|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |||||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Ale jest na tyle mały, że chyba da się laparoskopowo więc bez cięcia macicy Cytat:
Cytat:
- bo oni miejsc nie mają - inaczej gdybym przyjechała już ze skurczami, ale tak na położenie na patologię nie ma szans. Bardzo mi to wprost wytłumaczył. Więc dziś zmiana planów, jadę na KTG na Inflancką no i mam nadzieję że pozwolą mi jutro się zameldować (12 dzień po terminie) Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- Wodaqua 33 i jeszcze tylko drugie ![]() Madziulka strasznie się cieszę, że z mężem ok. ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przepraszam za to zawracanie głowy, ale zmartwiłam się, że maluszek faktycznie jest młodszy i wcale nie chce wyłazić a ja go na siłę wyciągnę bo mi się terminy pomyliły. ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Wiecie, że oprócz Was nikt mi nie mówi, że być może wszystko jest w porządku - ciągle tylko się zastanawiają i pytają CO JEST NIE TAK, że nie rodzę Dlatego jestem Wam taka wdzięczna - i tak już jestem kłębkiem nerwów- bez Was bym całkiem zwariowała ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Myślę dokładnie tak samo jak dziewczyny, ja też bym się czuła wyróżniona taką prośbą a odmowa świadczy o tym, że koleżance nie zależy na budowaniu relacji i "wiązaniu się" z Tobą, tylko traktuje Wasz kontakt bardziej "powierzchownie" Nie martw się, nie jesteś sama - często okazuje się że się mylimy co do pobudek z jakich ludzie chcą z nami spędzać czas - najczęściej pomyłki te polegają na rozczarowaniach, że chodziło tylko o chwilową "wspólność interesów" W ten sposób też odnajdujemy prawdziwych przyjaciół ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- JustPi próbowałam znaleźć, ale chyba nie ma informacji - Ty doczekałaś się normalnej akcji porodowej? |
|||||||||||
|
|
|
#2732 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Cytat:
![]() A ilością się nie martw, ja na początku stwierdziłam że jestem za głupia do obsługi laktatora bo też nic nie chciało lecieć, a teraz jest nieźle powolutku, cierpliwie ![]() Spróbuj tez te kilka minut dłużej. Też miałam tak że np pierwsze 4-5 minut nic, a potem pięknie leciało ![]() przykro mi bardzo Cytat:
Podgrzewasz tylko w ciepłej wodzie, nie powinno być chłodniejsze niż temperatura pokojowa, i nie cieplejsze niż 36 stopni. Absolutnie nie w mikrofalówce i nie gotować ![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko jest ok! ![]() Absolutnie NIE chwalę swojego dziecka, ale przespał dziś 7 godzin bez przerwy ![]() Aż się zastanowiłam czy możliwe żeby wcześniej płakał a ja bym nie słyszała. Ale doszłam do wniosku że nie, po prostu sobie spał ![]() A wczoraj zdobył nową umiejętność - patrzył na mnie dobre 10 minut, i z zawziętą minką robił "uuuuuuu....guuuuuu...... " ale nie tak jak do tej pory, tylko takie przeciągłe dzwięki, z takim przejęciem jakby mi coś opowiadał bosko to wyglądało
|
|
|
#2733 | ||||
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznic ślubu
Cytat:
A nie macie wrażenia, że to z powodu lekkostrawnej diety? bo sama się zastanawiałam nad tym zjawiskiem.. Cytat:
I jak minęła noc? Cytat:
Potówki też mamy (ja też mam wielką nadzieję, że to potówki, a nie jaka skaza) Brida żeby było ok. Już dokładnie nie pamiętam, ale wyniki usg o tp są wiarygodne do któregoś tygodnia ciąży. Potem już dziecko ma swoje tempo rozwoju. Zobacz na pierwszą stronę, jakie różnice są w wadze dzieci urodzonych w tym samym tc.---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2734 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam ![]() moja znowu budziła sie co 2 godz w nocy na karmienie - po 1, 3, 5tej i już potem spać nie chciała, za to jesc zachciała juz o 6.30. nietety jak sie obudzi to nie poleży spokojnie, trzeba sie nią zająć. Ech to chyba ten skok w 8mym tygodniu. Mam nadzieje ze jej to minie i z powrotem bedzie ładnie spała w nocy.OOO właśnie Karolcia dziś skończyła 8 tygodni ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Karolcia powiedziała guuuuu |
||
|
|
|
#2735 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Brumku ja jak ściągam pokarm to mam na początku tak, że pierwsze 2-3-4 minutki nic nie leci, a później pięknie najpierw po kropelce, a później coraz więcej zaczyna napływać pokarm. I chyba znów wygrałam z kryzysem laktacyjnym!
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
ja na razie tak na szybko się przywitam
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Pszczoła spała dziś o 21.30 do 6.00
![]() A jutro szczepienie
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Agadus bez obrazy, ale w malutkim stopniu nie dziwie się tej koleżance. Oczywiście nie popieram jej w tym bo po chamsku się zachowała bo dziecku sie nie odmawia. Ale ja miałam identyczną sytuacje. Moja rodzona siostra miała urodzić synka we wrześniu i oczywiście miałam być chrzestną. W kwietniu zaś urodziła nasza siostra cioteczna, która poprosiła mnie, żebym była u jej córki chrzestną. Oczywiście nie odmówiłam . W ten sposób mam dwoje chrześniaków z jednego roku. Chodzą do tej samej szkoły i mają tego samego dnia komunie w 2012 roku. Niestety związane jest to ze sporym wydatkiem
zeby dostali prezenty na komunie muszę wziąć jakiś kredyt Chociaż jeśli w tej chwili ktoś by mnie poprosił na chrzestną na pewno bym nie odmówiła
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-09-14 o 09:45 |
|
|
|
#2739 | |
|
Rozeznanie
|
i za szczepienieCytat:
|
|
|
|
|
#2740 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2741 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamuśki.
Nie mam coś weny do pisania. Wczoraj Dominik był łaskawy dla rodziców i dał im się zdrzemnąć popołudniu. Oczywiście Synuś spał u mamy na brzuszku A to mleko, a to wkłady do filtra, same takie dość drogie, a niezbędne perdolety. Wieczorem po kąpieli Dominiś obdarzył mamę kupą i bałam się, że nie zaśnie, ale uśpił się wyjątkowo szybko Potem pobudka o 2.30 i o 6.30 a wstaliśmy dopiero o 8mej Przy czym ostatnia godzinka spania u mamy na brzuchu bo brzuszek trzeba było masować.A dziś jedziemy do IKEI. No i muszę się pochwalić. Mąż chciał mi kupić w aparcie charmsy (tak bez okazji ![]() Agulaabar przytulam wirtualnie Agadus sama nie wiem co mam Ci poradzić. Z jednej strony nie dziwię się koleżance bo faktycznie jak się jest chrzestnym, to jednak wiąże się to z pewnymi obowiązkami no i wydatkami również. Może boi się, że nie podoła. Mój brat ma taki charakter, że nie potrafi odmawiać i jest już chrzestnym u 4 dzieci, a jeszcze ma być mojego Dominika Z drugiej strony dwójka to nie tak dużo, tyle że rocznik ten sam. Skoro jesteście tak blisko, to ja bym nie odmówiła. Scio co za spanie. Też tak chcę
|
#2742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wlasnie o Infarix Hexa czytalam i nad sie zastanawiam trudno sie mi sie teraz odnalezc na forum ![]() dlatego czasami nawet jak zagladam to nic nie pisze... nie jestem w temacie rozmow i co najwyzej o sobie moge napisac, wtracajac sie w trakcie waszych rozmow - wiec rzadko to robie wlasciwie to mam teraz dola - drugi tydzien jestem sama (tz przyjezdza tylko na weekendy), maly sypia roznie, raz lepiej raz gorzej - dzis w nocy gorzej oczko mniej mu ropieje i wysypka, ktora mial wczoraj, dzis jest mniejsza - zastanawiam sie czy nie isc z nim do lekarza, bo podobne objawy daje skaza bialkowa
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
nie smuc sie, to wszystko dla Waszego dobra
Cytat:
My tez jutro szczepimy o 11:40Jestem ciekawa ile bedzie Sarenka wazyc jutro. AAaa i mamy kupowy sukces, chyba debridat dziala ![]() Wczoraj i dzis poszła kupka ładnie bez płaczu |
|
|
|
|
#2744 |
|
Wtajemniczenie
|
Możecie się ze mnie śmiać ale ja jestem dumna z mojego Dziecia.
Pierwszy raz zasnął zupełnie sam Pewnie dla Was to normalka, ale Dominik zawsze spał w wózku albo na mnie, a o zasypianiu na kanapie nie było mowy. Do dziś Ciekawe ile pośpi Idę umyć głowę. Trzeba korzystać
|
#2745 |
|
Zadomowienie
|
A ja nie wiem co jest grane
Wczoraj wieczorem zaczęła mnie boleć ta wewnętrzna rana po cięciu cesarskim... Minęło 5 tyg, wszystko było okk i nie mam pojęcia co się stało. Spuchło z jednej strony i nie mogę się nawet po skórze dotknąć tak boli, nie mówiąc już o jakimkolwiek naciśnięciu... Co to może być?
|
#2746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2747 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no właśnie tylko że ona ma jeszcze jedna siostrę a w ogóle z tą co ma byc u niej chrzestną nie odzywaja się ona w sumie była taka moja najbliższą koleżanka bardzo ładnie to Brida napisała w sumie dziewczyny nie wiem jak mam sie teraz w stosunku do niej zachowywac jak gdyby niby nic?? no nie wiem napewno nie bedzie tak jak kiedys a mam do niej zadzwonic czy nie czy czekac moze ona zadzwoni?? boshe ale mam dylemat nie ma co ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
||
|
|
|
#2748 |
|
BAN stały
|
Teliku,Bello,Żanetko spełnienia wszystkich marzeń!!!
Agaduś-przykra sprawa. Mnie też odmówiła osoba przy Maksie.Ale jej odmowa była uzasadniona-otóz mieszkałam wtedy u rodziców na 4 piętrze. Z tegoż pietra wypadł przez okno roczny chłopczyk,który był chrześniakiem tej osoby. Bała sie aby nie powtórzyła sie sytuacja.I jej mąż jest chrzestnym Maksa. Może kolezanka ma jakiś powód?A nie wiesz?Moze "poczytaj między wierszami"? Rożne osoby podchodzą inaczej do sakramentów swietych.Dla jednego to tylko trzymanie dziecka,potem roczek,komunia,ślub a dla innego to może być zupełnie inna poważniejsza sprawa. Maksa chrzestnymi są:koleżanka z liceum,szwagier byłego TŻ Szymoina-koleżanka,szwagier Krystiana-kolezanka,brat mój Izy będą-kuzyn i kuzynka Izuli Brida ja również myślę,ze tu pomyłkja nie wchodzi w grę. Ruszy sie niebawem. Kolinko pisz i czytaj i pisz ![]() Ja nie pomogę bo brałam tym razem szczepienia na NFZ. Agula ile mogłaś-wykarmiłaś a teraz trzeba zadbać o siebie i tym samym o Lilkę.Dla Waszego bezpieczeństwa.Rozumiem Cię ale jak widzisz są sprawy ważne i wazniejsze. T. wczoraj sam wykąpał Izunie bo ja padłam.Nie domył zauszkami ale co tam. Wczoraj i dziś z Izulki byłam baaardzo dumna.Po 8 dniach zrobiła sama kupkę bez czopka Ona to ma dziwnie,nie męczy sie przy kupce,nie płacze,nie spina ale robi raz na 7-9 dni. Nawet po niej nie widać,ze robi ale zapach ...OMG!! Agaduś nie oszukuj siebie i nie dzwoń,.Czekaj.Na pewnio Wasze stosunki się zmienią na chłodniejsze ale nie narzucaj sie. To boli ale jest do przeżycia.Dobrze,ze teraz wyszło a nie jak już byłaby chrzestną nie zainteresowana zdrowiem,rozwojem dziecka. Daj sobie i jej czas. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-09-14 o 10:41 |
|
|
|
#2749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2751 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i: tak trzymać ![]() No to pięknie śpi a za szczepienie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jaka u was pogoda ???
Bo u mnie trochę deszcz padał i nie jest za ciepło Jak mam ubrać Alicje do chusty bo muszę iść na pocztę ???
|
|
|
|
#2755 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Nam wczoraj suszarka od Jaciee uratowała wieczór Jeszcze raz dziękuję Kochana!Mam prośbę: czy możecie polecić jakieś krzesełko do karmienia dla dziecka? Współpracownicy męża chcą zrobić małej prezent, a my mamy dać propozycje... Co możnaby chcieć za 200 zł? Jakoś pomysłów brak... |
|
|
|
#2756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio moja teściowa się oburzyła, że ogłupiam tak dziecko i że przez to nie chce reagować na jej głos Wkurzyłam się nie na żarty i powiedziałam jej, że to ja jestem matką, że to go uspokaja i że nie chce jej słuchać bo nie mówi tylko krzyczy do niego. Poza tym wydaje dziwne odgłosy ta moja teściowa. Na koniec jeszcze dostała po uszach bo zaczęła do niego GWZDAĆ!!!! Powiedziałam, że to nie pies i żeby mówiła do niego jak do człowieka to może zwróci na nią uwagę
|
|
#2757 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja chcę teściową!!! Oddajcie mi swoje niepotrzebne
|
|
|
|
|
#2758 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio postanowiłam przy dobrych radach użyć argumentu o tym, że to ja jestem matką i ja wiem co dla Zosi najlepsze!
Moja teściowa mówi do Zosiaczka jak dzieciak bezzębny typu "lącki" zamiast "rączki" itp. Nie mówię już o cmokaniu i ciąganiu za ręce, jak śpi... Suszarka jest genialna, wczoraj w trybie przspieszonym wgrywałam ją na komórkę Chyba szumi dziecku jak w łonie matki wody i w tym cała tajemnica
|
|
|
|
#2759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Oddam chętnie. Jeszcze dziś zapakuję ją w pudło i wyślę do Ciebie
Cytat:
U mnie też praktykują
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Zanetka i telik spóźnione ale szczere życzonka dla Was Niech się spełnią Wasze marzenia Nie mam weny na pisanie laski. Wczoraj jak wróciliśmy od pediatry czytałam Was, ale już nic nie napisałam, Z Tz gadałam. On chyba nie widzi problemu. Tzn jak mu nagadałam to mu mina zrzędła, dobrze wie że mam rację, ale taki typ człowieka że się nie potrafi przyznać do błędu. Mniejsza z tym. I tak się zmienił, nerwowy jest do tego jak cholera. Wczoraj w korkach na mieście mało szlak go nie trafił. Wolałam siedzieć cicho i się nie odzywać. Zobaczymy, jak to dalej będzie.... Sara ma jednak atopowe zapalenie skóry, na uszach aż jej łuski odchodzą, twarz cała chropowata w też suchych krostach.. mamy używać emolientów i to na tyle na razie, sterydów nie ma co pakować w dziecko. Wypisała receptę na nutramigen bo się kończy. Wsio. Katarek Sara ma jakby mniejszy- tak mi się wydaje. Ciemieniucha się powiększa Z dobrych wieści: zrobiłam ponownie jej morfologię, chciałam zobaczyć przed piątkowym szczepieniem czy coś się poprawiło. I na szczęście poziom neutrocytów wzrasta, fajerwerków jeszcze nie ma, ale jest o wiele lepiej jak ostatnio. Sara ma chyba skok. Chce jeść co 1,5 h.. płacze, je nie wiem o co jej chodzi a potem się okazuje że głodna,wydoi 60 i tyle,..za godzine znowu wiszczy z głodu. Teraz śpi, ja ogarniam powoli obiad. Wczoraj przespała porę kąpania. Usnęła o 19.30, wstała 23.30 zjadła i dalej w kimono, potem co 3 h pobudki- nie jest źle. Jacieee teściowa ![]() ![]() Agadus ja podzielam zdanie Brunetki. Dwoje chrześniaków z 1 roku to jednak zobowiązanie. Zapałeczka lepiej się udaj do lekarza z tą raną. więcej nie pamiętam co miałam odpisać ? Stapelka super kangurzątko w polarku wygląda |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

Widzę, że chętna jesteś 

bo też nic nie chciało lecieć, a teraz jest nieźle 
za bioderka.

i z powrotem bedzie ładnie spała w nocy.

A to mleko, a to wkłady do filtra, same takie dość drogie, a niezbędne perdolety. 

zębole
klask i: