|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mrówkę usypiamy, na Żelkę czekamy, pierścionki wymuszamy ! Zazdrośnice cz. 41
Capri ja też nienawidzę uczelni
zawsze tak za przeproszeniem dosrają planem, że nie wiadomo co robić. U nas zwykle było tak, że "wieczorowi" mieli zajęcia od 8- 12, a my ("dzienni") od 8 do 18 z takimi przerwami, że były za długie, by siedzieć na uczelni a za krótkie, żeby np. do domu skoczyć i coś zjeść. Także jak się przychodziło do domu po takim całym dniu to tylko obiad, prysznic i łóżko. Albo np. jednego dnia mieliśmy ostatnie zajęcia 18- 20 a następnego na 7.30. Paranoja. Nie wiem jak teraz będzie, bo jeszcze nie ma mojego cudownego planu, ale pewnie znowu połowę zajęć będziemy chcieli przełożyć. Co do wykładów, to u nas są nieobowiązkowe, ale niektórzy prowadzący sprawdzają obecność :/ I to jest zupełnie nie fair, bo jak wiesz, że gdzieś sprawdzają to idziesz lub nie na własne ryzyko, że tak powiem. A tak to u nas robią na co którymś wykładzie np. 3-4-8, w zupełnie przypadkowej kolejności. Twierdzą, że na wykłady nie trzeba chodzić a jak przychodzi co do czego to pretensje,że nie ma Cię na listach. Chore
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mrówkę usypiamy, na Żelkę czekamy, pierścionki wymuszamy ! Zazdrośnice cz. 41
i jeszcze 3 dni
|
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam zamiar wszystkiego spróbować gorzka czekolada jest dla mnie trochę za gorzka, deserowa jest pyszna, ale mam wrażenie, że one się gorzej topią niż mleczna. Mleczna wydaje mi się bardziej miękka.
|
|
#2224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może chodzi o belgijską ) my roztapialiśmy wedla itp i było ok. tylko sama czekolada szybko tężeje - warto zrobić z jakiegoś przepisu |
|
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wykłady są nie obowiązkowe,ale są nie które są na obecność bo jeśli chodzisz to możesz mieć zerówkę albo pkt to egzaminu.
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też nie wybrali, a miałam próbkę physiogelu i jest rewelacyjny na moją alergie
i suchość
|
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może właśnie dodatek śmietanki nie dopuści do szybkiego stężenia?
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
spadam się kąpać
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja zawsze miałam kretyński plan zajęć, ale myślałam, że na V roku nam odpuszczą, jak wszystkim....co za zonk
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
U nas teraz dodali jakieś nowe przedmioty ( nie powiem fajne) ale np o 21 no kurde to nawet nie chcę się iść. A pewnie musimy 2 wykłady wybrać.
wrrr niech dadzą mi ten plan.
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam szczerze, że po ponad tygodniu stosowania s kroków Clinique'a regularnie, 2X dziennie) kondycja mojej skóry bardzo sie poprawiła, zdecydowanie mniej się przetłuszcza (dopiero po paru godzinach!) a buzia jest gładka i fajna - zwłaszcza ten płyn złuszczający, który działa lepiej niż peeling! Więc polecam!
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- U nas z wykładami jeszcze jest tak, że często przyjeżdżają wykładowcy z innych uczelni (UJ, UŚ) i mamy zajęcia do 2 tygodnie, byłoby spoko, ale np. w tym roku mamy jeden przedmiot z którego np. w środę o 8 rano jest wykład, a o 18 ćwiczenia...co prawda właśnie co 2 tygodnie, no ale zawsze
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
dostałam odpowiedź z Krakowa, iż chcą więcej moich dokumentów
wysłałam zobaczymy, to miejsce jest na Ruczaju
|
|
|
|
#2233 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc
![]() co do planow to zawsze mialam poryte, pamietam jak w technikum jednego dnia zaczynalam na 14.30 a konczylam o 19.30... nie musze mowic, ze jak szlam do szkoly to ludzie z niej wychodzili do domu... i norma bylo, ze mielismy ogolnie na 10.30-11.30, a ja zawsze chcialam miec na 8 by szybciej skonczyc a nie o 17 ![]() a na studiach to byla paranoja od do jakos 10 mialam wyklady z matematyki a pozniej okienko do 16 i cwiczenia z jakiegos przedmiotu ![]() Olka ja tez chce fondu Zwies Twoj dzien nadchodzi ale to zlecialo ![]() kawa kciukam za pogode ![]() med gratuluje wygrania konkursu tez bym musiala pograc ![]() sanrioo kciukam ![]() co ja to chcialam... aaaa koniec z Harrym Potterem
Edytowane przez Lady Marmalade Czas edycji: 2011-09-14 o 11:43 |
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisałam jakieś głupotki o komiksach i filmach do konkursu Ziaji ale może przynajmniej się wyróżnię i mnie wezmą bo lubię ich kosmetyki
|
|
|
|
|
#2235 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pamiętaj, że na nas możesz liczyć i może wygadanie się Ci trochę ulży Cytat:
Cytat:
W drugim semestrze trochę mniej zajęć, ale też więcej, niż zwykle ludzie mają na ostatnim semestrze ![]() Ja też ![]() Cytat:
żeby się udało
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga hit dnia... padłam na dzisiaj i już nie wstanę
aco najgorsze, musimy od nowa szukać pracownika :/nasza pracownica N. dzisiaj miała na rano, i ja o 10 dostaje telefon od mojej sis-szefowej W. wku$%^*&ej jak nie wiem. W. Karolina! wiesz co N. zrobiła no cooo? W. wchodzi facet do sklepu, i mówi jej, że ma dla mnie przesyłkę, jakąs koszulę co zamawiałam u niego i mówi N. ze on jeszcze do mnie zadzwoni zeby się upewnić, i koleś wyciąga telefon i udaje że dzwoni! bo ze mną nie rozmawiał... (ja w tym momencie już padłam a to jeszcze nie koniec) Skończył rozmawiać i mówi do N. szefowa kazała z kasy wyciągnąc 220zł za te koszulę, powiedziała, ze później to wszystko rozliczy. I co zrobiła N? DAŁA MU TE PIENIĄDZE Z KASY!!! nie zadzwoniła do W. aby upewnić się, że dzwonił do niej na pewno, stwierdziła, ze to mega okazja jest bo na tej koszuli jest metka 500zł, po wszystkim zadzwoniła do w. i powiedziała, ze ma jej koszulę i wyciagnęła z kasy tak jak się umówiła z kurierem. A W. zdziwiona jaki kurier, pyta więc czy jakieś potwierdzenie ma? a N. że nie... no to jak się W. wkur#$%^ła powiedziała, ze to jakiś oszust i ze N jest tępa i pokryje to ze swojej wypłaty,a te koszule może sobie wziąć skoro to taka okazja! no to ona w Płacz (jak zwykle jaj jej się coś powie) i siedzi teraz w sklepie i ryczy, a ja zaraz tam muszę jechać sprawdzić o co kaman...;/ no i najprawdopodobniej ma wylot z pracy, bo to już któryś raz jak ona nic nie ogarnia, dziewczyna ma 23 lata a jest głupia jak but, ciągle obcych na zaplecze wpuszcza, czasem się rządzi i jak przyjada przedstawiciele to sama zamawia i podpisuje się swoim nazwiskiem na fakturach jak nie jest do tego upoważniona, a w dodatku ona nic nie rozumie, nigdy :/ no po prostu nawet nie wiem jak to skomentować, jakby on jej powiedział ze ejst z banku, i szefowa kazała mu cały utarg dać do wpłaty? to co zrobiła by N. oczywiście by mu dała te pieniądze....Naiwna :sciana:
Kiedy łamiesz zasady, łam je mocno i na dobre. ![]() Edytowane przez karola991 Czas edycji: 2011-09-14 o 12:01 |
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Już jestem
i w końcu trzeba pościelić łóżko
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
jutro 18.15 rozmowa w Krakowie
|
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Sanrioo
będę ![]() Karola faktycznie mało ogarnięta dziewczyna. A Facet musiał wiedzieć kiedy ma przyjść itp.
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
OMG, Karola, ona tak serio ? Po prostu zobaczyła że on niby dzwoni i nie zdziwiło jej że szefowa się nie przechwalała albo nie dała jej znać ? Dziewczyna po prostu tępa no i cóż zrobić, należy jej się wylot bo przecież na niej tracicie. Ale nie dawajcie jej dyscyplinarki...
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Karola no to ładnie :/ nie ogarniam takich ludzi... ehh... to sobie facet ładnie zarobił.
Sanrioo trzymam kciuki
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Sanrioo
![]() Karola
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
no po prostu żal... koleś musiał widzieć, ze ona mało ogarnięta, bo ze mną w sklepie nie ma żartów i ja nie wdaję się w dyskusje z klientami a ona owszem musieli ja rozpracowac, ona ma umowę o pracę na czas próbny 3 miesiące, w październiku mija jej ten czas próbny także jej podziękujemy a mam nadzieję, ze w te dwa tygodnie znajdę kogoś innego.
Ale ta laska nie ma komputera, nie umie obsługiwać internetu, nie wie jak działa karta do bankomatu...jest w porządku, ale z dnia na dzień wychodzi jej tępactwo coraz bardziej. i wszystko od nowa, szkolenie na kasie, wdrożenie, siedzenie po godzinach z kandydatami, tłumaczenie wszystkiego od początku :sciana: ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- zatrudniłyśmy ją z braku laku tak szczerze, ale wydawało się ze sobie w końcu radzi, po czasie ogarnęła wszystko a tu taki numer. ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- dobra jade tam, dzisiaj podróżuję komunikacją miejską więc trochę mi to zajmie, napisze wam co tam, jak sama ogarnę te sytuację.
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Karola, jestem w szoku ![]() Masakra, jak mnie dzisiaj głowa boli... Chyba za długo spałam, bo aż do 9, co mi się rzadko zdarza nawet w weekendy Kawa nie pomogła, a nie chcę brać tabletki, skoro biorę antybiotyk. Ale lenistwo na tym L-4 Dopiero się ubrałam, robię pranie. A rodzice wczoraj gdy dowiedzieli się, że jestem chora kazali przyjechać do domu, bo muszę się teraz dobrze odżywiać, żeby szybko wyzdrowieć , załatwię przy okazji ginekolożkę, bo dawno nie byłam, no i na uczelnię będę w sb i ndz jeździć od rodziców, a najwyżej w pn wrócę do mieszkania. Aha, i najlepsze, że podali nam terminy zjazdów, a nawet nie wiem, na jaką godzinę mam w najbliższy weekend... Normalnie już nie wiem co zrobić z tą głową, chyba sobie utnę
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Karola, jestem w szoku... Skąd się biorą tacy ludzie?
![]() Sanrioo, ![]() Ech, P. sam pojechał do mamy malować ściany, więc wypadałoby, żebym ja zaczęła ogarniać mieszkanie... A tak bardzo mi się nie chce...
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Ha! Dzień dobry
![]() jest godzina 12:40, dzisiaj M. pierwszy raz poszedł do pracy. A ja pierwszy raz: wstałam o 9.00 razem z Mrówką, pościeliłam łóżko, zrobiłam zupę, ubrałam się i umyłam, ułożyłam włosy (a ona spała). Napisałam 5. opowieść I zaraz zabieram się za robienie obiadu. Gdyby nie bolący brzuch córki, świat byłby idealny ![]() A - Lady, dałaś czadu z tym pierdzieniem Wspaniałe zaręczyny
|
#2249 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jedz do rodzicow bo tam zawsze takie papu, ze ho ho i... nie odcinaj takiej pieknej glowy |
||
|
|
|
#2250 | ||
|
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
![]() Hurra, a ja już się kuruję, już tylko lekki katar, także na 100% będę (pewnie się ze 3. razy popłaczę, ale co tam :P) Cytat:
I ja, i ja
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.

zawsze tak za przeproszeniem dosrają planem, że nie wiadomo co robić. U nas zwykle było tak, że "wieczorowi" mieli zajęcia od 8- 12, a my ("dzienni") od 8 do 18 z takimi przerwami, że były za długie, by siedzieć na uczelni a za krótkie, żeby np. do domu skoczyć i coś zjeść. Także jak się przychodziło do domu po takim całym dniu to tylko obiad, prysznic i łóżko. Albo np. jednego dnia mieliśmy ostatnie zajęcia 18- 20 a następnego na 7.30. Paranoja. 

gorzka czekolada jest dla mnie trochę za gorzka, deserowa jest pyszna, ale mam wrażenie, że one się gorzej topią niż mleczna.
)myślicie, że zwykła czekolada mleczna może się nadawać na fondue? Czytałam gdzieś, że nie, bo "trudno ją roztopić", ale nigdy nie miałam problemów z roztapianiem czekolady więc nie wiem o co może tu chodzić. A taka "specjalna" kosztuje prawie 40zł/ kg- niby za pyszną, aksamitną czekoladę można tyle dać, bo kilogram to dużo, ale nie chcę na dzień dobry wydawać więcej na słodycze niż na cały zestaw.
może chodzi o belgijską ) my roztapialiśmy wedla itp i było ok. tylko sama czekolada szybko tężeje - warto zrobić z jakiegoś przepisu 

i suchość 

a konczylam o 19.30... nie musze mowic, ze jak szlam do szkoly to ludzie z niej wychodzili do domu... i norma bylo, ze mielismy ogolnie na 10.30-11.30, a ja zawsze chcialam miec na 8 by szybciej skonczyc
a nie o 17 

ale to zlecialo 
13.03.2008

I pamiętaj, że na nas możesz liczyć i może wygadanie się Ci trochę ulży
nie wspominając o tym, że nie mam nawet zdjęć zrobionych do dokumentu
W drugim semestrze trochę mniej zajęć, ale też więcej, niż zwykle ludzie mają na ostatnim semestrze