|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Witaj Stronczku
|
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
WIKTORIA mega słodka pyzunia
|
|
|
|
#2883 |
|
Zadomowienie
|
Stronczek
dla dzielnej mamusi i córeczki u mnie tez był przystojny lekarz ![]() Elika śliczna córeczka i no fajna niańka
|
|
|
|
#2884 | |
|
Wtajemniczenie
|
No co TY "mowisz" ??? Oj Biedulka
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2886 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane.
A wiecie, że ja jeszcze nie opisałam mojego porodu Kurde, zupełnie mi to z głowy wyleciało Poza tym proszę o baty, bo właśnie zjadłam do kawy wafelka i dwa cukierki michałki a jestem na diecie i mi kategorycznie nie wolno ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj mi się dziecko zepsuło Do godziny 15tej było po staremu: mało spał i trzeba było do niego mówić, śmiać się, stroić miny i takie tam. Dosłownie miał dwie drzemki po 15-20 minut.O 15tej jak tylko wyjechaliśmy na zakupy zasnął i spał do 18tej. Zaznaczę, że jadł o 13tej ![]() O 18tej zjadł i znowu kima do 21ej. Myślałam, że noc mam z głowy a Dominik po kąpieli zaczął zasypiać przy wycieraniu I jak zjadł to miałam go z głowy do 2.50. Samo usypianie trwało 3 minuty. ![]() Ciekawe jak będzie dziś
|
#2887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jakoś mało dziś piszecie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaka słodka, puchata niania Stronczu, witaj Super że uporałyście się z żółtaczką i że już dosżłyście do siebie po trudach porodu Bo faktycznie bardzo się wymęczyłyście obie...
|
|
#2889 |
|
Zadomowienie
|
Najlepszego
Ech myślałam że masz urodziny bo jakoś nie nadrabiam Ja mam i dużo się nie zmienia ![]() Dotarła przesylka?
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-09-15 o 10:45 |
|
|
|
#2890 |
|
Zadomowienie
|
witaj stronczek - Wiktoria slodziuchna
dzielna mama z iebie, taka duza dziewczynke urodzilas ![]() ellika, slodka niania ![]() ja u mamy mam na razie takie nianie, ze wzgledu na brak balustrad na schodach boje sie je brac do siebie, ze podczas galopad pospadaja jacieeeee, ja tez nie opisalam swojego porodu
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Prawda
a mina pani w "zwykłym" sklepie - bezcenne "Dzień dobry, czy macie Państwo biustonosze 70d?" (żeby jej E nie straszyć na początek ) - spojrzenie na mnie - "ale D to jest taaaaaka wielka miska!..... ale mamy 75b, będzie dobre" ![]() ![]() ![]()
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Może którejś Mamusi się spodoba
http://allegro.pl/nowosc-samozamykaj...html?source=oochyba się skuszę :P
|
#2893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za szczepienie |
||
|
|
|
#2894 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
znam z autopsji tylko ja nosze 65F, to wyobrazcie sobi szok ekspedientej, jak szukam po sklepach biustonosza na ogol slysze, ze w ogole nie ma takiego rozmiaru na rynku ! i proponuja mi 75D albo 80C |
|
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a u nas kolejna noc MARZENIE, zasnął ok 22 , obudził sie przed4 dałam smoka, przykryłam kocykiem i spał do 6
|
|
|
|
|
#2896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale fajne i pomysłowe |
|
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne, ale facet ma bez wzorów tylko różowe albo niebieskie więc się nie opłaca bo są tańsze tu: http://allegro.pl/nowosc-samozamykaj...822361346.html
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Dziękuje Wam za wszystkie ciepłe słowa... jak zwykle można na Was liczyć ![]() Byłam wczoraj na kontroli u gin i..... nadszedł koniec mojego karmienia ![]() Dostałam Bromergon, właśnie siedze zawinięta bandażem... Najgorsze jest to, że tyle walczyłam o pokarm i co? mam pokarm a nie mogę karmić przed chwilą w 4 min ściągnęłam 220ml laktatorem i to tylko dla ulgi..... i poszło do zlewu...... Dodatkowo rozmawiałam z gin o antykoncepcji i póki co żadnych wkładek nie wolno po cesarce, a przy padaczce wskazane są tabsy, bo leki na epilepsje podnoszą poziom prolaktyny i trzeba to normować tabsami.... dostałam OC-35, stosowała/stosuje któraś? Po ginie bylismy w szpitalu u chirurga - 2 godz w poczekalni.... palec na szczęście nie jest pęknięty, ale musieli mi przepalać paznokcia.. rozgrzana do czerwoności szpila i wpakowali w paznokcia - to ja już wolę dzieci rodzić! później ściskali żeby ta krew wyszła no masakra.... boli mnie palec jak cholera, nawet pieluchy Lili nie mogę zmienić..... A dziś rano wizyta u pediatry bo Lilce od dwóch tyg nie przeszedł katar, nie pozwoliłam jej zaszczepić z tym katarem... dostała jakieś robione krople z antybiotykiem i zobaczymy......mamy już nie odciągać ani nie psikać solą morską..... i się bidula męczy z tym katarem... Doła ciąg dalszy.... Nie mogę karmić własnego dziecka... nie mogę jej przebrać.... nie mogę jej przewinąć.... nie mogę jej podnieść przez to stłuczone ramię po ataku........... co ze mnie za matka.............. :pro si:ide... nie smęce już..... |
|
|
|
#2899 |
|
Wtajemniczenie
|
te gryzaki też fajne
http://allegro.pl/nowosc-gryzak-mali...810329802.html |
|
|
|
#2900 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli normalne ?! Cytat:
tylko że tego jest nie wiele... Cytat:
jeszcze tak cudownie na mnie patrzyła ! Cytat:
ulewa chyba mniej za to serkiem wydaje mi się że więcej ![]() we wtorek idziemy na szczepienie to zobaczymy ile waży ]Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Któraś tutaj podawała linka z misiem którego kładzie się na brzuszek i w środku ma termofor czy jakoś tak to się nazywa. Ja go zakupiłam, ale póki co sobie leży ![]() Cytat:
Sliczna ta niania!! Dobrze, że jesteś Byłaś naprawdę wytrzymała przy porodzie, w sumie czytam czytam i 3 dni rodziłaś ? licząc od skurczy? Wiktoria jest prześliczna !! Cytat:
I tak smoka jak spadnie biorę do buzi i "myję" Moja Emilie po raz pierwszy długooooooo ogląda grzechotkę, a tak się bałam że nie będzie na to zwracać uwagi ![]() i sie uśmiechaa Wkładki laktacyjne - używam tych rossmanowskich, dla mnie są ok Nie leje się ze mnie dużo więc nie narzekam. Cena 30sz 6zł - bywa promocja że sa za 4,50 ![]() Zdjęcia - www. fotoas24.pl z tej strony wywoływałam zdjęcia. |
||||||||
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo gryzak też fajny
)Zanetko pewnie że gadżet, mi się przydaje na dworze bo jak go biorę np. na rękach to on zachwycony światem otwiera paszczę a smok leci :P albo na klatce schodowej.
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
Agulaabar
kochana wyobrażam sobie co czujesz. Pamiętaj że nic nie robisz złego, jeżeli miałabyś karmić to przecież byś jej zaszkodziła, a ona pewnie lgnie do Ciebie bo czuje że się zamartwiasz, na pewno zrozumie, że nie możesz jej teraz nosić itd. Popatrz ile jeszcze dni przed Tobą do noszenia.. Nie zamartwiaj się bo to jeszcze pogorszy Twoje samopoczucie a to nie wróży nic dobrego, bo wtedy organizm nie umie tak dojść do siebie szybko.Jesteśmy z Tobą
|
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
normalne
agulaaabar, trzymaj się kochana! nacierpiałaś się dziś w tym szpitalu ![]() jadę zaraz do pediatry z Adasiem na kontrolę, i sprawdzenie wyników...mam nadzieję że mu morfologia wyszła dobrze....
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko wróci do normy kochana |
|
|
|
|
#2905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Misia-termofor ja podawałam. Używamy, tylko mniej wody leję, żeby nie był za ciężki. Pomaga, ale też nie na długo. Dziś mam zamiar kupić kropelki bobotic. Może choć trochę pomogą. Stosował ktoś? A mojemu w nocy zachciało się rozmawiać i wyrwał mu się głośny śmiech. Czyżby tak mu się podobało, że mama pieluszkę zmienia?
|
|
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
mamad1 my używaliśmy bobotic
Wydaje mi się, że nawet lepsze od sab simplex.
|
#2907 |
|
BAN stały
|
Sygine dziekuje pieknie za przesyłkę!!!!
Mam Cookie ja juz nie chodzę po naszych sklepach bo jak proszę o 65 GG,to patrzą jakbym co najmniej z wariatkowa wyszła i twierdza,ze nie matakich a biustu nie mam tak ogromnego.Nie ma to jak pojecie tych pań. |
|
|
|
#2908 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2909 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Kochane
![]() U nas nocka cud miód i orzeszki, Domek wstał po 9, ja zdażyłam włoski sobie zafarbować ![]() Sama byłam zaskoczona, bo byłam pewna że mu się spodoba. Zaczął wstawać na nóżkach i płakać Może dlatego, że był "troszkę" głodny, dzisiaj spróbujemy bardziej aktywnego wsadzić do wiaderka. Nie poddam się! Cytat:
Cytat:
za szczepienie.Muszę pojechać do Auchana, bo ja wcinam te słoiczki z Hippa Przysmak na dobranoc-kaszka ryżowa z mlekiem i bananami mniaammmm! ![]() Ellika śliczna córeczka i taka duża się wydaje Cytat:
Paluszka współczuję, bo musiało cholernie boleć, ale szybko się zagoi i będziesz już pełnosprawną mamusią Cytat:
żeby była dobra morfologia
|
||||
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
Aniaa trzymam kciuki za wyniki morfologii.
![]() Agula co Ci poradzić? JESTEŚ CUDOWNĄ MAMUSIĄ, nie myśl o sobie inaczej. To co teraz przechodzisz jest przejściowe, palec się zagoi i znowu będziesz bez trudu przewijała Lilkę, aż do znudzenia, aż zatęsknisz za dniem kiedy siądzie na nocnik Karmienie mm nie jest złem, zobacz ile jest nad tutaj które nie karmią piersią z różnych przyczyn. Ile mogłaś, tyle karmiłaś, Twoje zdrowie i Lilki najważniejsze, nie można dopuścić do kolejnego ataku. Głowa do góry Stronczek Wiki jest piękna, nie widać śladów brutalnego porodu, wszystko się ładnie zagoiło. Natka Domi nie chce w wiaderku bo już przyzywczajony do wanieniki, a to dla niego nowość. Może się przekona? Zmalowana fajny ten smoczek. Chyba się skuszę. Czego ludzie nie wymyślą ![]() Czytam ale nie mogę się wkręcić w rozmowę. Zaczynam pisać i kasuję. Mam kryzys. Jutro szczepienia, boję się jak cholera. Nie samego faktu, ale tego co może sie dziać potem. Sara od kilku dni nie przybrała wogóle na wadze. Nie wiem co się dzieje. Martwie się. Odkąd Wam pisałam że waży 5100...wczoraj po kąpaniu chciałam sprawdzić ile przybrała i nic... Dzisiaj znowu ją zważyłam, niby 30 g jest więcej niż wczoraj wieczorem, ale nie wiem na ile to miarodajne. Może kopa której jeszcze nie robiła tyle waży. W sobotę chcemy ustalić chrzciny u księdza. Nie wiem na kiedy, bo nie mam terminów zjazdów, znając moje szczęście pokryje się z chrzcinami. A czekać w nieskończoność nie mogę aż uczelnia raczy ustalić terminy. Ksiądz ugodowy nie jest, i też może być różnie..wszystkiego się można spodziewać. Wymyślił nauki dla chrzestnych i rodziców. Będę chrzestną ściągać 50 km bo jemu się nauki zamaniły Musimy jechać do potencjalnej chrzestnej, i to znak zapytania czy się zgodzi. Jak nie, to będzie problem. Do tego obawa, że nie pogodzę szkoły a raczej pisania mgr z opieką nad Sarą. Codziennie coś mnie dręczy. Ps. Tż mnie przeprosił.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

zębole
dla dzielnej mamusi i córeczki
u mnie tez był przystojny lekarz 

Kurde, zupełnie mi to z głowy wyleciało 

za szczepienie 

Zakończone: 2
Musieliśmy go przełożyć do wanienki i był spokój i uśmiech...
]
klask i:
kochana wyobrażam sobie co czujesz. Pamiętaj że nic nie robisz złego, jeżeli miałabyś karmić to przecież byś jej zaszkodziła, a ona pewnie lgnie do Ciebie bo czuje że się zamartwiasz, na pewno zrozumie, że nie możesz jej teraz nosić itd. Popatrz ile jeszcze dni przed Tobą do noszenia.. Nie zamartwiaj się bo to jeszcze pogorszy Twoje samopoczucie a to nie wróży nic dobrego, bo wtedy organizm nie umie tak dojść do siebie szybko.