Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-13, 23:23   #1621
tajka88
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość

tajka - super zdjęcia!! A i przypomniało mi się, jak pisałaś że Lenki w spineczce nie mylili z chłopcem, że są takie naklejki imitujące kolczyki - dzieciaki takie przedszkolne swego czasu szalały z nimi - zakup sobie zestaw takich i naklejaj na każde wyjście z Lenką
Lenka pewnie by je zjadla

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 23:26   #1622
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Castia dobrze, że to co najgorsze już za Wami, bardzo współczuję tego co musiałyście przeżyć. Szkoda tylko, że niewiadomo co tak uczuliło Małą. A w którym szpitalu takie fatalne warunki?
daj spokój na Langiewicza
mówię ci więzień ma lepsze warunki niż dziecko w szpitalu!!!!

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość

biedactwo a wiesz Alan był równy miesiąc temu w szpitalu i dalej ma jeszcze malutki ślad po wenflonie
o kurczę, moja mała się uderzyła w główkę ze 2 miesiące temu albo i trochę więcej i nadal ma sine kółko, nie wiem czemu tak długo się goi guzior

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

haa a teraz jeszcze sobie karmi zapodam bo kupiłam właśnie..
to już całkiem strzelą mi cycki..
podziel się

Cytat:
żurawinka brawa dla Wioli, dzielna dziewczyna mój jak się go posadzi to leci od razu do przodu, więc do siadania daleko, ale na kolankach i łapkach się podpiera i dupkę do góry dźwiga, ale przemieszcza się tylko pełzająco i pewnie jak większość dzieciaków piszczy niesamowicie, a najbardziej chyba jak wstanie o 6 rano

A teraz już śpi od 20 min, przestawia się już na jesienno-zimowe spanie - w lecie zasypiał ok. 21.30, a chciałabym żeby właśnie po 20 usypiał.
moja też się przestawia, podoba mi się to
i piszczy najgłośniej rano oczywiście

fajnie że chrzciny sie udały, i macie to z głowy. ja jak ochrzciłam małą to mi ulzyło

Cytat:
biedactwo, nie dość, że tyle wycierpiała w szpitalu, to jeszcze teraz ta rączka. oby szybko jej przeszło

Ja też mam jakoś mniej pokarmu chyba?? Teraz przy chorobie Lenka częściej jadła z piersi, ale jakoś nie zauważyłam zwiększonej produkcji... a i lekarka mi mówiła, że udowodnione jest że karmienie do 6 miesiąca najbardziej chroni dziecko i jest dla niego najlepsze, powyżej 6 można karmić, ale już nie ma tej ochrony - może dlatego właśnie nasze dzieci teraz łapią różne rzeczy

Super, że impreza Wam się udała, no i brawo dla Dawidka za wagę

Dziękuję za troskę Czekam już z utęsknieniem na to, aby gorączka nie wróciła i wszystko się unormowało, wyjdziemy w końcu z domu, bo teraz uwięzione tu jesteśmy - mam już dość tego, bo skręca mnie jak widzę taką pogodę za oknem
Dziś w kąpieli zauważyłam u Lenki kilka krostek - zobaczę co będzie jutro, czy wyjdzie ich więcej?? Wtedy mielibyśmy potwierdzenie trzydniówki.
bardzo możliwe z tą ochroną
mam nadzieję że jutro już gorączki nie będzie

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Witamy dziękujemy za głosy i prosimy o kolejne
Blackrose Igor najpierw pełzał potem podnosił pupcię potem dołozył do tego rączki i zaczął się tak kiwać do przodu i do tyłu aż w końcu raz spróbował ruszyć raczką i nózka i udało się
moja malwinka też tak robi, stanie jak psinka na czterech łapach i się kiwarobi już teraz to bardzo często
czekam aż ruszy z kopyta

Cytat:
też się właśnie nad tym zastanawiam W ogóle zauważyłam, że w dzień Alan nie potrzebuje dużo jeść z piersi bo lubi też zupki, deserki, kaszkę, soczki ale za to w nocy to jest uzależniony i nie można go niczym oszukać bo ma być tylko cyc. Jak byliśmy teraz na weselu to zostawiłam mojej mamie odciągnięte mleko żeby dała małemu w nocy. Obudził się około 1 no i mama daje mu mleko z butli a tu ryk i za nic w świecie nie chciał pić i usnął dopiero po jakiś 30 minutach na jej rękach a z butelki i tak się nie napił. Obudził się dopiero po czterech godzinach i nie jadł przez ten czas. Wychodzi na to, że on w nocy chyba nie potrzebuje aż tak jedzenia jak mojego cycka Wyrośnie z niego cycuś mamusi
jej mamy to samo !!!

ja jak byłam ostatnio na weselu musiałam do małej podjechać taki uparciuch z niej zjadła i zasnęła dopiero twardo.
za cycusia oddała by wszystko chyba
często w nocy złapie pierś na chwilkę i odpływa, potrzebuje się tylko przytulić a wcale nie jest głodna. no ale wstac trzeba

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Witam wieczorowa pora

Castia - witamy ponownie i dobrze, ze juz w domku jestescie, oby wiecej takich szpitalnych historii nie bylo

backrose4u - hej hej ponownie!

szymelka - no to jak wysypka, to pewnie 3dniowka dzielne obie jestescie, ze przetrwalyscie i oby tylko juz leiej bylo
Wszystkim nowo uzebionymm wielkie
U nas cisza, choc wcina te swoje lapki Ninus moj malutki i wszystko inne co ma pod nimi

Dzis sie chwale, bo moje dziecie pierwszy raz wlozylo stopke do buzki Taki zszokowany byl, ze myslalam, ze padne ze smiechu

dziewczyny...
Ja juz nie moge z tymi naszymi nocami...
Nie wiem juz czy to skok, czy cos mu sie poprzestawialo na dobre...
Od prawie 2 tygodni kazdej nocy mam pobudke tak miedzy 3 a 5, dam mm, odkladam do lozeczka jak zawsze, gladze po glowce i... Nino zasypia po 1h albo 1,5h gadania, piszczenia, lapania za nozki i stekania
Nie wiem juz co robic, zeby zasnal szybciej i bez tych calych zabaw Ja jestem pozniej nie do zycia
Miala ktoras tak? Przeszlo?
oby żadna z nas nie musiala lądować w szpitalu!!!

nocek współczuję, wiem co to znaczy. my ostatnio jak przechodziłyśmy skok - lęk separacyjny, niespokojny sen - to wstawałam kilkanaście razy w nocy, co kilkanaście minut. masakra
na szczęście już przeszło choc i tak się budzi 2, 3 razy jeszcze. i życze oby u was też szybko przeszło cokolwiek to jest
moja się nie bawiła nigdy w nocy, darła się tylko
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 06:25   #1623
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość

Lila skonczyla dzis 4 miesiace, rozpoczela 5 i wazy rowniutko 7kg
gratulacje
Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Dzis sie chwale, bo moje dziecie pierwszy raz wlozylo stopke do buzki
łal super

mój dziś od 1 do 3:30 budzil sie co chwila
teraz obudził się o 6 i nie chcial spać, masakra jakaś
idę dalej spać
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 06:57   #1624
agaaga89
Zakorzenienie

A mój Mały śpi i śpi... Ja już przywykłam i wstaję po 6 teraz, a On śpi dalej i nie mam co robić Dzień dobry

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 07:17   #1625
Tity
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Ja chyba znowu mam zapalenie piersi. Teraz drugiej.... Leoś budził się 4 razy w nocy. Słońca dzisiaj nie ma, nastrój taki sobie. Eh...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 08:31   #1626
marta_27
Zadomowienie

dzień dobry

Cytat:
Cześć dziewczyny
Czytam i odpisuję na raty, bo znów mam trochę zaległości, ale w niedzielę mieliśmy chrzciny i imprezka była w domu, więc już w sobotę nie było czasu na wizaż. Dawid pierwszy raz w kościele płakał musiałam z nim wyjść już po ochrzczeniu i zasnął mi na rękach, więc mogliśmy wrocić. Dziwne to, bo specjanie przed południem dziadek go uśpił żeby był do kościoła wypoczęty. Pogodę mieliśmy super, w sobotę jeszcze zastanawiałam się czy nie dokupić sweterka, a w niedzielę było mu za gorąco w tym co mieliśmy, więc go w kościele rozbierałam. Potem na imprezie był wesoły i grzeczny, dziadek go zabrał na trochę na dwór więc się przespał spokojnie, a wieczorem padł o 20.
A znów wczoraj rano byliśmy na szczepieniu. Mały zdrowy, waży 7kg, możemy dawać deserki (co robię od chyba 3 tyg ) i za parę dni startujemy z glutenem. Pierwszy raz po szczepieniu mały ma podwyższoną temperaturę tzn. ok 37,3 i jest okropnie marudny. Wczoraj zasnął przy piersi o 18, o 20 próbowałam go obudzić, ale nie chciał wstać, o 21 znów to samo, więc odpusciłam. O 23 nakarmiłam na śpiocha, potem zjadł 0 1.30, 4.30 i spał do 7

Serdeczne gratulacje dla Emilki, Anastazji, Wioli i Filipka z okazji pół roczku oraz dla Kalinki i Krystianka z okazji ukończenia 5 miesięcy

Wielkie brawa dla Leonka za siedzenie i Igorka za siedzenie i raczkowanie

Gratki też dla Naduni, Majeczki, Kalinki i Fabio za zębolki

blackrose4u witaj

n.ik.a super, że z małą jednak wszystko jest w porządku, a tej lekarce to się lanie należe, ze Was tak nastraszyła, wyobrażam sobie co przeżyłaś przez ten weekend.
fajnie, że już po chrzcinach jesteście. my mamy 25go a ja już mam dość
a jak będziesz gluten podawać? kupujesz zwykłą mannę?

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość

20kg dźwigać to jednak wyczyn, jakbym sobie gondolę z dzieckiem w środku założyła na plecy
dlatego chcę żeby nosidło na męża też pasowało, hehe
a tak poważnie to planujemy w przyszłości po górach chodzić troszkę i nosidło w razie czego musimy mieć jakieś gdyby Matiego nóżki odmówiły współpracy na szlaku

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Hejka z wieczora

Lilka spi,a ja jestem jakaś taka padnięta,że szok.I się zdenerwowałam dzisiaj,bo już wszystko zaklepane do chrztu po wielkich bojach,kilku znajomych nawet się zaangażowało w pomoc,katechetka z mamy szkoły miała z diakonem porozmawiać,bo my bez ślubu kościelnego,a tu się okazało,że chrzestny ma wtedy delegacje i wyjeżdża do Wawy.Szlag mnie chyba trafi Raz w miesiącu są chrzty!

Nie mam pojęcia jak ten problem rozwiązać.Jeszcze mi dzisiaj żona chrzestnego powiedziała,że maja już prezent dla Lili.Odechciewa mi sie juz tej całej imprezy...

W albumie moja dzisiejsza spiąca Lili
u mnie też problem z chrzcinami jest. chcemy męża siostrę na chrzestną i wczoraj ksiądz odmówił wydania jej zgody na bycie chrzestną bo kolędy nie przyjmowała przez 3-4lata. od 2 lat co roku przyjmuje ale to wcześniejsze też się liczy. i teraz musi iść proboszcza prosić o zgodę. no ręce opadają normalnie

Cytat:
Lenka nawet przy gorączce pić nie chciała z butli...
a dziś wypiła całe 25ml
no ale na cycu wisiała więcej...
Mateusz z reguły też na cały dzień wypija ok 25ml. czasem zdarzy mu się 40ml

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 08:37   #1627
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
to dobrze masz, że chce pić - moja przy dobrym dniu pociągnie 25ml max z butli, a jak daję jej łyżeczką to potrafi wypić 50 - 100ml
mój chłopczyk oprócz piersi nic innego do buzi nie weźmie..
kilka razy wcześniej..i to jeszcze pare kropel(tzn góra 20ml) herbatki wypił..
a teraz nic.. a jak mu podam butelesie
bo czasem próbuje
to się tylko bawi w przygryzanie dydusia
u nas jest jeszcze etap samego cysia

castia chętnie bym oddała trochę pokarmu
bo dziś znowu nadmiar.. trzy razy zmieniałam koszulkę w nocy
ja nie wiem co się dzieje

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Ja chyba znowu mam zapalenie piersi. Teraz drugiej.... Leoś budził się 4 razy w nocy. Słońca dzisiaj nie ma, nastrój taki sobie. Eh...
a jak to się Tobie objawia..
bo mnie boli lewa pierś przy dotykaniu jej..
ale to chyba z przemleczenia
bo nabrzmiały i mleko sączy się cały czas..

zawory mi puszczają chyba

mały dziś powtórka z rozrywki ..
w tym lepszym znaczeniu..
obudził się raz o 5 rano .. zjadł(dosc dużo)
i śpi do tej pory
położyłam go spac wczoraj o 21.. praktycznie sam usną

a mnie o 7 obudził jakiś szmer i skrobanie..
i wiem kto mnie odwiedził w sypialni.. MYSZ
musze zaraz jak mały wstanie odsunąc komodę i wyprosic nieproszonego gościa

aga nie masz co robic mówisz

Edytowane przez ada32
Czas edycji: 2011-09-14 o 08:39
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 08:47   #1628
gosiawolna
Rozeznanie

wtam mam takie wiesci z rana: krystian zasanl kolo 20, obudzil sie po 23 i po 5 , pozniej zasnal i znowu o 6:30 wzielam go do siebie i do 8:15. mnie jajniki bolaly w nocy, wstalam rano i co?? dostalam @ jakby nastepne 5 miesiecy nie mogla poczekac
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 08:54   #1629
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
dzień dobry

dlatego chcę żeby nosidło na męża też pasowało, hehe
a tak poważnie to planujemy w przyszłości po górach chodzić troszkę i nosidło w razie czego musimy mieć jakieś gdyby Matiego nóżki odmówiły współpracy na szlaku

u mnie też problem z chrzcinami jest. chcemy męża siostrę na chrzestną i wczoraj ksiądz odmówił wydania jej zgody na bycie chrzestną bo kolędy nie przyjmowała przez 3-4lata. od 2 lat co roku przyjmuje ale to wcześniejsze też się liczy. i teraz musi iść proboszcza prosić o zgodę. no ręce opadają normalnie

Mateusz z reguły też na cały dzień wypija ok 25ml. czasem zdarzy mu się 40ml

o ludu.. jak Ja nie lubie pseudosutanniaków
człowieka który się "nawróci" Bóg bardziej kocha a ksiądz problemy robi..co za klecha.. wybacz ale nie lubię fałszywych księży i bez powołania..
to ja już bym była lepszym księdzem bo
wybaczałabym i głosiła słowo boże nawet na ulicy tak jak Jezus
a niektórzy nasi ksieża nadużywają swojej "bożej" władzy( kasa)

aale mi się na religijnośc wzięło

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
wtam mam takie wiesci z rana: krystian zasanl kolo 20, obudzil sie po 23 i po 5 , pozniej zasnal i znowu o 6:30 wzielam go do siebie i do 8:15. mnie jajniki bolaly w nocy, wstalam rano i co?? dostalam @ jakby nastepne 5 miesiecy nie mogla poczekac
ja na szczęście jeszcze nie mam
Stary 2011-09-14, 08:59   #1630
gosiawolna
Rozeznanie

zazdroszcze a teraz niewiem czy no spe moge brac jesli karmie piersia?
Stary 2011-09-14, 09:09   #1631
ada32
Wtajemniczenie

gosiawolna.. nie wiem.. ale chyba nie..a nie pisze na ulotce??

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

idę wcisnąc cycka małemu przez sen bo umre zaraz..
kurcze normalnie już jest tak twardy i wielki ze podtrzymuje go ręką bo mi ciąży i urwie się jeszcze
naprawde dziwie się że taki nawał mi wrócił.. o co chodzi??.. czyżby mały więcej potrzebuje??
Stary 2011-09-14, 09:17   #1632
gosiawolna
Rozeznanie

jedynie ze skonsultowac z lekarzem.
Stary 2011-09-14, 09:23   #1633
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
aga nie masz co robic mówisz
Już mam, obudził się, zjadł i już rozgniatam banana do kaszki na następny posiłek

Cytat:
U mnie też dziś @ tylko, że to już 5 cykl...

Stary 2011-09-14, 09:30   #1634
gosiawolna
Rozeznanie

u mnie nie ja dopiero 1. a jak sobie radzilas z bolem?? paracetamol czy no spe?
Stary 2011-09-14, 09:37   #1635
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dzień dobry ale dziś szaro i smętnie na dworze, normalnie jak jesień mój kawaler spał od 20.20 do 7 z dwiema pobudkami na jedzenie, ale między 2 a 4 tak się wiercił, że musiałam co trochę wstawać żeby podać smoczek i w końcu zabrałam go do nas do łóżka. A już z miesiąc z nami nie spał w ogóle.

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Lila skonczyla dzis 4 miesiace, rozpoczela 5 i wazy rowniutko 7kg
a nie przypadkiem 5 skończyła w każdym razie wielkie gratulacje i waży tyle samo co i mój Bąbel

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
daj spokój na Langiewicza
mówię ci więzień ma lepsze warunki niż dziecko w szpitalu!!!!
byłam tam tylko raz - z małym na usg bioderek, więc tylko na parterze, ale w szoku byłam jak tam jest okropnie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

Jej dziewczyny Wy tyle pokarmu cały czas macie?? Ja mam dwa flaczki wiszące, mleko jest, ale piersi takie nijakie się zrobiły

Cytat:
a czemu już masz dość? co się dzieje?
a co do glutenu to sobie wymyśliłam, że będę mannę zwykłą gotowac na wodzie i dodawać do owoców

Cytat:
a mnie o 7 obudził jakiś szmer i skrobanie..
i wiem kto mnie odwiedził w sypialni.. MYSZ
musze zaraz jak mały wstanie odsunąc komodę i wyprosic nieproszonego gościa
nienawidzę myszy i sama bym się nie zabrała za wyganianie jej, pewnie zamknęłabym drzwi do pokoju i wezwała męża

Cytat:
współczuje @

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 09:56   #1636
ada32
Wtajemniczenie

no ulga.. ale i się zbudził przy takiej uczcie
ego sciągałam wczoraj dwa razy mlesio żeby trochę sobie ulżyc .. i wydaje mi się że przez to jeszcze więcej mi się naprodukowało:b rzydal:

kasiunia a u mnie pięęęknaaa pogoda.. słońce mocno świeci i żadnej chmurki na niebie
a myszy też sie boję
ale musze się odważyc bo mój tż
dopiero o 19 wróci
a do tej pory to zwariuję wiedząc ze ona tam jest..
ja z małym wiekszośc dnia spędzam właśnie w sypialni..
tam śpi.. tam się na podłodze bawi ..tam też wolę oglądac moje seriale
wiec muszę zrobic akcje Ja kontra mysz
nie zabije jej tylko wypuszcze na podwórko
mam już pomysł..
przyszykowałam duży słoik..
położyłam go przy ścianie za komodą
i włozyłam do niego kawałek chlebka(nie mam żółtego sera)

może sama wejdzie..
przyczaje się i siup zamknięte he he ..
wiem wiem ..pewnie zdązy tz wrócic
zanim ta myszka sie zdecyduje wejśc do tego słoja he he
Stary 2011-09-14, 09:59   #1637
gosiawolna
Rozeznanie

u mnie slonce, troszke chmurek ale wiatr mocny
Stary 2011-09-14, 10:05   #1638
tajka88
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

mój dziś od 1 do 3:30 budzil sie co chwila
teraz obudził się o 6 i nie chcial spać, masakra jakaś
idę dalej spać
U nas podobnie, Lena obudzila sie ok. 12.30, bo uderzyla sie glowa w szczebelki(podrozowala przez sen po lozeczku). Stwierdzila, ze to najlepszy czas na cwiczenie raczkowania... cwiczyla tak z 30 minut, a pozniej 30 minut probowalismy ja uspic, ale co zasnela to sie obudizla po 2 minutach.
Rano obudzila sie o 8 i juz koniec spania... zjadla tylko 70ml mleka... wiec dalam jej o 9 75ml mieska z warzywami, ale jej okropnie nie smakowalo...

Tz mnie w nocy wkurzyl, bo chcial zeby Lena z nami spala... w koncu bylo na jego, bonie potrafilismy jej uspic:P, jak tylko moja mama wyjedzie Lena idzie do osobnego pokoju
Tz sie w nocy prawie rozplakal, bo dziecko nieswiadomie przez sen powiedzialo ´´tata´´(po polsku:P), on stwierdzil, ze to daltego ze chce go przy sobie:P

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
może sama wejdzie..
przyczaje się i siup zamknięte he he ..
wiem wiem ..pewnie zdązy tz wrócic
zanim ta myszka sie zdecyduje wejśc do tego słoja he he
kota pozycz od sasiadow:P

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-09-14 o 10:02
Stary 2011-09-14, 10:09   #1639
Tity
Zakorzenienie

ada mnie też boli, ale z boku, wtedy zaczęło się od bólu,a potem doszła gorączka.
kasiunia ja zwykle też mam flaki, ale mleka jest jakby więcej. Ostatnio tylko zmusiłam się do zwiększenia produkcji, odciąganiem i piciem, bo zapasy robię

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 10:15   #1640
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie nie ja dopiero 1. a jak sobie radzilas z bolem?? paracetamol czy no spe?
Nie pomogę Ci, bo ja nie karmię piersią od dawna

Stary 2011-09-14, 10:17   #1641
kasiuni_a
Wtajemniczenie

ktoś nam porysował samochód na parkingu zabiłabym

Mel B 14/14 +
Stary 2011-09-14, 10:18   #1642
ada32
Wtajemniczenie

tajka super pomysł .. w sumie sasiadka ma ich pięc
kurcze ale ja mam psy i raban w domu by był he he

a no właśnie tity.. ja sobie chciałam ulżyc i ściągłam a przeciez to wzmaga produkcje.. ..
ja wylewam bo nie musze zapasów robic..
Stary 2011-09-14, 10:19   #1643
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
ktoś nam porysował samochód na parkingu zabiłabym
a nam ktos przedwczoraj rozwalil swiatelko migacza na boku samochodu... i tak sobie teraz co jakis czas wypada i wisi... ktos pewnie torba walna czy cos

Stary 2011-09-14, 10:21   #1644
izunia233
Zadomowienie

Hej kobietki.
My dziś pobudka o 5.50 i gadanie. Zasnęła o 8.20 i myślałam, że pośpi do 10 a ona o 9 oczy jak 5 zł
Na dodatek jakieś choróbsko mnie bierze. Mam katar, oczy bolą i gardło dziwnie drapie. Powiedzcie czym mogę się leczyć jak karmię tylko piersią?

Cytat:
też się właśnie nad tym zastanawiam W ogóle zauważyłam, że w dzień Alan nie potrzebuje dużo jeść z piersi bo lubi też zupki, deserki, kaszkę, soczki ale za to w nocy to jest uzależniony i nie można go niczym oszukać bo ma być tylko cyc. Jak byliśmy teraz na weselu to zostawiłam mojej mamie odciągnięte mleko żeby dała małemu w nocy. Obudził się około 1 no i mama daje mu mleko z butli a tu ryk i za nic w świecie nie chciał pić i usnął dopiero po jakiś 30 minutach na jej rękach a z butelki i tak się nie napił. Obudził się dopiero po czterech godzinach i nie jadł przez ten czas. Wychodzi na to, że on w nocy chyba nie potrzebuje aż tak jedzenia jak mojego cycka Wyrośnie z niego cycuś mamusi
Ostatnio pytałam o to pediatrę bo Maja budzi się co 2h, przystawię ją do piersi, pociumka chwilę i śpi. Ona mi powiedziała, że takie maluszki mają potrzebę przytulenia i dlatego tak się dzieje.

Dziękujemy za głosiki i prosimy o dzisiejsze http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843

Maja leży i krzyczy wniebogłosy. Nauczyła się piszczeć i już mnie uszy od tego bolą. Teraz chwilowa przerwa bo telemaniaczka ogląda reklamy jak zahipnotyzowana.

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 10:21   #1645
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
a nam ktos przedwczoraj rozwalil swiatelko migacza na boku samochodu... i tak sobie teraz co jakis czas wypada i wisi... ktos pewnie torba walna czy cos
Fest by musiał przywalić tą torbą
Kasiunia znam ten ból nie garażowanego auta, mam już tak pobdzierane, że coś strasznego tylko różne kolory poodbijane mam na karoserii

Stary 2011-09-14, 10:28   #1646
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
hej

U nas podobnie, Lena obudzila sie ok. 12.30, bo uderzyla sie glowa w szczebelki(podrozowala przez sen po lozeczku). Stwierdzila, ze to najlepszy czas na cwiczenie raczkowania... cwiczyla tak z 30 minut, a pozniej 30 minut probowalismy ja uspic, ale co zasnela to sie obudizla po 2 minutach.
Rano obudzila sie o 8 i juz koniec spania... zjadla tylko 70ml mleka... wiec dalam jej o 9 75ml mieska z warzywami, ale jej okropnie nie smakowalo...

Tz mnie w nocy wkurzyl, bo chcial zeby Lena z nami spala... w koncu bylo na jego, bonie potrafilismy jej uspic:P, jak tylko moja mama wyjedzie Lena idzie do osobnego pokoju
Tz sie w nocy prawie rozplakal, bo dziecko nieswiadomie przez sen powiedzialo ´´tata´´(po polsku:P), on stwierdzil, ze to daltego ze chce go przy sobie:P

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

kota pozycz od sasiadow:P
ooo jaaaa klask i:
przez sen ale i tak dla taty to szcześliwa chwila... a jak jest tata po hiszpańsku?

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Hej kobietki.
My dziś pobudka o 5.50 i gadanie. Zasnęła o 8.20 i myślałam, że pośpi do 10 a ona o 9 oczy jak 5 zł
Na dodatek jakieś choróbsko mnie bierze. Mam katar, oczy bolą i gardło dziwnie drapie. Powiedzcie czym mogę się leczyć jak karmię tylko piersią?

Ostatnio pytałam o to pediatrę bo Maja budzi się co 2h, przystawię ją do piersi, pociumka chwilę i śpi. Ona mi powiedziała, że takie maluszki mają potrzebę przytulenia i dlatego tak się dzieje.

Dziękujemy za głosiki i prosimy o dzisiejsze http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843

Maja leży i krzyczy wniebogłosy. Nauczyła się piszczeć i już mnie uszy od tego bolą. Teraz chwilowa przerwa bo telemaniaczka ogląda reklamy jak zahipnotyzowana.

głosik poszedł

izunia zostały Ci albo domowe sposoby radzenia sobie z przeziebieniem.. herbatki cytryna miód .. albo i apap na ból możesz wziąsc i syrop z aroni jest dużo teraz lekarstw dla mam karmiących..
Stary 2011-09-14, 10:31   #1647
kasiuni_a
Wtajemniczenie

U nas to ktoś celowo całą maskę porysował

Mel B 14/14 +
Stary 2011-09-14, 10:35   #1648
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
ooo jaaaa klask i:
przez sen ale i tak dla taty to szcześliwa chwila... a jak jest tata po hiszpańsku?

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

głosik poszedł

izunia zostały Ci albo domowe sposoby radzenia sobie z przeziebieniem.. herbatki cytryna miód .. albo i apap na ból możesz wziąsc i syrop z aroni jest dużo teraz lekarstw dla mam karmiących..
No właśnie piję herbatkę malinową, kupiłam sobie Hallsy i biorę wit.c mam nadzieję, że mała się ode mnie nie zarazi.
Najgorsze, że nie mogę jej pocałować

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 10:36   #1649
marta_27
Zadomowienie

Cytat:
o ja, współczuję. ja na szczęście jeszcze nie dostałam

Cytat:

a czemu już masz dość? co się dzieje?
a co do glutenu to sobie wymyśliłam, że będę mannę zwykłą gotowac na wodzie i dodawać do owoców
mamy problem z kościołem bo nie chcą się zgodzić na chrzestną. pisałam wyżej o tym. wnerwiłam się jak nie wiem bo ja chcę tą a nie inną. mam nadzieję że jakoś da się to załatwić chociaż czasu niewiele zostało

co do kaszy to też tak wymyśliłam. tylko nie wiem czym się różnią te błyskawiczne od zwykłych. tzn. lepiej taką czy taką czy taką dla dzieci? może mnie któraś oświeci ?

Cytat:
u mnie slonce, troszke chmurek ale wiatr mocny
u mnie tak samo. wieje strasznie

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 10:44   #1650
agaaga89
Zakorzenienie

Kasiunia to chyba bym porysowała komuś ale twarz co za kretyni...

Cytat:
co do kaszy to też tak wymyśliłam. tylko nie wiem czym się różnią te błyskawiczne od zwykłych. tzn. lepiej taką czy taką czy taką dla dzieci? może mnie któraś oświeci ?

u mnie tak samo. wieje strasznie
Ja podaję normalną kukurydzianą albo mannę z owocami i Mały normalnie przybiera nic mu się nie dzieje teraz chyba zacznę podawać mu jęczmienną i płatki owsiane

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości