|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Na mojej mamy auto ktos jakis kwas kiedys wylal
![]() ![]() Cytat:
papa-tata papi-tatus padre-ojciec:P
|
|
#1652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co manny to myślę, że nie ma różnicy czy ta zwykła czy błyskawiczna, ale tej dla dzieci nie będę póki co podawać, bo ona jest z mlekiem modyfikowanym |
|
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robie normalna manne, dodaje do owockow... wlasnie robie zapasy:P
|
#1654 |
|
Rozeznanie
|
a co do chrztu wlasnie to czy matka chrzestna mozne zostac osoba ktora ma nieslubne dziecko ???i nie jest jeszce po slubie
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- a jak wy robicie ta kasze manna zeby byla gesta?? bo chce zrobic na swoim mleku ale niewiem jakie proporcje dac |
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
wróciłam wpadłam tylko się pochwalić Oliwierkowi wyrżnął się w niedzielę 11.04 ząbek - prawa jedynka a na drugi dzień lewa jedynka także ma 2 wyjazd super pogoda dopisała teraz nadrabiam
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1657 |
|
Rozeznanie
|
aha no to ciekawie. chyba przejde sie dzisiaj do ksiedza i sie dowiem jak to wyglada
|
|
|
|
#1658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tajka aha ci tż-ci ![]() Idalia dzisiaj leżała na macie i próbowała pełzać, ryła przy tym twarzą w macie i stękała ![]() A tż do niej leci żeby ją ratować, ja mówię po co do niej idziesz, a on, że się boi o nią, że ona ma taki delikatny nosek a tak ryje ![]() a ja, że przecież jakoś musi się nauczyć pełzać/raczkować i że on by wolał, żeby tylko leżała a on anto żartobliwie, że malutka ma leżeć i się nie narażać a jak będzie potrzeba to on będzie ją przenosił i popychał po podłodze
|
|
#1660 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bezboleśnie się ząbki pojawiły?Cytat:
|
||
|
|
|
#1661 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja podają kaszkę mleczna z Bobovita, a właściwie próbuje bo mała nie lubi ![]() jasne, taką zwykłą kaszkę możesz zrobić na wodzie, tylko czy ci to młody zje
|
|
#1663 | |||
|
Wtajemniczenie
|
łobuzyCytat:
a przed całowaniem sie obronic to nie lada wyczyn..wiem co czujesz Cytat:
ale czym tak Twoja mama podpadła![]() Cytat:
![]() witaj a ta data to chyba za wcześnie |
|||
|
|
|
#1664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To musisz polowanie dziś urządzić ![]() Mnie też możesz trochę oddać - Lenka tak mnie wydoiła, że nic nie mam ![]() No i gratuluję nocki ![]() Wygląda na to, że to była trzydniówka - Lenka ma całą klatę, brzuch i podbródek w takich czerwonych plamkach - krostkach. Zauważyłam też u niej w buzi jakieś białe plamki na języku i podniebieniu trochę jakby rozpulchnionym?? Przemyłam jej to rumiankiem, ale jak mi się uda dziś dorwać lekarkę, bo mam iść po wyniku moczu to chciałabym, aby to zobaczyła. Nockę mieliśmy nieciekawą Lenka budziłą się co chwilę na cyca - wydoiła mnie dokumentnie - piersi mam chyba teraz mniejsze niż przed ciążą W dodatku złościła się, bo pewnie już jej nie za bardzo miało co lecieć Teraz też chciała cyca, a tam susza - dawałam jej deserek ale nie ten smak, więc zrezygnowana zrobiłam jej butlę - i uwaga!!! - ze 150ml zostało 25!!! - czyli moje dziecko potrafi jednak pić z butli, tylko jak nie musi to tego nie robi - LENIUCHA!!! No tak jest ze wszystkim - przez te 3 dni choroby rozleniwiła się jeśli chodzi o samodzielne przekręcanie i próby podnoszenia i jak jej nie pasuje pozycja to zamiast sama ją zmienić ta urządza awanturę
|
|
#1665 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
Eirene gratulacje dla Oliwierka za ząbki i to tak jeden za drugim, ekstra! A bolało go? Jak to jest, ten ząbek tak nagle sie pojawia? Ach zakochałam się w spaniu z Natalką. Dzisiaj nie wytrzymałam i po nocnym karmieniu wzięłam ją do łóżka. Od urodzenia spała w swoim łóżeczku, ale jak byliśmy w tym Zakopanem na przełomie sierpnia/września to było tak zimno że musieliśm ją zabrać do naszego łóżka i tak mi się to spodobało że hoho. Ale muszę się powstrzymywać ![]() Pewnie już pisałyście o siadaniu, więc przepraszam, ale proszę napiszcie mi czy Wasze maluchy już siadają, czy im w ogóle na to pozwalacie? Bo Natalka zaczyna sama siadać jak mam ją na kolanach, z utrzymaniem się samej to jeszcze ciężko ale nie wiem czy jej pozwolić na to posiadywanie. |
|
|
|
#1666 | ||
|
Zadomowienie
|
widzę że też "rewelacyjni księża" u ciebie w kościele są
Cytat:
ja dodam tę kaszkę do obiadku lub mleka to może zje wtedy na razie je wszystko co mu daję Cytat:
|
||
|
|
|
#1667 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko mu zabki wyszly tydzien po narodiznach:P hehe a tak powaznie gratki![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kla ski: tak do 18nastki bedzie ja nosil ??---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- to takie lobuzy byly, powaleni ludzie:P Cytat:
po prostu daje malo :PCytat:
![]() ![]() klaski:Cytat:
|
|
#1668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko od jakiegos czasu wyje jak uloze ja w pozycji lezacej na moich rekach... nie ma szans zeby tak ´´usiedziala´´
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
dzieci prawidłowo zazwyczaj siadają nie z leżenia na plecach, tylko leżenia na boczku, albo raczkowania.
Iza- dobry ten twój mąż
|
#1671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak go trzymam i oparty jest o mnie.. sam jeszcze nie potrafi ale na leżąco czy półleżaco to nie ma mowy..denerwuje sie bardzo.. on tylko noszony jest w pionie albo na siedząco na kolanach pręży sie bardzo jak chce trochę go ponosic na leżąco
|
|
|
|
|
#1672 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() U nas jak zwykle nocka z jedną pobudką, więc się wyspałyśmy Dzień zapowiada się ładnie, może jakiś spacer ![]() Cytat:
|
|
|
#1673 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
plan masz niezły, ciekawe jak z będzie z realizacją?? chyba w tym czasie małego na podłodze nie odważysz się położyć?? Cytat:
![]() córunia tatunia rośnie ![]() Cytat:
No i zdrówka życzę, a głosiki poszły ![]() [QUOTE=marta_27;29390609] co do kaszy to też tak wymyśliłam. tylko nie wiem czym się różnią te błyskawiczne od zwykłych. tzn. lepiej taką czy taką czy taką dla dzieci? może mnie któraś oświeci ?![]() /QUOTE] ta dla dzieci jest z mlekiem modyfikowanym, my dopóki badań nie zrobimy w kierunku alergii takiego zwykłego mm nie możemy, więc wszystkie kaszki mleczne i ta też odpadają, ale jak wy możecie mm zwykłe to taką kaszkę również ![]() Cytat:
![]() no proszę - kilka dni Was nie było i wróciliście z dwoma ząbkami
|
|
#1674 |
|
Wtajemniczenie
|
marta to podpytaj i daj znać
![]() mi lekarka powiedziała że na same siedzenie ma czas, ale na kolanach ona sie rwie aż i wszystko sćiaga ze stołu. Rety jaką mieliśmy przygodę ostatnio śmieszno-niemiłą. Byliśmy w restauracji z małą, mąż zamówił pizze a że Natalka marudziła okropnie w wózku to wziął ją na kolana. Jak podali pizze to nie zdarzyliśmy zareagować a ta bach rączką do tej gorącej pizzy bo coś nowego. Płacz odrazu, na szczeście przyłożyłam soczek zimny i nie płakała i na rączce nic nie było, ale całość wyglądała komicznie |
|
|
|
#1675 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() Nocka w miare, przynajmniej obylo sie bez 1,5h przerwy na zabawe - tylko 30 min. sie krecil, wiec jest poprawa ![]() Dzis robie dla Nina ziemniaczka z marchewka, zobaczymy czy przelknie Jakos nauczylam sie sama przyrzadzac mu wszystko i nie ufam zbytnio tym calym sloiczkom![]() Jak nie ruszy to dam banana z kaszka ![]() Jablko kocha i drze sie niemilosiernie jak juz mu nie dam lyzeczki Eirene - witaj po wakacjach Ale ta data cos nie teges
|
#1676 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=szymelka;29392586]
[QUOTE=marta_27;29390609] co do kaszy to też tak wymyśliłam. tylko nie wiem czym się różnią te błyskawiczne od zwykłych. tzn. lepiej taką czy taką czy taką dla dzieci? może mnie któraś oświeci ?![]() /QUOTE]/QUOTE] Ja mam tą kaszkę mleczną manną z neste ale jej jeszcze nie dawałam. Pierwszy raz gluten dałam z zupką
|
|
#1677 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gdzie Ty to wszystko trzymasz?? Cytat:
Cytat:
![]() mój syn jak miał jakieś 10,11 miesięcy poparzył się żelazkiem - chodził już wtedy, ja nastawiłąm żelazko i odwróciłam się żeby wziąść ubranie, a on był z babcią i mężem, no ale jakoś szybko się przemieścił do mnie i złapał całą rączką za żelazko!!! To była jakaś masakra - ryk potworny, oparzone całe wnętrze dłoni - jeden wielki bąbel!!! Mój mąż wtedy wziął go i posmarował to wszystko mydłem, tzn moczył mydło i smarował, tworząc taką grubą warstwę mydlin na ręce. Jak to wysychało to tworzyła się taka skorupka, która zciągała skórę i to działąło kojąco. Pamiętam że po chwili dłuższej mały się uspokoił i usnął na 4 godz. - po jakimś czasie wszystko się ładnie wygoiło i nie ma nawet śladu na ręce po poparzeniu.
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuzyn Leny jak mial 2 latka wszedl do wanny z goraca woda i mial pol cialka oparzonego, teraz ma 5 lat i reka dalej nieciekawa i plecki tez
|
|
#1679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Biedne dzieciątko przy takich już chodzących dzieciach trzeba bardzo uważać i nawet na kilka sekund nie spuszczać z oczu, bo w tym czasie może się coś stać!!
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

tylko różne kolory poodbijane mam na karoserii
klask i:

czy 

łobuzy