|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
A może spróbuj poszukać tej kaszki w jakimś sklepie internetowym lub na allegro?
|
|
#1772 |
|
Wtajemniczenie
|
szymelka ale TT w rossmanie?
szukacie kaszy mannej bez gotowania i bez mm? To ja mam taką z Bobovity ale niestety wieloowocowa że trzeba dodać mleko. Kupiłam ją w auchanie |
|
|
|
#1773 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
Cytat:
![]() Cytat:
ale tylko łyżeczkę, więc chyba mu nic nie będzie, z resztą już dwa tyg je tak i nic mu nie jest![]() my też uzywamy tych smoczkow wieloprzepływwych, a te do kaszki mam gdzieś schowane ale muszę już wyjąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mojemu też sie często ulewa na brzuchu ale jeszcze nigdy w tej pozycji się nie zakrztusił glosiki poszly |
||||
|
|
|
#1774 | ||
|
Rozeznanie
|
http://a01.cdn.a.pl/zdjecie-543003/b...g-Product2.jpg
taka ta kaszka ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
u mnie w auchanie nie było
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
witam nadrabiam was i nadrobić nie mogę dziś pierwszy raz sama będę gotować małemu zupkę z królikiem zobaczymy co wyjdzie z tego hehe ![]() potem się odezwę
|
#1776 | |
|
Rozeznanie
|
na allegro też jest bezmleczna:
http://allegro.pl/holle-pszenna-kasz...771448494.html czyli jednak są takie kaszki - trzeba dobrze szukać ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]() a jaki masz przepis??
|
|
#1777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przepis na zupkę: Składniki: - marchew - ziemniak - por - mięso z królika - kleik ryżowy - olej sojowy lub oliwa - pietruszka Sposób przygotowania: Ugotować osobno mięso i warzywa. Zmiksować wraz z wywarem z jarzyn, podgrzać i dodać olej, wymieszać z kleikiem aż do otrzymania pożądanej konsystencji.
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
drogie te kaszki
![]() \ marta- ale ktoś widział go w tym ubranku, czy tylko tak sobie wyobrażają? izunia- współczuję nerwowej sytuacji kasienkakg- a jaki to czytnik ebookow? kindle może? nieźle zapłaciliście za bilety, ale ważne,z eby być z rodzinka Nadia już teraz coraz szybciej pelzakuje, "łazi" po domu, musiałam wstawić zaślepki w gniazdka, bo wczoraj się dobierała do jednego z nich. dwa razy tez wstała do raczkowania,a le an razie nie wie, co dalej. a dzis dostrzegłam, ze juz drugi ząbek wyszedł
|
#1780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1781 |
|
Wtajemniczenie
|
szymelka ile tego pora dajesz? Bo ja się zastanawiłam ostatnio czy mogę dać i ile? I z pietruszką to samo.
tracionera gratulacje dla Nadii
|
|
|
|
#1782 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie daję nic z "dorosłego" jedzenia i raczej jeszcze przez dłuższy czas nie podam, bo nie jestem zwolenniczką takiego podkarmiania ale dałam possać jabłko i nektarynkę i polizać banana - oczywiście ja trzymałam, no i jeszcze trochę sorbetu na koniec łyżeczki Cytat:
a mąż biedna rybka to już w ogóle bedzie miał przechlapane, jak po pierwszej wizycie u ginekologa w ciąży powiedziałam mu, że termin na kwiecień, to pierwsze jego słowa: "o nie, znów baran" ![]() Cytat:
ale dziś już pewnie jest lepiej, bo gorzej być nie może ![]() co wymyśliłaś z tą sukieneczką? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dzięki za przypomnienie, dziś tak spróbuję, zobaczymy co mały na toCytat:
od dwóch miesięcy tak mu się poprzestawiało, że inaczej niż na brzuchu nie zaśnie, a jak przyśnie przy karmieniu i odłożę go na plecy albo na boczek to do tej pory będzie się kręcił, wiercił i marudził aż się obruci na brzuch, no i tak spokojnie może i 7h przespać ![]() u nas stale wariant 1, aż się boję co to będzie jak przyjdzie czas na odstawienie smoka |
|||||||
|
|
|
#1783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super z tymi zebolami, u nas jakos wyjsc nie moga:P Takie glupie pytanie, wstawala tak jak Lenka, czy jakos inaczej, bo nie wiem czy sie spodziewac Leny raczkujacej za kilka tygodni, czy to jeszcze nie to... Cytat:
.Spalysmy od 20.45 przebudzila sie jakos o 23.30, ale zasnela sama. Pozniej obudzila sie o 2, chyba uderzyla sie o barierki... wzielismy ja do lozka, tz chial jej dac troche mleka ale zjadla 10ml i padla. Wstala o 6.30 i sie bawila grzecznie, mnei obudzila dopiero o 7. Dalismy mleko (80ml), ale nie zasnela. Przypelzala do Tzta, ktory ja przytulil i zasnela. Ja z lena obudzilysmy sie w koncu o 10. Jedzenie jak zwykle poszslo w las.
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy za gratulacje
Cytat:
moze to skok?
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze i skok... nie wiem, ale mam nadzieje, ze za niedlugo bedzie spala tak jak wczesniej. Dobrze, ze Tz wstaje do malej. Najdziwniejsze jest to, ze ona przez sen, albo jak tylko sie rozbudzi w nocy przewraca sie, pelza... wyglada jakby cos ja wkurzalo...
|
|
#1786 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tity, iza, szymelka, izunia współczuję nocy, u nas też dziś beznadziejne spanie, nie wiem co z tym moim dzieckiem, najpierw parę nocy rewelacyjnych, a potem kilka beznadziejnych ![]() wczoraj nie mógł zasnąć, poszedł spać dopiero o 22, pobudka z płaczem i jedzenie było już o 00.30, potem odłożyłam do łóżeczka, ale znów wiercenie i jęczenie przez sen, więc i ja prawie nie spałam, o 3.30 znów płacz i jedzenie, więc już położyłam go między nami, ale on ani myślał spać i zaczął gadać. Po kilkudziesięciu minutach w końcu zgasiłam po prostu lampkę i zasnęłam i on chyba w końcu też, bo jak się przebudziłam to spał. A o 6.30 znów pobudka z płaczem. To chyba skok się zaczyna w dzień też jest maruda nie do zniesienia, jak tylko mu coś nie pasuje to płacz i przeraźliwy krzyk ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a i jeszcze na końcu do miksowania wsypuję troszkę natki piertuszki...
|
|
#1788 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na usprawiedliwienie napisze tylko tyle,ze przeliczam tylko te wieksze kwoty ![]() Cytat:
hmmm nie pomyslalam o tym! Musze im jednak powiedziec wczesniej niz planowalam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no troche drogo, ale w zeszlym roku bylo prawie 2 razy drozej marta - a moze ubierz synka i zrob mu zdjecie. Czasami na zywo nie wyglada cos rewelacyjnie, ale na zdjeciach cudeńko! Dziewczyny zapomnialam podziekowac tym, ktore dodaly mnie i moge ogladac albumy Lulam Lile do snu, napisze wiecej pozniej
|
||||||
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja sis kupilam mi te smoczki TT vari flow w UK, mozna kupic w mothercare, albo jakimkolwiek supermarkecie ![]() http://cdn.webshopapp.com/f/zz4vde/t...0-vari-flo.jpg tutaj wyglad:P
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-15 o 13:23 |
|
|
|
|
#1790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szymelka dziękuję za przepis ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Przymierzam się do robienia tych słoiczków na zimę z owocami i zupki ale czytam na necie, że bez cukru mogą się nie trzymać. Czy któraś z was robiła może?
04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2011-09-15 o 14:39 |
|
|
|
|
#1791 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
kasienkakg sukieneczka bardzo ładna, na dodatek polskiej firmy i co ważne nie z poliestru za który krzyczą sobie 100 i wiecej ( paranoja) niestety za mała, nie wiem muszę coś wymyslic ale mała chora i nie wychodzimy, mąż wraca późno i jutro też, został weekend żeby coś załatwić
marta27 wiesz, mnie juz te chrzciny zaczęły denerwować, chcę juz po! jeszcze musimy sie wyspowiadać a nie lubie czegos musieć iizabela ja kupuję Kupca kaszę manną błyskawiczną, gotuje się 3 min ale w mikrofali jest to jakieś 30 sek ![]() izunia 233 musieliście sie nieźle nastraszyć, brawa za szybka reakcję tra gratulujemy drugiego ząbka!!! kasiunia no gorzej nie jest ale i nie lepiej Alergolog może nas przyjąć w połowie m-ca grudnia , na leki wydalismy juz 70 zł plus Nutramigen2 53 , straszne wydatki związane z chrztem, których juz mam powyżej uszu - mała chyba w bodziaku pójdzie! Straszna maruda dzisiaj, objadków nie chce jeść, łaskawie zjadła 1/3 słoiczka gruszki. Wczoraj przyszła Bobovita, nie wiem po co mi te kaszki na mm :-/ Ja też maruda dzisiaj, wybaczcie. |
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
W sobotę się przeprowadzamy, większość rzeczy już przewieziona do nowego mieszkania i jutro będę rozpakowywać. Mam nadzieję że się pomieścimy Okazuje się że moja kawalerka była wyjątkowo pakowna Najgorsze że na razie nie będę mieć netu, dopiero zamówiliśmy laptopa a potem i tak muszę czekać do października. Nie wiem jak Was potem nadrobię ![]() Nika, super że wszystko jest ok Izabela, świetnie że pobyt udany a Idalka jest śliczna Czarna, obyś się szybko zaaklimatyzowała Zurawinka, śliczne fotki Castia, dobrze że już po wszystkim, oby alergia nie wróciła Kasiunia, co za cham porysował Wam maskę ![]() Szymelka, straszna historia z tym poparzeniem, ja zawsze wiedziałam tylko żeby schładzać zimną wodą i nie znałam patentu z mydłem. Sama się poparzyłam we wczesnym dzieciństwie i zostały mi dwie blizny na ręce. Izunia, okropne całe szczęście że byliście obok |
|
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, czy mogę Was prosić o wsparcie ? Sporo z Was już oddało głosy, ale może jest ktoś kto jeszcze by nam pomógł ![]() http://www.bobovita.pl/galeria_przebojowe_lato/985
|
|
#1795 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja dzisiaj
![]() Mam dziś straszny kocioł,ja wyszłam z domu o 10:30 to wróciłam niedawno. Lilka miała dziś szczepienie,strasznie dzielna ta moja córa Nie zapłakała nawet tylko się uśmiechała do pielęgniarek Stwierdziły,że życzą sobie więcej takich małych pacjentów![]() Teraz trochę marudzi,ale póki co nie ma tragedii ![]() Spróbuje was doczytać,ale chyba dopiero wieczorem,bo mam mnóstwo roboty w domu i w dodatku muszę Tżtowi placek upiec,bo jutro ma ostatni dzień na starym stanowisku.Sama jestem do wieczora,a Maruda czeka
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
odważna z niej dziewczyna ![]() Maja śpi ale to bardziej czuwanie niż spanie bo co chwilę się budzi i muszę iść pogłaskać po główce.
|
|
#1797 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I jak zupka wyszła?? co do owoców to przypomniało mi się, że niedawno w dd tvn była eko mama i robiła powidła z owoców bez cukru - ekologiczne pakowała je do słoików i wekowała, więc powinny dać radę bez cukruCytat:
dla Lili za odwagę!!A jakie ciasto robisz?? coś dobrego bym zjadła ![]() Maja maruderka śpi od 17:30 - myślałam, że się zdrzemnie tylko, a ta konkretne spanie sobie urządziła. Ciekawa jestem o której ją położymy i jaka nocka będzie jak teraz się wyśpi...
|
|
#1798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kla ski:Wlasnie wlozylam Lene pierwszy raz do kojca i od razu zaczela probowac robic krok na czworaka. Przesunela jedna nozke do przodu, ale nie dala rady z raczka:P Probowalam dac Lenie banana tzn zblendowanego i zapomniala jak sei je, jezor do gory i plucie i smianie sie
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-15 o 19:40 |
||
|
|
|
#1799 |
|
Rozeznanie
|
Krystianek wzial nozki do buzi
|
|
|
|
#1800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo, ale fajnie tajka, no to jeszcze trochę i nadchodzi zniszczenie brawo!![]() cora, brawa dla dzielnej Lili! a mnie się dziś Krzyś dał we znaki, czekałam już na TŻ jak na zbawienie! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

ale tylko łyżeczkę, więc chyba mu nic nie będzie, z resztą już dwa tyg je tak i nic mu nie jest
zobaczymy co wyjdzie z tego hehe 

ale dziś już pewnie jest lepiej, bo gorzej być nie może
mała się nie najada, dobrze że mamy już inną alternatywę tylko że ona tak lgnie do cycusia dostawiam ją czesto może coś się ruszy w koncu 

.
kla ski: