|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Bardzo dziękuję
Tak właśnie
|
#1712 |
|
Wtajemniczenie
|
moja mała już w krainie snów, czas dla mamy
![]() ![]() w lecie zasypiała mi o 21, ładnie sie przestawiła na jesienno - zimowy sen
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-09-14 o 19:53 |
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Ciekawa jestem jak będzie po zmianie czasu ![]() U mnie już lepiej, mała śpi. Jest czas na pogaduchy z mężęm. |
|
|
|
#1715 | ||
|
Wtajemniczenie
|
heeej, nadrabiałam Was od rana, ale nic mi się nie udało napisać, a cytowanie zniknęło...
wszystkim gratuluję ukończonych miesięcy! szymelka, super, że już się Lenka dobrze czuje jeszcze się uaktywniEirene, gratulujemy ząbka! ![]() jeszcze komuś ząbki wyrosły, ale nie pamiętam komu? ![]() żurawinka, fajny wyjazd mieliście, ładne zdjęcia! ![]() ego, mój też u mnie na kolanach posiaduje, zwłaszcza jak my przy obiedzie strasznie chce popatrzeć, co my tam robimy, ale żarcie go nie interesuje, tylko talerze i sztućce, ja już noża na stole nie kładę![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
ech trzeba uważać na te dzieciaki![]() kasiuni_a, współczuję porysowanego samochodu
|
||
|
|
|
#1716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko dzisiaj zastrajkowało, i zjadło tylko 4 posiłki przez całą dobe ;/ nie wiem co sie dzieję,
ja byłam tak przyzwyczajona do naszego grafiku, chyba zacznę znowu karmic na żądanie, żeby zobaczyć jak to się wg niej powinno teraz ukladać. Cytat:
Cytat:
czyli to jednak są takie schematy ![]() sama nie wiem ... ale wydaję mi się że te nasze dzieci sa coraz mądrzejsze i bedę zauważać jakies zależności przyczynowo-skutkowe ale jak to działa ... czarna magia ![]() to jest to co lubię
|
|
#1717 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko już raz niedźwiadek się obudził a powinien spać całą noc
|
|
|
|
#1718 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, że malutka już zdrowa ![]() Alan spał dzisiaj tylko 3 godziny a zawsze sypia 3 więc ciekawe jaka mnie noc czeka ?
|
||
|
|
|
#1719 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziekujemy Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Idalia tez niespokojnie śpi :/
płacze przez sen, i muszę wstawać do niej czasami kilka razy w nocy mam nadzieje, że to skok
|
#1721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziecie zasnelo o 20.50 zjadlo az 180ml kaszki
![]() ![]() WlaSNIE pije piwko z lemoniada i jem paelle ![]() Cytat:
8.00-70ml 9.00-75ml obiadku 10.30-120ml 12.20-15ml jablka 14.00-100ml 16.45-150ml 20.30-180ml kaszki je sto razy na dobe po troszku.,.. ale metoda jedzenie=spanie dziala i dzis wypila z 120ml wodyz soczkiem ![]() niesforny ten niedzwiadek:P Cytat:
Trzymam kciukasy, zbey pospal ladnie
|
|
#1722 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() no to możemy się łączyć w nocy telepatycznie |
||
|
|
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Superby bylo jakby zaczela przed albo w trakcie wizyty mojej mamy ale by sie cieszyla![]()
|
|
#1724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1725 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję na razie uaktywnił jej się mega maruder ![]() Cytat:
![]() jaki teraz byłby skok??? Lenka śpi od 21, synuś też już poszedł, mąż jeszcze nie przyszedł. Ja zapodałam już sobie kąpiel z peelingiem kawowym no i mam w końcu spokojną chwilę przed komputerem
|
|
#1726 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ach a u nas był ciężki dzień dzisiaj. Bardzo marudny. Niby miałam wrażenie że mało jadła a w rezultacie wyszło tego nawet sporo: 380ml mleka, 1 słoiczek jabłuszka z kaszą manna, 80g obiadku, 80g musu z jogurtem. Mam nadzieje że jutro przyjdzie krzesełko do karmienia bo już na bujaku jest mi nie wygodnie tak się schylać. nie mogę sobie wyobrazić jakby Natalka chodziła spać o 22. Nie potrafiłabym zrezygnować z wieczoru co mam dla siebie bo w ciągu dnia jak 3h prześpi to dużo. Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-09-14 o 21:45 |
|||||
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene gratuluję ząbków
![]() takja są jakieś deserki z jogurcikiem, ale ja też póki co nie będę podawać, tym bardziej biszkoptów. Po co ma się uczyć złych nawyków (jak mamusia ). Niech owoce wcina.Lenka ma cudne kukuryku na głowie ![]() szymelka dobrze, że już lepiej ![]() blackrose ja Leośkowi nic nie daję ze swojego jedzenia, tzn. bo boję się zakrztuszenia i tego, że jeszcze jest za młody na pewne potrawy Najwyżej daję mu owoc do polizania. A dzisiaj kupiliśmy szklaną tarkę i pierwszy raz daliśmy mu surowe jabłko, ale krzywił się i zjadł tylko 2 łyżeczki, mimo, że jak daję mu possać jabłko, które ja jem, to nie chce się oderwać![]() izunia dobrze wiedzieć...ja zawsze przechylam łyżeczkę Jutro zobaczę jak będzie szło na prosto.Leoś już śpi, ciekawe ile pobudek dzisiaj będzie. Dziewczyny, a Wy te kaszki jak robicie to butelką takie rzadkie podajecie czy łyżeczką? Mi przez butelkę nie szło, więc to się u nas na ostatni posiłek nie nadaje, bo na sen to tylko cycek, no chyba, żeby z butli szło, ale to jakiś chyba smoczek z większą dziurą by musiał być, ale znowu boję się zadławienia. |
|
|
|
#1728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do kaszki to ja robie gęstą i karmię łyżeczką, jedynie jak podaje gluten to wtedy do mleka wsypuje 1 łyżkę kaszy manny (z torebki) to jest to ciut gęściejsze to daje smoczek o szybkim przepływie |
|
|
|
|
#1729 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale super,gratuluję!!!!!!!!!! !!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jesteśmy dzisiaj po szczepieniu. Maja miała byc szczepiona w Polsce 7 września przeciwko żółtaczce,a tu mi powiedzieli,że zaszczepią ją dopiero za miesiąc. Dziś dostała 'ała' przeciwko pneumokokom. Gorączki na szczeście nie ma,ale strasznie była marudna,bo od dwóch dni walczymy z nieziemskim katarzyskiem Kupiłam krople,odciągam ile mogę,ale ciągle jej 'charczy' w nosku :/ Biedna się męczy,nawet porządnie zjeśc nie może ;/ Na dodatek ja też się przeziębiłam...
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas w sklepach sa jogurty na mm od 6 miesiaca, ale wole, zeby mi mleko i obiadki jadla plus owocki niz jogurty i tak malo je... Co do jedzenia lyzeczka to bedzie ciezko, bo ona sama by nie zjadla nic... tzn jadla na poczatku a od kilku dni nie je wiec wciskam Kaszke je z butli, bo jak juz mowilam lzyka by nie zjadla, albo trwaloby to wiecznie
|
|
#1731 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaczęłam liczyć ile Lenka dzisiaj zjadła, no i nie wyszło tego dużo 8 - trochę cyca ok 11 -130 mleka 13 - 3 łyżeczki deserku 16 - 170 obiadku 19 - 100 kaszki 20:45 - cycuś ciekawa jestem co będzie w nocy, bo ubiegłej nocy ciągnęła sobie cyca co 1,5 - 2 godz.
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Oho Leoś właśnie się przebudził. Wzięłam go na ręce, beknął i chyba śpi dalej, tylko kurde na brzuch się przekręcił. Zaraz go odkręcać będę, mam nadzieję, że się nie obudzi. Pozwalacie swoim dzieciom na brzuchu spać w nocy? Ja ciągle mam jakieś opory...
|
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lena obraca sie srednio co 30 minut, plus spaceruje po lozeczku... czasami pospi dluzej na boku, albo pleckach, ale zazwyczaj na brzuchu... tzn dopoki sie nie przekreci spowrotem na plecki itd:POgladam was mamuski i takie laski jestescie, ze szczena opada... ja taka kluska a tu same modelki
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie w końcu doszył smoczki wieloprzepływowe,
jutro zrobię małej mleko z kleikiem, ciekawe czy wypiję, i jak jej to pójdzie przez ten smoczek, tylko nie wiem ile dodać tego kleiku ![]() A kaszkę manna mam z mm i nie wiem jakbym mogła ją zrobić w butli ... ehh
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-09-14 o 22:17 |
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
ja probowalam z tego dac kaszki i mleka( roznej gestosci) i Lenka nie chce z nich pic
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty jak robisz kaszkę do picia?
|
|
#1737 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja gwiazda już się wybudzała- chyba usłyszała, że tatuś wrócił , na szczęście smoczek zadziałał, no ale nie śpi spokojnie i twardo
|
|
#1738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam kaszke/kleik (nie wiem dokladnie, bo nazywaja to cereales) kukurydziana/ny daje 2 i pol lyzki stolowej na 150ml wody+ 5 lyzek mm ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
jak nie jest powaznie chora to jest ok:P hehu mnie pije ze smoczka ale home made Co do smoczka to dzis jak zaczela plakac, bo cos ja bolalo, chcielismy dac smoka, ale zaczela gryzc ten plastik i sie bawic smokiem, chcialam dac zeby se pociumkala(a z dobre 3 tygodnie bez smokaz zyjemy, wczesniej raz na ruski rok) i nie wiedziala co z nim robic... tzn wiedziala ze moze sie nim bawic i zrzucac z lozka
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z 2,5 łyżki to dużo, gęste to jest? bo czytałam w necie żeby od łyżeczki kleiku zacząć ![]() ehhh po 6 miesiącu przejdziemy na mleko nr 2 i wtedy jest tez takie na Dobranoc juz z kleikiem
|
|
#1740 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja ma takie sesje ze smoczkiem, są dni, że go bardzo potrzebuje, a są i takie że go gryzie ze wszystkich stron, przekłada sobie z ręki do ręki - bawi się nim, są też takie, że zupełnie nie jest nim zainteresowana. Teraz jest w wariancie nr 1
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

, a mąż jest z tych, co mówią "niech się stuknie, to zobaczy, że tak nie można robić...." No, ale takie małe dziecko chyba nie rozumie, że nie można nawet jak się stuknie...chociaż nie wiem

Kupiłam krople,odciągam ile mogę,ale ciągle jej 'charczy' w nosku :/ Biedna się męczy,nawet porządnie zjeśc nie może ;/ Na dodatek ja też się przeziębiłam...