|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
spadam się myć - i do wyrka -
Zapomniałabym - przyszedł mi dziś podgrzewacz z aukcji - BabyOno - nówka na gwarancji do kwietnia 2012 za 26zł i jest super - nareszcie nie będę musiała w nocy do kuchni latać ![]() a moja pani zjadła o 16 120ml mleczka - potem aktywna, kąpanie o 17,30 usnęła o 18,30 i spała do 21 to się żegnam na dziś - tż wróći z pracy po 23 to może jeszcze się skusi na "coś" - - słodkich snów dziewczynki Zapałeczka - polecam się na przyszłość Zanetko - moja na butelce ale w ogóle nie ulewa więc nie pomogę - odbija "na sucho" czasem jej tam popłynie strużka po karmieniu i odbiciu ale w sumie to rzadko - najwyżej raz na dzień albo wcale.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-14 o 22:27 |
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Kurcze dziewczyny a gdzie Wy te konkursy wyhaczacie?
![]() iustyna dziś poleciała do Ciebie przesyłka
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
tu na wizażu jakiś czas temu był konkurs na makijaż i wystarczyło ocenić kilka prac, wybrać nagrodę i co 10 osoba wygrywała
z głupa zajrzałam i okazało się że wygrałam ale zastanawiam się kto używa mascary za 140 zl
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
![]() Cytat:
Smyk wykąpany i śpi, mamusia idzie w jego ślady dobranoc!
|
|
|
#2855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a gdzie zajrzałaś, że się dowiedziałaś?
|
|
|
#2856 |
|
BAN stały
|
Żanetko Izuś ma cały czas miękki brzus.Nie steka przy bączkach ani koopie.Leci samo
![]() Zanka,jak to kto?No Zanka ![]() Iustynko no to dostałaś prezent ![]() Mi sie przypomniała sytuacja jak już nie dawaliśmy rady z myszami w domu(po chlebaku nawet łaziły),to rozsypałam trutkę w kotłowni i podeszla jesć ja taka maleńka myszeczka a T. patrzy na mnie jak na wariatkę aja gadam: myszko nie jedz tego,za mała jesteś " i ja zabrałam,wyniosłam na ogród a trutkę spaliłam w piecu. Ator na razie wyłapuje mi muchy i ciumy(ćmy) jak to mówił kiedyś Szymuś. Iza nadal śpi,już 6 godzinę. Ale ja się nie martwię bo wstanie o 12-tej na cyc,potem o 4 na cyc a potem o 8:15 na cyc. |
|
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2859 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
takze trzeba byc twardym aby moc postawic na swoim Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
usmialam sie ale spokojnie moj tez ma odpaly nocne !!!tez mnie czasem maca i przegania zebym malej nie zgniotla ale ja rowniez jestem gorsza hehe :p laskam ai przytulam podszke lub koldre itp rzeczy a mala grzecznie spi w wozku Cytat:
oczywiscie zartuje kazdy dziec jest cudowny nawet Wrzaskunek ![]() Cytat:
boje sie troszke zeby małą dobrze zniosla samo szczepienie a pozniej dzien i noc bu i tez ciekawa jestem ile Karolinka wazy ? zobaczymy my mamy na 13
|
|
#2860 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja ma trzy 50minutowe drzemki przez cały dzień. i sama wtedy nie wiem za co się złapać Cytat:
Do duszy, ani w tym ani w drugim nic niedobry wizaz
|
|
|
#2861 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecię właśnie zasnęło samo w łóżeczku, czas 3 min
Zawsze trwało to troszę dłużej.Dzisiaj byliśmy u babci (mojej mamci) z życzeniami, bo ma dzisiaj urodziny. Domcio był grzeczny. Cookie wiiidzisz jak może brakować nawet marudzenia? ![]() ![]() Zapałeczka dobrze, że poszłaś do lekarza, po opisie też pomyślałam, że jakieś zakażenie się wdało... Mi też ![]() ![]() Cytat:
za uśmiech. Piękne uczucie, co? ![]() Ja polecam Tommee Tippee Bezkonkurencyjne, a testowałam chyba wszystkie dostępne na rynku![]() Cytat:
Ale Lilka potrzebuje w pełni zdrowej mamy, więc głowa do góryMój czasem zjada i 180 ml, a waży gdzieś koło 7 kg ![]() Ja oszukuję go wodą przegotowaną, bo to oszust jest straszny ![]() Pilnuję min 3h. Cytat:
świetnie.Iustyna to Ci kot sprowadza "kolegów" |
|||
|
|
|
#2862 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A biust mam naprawdę nieduży! Słowo ![]() Brawo Jak to dobrze wpływa na samopoczucie, co ![]() Cytat:
![]() Ojej A na czym to polega i co się z tym robi?Cytat:
Mały jeszcze w swoim życiu nie ssał niczego poza moją piersią (i swoją łapką ).A Emilie najpiękniejszy prezent Ci sprawiła, jak widzę Dziewczyny - ta suszarka jest GENIALNA!!!!!!! Nie wiem czy to przypadek czy nie ale Tymek usnął w ciągu minuty przy niej. A wcześniej go usypiałam kołysankami ponad godzinę bez skutku
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobranoc Zaneta mój mały ulewa, raz serkiem raz normalnie... Dzisiaj chcieliśmy wykąpać Domka w wiaderku i był ry niesamowity Musieliśmy go przełożyć do wanienki i był spokój i uśmiech...
|
|
|
|
|
#2864 | ||
|
Rozeznanie
|
Beatka moja Karolcia spi w rozku
jeszcze sie miesci ![]() Cytat:
? ładny ![]() Cytat:
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
No to mnie zaskoczyłaś!!!
|
#2866 |
|
Zadomowienie
|
hek kochane moje
wszystkim serdecznie dziekuje za kciuki sa juz wyniki... BARTUS KOCHANY NASZ JEST ZDROWY bardzo sie cieszymy a czekanie na wynik bylo okropne teraz maly zjadl i spi i ja tez ide.jutro napisze wam co tam u nas. pozdrawiam wszystkich
|
#2867 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Aż mnie ciary przeszły ![]() Tak sie cieszę!!Bardzo ![]() Brumku wodniak znika.Krystian też miał i się wchłonął dość szybko. Jąderko jest przy tym ogromne i nawet bordowe. |
|
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Dziś u nas szczepienie, stracha mam ![]() Musze pochwalić moja córeczke, dziś w nocy pobiła swoj życiowy rekord i zjadła 120ml ![]() W Auchan na promocji sa sloiczki HIPPa- jeden kupujesz drugi za grosz, czyli 3,55 za dwa wychodzi. Wziełam kilka na później |
|
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak poza tym to dzień dobry
|
|
#2870 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ulewanie to też nasz problem, więc serek też mamy... U nas dla odmiany całodzienne ( i całonocne) prawie prężenie się przy bączkach i koopkach (których ostatnio mało i takie jak piszesz). Martwi mnie to wszystko, bo ostatnio coraz większy problem ze spaniem mamy... Najchętniej spałby na moim ramieniu... Ma ktoś tak? Co ja mam robić? Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() za szczepienia!
|
|||
|
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
ja myślałam zawsze że 75A to jest mój ideał i nic więcej z tego nie będzie a przeszłam na 70e ![]()
|
|
|
#2872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
iustynka natka wyjeła mi z ust " że kotek przyprowadza znajomych do domu" zaneta my tez karmimy sie tylko cysiem i tez sie małej ulewa raz mormalnie raz serkiem któraś z dziewczyn pisala ze ulewanie skonczy sie jak dziecko zacznie siadac zanka za wygrana Ty to masz dziewczyno szczęscie ja jedyne co wygrałam ostatnio to płyn micelarny z Bourjois..ale śledze Ci na FB i kiedys zobaczyłam zew weszłas na bonduel i tez przysla mi darmowa torbe Zapałeczka dobrze, że poszłaś do lekarza ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- a tak w ogóle to dzień dobry
|
|
|
|
|
#2873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogło być inaczej Cytat:
za szczepienie.Szkoda że Auchan mam daleko bp fajna promocja ![]() Znalazłam wczoraj fajna oferte sklepu internetowego z różnymi tanimi kosmetykami i perfumami - z darmowa dostawa na paczkomaty24 InPostu - jakby któras potrzebowała cos zakupic to podziele sie linkiem http://www .paatal.pl/ spacja po www
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-15 o 08:47 |
||
|
|
|
#2874 | ||||
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() zaczynam byc na bieżąco, jednak tyłów chyba nie mam szans nadrobić.. u nas mgła okropna, ale słoneczko już sie przedziera ja jednak z zaciągniętymi roletami siedzę bo panowie na balkonie płytki układają i mają mnie na widoku jak np cyca daję Cytat:
Cytat:
w przypadku ptaków one zawsze już martwe byłe ale gryzonie zwykle jeszcze żywe, więc kotkę łapałam i protestującą zanosiłam do domu, a myszkom i innym pozwalałam sobie pójść kotka i tak ich nie jadła (i dobrze) a po co mialy ginąć w męczarniach łapek i trutek nie uznaję na kuny kupiliśmy urządzenie ultradźwiękowe (działa tez na małe zwierząta które powyżej wymieniłam) kuny szybko się wyniosły, bez mordowania Cytat:
bo mnie powiedzieli ze nic sie z tym nie robi, nie smaruje niczym itp, ze samo sie wchłonie ![]() Cytat:
moj Dawid wkrotce po urodzeniu uwielbial otulaczek, ktory jest cienki i go nie przegrzewal, w rozu tez spal ale tylko kilka razy teraz nie lubi byc spętany zasypia ja go przykrywam a on od razu pobudka i nogami wymachuje aż zrzuci z siebie nakryciespętany to byc lubi jak spi na mnie, mocno wtulony wczoraj nabyłam dwa śliczne albumy na zdjęcia Dawida, jako prezent dla babć teraz szukam punktu foto, który zrobi mi dobrej jakości odbitki jednoczesnie nie zdzierając ze mnie skóry
|
|
#2875 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Wczoraj wieczorem mój synek wypił 150 mleczka i myślałam że pośpi dłużej ale gdzie tam pobudka o 1 potem przed 5 i potem już nie chciał spac lezał w łóżeczku i cos tam mruczał a mamusia spała do 7.30 ![]() Carmela ![]() Moniczka Iustyna mój kot kiedyś przyniósł ogromnego szczura mi na urodziny Nerolkajak masz kotka to juz nie powinno byc myszy bo one czują kota
|
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna ja kupuję w www. nocanka.pl - chyba niektóre rzeczy mają nawet taniej, a sprawdziłam już że są ok ![]() Jutro na rossnet będzie kod na chusteczki Pampers, jeśli by któraś chciała
|
|
|
#2877 | |||||||
|
Zadomowienie
|
hej Laseczki
mam do podarowania całe pudełko bebiko 1 kto chce? odpisałam Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja wypuściłam kiedyś około 20 myszy sąsiadowi do zboża nie lubiłam tego sąsiada![]() a raz to mojej Agacie(to mój kotek był) wyciągnełam mysz z pyszczka bo mi tak żal było jak to moja mama zobaczyła to o mało zawału nie dostała i mi mówi TEEEE ten kto od tego jest żeby mi tu myszy łapał![]() ![]() Żanetko jak za mokry to musisz dłużnej piec a jak się kruszy dodaj łyżkę oliwy z oliwek Cytat:
Cytat:
super!!Carmelko za szczepienie trzymam będzie dobrze Sarka to dzielna dziewuszka ejjj chyba na Lady in black całkiem wsysło a Stroneczek też się zgubiła i chelsea
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
ja chce ja ja ja poproszę
bo my aktualnie właśnie na bebiku jedziemy
|
|
#2879 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() no naprawiło się moje dziewczę, ładnie nockę przespała. Ja tez polecam wkładki laktacyjne TT - najlepsze A ja też mam 'nianię' w domu
|
|
|
|
#2880 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane !!!
Pamietacie Stronczka jeszcze? Przepraszam, ze nie zagladalam do Was ostatnio. Ciezko mi bylo sie ogarnac ze wszystkim. Czasu dla siebie mam malo, Wiki jest strasznie absorbujaca. W ciagu dnia malo spi, a kiedy spi to korzystam z czasu i staram sie ogarnac mieszkanie i obiad zrobic. Codziennie tez chodzimy na spacerki, korzystamy z pogody poki jeszcze jest Żoltaczka poszla nam w koncu precz i Wiki nie jest juz zolta. Niestety ponad tydzien spedzilysmy w szpitalu, gdzie miala terapie pod lampami. Nie ominely nas tez problemy brzuszkowo - kupkowe, ale jakos dalysmy rade. Pomogl nam Espmisan. Wiki ma tez plesniawki i stasujemy nystatyne 4 razy dziennie. Nie udalo mi sie nadrobic i pewnie juz nie dam rady. Kilka ostatnich stron postaram sie poczytac zeby wbic sie w "rozmowe". Napiszcie mi tylko prosze jak tam Brida. Kiedy urodzila i jak dzidzius (bo napewno juz do tej pory urodzila, ale na liscie jej nie ma) Sklecilam tez opis mojego porodu. Wstawiam ponizej (troche sie rozpisalam, wybaczcie) Wstawiam tez fotki mojej kruszynki ![]() Opis porodu Wiktoria urodzila sie w piatek 26 sierpnia 2011 o godz. 7.55 rano. Pierwsze skurcze poczulam juz w nocy z poniedzialku na wtorek. Nie byly to mocne skurcze, ale daly sie odczuc. Przez kolejne trzy dni i noce towarzyszyly mi non stop, przy czym dwie ostatnie noce byly one naprawde silne i nie dawaly mi spac. W nocy ze srody na czwartek okolo 2 pojechalismy do szpitala. W moim szpitalu sa dwa oddzialy. Pierwszy to zwykla porodowka, ze wszystkimi sprzetami, z łozkiem porodowym i sala operacyjna, a drugi to tzw Birth Centre gdzie porod odbywa sie calkowicie naturalnie, mile pokoiki, z wlasna lazienka, pilka i materacem oraz basenem do porodu w wodzie. Trafiaja tam kobiety, ktore przechodzily bezproblemowo ciaze, nie ma zagrozen itp. I ja tam trafilam. Mila mloda polozna (wloszka) zbadala mnie i stwierdzila rozwarcie na 1 cm. Powiedziala mi ze moge isc do domu bo na cokolwiek jest jeszcze za wczesnie i wrocic jak odejda wody lub skurcze beda co 3 minuty, albo moga mnie zatrzymac na oserwacje na 4 godziny. Bol tak mi juz dokuczal, ze postanowilismy z mezem zostac. Dali mi jakis srodek przeciwbolowy i kazali sie polozyc. Udalo mi sie zdrzemnac nawet. W tym czasie kilka razy przychodzila polozna i badala tetno dziecka i moje. Okolo godziny 5.30 zaczelismy zbierac sie do domu, bo zgodnie stwierdzilismy ze nie ma sensu dluzej tam tkwic. I gdy tak stalam i czekalam az mi pozwola wyjsc poczulam ze odeszly mi wody. Dziwne to bylo uczucie. Po calej akcji z wodami wrocilismy do domu, gdyz skurcze byly jeszcze za slabe na porod. Okolo godziny 11 we czwartek skurcze juz byly tak silne ze prawie lazilam po scianach. Pojechalismy spowrotem. Tym razem po badaniu polozna stwierdzila rozwarcie na 2 cm. Przyjeli mnie na oddzial. Dostalam ladny pokoik z lazienka i polozna do dyspozycji. Maz byl ze mna. Polozna pokazala mi jak korzystac z Gas and Air (tzw glupi jas) i dostalam zastrzyk z petydryny po ktorym "odlecialam". Lezalam spokojnie jak warzywko i w czasie skurczow pojekiwalam. Co pol godziny przychodzila polozna by zbadac tetno dziecka. Maja tam malego dopplera. ok godziny 18 zbadala mnie polozna i stwierdzila rozwarcie na 5 cm. Zmartwila sie i powierdziala ze akcja bardzo powoli postepuje i ze prawdopodobnie przeniosa mnie na ten drugi oddzial. Mnie juz tak bolalo i bylam tak zmeczona, ze poprosilam w koncu o epidural. okolo 21 w koncu zostalam przeniesiona na drugi oddzial. Tam polozyli mnie od razu na lozko, podpieli KTG i oprocz tego mialam antybiotyk w kroplowce. Za chwile przyszedl anestezjolog (bardzo przystojny mlody slowak) i zaczal przygotowywac mnie do wklucia.W miedzy czasie tlumaczyl mi co bedzie robil, jak to dziala i jakie sa zagrozenia. W koncu znieczulenie zaczelo dzialac. Poczulam jak do kregoslupa wlewa mi sie takie "zimno" i przestaje bolec. Co dziwne moglam ruszac normalnie nogami Maz mi po wszystkim opowiadal jak to wygladalo z boku. Przestraszyl sie nie na zarty tej igly i powiedzial ze on to by sie chyba na to nie zdecydowal. Mnie juz bylo wszystko jedno, chialam tylko by przestalo bolec. Jednoczesnie dostalam oksytocyne. Cala noc spedzilam lezac znieczulona. O 6 nad ranem w piatek rozwarcie bylo juz pelne i zaczelam przec. Okazalo sie, ze Wiktoria jest duza i trzeba jej pomoc wyjsc. Jesli tak sie nie uda to bedzie cesarka. Zabrali mnie na sale operacyjna, tam dostalam kolejna konska dawke znieczulenia i zaczeli mnie przygotowywac. Kazali przec, jednoczesnie lekarz uzywal ssaka. Po okolo 15 minutach o godz. 7.55 urodzila sie Wiktoria. Pokaleczona na buzi przez te instrumenty i w ciezkim szoku. W pierwszej i piatej minucie zycia dostala odpowiednio 2 i 7 pkt Apgar. Po kilku minutach w koncu moglam ja zobaczyc. Polozyli mi ja przy glowie. Lezala cichutko i sie tylko rozgladala swoimi duzymi oczami. W miedzy czasie ja urodzilam lozysko i pozszywali mnie bo musialam zostac nacieta. Kompletnie nic nie czulam, znieczulenie caly czas dzialalo. W koncu zabrali nas na sale poporodowa, gdzie Wiki zostala zwazona, zmierzona i ubrana (4180 gr, 55 cm) Ja dostalam sniadanie i zostalismy we trojke sami. Po okolo 2 godzinach zabrali mnie na oddzial, gdzie zostalam do nastepnego dnia. W sobote popoludniu wypuscili nas do domu. I zyli dlugo i szczesliwie ....
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2011-09-15 o 09:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

i jest super - nareszcie nie będę musiała w nocy do kuchni latać 
- słodkich snów dziewczynki 

i tez ciekawa jestem ile Karolinka wazy

Ale Lilka potrzebuje w pełni zdrowej mamy, więc głowa do góry
Musieliśmy go przełożyć do wanienki i był spokój i uśmiech...
zębole
z chęcią bym się wybrała na jakieś lumpowanie
klask i: