|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Ale fajny!! ![]() Cytat:
Cytat:
Lula, a Twoja gin nie pracuje w tym szpitalu, czy po prostu nie było jej jak leżałaś? Szkoda, że tak to się skończyło, w sensie że Miki jeszcze w brzuszku, ale dobrze, że te wszystkie podejrzenia się nie potwierdziły. Buziaki, odpocznij teraz ten męczący początek tygodnia Cytat:
A w ogóle dzień dobry mamusie ![]() U mnie dzisiaj paskudna pogoda, zimno, więc chyba akcję prasowanie znowu rozkręcę ![]() |
|||
|
|
|
#2372 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Taka złość człowieka ogarnia jak słyszy, czyta, widzi w jaki sposób traktuje się kobiety w ciąży... Naprawdę mi przykro, że musiałaś przejść przez to wszystko i trafić na takich skretyniałych, bezdusznych "lekarzy"... "Po pierwsze nie szkodzić" - akurat - Jezu co za świat... zero emaptii... Pestuś za maleńką
|
|
#2373 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana.
Najpierw wieści od Spray: Napisała, że w nocy dostała skurczy i już jest na porodówce, ale że rozwarcie na 2 palce to ma jeszcze potrwać i napisała, ze strasznie boli ![]() 3maj się tam Sprayuśka Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wyściskaj ciepło je od nas Cytat:
więc bez spóźnień I gratki za 39 tydz. ![]() Cytat:
ale ciesze się Twoim wyspanym szczęściem |
|||||
|
|
|
#2374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Agnyska gratuluję Benka po tej stronie ![]() Cotka ja z wodami nie miałam pyk, zaczęły się sączyć ot tak
|
|
|
|
|
#2375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A myślała, że ponosi jeszcze tydzien lub dwa
|
|
#2376 |
|
Zadomowienie
|
Anetika i Agnes mocne
żeby bezbólowo i szybciutko poszłoPestka żeby Lenke szybko wypuściliLulla biedaku, ale miałaś przezycia |
|
|
|
#2377 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mały jest przesłodki i robi cuuuudowne minki!! Ciekawi mnie tylko dlaczego cc jest niby takie super Czekamy z niecierpliwością na powrót do domku i relację + oczywiście więcej zdjęćCytat:
Warszawa, maluszek narozrabiał, problemy ze skopanym przez małego żołądkiem i początek dziwnych bóli kręgosłupa po lewej stronie... strange ![]() Cytat:
PRZEŚLICZNA!! Naprawdę wygląda na dużo starszą Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez KarlaM Czas edycji: 2011-09-14 o 09:26 |
|||||
|
|
|
#2378 |
|
Zadomowienie
|
i zapomniałam Spray
i powodzeniaa moję dziecię dziś marudzi od 6, niedawno zasnęła mam nadzieje, że trochę pośpi, jadła jak szalona, ale to dobrze, bo wczoraj była polozna z wagą i okazało się że trochę mało przybrała na wadze, choć mieści się w normie
|
|
|
|
#2379 | |||||
|
Zadomowienie
|
Mieli wielkie szczęście, bo nie dość, że pępowina to jeszcze zawęźlona. Dobrze, że lekarze szybko zadziałali Taka wizja spędza mi sen z powiek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ostatnio poczęstowałam się jakimś Nim2 z sokiem w środku i zostałam poinstruowana przez córki, żeby delikatnie rozgryźć cukierka. Nacisnęłam zębami, a tu "pyk". Zerwalam sie na równe nogi i patrzę spanikowana pod siebie i na rodzinkę. A oni w szoku co się ze mną dzieje. No cóż, cukierek zrobił pyk, a ja przez sekundę myślałam, że mi wody odeszły. Oczywiście od tej pory mamy nową domową anegdotkę, którą moje dzieci raczą wszystkich chętnych do wysłuchania (hahaha )Cytat:
za dziśCytat:
![]() ![]() : kciuki:
|
|||||
|
|
|
#2380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzis zaczynam 37 tydzien a wczoraj wreszcie spakowałam torbe do szpitala
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry wszystkim
i Miki sie bardzo duzo zaczal ruszac a ja wlasnie piore dla Niego poscielke zeby poslac mu łóżeczko do konca![]() spray-kciuki za szybki i bezbolesny porod!
|
|
#2382 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lulla, strasznie dużo przeszłaś ![]() .Cytat:
, co by Lenka jak najszybciej przestała bawić się w chineczkęCytat:
. Aż trudno uwierzyć![]() Cytat:
Czuję się osamotnionaNo ale moje mocno zaciśnięte za szybki czerwony postCytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2383 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakie miny robi Słodziaczek Cytat:
Jak przychodzi nawał pokarmu, a dziecko najedzone, to trzeba sobie z tym nadmiarem jakoś poradzić. Idziesz do łazienki, nachylasz się nad wanną lub prysznicem i zaczynasz Chodzi o to by delikatnie potrząsać biustem i delikatnie uciskać z każdej strony od nasady do brodawek (nie wiem jak to inaczej opisać Tym grzebieniem czeszesz piersi, ale boczną stroną grzebienia (nie wbijać zębów grzebienia!!! ) A jak nie ma grzebienia, to można to robić zacisniętą pięścią i tymi kostkami wystającymi ![]() Cytat:
![]() Trzymamy ![]() Lulla Ty to tak bardzo się nacierpiałaś, że ja naprawdę byłabym w stanie choć dwa skurcze od ciebie zabrać, byś miała nieco lżej Oby kolejna wizyta w szpitalu była szybciutko i była już Twoją ostatnią
|
|||
|
|
|
#2384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam Agnes???
Cotka- relacjonuj!!! Czy tez już poleciałaś rodzic ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Caltea- historia z cukierkiem i wodami wymiata
|
||
|
|
|
#2385 |
|
Zadomowienie
|
Aaa,a i Benek śliczny
![]() Ja znowu dziś myślałam, że skończę na porodówce. Obudził mnie przecholerny ból w plecach i brzuchu, ledwo się zczołgałam z łóżka. No ale pochodziłam trochę i .---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Taaa, śmiej się. Do ust ich już w życiu nie wezmę, taką mam traumę
|
|
|
|
#2386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale jaja - nie spodziewałam się że spray może na dniach urodzić ![]() Chyba agnyska źle fluidki zaadresowała |
||
|
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
I chciałabym wam kogoś przedstawić. Tam tadammm... Oto Tomuś. Synek miss.hot ![]() Urodzony 13.09.11 godzina 20:50, 3800g i 57cm ![]() !cid__0_0.jpg Agnes : " U mnie nadal nic. Mają mi założyć balonik albo żel na rozwarcie bo mam 0. Także nudy " |
|
|
|
#2388 |
|
Rozeznanie
|
Jestem koleżanka Miss.hot z innego wątku.
Super wieści, GRATULACJE!!!!!!
|
#2389 |
|
Zadomowienie
|
dla Tomusia i missjak to one takie pyszne sa ![]() Cotka widze, że Ty jesteś dyżurna wątkową co bedzie jak Ty zaczniesz rodzić![]() a Agnes chyba nic nie boli skoro pisze, że nudy ![]()
Edytowane przez gerda Czas edycji: 2011-09-14 o 10:14 |
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejny dzieciaczek jest z nami
Anetika napisała: Sebastianek jest już na świecie- 55cm, 3540 g, ur. o 3.30 rano. Ale pisze, ze niestety mały jest na noworodkach, a nie przy niej bo musi mieć podawany tlen bo zmęczył go strasznie poród i był owinięty pępowiną 3x, ale od razu zaznacza, że lekarze mówią, że wszystko będzie dobrze. Oczywiście prosi nas o kciuki bo jeszcze zrobił się małemu krwiaczek na główce (bo miała problemowy poród bo szybko poszło pełne rozwarcie, a mały zablokował się w kanale) i będzie miał robione usg . Bardzo ją bolało i strasznie się bała ale TŻ spisał się na medal ![]() Odpisałam jej szybciutko,że jak zaraz po uruchamiamy nasze kciuki to jej zaraz Sebastianka przyniosą- także dziewczyny nie zawiedźcie mnie
|
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
Gerda hahaha
tu każda po trochę więc spokojnie A rodzić to ja nie wiem. Niby mówią że jak weszło to i wyjdzie, ale u mnie jakby nie chce się sprawdzić ![]() więc piszcie śmiało |
|
|
|
#2392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wreszcie masz przy sobie swojego Tomaszka (Teraz to już naprawdę zostałam samiuteńka na 20; Leoś, synu, weź przykład z Tomka i Eryka Agnes, mocne , żeby Igorek wyskoczył do ciebie szybciutko |
|
|
|
|
#2393 |
|
Zadomowienie
|
Anetika gratuluję
i moc pozytywnych fluidow i kciuków za synka
|
|
|
|
#2394 | ||||||
|
kosmitka
|
Do pracy
.Po upomnieniu .Cytat:
Lulla współczuję przeżyć :glasiu! biedna, musisz sie nacierpieć. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za Spray - by poszło szybko i jak najmniej boleśnie
|
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje dla Acelinki. |
|
|
|
|
#2396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wyjśc musi, pytanie tylko kiedy
|
|
|
|
|
#2397 |
|
kosmitka
|
Nie nadążam nadrabiać, przepraszam, przesyłam szybciutko gratulacje dla Anetiki i Miss hot!!!!!!!!!!
|
|
#2398 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tych cukierków to wierzę Cytat:
Byleby do mnie jeszcze nie dotarły ![]() Cytat:
I jak fajnie tak mieć czerwoną wiadomość pod czerwoną ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2399 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brak mi słów... Taka złość człowieka ogarnia jak słyszy, czyta, widzi w jaki sposób traktuje się kobiety w ciąży... Naprawdę mi przykro, że musiałaś przejść przez to wszystko i trafić na takich skretyniałych, bezdusznych "lekarzy"... "Po pierwsze nie szkodzić" - akurat - Jezu co za świat... zero emaptii... [/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Cytat:
zreszta dzwonilam do niej jak sie tylko dowiedzialam z tym ze maluszkowi cos nie tak wyszlo z ktg, a ona od razu powiedziala ze dzwoni do tego ordynatora i ze do mnie oddzwoni( ona zna ordynatora szpitala w ktorym chce rodzic), oddzwonila wieczorem i powiedziala ze mam sie porzadnie wyyspac i ze z malym misiem wszystko bedzie dobrze i ze jak mnie wypuszcza to ona mi bedzie robila w takim ukladzie jeszcze wiecej ktg niz do tej pory, a robi mi regularnie zawsze..ehh dosyc o mnie bo caly czas pisze tylko o sobie, a tu sa przeciez nowe i mlode mamusie
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

. Mój tż się cieszy, bo na razie zakazał mi się rozpakowywać....przynajmn iej do piątku, bo w czwartek w tv liga europy i 3 mecze, które chce obejrzeć...ciekawe co na to jego syn...chyba posłucha tatusia

a yteraz kiedy mnie tak zechizowali to tym bardziej chcialalbym miec juz cudenko przy sobie.
za maleńką
moje spoczynkowe ciśnienie jest w normie, ale zauważyłam że jak tylko o godzinkę spóźnię się z przyjmowaniem leków to już ciśnienie idzie w górę...
więc bez spóźnień 
Co prawda, wiadomo że nie na raz, ale po 4 h przedzielone karmieniem. Wstałam o 6, poćwiczyłam wzięłam prysznic i czuję się jak nowo narodzona. W ogóle po wczorajszym dniu widzę, że trzeba leżec i odpoczywać ile się da. Nawet jak się spać nie chce to samo leżenie poprawia samopoczucie i nastrój
ale ciesze się Twoim wyspanym szczęściem 

.. ...zawsze mozesz sprobowac moze akurat Ci pomoze....jak juz bedziesz miec skurcze to ustaw sobie na full.......
)

Czy tez już poleciałaś rodzic 
.