|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mrówkę usypiamy, na Żelkę czekamy, pierścionki wymuszamy ! Zazdrośnice cz. 41
Maja, no właśnie, na te (podobne) też się długo czaiłam, w sumie chciałam na koturnie bardziej, no ale lepszy rydz niż nic, załapałam się wcześniej na jedno zamówienie, to nie było na hurtowni.
By, o, skąd ja to znam sklepy internetowe rozpieszczają a matujący polecam Siarkową Moc, NAWET u mnie się sprawdza, co nic się nigdy nie sprawdza
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mrówkę usypiamy, na Żelkę czekamy, pierścionki wymuszamy ! Zazdrośnice cz. 41
a ja siedze juz 3 godziny w necie na blogach i stronach z aranżacjami wnetrz
![]() chce urzadzic mieszkanie w stylu angielsko-romantycznym, duzo jasnych kolorow, cieplych dodatkow A łazienka bedzie w stylu greckim ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
miałam te same problemy co wy, tez uzywałam siarkowej mocy i innych kremow... skora swiecila mi sie ze zdwojoną siła. oprocz tego mam problemy z pryszczami, wiec i ten problem sie nasilił.Teraz uzywam kremu intensywnie nawilżającego dla cery wrazliwej Sensitia z Iwostinu, wchłania sie doslownie po chwili. jest super, w koncu unormowałam sobie skore
|
|
#2613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę, ja mam problem ze świeceniem, w zależności od kremu i podkładu, czasem już 5 minut po nałożeniu mejkapu. Po SM nawet KILKA GODZIN się nie świecę, co w moim przypadku było niemożliwe i nic mi nowego nie wyskakuje, choć nie będę akurat tego argumentu bronić, bo mnie wcześniej zsypało i teraz mam maści od dermatologa.
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
głodna jestem
![]() jeszcze Cz. mi napisał o pizzy i już w ogóle siedzę i się ślinię na sama myśl ![]() i ja chcę do domu..miałam wyjść o 16, ale coś widoków nie ma
|
|
|
|
#2617 |
|
MBZ♥
|
Justyna narazie dam szansę temu co kupiłam z AA
ale siarę zapamiętam![]() I masz rację kupowanie przez neta uzależnia i rozleniwia dosłownie wszystko porównywałam do tych upatrzonych w stradim![]() Crozee próbowałam nawilżających, do cery mieszanej ale efekt był zawsze taki sam-mega świecenie. Mi się podoba ten styl o jakim piszesz ale u Kogoś u siebie mamy ciemne meble, satynowe dodatki i mało "kurzołapów" jak określa wszystko co na meblach TŻ. Mamy zupełnie różne gusta i style i trzeba było pójść na kompromis przy wyborze mebli, koloru ścian Ale udało się i dobrze czujemy się w naszym miejscu![]() Przybliżysz mi trochę tą łazienkę?bo narazie mam w głowie same kolumny
|
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tumblr_lnv3fyFmvj1qc5brso1_500.jpg luxembourg06.jpg kitchen2.jpg |
|
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
crozee wczoraj o Tobie myślałam i zastanawiałam się czy dużo już przytyłaś ?
Widziałam Twoje zdjęcia na fejsie z wesela znajomych i powiedziałabym ,że schudłaś
|
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Ja odebrałam swój nowy sprzęt
Ale musze jeszcze do weta z psem iść, bo ma problemy z jelitami
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
mam dzisiaj dzień kupy...
a co tam kupy dzień sraki! ![]() wstałam o 7 odwiozłam tż do pracy, pojechałam do urzędu odebrać stały dowód rejestracyjny, okazało się, że nie mam karty pojazdu-nikt nie uprzedzil, ze przy odbiorze trzeba mieć, szczegolnie, ze dawałam im na ksero, jak oddawałam stare tablice i jak wydawali dowód tymczasowy;/ no to w samochód i heja 40km do domu po dokumenty, dobra zajęło mi to chwilkę bo akurat już po godzinie szczytu, po 9 byłam znow w urzędzie, ludzi jak na jarmarku dostałam numerek i czekam, po godzinie czekania, w koncu odebrałam, no to super, pięknie, tylko teraz trzeba jechać do ubezpieczalni po nowy aneks do umowy, z nowymi rejestracjami, no i na mnie w końcu przepisać, bo juz 3miesiac z tym zwlekam, oczywiście co?-zabrakło znowu jakiś dokumentów, no i znowu do domu, i z powrotem, kolejne 40km, w te i wewte :/ wróciłam, dogadałam się, że ze znizkami mojej mamy bede ubezpieczac, bo ja mam 100% wzywżek..;/ no to mowie sobie, dobra to bedzie tak jak poprzedni wlasciciel jakies 300zł... taaa w marzeniach.. ja musze zaplacić 1470zł bo... jestem za mloda.. super! ciekawe skad ja to wezmę, bo mam na to 7 dni chyba bede żebrac na ulicy:P bo to bedzie cała moja wypłata, a z oszczędności nie chce brac bo co miesiąc ubywa;/ i zostało tam juz moze tylko 600zł o tż ciągle na coś chce te kasę ;/ bo mu wiecznie brakuje (szkoda ze zarabia więcej odemnie a ciagnie z moich oszczednosci :P ) no jakby tego było mało, wróciłam na chwilę, zeby odsapnąc i zjeść cos, do tż domu, bo już do mojego nie miałam już siły jechać, na szczescie nikogo nie bylo więc luz, wychodze do pracy, trochę w pospiechu, bo się zasiedziałam, jade na stacje, zatankowałam sobie pięknie, a tu... nie ma portfela :/ za✂✂✂$cie, i teraz myślę intensywnie, czy w urzędzie, w ubezpieczalni, czy w domu, kurcze w urzędzie miałam, bo jak wyszłam to byłam w piekarni, w compensie tez bo dowod jej dawałam... no to ide do kierownika stacji mowie mu jaka sytuacja, akurat znajomy to byl wiec mowi, ze do 19 mam mu dowiezc kase, ufff, skoczylam do tż wizelam portfel, i oddałam mu kasę. no i zajeżdzam do pracy a tu TOWAR oczywiście, ja zapomniałam, przez to, ze taka zabiegana byłam, musiałąm dokonczyc wykładanie skrzynek sama, bo nagle nikt nie mogl mi pomoc i chyba się oberwałam, bo to ciezkie cholerstwo, plecy mnie rwą i brzuch super;/ i do tego utonęłam w papierach, zamknęłam na chwilę sklep dokończyłam na kompie papiery, a teraz siedzę i użalam się nad swoim dzisiejszym losem, jem sobie kluseczki z gotowaną marchewką i kotletem, rewelacji nie ma ale jestem glooodna jak nie wiem, wiec ujdzie. a to dopiero 16.30 ciekawe co mnie jeszcze dzisiaj czeka
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Nie łam się Karola, mam dziś podobnie beznadziejny dzień, choć trochę mniej jeżdzenia
![]() trzymaj się
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze wiesz![]() a nawet nie wiem, ile teraz przytyłam. napewno wiecej niz 3 kg. musze sie zwazyc ![]() BYou, ja tez sie uzaleznilam od kupowania przez net a co do łazienki, to mamy kafelki na podłoge ktore nazywają sie Pompeje i sa w takie niebieskie mozaiki... na sciany beda białe kafelki i na wysokosci nad umywalka jakos (wyzej w sensie ) i od sufitu kawałek bedą listwy-dekory i one sie nazywaja Korynt takze smieje sie, ze bedzie grecka lazienka. chociaz dodatki planuje kupic w tym stylu, cos a'la srodziemnomorski. jakies muszle, dozownik do mydła ładny itp.. A lazienke mamy malusią, wiec poszaleć nie mozna.Ilsa, P. bedzie urządzał balkon i piwnice Jemu podobaja sie wlasnie takie ciemne meble, nowoczesne, ale w sumie nie mial nic przeciwko mojej koncepcji
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
karola to rozloz sobie ubezpieczenie na kilka rat - z reguly mozna na 2 lub 4 raty rozlozyc....zawsze to latwiej zaplacic 200 czy 300 zl co 3 miesiaceniz od razu calosc...
a w ogole podzwon po roznych ubezpieczalniahc bo kazda ma inny wylicznik jak ja ubezpieczalam auto pierwszy raz to w roznych ubezpieczalniach wychodzilo od 700 do 1500 zl...
|
|
#2627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2628 |
|
MBZ♥
|
Karo
przykro mi, że tak na Ciebie spadło musisz ustalić z TŻ podział pieniędzy na wydatki. Skoro On zarabia więcej to nie rozumiem dlaczego korzysta z oszczędności?Crozee teraz mi rozjaśniłaś moją pomroczność jak mała łazienka to ładnie będzie wyglądać z jasnymi kolorami chociaż kiedyś widziałam katalog z pomysłami na małe łazienki i byłam zaskoczona jak dobrze wyglądają w czerwieni czy z czarnymi kaflami![]() Mi się marzy jak będziemy mieć dom, albo mieszkanie dwupoziomowe taki prawdziwy pokój kąpielowy z wanną na środku ale to za kilka lat
|
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam se na pocieszenie batona bajecznego-nigdy nie jadłam ciekawe czy to dobre
ale ze mnie dobry pocieszacz;-)
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
kurczę, Karola, nie mogę Ci nawet współczuć bo nigdy nie byłam aż tak zabiegana. A B. oddaje Ci potem pieniądze ?
|
|
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj Karola, bidoku..... a mama jest jako wspolwlasciciel samochodu? Bo chyba wtedy tylko te znizki sa..... no samochod niestety to skarbonka ![]() A ten tz to co? Z twoich oszczednosci ciągnie?? strasznie jestem wyczulona na ten temat, bo moj tez ma lekka reke...Byou, tez mi sie marzy taki pokoj, wanna... Ostatni raz kąpalam sie w wannie jakies 15 lat temu A zawsze zapomne sie zapytac, a mnie ciekawi. Byou, co studiowalas?
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
jak to nie mozesz? Podpisalas juz polise? jesli nie to zawsze mozesz zmienic. Bo skoro przepisujesz na siebie to podpisujesz nowa umowe a nie kontynuujesz stara...wiec mozesz zmienic towarzystwo... a ze na raty jest w sumie drozej niz jednorazowo to zawsze tak jest - ja bym miala chyba jakies 100 zl mniej jakbym placila jednorazowo...
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troszku dlugow mu sie nazbierało i oczywscie trzeba bylo pokryc ze wspolnej kasy...i to na rzeczy calkowicie mu zbedne. on w ogole nie mial pojecia ile wydaje. ale ja go naucze
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aa ten bajeczny takie se:P nie moj smak, oddam w dobre ręce ;]
|
|
#2636 |
|
MBZ♥
|
Karo huknij Go zdrowo ode mnie
Nie przyzwyczajaj Go, że ze wszystkim radzisz sobie sama, wszystko umiesz załatwić bo potem będzie już tylko gorzej.![]() Crozee ja sobie bez wanny nie wyobrażam lubię takie domowe spa także w przyszłym domu/mieszkaniu będzie i wanna i prysznic![]() Studiowałam ped. opiekuńczą i pracę socjalną ze specj. pomoc społeczna Jestem pracownikiem socjalnym i cały czas pracowałam w zawodzie teraz żałuję, że nie poszłam na psychologię, zwłaszcza kliniczna mnie ciągnie dlatego myślę o jakiejś podyplomówce![]() wcześniej Magda pytała co można robić jak się nie pracuje ja wizażuję, nadrabiam zaległości w literaturze, szukam fajnych przepisów na miarę swoich możliwości, zajmuję się sobą, typowe obowiązki domowe ogarniam, dużo spaceruję. Zawsze znajdzie się coś co zaprzątnie mi głowę Narazie za chodzeniem do pracy mi się nie tęskni choć zobaczymy za jakiś czas![]() I Karo nasza Arrakis ma rację z ubezpieczeniem. Ty jako nowy właściciel wybierasz najkorzystniejszą dla siebie ofertę
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2011-09-15 o 17:25 |
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do psychologii, to fajny kierunek, ale niestety z pracą potem ciężko Karola, musisz wziac sie za Twojego tzta, bo rosnie z niego taki typ jak z mojego...
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
W pracy wciaz mam tyle roboty, ze szok. Od maja wykonuje obowiazki 2 osob, od 4 tygodni trzech pomimo iz moja menadzer jest w biurze od 2 tygodni!
To niee.. Ona bedzie teraz papiery sortowac i caly system segregacji zmieniac bo nic sie nie dzieje... No tak, nic sie nie dzieje bo wszystkie zamowienia ja wklepuje, wszystkie problemy ja rozwiazuje, wszystkie telefony ja odbieram! Ona idzie sobie do domu o 14.45 bo dzieci trzeba odebrac ze szkoly a ja tu sama siedze i wszystko na mojej glowie... Mam juz taka niechec do obowiazkow, ktore teraz wykonywac, ze szok... Od poltorej godziny czytam o systemie szkolnictwa wyzszego w Wielkiej Brytanii i to jest kosmos Nikt nigdzie nie napisze, ze np 70% z matury z angielskiego to odpowiednik stopnia B w "A levels" tylko wszystko jest tak zagmatwane, ze najlatwiej byloby zaczac od GCSE jak 16sto latek i cofnac sie do poziomu gimnazjum ![]() Ehhh, chyba dam sobie spokoj ze studiami i zainwestuje w kursy, bo teraz pelno absolwentow pracy nie moze znalezc a specyficzna wiedza zawsze sie przyda. W dodatku nie mam ochoty na odebranie dyplomu po 4 latach i znalezienie super pracy tylko po to by moc splacic 25 000 funtow dlugu Uniwersytetowi ![]() *maruda mode off*
|
#2639 |
|
MBZ♥
|
Crozee z racji pracy mojego TŻ zrezygnowałam ze swojej bo przenosiliśmy się do innej miejscowości-300 km od rodzinnego miasta. Nie chcieliśmy być weekendowym małżeństwem więc spakowałam się i fru
Takie życie kobiety żołnierza Narazie nie szukam pracy. Chcę dojść do siebie w pełni i dopiero wtedy. Raczej będę pracować w jednostce w biurze bo do ops-u mam ok 40 km plus dodatkowe km do podopiecznych narazie mnie przeraża. Zacznę pracować od stycznia a teraz słodkie lenistwo.Finansowo jest dobrze także podjęliśmy taką decyzję, że moje zdrowie i samopoczucie najważniejsze![]() Co do psycho masz rację-fajny kierunek, ja lubię słuchać, pomagać ale z pracą ciężko Bardziej bym chciała dla siebie bo bardzo mi się podoba i interesuje![]() Simplyco za babol ![]() Moze te kursy to faktycznie lepszy pomysł? Czemu musiałabyś tyle spłacić? Edytowane przez BYou Czas edycji: 2011-09-15 o 17:39 |
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

sklepy internetowe rozpieszczają
a matujący polecam Siarkową Moc, NAWET u mnie się sprawdza, co nic się nigdy nie sprawdza 

01.08.2013
15.08.2014

13.03.2008

bo... jestem za mloda.. super! ciekawe skad ja to wezmę, bo mam na to 7 dni chyba bede żebrac na ulicy:P bo to bedzie cała moja wypłata, a z oszczędności nie chce brac bo co miesiąc ubywa;/ i zostało tam juz moze tylko 600zł
przykro mi, że tak na Ciebie spadło
troszku dlugow mu sie nazbierało i oczywscie trzeba bylo pokryc ze wspolnej kasy...i to na rzeczy calkowicie mu zbedne. on w ogole nie mial pojecia ile wydaje. ale ja go naucze
Nikt nigdzie nie napisze, ze np 70% z matury z angielskiego to odpowiednik stopnia B w "A levels" tylko wszystko jest tak zagmatwane, ze najlatwiej byloby zaczac od GCSE jak 16sto latek i cofnac sie do poziomu gimnazjum