Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-14, 20:21   #2611
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Przepraszam, wiem, to wnerwiajace jak kazdy tak pyta po prostu trzymalam caly czas kciuki w spzitalu i czekalam az mi dziewczynki napisza ze urodzilas Amelcie

Kotek - a Miki to skrót od imienia Michał? Mikołaj??

Moonik jeszcze mnie może prześcigniesz z tą porodówką

Archi śliczny śpioworek to i ciotki się zachwycają

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-09-14 o 20:22
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 20:23   #2612
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
no i dotarłam

powiem Wam,że nie umiem się napatrzeć na tą naszą księżniczkę.. czas mija. a ja tak siedzę i się gapię na nią jak jakaś głupia w sumie jest przekochana.. je-śpi-je i robi kupi.. a ja karmię i się gapię na nią.. a mąż przebiera i się gapi tak razem ze mną
Ja już dochodzę do siebie. Małej (odpukać) się dzień z nocą nie poprzestawiał po porodzie.. więc w nocy daje mi pospać. dziś wstawałam do niej na karmienie 2 razy.. po 1 koło 2.. akcja niezdecydowania była-czy się najadłam czy nie.. potem koło 5 i spałyśmy do 8 prawie w szpitalu w sumie podobnie było..z tym,że One Mnie budziły...i kazały mi małą na karmienie budzić jakby nie wystarczyły poboczne atrakcje budzikowe
co do diety karmiącej...to w szoku jestem.w szpitalu wyżerka taka,że się śmiałam do tż-ta,że widzą,że cały dzień jest u Nas i dają podwójne porcje a pierwsze co zaczęłam pić na drugi dzień po porodzie..to 7up i sok jakbłowy.. a na obiad frytki nawet były.
mała na szczęście póki co mamy objadanie się wszystkim dzielnie znosi staram się oszczędzać trochę..i takie całkiem zwyczajne rzeczy tak co dzień jedną-by sprawdzić jakby co.

a co do porodu...no to moja dłuuga historia.. mam nadzieję,że Was nie zanudzę :P

wstałam rano po 9.. i zaraz jak zeszłam z łóżka poczułam,że coś mi poleciało... pomyślałam,że może popuściłam.. no nic ,poszlam do toalety..wyszłam i to samo.. i tak ok pół godzinki. przypomniało mi się ,że Katii wody w domu odchodziły..więc zadzwoniłam .. i już prawie byłam pewna,że to wody..bo się lało godzinę i końca nie widać . Zadzwoniłam do męża do pracy.. on do szpitala. i powiedzieli,że w moim terminie (czyli po terminie)mam nie czekać na bóle..tylko jechać.. no się chłop zwinął z pracy i przyjechał po mnie. wykąpałam się. zjedliśmy śniadanio-obiad, dopakowałam manele..
podłożyłam zakoszonego od małej pampa na podpaski (same długo nie dawały rady) i pojechaliśmy. na miejscu niewiele mnie jeszcze bolało.. kazali mi wejść na patolgię. dali próbki.. i okazało się,że to wody,więc od razu poszlam na łóżko i pod ktg..
mała spała, skurcze dopiero się zaczynały.. ze mnie się lało..w sumie oni nie robili nic praktycznie jeszcze.
koło 2 zaczełam już czuć skurcze wyraźniej...podpieli mnie znów pod ktg. w między czasie wypiłam chyba z litr lucozada..a mała dalej spała. potem zbadali mnie ginekologicznie... szyjka długa,a rowarcie.. chyba na nic nawet nie było... ryczeć mi się chciało-nie z bólu jeszcze..ale z tego jak powiedziała,że moooooże w nocy albo jutro urodzę.i jak nie będzie postępować nic to jutro (pon) zaczną wywoływać.. no ale już stwierdzili,że urodzić już muszę-bo wody..więc podali mi pierwszą kroplówą na paciora..
przyszedł jakiś lekarzyna..i jak się zaczął wkłówać,to myślałam,że zejdę..po dwóch próbach..pościel musiała być wymieniona bo była w krwi..a on się nie mógł wkłóć.. odesłałam go w cholere.. powiedziałam,żeby mnie nie dotykał..zdziwił się..ale co miał zrobić. położna zrobiła wkłócie.i było ok
wysłała mnie pod prysznic.. (wtedy moje telefony były :P ) weszłam po wodę ..i się zaczęły krzyżowe skurcze... myslałam,że padnę momentami. no ale posiedziałam tam ile dałam radę,pogadałam i poszłam na sale.. i się zaczęły bóle co 3-4 min..ja juz zaczęłam ryczeć z bólu koło 18.. mała zaczęła szaleć..a oni stwierdzili,że cooś się zaczyna dziać.
po 18 odeslali mnie na porodówkę..chyba nie chcieli bym się darla na pół patologii (ale to Kellyss mnie namawiała by nie udawać twardej..bo będą męczyć. więc robiłam wszystko-by pokazać ze nie daje rady.. i wogóle się nie kryłam z tym.) zaczełam już się drzeć na nich,że chce cesarkę,że nie urodzę...i inne takie. na górze przyjeli koło 18.30.. dali mi gaz.. myslałam,że pogryzę tą rurkę z bólu.. ciągnęłam go tak,że byłam pół przytomna.. zbadali i rozwacie na 1,5 cm... skurcze b.silne.... i decyzja,że podają epidural..
ulgaa po 19.30.. normalnie jak ręką ból by mi ktoś zaczął odejmować.. dostałam drugą kroplówę na paciora..i tak leżałam.. po 20.30 przyszła przemila położna.. i się całkiem miło tam zrobiło ..byliśmy już tylko z tż i z nią.
zbadała mnie.. i mówi,że rozwarcie na 9cm.. i że za jakąś godzinę,dwie urodze..
w szoku byłam. powiedziala,że sama w szoku,że to tak poszło.. 2,5h.. odłączyla mi ktg na trochę.. to tż dał mi tel.widziałam sms-ka od Kasi..to jeszcze zadzwoniłam do niej.. pogadałyśmy trochę..ale kazała mi kończyć. o 21.35.. rozwarcie pełne.. i się zaczęło parcie.. a o 21.53 Sara już była z Nami... i już tylko wielka radość,,,mimo bólu

gdyby nie znieczulenie..to bym chyba tam umarła z bólu..ale okazało się ono zbawienne i sam poród to była bajka w porównaniu do bólu przed. ale w bajki pt. bólu się nie pamięta... nie wierzę dalej

dobra..ale się rozpisałam... nagroda za doczytanie do końca.. w załączniku

DZIĘKUJEMY ZA ŻYCZENIA I GRATULACJE WSZTSTKIE.KOCHANE JESTEŚCIE
BUZIACZKI OD SARY DLA WSZYSTKICH CIOĆ WIZAŻOWYCH
I widzisz? a tak sie balas i mowilas ze nie dasz rady szkoda tylko ze lek nie potrafil sie wkluc gratuluje coreczki, w koncu sie doczekalas
Stary 2011-09-14, 20:25   #2613
aa2
Zakorzenienie

Spray,Anetika duże gratulacje i buziaki
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 20:26   #2614
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
wspaniałe cioteczki
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 20:27   #2615
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Kotek - a Miki to skrót od imienia Michał? Mikołaj??

Mikołaj Filip a ze Mikołaj samo w sobie az tak mi sie nie podoba jak skrót "Miki" to mowimy caly czas z Ł Miki za to mama Ł mowi Filipek, wiec bedzie dwuimienny
Stary 2011-09-14, 20:34   #2616
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja tam Cię rozumiem. Dopiero dzień się przeterminowałam a już mi tak jakoś przykro i ciężko się czeka

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
No i mamy kolejnego dzieciaczka :

Spray napisała :

Urodziłam o 12.21, jest śliczny (skromnisia ), 10 apgar. Eryk waży 2700g.

Spray pisała, że martwi się hipotrofią. Ale piałam jej już, ze takie dzieci szybciutko nadrabiają i niczym nie różnią się od rówieśników. Mam nadzieję,ze jest w miarę spokojna i cieszy się maleństwem

Pytałam jej o te masaże- napisała, że wczoraj wieczorem masowała brzuch chwilę

I jeszcze mam wieści od Anetiki:
Nasze kciuki ewidentnie się przydały bo napisała,że Sebek jest już ze mną na sali, usg wyszło dobrze, nie musi być już podpięty pod tlen. Ale zabierają Go jeszcze co 2h na badania kontrolne, żeby monitorować parametry.

Kazała podziękować Wam za kciuki- no bo one na pewno pomogły

No i załącza nam fotkę swojego zmęczonego skarba:

gratulacje
dzisiaj się biorę za masowanie łydek

Cytat:
no i dotarłam .....
ale załącznik
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 20:40   #2617
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Cycate jam Ci cycata chyba, miseczka H to chyba jakieś homonto do wdziania wezmę a jak bedziesz miała wycieki mleka to gdzie wkładki laktacyjne dasz?
Nie przewiduję być tak długo w szpitalu, by mnie nawał w szpitalu dopadł A jak dopadnie... to coś wymyślę

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny
malamutka-jakoś daję radę, choć niewyspana jestem,a moje doły chyba znów wracają
musisz walczyć z tymi dołami. Postaraj skoncentrować się na Julce No i zawsze możesz liczyć na wsparcie ze strony wizażowych ciotek

caroline_1988 a jakie ty masz wskazanie do cc?

Spray GRATULACJE

Ja po zajęciach w SR. Był temat karmienia i kolek u dzieci.
Kilka rad mojej położnej:
1. Nie karmić dziecka w pozycji poziomej. Dziecko powinno jeść z piersi w pozycji jak ukośnej by jedząc od razu się odpowietrzało
2. Starać się by dziecko aktywnie jadło dłużej niż 5 min (najlepiej aby jadło około 20 min aktywnie), bo przez pierwsze 5 min to je tylko laktozę (porównała to do zupki dla dorosłego człowieka). Dlatego jeśli dziecko zasypia przy cycu po 5 min, to najlepiej je pobudzić do dalszego ssania. A jeśli mimo to śpi, to po obudzeniu przystawić do tego samego cyca, by zjadło pokarm właściwy. (ta zasada obowiązuje od 4 doby karmienia)
3. Po najedzeniu się dziecka nie odkładać go od razu. Niech pobędzie kilka minut w tej samej pozycji co jadło. Nie podnosić do pionu i nie czekać na odbicie. Podobno w szpitalach nadal jest nacisk na odbicie się dziecku, ale najnowsze badania wskazują, że przy odpowiednim karmieniu piersią nic się nie musi odbić.
4. Jeśli dziecko ma biegunki - zielona kupa wodnista bez grudek, to prawdopodobnie to efekt spożywania zbyt dużej ilości laktozy (a nie pokarmu właściwego) która dodatkowo może zawierać fruktozę, jeśli mamuśka pije dużo soków owocowych. Do tego potem może pojawić się wysypka.
5. Karmiąc piersią można jeść wszystko, byle by z umiarem. Np dwie-trzy różyczki kalafiora nie zaszkodzą itp. Jeśli podejrzewamy, że coś jest alergentem, to trzeba to odstawić na 3 dni, bo dopiero po takim czasie alergent całkowicie zniknie z naszego organizmu.
6. Dziecko może płakać z powodu emocji, które panują w domu. Do 3 miesiąca dziecko uważa siebie i opiekuna za jedność. Więc przejmuje wszystkie emocje, z którymi nie potrafi sobie poradzić i stąd płacze.
7. Dziecko może jeść tylko laktozę, jeśli jest za grubo ubrane do karmienia. Wtedy jest mu za ciepło więc skupia się tylko na tym by otrzymać laktozę od mamuśki Jak to powiedziała położna - drugim daniem pogardzi jak mu będzie za gorąco, bo będzie chciało tylko pić

To tyle co pamiętam - jak sobie jeszcze jakieś wskazówki przypomnę - napiszę

Edytowane przez malamutka
Czas edycji: 2011-09-14 o 20:43
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 20:42   #2618
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
no i dotarłam ...
Super, że znalazłaś chwilę żeby zajrzeć
Poród- nie zazdroszczę Ale tej Ślicznotki, która jest już z Tobą to baaaaardzo
A jaka elegancka- to dla ciotek tak się wystroiła?
Buziaki i uściski dla Was
Stary 2011-09-14, 20:47   #2619
archinta
Zakorzenienie

Padnięta jakaś jestem- chyba zaraz uderzę do wyrka
Chociaż pewnie jak tam dotrę to mi się odechce i tu wrócę

Jakby co- kolorowych
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 20:50   #2620
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Padnięta jakaś jestem- chyba zaraz uderzę do wyrka
Chociaż pewnie jak tam dotrę to mi się odechce i tu wrócę

Jakby co- kolorowych

No to spijcie dobrze z Piotrusiem
Stary 2011-09-14, 20:59   #2621
danika
Zakorzenienie

my juz po wizycie bez zmian, szyjka skrócona ale zamknięta, łożysko dalej II/III stopien, skurczy zero na ktg. Ale mamy jeszcze 2 tygodnie takze dalej myje okna i mąż będzie wykorzystywany jak się da namówić

aha, niuńka waży jakies 3 kilo wiec raczej bedzie niewielka

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Dziś ginka zrobiła mi usg sprawdziła łożysko, ilość wód, przepływy i MALUTKA waży 3kg no ale powiedziała, że mam 1,5cm rozwarcia i szyjkę skróconą 1/3 że mała jeszcze wysoko (ale w drugiej ciąży tak może być, że obniży się w trakcie porodu???) oraz że tak mogę jeszcze co najmniej 2tyg pochodzić nim urodzę no chyba że wody odejdą...
Dostałam skierowanie do szpitala na 8października, mam nadzieję, że się już dawno do tego czasu rozpakuję
to podobnie jak u mnie kasiuleczka, przeciez u ciebie tez jeszcze chwile do terminu, nasze dziewczyny mają czas

Cytat:

Spray napisała :

Urodziłam o 12.21, jest śliczny (skromnisia ), 10 apgar. Eryk waży 2700g.

[SIZE=5]

[LEFT]I jeszcze mam wieści od Anetiki:
Nasze kciuki ewidentnie się przydały bo napisała,że[B][COLOR=Purple] Sebek jest już ze mną na sali, usg wyszło dobrze, nie musi być już podpięty pod tlen.
Gratulacje dla SPRAY a 2700 to przecież nie jest taki znowu maluszek

Anetiko Sebus jest cudny

Cytat:
Była też wersja dla dziewczynek- różowiutka
śpiworek śliczny a co do tych różowości dla dziewczynek to ci producenci chyba oszaleli...wszystko różowe ma być.

Cytat:
o 21.35.. rozwarcie pełne.. i się zaczęło parcie.. a o 21.53 Sara już była z Nami... i już tylko wielka radość,,,mimo bólu

gdyby nie znieczulenie..to bym chyba tam umarła z bólu..ale okazało się ono zbawienne i sam poród to była bajka w porównaniu do bólu przed. ale w bajki pt. bólu się nie pamięta... nie wierzę dalej

kochana dzielna z ciebie mamusia i opis bardzo fajny. A załącznik

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
jesteś niesamowita z tymi informacjami ze szkoły ja połowy tego co położna mówiła nie pamiętam
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 21:01   #2622
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Mikołaj Filip a ze Mikołaj samo w sobie az tak mi sie nie podoba jak skrót "Miki" to mowimy caly czas z Ł Miki za to mama Ł mowi Filipek, wiec bedzie dwuimienny
O jak ładniutko

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 21:01   #2623
madzialena-lublin
Rozeznanie

Kolejny zakup odhaczony- zamówiłam właśnie na All. zestaw Medeli: laktator, butelkę Calma i torebki do dezynfekcji
I oczywiście musiałam się pochwalić, a co
Stary 2011-09-14, 21:05   #2624
cotynato
Zakorzenienie

Mi z mojej porannej listy zostało prostowanie włosów, golenie i molestacja tż Dobrze, że jest chętny . Co by tu jeszcze??

Wymianka.
Stary 2011-09-14, 21:06   #2625
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
my juz po wizycie bez zmian, szyjka skrócona ale zamknięta, łożysko dalej II/III stopien, skurczy zero na ktg. Ale mamy jeszcze 2 tygodnie takze dalej myje okna i mąż będzie wykorzystywany jak się da namówić

za wizytę. A z męża korzystaj, nie ma wyjścia

jesteś niesamowita z tymi informacjami ze szkoły ja połowy tego co położna mówiła nie pamiętam
To fakt- Mamalutka jesteś niesamowita z tym info.
Ja po pierwszych zajęciach też dużo zapomniałam, więc potem już chodziłam z zeszycikiem (jako jedyna...). Ale nam położna połowy tych rzeczy nie mówiła co Wam. U Ciebie to normalnie jak podyplomówka z położnictwa- full wypas
Stary 2011-09-14, 21:11   #2626
lausanne
Wtajemniczenie

kochane moje!
czytam na szybko bo jak juz pisałam nie bardzo mam jak tu siedzieć na forum. I od razu gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom! ale się zmówiłyście

Ja jutro idę na wywoływanie. Do szpitala jedziemy o 7:30. Ale ciocia nie jest optymistycznie nastawiona bo jakoś Małgosia totalnie przestała byc interesowana porodem. W dodatku Konradek urodził się w 42 tc i ponoc to moze tez miec znaczenie Moze juz tak mam ze moje dzieci jakos nie spieszą się z wychylaniem nosków na świat... Więc od razu mnie nastawiają wszyscy ze może to trwać i trwać i trwać... a że małż ma czas tylko do piątku do popołudnia, najfajniejszy lekarz i najlepsza zdecydowanie położna są akurat jutro na dyżurze więc wolałabym żeby poród nie trwał do soboty
Przyznam że bardzo się boję. Bardzo. Mam za sobą dość traumatyczny poród z K. więc nie umiem jakoś tego wyrzucić z głowy. Błagam o kciuki i mnóstwo fluidów. Oby poszło w tym roku szybko
Juz nie będę jutro wchodzić na wizaż bo nie będę miała kiedy więc mam nadzieję ze "zobaczymy" się już po wszystkim. Będę zdawać relację w miarę możliwości

Jezu jak się boję

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

aaa, trzymam kciuki za wszystkie mamusie w terminie. Moze jutro też będzie wysyp?
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 21:16   #2627
madzialena-lublin
Rozeznanie

Wszystkie kciuki zaciśnięte i jeszcze na dokładkę
Będzie dobrze, jesteś pod dobrą opieką
Stary 2011-09-14, 21:16   #2628
cotynato
Zakorzenienie

Lau

Wymianka.
Stary 2011-09-14, 21:18   #2629
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
kochane moje!
czytam na szybko bo jak juz pisałam nie bardzo mam jak tu siedzieć na forum. I od razu gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom! ale się zmówiłyście

Ja jutro idę na wywoływanie. Do szpitala jedziemy o 7:30. Ale ciocia nie jest optymistycznie nastawiona bo jakoś Małgosia totalnie przestała byc interesowana porodem. W dodatku Konradek urodził się w 42 tc i ponoc to moze tez miec znaczenie Moze juz tak mam ze moje dzieci jakos nie spieszą się z wychylaniem nosków na świat... Więc od razu mnie nastawiają wszyscy ze może to trwać i trwać i trwać... a że małż ma czas tylko do piątku do popołudnia, najfajniejszy lekarz i najlepsza zdecydowanie położna są akurat jutro na dyżurze więc wolałabym żeby poród nie trwał do soboty
Przyznam że bardzo się boję. Bardzo. Mam za sobą dość traumatyczny poród z K. więc nie umiem jakoś tego wyrzucić z głowy. Błagam o kciuki i mnóstwo fluidów. Oby poszło w tym roku szybko
Juz nie będę jutro wchodzić na wizaż bo nie będę miała kiedy więc mam nadzieję ze "zobaczymy" się już po wszystkim. Będę zdawać relację w miarę możliwości

Jezu jak się boję

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

aaa, trzymam kciuki za wszystkie mamusie w terminie. Moze jutro też będzie wysyp?

Mnostwo pozytywnych fluidow
Stary 2011-09-14, 21:23   #2630
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego dziś kupiłam takie cuś co na zdjęciu jest
fajniutki i cena rewelacja

Cytat:
no młoda dama ślicznie w tej kiecuni wygląda! A Ty się nacierpiałaś to widać, ale dla tego cudu małego na pewno było warto

Cytat:
Aga z moim wyzamykanym wszystkim i leniwą macicą to jeszcze mnie październikowe mamuśki wyprzedzą

Malamutka dzięki za inf ze SR

Danika za wizytę fajnie, że wszystko dobrze ale z oknami to uważaj może - mi gin powiedział, że to właśnie teraz jest niebezpiecznie dla łożyska jakby się naderwało albo coś...

Lau

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2011-09-14 o 21:26
mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 21:32   #2631
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
f
Danika za wizytę fajnie, że wszystko dobrze ale z oknami to uważaj może - mi gin powiedział, że to właśnie teraz jest niebezpiecznie dla łożyska jakby się naderwało albo coś...
pytałam go właśnie czy moge myć okna - powiedział, ze jak chce to moge, ale to i tak nic nie da nie no, nie zamierzam z tym szaleć, w sumie jeszcze 2 strategiczne mi zostały a reszta juz poczeka do wiosny
ja mam łożysko ułożone ponoć najbezpieczniej jak można - na tylnej ścianie u samej góry. Dzięki temu też małej pępowina nie dynda koło główki...

Lau trzymam mocno juz niedługo przytulisz Małgosię
Stary 2011-09-14, 21:34   #2632
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Oj cos Ty, i ciocia lau i nasi znajomi mowia ze moge sie przetermiowac wlasnie dlatego ze maluszek sie tak szybko juz pchal a ja bralam tabsy na chamowanie tego calego procesu i na skurcze i teraz moze sobie po prostu siedziec w brzuszku bo tak mu wygodnie
cotus ale Ty sie nie przemeczaj bo to tez nie dobrze, sprobuj sexiku
lula zobacz mnie też wstrzymywali wstrzymywali ale urodziłam jednak wcześniej
Pamiętacie ja już byłam tak nastawiona na poród wcześniej, a potem mi się dłużyło że w pewnym momencie powiedziałam że odpuszzam i czekam na to co będzie i się nie nastawiam i za kilka dni urodziłam
trzymam kciuki żebyś weszła na poródówkę , i szybciutko urodziła
Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Spray GRATULACJE

1. Nie karmić dziecka w pozycji poziomej. Dziecko powinno jeść z piersi w pozycji jak ukośnej by jedząc od razu się odpowietrzało
2. Starać się by dziecko aktywnie jadło dłużej niż 5 min (najlepiej aby jadło około 20 min aktywnie), bo przez pierwsze 5 min to je tylko laktozę (porównała to do zupki dla dorosłego człowieka). Dlatego jeśli dziecko zasypia przy cycu po 5 min, to najlepiej je pobudzić do dalszego ssania. A jeśli mimo to śpi, to po obudzeniu przystawić do tego samego cyca, by zjadło pokarm właściwy. (ta zasada obowiązuje od 4 doby karmienia)
3. Po najedzeniu się dziecka nie odkładać go od razu. Niech pobędzie kilka minut w tej samej pozycji co jadło. Nie podnosić do pionu i nie czekać na odbicie. Podobno w szpitalach nadal jest nacisk na odbicie się dziecku, ale najnowsze badania wskazują, że przy odpowiednim karmieniu piersią nic się nie musi odbić.
4. Jeśli dziecko ma biegunki - zielona kupa wodnista bez grudek, to prawdopodobnie to efekt spożywania zbyt dużej ilości laktozy (a nie pokarmu właściwego) która dodatkowo może zawierać fruktozę, jeśli mamuśka pije dużo soków owocowych. Do tego potem może pojawić się wysypka.
5. Karmiąc piersią można jeść wszystko, byle by z umiarem. Np dwie-trzy różyczki kalafiora nie zaszkodzą itp. Jeśli podejrzewamy, że coś jest alergentem, to trzeba to odstawić na 3 dni, bo dopiero po takim czasie alergent całkowicie zniknie z naszego organizmu.
6. Dziecko może płakać z powodu emocji, które panują w domu. Do 3 miesiąca dziecko uważa siebie i opiekuna za jedność. Więc przejmuje wszystkie emocje, z którymi nie potrafi sobie poradzić i stąd płacze.
7. Dziecko może jeść tylko laktozę, jeśli jest za grubo ubrane do karmienia. Wtedy jest mu za ciepło więc skupia się tylko na tym by otrzymać laktozę od mamuśki Jak to powiedziała położna - drugim daniem pogardzi jak mu będzie za gorąco, bo będzie chciało tylko pić

To tyle co pamiętam - jak sobie jeszcze jakieś wskazówki przypomnę - napiszę
to mi wiele wyjasnia dzięki że to napisałaś

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
kochane moje!

Jezu jak się boję

Trzymam kciuki , będzie dobrze, jutro Małgosia będzie z Toba

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 21:39   #2633
cotynato
Zakorzenienie

Małgosia podeślij mi tu proszę swojego soku z malin

Wymianka.
Stary 2011-09-14, 21:40   #2634
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
pytałam go właśnie czy moge myć okna - powiedział, ze jak chce to moge, ale to i tak nic nie da nie no, nie zamierzam z tym szaleć, w sumie jeszcze 2 strategiczne mi zostały a reszta juz poczeka do wiosny
ja mam łożysko ułożone ponoć najbezpieczniej jak można - na tylnej ścianie u samej góry. Dzięki temu też małej pępowina nie dynda koło główki...
no to ufff na delikatne szaleństwa pozwalam

ja do okien zagoniłam męża, niby mamy tylko dwa w kuchni i 3 w pokoju ale są wielkie i wysokie i trzeba się nagimnastykować, mimo wszystko się bałam sama za nie wziąć

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 21:44   #2635
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Żegnam się, dobranoc Kochane

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 21:44   #2636
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dziewczynki spadam, slodkich i owocnych nocy zycze
Stary 2011-09-14, 21:46   #2637
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki spadam, slodkich i owocnych nocy zycze
i wzajemnie
ja też się odmeldowuje do jutra
Stary 2011-09-14, 21:48   #2638
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dziewczyny a co robicie na puchnące ręce?? od kilku dni mi ciągle drętwieją, cały dzień mam uczucie mrowienia
To tak jak u mnie ale niestety na to drętwienie i uczucie mrowienia nic się nie da zrobić oczywiście pod warunkiem, że masz to samo co ja(zespół cieśni nadgarstka) i że to puchnięcie i drętwienie jest najgorsze po nocy
Mój gin powiedział, że przejdzie samo ... po porodzie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Nie wstawiałam jeszcze zdjęć Juleńki, oto kilka:

Cytat:

Spray napisała :

Urodziłam o 12.21, jest śliczny (skromnisia )[B][SIZE=5][COLOR=Red], 10 apgar. Eryk waży 2700g.
Gratulację dl a kolejnej mamusi

Byłam dzisiaj u mojego gin...i okazuje się, że szyjka dalej się skraca Dał mi skierowanie na USG, które mam wykonać za tydzień, wtedy się okaże ile waży maluszek i co z szyjką i łożyskiem
Na odchodne powiedział....nooo może już pani rodzić
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 22:08   #2639
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Nam położna w SR mówiła, że na IP trzeba się zgłosić w dniu terminu nawet jeśli nic sie nie dzieje. I wtedy robią pewnie ktg, może zbadają i powiedzą co dalej.
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
u mnie u ginka zawsze trzeba stawic sie na wizycie w dniu terminu porodu
za tydzien w piatek mam wizyte i ginek juz mi skierowanie do szpitala wypisze ale dopytam jeszcze co i jak
Tusiu dopytasz Gina w tej sprawie Bo tyle sprzecznych informacji

SPRAY gratulacje ERYKA!!!
Anetika Za Sebastianka
Archi Mam taki sam śpiworek. Cena rewelacja. Chciałam nawet kupic taki sam tylko większy, ale nie było. Tylko 62.
Stokrotka Ja Ci się nie dziwię, że nie możesz się napatrzeć na tak długo wyczekwiany CUD GRATULACJE
Danika dobrze, że jest dobrze
Lau z całego serca!
Bruma no to co? rodzimy?

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cotka A nasza marita w TV kariere robi Ogladałas przepis na życie?
Stary 2011-09-14, 22:12   #2640
anciaahk
kosmitka

Aga zapomniałam Ci napisać o ubraniach, pisałam, że w rozmiarze 62 Franek się topi, a teraz ten rozmiar jest na niego w sumie prawie dobry, a minęły dopiero 3 tygodnie.

Monia co się dzieje???

Archi , Ty wiesz za co!

Dzisiaj padam, coś jeszcze miałam napisać i zapomniałam. Kolorowych!

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

AAAAa faktycznie, najważniejsze :
Spray - gratulacje!!!!!!! klaski:

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości