|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
|
|
#1622 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mówię ci więzień ma lepsze warunki niż dziecko w szpitalu!!!! ![]() Cytat:
, moja mała się uderzyła w główkę ze 2 miesiące temu albo i trochę więcej i nadal ma sine kółko, nie wiem czemu tak długo się goi guzior![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i piszczy najgłośniej rano oczywiście ![]() fajnie że chrzciny sie udały, i macie to z głowy. ja jak ochrzciłam małą to mi ulzyło ![]() Cytat:
![]() mam nadzieję że jutro już gorączki nie będzie Cytat:
![]() czekam aż ruszy z kopyta ![]() Cytat:
!!!ja jak byłam ostatnio na weselu musiałam do małej podjechać taki uparciuch z niej zjadła i zasnęła dopiero twardo.za cycusia oddała by wszystko chyba ![]() często w nocy złapie pierś na chwilkę i odpływa, potrzebuje się tylko przytulić a wcale nie jest głodna. no ale wstac trzeba ![]() Cytat:
nocek współczuję, wiem co to znaczy. my ostatnio jak przechodziłyśmy skok - lęk separacyjny, niespokojny sen - to wstawałam kilkanaście razy w nocy, co kilkanaście minut. masakra ![]() na szczęście już przeszło choc i tak się budzi 2, 3 razy jeszcze . i życze oby u was też szybko przeszło cokolwiek to jestmoja się nie bawiła nigdy w nocy, darła się tylko
|
||||||||
|
|
|
#1623 |
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje
![]() łal super ![]() mój dziś od 1 do 3:30 budzil sie co chwila teraz obudził się o 6 i nie chcial spać, masakra jakaś idę dalej spać |
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
A mój Mały śpi i śpi... Ja już przywykłam i wstaję po 6 teraz, a On śpi dalej
i nie mam co robić Dzień dobry
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Ja chyba znowu mam zapalenie piersi. Teraz drugiej....
|
|
|
|
#1626 | |||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
a jak będziesz gluten podawać? kupujesz zwykłą mannę? Cytat:
![]() a tak poważnie to planujemy w przyszłości po górach chodzić troszkę i nosidło w razie czego musimy mieć jakieś gdyby Matiego nóżki odmówiły współpracy na szlaku ![]() Cytat:
Mateusz z reguły też na cały dzień wypija ok 25ml. czasem zdarzy mu się 40ml |
|||
|
|
|
#1627 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..kilka razy wcześniej..i to jeszcze pare kropel(tzn góra 20ml) herbatki wypił.. a teraz nic.. a jak mu podam butelesie bo czasem próbuje to się tylko bawi w przygryzanie dydusia ![]() u nas jest jeszcze etap samego cysia ![]() castia chętnie bym oddała trochę pokarmu bo dziś znowu nadmiar .. trzy razy zmieniałam koszulkę w nocyja nie wiem co się dzieje Cytat:
.. bo mnie boli lewa pierś przy dotykaniu jej.. ale to chyba z przemleczenia bo nabrzmiały i mleko sączy się cały czas.. zawory mi puszczają chyba mały dziś powtórka z rozrywki .. w tym lepszym znaczeniu.. obudził się raz o 5 rano .. zjadł(dosc dużo) i śpi do tej pory położyłam go spac wczoraj o 21.. praktycznie sam usną a mnie o 7 obudził jakiś szmer i skrobanie.. i wiem kto mnie odwiedził w sypialni.. MYSZ ![]() musze zaraz jak mały wstanie odsunąc komodę i wyprosic nieproszonego gościa ![]() aga nie masz co robic mówisz
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2011-09-14 o 08:39 |
||
|
|
|
#1628 |
|
Rozeznanie
|
wtam
|
|
|
|
#1629 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o ludu.. jak Ja nie lubie pseudosutanniaków człowieka który się "nawróci" Bóg bardziej kocha a ksiądz problemy robi..co za klecha.. wybacz ale nie lubię fałszywych księży i bez powołania.. to ja już bym była lepszym księdzem bowybaczałabym i głosiła słowo boże nawet na ulicy tak jak Jezus a niektórzy nasi ksieża nadużywają swojej "bożej" władzy( kasa) aale mi się na religijnośc wzięło ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1630 |
|
Rozeznanie
|
zazdroszcze
a teraz niewiem czy no spe moge brac jesli karmie piersia?
|
|
|
|
#1631 |
|
Wtajemniczenie
|
gosiawolna.. nie wiem.. ale chyba nie..a nie pisze na ulotce??
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- idę wcisnąc cycka małemu przez sen bo umre zaraz.. ![]() kurcze normalnie już jest tak twardy i wielki ze podtrzymuje go ręką bo mi ciąży i urwie się jeszcze ![]() naprawde dziwie się że taki nawał mi wrócił.. o co chodzi??.. czyżby mały więcej potrzebuje?? |
|
|
|
#1632 |
|
Rozeznanie
|
jedynie ze skonsultowac z lekarzem.
|
|
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Już mam, obudził się, zjadł i już rozgniatam banana do kaszki na następny posiłek
![]() Cytat:
tylko, że to już 5 cykl...
|
|
#1634 |
|
Rozeznanie
|
u mnie nie ja dopiero 1. a jak sobie radzilas z bolem?? paracetamol czy no spe?
|
|
|
|
#1635 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
ale dziś szaro i smętnie na dworze, normalnie jak jesień a nie przypadkiem 5 skończyła w każdym razie wielkie gratulacje i waży tyle samo co i mój Bąbel ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jej dziewczyny Wy tyle pokarmu cały czas macie?? Ja mam dwa flaczki wiszące, mleko jest, ale piersi takie nijakie się zrobiły ![]() Cytat:
a co do glutenu to sobie wymyśliłam, że będę mannę zwykłą gotowac na wodzie i dodawać do owoców Cytat:
nienawidzę myszy i sama bym się nie zabrała za wyganianie jej, pewnie zamknęłabym drzwi do pokoju i wezwała męża ![]() współczuje @ |
||||
|
|
|
#1636 |
|
Wtajemniczenie
|
no ulga.. ale i się zbudził przy takiej uczcie
![]() ego sciągałam wczoraj dwa razy mlesio żeby trochę sobie ulżyc .. i wydaje mi się że przez to jeszcze więcej mi się naprodukowało :b rzydal:kasiunia a u mnie pięęęknaaa pogoda a myszy też sie boję ale musze się odważyc bo mój tż dopiero o 19 wróci a do tej pory to zwariuję wiedząc ze ona tam jest.. ja z małym wiekszośc dnia spędzam właśnie w sypialni.. tam śpi.. tam się na podłodze bawi ..tam też wolę oglądac moje seriale ![]() wiec muszę zrobic akcje Ja kontra mysz ![]() nie zabije jej tylko wypuszcze na podwórko ![]() mam już pomysł.. przyszykowałam duży słoik.. położyłam go przy ścianie za komodą i włozyłam do niego kawałek chlebka(nie mam żółtego sera )może sama wejdzie.. przyczaje się i siup zamknięte he he .. wiem wiem ..pewnie zdązy tz wrócic zanim ta myszka sie zdecyduje wejśc do tego słoja he he |
|
|
|
#1637 |
|
Rozeznanie
|
u mnie slonce, troszke chmurek ale wiatr mocny
|
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Rano obudzila sie o 8 i juz koniec spania... zjadla tylko 70ml mleka... wiec dalam jej o 9 75ml mieska z warzywami, ale jej okropnie nie smakowalo... Tz mnie w nocy wkurzyl, bo chcial zeby Lena z nami spala... w koncu bylo na jego, bonie potrafilismy jej uspic:P, jak tylko moja mama wyjedzie Lena idzie do osobnego pokoju ![]() Tz sie w nocy prawie rozplakal, bo dziecko nieswiadomie przez sen powiedzialo ´´tata´´(po polsku:P), on stwierdzil, ze to daltego ze chce go przy sobie:P ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- kota pozycz od sasiadow:P
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-14 o 10:02 |
|
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
ada mnie też boli, ale z boku, wtedy zaczęło się od bólu,a potem doszła gorączka.
kasiunia ja zwykle też mam flaki, ale mleka jest jakby więcej. Ostatnio tylko zmusiłam się do zwiększenia produkcji, odciąganiem i piciem, bo zapasy robię
|
|
|
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1642 |
|
Wtajemniczenie
|
tajka super pomysł .. w sumie sasiadka ma ich pięc
![]() kurcze ale ja mam psy i raban w domu by był he he ![]() a no właśnie tity.. ja sobie chciałam ulżyc i ściągłam a przeciez to wzmaga produkcje.. .. ja wylewam bo nie musze zapasów robic.. |
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
a nam ktos przedwczoraj rozwalil swiatelko migacza na boku samochodu... i tak sobie teraz co jakis czas wypada i wisi... ktos pewnie torba walna czy cos
|
#1644 | |
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki.
My dziś pobudka o 5.50 i gadanie. Zasnęła o 8.20 i myślałam, że pośpi do 10 a ona o 9 oczy jak 5 zł Na dodatek jakieś choróbsko mnie bierze. Mam katar, oczy bolą i gardło dziwnie drapie. Powiedzcie czym mogę się leczyć jak karmię tylko piersią? Cytat:
Dziękujemy za głosiki i prosimy o dzisiejsze http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843 Maja leży i krzyczy wniebogłosy. Nauczyła się piszczeć i już mnie uszy od tego bolą. Teraz chwilowa przerwa bo telemaniaczka ogląda reklamy jak zahipnotyzowana.
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiunia znam ten ból nie garażowanego auta, mam już tak pobdzierane, że coś strasznego tylko różne kolory poodbijane mam na karoserii
|
|
#1646 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
klask i:przez sen ale i tak dla taty to szcześliwa chwila... a jak jest tata po hiszpańsku? ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
głosik poszedł izunia zostały Ci albo domowe sposoby radzenia sobie z przeziebieniem.. herbatki cytryna miód .. albo i apap na ból możesz wziąsc i syrop z aroni jest dużo teraz lekarstw dla mam karmiących.. |
||
|
|
|
#1648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najgorsze, że nie mogę jej pocałować
|
|
#1649 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
co do kaszy to też tak wymyśliłam. tylko nie wiem czym się różnią te błyskawiczne od zwykłych. tzn. lepiej taką czy taką czy taką dla dzieci? może mnie któraś oświeci ?![]() u mnie tak samo. wieje strasznie |
||
|
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasiunia to chyba bym porysowała komuś ale twarz
co za kretyni...Cytat:
teraz chyba zacznę podawać mu jęczmienną i płatki owsiane
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

mój jak się go posadzi to leci od razu do przodu, więc do siadania daleko, ale na kolankach i łapkach się podpiera i dupkę do góry dźwiga, ale przemieszcza się tylko pełzająco i pewnie jak 

!!!

w każdym razie wielkie gratulacje
nienawidzę myszy i sama bym się nie zabrała za wyganianie jej, pewnie zamknęłabym drzwi do pokoju i wezwała męża
klask i: