|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
Teraz spi od 10 minut ![]() ![]() ![]() ![]() Dodalam zdjecia z nosidlem( jest do 18kg) Tz mowi, ze wygodne itp... ale jak ja zalozylam to juz niecale 8kg mi ciazy hehe a co dopiero 18:P
|
|
#1592 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka z wieczora
![]() Lilka spi,a ja jestem jakaś taka padnięta,że szok.I się zdenerwowałam dzisiaj,bo już wszystko zaklepane do chrztu po wielkich bojach,kilku znajomych nawet się zaangażowało w pomoc,katechetka z mamy szkoły miała z diakonem porozmawiać,bo my bez ślubu kościelnego,a tu się okazało,że chrzestny ma wtedy delegacje i wyjeżdża do Wawy.Szlag mnie chyba trafi Nie mam pojęcia jak ten problem rozwiązać.Jeszcze mi dzisiaj żona chrzestnego powiedziała,że maja już prezent dla Lili.Odechciewa mi sie juz tej całej imprezy... W albumie moja dzisiejsza spiąca Lili
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1593 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest coś takiego jak zastępstwo chrzestnego ( w prawie kościelnym) z przyczyn ważnych jego nieobecnośc może byc zastąpiona przez inną osobę np.brata tej osoby lub ojca( chodzi o pokrewieństwo chyba) a i tak on będzie chrzestnym .. ja ten problem też tak właśnie muszę rozwiązac bo brat mój też niestety nie będzie( urlopu nie dostanie w tym czasie a jest po za polską) i zastąpi go prawdopodobnie mój drugi brat ale tylko praktycznie bo formalnie będzie ten młodszy ![]() dogadac trzeba to przed samym chrztem
|
|
|
|
|
#1595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak to ja ![]()
|
|
#1596 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też mam jakoś mniej pokarmu chyba?? Teraz przy chorobie Lenka częściej jadła z piersi, ale jakoś nie zauważyłam zwiększonej produkcji... a i lekarka mi mówiła, że udowodnione jest że karmienie do 6 miesiąca najbardziej chroni dziecko i jest dla niego najlepsze, powyżej 6 można karmić, ale już nie ma tej ochrony - może dlatego właśnie nasze dzieci teraz łapią różne rzeczy ![]() Cytat:
![]() Dziękuję za troskę Dziś w kąpieli zauważyłam u Lenki kilka krostek - zobaczę co będzie jutro, czy wyjdzie ich więcej?? Wtedy mielibyśmy potwierdzenie trzydniówki. Cytat:
![]() Cytat:
U mnie w aptece mieli, ale duże opakowanie 60ml było o 3 zł tańsze od małego 30ml - nawet babki się konsultowały miedzy sobą i sprawdzały datę ważności ![]() ![]() ![]() klask i:dla Wioli za samodzielne siadanie - u nas to jeszcze za górami i lasami
|
|
#1597 | |
|
Raczkowanie
|
Witamy dziękujemy za głosy i prosimy o kolejne
![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
przy okazji znalazlam duzo znajomych twarzy, ale na razie nikt nie przyjal zaproszenia:PCytat:
za niedlugo bedzie chrzest przez internet![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- To my chyba jestesmy na etapie ´´najpierw pełzał potem podnosił pupcię potem dołozył do tego rączki i zaczął się tak kiwać do przodu i do tyłu aż w końcu raz spróbował ruszyć raczką i nózka´´ ale jeszcze sie nie udalo:P
|
|
#1599 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, jest coś takiego - tylko trzeba się dowiedzieć w swojej parafi czy ksiądz się zgodzi i jakie dokumenty będą potrzebne od faktycznych chrzestnych---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() Zdolniacha z Twojego Igorka
|
|
#1600 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle zauważyłam, że w dzień Alan nie potrzebuje dużo jeść z piersi bo lubi też zupki, deserki, kaszkę, soczki ale za to w nocy to jest uzależniony i nie można go niczym oszukać bo ma być tylko cyc. Jak byliśmy teraz na weselu to zostawiłam mojej mamie odciągnięte mleko żeby dała małemu w nocy. Obudził się około 1 no i mama daje mu mleko z butli a tu ryk i za nic w świecie nie chciał pić i usnął dopiero po jakiś 30 minutach na jej rękach a z butelki i tak się nie napił. Obudził się dopiero po czterech godzinach i nie jadł przez ten czas. Wychodzi na to, że on w nocy chyba nie potrzebuje aż tak jedzenia jak mojego cycka Wyrośnie z niego cycuś mamusi
|
|
|
|
|
#1601 |
|
Wtajemniczenie
|
agus głosik dany..
|
|
|
|
#1602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie tak samo mamy! Lenka jadła z cyca rano, potem cały dzień nie - bo deserek, zupka, kaszka, więc z cycem witała się ponownie wieczorem, no i cała noc do niego należy ![]() Teraz przez chorobę częściej w ciągu dnia wisi na cycu, bo mniej je stałych pokarmów. Czy w ciągu dnia Alanek pije z butli, czy tez nie chce jak ta moja??
|
|
#1603 |
|
Rozeznanie
|
Lecę spać
Dobranoc
|
|
#1604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1605 |
|
Rozeznanie
|
to dobrze masz, że chce pić - moja przy dobrym dniu pociągnie 25ml max z butli, a jak daję jej łyżeczką to potrafi wypić 50 - 100ml
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
eh moje dziecko nie wypilo dzis nic poza mlekiem...
|
#1607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój przynajmniej 150 w ciągu dnia wypija np. 100 soku + 50 wody albo jakiejś herbatki. Jak byłam na wakacjach to w te upały potrafił wypić 400 Tajka podziwiam Twoją Lenkę, że jej się nie chce pić jak tam u Was taki gorąc
Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-09-13 o 22:23 |
|
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
u ans tez minimum 150 ml dziennie schodzi, ale w sumie ile nie dam, tyle wypije
|
#1609 |
|
Rozeznanie
|
Lenka nawet przy gorączce pić nie chciała z butli...
a dziś wypiła całe 25ml ![]() no ale na cycu wisiała więcej...
|
#1610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakby chrzestny nie mógł być akurat,a koniecznie bym go chciała, to po porostu niech ktoś inny stanie jako chrzestny w kościele bez informowania księdza, bo i po co no chyba z jakiś religijnych względów
|
|
#1613 |
|
Wtajemniczenie
|
heloł
przyznam się ze przeleciałam Was pobieżnie, bo mi się oczy zamykają wróziliśmy o 21 do domu, a mały do 22:!5 gadał sobie i nie chciał spać ja teraz tez juz idę do jutra |
|
|
|
#1614 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.amazon.co.uk/Travel-Sleep...5945700&sr=8-8 Cytat:
![]() Ważycie ją w aptece? Lila skonczyla dzis 4 miesiace, rozpoczela 5 i wazy rowniutko 7kg Moja Niuńka już spi. Tż poszedl polozyc ją do łózka (bo mnie we wtorki o 21:30 nie ma, ogladam serial) i sam zasnal Ide troche ogarnac salon, zmywarke zapakowac i takie tam |
||
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?? Tutaj waza w kazdej aptece, ale w tej naszej wiejsc¡kiej ta waga chyba tlyko dla malutkich dzieciaczkow, nie dla klusek jak Lena:P jutro pojade do innej apteki, tam maja lepsza wage a nie skonczyla przypadkiem 5 miesiecy:P ?? tak czy siak grartuluje
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-13 o 22:44 |
|
|
|
|
#1616 |
|
Rozeznanie
|
taa, tylko co będzie za 1,5 tyg. jak pójdę do pracy
aż się boję myśleć![]() dla Lili za miesiące i wagę
|
#1617 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1619 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorowa pora
![]() Castia - witamy ponownie i dobrze, ze juz w domku jestescie, oby wiecej takich szpitalnych historii nie bylo backrose4u - hej hej ponownie! szymelka - no to jak wysypka, to pewnie 3dniowka Wszystkim nowo uzebionymm wielkie ![]() U nas cisza, choc wcina te swoje lapki Ninus moj malutki i wszystko inne co ma pod nimi ![]() Dzis sie chwale, bo moje dziecie pierwszy raz wlozylo stopke do buzki dziewczyny... Ja juz nie moge z tymi naszymi nocami... Nie wiem juz czy to skok, czy cos mu sie poprzestawialo na dobre... ![]() Od prawie 2 tygodni kazdej nocy mam pobudke tak miedzy 3 a 5, dam mm, odkladam do lozeczka jak zawsze, gladze po glowce i... Nino zasypia po 1h albo 1,5h gadania, piszczenia, lapania za nozki i stekania ![]() Nie wiem juz co robic, zeby zasnal szybciej i bez tych calych zabaw ![]() Miala ktoras tak? Przeszlo?
|
#1620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Anessa - to mija - wiele dziewczyn miało podobnie z tego co pamiętam. Dasz radę. Odpoczywaj w dzień jak możesz. tajka - super zdjęcia!! A i przypomniało mi się, jak pisałaś że Lenki w spineczce nie mylili z chłopcem, że są takie naklejki imitujące kolczyki - dzieciaki takie przedszkolne swego czasu szalały z nimi - zakup sobie zestaw takich i naklejaj na każde wyjście z Lenką
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.

klask i:dla Wioli za samodzielne siadanie - u nas to jeszcze za górami i lasami