Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-14, 18:30   #2821
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
A mam pytanie- zakładacie już maluchom śpiworki do spania na noc?

A ten pomysł na album podsunęłaś bardzo ciekawy też muszę pomyśleć nad czymś takim dla dziadków mam nadzieje że sie nie obrazisz za "spapugowanie" pomysłu
Pewnie ze sie nie obraze, tylko poszukaj czegos fajnego, bo mi nic w oko nie wpadło, tylko taki album z dzidziusiem w pudełeczku.

http://allegro.pl/albumdzieciecy-pud...813541342.html

ja spiworek zakładam, ale mam taki nie za gruby, kupiłam w 5-10-15 na wyprzedazy, a zakładam bo Sara nienawidzi byc przykryta i wiecznie sie rozkopuje, a troche zimno jest w nocy. W śpiworku elegancko sobie spi.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 18:31   #2822
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Beatka wystraszyłaś mnie
jutro bedzie położna to popatrzy.......
Wydzielina jest czasem przy zapaleniu ucha, ale może to nie to...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 18:33   #2823
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
a do kogo chodzisz jeśli można zapytać? bo ja też z Mielca
Chodzę do doktora Flisa, ordynatora oddziału gin i poł. w Kolbuszowej, u nas w Mielcu przyjmuje na Wolności, koło stacji Orlen
Fantastyczny gość, mogę go z ręką na sercu polecić. Dzięki niemu nie męczyłam się ani ja ani maleństwo przy porodzie naturalnym, bo i tak bym nie urodziła (jak się potem okazało nawet z 2 powodów) i miałam od razu robioną cesarkę Na prawdę zna się na tym co robi.

Od czasu do czasu odwiedzam też doktora Klechę, bo na fundusz przyjmuje, a nie zawsze ma się te pieniądze na prywatną wizytę Ale to tylko w sytuacjach kiedy dokładnie wiem czego chcę...

Btw właśnie wróciłam z wizyty od dr Flisa Infekcji się mnie czepiło po ciąży co nie miara... Na leki wydałam ponad 130 zł... Ale cóż, jak mus to mus, oby mi tylko po tych lekach przeszło

A Ty Beatko do kogo chodzisz?
Stary 2011-09-14, 18:38   #2824
marzena_S
Zadomowienie

Zapałeczka, a co lekarz powiedział w temacie blizny, skąd ten ból wewnątrz i dyskomfort przy dotykaniu?
Stary 2011-09-14, 18:54   #2825
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Dziewczyny używające wkładek laktacyjnych , macie jakieś swoje sprawdzone typy godne polecenia?

Z moich obserwacji:
Johnson- za bardzo "poduszkowe" i przyklejają się do sutków...
Bella Mama- no coś strasznego.
Lansinoh- jestem w nich zakochana, ale są dosyć drogie (60szt z allegro z przesyłką 35zł, dla porównania za johnsona płaciłam 13zł, a za bella 16 zł)
Ja tez skorzystam z odpowiedzi dziewczyn i wyprobuje te wkladki TT. Johnson dla mnie sa dobrze chlonne, ale tak jak pisalas - przyklejaja sie i potem sutki sa oblebione takimi klaczkami. Beznadziejne sa Baby One, belli.

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
AgaG - sliczne zaproszenia sama robiłas?
podpowiedz jak dziekuje
Kolina maly

Co do zaproszen, robilam sama, oczywiscie wzor zgapilam, bo az taka kreatywna nie jestem. W sklepie z roznymi papierami itp kupilam potrzebne kartki takie ozdobne z jednej strony. W wordzie napisalam tekst, kartki przycielam, potem wydrukowalam tekst w srodku. Pierwsza strone nacielam od gory i zagielam formujac kolnierzyk. W pasmanteri kupilam wstazki, zrobilam "muche" i przykleilam pod kolnierzykiem. I zaproszenie gotowe.

A w ogole wszystkim dziekuje za pochwaly! Juz nie bede cytowac, bo i tak kochany wizaz nie zacytuje wszystkich Waszych komentarzy. Ale kochane jestescie

Biegne pogadac z Antosiem, za pol godziny kapanie.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 19:13   #2826
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Chodzę do doktora Flisa, ordynatora oddziału gin i poł. w Kolbuszowej, u nas w Mielcu przyjmuje na Wolności, koło stacji Orlen
Fantastyczny gość, mogę go z ręką na sercu polecić. Dzięki niemu nie męczyłam się ani ja ani maleństwo przy porodzie naturalnym, bo i tak bym nie urodziła (jak się potem okazało nawet z 2 powodów) i miałam od razu robioną cesarkę Na prawdę zna się na tym co robi.

Od czasu do czasu odwiedzam też doktora Klechę, bo na fundusz przyjmuje, a nie zawsze ma się te pieniądze na prywatną wizytę Ale to tylko w sytuacjach kiedy dokładnie wiem czego chcę...

Btw właśnie wróciłam z wizyty od dr Flisa Infekcji się mnie czepiło po ciąży co nie miara... Na leki wydałam ponad 130 zł... Ale cóż, jak mus to mus, oby mi tylko po tych lekach przeszło

kurcze to nieciekawie z tymi infekcjami... żebyś szybko zaleczyła, a co w temacie blizny Ci powiedział?

ja chodzę do dr P. Kokota, on przyjmuje w gabinecie na Potockiego, niedaleko Xerimy na Starówce opinie różne o nim ale akurat ja sobie chwalę i chodzę do niego na NFZ bo przyjmuje też w przychodni u mnie i mam niedaleko - no i ma dobre układy z Błaszczakiem więc jak coś to nie ma problemu żeby jakąś konsultacje umówić z nim czy coś, mnie do niego wysłał bo mam dużą torbiel jajnika(tzn teraz się zmniejszyła o połowę już) i groziła mi cesarka i to w sumie tylko dzięki niemu udało mi się urodzić sn - bo dał mi wiarę w siebie że dam radę sama urodzić, porobił badania, usg przed samym porodem, bardzo fajny facet

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 19:16   #2827
Kolina
Zadomowienie

Aga dziekuje za instrukcje

ja od godziny siedze z fasolką i malym na kolanach (fasolka do kamienia to jeden z najlepszych moich zakupow!)
Dawid zasnal podczas karmienia - nie chce by sie obudzil, jak go bede przekladac, mial dzis dzien pelen atrakcji

a powinnam teraz posprzatac, mialam w planie umyc podlogi, ale jakas zmeczona jestem wiec to ze "nie chce Dawida przekladac bo sie obudzi" to pretekst tylko

(chociaż te podłogi tak mi w głowie siedzą,że i tak to dzisiaj zrobię bo mnie drażnią )
Stary 2011-09-14, 19:22   #2828
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ostatnio moja teściowa się oburzyła, że ogłupiam tak dziecko i że przez to nie chce reagować na jej głos I że w ogóle telefon leży za blisko dziecka (nie prawda).
Wkurzyłam się nie na żarty i powiedziałam jej, że to ja jestem matką, że to go uspokaja i że nie chce jej słuchać bo nie mówi tylko krzyczy do niego. Poza tym wydaje dziwne odgłosy ta moja teściowa. Na koniec jeszcze dostała po uszach bo zaczęła do niego GWZDAĆ!!!! Powiedziałam, że to nie pies i żeby mówiła do niego jak do człowieka to może zwróci na nią uwagę
masakra...tu co jedna teściowa to lepsza
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Suszarka jest genialna, wczoraj w trybie przspieszonym wgrywałam ją na komórkę Chyba szumi dziecku jak w łonie matki wody i w tym cała tajemnica
gdzieś czytałam że po prostu ten dźwięk dziecko w brzuszku dość często słyszy więc zdąży się przyzwyczaić
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Z dobrych wieści: zrobiłam ponownie jej morfologię, chciałam zobaczyć przed piątkowym szczepieniem czy coś się poprawiło. I na szczęście poziom neutrocytów wzrasta, fajerwerków jeszcze nie ma, ale jest o wiele lepiej jak ostatnio.
to dobrze, oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
przez moje nie chwalenie Zuziaka wszystkie mamy wątkowe swoich dzieci też nie chwalą. Biedne te nasze dzieci, takie niedocenione . Gratuluję snu . Moja znowu się trochę popsuła
mój tylko dziś tak, i podejrzewam że to był wyjątek
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
A zapomniałam Wam napisać wczoraj!!! Mam wynik krzywej cukrowej
Nie mam cukrzycy. Glukoza na czczo 90, a po 2 h 102
to super!
Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Beatko moje 30=te!!!!() urodziny.
piękna okazja! poważnie!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Beatko
jestem wyrodna matka i frytki już jadłam... w ogóle smażone rzeczy jadam,ale Emilie mówi że jej smakuje oo dzisiaj pizze zjadłam bo robiłam na obiad
no to znów jestem wyrodna, bo jem takie rzeczy
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
dwa pytania:
1)o link do tanich fotek chciałam wywołać ktoś pisał ze za 100 była jakaś super cena
2) Brumku ty mówiłaś o biustonoszach że jakieś dobrze dobrane jakaś rozmiarówką podaj mi link bo moja mama by chciała żeby jej dobrać taki fajny cyc-halter
ja co prawda nie Brumek, ale może się nie pogniewacie
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/
linki do sklepów też?

Cytat:

Dawid wazy juz 4270g ten kilogram wiecej odczuwam przy noszeniu

ponizej zdjecie z dzisiejszej krotkiej wizyty u babci
zdjęcie śliczne - piękne ma usta! i za wagę

ludzie to jednak czasem są barany...byłam z mamą w Krakowie, musiała iść do lekarza, a że musiałam ją ja zawieźć to zabrałyśmy Adasia. W samochodzie super, ale wysiadłyśmy, cos go tam przestraszyło i się zbudził. A że nagle wybudzony, to włączył syrenę, wzięłam na ręce ale nic nie pomogło. Zaraz baby się tam gapią jakbym dziecko maltretowała, a jedna podeszła i do niego "o jejku, czemu tak płaczesz? pewnie Ci gorąco, pewnie się pić chce"? i spojrzenie na mnie jak pozostałe....
no żesz q...wa...powiedziałam tylko "nie, nie chce mu się", odwróciłam się i poszłam, szkoda stać i gadać. Obcy babsztyl będzie dobrych rad udzielał...
oczywiście zaraz się uspokoił i to końca wycieczki był wesolutki

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 19:31   #2829
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
2) Brumku ty mówiłaś o biustonoszach że jakieś dobrze dobrane jakaś rozmiarówką podaj mi link bo moja mama by chciała żeby jej dobrać taki fajny cyc-halter
Ja kupuję w sklepie dopasowana.pl, z tym że ja w stacjonarnym, nie przez internet, i tam panie zawsze genialnie doradzą≥ Ale w tym e-sklpeie są te wszystkie modele. Może mama coś dobierze

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Shirko nie chodzi o mnie raczej. Ale ja wywoływałam z tej stronki www.f o t o 4 y o u .pl :P zdjęcia wyszły po 33 grosze plus 7 zł przesyłka i dostarczają do dowolnego punktu w Twoim mieście następnego dnia Dla przykładu wywoływałam 131 zdjęć i zaplaciłam jakoś 50 zł.
A fajna jakość tych zdjęć? Nie są jakieś za jasne/za ciemne/prześwietlone/itp?
Bo też chcę trochę powowoływać

Cytat:
Jaki uszaty strój ma

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Co do zaproszen, robilam sama, oczywiscie wzor zgapilam, bo az taka kreatywna nie jestem. W sklepie z roznymi papierami itp kupilam potrzebne kartki takie ozdobne z jednej strony. W wordzie napisalam tekst, kartki przycielam, potem wydrukowalam tekst w srodku. Pierwsza strone nacielam od gory i zagielam formujac kolnierzyk. W pasmanteri kupilam wstazki, zrobilam "muche" i przykleilam pod kolnierzykiem. I zaproszenie gotowe.
taaa, Ty nie jesteś kreatywna! To kto jest w takim razie?
Pięknie Ci to wyszło!!!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Zaraz baby się tam gapią jakbym dziecko maltretowała, a jedna podeszła i do niego "o jejku, czemu tak płaczesz? pewnie Ci gorąco, pewnie się pić chce"? i spojrzenie na mnie jak pozostałe....
no żesz q...wa...powiedziałam tylko "nie, nie chce mu się", odwróciłam się i poszłam, szkoda stać i gadać. Obcy babsztyl będzie dobrych rad udzielał...
Rozumiem ja Cię to mogło wkurzyć, bo na mnie takie rady i wciskanie nosa do cudzych dzieci dzaiała jak płachta na byka

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Suszarka jest genialna, wczoraj w trybie przspieszonym wgrywałam ją na komórkę Chyba szumi dziecku jak w łonie matki wody i w tym cała tajemnica
Mój mąż nagrał na kompa moje "szszsz" które najlepiej ze wszystkiego uspokaja Tymka

A u nas dziś marudnie, że hej Tymek jak nie je, to płacze i marudzi. Moja żaba mała
Stary 2011-09-14, 19:35   #2830
aania_20
Zakorzenienie

co do zdjęć, znalazłam coś takiego: http://www .mydeal.pl/krakow/deal/3120/ usuńcie spację po www

Stary 2011-09-14, 20:04   #2831
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Zapałeczka, a co lekarz powiedział w temacie blizny, skąd ten ból wewnątrz i dyskomfort przy dotykaniu?
Cytat:
kurcze to nieciekawie z tymi infekcjami... żebyś szybko zaleczyła, a co w temacie blizny Ci powiedział?

ja chodzę do dr P. Kokota, on przyjmuje w gabinecie na Potockiego, niedaleko Xerimy na Starówce opinie różne o nim ale akurat ja sobie chwalę i chodzę do niego na NFZ bo przyjmuje też w przychodni u mnie i mam niedaleko - no i ma dobre układy z Błaszczakiem więc jak coś to nie ma problemu żeby jakąś konsultacje umówić z nim czy coś, mnie do niego wysłał bo mam dużą torbiel jajnika(tzn teraz się zmniejszyła o połowę już) i groziła mi cesarka i to w sumie tylko dzięki niemu udało mi się urodzić sn - bo dał mi wiarę w siebie że dam radę sama urodzić, porobił badania, usg przed samym porodem, bardzo fajny facet
Dziękuję za kciuki

Co do blizny to lekarz stwierdził, że wszystko okk, tylko mogłam ją nadwyrężyć, w sensie, że np. nosić coś ciężkiego czy coś. I faktycznie, wczoraj się głupia z wózkiem mocowałam ;/ Mam nadzieje, że to przejdzie i że się okaże, że on ma racje...

O doktorze Kokocie nie słyszałam szczerze mówiąc... A na NFZ gdzie przyjmuje i długo się do niego czeka?
Stary 2011-09-14, 20:17   #2832
zanka205
Zakorzenienie

która z Was ma kota? tak długo i zna się na kocich chorobach? potrzebuję pomocy

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 20:18   #2833
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Shirko nie chodzi o mnie raczej. Ale ja wywoływałam z tej stronki www.f o t o 4 y o u .pl :P zdjęcia wyszły po 33 grosze plus 7 zł przesyłka i dostarczają do dowolnego punktu w Twoim mieście następnego dnia Dla przykładu wywoływałam 131 zdjęć i zaplaciłam jakoś 50 zł.
niech Bóg Ci to w alimentach wynagrodzi

Cytat:

Btw właśnie wróciłam z wizyty od dr Flisa Infekcji się mnie czepiło po ciąży co nie miara.. Na leki wydałam ponad 130 zł... Ale cóż, jak mus to mus, oby mi tylko po tych lekach przeszło

grzeczna dziewczynka zdrówka

Cytat:
Aga dziekuje za instrukcje

ja od godziny siedze z fasolką i malym na kolanach (fasolka do kamienia to jeden z najlepszych moich zakupow!)
Dawid zasnal podczas karmienia - nie chce by sie obudzil, jak go bede przekladac, mial dzis dzien pelen atrakcji

a powinnam teraz posprzatac, mialam w planie umyc podlogi, ale jakas zmeczona jestem wiec to ze "nie chce Dawida przekladac bo sie obudzi" to pretekst tylko

(chociaż te podłogi tak mi w głowie siedzą,że i tak to dzisiaj zrobię bo mnie drażnią )
typowa baba

Cytat:
masakra...tu co jedna teściowa to lepsza

gdzieś czytałam że po prostu ten dźwięk dziecko w brzuszku dość często słyszy więc zdąży się przyzwyczaić

to dobrze, oby tak dalej

mój tylko dziś tak, i podejrzewam że to był wyjątek

to super!

piękna okazja! poważnie!

no to znów jestem wyrodna, bo jem takie rzeczy

ja co prawda nie Brumek, ale może się nie pogniewacie
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/
linki do sklepów też?

zdjęcie śliczne - piękne ma usta! i za wagę

ludzie to jednak czasem są barany...byłam z mamą w Krakowie, musiała iść do lekarza, a że musiałam ją ja zawieźć to zabrałyśmy Adasia. W samochodzie super, ale wysiadłyśmy, cos go tam przestraszyło i się zbudził. A że nagle wybudzony, to włączył syrenę, wzięłam na ręce ale nic nie pomogło. Zaraz baby się tam gapią jakbym dziecko maltretowała, a jedna podeszła i do niego "o jejku, czemu tak płaczesz? pewnie Ci gorąco, pewnie się pić chce"? i spojrzenie na mnie jak pozostałe....
oczywiście zaraz się uspokoił i to końca wycieczki był wesolutki
aniu dziek wychodzi mi że mama ma 85 D ale coś nie teges bo ona ma cycusie malutkie w D by się utopiły

a co do baby to co za bzdura pewnie jeszcze głodny bo matka nie wie że trzeba młodego nakarmić jezuuuuuuuuuuu

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja kupuję w sklepie dopasowana.pl, z tym że ja w stacjonarnym, nie przez internet, i tam panie zawsze genialnie doradzą≥ Ale w tym e-sklpeie są te wszystkie modele. Może mama coś dobierze

A fajna jakość tych zdjęć? Nie są jakieś za jasne/za ciemne/prześwietlone/itp?
Bo też chcę trochę powowoływać

Jaki uszaty strój ma

taaa, Ty nie jesteś kreatywna! To kto jest w takim razie?
Pięknie Ci to wyszło!!!

Rozumiem ja Cię to mogło wkurzyć, bo na mnie takie rady i wciskanie nosa do cudzych dzieci dzaiała jak płachta na byka

Mój mąż nagrał na kompa moje "szszsz" które najlepiej ze wszystkiego uspokaja Tymka

A u nas dziś marudnie, że hej Tymek jak nie je, to płacze i marudzi. Moja żaba mała
mój dziś nawet do zgody jest ale teraz miał bunt i nie chciał zasnąć po kąpieli ale go za "szyszałam"
Cytat:
co do zdjęć, znalazłam coś takiego: http://www .mydeal.pl/krakow/deal/3120/ usuńcie spację po www

kocham to forum czego byś nie potrzebowała to zawsze któraś pomoże buziaki dla Was kochane

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ja miałam 12 swego czasu strzelaj
Stary 2011-09-14, 20:32   #2834
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:

ja miałam 12 swego czasu strzelaj
napisałam PW

Stary 2011-09-14, 20:37   #2835
Zmalowana
Zakorzenienie

brumku no ja się właśnie bałam, bo nie widziałam jak te zdjęcia wychodzą i tak tanio, a bardzo ładnie wszystko wyszło Jestem zadowolona

Shirko
nie pogardzę

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 20:44   #2836
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
jaka paskudna pogoda! łeb mi zaraz pęknie
a moje dziecko nie przespało w dzień ani minuty w związku z tym moje życie odzyskało sens
podoba mi się Twoje podejście w ostatnich postach

Cytat:

A ten pomysł na album podsunęłaś bardzo ciekawy też muszę pomyśleć nad czymś takim dla dziadków mam nadzieje że sie nie obrazisz za "spapugowanie" pomysłu
Beatko jak szukasz pomyslu na prezent dla dziadków to u nas dziadki byli zachwyceni kalendarzem ściennym ze zdjęciami Filipa - tylko to prezent idealny na święta albo dzień babci i dziadka.

Kalendarze wiszą u jednych i drugich, na każdym miesiącu inne zdjęcia wnuka i z wielką przyjemnością się je ogląda

Cytat:

Ja dziś to samo pomyślałam o moim rogalu z Motherhood - to jeden z najbardziej udanych zakupów, przeżył dwie ciąże, a teraz też go używam, karmię z nim i w nocy leży na brzegu łóżka i odgradza małą jak śpi z nami
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 20:46   #2837
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

aniu dziek wychodzi mi że mama ma 85 D ale coś nie teges bo ona ma cycusie malutkie w D by się utopiły

a co do baby to co za bzdura pewnie jeszcze głodny bo matka nie wie że trzeba młodego nakarmić jezuuuuuuuuuuu
To się tak wydaje tylko macie w okolicy jakiś taki fajny sklep z porządnymi biustonoszami? jak zmierzy na żywo to zobaczysz że prawidłowe D to wcale nie taaaaaka wielka micha

Stary 2011-09-14, 20:49   #2838
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
napisz mi co sie dzieje pw
Stary 2011-09-14, 20:50   #2839
youyou
Zakorzenienie

aania dzięki za namiry na mydeala, właśnie czekałam na coś takiego bo wybrałam prawie 1000zdjęć do wywołania
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 20:51   #2840
zanka205
Zakorzenienie

dowiedziałam się że wygrałam na wizażu mascarę Diorshow 360

Stary 2011-09-14, 20:52   #2841
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
aania dzięki za namiry na mydeala, właśnie czekałam na coś takiego bo wybrłm prawie 1000zdjęć do wywołania
nie ma za co

Shira, zerknij tutaj:
http:// maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=11769699204 4816211829.00045c1efb1b90 e69aa60 (spacja!)

http:// stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html

Stary 2011-09-14, 21:01   #2842
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
O doktorze Kokocie nie słyszałam szczerze mówiąc... A na NFZ gdzie przyjmuje i długo się do niego czeka?
piszę PW

Stary 2011-09-14, 21:29   #2843
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
o jaaaa, ja też chciałam a pewnie nie wygram

Albo mi się mocno wydaje albo moje dziecko zaczyna ząbkować.... Ale na to powinno być zdecydowanie za wcześnie.

Dzisiaj mój blokowy kot przyniósł na taras myszkę. Gdzieś upolował, już trzecią. Tamte przyniósł już nieżywe a na tą patrzę a ona żywa i strasznie przestraszona. I co Justynka zrobiła? Tak, właśnie to... zabrałam kota do domu a myszkę odniosłam do lasu .

On przez 6 lat mieszkał w bloku, nawet nie wiedziałam, że kiedyś mysz upoluje a tu proszę. Bestiaaaa
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 21:31   #2844
Kajool
Zadomowienie

hej dziewczyny nadrobilam was. Co dokapieli wszystkiego wyprobowalismy i nic :/ a tak sie lubil kapac.
Przepraszam,ze nie odpisuje wszystkim ae po prostu padam na pysk. Szymek dzisiaj marudny a jeszcze jak nie spi, intensywnie cwiczymy miesnie szyi. Kulam go na pilce, na kolanach klade, bo jak tylko poloze na podlodze na brzuszku to placz. Zastanawiam sie czy jeszcze nie isc do drugiego neurologa.
Brido trzymam mocno za ciebie kciuki.
Zanetko spoznione ale najszczersze najlepszego.
Ciezko bez tego mojego meza ale jeszcze tylko dwa i pol tygodnia.
Stary 2011-09-14, 21:38   #2845
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Słodziaczek a jakie ma kłapciate ubranko
U nas też wodniak jąderka

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Wydzielina jest czasem przy zapaleniu ucha, ale może to nie to...
Nie, na pewno nie to. Bo to nie jest w środku ucha tylko na małżowinie, na dole..no na tym opuszku. Najpierw były krostki, myślałam, że potówki i później z tego się takie placki zrobiły i teraz ropka. Po ropce zaczęły się łuszczyć i tak jakby schodziły.. Nie wiem.

Cytat:
Wow!

Ide spać.. nie mam siły, jeszcze plecy mnie napierniczają.
Ja chce żeby TŻ już wrócił!
Dobrej nocki
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 21:39   #2846
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Beatko jak szukasz pomyslu na prezent dla dziadków to u nas dziadki byli zachwyceni kalendarzem ściennym ze zdjęciami Filipa - tylko to prezent idealny na święta albo dzień babci i dziadka.

Kalendarze wiszą u jednych i drugich, na każdym miesiącu inne zdjęcia wnuka i z wielką przyjemnością się je ogląda
kolejny super pomysł - dziękuje
Cytat:
a co to za konkurs był? ja raz na wizażu wygrałam w zeszłym roku zestaw do włosów Timotei do testowania szampon, odżywkę i maskę - ale chyba konkurs z maskarami przegapiłam gdzieś.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mój blokowy kot przyniósł na taras myszkę. Gdzieś upolował, już trzecią. Tamte przyniósł już nieżywe a na tą patrzę a ona żywa i strasznie przestraszona. I co Justynka zrobiła? Tak, właśnie to... zabrałam kota do domu a myszkę odniosłam do lasu .

On przez 6 lat mieszkał w bloku, nawet nie wiedziałam, że kiedyś mysz upoluje a tu proszę. Bestiaaaa
odezwały się w nim dzikie pierwotne instynkty a ja się boje mysz - jedyna rzeczy która mnie przeraża i brzydzi - żadne tam robactwo, pająki, itp - tylko myszy

Stary 2011-09-14, 22:02   #2847
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
no ale dziewczyny powioedzcie szczerze potrafiłybyście później z taka kolezanka gadać szczerze o swoich tajemnicach dzieciach ??
teraz jedyne co to moge z nia o pogodzie pogadac
boshe jaka ja jestem naiwna ile razy jeszcze w doope dostane
bo to juz nie pierwszy raz zawiodłam sie na kims (kolezanka0
Może i lepiej że od razu zrezygnowała z takiej oferty,
niż miałaby to zrobić kilka dni przed chrztem.
Ja nie wierzę w przyjaźń,
za dużo razy się zawiodłam..

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

ach i pytanie
po odmrozeniu takiego pokarmu, należy je podgrzać?, jesli tak to do jakiej temp.?
Tak podgrzewam.
Ja sprawdzam na nadgarstku żeby nie było za ciepłe ani za zimne

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
hej dziewczyny nadrobilam was. Co dokapieli wszystkiego wyprobowalismy i nic :/ a tak sie lubil kapac.
Przepraszam,ze nie odpisuje wszystkim ae po prostu padam na pysk. Szymek dzisiaj marudny a jeszcze jak nie spi, intensywnie cwiczymy miesnie szyi. Kulam go na pilce, na kolanach klade, bo jak tylko poloze na podlodze na brzuszku to placz. Zastanawiam sie czy jeszcze nie isc do drugiego neurologa.
Najważniejsze że mąż wraca

Lili nie wkręcaj sobie że to skaza. Ja tak samo robiłam i panikowałam...w kupie widziałam śluz którego nie było i każda krostka to skaza poszłam do pediatry i okazało się uczulenie. Mówię sobie " co sobie wkręcisz to masz " i wkręcałam wszystkie choróbska krostki - skaza, ulewanie - nietolerancja laktozy, wodnista koopa - beigunka i tak w kółko...sama siebie nakręcałam Poczekaj na wizytę pediatry Teraz podchodzę z dystansem do krostek itd. daje sobie max 3 dni jeżeli coś się pojawi i nie schodzi - idę do pediatry.

Carmela mi dzisiaj udało się upolować kombinezony i śpiworki w lumpie ale chce takie misiowaty, więc będę szukała

Brumek
- Ja zapasy zbieram w nocy, mała teraz przysypia po 6-7h więc moje piersi są pełne i np wczoraj bez laktatora !! odciągnęłam 110ml i tak sobie zbieram nadal udaje Ci się utrzymać Tymka bez smoczka?

Shira - od jakiegoś czasu robię Twój chelb i za CHINY nie chce mi wyjść jak nie za mokry w środku to się rozpada...nie wiem o co chodzi

Marina
- najważniejsze że jesteście na swoim

aniaa_20 - I dobrze zrobiłaś, co się będzie wpierniczała babeczka jakaś obca

Zdjęcia - Ja kiedyś dawałam linka, nie pamiętam strony. Jutro poszukam to wkleje.

Album - Ja kupiłam taki zwykły aby mogła coś od siebie napisać obok zdjęcia, a na chrzest Emilie dostała taki album świetny! np. napisane moja rączką i trzeba dać zdjęcie rączki.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

A co u Nas ?!

Wczoraj byliśmy na kontroli bioderek,
wszystko pięknie idealnie.
Jak czekaliśmy na doktorka to Emilie "mówiła" : Eeee, Aaaa.
jakby to miało znaczyć : " Idziesz już doktorku"
Doktorek przyszedł, zbadał i co i Emilie się zsiurała
to miał za to ze musiała czekać
rozszerzał jej nóżki i nic nie płakała.
Za 2 miesiące kontrola,
mamy oczywiście "nadal" szeroko pieluchować,
do tej pory nic nie robiliśmy mimo,że powinniśmy,
więc będziemy postępować tak jak dotychczas + noszenie w chuście.
Taką wizytę to Ja mogę zrobić każdemu dziecku i zbierać po 30zł a nie 60zł
Ale na kontrolną zapisałam się już z NFZ bo to za 2 miesiące dopiero,
więc spokojnie jeszcze mnie zapisali.

Zaszalałam dzisiaj,
kupiłam sobie tuniko-sukienkę + leginsy,
i dwie bluzeczki + buciki
Uwielbiam takie kobiecie zakupy !

Pojechaliśmy też do lumpa,
bo moja pannica rośnie i nie miałam śpiochów

Wczoraj miałam urodzinki i wiecie co?
Emilie otworzyła oczy popatrzyła na mnie i zaczęła "gadać i gadać i się uśmiechać"
życzenia mi składała ona jest cudowna !!

DZIĘKUJE JESZCZE RAZ ZA ŻYCZENIA

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 22:08   #2848
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Przypomnisz co mówił neurolog? Co nie tak z szyjką? Dwa tygodnie szybko zlecą

Cytat:
odezwały się w nim dzikie pierwotne instynkty a ja się boje mysz - jedyna rzeczy która mnie przeraża i brzydzi - żadne tam robactwo, pająki, itp - tylko myszy
ale ona była tak malutka i tak przestraszona
wzięłam ją w ręcznik papierowy i odniosłam, ze strachu się nie ruszała
nie dobry ten mój kot
A zaczynał od znoszenia ważek i żab
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 22:20   #2849
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Wczoraj byliśmy na kontroli bioderek,
wszystko pięknie idealnie.
Jak czekaliśmy na doktorka to Emilie "mówiła" : Eeee, Aaaa.
jakby to miało znaczyć : " Idziesz już doktorku"
Doktorek przyszedł, zbadał i co i Emilie się zsiurała
to miał za to ze musiała czekać

Pojechaliśmy też do lumpa,
bo moja pannica rośnie i nie miałam śpio
za bioderka

ach jak mnie brakuje zakupów w lumpie z chęcią bym się wybrała na jakieś lumpowanie

Stary 2011-09-14, 22:22   #2850
zanetaa88
Zakorzenienie

Dziewczyny bo Ja nie wiem o co chodzi.... tzn domyślałam się że to przez rozwijający się układ pokarmowy, ale czy Wasze dzieci też tak robią, jeżeli nakarmię Emilie ona sobie leży i zachowuję się dosłownie jak żółw, ta szyją tak dziwnie wywija, język wystawia, kręci , do tyłu ją daje, rękami wymachuje itd ( to się dzieje nie raz po odbiciu nawet) po czasie się uspokoi i jak ją np daję do jej łóżeczka to znowu to samo - w sumie nie steka przy tym, ale jakoś to tak dziwnie wygląda...

Jak często ulewają WAM bobaski serkiem?! (karmię tylko piersią )

Nerola doczytałam, że Izunia robi teraz rzadko koopy, ale ma mięciutki brzuszek ? moja jak robiła co drugie karmienie porządne po pachy, potem raz dziennie taką a teraz to tylko takie byle jakie, ale brzuszek ma mięki nie stęka przy bakach, ani niby przy tej swojej koopie... i te koopy nie są już takie jajecznicowate tylko takie bardziej wodniste...

Spadam spać

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości