtedy delegacje i wyjeżdża do Wawy.Szlag mnie chyba trafi Raz w miesiącu są chrzty!

Nie mam pojęcia jak ten problem rozwiązać.Jeszcze mi dzisiaj żona chrzestnego powiedziała,że maja już prezent dla Lili.Odechciewa mi sie juz tej całej imprezy...

W albumie moja dzisiejsza spiąca Lili
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 21:22   #1593
Natka3008
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Hejka z wieczora

Lilka spi,a ja jestem jakaś taka padnięta,że szok.I się zdenerwowałam dzisiaj,bo już wszystko zaklepane do chrztu po wielkich bojach,kilku znajomych nawet się zaangażowało w pomoc,katechetka z mamy szkoły miała z diakonem porozmawiać,bo my bez ślubu kościelnego,a tu się okazało,że chrzestny ma wtedy delegacje i wyjeżdża do Wawy.Szlag mnie chyba trafi Raz w miesiącu są chrzty!

Nie mam pojęcia jak ten problem rozwiązać.Jeszcze mi dzisiaj żona chrzestnego powiedziała,że maja już prezent dla Lili.Odechciewa mi sie juz tej całej imprezy...

Tylko spokojnie, może akurat da się coś jeszcze wymyślić

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 21:40   #1594
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Hejka z wieczora

nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale posłuchaj..
jest coś takiego jak zastępstwo chrzestnego ( w prawie kościelnym) z przyczyn ważnych jego nieobecnośc może byc zastąpiona przez inną osobę np.brata tej osoby lub ojca( chodzi o pokrewieństwo chyba) a i tak on będzie chrzestnym ..
ja ten problem też tak właśnie muszę rozwiązac bo brat mój też niestety nie będzie( urlopu nie dostanie w tym czasie a jest po za polską) i zastąpi go prawdopodobnie mój drugi brat ale tylko praktycznie bo formalnie będzie ten młodszy
dogadac trzeba to przed samym chrztem
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 21:40   #1595
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
zaprosilas mnie na FB :P??

Kurczaki ale jestem zaspana:P. O 15 dalismy Lenie jesc i zasnelismy spalam do 16.20, a TZ i Lena dalej spi. Tylko, ze Lenka sie wycwanila i jak zaczelo wiac to sie schowala za moimi nogami, tak ze juz nie mialam miejsca na lozku... w koncu zeszlam z lozka :P

tak to ja
Stary 2011-09-13, 21:40   #1596
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
pisałam wam o rączce że zapuchła nam od wenflonu, dziś zrobił się na rączce zrost, byłam u lekarza. musimy smarować maściami i ma się rozejść.
ta gulka dość duża jest ehh, oby szybko się rozeszła bo nie wygląda to za dobrze...

co do pokarmu to ja mam coś go mniej, mała na bieżąco mnie opróżnia i kurczę myślę że się nie najada
nie wiem kiedy nadejdzie taka noc że przespi mi 8h
biedactwo, nie dość, że tyle wycierpiała w szpitalu, to jeszcze teraz ta rączka. oby szybko jej przeszło

Ja też mam jakoś mniej pokarmu chyba?? Teraz przy chorobie Lenka częściej jadła z piersi, ale jakoś nie zauważyłam zwiększonej produkcji... a i lekarka mi mówiła, że udowodnione jest że karmienie do 6 miesiąca najbardziej chroni dziecko i jest dla niego najlepsze, powyżej 6 można karmić, ale już nie ma tej ochrony - może dlatego właśnie nasze dzieci teraz łapią różne rzeczy

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Czytam i odpisuję na raty, bo znów mam trochę zaległości, ale w niedzielę mieliśmy chrzciny i imprezka była w domu, więc już w sobotę nie było czasu na wizaż. Dawid pierwszy raz w kościele płakał musiałam z nim wyjść już po ochrzczeniu i zasnął mi na rękach, więc mogliśmy wrocić. Dziwne to, bo specjanie przed południem dziadek go uśpił żeby był do kościoła wypoczęty. Pogodę mieliśmy super, w sobotę jeszcze zastanawiałam się czy nie dokupić sweterka, a w niedzielę było mu za gorąco w tym co mieliśmy, więc go w kościele rozbierałam. Potem na imprezie był wesoły i grzeczny, dziadek go zabrał na trochę na dwór więc się przespał spokojnie, a wieczorem padł o 20.
A znów wczoraj rano byliśmy na szczepieniu. Mały zdrowy, waży 7kg, możemy dawać deserki (co robię od chyba 3 tyg ) i za parę dni startujemy z glutenem. Pierwszy raz po szczepieniu mały ma podwyższoną temperaturę tzn. ok 37,3 i jest okropnie marudny. Wczoraj zasnął przy piersi o 18, o 20 próbowałam go obudzić, ale nie chciał wstać, o 21 znów to samo, więc odpusciłam. O 23 nakarmiłam na śpiocha, potem zjadł 0 1.30, 4.30 i spał do 7
Szymelko ale się umęczy ta Twoja Leniuta, oby już gorączka nie wracała ciekawe czy to trzydniówka, czy jednak zęby bedą szły
Super, że impreza Wam się udała, no i brawo dla Dawidka za wagę

Dziękuję za troskę Czekam już z utęsknieniem na to, aby gorączka nie wróciła i wszystko się unormowało, wyjdziemy w końcu z domu, bo teraz uwięzione tu jesteśmy - mam już dość tego, bo skręca mnie jak widzę taką pogodę za oknem
Dziś w kąpieli zauważyłam u Lenki kilka krostek - zobaczę co będzie jutro, czy wyjdzie ich więcej?? Wtedy mielibyśmy potwierdzenie trzydniówki.

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
kochane macie może łóżeczka turystyczne????
bo kurcze chcę kupić do rodziców do domu i nie wiem które wybrać.
ja mam takie:http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...795602764.html i jestem bardzo zadowolona

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Oby choróbsko wreszcie dało za wygraną, dzielni jesteście
Niestety Pedicetamolu nie mieli, wogóle oczy jak pięć złoty co to jest no i wzięłam truskawkowy Nurofen

Zapomniałam napisać, Wiolka nadal z katarem, położyłam ją na chwilę do łóżka, a ta za chwilę na czworakach i jakoś tak nóżkę podkuliła... potem odbiła się rączkami i sama usiadła!

Sama siedzi jak się ją posadzi chociaz nie nadzwyczajnie długo ale takie coś to mnie dziecko zaskoczyło. Puchłam z dumy
Chory ale pracowity maluszek
Dziękujemy
U mnie w aptece mieli, ale duże opakowanie 60ml było o 3 zł tańsze od małego 30ml - nawet babki się konsultowały miedzy sobą i sprawdzały datę ważności

klask i:dla Wioli za samodzielne siadanie - u nas to jeszcze za górami i lasami
Stary 2011-09-13, 21:44   #1597
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Witamy dziękujemy za głosy i prosimy o kolejne
Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
gratulacje! jak zaczynała raczkować? Jak to wygląda? Bo Natalka narazie jak jest na brzuchu ( a to ostatnio jej ulubiona pozycja) to podnosi pupcię do góry albo przesuwa się jak gąsienica potem ją opada i do przodu główką

no to super! A tak się bałaś

Ekstra, gratulacje a u nas cisza

podasz jakiś przepis? ja narazie próbowałam dodać buraczek, pomidor, kasze jaglaną a z mięsa to narazie cielęcine i indyka. No a tak to marchewka i ziemniaki.

Castia bardzo dzielna jesteś ach ta miłość i oddanie dla naszych dzieci

Dziewczyny które karmią mlekiem modyfikowanym następnym trzymacie się schematu i dodajecie kaszki czy same mleko w butli? Bo Natalka piła do tej pory 3 butelki samego mleka, obiadek i kaszka. Nie wiem czy to jakoś zmieniać jak mamy już mleko następne.
Blackrose Igor najpierw pełzał potem podnosił pupcię potem dołozył do tego rączki i zaczął się tak kiwać do przodu i do tyłu aż w końcu raz spróbował ruszyć raczką i nózka i udało się

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 21:47   #1598
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
tak to ja
przy okazji znalazlam duzo znajomych twarzy, ale na razie nikt nie przyjal zaproszenia:P
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
jest coś takiego jak zastępstwo chrzestnego ( w prawie kościelnym) z przyczyn ważnych jego nieobecnośc może byc zastąpiona przez inną osobę np.brata tej osoby lub ojca( chodzi o pokrewieństwo chyba) a i tak on będzie chrzestnym ..
ja ten problem też tak właśnie muszę rozwiązac bo brat mój też niestety nie będzie( urlopu nie dostanie w tym czasie a jest po za polską) i zastąpi go prawdopodobnie mój drugi brat ale tylko praktycznie bo formalnie będzie ten młodszy
Teraz to juz wszystko wymysla za niedlugo bedzie chrzest przez internet

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Blackrose Igor najpierw pełzał potem podnosił pupcię potem dołozył do tego rączki i zaczął się tak kiwać do przodu i do tyłu aż w końcu raz spróbował ruszyć raczką i nózka i udało się
To my chyba jestesmy na etapie ´´najpierw pełzał potem podnosił pupcię potem dołozył do tego rączki i zaczął się tak kiwać do przodu i do tyłu aż w końcu raz spróbował ruszyć raczką i nózka´´ ale jeszcze sie nie udalo:P

Stary 2011-09-13, 21:51   #1599
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
ada dobrze pisze, jest coś takiego - tylko trzeba się dowiedzieć w swojej parafi czy ksiądz się zgodzi i jakie dokumenty będą potrzebne od faktycznych chrzestnych

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
głosiki idą codziennie

Zdolniacha z Twojego Igorka
Stary 2011-09-13, 21:56   #1600
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Ja też mam jakoś mniej pokarmu chyba?? Teraz przy chorobie Lenka częściej jadła z piersi, ale jakoś nie zauważyłam zwiększonej produkcji... a i lekarka mi mówiła, że udowodnione jest że karmienie do 6 miesiąca najbardziej chroni dziecko i jest dla niego najlepsze, powyżej 6 można karmić, ale już nie ma tej ochrony - może dlatego właśnie nasze dzieci teraz łapią różne rzeczy
też się właśnie nad tym zastanawiam W ogóle zauważyłam, że w dzień Alan nie potrzebuje dużo jeść z piersi bo lubi też zupki, deserki, kaszkę, soczki ale za to w nocy to jest uzależniony i nie można go niczym oszukać bo ma być tylko cyc. Jak byliśmy teraz na weselu to zostawiłam mojej mamie odciągnięte mleko żeby dała małemu w nocy. Obudził się około 1 no i mama daje mu mleko z butli a tu ryk i za nic w świecie nie chciał pić i usnął dopiero po jakiś 30 minutach na jej rękach a z butelki i tak się nie napił. Obudził się dopiero po czterech godzinach i nie jadł przez ten czas. Wychodzi na to, że on w nocy chyba nie potrzebuje aż tak jedzenia jak mojego cycka Wyrośnie z niego cycuś mamusi

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 22:00   #1601
ada32
Wtajemniczenie

agus głosik dany..
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 22:06   #1602
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
też się właśnie nad tym zastanawiam W ogóle zauważyłam, że w dzień Alan nie potrzebuje dużo jeść z piersi bo lubi też zupki, deserki, kaszkę, soczki ale za to w nocy to jest uzależniony i nie można go niczym oszukać bo ma być tylko cyc. Jak byliśmy teraz na weselu to zostawiłam mojej mamie odciągnięte mleko żeby dała małemu w nocy. Obudził się około 1 no i mama daje mu mleko z butli a tu ryk i za nic w świecie nie chciał pić i usnął dopiero po jakiś 30 minutach na jej rękach a z butelki i tak się nie napił. Obudził się dopiero po czterech godzinach i nie jadł przez ten czas. Wychodzi na to, że on w nocy chyba nie potrzebuje aż tak jedzenia jak mojego cycka Wyrośnie z niego cycuś mamusi

Dokładnie tak samo mamy!
Lenka jadła z cyca rano, potem cały dzień nie - bo deserek, zupka, kaszka, więc z cycem witała się ponownie wieczorem, no i cała noc do niego należy
Teraz przez chorobę częściej w ciągu dnia wisi na cycu, bo mniej je stałych pokarmów.
Czy w ciągu dnia Alanek pije z butli, czy tez nie chce jak ta moja??
Stary 2011-09-13, 22:06   #1603
Natka3008
Rozeznanie

Lecę spać
Dobranoc

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 22:14   #1604
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie tak samo mamy!
Lenka jadła z cyca rano, potem cały dzień nie - bo deserek, zupka, kaszka, więc z cycem witała się ponownie wieczorem, no i cała noc do niego należy
Teraz przez chorobę częściej w ciągu dnia wisi na cycu, bo mniej je stałych pokarmów.
Czy w ciągu dnia Alanek pije z butli, czy tez nie chce jak ta moja??
w ciągu dnia pije z butelki sok

Stary 2011-09-13, 22:17   #1605
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
w ciągu dnia pije z butelki sok
to dobrze masz, że chce pić - moja przy dobrym dniu pociągnie 25ml max z butli, a jak daję jej łyżeczką to potrafi wypić 50 - 100ml
Stary 2011-09-13, 22:19   #1606
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
to dobrze masz, że chce pić - moja przy dobrym dniu pociągnie 25ml max z butli, a jak daję jej łyżeczką to potrafi wypić 50 - 100ml
eh moje dziecko nie wypilo dzis nic poza mlekiem...

Stary 2011-09-13, 22:22   #1607
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
o kurde to faktycznie uparciuch
Mój przynajmniej 150 w ciągu dnia wypija np. 100 soku + 50 wody albo jakiejś herbatki. Jak byłam na wakacjach to w te upały potrafił wypić 400 Tajka podziwiam Twoją Lenkę, że jej się nie chce pić jak tam u Was taki gorąc

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2011-09-13 o 22:23
Stary 2011-09-13, 22:24   #1608
traicionera
Zakorzenienie

u ans tez minimum 150 ml dziennie schodzi, ale w sumie ile nie dam, tyle wypije
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 22:27   #1609
szymelka
Rozeznanie

Lenka nawet przy gorączce pić nie chciała z butli...
a dziś wypiła całe 25ml
no ale na cycu wisiała więcej...
Stary 2011-09-13, 22:30   #1610
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde to faktycznie uparciuch
Mój przynajmniej 150 w ciągu dnia wypija np. 100 soku + 50 wody albo jakiejś herbatki. Jak byłam na wakacjach to w te upały potrafił wypić 400 Tajka podziwiam Twoją Lenkę, że jej się nie chce pić jak tam u Was taki gorąc
Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
u ans tez minimum 150 ml dziennie schodzi, ale w sumie ile nie dam, tyle wypije
Cytat:
a dziś wypiła całe 25ml
Jakos nie chciala, bo ona butle to by chciala albo do spania albo w samochodzie:P a ile mozna spac:P dzis nigdzie samochodem nie bylismy:P

Stary 2011-09-13, 22:32   #1611
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
a dziś wypiła całe 25ml
wie co dobre

Stary 2011-09-13, 22:33   #1612
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja to bym się w coś takiego nie bawiła

jakby chrzestny nie mógł być akurat,a koniecznie bym go chciała, to po porostu niech ktoś inny stanie jako chrzestny w kościele bez informowania księdza,
bo i po co
no chyba z jakiś religijnych względów
Stary 2011-09-13, 22:33   #1613
ego_ego
Wtajemniczenie

heloł
przyznam się ze przeleciałam Was pobieżnie, bo mi się oczy zamykają
wróziliśmy o 21 do domu, a mały do 22:!5 gadał sobie i nie chciał spać

ja teraz tez juz idę do jutra
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 22:34   #1614
kasienkakg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
kochane macie może łóżeczka turystyczne????
bo kurcze chcę kupić do rodziców do domu i nie wiem które wybrać.
Ja mam bardzo podobne do tego, też różowe, ale bardzo jaskrawe rózowe, a nie pastelowe
http://www.amazon.co.uk/Travel-Sleep...5945700&sr=8-8

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
pewnie sie porozumiewaja telepatycznie:P

biedna dzidzia... ale dobrze,ze biegunka przeszla...

my poszlismy zwazyc lene, ale waga w aptece do :upy: 10 roznych wag podaWAla, bo mala kladlaa nogi na< blacie albo na aptekarce:p moze jutro zwazymy:P
Zrobiła dzis 2 ogrooooomne kupy ! No! Moja córcia !
Ważycie ją w aptece?

Lila skonczyla dzis 4 miesiace, rozpoczela 5 i wazy rowniutko 7kg

Moja Niuńka już spi. Tż poszedl polozyc ją do łózka (bo mnie we wtorki o 21:30 nie ma, ogladam serial) i sam zasnal
Ide troche ogarnac salon, zmywarke zapakowac i takie tam
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 22:38   #1615
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość

Moja Niuńka już spi. Tż poszedl polozyc ją do łózka (bo mnie we wtorki o 21:30 nie ma, ogladam serial) i sam zasnal
Ide troche ogarnac salon, zmywarke zapakowac i takie tam
To kiedy sie Twoja mala urodzila??

Tutaj waza w kazdej aptece, ale w tej naszej wiejsc¡kiej ta waga chyba tlyko dla malutkich dzieciaczkow, nie dla klusek jak Lena:P jutro pojade do innej apteki, tam maja lepsza wage

a nie skonczyla przypadkiem 5 miesiecy:P ?? tak czy siak grartuluje

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-09-13 o 22:44
Stary 2011-09-13, 22:43   #1616
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
wie co dobre
taa, tylko co będzie za 1,5 tyg. jak pójdę do pracy aż się boję myśleć

Cytat:

dla Lili za miesiące i wagę
Stary 2011-09-13, 22:46   #1617
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
taa, tylko co będzie za 1,5 tyg. jak pójdę do pracy aż się boję myśleć
faktycznie jest to problem musicie chyba przez te 1,5 tygodnia ją jakoś namawiać. Będę trzymać kciuki żeby się przekonała

Stary 2011-09-13, 22:49   #1618
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Tak, my tez w Uk, jeszcze nie uciekłysmy

NIestety,ale przyprawy mogą byc. Jak jeszcze karmilam piersia pare razy jadlam w bardzo dobrych restauracjach i za kazdym razem Małą wysypywało. Od tamtej pory jadlam tylko w domu. Ale ja mam w domu małą alergiczkę

Nam jeszcze troche nasz posłuży, ale powoli chcę zacząć rozgladac się za kolejnym.

MOja w tym tygodniu obczaiła, że można przekręcać się w łóżku. Ale ona śpi z nami. Kładę ją wieczorem zawsze od ściany (dzieli ją wlozona w tą dziurę miedzy lozko a scianę poduszka), a jak przychodzimy z TŻ to nasza królewna jest rozwalona na polowie lozka. Dla mnie miejsce jest, ale dla TŻta nie i zawsze ja poprawiam, zeby się zmiescil.

Dzisiejszej nocy przebudziłam się ok 5 na wędrowki łozkowe Lili, a skonczyly się one tym, że przypełzła do mnie, wtuliła się twarzą w moje piersi i głowe polozyla na mojej poduszce. Pewnie rozkminiła to razem z Twoją Lenką

Mam dla mnie i TŻta, dla Małej nie. Już mniej ulewa, ale jak jeszcze ulewała to spała na poduszce zeby być wyżej, bo ona nawet przez sen ulewała. Teraz jeszzcze czasami jej się zdarza, ale wtedy tylko klade ją na poduszce, a po paru godzinach jak ja ide spac, to jej zabieram

Prawda

U nas w zeszlym tygodniu byla biegunka, nawet co 1h robila kupe. Myslalam,ze to od jakiegos pokarmu. W koncu odstawianie roznych dan skonczylo sie w piatek bo pojawila sie krew w pampersie i dalam jej tylko mleko. W sobote i niedziele bylo widac jak uspokaja jej sie ta biegunka. Poza tym , ze bolalo ja podczas robienia kupy i odbyt byl juz czerwony mimo masci, to wszystko bylo ok- ladnie jadla, radosna, itd. Wczoraj nie bylo w ogole kupy i akurat wtedy mielismy wizyte u lekarza. Na biegunki nic nie przepisal, bo przeciez przeszlo. Ale wczoraj do konca dnia nie zrobila kupy i dzis tez jeszcze nie. Dzis dalam jej jablko (obiadku z marchewki nie chciala). Mam nadzieje , ze pomoze. Marudzi strasznie. Bąki strzela okropne, ale kupy nie ma. My z ta kupą to zawsze problemy, albo za czesto albo za rzadko Mam nadzieje,ze to jablko szybko jej pomoze, bo szkoda mi jej strasznie. Obudzila sie wlasnie, wiec juz wiecej nie opisuje Wam jej kupy :P Idziemy na spacer, musze przewietrzyc dziecko z tych bąków
a gdzie ???
Stary 2011-09-13, 22:54   #1619
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Witam wieczorowa pora

Castia - witamy ponownie i dobrze, ze juz w domku jestescie, oby wiecej takich szpitalnych historii nie bylo

backrose4u - hej hej ponownie!

szymelka - no to jak wysypka, to pewnie 3dniowka dzielne obie jestescie, ze przetrwalyscie i oby tylko juz leiej bylo

Wszystkim nowo uzebionymm wielkie
U nas cisza, choc wcina te swoje lapki Ninus moj malutki i wszystko inne co ma pod nimi

Dzis sie chwale, bo moje dziecie pierwszy raz wlozylo stopke do buzki Taki zszokowany byl, ze myslalam, ze padne ze smiechu

dziewczyny...
Ja juz nie moge z tymi naszymi nocami...
Nie wiem juz czy to skok, czy cos mu sie poprzestawialo na dobre...
Od prawie 2 tygodni kazdej nocy mam pobudke tak miedzy 3 a 5, dam mm, odkladam do lozeczka jak zawsze, gladze po glowce i... Nino zasypia po 1h albo 1,5h gadania, piszczenia, lapania za nozki i stekania
Nie wiem juz co robic, zeby zasnal szybciej i bez tych calych zabaw Ja jestem pozniej nie do zycia
Miala ktoras tak? Przeszlo?

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 23:06   #1620
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
faktycznie jest to problem musicie chyba przez te 1,5 tygodnia ją jakoś namawiać. Będę trzymać kciuki żeby się przekonała
Zobaczymy co zrobi jak zostanie z tatą lub babcią, bo to mała terrorystka jest - już kiedyś zostawiłam ją z tatą bo miałam przez 2 dni szkolenie z pracy i od niego jadła mleko z butli, a potem jak ja chciałam dać to za nic nie chciała - tylko że picia żadnego nie chce z butelki za dużo...

Anessa - to mija - wiele dziewczyn miało podobnie z tego co pamiętam. Dasz radę. Odpoczywaj w dzień jak możesz.

tajka - super zdjęcia!! A i przypomniało mi się, jak pisałaś że Lenki w spineczce nie mylili z chłopcem, że są takie naklejki imitujące kolczyki - dzieciaki takie przedszkolne swego czasu szalały z nimi - zakup sobie zestaw takich i naklejaj na każde wyjście z Lenką
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości