wymarzony pierścionek część XXI - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-13, 14:27   #3451
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XXI

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Butter chodziło mi o to, że jak teraz włączam Twoją stronę, to od razu wyskakuje mi przepis na babeczki Chyba, że tak chciałaś.
Nie no, nuie wyskakuje od razu na babeczki, tylko wyskakują nagłówki ostatnio dodanych przepisów...
A docelowo ma być tak, że będą tylko zdjęcia tych najnowszych przepisów i podpisy, a nie początki treści...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 14:31   #3452
miskowa
Zakorzenienie

Nie chwaląc się, zrobiłam bardzo dobre risotto z dynią, pominęłam jednak wino, bo chyba nie mogę przy antybiotyku alkoholu, chociaż procenty się ulatniają na patelni, ale jednak nie dałam i w sumie nie żałuję, bo i tak wyszło git

Załawiłam się trochę na własne życzenie i będę musiała jechać w weekend do rodziców tż. Pisałam wam, że będę chrzestną, okazało się, że jestem odpowiedzialna za jakąś chusteczkę, czy szatkę na chrzest, na której jest wyszyte imię dziecka i data chrztu (chociaż ja nie znam takich tradycji), a że mama tż jest biegła w wyszywaniu, to się zapytałam, czy by mi tego nie załatwiła, więc ona oczywiście zaplanowała już cały weekend, jak przyjedziemy to odebrać, mimo że zakładałam, że wyśle mi to pocztą

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Nie no, nuie wyskakuje od razu na babeczki, tylko wyskakują nagłówki ostatnio dodanych przepisów...
A docelowo ma być tak, że będą tylko zdjęcia tych najnowszych przepisów i podpisy, a nie początki treści...

Ja dlatego poczekam z uwagami, aż się ogarniesz i zrobisz swoje, a potem będzie czas na ewentualne drobne uwagi, ale już się cieszę na tego bloga
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 14:34   #3453
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Butter rozumiem

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 14:40   #3454
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość

Załawiłam się trochę na własne życzenie i będę musiała jechać w weekend do rodziców tż. Pisałam wam, że będę chrzestną, okazało się, że jestem odpowiedzialna za jakąś chusteczkę, czy szatkę na chrzest, na której jest wyszyte imię dziecka i data chrztu (chociaż ja nie znam takich tradycji), a że mama tż jest biegła w wyszywaniu, to się zapytałam, czy by mi tego nie załatwiła, więc ona oczywiście zaplanowała już cały weekend, jak przyjedziemy to odebrać, mimo że zakładałam, że wyśle mi to pocztą [COLOR="Silver"]
he, ja to dziwna jestem (a może głupia) bo sama załatwiłam takie gadżety dla małego i nie zawracałam głowy chrzestnym. Szkoda że nie pisałaś wcześniej bo na all można zamówić i grymasić z czcionką itp. no i przysyłają do domu

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 14:45   #3455
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chwaląc się, zrobiłam bardzo dobre risotto z dynią, pominęłam jednak wino, bo chyba nie mogę przy antybiotyku alkoholu, chociaż procenty się ulatniają na patelni, ale jednak nie dałam i w sumie nie żałuję, bo i tak wyszło git

Załawiłam się trochę na własne życzenie i będę musiała jechać w weekend do rodziców tż. Pisałam wam, że będę chrzestną, okazało się, że jestem odpowiedzialna za jakąś chusteczkę, czy szatkę na chrzest, na której jest wyszyte imię dziecka i data chrztu (chociaż ja nie znam takich tradycji), a że mama tż jest biegła w wyszywaniu, to się zapytałam, czy by mi tego nie załatwiła, więc ona oczywiście zaplanowała już cały weekend, jak przyjedziemy to odebrać, mimo że zakładałam, że wyśle mi to pocztą

Ja dlatego poczekam z uwagami, aż się ogarniesz i zrobisz swoje, a potem będzie czas na ewentualne drobne uwagi, ale już się cieszę na tego bloga
Ja znam taki zwyczaj, też wyszywałam tą cholerną szmatkę...

No ja wiem, że na blogu są jeszcze rzeczy do pozmieniania, ale już się chciałam Wam pochwalić jestem niecierpliwa

Hania

Stary 2011-09-13, 14:46   #3456
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Butter i bardzo dobrze blog jest super a przepisy w nim jeszcze lepsze Tylko czekamy na więcej

Stary 2011-09-13, 14:49   #3457
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
he, ja to dziwna jestem (a może głupia) bo sama załatwiłam takie gadżety dla małego i nie zawracałam głowy chrzestnym. Szkoda że nie pisałaś wcześniej bo na all można zamówić i grymasić z czcionką itp. no i przysyłają do domu
Przeglądałam też allegro, ale stamtąd jak zawsze nie wiadomo, jak z jakością, a w zasadzie zawsze mam wrażenie, że takie buble się tam kupuje, które na zdjęciu wyglądają zupełnie inaczej, lepiej. Nie lubię kupować na allegro. Powiem ci, że ja nawet wolę, jak mam konkretne zadania wyznaczone, że mam kupić tą szatkę i świecę (bo chrzestny jest Niemcem i nie ma pojęcia, jak wygląda polski chrzest), niż jakbym miała sama kombinować. A mama ma teraz dwójkę małych dzieci, więc trudno jej nawet z nimi z domu wyjść, także chętnie ją w tym wyręczę
Stary 2011-09-13, 14:59   #3458
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Przeglądałam też allegro, ale stamtąd jak zawsze nie wiadomo, jak z jakością, a w zasadzie zawsze mam wrażenie, że takie buble się tam kupuje, które na zdjęciu wyglądają zupełnie inaczej, lepiej. Nie lubię kupować na allegro. Powiem ci, że ja nawet wolę, jak mam konkretne zadania wyznaczone, że mam kupić tą szatkę i świecę (bo chrzestny jest Niemcem i nie ma pojęcia, jak wygląda polski chrzest), niż jakbym miała sama kombinować. A mama ma teraz dwójkę małych dzieci, więc trudno jej nawet z nimi z domu wyjść, także chętnie ją w tym wyręczę
Nie no rozumiem, tylko że nie zawsze ma się kogoś "wyszywającego", albo czas, dlatego podsunęłam myśl o all. Ja tam zamawiałam i byłam zadowolona z jakości, zresztą na drugi dzień wylądowało to w pudle z pamiątkami i nieprędko ujrzy światło dzienne Samej nawet nie przyszło mi do głowy wyszywać

a przy okazji - ostatnio buszowałam po przepastnych szafach mojej Babci, pełnych materiałów do szycia, włóczek i skarbów wszelakich, i znalazłam swój becik z chrztu, szyty przez Babcię zresztą. Nawet nie wiedziałam że się uchował. Był jeszcze drugi, taki "na co dzień" (ten sam model ale materiał pościelowy)- nie wyobrażam sobie trzymania dziecka w czymś takim w dzisiejszych czasach

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 16:49   #3459
biia
Wtajemniczenie

przeczytałam pobieżnie, i jakoś nie rzucił mi się link do długooczekiwanego bloga Butter chyba muszę przejrzeć jeszcze raz.

pytałyście skąd przeczucie. więc już z rok temu byliśmy u jubilera sprawdzać rozmiar. a niedawno tż zrobił się biały jak czegoś szukałam i zajrzałam mu do plecaka. a poza tym zaraz jedziemy na wakacje , więc będzie okazja.
a może tak sobie tylko wkręcam, nie wiem.

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 16:58   #3460
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Biia jaki detektyw z Ciebie Fajnie by było.

Stary 2011-09-13, 17:40   #3461
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Sporo Zależy, jak duże macie mieszkanie... Sąsiadów zawsze można uprzedzić. A jeśli nie - ewentualnie usprawiedliwić się, że taka impreza jest raz-nie zawsze.

Stanęło na zamówieniu z karty. Dostałam różne propozycje menu, ale wychodziło bardzo drogo i ponad nasze oczekiwania. Mogę dzień wcześniej złożyć zamówienie z karty, żeby podali dania, jak będą goście. Planujemy zestaw przekąsek dla każdej pary plus alko i napoje.
Mieszkanie mamy duze, ale mega starsznie aksustyczne. Jak bedziemy robic remont to glownym zmartwieniem bedzie jak najwieksze wygluszenie mieszkania, bo sasiadow mamy niekulturalnych, ktorzy ciagle trzaskaja drzwiamu (chyba klamek w domu nie maja?) i sa bardzo glosni na codzien. A wiec w sumie ta impreza bedzie im kijem w oko
Cytat:

20 osób w domu....to cała masa
No dyzo, duzo, zwykle osculuje kolo 10-12 na imprezach, ale ta ma byc wyjatkowa.
W Złotych Tarasach jest taki fajny sklep z rzeczami na urodziny, balony, banery etc znalazlam w koncu baner: 30 urodziny (szkoda ze rozowy, moglby byc czarny :mrok
Cytat:
Załawiłam się trochę na własne życzenie i będę musiała jechać w weekend do rodziców tż. Pisałam wam, że będę chrzestną, okazało się, że jestem odpowiedzialna za jakąś chusteczkę, czy szatkę na chrzest, na której jest wyszyte imię dziecka i data chrztu (chociaż ja nie znam takich tradycji), a że mama tż jest biegła w wyszywaniu, to się zapytałam, czy by mi tego nie załatwiła, więc ona oczywiście zaplanowała już cały weekend, jak przyjedziemy to odebrać, mimo że zakładałam, że wyśle mi to pocztą [COLOR="Silver"]
heh, dobrze ze nigdy nie bede chrzestna!
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 17:50   #3462
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
Mieszkanie mamy duze, ale mega starsznie aksustyczne. Jak bedziemy robic remont to glownym zmartwieniem bedzie jak najwieksze wygluszenie mieszkania, bo sasiadow mamy niekulturalnych, ktorzy ciagle trzaskaja drzwiamu (chyba klamek w domu nie maja?) i sa bardzo glosni na codzien. A wiec w sumie ta impreza bedzie im kijem w oko

No dyzo, duzo, zwykle osculuje kolo 10-12 na imprezach, ale ta ma byc wyjatkowa.
W Złotych Tarasach jest taki fajny sklep z rzeczami na urodziny, balony, banery etc znalazlam w koncu baner: 30 urodziny (szkoda ze rozowy, moglby byc czarny :mrok

heh, dobrze ze nigdy nie bede chrzestna!
No to o sąsiadów się nie martw
Znam ten sklep, ale dla mnie jest straszny
Wiem, że sporadycznie coś się w takich miejscach kupuje, ale one mnie przerażają nagromadzeniem kiczowatych rzeczy.

choć taki baner to przydatna rzecz.

Nie spełniasz wymogów formalnych bycia chrzestną?
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 19:56   #3463
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Butter, powinnaś link do bloga podać w podpisie! a ja też na pewno będę zaglądać. już się nie mogę doczekać na więcej przepisów

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 20:10   #3464
emi_lka
Zakorzenienie

Odkryłam Dori na liście wyborczej
Stary 2011-09-13, 20:17   #3465
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
Butter, powinnaś link do bloga podać w podpisie! a ja też na pewno będę zaglądać. już się nie mogę doczekać na więcej przepisów
Pewnie, podam link w podpisie, ale dopiero jak będzie wyglądał w miarę przyzwoicie już

Hania

Stary 2011-09-13, 20:50   #3466
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,
zachorowałam na amen...

Cytat:
Ok dziewczyny, pokażę Wam coś. Będą jeszcze wprowadzane poprawki, bo kilka rzeczy zdecydowanie trzeba zmienić... ale jako, że coś się w końcu ruszyło, proszę:
www.redheadcooking.com

Emi, też widzę, że jakoś cicho u nas ostatnio
super!

Cytat:
Asiuk, pooglądaj, zapraszam.

Grupa podwyższonego ryzyka, to grupa osób, u której bardziej prawdopodobne jest zapadnięcie na jakąś chorobę, ze względów głównie dziedzicznych.
Na przykładzie - ja jestem w grupie podwyższonego ryzyka jeśli chodzi o cukrzycę, bo moja babcia miała i mój tata (jej syn), więc jest duże prawdopodobiestwo, że ja, lub moja siostra też możemy zachorować na cukrzycę...
Ja też.U mnie miała babcia (od mamy), brat od taty i ma mój brat

Xzora, Butter gratuluję rocznicy
Stary 2011-09-13, 21:50   #3467
ButterBear
Zakorzenienie

Dzięki Gosiu

Hania

Stary 2011-09-13, 22:49   #3468
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Biia jaki detektyw z Ciebie Fajnie by było.
nie zaprzeczę

Cytat:
Pewnie, podam link w podpisie, ale dopiero jak będzie wyglądał w miarę przyzwoicie już
a teraz jest nieprzyzwoity?
popieram kogoś wyżej, ze fajnie by było jakby były miniaturki na pierwszej stronie. ciężko mi się go przegląda na netbooku. ale jeszcze nie potrafię sprecyzować dlaczego.
ale super, że ruszasz i że już jest kilka przepisów

Edytowane przez biia
Czas edycji: 2011-09-13 o 22:51
Stary 2011-09-14, 05:49   #3469
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Gosiu widzę, że przeziębienie teraz każdego dopada. Zdrówka życzę.

Stary 2011-09-14, 08:17   #3470
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć...

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
nie zaprzeczę

a teraz jest nieprzyzwoity?
popieram kogoś wyżej, ze fajnie by było jakby były miniaturki na pierwszej stronie. ciężko mi się go przegląda na netbooku. ale jeszcze nie potrafię sprecyzować dlaczego.ale super, że ruszasz i że już jest kilka przepisów
No to się nazywa konstruktywna uwaga

Hania

Stary 2011-09-14, 08:30   #3471
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!
Już środaJa chcę zatrzymać czas (najlepiej oczywiście na weekendzie, ale niech trochę zwolni..............)
Stary 2011-09-14, 09:03   #3472
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

A propos jeszcze grup ryzyka, mój tata miał jakieś badania genetyczne (podobno) i chyba pod tym względem jest u niego ok. Nie było u nas przypadków tego samego raka. Ja tam o siebie boję się najmniej, bardziej mnie przeraża wizja chorób najbliższych.

Młoda obudziła się dziś wyspana przed 5. Powiedziałam teściowej, żeby ją budziła za dnia, gdy śpi ponad 2 h. Pokręciła nosem i generalnie stwierdziła, że takie kombinowanie nic nie da Co innego mówią wszystkie gazety dla mam i książki, zresztą muszę coś zrobić, bo jest coraz gorzej. A za dnia śpi 3,5 - 4 h.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 09:31   #3473
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć...

No to się nazywa konstruktywna uwaga
a tym zdaniu występuje słowo "jeszcze", więc jak się zorientuję czemu, to powiem

znowu słońce świeci. nie mogę się doczekać zimy z dwóch powodów: koniec z robaczkami, muszkami itp. oraz koniec z remontami. czasami naprawdę chciałabym mieszkać na wsi i nie słuchać ciągle odgłosów budowy.

Stary 2011-09-14, 09:40   #3474
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
pytałyście skąd przeczucie. więc już z rok temu byliśmy u jubilera sprawdzać rozmiar. a niedawno tż zrobił się biały jak czegoś szukałam i zajrzałam mu do plecaka. a poza tym zaraz jedziemy na wakacje , więc będzie okazja.
a może tak sobie tylko wkręcam, nie wiem.
myślę, że twoje przeczucia są właściwe
ja też wiedziałam wcześniej że TŻ mi się oświadczy, bo jak tylko kupił pierścionek to do mnie przyszedł pochwalić się zakupem

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Xzora, Butter gratuluję rocznicy
dzięki

wstawiłam w klubie link do zdjęć ze ślubu
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 10:20   #3475
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
a tym zdaniu występuje słowo "jeszcze", więc jak się zorientuję czemu, to powiem

znowu słońce świeci. nie mogę się doczekać zimy z dwóch powodów: koniec z robaczkami, muszkami itp. oraz koniec z remontami. czasami naprawdę chciałabym mieszkać na wsi i nie słuchać ciągle odgłosów budowy.
Ok, to czekam na info

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
myślę, że twoje przeczucia są właściwe
ja też wiedziałam wcześniej że TŻ mi się oświadczy, bo jak tylko kupił pierścionek to do mnie przyszedł pochwalić się zakupem

dzięki

wstawiłam w klubie link do zdjęć ze ślubu
Hehe... ja też wiedziałam, że TŻ mi się oświadczy....co więcej, wiedziałam, jaki dostanę pierścionek, mimo tego, że TŻ wybierał sam...

xzora, bardzo ładne zdęcia-sukienka piękna
A zdjęcie z piwem - wypas

Hania

Stary 2011-09-14, 10:26   #3476
miskowa
Zakorzenienie

cześć
Ostatni dzień mam dziś wolny, ale szybko zleciało
Stary 2011-09-14, 10:35   #3477
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
cześć
Ostatni dzień mam dziś wolny, ale szybko zleciało
Jak się ma wolne, to zawsze czas szybko leci - niestety...

Ja od wczoraj mam plan zajęć. Nawet nie jest tak źle

Hania

Stary 2011-09-14, 10:38   #3478
twin--maid
Zakorzenienie

Cześć

Xzora bardzo fajne zdjęcia. Zgadzam się z Butter, że zdjęcie z piwem najlepsze

Ja z kolei w ogóle nie spodziewałam się oświadczyn, nawet mój TŻ nie spodziewał się, że oświadczy mi się tego dnia

Edytowane przez twin--maid
Czas edycji: 2011-09-14 o 11:06
twin--maid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 10:39   #3479
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się ma wolne, to zawsze czas szybko leci - niestety...

Ja od wczoraj mam plan zajęć. Nawet nie jest tak źle

mam nadzieję, że później w trakcie nadal będziesz tak zmotywowana. Chociaż jak ja zaczynałam kolejne studia, to nie brałam pod uwagę sytuacji, że mogłabym je przerwać, nawet jak nie chciało mi się iść, czy kolejny weekend musiałam wstawać tak samo wcześnie jak do pracy i zostawiałam śpiącego tż w łóżku
Stary 2011-09-14, 10:43   #3480
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Cześć

Xaora bardzo fajne zdjęcia. Zgadzam się z Butter, że zdjęcie z piwem najlepsze

Ja z kolei w ogóle nie spodziewałam się oświadczyn, nawet mój TŻ nie spodziewał się, że oświadczy mi się tego dnia
Fajnie, niespodzianki są najfajniejsze

Cytat:
mam nadzieję, że później w trakcie nadal będziesz tak zmotywowana. Chociaż jak ja zaczynałam kolejne studia, to nie brałam pod uwagę sytuacji, że mogłabym je przerwać, nawet jak nie chciało mi się iść, czy kolejny weekend musiałam wstawać tak samo wcześnie jak do pracy i zostawiałam śpiącego tż w łóżku
No ja też mam nadzieję, że będę zmotywowana...
Na razie jak czytam rozkład zajęć, to myślę, że wszystkie zajęcia będą mnie interesować
I zdecydowanie nie zakładam przerwania studiów...jedyna ewentualność, że mnie wywalą

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości