|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
http://allegro.pl/albumdzieciecy-pud...813541342.html ja spiworek zakładam, ale mam taki nie za gruby, kupiłam w 5-10-15 na wyprzedazy, a zakładam bo Sara nienawidzi byc przykryta i wiecznie sie rozkopuje, a troche zimno jest w nocy. W śpiworku elegancko sobie spi. |
|
|
|
|
#2822 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
|
|
|
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
Chodzę do doktora Flisa, ordynatora oddziału gin i poł. w Kolbuszowej, u nas w Mielcu przyjmuje na Wolności, koło stacji Orlen
![]() Fantastyczny gość, mogę go z ręką na sercu polecić. Dzięki niemu nie męczyłam się ani ja ani maleństwo przy porodzie naturalnym, bo i tak bym nie urodziła (jak się potem okazało nawet z 2 powodów) i miałam od razu robioną cesarkę Na prawdę zna się na tym co robi.Od czasu do czasu odwiedzam też doktora Klechę, bo na fundusz przyjmuje, a nie zawsze ma się te pieniądze na prywatną wizytę Ale to tylko w sytuacjach kiedy dokładnie wiem czego chcę...![]() Btw właśnie wróciłam z wizyty od dr Flisa Infekcji się mnie czepiło po ciąży co nie miara... Na leki wydałam ponad 130 zł... Ale cóż, jak mus to mus, oby mi tylko po tych lekach przeszło ![]() A Ty Beatko do kogo chodzisz? ![]()
|
#2824 |
|
Zadomowienie
|
Zapałeczka, a co lekarz powiedział w temacie blizny, skąd ten ból wewnątrz i dyskomfort przy dotykaniu?
|
|
|
|
#2825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kolina maly Co do zaproszen, robilam sama, oczywiscie wzor zgapilam, bo az taka kreatywna nie jestem . W sklepie z roznymi papierami itp kupilam potrzebne kartki takie ozdobne z jednej strony. W wordzie napisalam tekst, kartki przycielam, potem wydrukowalam tekst w srodku. Pierwsza strone nacielam od gory i zagielam formujac kolnierzyk. W pasmanteri kupilam wstazki, zrobilam "muche" i przykleilam pod kolnierzykiem. I zaproszenie gotowe.A w ogole wszystkim dziekuje za pochwaly! Juz nie bede cytowac, bo i tak kochany wizaz nie zacytuje wszystkich Waszych komentarzy. Ale kochane jestescie Biegne pogadac z Antosiem, za pol godziny kapanie. |
|
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żebyś szybko zaleczyła, a co w temacie blizny Ci powiedział?ja chodzę do dr P. Kokota, on przyjmuje w gabinecie na Potockiego, niedaleko Xerimy na Starówce opinie różne o nim ale akurat ja sobie chwalę i chodzę do niego na NFZ bo przyjmuje też w przychodni u mnie i mam niedaleko - no i ma dobre układy z Błaszczakiem więc jak coś to nie ma problemu żeby jakąś konsultacje umówić z nim czy coś, mnie do niego wysłał bo mam dużą torbiel jajnika(tzn teraz się zmniejszyła o połowę już) i groziła mi cesarka i to w sumie tylko dzięki niemu udało mi się urodzić sn - bo dał mi wiarę w siebie że dam radę sama urodzić, porobił badania, usg przed samym porodem, bardzo fajny facet
|
|
|
#2827 |
|
Zadomowienie
|
Aga dziekuje za instrukcje
ja od godziny siedze z fasolką i malym na kolanach (fasolka do kamienia to jeden z najlepszych moich zakupow!) Dawid zasnal podczas karmienia - nie chce by sie obudzil, jak go bede przekladac, mial dzis dzien pelen atrakcji a powinnam teraz posprzatac, mialam w planie umyc podlogi, ale jakas zmeczona jestem wiec to ze "nie chce Dawida przekladac bo sie obudzi" to pretekst tylko ![]() (chociaż te podłogi tak mi w głowie siedzą,że i tak to dzisiaj zrobię bo mnie drażnią )
|
#2828 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() piękna okazja! poważnie!Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ linki do sklepów też? ![]() Cytat:
za wagę ![]() ludzie to jednak czasem są barany...byłam z mamą w Krakowie, musiała iść do lekarza, a że musiałam ją ja zawieźć to zabrałyśmy Adasia. W samochodzie super, ale wysiadłyśmy, cos go tam przestraszyło i się zbudził. A że nagle wybudzony, to włączył syrenę, wzięłam na ręce ale nic nie pomogło. Zaraz baby się tam gapią jakbym dziecko maltretowała, a jedna podeszła i do niego "o jejku, czemu tak płaczesz? pewnie Ci gorąco, pewnie się pić chce"? i spojrzenie na mnie jak pozostałe.... no żesz q...wa...powiedziałam tylko "nie, nie chce mu się", odwróciłam się i poszłam, szkoda stać i gadać. Obcy babsztyl będzie dobrych rad udzielał... oczywiście zaraz się uspokoił i to końca wycieczki był wesolutki
|
|
|
#2829 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo też chcę trochę powowoływać ![]() Jaki uszaty strój ma ![]() Cytat:
To kto jest w takim razie? ![]() Pięknie Ci to wyszło!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u nas dziś marudnie, że hej Tymek jak nie je, to płacze i marudzi. Moja żaba mała
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
co do zdjęć, znalazłam coś takiego: http://www .mydeal.pl/krakow/deal/3120/ usuńcie spację po www
|
|
#2831 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do blizny to lekarz stwierdził, że wszystko okk, tylko mogłam ją nadwyrężyć, w sensie, że np. nosić coś ciężkiego czy coś. I faktycznie, wczoraj się głupia z wózkiem mocowałam ;/ Mam nadzieje, że to przejdzie i że się okaże, że on ma racje... ![]() O doktorze Kokocie nie słyszałam szczerze mówiąc... A na NFZ gdzie przyjmuje i długo się do niego czeka?
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
która z Was ma kota? tak długo i zna się na kocich chorobach? potrzebuję pomocy
|
#2833 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do baby to ![]() co za bzdura pewnie jeszcze głodny bo matka nie wie że trzeba młodego nakarmić jezuuuuuuuuuuuCytat:
Cytat:
kocham to forum czego byś nie potrzebowała to zawsze któraś pomoże buziaki dla Was kochane ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- ja miałam 12 swego czasu strzelaj
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
brumku no ja się właśnie bałam, bo nie widziałam jak te zdjęcia wychodzą i tak tanio, a bardzo ładnie wszystko wyszło
Jestem zadowolona ![]() Shirko
|
#2836 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kalendarze wiszą u jednych i drugich, na każdym miesiącu inne zdjęcia wnuka i z wielką przyjemnością się je ogląda Cytat:
- to jeden z najbardziej udanych zakupów, przeżył dwie ciąże, a teraz też go używam, karmię z nim i w nocy leży na brzegu łóżka i odgradza małą jak śpi z nami
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
macie w okolicy jakiś taki fajny sklep z porządnymi biustonoszami? jak zmierzy na żywo to zobaczysz że prawidłowe D to wcale nie taaaaaka wielka micha
|
|
|
#2838 |
|
Zadomowienie
|
napisz mi co sie dzieje pw
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
aania dzięki za namiry na mydeala
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
dowiedziałam się że wygrałam na wizażu mascarę Diorshow 360
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Shira, zerknij tutaj: http:// maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=11769699204 4816211829.00045c1efb1b90 e69aa60 (spacja!) http:// stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2843 |
|
Wtajemniczenie
|
o jaaaa, ja też chciałam a pewnie nie wygram
![]() Albo mi się mocno wydaje albo moje dziecko zaczyna ząbkować.... Ale na to powinno być zdecydowanie za wcześnie. Dzisiaj mój blokowy kot przyniósł na taras myszkę. Gdzieś upolował, już trzecią. Tamte przyniósł już nieżywe a na tą patrzę a ona żywa i strasznie przestraszona. I co Justynka zrobiła? Tak, właśnie to... zabrałam kota do domu a myszkę odniosłam do lasu On przez 6 lat mieszkał w bloku, nawet nie wiedziałam, że kiedyś mysz upoluje a tu proszę. Bestiaaaa
|
|
#2844 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny nadrobilam was. Co dokapieli wszystkiego wyprobowalismy i nic :/ a tak sie lubil kapac.
Przepraszam,ze nie odpisuje wszystkim ae po prostu padam na pysk. Szymek dzisiaj marudny a jeszcze jak nie spi, intensywnie cwiczymy miesnie szyi. Kulam go na pilce, na kolanach klade, bo jak tylko poloze na podlodze na brzuszku to placz. Zastanawiam sie czy jeszcze nie isc do drugiego neurologa. Brido trzymam mocno za ciebie kciuki. Zanetko spoznione ale najszczersze najlepszego. Ciezko bez tego mojego meza ale jeszcze tylko dwa i pol tygodnia.
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Słodziaczek a jakie ma kłapciate ubranko
![]() U nas też wodniak jąderka Nie, na pewno nie to. Bo to nie jest w środku ucha tylko na małżowinie, na dole..no na tym opuszku. Najpierw były krostki, myślałam, że potówki i później z tego się takie placki zrobiły i teraz ropka. Po ropce zaczęły się łuszczyć i tak jakby schodziły.. Nie wiem. Wow!Ide spać.. nie mam siły, jeszcze plecy mnie napierniczają. Ja chce żeby TŻ już wrócił! ![]() Dobrej nocki |
|
|
|
#2846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to za konkurs był? ja raz na wizażu wygrałam w zeszłym roku zestaw do włosów Timotei do testowania szampon, odżywkę i maskę - ale chyba konkurs z maskarami przegapiłam gdzieś.Cytat:
|
|
|
#2847 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niż miałaby to zrobić kilka dni przed chrztem. Ja nie wierzę w przyjaźń, za dużo razy się zawiodłam.. Cytat:
Ja sprawdzam na nadgarstku żeby nie było za ciepłe ani za zimne Cytat:
![]() Lili nie wkręcaj sobie że to skaza. Ja tak samo robiłam i panikowałam...w kupie widziałam śluz którego nie było i każda krostka to skaza poszłam do pediatry i okazało się uczulenie. Mówię sobie " co sobie wkręcisz to masz " i wkręcałam wszystkie choróbska Poczekaj na wizytę pediatry Teraz podchodzę z dystansem do krostek itd. daje sobie max 3 dni jeżeli coś się pojawi i nie schodzi - idę do pediatry.Carmela mi dzisiaj udało się upolować kombinezony i śpiworki w lumpie ![]() Brumek - Ja zapasy zbieram w nocy, mała teraz przysypia po 6-7h więc moje piersi są pełne i np wczoraj bez laktatora !! odciągnęłam 110ml i tak sobie zbieram nadal udaje Ci się utrzymać Tymka bez smoczka?Shira - od jakiegoś czasu robię Twój chelb i za CHINY nie chce mi wyjść ![]() Marina - najważniejsze że jesteście na swoim ![]() aniaa_20 - I dobrze zrobiłaś, co się będzie wpierniczała babeczka jakaś obca ![]() Zdjęcia - Ja kiedyś dawałam linka, nie pamiętam strony. Jutro poszukam to wkleje. Album - Ja kupiłam taki zwykły aby mogła coś od siebie napisać obok zdjęcia, a na chrzest Emilie dostała taki album świetny! np. napisane moja rączką i trzeba dać zdjęcie rączki. ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- A co u Nas ?! Wczoraj byliśmy na kontroli bioderek, wszystko pięknie idealnie. Jak czekaliśmy na doktorka to Emilie "mówiła" : Eeee, Aaaa. jakby to miało znaczyć : " Idziesz już doktorku" Doktorek przyszedł, zbadał i co i Emilie się zsiurała to miał za to ze musiała czekać ![]() rozszerzał jej nóżki i nic nie płakała. Za 2 miesiące kontrola, mamy oczywiście "nadal" szeroko pieluchować, do tej pory nic nie robiliśmy mimo,że powinniśmy, więc będziemy postępować tak jak dotychczas + noszenie w chuście. Taką wizytę to Ja mogę zrobić każdemu dziecku i zbierać po 30zł a nie 60zł Ale na kontrolną zapisałam się już z NFZ bo to za 2 miesiące dopiero, więc spokojnie jeszcze mnie zapisali. Zaszalałam dzisiaj, kupiłam sobie tuniko-sukienkę + leginsy, i dwie bluzeczki + buciki ![]() Uwielbiam takie kobiecie zakupy ! Pojechaliśmy też do lumpa, bo moja pannica rośnie i nie miałam śpiochów ![]() Wczoraj miałam urodzinki i wiecie co? Emilie otworzyła oczy popatrzyła na mnie i zaczęła "gadać i gadać i się uśmiechać" życzenia mi składała DZIĘKUJE JESZCZE RAZ ZA ŻYCZENIA
|
|||
|
|
|
#2848 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
wzięłam ją w ręcznik papierowy i odniosłam, ze strachu się nie ruszała nie dobry ten mój kot ![]() A zaczynał od znoszenia ważek i żab
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za bioderkaach jak mnie brakuje zakupów w lumpie z chęcią bym się wybrała na jakieś lumpowanie
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bo Ja nie wiem o co chodzi.... tzn domyślałam się że to przez rozwijający się układ pokarmowy, ale czy Wasze dzieci też tak robią, jeżeli nakarmię Emilie ona sobie leży i zachowuję się dosłownie jak żółw, ta szyją tak dziwnie wywija, język wystawia, kręci , do tyłu ją daje, rękami wymachuje itd ( to się dzieje nie raz po odbiciu nawet) po czasie się uspokoi i jak ją np daję do jej łóżeczka to znowu to samo - w sumie nie steka przy tym, ale jakoś to tak dziwnie wygląda...
Jak często ulewają WAM bobaski serkiem?! (karmię tylko piersią ) Nerola doczytałam, że Izunia robi teraz rzadko koopy, ale ma mięciutki brzuszek ? moja jak robiła co drugie karmienie porządne po pachy, potem raz dziennie taką a teraz to tylko takie byle jakie, ale brzuszek ma mięki nie stęka przy bakach, ani niby przy tej swojej koopie... i te koopy nie są już takie jajecznicowate tylko takie bardziej wodniste... Spadam spać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

zębole

Ale to tylko w sytuacjach kiedy dokładnie wiem czego chcę...
Na leki wydałam ponad 130 zł... Ale cóż, jak mus to mus, oby mi tylko po tych lekach przeszło

sama robiłas?
żebyś szybko zaleczyła, a co w temacie blizny Ci powiedział?

Powiedziałam, że to nie pies i żeby mówiła do niego jak do człowieka to może zwróci na nią uwagę 

z chęcią bym się wybrała na jakieś lumpowanie