Facet bez ambicji - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-13, 22:03   #61
soulsweeper
Zadomowienie

Dot.: Facet bez ambicji

Cytat:
Napisane przez Espoir91 Pokaż wiadomość
Zdaje sobie z tego sprawę. Ale nie chcę zeby siedział bezczynnie w domu przez cały tydzień i czekal na ta cholerna sobotę jak na zbawienie. niech sobie gra,ale dorywczo,dla rozrywki. Granie swoja drogą, a STAŁA praca - swoją. Nie musi zarabiać Bóg wie ile, ale niech robi cokolwiek
A tego to już zupełnie nie rozumiem. Czemu nie miałby uczynić z grania swojego stałego źródła zarobku? Naprawdę lepsze byłoby siedzenie na słuchawce w jakimś marketingu bezpośrednim albo infolinii, pewnie na dodatek bez umowy o pracę? Jeżeli ktoś ma talent muzyczny, to niech go wykorzystuje. Mógłby przecież mieć swoją działalność gospodarczą i nie ograniczać się do wesel. Z tego naprawdę można dobrze żyć, ale oczywiście nie byłaby to już tylko praca weekendowa. Pomijając samo granie, musiałby aktywnie szukać sobie źródeł zarobku, jakoś się reklamować i kształcić.

Ale to tak abstrahując, bo jeżeli jest rzeczywiście leniem, to i tak się za to nie weźmie. Trzeba zwiewać, miłość nie miłość.
soulsweeper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 22:04   #62
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Ta jest nie tak - bierzesz co się nawinie zamiast prowadzić jakąś konkretną selekcję
a wiecie co jest najzabawniejsze??? ze ja zostawiłam dla NIEGO chłopaka!!! co prawda byłam z nim króciutko,bo 2miesiące, ale tak mi skubaniec w głowie zawróciła teraz??? teraz to najchętniej zostawiłabym wszytsko i poszła w ✂✂✂✂u...
Stary 2011-09-13, 22:06   #63
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam szczęścia do facetow, nigdy go nie miałam. Zawsze trafi sie jakis trefny model Czesem mysle, że juz coś ze mną jest nie tak ;/
- a co tu szczęście ma do rzeczy? To kwestia wyboru, wybierasz bez sensu facetów i tyle. Takich jak opisany przez ciebie facet , nawet nie bierze się na serio pod uwagę. Ty dałaś się złapać na jakieś bajery, zamiast uważnie przyjrzeć się, z kim wchodzisz w związek. A ty tu "kocham i nie wyobrażam sobie życia bez niego". Uwierz, mogę łatwo zwizualizować sobie, JAKIE życie czeka cię w twoim Ferdkiem.

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2011-09-13 o 22:07
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 22:08   #64
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez soulsweeper Pokaż wiadomość
A tego to już zupełnie nie rozumiem. Czemu nie miałby uczynić z grania swojego stałego źródła zarobku? Naprawdę lepsze byłoby siedzenie na słuchawce w jakimś marketingu bezpośrednim albo infolinii, pewnie na dodatek bez umowy o pracę? Jeżeli ktoś ma talent muzyczny, to niech go wykorzystuje. Mógłby przecież mieć swoją działalność gospodarczą i nie ograniczać się do wesel. Z tego naprawdę można dobrze żyć, ale oczywiście nie byłaby to już tylko praca weekendowa. Pomijając samo granie, musiałby aktywnie szukać sobie źródeł zarobku, jakoś się reklamować i kształcić.

Ale to tak abstrahując, bo jeżeli jest rzeczywiście leniem, to i tak się za to nie weźmie. Trzeba zwiewać, miłość nie miłość.
na garnie nie ma co liczyć. Graja na czarno. kiedys wpadł na wspaniały pomysł zarejestrowania zespołu.Dowiedział sieile może wziąć kasy na to, zaczał myslec nad zakupem sprzetu,ale na slomianym zapale sie skończyło...

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
ciekawe,dlaczego takich przyciągasz...
może za dużo w tobie romantyzmu
jakbyś zgadła ^^ studiuję filologię polską kiedys zrobiłam sobie test psychologiczny i wyszło mi, że jestem straszna romantyczką
Stary 2011-09-13, 22:12   #65
bloodybeetrot
Raczkowanie

Ej dobra, ja wiem, że w temacie mało ambitnego partnera jest raczej ciężko. Ale bez przesady, nie odsądzajcie kolesia od czci i wiary, tylko dlatego, że nie pracuje po 40 godzin w tygodniu; w mniejszej miejscowości pewnie za taką samą kasę jak te weselne sztuki z których się utrzymuje.
Dziewczyny. Ja nie chodzę do pracy. Pracuję po 2-3 godziny w tygodniu (jako freelancer) i zarabiam w ten sposób swoją "podstawę". W sezonie jesienno-zimowo-wiosennym mam jeszcze jedno źródło dochodu (które to jednakowoż nie zabiera mi więcej czasu niż 4h w ciągu dnia)+ parę razy do roku większe zlecenia za parę/ paręnaście jak dobrze pójdzie tysiaków.
Pracowałam w biurze za takie same pieniądze, zaczynając od dużo, dużo mniejszych.
Tylko że: w czasie przeznaczanym do pewnego momentu na bezproduktywne nieraz siedzienie w ofisie chodzę na zajęcia, na studia, które mnie interesują (a niekoniecznie dadzą mi super perspektywę zawodową), na jakieś dodatkowe kursy i rozwijam swoje zainteresowania. Mam się czuć nieambitna, bo nie ciułam, nie biegnę po awans lub też obsesyjnie nie szukam bogatego męża? Zarabiam przyzwoicie, chociaż bez rewelacji. Mam zdolność kredytową, bo stałe umowy o dzieło również mogą być podstawą jego udzielenia.
Praca nie jest sensem życia; pracujemy, żeby żyć. Pewnie z takim wesołym grajkiem też zaczęłabym się wkurzać, gdyby sytuacja się przeciągała, a onże sam wpadał w marazm. Jednak z tego, co orientuję się w rzeczonej branży rozrywkowej muzycy naprawdę mogą świetnie zarabiać, jeśli rozwijają się, są dobrzy i nie kaszanią.
A z tym samochodem dobre. "Facet bez blachy to nie facet". Ciekawe, co by było, gdyby ktoś, najlepiej płci męskiej napisał na tym forum, że kobieta bez tipsów jest bezpłciową hybrydą. Albo bez biustu.
bloodybeetrot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 22:12   #66
soulsweeper
Zadomowienie

Cytat:
na garnie nie ma co liczyć. Graja na czarno. kiedys wpadł na wspaniały pomysł zarejestrowania zespołu.Dowiedział sieile może wziąć kasy na to, zaczał myslec nad zakupem sprzetu,ale na slomianym zapale sie skończyło...
No to niestety, nic na to nie poradzisz. Może wziął by się do roboty, gdyby nie miał absolutnie żadnego innego wyjścia, ale ma, bo przecież rodzice utrzymają go w razie czego. I niech sobie utrzymują, jeżeli mają taką ochotę, ale Ty się w to nie pakuj!

Na pocieszenie mogę napisać tylko tyle, że nie jest to najgorszy przypadek, o jakim słyszałam. Znam dwóch facetów 30+, którzy pracą jeszcze nigdy w życiu się nie zhańbili. Tyle dobrego, że nie mają dziewczyn, które by się z nimi męczyły
Stary 2011-09-13, 22:13   #67
madana
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

jakbyś zgadła ^^ studiuję filologię polską kiedys zrobiłam sobie test psychologiczny i wyszło mi, że jestem straszna romantyczką

- wybacz, też jestem po filologii polskiej, ale nawet do głowy by mi nie przyszło, aby twojego Ferdka z romantyzmem łączyć. Tu prozą wieje, skazujesz się na życie niczym z pozytywistycznej noweli.
Stary 2011-09-13, 22:14   #68
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- a co tu szczęście ma do rzeczy? To kwestia wyboru, wybierasz bez sensu facetów i tyle. Takich jak opisany przez ciebie facet , nawet nie bierze się na serio pod uwagę. Ty dałaś się złapać na jakieś bajery, zamiast uważnie przyjrzeć się, z kim wchodzisz w związek. A ty tu "kocham i nie wyobrażam sobie życia bez niego". Uwierz, mogę łatwo zwizualizować sobie, JAKIE życie czeka cię w twoim Ferdkiem.
Tylko, że ja moge wyobraxićsobie życie bez niego.Powiem Wam szczerze, że nawet byłoby mi lżej... To smutne, ale tak jest wiecie, że od kąd z nim jestem to ja nigdzie nie byłam? Nie poszłam z nim na żadna imprezę, ani do moich znajomych, nigdzie! Bo weekendy to on ma zajete mało tego, chcialam sama wyjsc to zawsze wielkie awantury, ze jak to sama bez niego Teraz niedawno bylismy razem na wakacjach, a tak to nigdzie... Zazdroszcze moim kolezankom,ktore wychodza ze swoimi facetami na imprezy, do clubow ,ze znajomymi ja wyrwalam sie kilka razy po kryjomu, w tajemnicy przed nim to takie mialam awantury, ze glowa mala ;/
Stary 2011-09-13, 22:17   #69
soulsweeper
Zadomowienie

O rany, to nad czym Ty się jeszcze zastanawiasz? Pisałaś wcześniej, że kochasz go za to, jaki jest dla Ciebie, a tu takie kwiatki?
Stary 2011-09-13, 22:19   #70
madana
Zakorzenienie

Cytat:
O rany, to nad czym Ty się jeszcze zastanawiasz? Pisałaś wcześniej, że kochasz go za to, jaki jest dla Ciebie, a tu takie kwiatki?
- bo dziewczyna uprawia masochizm w czystej postaci. I jeszcze miłości tu się dopatruje: zadziwiające.
Stary 2011-09-13, 22:21   #71
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:
No to niestety, nic na to nie poradzisz. Może wziął by się do roboty, gdyby nie miał absolutnie żadnego innego wyjścia, ale ma, bo przecież rodzice utrzymają go w razie czego. I niech sobie utrzymują, jeżeli mają taką ochotę, ale Ty się w to nie pakuj!

Na pocieszenie mogę napisać tylko tyle, że nie jest to najgorszy przypadek, o jakim słyszałam. Znam dwóch facetów 30+, którzy pracą jeszcze nigdy w życiu się nie zhańbili. Tyle dobrego, że nie mają dziewczyn, które by się z nimi męczyły
też mi sie wydaje, że gdyby nie miał innych dochodów,to wziął by sięza robotę.Ale jemu dobrze jest z tym nic nie robieniem Niby chce, ale najlepiej jakby mu pod nos podsunąć... a ja nie będęmu roboty szukać

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
- bo dziewczyna uprawia masochizm w czystej postaci. I jeszcze miłości tu się dopatruje: zadziwiające.
On mnie kocha. A czy ja jego to już sama się zastanawiam. skoro mam wątpliwości to ... Zresztą jak mam ich nie miec skoro ja nie widzę przyszłości na dalsze zycie. Jest cudowny jak jesteśmy razem.Teraz sie dopiero horror zacznie od pazdziernika jak do akademika pojde ;/
Stary 2011-09-13, 22:24   #72
soulsweeper
Zadomowienie

Cytat:
Ja to właściwie rozumiem, bo też taki związkowy masochizm przerobiłam i teraz mogę się mądrzyć Ale po to nabywa się doświadczenie, żeby z niego później korzystać, a dla Ciebie, Espoir, to nie jest już pierwszy związek. I na pewno nie będzie ostatnim, znajdziesz sobie kogoś o wiele lepszego
Stary 2011-09-13, 22:26   #73
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz sie dopiero horror zacznie od pazdziernika jak do akademika pojde ;/
- a zacznie się BO CO???

Cytat:
On mnie kocha.
- ale miłośc to nie gadanie, że się kocha, to nie czułe słówka, to czyny, a te przeczą miłości: pan z takim nastawieniem nie planuje życia na poważnie; albo liczy, że załapie się na kochającą Halinkę K.
Stary 2011-09-13, 22:26   #74
leuwen
Zadomowienie

Kurcze, nie rozumiem, gdzie się tak spieszysz, jesteś młoda, oboje jesteście. Twój facet Cię kocha, jest Ci wierny, ciesz się tym. Skoro nie ciągnie od Ciebie kasy, to jakoś sobie radzi.
Praca i samochód szczęścia nie dają. Jestem dość zamorzny, kiedyś nie miałem kompletnie nic i byliśmy z moją żoną o wiele szczęśliwsi. Ciesz się teraz swoim szczęściem. Jeśli się kochacie to zawsze sobie jakoś poradzicie w życiu. Ja w sumie do 25 roku nie do końca wiedziałem co chcę robić w życiu. a i tak życie mnie zmusiło zeby coś z nim zacząć robić. Powodzi mi się nieźle, co wcale nie oznacza że jestem szczęśliwszy. Chciałbym poczuć się tak jak kiedyś. No ale cóż, to już pewnie nie wróci. Ciesz się tym co teraz masz. Na zmartwienia przyjdzie jeszcze czas. O wiele jest łatwiej zdobyć pieniądze, niż spotkać w życiu uczciwą osobę która nas kocha
leuwen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 22:30   #75
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:
Ja to właściwie rozumiem, bo też taki związkowy masochizm przerobiłam i teraz mogę się mądrzyć Ale po to nabywa się doświadczenie, żeby z niego później korzystać, a dla Ciebie, Espoir, to nie jest już pierwszy związek. I na pewno nie będzie ostatnim, znajdziesz sobie kogoś o wiele lepszego
Też tak sobie powtarzam od jakiegoś czasu... Tym bardziej,że mam 20 i nie chcę najlepszego okresu mojego życia spędzić na ciągłym stresie i zamartwianiu się

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
- a zacznie się BO CO???

- ale miłośc to nie gadanie, że się kocha, to nie czułe słówka, to czyny, a te przeczą miłości: pan z takim nastawieniem nie planuje życia na poważnie; albo liczy, że załapie się na kochającą Halinkę K.
A BO zaczną się zakazy i ciągłe kontrole, czy siedze już w pokoju, czy czasem nie ejstem u sąsiadów na imprezie... Tak było wcześniej...

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez leuwen Pokaż wiadomość
Kurcze, nie rozumiem, gdzie się tak spieszysz, jesteś młoda, oboje jesteście. Twój facet Cię kocha, jest Ci wierny, ciesz się tym. Skoro nie ciągnie od Ciebie kasy, to jakoś sobie radzi.
Praca i samochód szczęścia nie dają. Jestem dość zamorzny, kiedyś nie miałem kompletnie nic i byliśmy z moją żoną o wiele szczęśliwsi. Ciesz się teraz swoim szczęściem. Jeśli się kochacie to zawsze sobie jakoś poradzicie w życiu. Ja w sumie do 25 roku nie do końca wiedziałem co chcę robić w życiu. a i tak życie mnie zmusiło zeby coś z nim zacząć robić. Powodzi mi się nieźle, co wcale nie oznacza że jestem szczęśliwszy. Chciałbym poczuć się tak jak kiedyś. No ale cóż, to już pewnie nie wróci. Ciesz się tym co teraz masz. Na zmartwienia przyjdzie jeszcze czas. O wiele jest łatwiej zdobyć pieniądze, niż spotkać w życiu uczciwą osobę która nas kocha
Jestem z nim ze wzgledu na ta jego milośc, bo krzywdy nie da mi zrobić i rozumie mnie zawsze. Muszę zacząc mysleco sobie teraz, bo poxniej może byc juz za poźno.
Stary 2011-09-13, 22:31   #76
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak sobie powtarzam od jakiegoś czasu... Tym bardziej,że mam 20 i nie chcę najlepszego okresu mojego życia spędzić na ciągłym stresie i zamartwianiu się

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

A BO zaczną się zakazy i ciągłe kontrole, czy siedze już w pokoju, czy czasem nie ejstem u sąsiadów na imprezie... Tak było wcześniej...
- najwyżej bana dostanę lub upomnienie. Nie dość, ze jesteś z Ferdkiem, leniem i obibokiem, to na dodatek wariatem, który cię kontroluje i sprawdza. Jeśli godzisz się na to, a dalej "nie mogę sobie bez niego życia wyobrazić", to znaczy jedno: jesteś głupia i zasługujesz na życie, które cię przy nim czeka. SAMA je sobie wybierasz. Jesteś niemądra, naiwna i utraciłaś instynkt samozachowawczy.
Stary 2011-09-13, 22:35   #77
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:
- najwyżej bana dostanę lub upomnienie. Nie dość, ze jesteś z Ferdkiem, leniem i obibokiem, to na dodatek wariatem, który cię kontroluje i sprawdza. Jeśli godzisz się na to, a dalej "nie mogę sobie bez niego życia wyobrazić", to znaczy jedno: jesteś głupia i zasługujesz na życie, które cię przy nim czeka. SAMA je sobie wybierasz. Jesteś niemądra, naiwna i utraciłaś instynkt samozachowawczy.
może jest zazdrosny, nie wiem,ale uważam, że z tym czasem przesadza,bo ja mu nie zabraniam nigdy wyjść z kolegami gdzies tam. Chyba, że go zadlugo nie mato juz sie uruchomie. Może i jestem głupia, ale resztki rozsądku jeszcze posiadam,skoro chcę cokolwiek z tym zrobić!
Stary 2011-09-13, 22:38   #78
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę popełnić największego blędu w moim życiu, nie chcę zostać sama z domem na głowie. Chcę mu jakoś uświadomić to, że musi się wziąć za siebie.Tylko nie wiem jak to zrobić. Nie chcę zyc na łasce rodziców. A czuję, że on przyszłości mi nie zapewni... A sama sobie też nie poradzę... Ciężko by mi było go zostawić, ale uważam, że muszę myśleć racjonalnie, chociaż nie ejst to łatwe
Cytat:
Zdaje sobie z tego sprawę. Ale nie chcę zeby siedział bezczynnie w domu przez cały tydzień i czekal na ta cholerna sobotę jak na zbawienie. niech sobie gra,ale dorywczo,dla rozrywki. Granie swoja drogą, a STAŁA praca - swoją. Nie musi zarabiać Bóg wie ile, ale niech robi cokolwiek
A co on robi cały dzień w domu (oprócz kontrolowania i sprawdzania Ciebie oczywiście)

Cytat:
Nie mam szczęścia do facetow, nigdy go nie miałam. Zawsze trafi sie jakis trefny model Czesem mysle, że juz coś ze mną jest nie tak ;/
Widzisz i już zaczynasz obwiniać siebie A od tego krok do depresji jeśli masz do niej skłonność..
Cytat:
Napisane przez leuwen Pokaż wiadomość
Prowokujesz trochę czy serio piszesz bo nie powiem aby Twoja wypowiedź była pozbawiona sensu ale nieco zaczepnie brzmi
Cytat:

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Jestem z nim ze wzgledu na ta jego milośc, bo krzywdy nie da mi zrobić i rozumie mnie zawsze. Muszę zacząc mysleco sobie teraz, bo poxniej może byc juz za poźno.
Taa...misio na to ma duuużo czasu
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 22:39   #79
soulsweeper
Zadomowienie

Cytat:
Jestem z nim ze wzgledu na ta jego milośc, bo krzywdy nie da mi zrobić i rozumie mnie zawsze.
Gdyby rzeczywiście był taki kochany, to rozumiałby też, że masz prawo do własnego życia towarzyskiego i zabawy bez jego udziału. A krzywdę robi Ci sam. Może jest co najwyżej dobrym manipulatorem, skoro jeszcze z nim jesteś.
Stary 2011-09-13, 22:39   #80
madana
Zakorzenienie

Cytat:
może jest zazdrosny, nie wiem,ale uważam, że z tym czasem przesadza,bo ja mu nie zabraniam nigdy wyjść z kolegami gdzies tam. Chyba, że go zadlugo nie mato juz sie uruchomie. Może i jestem głupia, ale resztki rozsądku jeszcze posiadam,skoro chcę cokolwiek z tym zrobić!
- tak wyrażana zazdrość jest patologią, że nie ma NIC wspólnego z miłością mówić chyba nie muszę. Tyle że ty wolisz wierzyć, ze jesteś romantyczką i miłość jak z poematu ci się trafiła, a on niczym trubadur kocha i wzdycha; Nie widzisz rzeczy oczywistych, które UNIEMOŻLIWIAJĄ stworzenie dobrego związku z kimś takim.
"Coś zrobić z tym " - w opisanej sytuacji oznacza jedno: kopnięcie pana w leniwy zadek, wyjazd na studia i życie studenckie miłe i przyjemne.
Stary 2011-09-13, 22:42   #81
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
A co on robi cały dzień w domu (oprócz kontrolowania i sprawdzania Ciebie oczywiście)

l:
śpi

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Gdyby rzeczywiście był taki kochany, to rozumiałby też, że masz prawo do własnego życia towarzyskiego i zabawy bez jego udziału. A krzywdę robi Ci sam. Może jest co najwyżej dobrym manipulatorem, skoro jeszcze z nim jesteś.
był okres kiedy zrozumial, przyznał siedo błedu. Ale było to chwilowe. Później znów obudził się w nim klawisz.
Stary 2011-09-13, 22:46   #82
soulsweeper
Zadomowienie

Cytat:
śpi
Aż nie chce mi się w to wierzyć. Nie mam tendencji do podejrzewania wszystkich wokół o prowokacje, ale po tym poście przemknęło mi to przez myśl, takie się to robi niesamowite. Zajrzałam do Twojego profilu i znalazłam taki post, który chyba warto przytoczyć:

Cytat:
Kochane tak Wam sie tylko wydaje, dookoła jest pełno ludzi. Trzeba wyjść z domu, zacząć normalnie funkcjonować. Byłam w takiej samej sytuacji jak Wy i gdy patrzę na to wszytsko z perspektywy czasu to największym błędem była ta moja uległość i ciągłe rozmowy z nim, które dodatkowo mnie dołowały. Gdy otworzyłam się na ludzi i zerwałam z nim kontakt, wszytsko po mału zaczelo wracac do normy.
Pisałaś to zaledwie kilka dni temu, domyślam się, że o byłym. Powinnaś przyjrzeć się dobrze własnym mądrym słowom i odnieść je do obecnej sytuacji.
Stary 2011-09-13, 22:47   #83
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:
- tak wyrażana zazdrość jest patologią, że nie ma NIC wspólnego z miłością mówić chyba nie muszę. Tyle że ty wolisz wierzyć, ze jesteś romantyczką i miłość jak z poematu ci się trafiła, a on niczym trubadur kocha i wzdycha; Nie widzisz rzeczy oczywistych, które UNIEMOŻLIWIAJĄ stworzenie dobrego związku z kimś takim.
"Coś zrobić z tym " - w opisanej sytuacji oznacza jedno: kopnięcie pana w leniwy zadek, wyjazd na studia i życie studenckie miłe i przyjemne.
wiem, że to nie jest zdrowe. Ze całe jego zachowanie nie jest normalne, dlatego właśnie jestem tu, piszę i prosze o radę! Mam poważne wątpliwości,chciałam sie upewnić, że nie są to jakies moje urojenia. Myślisz, ze nie chce z tym nic zrobić??? chcę. Tylko zabardzo nie wiem jak się do tego zabrać
Stary 2011-09-13, 22:47   #84
tomi303
Raczkowanie

Cytat:
Zaprzeczasz sama sobie.
Jak możesz napisać, że Cię rozumie jeśli na imprezy musisz się wymykać a później wysłuchiwać awantur?
tomi303 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 22:52   #85
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:
Aż nie chce mi się w to wierzyć. Nie mam tendencji do podejrzewania wszystkich wokół o prowokacje, ale po tym poście przemknęło mi to przez myśl, takie się to robi niesamowite. Zajrzałam do Twojego profilu i znalazłam taki post, który chyba warto przytoczyć:

Pisałaś to zaledwie kilka dni temu, domyślam się, że o byłym. Powinnaś przyjrzeć się dobrze własnym mądrym słowom i odnieść je do obecnej sytuacji.
Odnoszę. Czerpię dużo z poprzedniego związku. Tylko, że tamten opisywany przeze mnie był zupełnie innym typem. Jemu wisiałam ja i co ze mna bedzie. Tu sprawa wyglada zupelnie inaczej. Ja wiem, że dla wlasnego dobra, czasemlepiej zrezygnowac z czegoś, dla czegos lepszego.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez tomi303 Pokaż wiadomość
Zaprzeczasz sama sobie.
Jak możesz napisać, że Cię rozumie jeśli na imprezy musisz się wymykać a później wysłuchiwać awantur?
Rozumie pod wzgledem pomaga w problemach. Ale akurat temat imprez jest tematem tabu... Gdy tylko wspomne jest "znowu zaczynasz?" i na tym się kończy.

Edytowane przez Espoir91
Czas edycji: 2011-09-13 o 22:51 Powód: dopelnienie
Espoir91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 22:57   #86
soulsweeper
Zadomowienie

Cytat:
Ja wiem, że dla wlasnego dobra, czasemlepiej zrezygnowac z czegoś, dla czegos lepszego
W takim razie wiesz już, co powinnaś zrobić, nawet jeżeli nie będzie to łatwe. Jeżeli liczyłaś na rady, jak wpłynąć na chłopaka, by zmienił swoje podejście do życia, to raczej ich nie dostaniesz, bo to niewykonalne.
Stary 2011-09-13, 23:01   #87
Espoir91
Rozeznanie

Cytat:
W takim razie wiesz już, co powinnaś zrobić, nawet jeżeli nie będzie to łatwe. Jeżeli liczyłaś na rady, jak wpłynąć na chłopaka, by zmienił swoje podejście do życia, to raczej ich nie dostaniesz, bo to niewykonalne.
właśnie na to liczyłam... ale teraz chyba widzę, że to sie jednak nie uda, bo moja pozycja jest z góry przegrana... A życia nie chcę sobie zmarnować. Wolę skonczyć,niż poźniej płakac poł życia.. Może nie zrobie tego dziś, czy jutro, ale tak się stanie. Tego jestem pewna...
Stary 2011-09-13, 23:05   #88
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
śpi
Acha No w sumie tak też można.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 23:08   #89
bsia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mbamboo Pokaż wiadomość
Ja bym nie miała żadnej cierpliwości do 'podsuwania ofert'. Po co mi partner bez jakichkolwiek ambicji życiowych? Ty masz mu szukać pracy? No bez przesady.
dokładnie.
Ty jesteś ambitna, on nie. albo to zaakceptujesz albo zszargasz sobie nerwy na próbach zmieniania go pod swoją modłę.
bsia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 23:49   #90
leuwen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość

Prowokujesz trochę czy serio piszesz bo nie powiem aby Twoja wypowiedź była pozbawiona sensu ale nieco zaczepnie brzmi
nie, tym razem nie prowokuję, choć zwykle lubię to robić. Widać jestem dinozaurem. Gdy ja miałem 24 lata a moja obecna żona niespełna 20, nie interesowało nas nic poza przebywaniem ze sobą i rozmową. Nie widzieliśmy świata poza sobą. Cieszyliśmy się z każdej rzeczy, którą robiliśmy wspólnie. Stać nas było by wspólnie w ciągu 10 min zdecydować się na wyjzd na drugi koniec Polski, nie wiedząc czy starczy nam na paliwo i na nocleg. I było cudownie. Wszystko co nas spotykało było spontanicznie, każdą rzecz dobrą i złą dzieliliśmy wspólnie. Nie dbaliśmy o to jak będzie, bo wiedzieliśmy, że jak będziemy razem to sobie poradzimy.
Teraz wszystko się zmieniło. Możemy sobie jechać na jakiekolwiek wakacje, mamy własny dom, każde z nas ma auto, a mimo to nie nie potrafimy już tak świetnie się bawić jak kiedyś. Kochamy się nadal, jednak nie czujemy już tego dreszczu emocji. wszystko stało się stonowane, przewidywalne, potwornie nudne. Wszystko co robimy jest w jakiś sposób przewidywalne. Nie stać nas na zrobienie czegoś szalonego, bo zawsze kalkulujemy co możemy stracić. Pieniądze są ważne, ale nie dają szczęścia. Ci co tak myślą nie mają pieniędzy, albo są głupi.

Serio dziwię się, że młodzi ludzie zamiast korzystać z tego najpiękniejszego okresu w swoim życiu, myślą jak stare materialistyczne dziady. Żałosne jest to. Nie pojmuję tego.
leuwen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości