Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-14, 07:21   #2731
Brida
Rozeznanie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Brida, ale Ty masz miesniaka, tak? Dobrze pamietam? I powiedzieli Ci, ze gdyby bylo cc to by usuneli tez miesniaka? Pytam, bo ja tez mam, ale moj gin od razu mi powiedzial, ze w razie cc nie beda go ruszac.
Niemniej jednak zycze Ci porodu sn i to szybkiego!
Guza na jajniku, powiedzieli że usunięcie jest możliwe oraz że ewentualnie nie ma co liczyć że się wchłonie, bo to nie taka ciążowa torbiel.
Ale jest na tyle mały, że chyba da się laparoskopowo więc bez cięcia macicy

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Brida trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród, naczekałaś się kochana więc ci się należy. Daj tylko znać jak się coś zacznie

)
Dziękuję, każdy kciuk się przyda

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość

Brida wywoływanie porodu wcale nie musi skończyc się cesarką (a Ż to Żelazna?)
Tak, miała być Żelazna z racji "swojskości" - bo znam. Niestety wczoraj zostałam oświecona. Lekarz zapytał czy mam tam opłaconą położną lub ewentualnie kogoś kto załatwia mi miejsce.
- bo oni miejsc nie mają - inaczej gdybym przyjechała już ze skurczami, ale tak na położenie na patologię nie ma szans.
Bardzo mi to wprost wytłumaczył.

Więc dziś zmiana planów, jadę na KTG na Inflancką no i mam nadzieję że pozwolą mi jutro się zameldować (12 dzień po terminie)

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
ha a ostatnio zastanawiałam się, która z naszych mam pierwsza będzie miała kolejnego maluszka Widzę, że chętna jesteś

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brida, Madzia podziwiam Was dziewczyny, że już myślicie o następnym dziecku.
Bardzo bym chciała towarzystwo dla maluszka. No i fakt, późno się w temacie dzieciowym "obudziłam"

---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Wodaqua 33 i jeszcze tylko drugie

Madziulka strasznie się cieszę, że z mężem ok.

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
kurcze ja się nie znam ale słyszałam wiele razy o porodach 2-3 tygodnie wcześniej lub później właśnie przez błędnie wyliczony termin zajścia w ciąże
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brida
1. Wydaje mi się, że na wczesnym etapie ciąży nie jest możliwe pomylenie się o 3-4 tygodnie, bo na logikę w 5 tygodniu ciężko stwierdzić ciążę, bo jest tylko pęcherzyk a w 9 tygodniu już widać płód i bije serce
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Brida, moim zdanie to raczej niemożliwe. Tzn. Ty mogłabyś się pomylić, ale na pierwszym USG (zresztą na każdym następnym też) lekarz bez żadnych wątpliwości widzi czy to 5 czy 9 tydzień. Przecież dla niego to GiGANTYCZNA różnica.
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Brido ja myślę, że raczej nie ma mowy o pomyłce, bo 5 a 9 tydzień to wieeelka różnica w USG...
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Wg mojej gin termin z OM i USG nie powinien się różnić więcej niż o 2 tygodnie, a szacowanie wieku płodu na podstawie USG jest dokładniejsze im płód jest młodszy. Im dziecko większe tym mniej dokładnie można to stwierdzić.
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
U mnie na USG wychodziło, ze Agatka ewidentnie starsza o 4 tygodnie. A ja miałam monitoring cyklu i wiem kiedy miałam owulacje, więc to nie możliwe.
Poza tym wymiary nie są w 100% miarodajne, zależy jak sie lekarzowi kliknie, jak sie dziecko ustawi.
Dziękuję jeszcze raz za odpowiedzi. Jeszcze raz je sobie teraz na spokojniej przeczytałam i właśnie to chciałam potwierdzić.

Przepraszam za to zawracanie głowy, ale zmartwiłam się, że maluszek faktycznie jest młodszy i wcale nie chce wyłazić a ja go na siłę wyciągnę bo mi się terminy pomyliły.

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Wiecie, że oprócz Was nikt mi nie mówi, że być może wszystko jest w porządku - ciągle tylko się zastanawiają i pytają CO JEST NIE TAK, że nie rodzę
Dlatego jestem Wam taka wdzięczna - i tak już jestem kłębkiem nerwów- bez Was bym całkiem zwariowała

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
ide spać mamusie głowa mnie tylko rozbolala
Myślę dokładnie tak samo jak dziewczyny, ja też bym się czuła wyróżniona taką prośbą a odmowa świadczy o tym, że koleżance nie zależy na budowaniu relacji i "wiązaniu się" z Tobą, tylko traktuje Wasz kontakt bardziej "powierzchownie"
Nie martw się, nie jesteś sama - często okazuje się że się mylimy co do pobudek z jakich ludzie chcą z nami spędzać czas - najczęściej pomyłki te polegają na rozczarowaniach, że chodziło tylko o chwilową "wspólność interesów"
W ten sposób też odnajdujemy prawdziwych przyjaciół

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

JustPi próbowałam znaleźć, ale chyba nie ma informacji - Ty doczekałaś się normalnej akcji porodowej?
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 07:36   #2732
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Dzieki za pomoc, dziewczynki
Ale jak sciagniecie z tej, z ktorej wlasnie dziecko jadło, a potem z tej drugiej, to z tej drugiej troche, czy do konca? I potem którą pierś dawać na kolejne karmienie?
Cytat:
Nie wiem, jak to u nas będzie, bo mi ledwo kilka kropelek się
udało sciągnąć. 30 ml to z całego dnia nawet nie mam
Ściągasz z tej do końca, z drugiej trochę, zaczynasz potem karmić od drugiej
A ilością się nie martw, ja na początku stwierdziłam że jestem za głupia do obsługi laktatora bo też nic nie chciało lecieć, a teraz jest nieźle powolutku, cierpliwie
Spróbuj tez te kilka minut dłużej. Też miałam tak że np pierwsze 4-5 minut nic, a potem pięknie leciało

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Doła mam
przykro mi bardzo ściskam przynajmniej wirtualnie!
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
ach i pytanie
po odmrozeniu takiego pokarmu, należy je podgrzać?, jesli tak to do jakiej temp.?

Podgrzewasz tylko w ciepłej wodzie, nie powinno być chłodniejsze niż temperatura pokojowa, i nie cieplejsze niż 36 stopni.
Absolutnie nie w mikrofalówce i nie gotować

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
za bioderka.
dziękuję
Cytat:
Dziewczyny ON się już świadomie uśmiecha a ma 5tygodni i 3dni, czy to możliwe? Uśmiecha się głównie rano i troszkę gaworzy
pewnie że tak

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość

Wiecie, że oprócz Was nikt mi nie mówi, że być może wszystko jest w porządku - ciągle tylko się zastanawiają i pytają CO JEST NIE TAK, że nie rodzę
Dlatego jestem Wam taka wdzięczna - i tak już jestem kłębkiem nerwów- bez Was bym całkiem zwariowała
nie przejmuj się takim gadaniem... wiem że łatwo powiedzieć.
Wszystko jest ok!

Absolutnie NIE chwalę swojego dziecka, ale przespał dziś 7 godzin bez przerwy
Aż się zastanowiłam czy możliwe żeby wcześniej płakał a ja bym nie słyszała. Ale doszłam do wniosku że nie, po prostu sobie spał
A wczoraj zdobył nową umiejętność - patrzył na mnie dobre 10 minut, i z zawziętą minką robił "uuuuuuu....guuuuuu...... " ale nie tak jak do tej pory, tylko takie przeciągłe dzwięki, z takim przejęciem jakby mi coś opowiadał bosko to wyglądało

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 08:05   #2733
mamad1
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznic ślubu i dla Zanety z okazji urodzin

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
wiecie co DOŁA MAM
spytałam się mojej najbliższej koleżanki takieej koleżanki z którą się codziennie spotykamy na spacerach znamy się już troche i dobrze dogadujemy mówimy sobie rzeczy których nie powiedziałybyśmy innym i spytałam jej czy by nie została chrzestna Natalki i wiecie co powiedziała musi się zastanawić później zadzwoniłam do niej żeby powiedziała tak lub nie i byłam pewna że powie tak i wiecie co powiedziała nie bo jej siostra rodzi w listopadzie i pewnie bedzie u siostry chrzestna a po drugie że to później zobowiązujące to jej powiedziała że mi nie chcodzi o prezenty chce zeby mi dziecko do chrztu zaprowadziła nic wiecej ale i tak powiedziała nie i dodała mam nadzieje że to nie popsuje naszych relacji,,, zaskoczyła mnie bardzo i przykrość zrobił bo byłyśmy blisko ze sobą teraz to czuje mega żal i złość aż łzy mi się do oczu cisną i nic na to nie poradze jestem sentymentalna i BOLI mnie to
Nie dziwię się, że Ci przykro... Wg mnie jest to zaszczyt być chrzestną, tym bardziej że od razu zaznaczyłaś, że nie chodzi o prezenty...

Cytat:
O matko, co za epidemia wśród matek karmiących Ja też
A nie macie wrażenia, że to z powodu lekkostrawnej diety? bo sama się zastanawiałam nad tym zjawiskiem..

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Kto mi zabrał mojego Krzykacza i podrzucił tego spokojnego brzdąca?
O 5 rano wstała, zjadła, zasnęła o 6. Wstała o 9, zjadła, poszłyśmy do lekarza, wróciłyśmy. O 11 zjadła, pobawiłyśmy się godzinke, POSZŁA SPAĆ i wstała o 15!Zjadła, podrzemała 30 minut, pobawiłyśmy się do 18. Zjadła, od razu zasnęła i dosłownie siłą zwlokłam ją o 20:30 na kąpiel! o 21 zjadła, pobrykała 10 minut i.. poszła spać!
Od porodu nie przespała tyle czasu! Aż ją co chwile budziłam, czy żyje! No aż dziwnie! CAŁY DZIEŃ BEZ KRZYKU! tylko raz o 15 krzyczała, bo była wściekle głodna Aż się boje, co w nocy może wyrabiać, żeby przespany dzień sobie odbić idę więc spać jak mam okazje. Dobranoc
Ja też tak chcę!
I jak minęła noc?

Cytat:
U nas coraz lepiej, Radek już nie wisi na cyckach całymi dniami..Wczoraj i dzisiaj ładnie co 2-2,5godz jadł. Na spacerki długie chodzimy, w nocy ładnie śpi Tfu,tfu,tfu
Walczymy z potówkami... Zauważyłam, że ma też na głowie.
I na uszkach, na dole na tych opuszkach miał krosteczki i one mu ropieją..nie wiem co to jest
Żaneta Ty kiedyś dodawałaś zdjęcie Emilie jak miała takie krostki na głowie... Co to wtedy było?
Boję się tej skazy białkowej..
Radek też ma na usteczkach ssawki.
Dziewczyny ON się już świadomie uśmiecha a ma 5tygodni i 3dni, czy to możliwe? Uśmiecha się głównie rano i troszkę gaworzy
Mój też już coraz bardziej świadomy i uważny - uśmiech, gadanie po swojemu, przyglądanie się wszystkiemu... Ale znowu zaczął wisieć na cycu i najchętniej spałby na mamie... Skok? W niedzielę skończył 5 tygodni.
Potówki też mamy (ja też mam wielką nadzieję, że to potówki, a nie jaka skaza)

Brida żeby było ok. Już dokładnie nie pamiętam, ale wyniki usg o tp są wiarygodne do któregoś tygodnia ciąży. Potem już dziecko ma swoje tempo rozwoju. Zobacz na pierwszą stronę, jakie różnice są w wadze dzieci urodzonych w tym samym tc.

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Aż się zastanowiłam czy możliwe żeby wcześniej płakał a ja bym nie słyszała. Ale doszłam do wniosku że nie, po prostu sobie spał
A wczoraj zdobył nową umiejętność - patrzył na mnie dobre 10 minut, i z zawziętą minką robił "uuuuuuu....guuuuuu...... " ale nie tak jak do tej pory, tylko takie przeciągłe dzwięki, z takim przejęciem jakby mi coś opowiadał bosko to wyglądało
Aż Wam zazdroszczę tych godzin snu. Ciekawe, czy moje dziecko da mi kiedyś tak pospać. Teraz zamiast wydłużyć przerwy, to je chyba skrócił...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 08:38   #2734
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Z reguły tylko z jednej je i to mu wystarcza. Czasami (ale rzadko) z dwóch mu daję.
No wlaśnie zauważyłam że nie jest to takie hop siup Ten laktator na początku jak sie przysysa to mnie trochę boli, potem leci ledwo po kropelce, a w końcu nic nie leci, choć mleko w piersi mam, bo jak ściskam ręką to leci A na dodatek mi się po prostu nie chce posiedzieć dłużej i nad tym popracować, bo po 4 minutach mam dość i odkładam to cholerstwo, żeby sobie milej spędzić czas
ja mam tak samo i stąd ten mój uraz do laktatora.... ech, trzeba sie przełamać i znowu spróbować

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
N0 super!!

Witam
moja znowu budziła sie co 2 godz w nocy na karmienie - po 1, 3, 5tej i już potem spać nie chciała, za to jesc zachciała juz o 6.30. nietety jak sie obudzi to nie poleży spokojnie, trzeba sie nią zająć. Ech to chyba ten skok w 8mym tygodniu. Mam nadzieje ze jej to minie i z powrotem bedzie ładnie spała w nocy.

OOO właśnie Karolcia dziś skończyła 8 tygodni

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Karolcia powiedziała guuuuu
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 09:05   #2735
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Brumku ja jak ściągam pokarm to mam na początku tak, że pierwsze 2-3-4 minutki nic nie leci, a później pięknie najpierw po kropelce, a później coraz więcej zaczyna napływać pokarm.

I chyba znów wygrałam z kryzysem laktacyjnym!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 09:12   #2736
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

ja na razie tak na szybko się przywitam bo pospałyśmy dziś dłużej - obudziła się o 5 ale ją wzięlam do naszego łóżka, zjadła i jeszcze pospała do 8,30 więc dała dzisiaj dłużej pospać, chyba to jedeny patent na ranne dłuższe spanie

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 09:29   #2737
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Moja Pszczoła spała dziś o 21.30 do 6.00

A jutro szczepienie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 09:31   #2738
brunetka2000
Zakorzenienie

Agadus bez obrazy, ale w malutkim stopniu nie dziwie się tej koleżance. Oczywiście nie popieram jej w tym bo po chamsku się zachowała bo dziecku sie nie odmawia. Ale ja miałam identyczną sytuacje. Moja rodzona siostra miała urodzić synka we wrześniu i oczywiście miałam być chrzestną. W kwietniu zaś urodziła nasza siostra cioteczna, która poprosiła mnie, żebym była u jej córki chrzestną. Oczywiście nie odmówiłam . W ten sposób mam dwoje chrześniaków z jednego roku. Chodzą do tej samej szkoły i mają tego samego dnia komunie w 2012 roku. Niestety związane jest to ze sporym wydatkiem zeby dostali prezenty na komunie muszę wziąć jakiś kredyt bo przecież nie dam im po 200 zł na komunie Poza tym mam dziecko i dużo kasy teraz idzie. Więc nie chcesz prezentów ok, ale i tak w jakimś stopniu zobowiązuje ją do rzadkich wydatków.
Chociaż jeśli w tej chwili ktoś by mnie poprosił na chrzestną na pewno bym nie odmówiła

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-09-14 o 09:45
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 09:54   #2739
ellika
Rozeznanie

Cytat:

A jutro szczepienie
ja tez tak chce

i za szczepienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja na razie tak na szybko się przywitam bo pospałyśmy dziś dłużej - obudziła się o 5 ale ją wzięlam do naszego łóżka, zjadła i jeszcze pospała do 8,30 więc dała dzisiaj dłużej pospać, chyba to jedeny patent na ranne dłuższe spanie
u nas to tez był patent az pewnego razu wzielam ją do łóżka i karmiłam na leżąco i zasnęłam. obudziłam się jak ona się szamotała i była cała zakryta kołdrą!!!! mogłam ją udusić aż mi słabo na to wspomnienie. Także teraz boję się ją w ten sposób karmić i niestety zaczynam dzień o 5tej
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 09:57   #2740
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Po ostatnim ataku mam zwiększoną dawkę leków... choć przyznam się że sama je w ciąży odstawiłam... i raczej nie powinnam karmić piersią.... jak ja to tak kocham jestem załamana.... Lila szuka piersi, bo widać że jej nie chodzi o głód tylko o to tulenie się do piersi..... ale nie chce jej narażać... jutro skonsultuje to jeszcze z gin, ale ona mi raczej nic nie pomoże bo to nie pediatra... mam strasznego doła.........
dla maleństwa bezpieczniej jeśli wrócisz do leków. moja siostra ma epilepsję i po urodzeniu odstawiła leki i zaczęła karmic piersią, ale ataki powróciły i raz miała atak trzymając małą na rękach - dobrze, że jej mąż był obok i złapał małą. A moja siostra uderzyła się barkiem o kant stołu i po dzień dzisiejszy ma problemy, bo jej wypada czasami.(a było to 16 lat temu). z myślą o swoim bezpieczeństwie i bezpieczeństwie maleństwa, karm butelka i staraj się nie dołowac.

Cytat:
Nie wiem, jak to u nas będzie, bo mi ledwo kilka kropelek się udało sciągnąć. 30 ml to z całego dnia nawet nie mam
brumku, ja robię tak czekam na wieczór, siadam sobie sama w kąciku, myślę o moim Emilu i mleczko leci.ale bez stresu kochana. nic na siłę. ty musisz byc zrelaksowana.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 10:07   #2741
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam Mamuśki.

Nie mam coś weny do pisania. Wczoraj Dominik był łaskawy dla rodziców i dał im się zdrzemnąć popołudniu. Oczywiście Synuś spał u mamy na brzuszku Potem byliśmy połazić po sklepach, a skończyło się na tym że wydaliśmy parę stów A to mleko, a to wkłady do filtra, same takie dość drogie, a niezbędne perdolety.
Wieczorem po kąpieli Dominiś obdarzył mamę kupą i bałam się, że nie zaśnie, ale uśpił się wyjątkowo szybko Potem pobudka o 2.30 i o 6.30 a wstaliśmy dopiero o 8mej Przy czym ostatnia godzinka spania u mamy na brzuchu bo brzuszek trzeba było masować.
A dziś jedziemy do IKEI.

No i muszę się pochwalić. Mąż chciał mi kupić w aparcie charmsy (tak bez okazji ) ale jakoś miałam wyrzuty sumienia, bo moje wynagrodzenie jeszcze nie wpłynęło. Stwierdził zatem, że jak tylko będzie przelew to mam jechać sobie wybrać

Agulaabar przytulam wirtualnie
Agadus sama nie wiem co mam Ci poradzić. Z jednej strony nie dziwię się koleżance bo faktycznie jak się jest chrzestnym, to jednak wiąże się to z pewnymi obowiązkami no i wydatkami również. Może boi się, że nie podoła. Mój brat ma taki charakter, że nie potrafi odmawiać i jest już chrzestnym u 4 dzieci, a jeszcze ma być mojego Dominika
Z drugiej strony dwójka to nie tak dużo, tyle że rocznik ten sam. Skoro jesteście tak blisko, to ja bym nie odmówiła.
Scio co za spanie. Też tak chcę

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 10:12   #2742
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
My szczepiliśmy Infarix Hexa - Glaxo
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja wybralam 5w1 i pneumokoki. Pneumo zelecili nam lekarze ze wzgledu na wcześniactwo i problemy z układem moczowym, ciagle chodzimy po lekarzach, badania w szpitalu, wiec takie zabezpieczenie.
dziekuje wam
wlasnie o Infarix Hexa czytalam i nad sie zastanawiam

trudno sie mi sie teraz odnalezc na forum
dlatego czasami nawet jak zagladam to nic nie pisze... nie jestem w temacie rozmow i co najwyzej o sobie moge napisac, wtracajac sie w trakcie waszych rozmow - wiec rzadko to robie
wlasciwie to mam teraz dola - drugi tydzien jestem sama (tz przyjezdza tylko na weekendy), maly sypia roznie, raz lepiej raz gorzej - dzis w nocy gorzej
oczko mniej mu ropieje i wysypka, ktora mial wczoraj, dzis jest mniejsza - zastanawiam sie czy nie isc z nim do lekarza, bo podobne objawy daje skaza bialkowa
Stary 2011-09-14, 10:12   #2743
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Doła mam
nie smuc sie, to wszystko dla Waszego dobra

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
ach i pytanie
po odmrozeniu takiego pokarmu, należy je podgrzać?, jesli tak to do jakiej temp.?
ja grzeje tak do 38.

Cytat:
A jutro szczepienie
My tez jutro szczepimy o 11:40
Jestem ciekawa ile bedzie Sarenka wazyc jutro.
AAaa i mamy kupowy sukces, chyba debridat dziala
Wczoraj i dzis poszła kupka ładnie bez płaczu

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 10:30   #2744
jacieeeee
Wtajemniczenie

Możecie się ze mnie śmiać ale ja jestem dumna z mojego Dziecia.
Pierwszy raz zasnął zupełnie sam
Pewnie dla Was to normalka, ale Dominik zawsze spał w wózku albo na mnie, a o zasypianiu na kanapie nie było mowy. Do dziś Ciekawe ile pośpi Idę umyć głowę. Trzeba korzystać

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-09-14, 10:33   #2745
zapałeczka
Zadomowienie

A ja nie wiem co jest grane Wczoraj wieczorem zaczęła mnie boleć ta wewnętrzna rana po cięciu cesarskim... Minęło 5 tyg, wszystko było okk i nie mam pojęcia co się stało. Spuchło z jednej strony i nie mogę się nawet po skórze dotknąć tak boli, nie mówiąc już o jakimkolwiek naciśnięciu... Co to może być?
Stary 2011-09-14, 10:35   #2746
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
dziekuje wam
wlasnie o Infarix Hexa czytalam i nad sie zastanawiam

dlatego czasami nawet jak zagladam to nic nie pisze... nie jestem w temacie rozmow i co najwyzej o sobie moge napisac, wtracajac sie w trakcie waszych rozmow - wiec rzadko to robie
wlasciwie to mam teraz dola - drugi tydzien jestem sama (tz przyjezdza tylko na weekendy), maly sypia roznie, raz lepiej raz gorzej - dzis w nocy gorzej
oczko mniej mu ropieje i wysypka, ktora mial wczoraj, dzis jest mniejsza - zastanawiam sie czy nie isc z nim do lekarza, bo podobne objawy daje skaza bialkowa
Jeśli to Cię pocieszy, to nie jesteś sama w dołującym nastroju. Mój mąż idzie rano do pracy, a ja zostaję sama, no prawie, bo pod kuratelą teściów (wczoraj pojechali na działkę, to dzwonili, czy sobie radzę- mam 30 lat, a czuję się jak p0rzedszkolak, którego zostawiają na 5 minut...). Patryk ma swoje lepsze i gorsze dni. Bywa, że przez pół dnia jest karmienie-odbijanie- przewijanie-męczące gazy=na rękach u mamy i znowu karmienie... w nocy też różnie... nawet na spacerze potrafi się tak drzeć, że tracę ochote gdziekolwiek z nim wychodzić... też ma to wysypkę, to zieloną kupkę i ciągle się martwię, a potem nagle jest poprawa, ale znowu coś zjem i od nowa...
Stary 2011-09-14, 10:39   #2747
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Agadus bez obrazy, ale w malutkim stopniu nie dziwie się tej koleżance. Oczywiście nie popieram jej w tym bo po chamsku się zachowała bo dziecku sie nie odmawia. Ale ja miałam identyczną sytuacje. Moja rodzona siostra miała urodzić synka we wrześniu i oczywiście miałam być chrzestną. W kwietniu zaś urodziła nasza siostra cioteczna, która poprosiła mnie, żebym była u jej córki chrzestną. Oczywiście nie odmówiłam . W ten sposób mam dwoje chrześniaków z jednego roku. Chodzą do tej samej szkoły i mają tego samego dnia komunie w 2012 roku. Niestety związane jest to ze sporym wydatkiem zeby dostali prezenty na komunie muszę wziąć jakiś kredyt bo przecież nie dam im po 200 zł na komunie Poza tym mam dziecko i dużo kasy teraz idzie. Więc nie chcesz prezentów ok, ale i tak w jakimś stopniu zobowiązuje ją do rzadkich wydatków.
Chociaż jeśli w tej chwili ktoś by mnie poprosił na chrzestną na pewno bym nie odmówiła

no właśnie tylko że ona ma jeszcze jedna siostrę a w ogóle z tą co ma byc u niej chrzestną nie odzywaja się
ona w sumie była taka moja najbliższą koleżanka
bardzo ładnie to Brida napisała
w sumie dziewczyny nie wiem jak mam sie teraz w stosunku do niej zachowywac jak gdyby niby nic?? no nie wiem napewno nie bedzie tak jak kiedys
a mam do niej zadzwonic czy nie czy czekac moze ona zadzwoni??
boshe ale mam dylemat nie ma co

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Pewnie dla Was to normalka, ale Dominik zawsze spał w wózku albo na mnie, a o zasypianiu na kanapie nie było mowy. Do dziś Ciekawe ile pośpi Idę umyć głowę. Trzeba korzystać

klask i:

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 10:39   #2748
nerola
BAN stały

Teliku,Bello,Żanetko spełnienia wszystkich marzeń!!!

Agaduś-przykra sprawa.
Mnie też odmówiła osoba przy Maksie.Ale jej odmowa była uzasadniona-otóz mieszkałam wtedy u rodziców na 4 piętrze.
Z tegoż pietra wypadł przez okno roczny chłopczyk,który był chrześniakiem tej osoby.
Bała sie aby nie powtórzyła sie sytuacja.I jej mąż jest chrzestnym Maksa.
Może kolezanka ma jakiś powód?A nie wiesz?Moze "poczytaj między wierszami"?
Rożne osoby podchodzą inaczej do sakramentów swietych.Dla jednego to tylko trzymanie dziecka,potem roczek,komunia,ślub a dla innego to może być zupełnie inna poważniejsza sprawa.

Maksa chrzestnymi są:koleżanka z liceum,szwagier byłego TŻ
Szymoina-koleżanka,szwagier
Krystiana-kolezanka,brat mój
Izy będą-kuzyn i kuzynka Izuli

Brida ja również myślę,ze tu pomyłkja nie wchodzi w grę.
Ruszy sie niebawem.

Kolinko pisz i czytaj i pisz
Ja nie pomogę bo brałam tym razem szczepienia na NFZ.

Agula ile mogłaś-wykarmiłaś a teraz trzeba zadbać o siebie i tym samym o Lilkę.Dla Waszego bezpieczeństwa.Rozumiem Cię ale jak widzisz są sprawy ważne i wazniejsze.

T. wczoraj sam wykąpał Izunie bo ja padłam.Nie domył zauszkami ale co tam.
Wczoraj i dziś z Izulki byłam baaardzo dumna.Po 8 dniach zrobiła sama kupkę bez czopka

Ona to ma dziwnie,nie męczy sie przy kupce,nie płacze,nie spina ale robi raz na 7-9 dni.
Nawet po niej nie widać,ze robi ale zapach ...OMG!!

Agaduś nie oszukuj siebie i nie dzwoń,.Czekaj.Na pewnio Wasze stosunki się zmienią na chłodniejsze ale nie narzucaj sie.
To boli ale jest do przeżycia.Dobrze,ze teraz wyszło a nie jak już byłaby chrzestną nie zainteresowana zdrowiem,rozwojem dziecka.
Daj sobie i jej czas.

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-09-14 o 10:41
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 10:40   #2749
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
A ja nie wiem co jest grane Wczoraj wieczorem zaczęła mnie boleć ta wewnętrzna rana po cięciu cesarskim... Minęło 5 tyg, wszystko było okk i nie mam pojęcia co się stało. Spuchło z jednej strony i nie mogę się nawet po skórze dotknąć tak boli, nie mówiąc już o jakimkolwiek naciśnięciu... Co to może być?
kurcze nie wiem może ropa ale w sumie 5 tygodni to powinno sie zagoić ....nie wiem nie mam pojęcia

Stary 2011-09-14, 10:40   #2750
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Nie jest normalka, przynajmniej u nas... Też zawsze cieszą mnie takie małe sukcesy! Oby tak dalej
Stary 2011-09-14, 10:42   #2751
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
I chyba znów wygrałam z kryzysem laktacyjnym!
klask i: tak trzymać
Cytat:

A jutro szczepienie
No to pięknie śpi a za szczepienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
zaglądaj i pisz! O sobie jak najbardziej, przecież chętnie poczytamy

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

My tez jutro szczepimy o 11:40
Jestem ciekawa ile bedzie Sarenka wazyc jutro.
AAaa i mamy kupowy sukces, chyba debridat dziala
Wczoraj i dzis poszła kupka ładnie bez płaczu
no to pięknie

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 10:46   #2752
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Teliku,Bello,Żanetko spełnienia wszystkich marzeń!!!

Agaduś-przykra sprawa.
Mnie też odmówiła osoba przy Maksie.Ale jej odmowa była uzasadniona-otóz mieszkałam wtedy u rodziców na 4 piętrze.
Z tegoż pietra wypadł przez okno roczny chłopczyk,który był chrześniakiem tej osoby.
Bała sie aby nie powtórzyła sie sytuacja.I jej mąż jest chrzestnym Maksa.
Może kolezanka ma jakiś powód?A nie wiesz?Moze "poczytaj między wierszami"?
Rożne osoby podchodzą inaczej do sakramentów swietych.Dla jednego to tylko trzymanie dziecka,potem roczek,komunia,ślub a dla innego to może być zupełnie inna poważniejsza sprawa.

Maksa chrzestnymi są:koleżanka z liceum,szwagier byłego TŻ
Szymoina-koleżanka,szwagier
Krystiana-kolezanka,brat mój
Izy będą-kuzyn i kuzynka Izuli

Brida ja również myślę,ze tu pomyłkja nie wchodzi w grę.
Ruszy sie niebawem.

Kolinko pisz i czytaj i pisz
Ja nie pomogę bo brałam tym razem szczepienia na NFZ.

Agula ile mogłaś-wykarmiłaś a teraz trzeba zadbać o siebie i tym samym o Lilkę.Dla Waszego bezpieczeństwa.Rozumiem Cię ale jak widzisz są sprawy ważne i wazniejsze.

T. wczoraj sam wykąpał Izunie bo ja padłam.Nie domył zauszkami ale co tam.
Wczoraj i dziś z Izulki byłam baaardzo dumna.Po 8 dniach zrobiła sama kupkę bez czopka

Ona to ma dziwnie,nie męczy sie przy kupce,nie płacze,nie spina ale robi raz na 7-9 dni.
Nawet po niej nie widać,ze robi ale zapach ...OMG!!

Agaduś nie oszukuj siebie i nie dzwoń,.Czekaj.Na pewnio Wasze stosunki się zmienią na chłodniejsze ale nie narzucaj sie.
To boli ale jest do przeżycia.Dobrze,ze teraz wyszło a nie jak już byłaby chrzestną nie zainteresowana zdrowiem,rozwojem dziecka.
Daj sobie i jej czas.
dziękuję Ty nasza Wyrocznio ( oczywiście w dobrym tego słowa znaczeniu)

Stary 2011-09-14, 11:08   #2753
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
biegnij do lekarza!!!! może jakiś stan zapalny, może jakiś szew się nie rozpuścił??!! nie ma żartów, ja po tym czasie już nie czułam żadnych dolegliwości a teraz (po 10 tygodniach) to i skóra ma normalne czucie i rana blednie więc sprawdź to
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 11:15   #2754
brunetka2000
Zakorzenienie

Dziewczyny jaka u was pogoda ???
Bo u mnie trochę deszcz padał i nie jest za ciepło Jak mam ubrać Alicje do chusty bo muszę iść na pocztę ???
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 11:15   #2755
wodaqua
Zadomowienie

Witajcie!
Nam wczoraj suszarka od Jaciee uratowała wieczór Jeszcze raz dziękuję Kochana! Widać i nas kolki nie ominęły...

Mam prośbę: czy możecie polecić jakieś krzesełko do karmienia dla dziecka? Współpracownicy męża chcą zrobić małej prezent, a my mamy dać propozycje... Co możnaby chcieć za 200 zł? Jakoś pomysłów brak...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 11:34   #2756
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Witajcie!
Nam wczoraj suszarka od Jaciee uratowała wieczór Jeszcze raz dziękuję Kochana! Widać i nas kolki nie ominęły...

Mam prośbę: czy możecie polecić jakieś krzesełko do karmienia dla dziecka? Współpracownicy męża chcą zrobić małej prezent, a my mamy dać propozycje... Co możnaby chcieć za 200 zł? Jakoś pomysłów brak...
Nie ma za co Kochana Mój Dominiś też się właśnie suszy. Pospał sam całe 15 minut, a teraz uczę go cierpliwości na macie. Oczywiście z suszarką
Ostatnio moja teściowa się oburzyła, że ogłupiam tak dziecko i że przez to nie chce reagować na jej głos I że w ogóle telefon leży za blisko dziecka (nie prawda).
Wkurzyłam się nie na żarty i powiedziałam jej, że to ja jestem matką, że to go uspokaja i że nie chce jej słuchać bo nie mówi tylko krzyczy do niego. Poza tym wydaje dziwne odgłosy ta moja teściowa. Na koniec jeszcze dostała po uszach bo zaczęła do niego GWZDAĆ!!!! Powiedziałam, że to nie pies i żeby mówiła do niego jak do człowieka to może zwróci na nią uwagę

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-09-14, 11:40   #2757
nerola
BAN stały

Cytat:
Nie ma za co Kochana Mój Dominiś też się właśnie suszy. Pospał sam całe 15 minut, a teraz uczę go cierpliwości na macie. Oczywiście z suszarką
Ostatnio moja teściowa się oburzyła, że ogłupiam tak dziecko i że przez to nie chce reagować na jej głos I że w ogóle telefon leży za blisko dziecka (nie prawda).
Wkurzyłam się nie na żarty i powiedziałam jej, że to ja jestem matką, że to go uspokaja i że nie chce jej słuchać bo nie mówi tylko krzyczy do niego. Poza tym wydaje dziwne odgłosy ta moja teściowa. Na koniec jeszcze dostała po uszach bo zaczęła do niego GWZDAĆ!!!! Powiedziałam, że to nie pies i żeby mówiła do niego jak do człowieka to może zwróci na nią uwagę
Wybacz ale
Ja chcę teściową!!!
Oddajcie mi swoje niepotrzebne
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 11:43   #2758
wodaqua
Zadomowienie

Ja ostatnio postanowiłam przy dobrych radach użyć argumentu o tym, że to ja jestem matką i ja wiem co dla Zosi najlepsze!
Moja teściowa mówi do Zosiaczka jak dzieciak bezzębny typu "lącki" zamiast "rączki" itp. Nie mówię już o cmokaniu i ciąganiu za ręce, jak śpi...
Suszarka jest genialna, wczoraj w trybie przspieszonym wgrywałam ją na komórkę Chyba szumi dziecku jak w łonie matki wody i w tym cała tajemnica
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 11:47   #2759
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Wybacz ale
Ja chcę teściową!!!
Oddajcie mi swoje niepotrzebne
Oddam chętnie. Jeszcze dziś zapakuję ją w pudło i wyślę do Ciebie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ja ostatnio postanowiłam przy dobrych radach użyć argumentu o tym, że to ja jestem matką i ja wiem co dla Zosi najlepsze!
Moja teściowa mówi do Zosiaczka jak dzieciak bezzębny typu "lącki" zamiast "rączki" itp. Nie mówię już o cmokaniu i ciąganiu za ręce, jak śpi...
Suszarka jest genialna, wczoraj w trybie przspieszonym wgrywałam ją na komórkę Chyba szumi dziecku jak w łonie matki wody i w tym cała tajemnica
Też myślę, że to o to chodzi A o seplenieniu do dziecka nie wspomnę U mnie też praktykują

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-09-14, 12:32   #2760
patik87
Zakorzenienie

Hej.
Zanetka i telik spóźnione ale szczere życzonka dla Was
Niech się spełnią Wasze marzenia

Nie mam weny na pisanie laski.
Wczoraj jak wróciliśmy od pediatry czytałam Was, ale już nic nie napisałam,
Z Tz gadałam. On chyba nie widzi problemu. Tzn jak mu nagadałam to mu mina zrzędła, dobrze wie że mam rację, ale taki typ człowieka że się nie potrafi przyznać do błędu. Mniejsza z tym.
I tak się zmienił, nerwowy jest do tego jak cholera. Wczoraj w korkach na mieście mało szlak go nie trafił. Wolałam siedzieć cicho i się nie odzywać.
Zobaczymy, jak to dalej będzie....
Sara ma jednak atopowe zapalenie skóry, na uszach aż jej łuski odchodzą, twarz cała chropowata w też suchych krostach.. mamy używać emolientów i to na tyle na razie, sterydów nie ma co pakować w dziecko. Wypisała receptę na nutramigen bo się kończy. Wsio.
Katarek Sara ma jakby mniejszy- tak mi się wydaje.
Ciemieniucha się powiększa smaruję oliwką i wyczesuje. Jak Wy walczycie z tym problemem?
Z dobrych wieści: zrobiłam ponownie jej morfologię, chciałam zobaczyć przed piątkowym szczepieniem czy coś się poprawiło. I na szczęście poziom neutrocytów wzrasta, fajerwerków jeszcze nie ma, ale jest o wiele lepiej jak ostatnio.

Sara ma chyba skok. Chce jeść co 1,5 h.. płacze, je nie wiem o co jej chodzi a potem się okazuje że głodna,wydoi 60 i tyle,..za godzine znowu wiszczy z głodu.
Teraz śpi, ja ogarniam powoli obiad.

Wczoraj przespała porę kąpania. Usnęła o 19.30, wstała 23.30 zjadła i dalej w kimono, potem co 3 h pobudki- nie jest źle.

Jacieee teściowa brak słów.

Agadus ja podzielam zdanie Brunetki. Dwoje chrześniaków z 1 roku to jednak zobowiązanie.

Zapałeczka
lepiej się udaj do lekarza z tą raną.

więcej nie pamiętam co miałam odpisać
?

Stapelka super kangurzątko w polarku wygląda
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości