Mrówkę usypiamy, na Żelkę czekamy, pierścionki wymuszamy ! Zazdrośnice cz. 41 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-15, 15:13   #2611
justyna_dt
Zakorzenienie

Dot.: Mrówkę usypiamy, na Żelkę czekamy, pierścionki wymuszamy ! Zazdrośnice cz. 41

Maja, no właśnie, na te (podobne) też się długo czaiłam, w sumie chciałam na koturnie bardziej, no ale lepszy rydz niż nic, załapałam się wcześniej na jedno zamówienie, to nie było na hurtowni.
By, o, skąd ja to znam sklepy internetowe rozpieszczają a matujący polecam Siarkową Moc, NAWET u mnie się sprawdza, co nic się nigdy nie sprawdza

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 15:18   #2612
crozee
Zakorzenienie

Dot.: Mrówkę usypiamy, na Żelkę czekamy, pierścionki wymuszamy ! Zazdrośnice cz. 41

a ja siedze juz 3 godziny w necie na blogach i stronach z aranżacjami wnetrz
chce urzadzic mieszkanie w stylu angielsko-romantycznym, duzo jasnych kolorow, cieplych dodatkow A łazienka bedzie w stylu greckim

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Maja, no właśnie, na te (podobne) też się długo czaiłam, w sumie chciałam na koturnie bardziej, no ale lepszy rydz niż nic, załapałam się wcześniej na jedno zamówienie, to nie było na hurtowni.
By, o, skąd ja to znam sklepy internetowe rozpieszczają a matujący polecam Siarkową Moc, NAWET u mnie się sprawdza, co nic się nigdy nie sprawdza
a ja nie polecam kremow matujących miałam te same problemy co wy, tez uzywałam siarkowej mocy i innych kremow... skora swiecila mi sie ze zdwojoną siła. oprocz tego mam problemy z pryszczami, wiec i ten problem sie nasilił.
Teraz uzywam kremu intensywnie nawilżającego dla cery wrazliwej Sensitia z Iwostinu, wchłania sie doslownie po chwili. jest super, w koncu unormowałam sobie skore
Stary 2011-09-15, 15:18   #2613
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
chce urzadzic mieszkanie w stylu angielsko-romantycznym, duzo jasnych kolorow, cieplych dodatkow A łazienka bedzie w stylu greckim
jakbys potrzebowala pomocy dekoratorki to polecam- http://www.dekoratorwnetrz.org.pl/
Stary 2011-09-15, 15:22   #2614
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

a ja nie polecam kremow matujących miałam te same problemy co wy, tez uzywałam siarkowej mocy i innych kremow... skora swiecila mi sie ze zdwojoną siła. oprocz tego mam problemy z pryszczami, wiec i ten problem sie nasilił.
Teraz uzywam kremu intensywnie nawilżającego dla cery wrazliwej Sensitia z Iwostinu, wchłania sie doslownie po chwili. jest super, w koncu unormowałam sobie skore
Wiesz, ja od długich lat używałam nawilżających kremów bez żadnego matu, bo mnie na kursie uczyli, że po matujących kremach tylko się zwiększa wydzielanie sebum i się skóra bardziej świeci. I teraz, po Siarkowej Mocy widzę, że albo ona jest inna, albo tamto to bullshit naprawdę, ja mam problem ze świeceniem, w zależności od kremu i podkładu, czasem już 5 minut po nałożeniu mejkapu. Po SM nawet KILKA GODZIN się nie świecę, co w moim przypadku było niemożliwe i nic mi nowego nie wyskakuje, choć nie będę akurat tego argumentu bronić, bo mnie wcześniej zsypało i teraz mam maści od dermatologa.

Stary 2011-09-15, 15:24   #2615
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
jakbys potrzebowala pomocy dekoratorki to polecam- http://www.dekoratorwnetrz.org.pl/
strasznie ciężkie te aranżacje, nie podobają mi się
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 15:27   #2616
majasn
Zakorzenienie

głodna jestem
jeszcze Cz. mi napisał o pizzy i już w ogóle siedzę i się ślinię na sama myśl

i ja chcę do domu..miałam wyjść o 16, ale coś widoków nie ma
majasn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 15:42   #2617
BYou
MBZ♥

Justyna narazie dam szansę temu co kupiłam z AAale siarę zapamiętam
I masz rację kupowanie przez neta uzależnia i rozleniwiadosłownie wszystko porównywałam do tych upatrzonych w stradim

Crozee próbowałam nawilżających, do cery mieszanej ale efekt był zawsze taki sam-mega świecenie.
Mi się podoba ten styl o jakim piszesz ale u Kogośu siebie mamy ciemne meble, satynowe dodatki i mało "kurzołapów" jak określa wszystko co na meblach TŻ. Mamy zupełnie różne gusta i style i trzeba było pójść na kompromis przy wyborze mebli, koloru ścianAle udało się i dobrze czujemy się w naszym miejscu
Przybliżysz mi trochę tą łazienkę?bo narazie mam w głowie same kolumny

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 15:47   #2618
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
a P. co będzie urządzał ?
tumblr_lnv3fyFmvj1qc5brso1_500.jpg luxembourg06.jpg kitchen2.jpg

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 15:53   #2619
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ale piękne

Stary 2011-09-15, 16:24   #2620
upadly_aniol00
Zakorzenienie

crozee wczoraj o Tobie myślałam i zastanawiałam się czy dużo już przytyłaś ?
Widziałam Twoje zdjęcia na fejsie z wesela znajomych i powiedziałabym ,że schudłaś
Stary 2011-09-15, 16:26   #2621
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Gwizdaku, ale Mrówa już duża i faktycznie podobna do taty fajne zdjęcia

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 16:37   #2622
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Ja odebrałam swój nowy sprzęt Ale musze jeszcze do weta z psem iść, bo ma problemy z jelitami mam nadzieję, ze wet pozwoli go jutro zabrac w góry...

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 16:37   #2623
karola991
Zakorzenienie

mam dzisiaj dzień kupy... a co tam kupy dzień sraki!
wstałam o 7 odwiozłam tż do pracy, pojechałam do urzędu odebrać stały dowód rejestracyjny, okazało się, że nie mam karty pojazdu-nikt nie uprzedzil, ze przy odbiorze trzeba mieć, szczegolnie, ze dawałam im na ksero, jak oddawałam stare tablice i jak wydawali dowód tymczasowy;/ no to w samochód i heja 40km do domu po dokumenty, dobra zajęło mi to chwilkę bo akurat już po godzinie szczytu, po 9 byłam znow w urzędzie, ludzi jak na jarmarku dostałam numerek i czekam, po godzinie czekania, w koncu odebrałam, no to super, pięknie, tylko teraz trzeba jechać do ubezpieczalni po nowy aneks do umowy, z nowymi rejestracjami, no i na mnie w końcu przepisać, bo juz 3miesiac z tym zwlekam, oczywiście co?-zabrakło znowu jakiś dokumentów, no i znowu do domu, i z powrotem, kolejne 40km, w te i wewte :/ wróciłam, dogadałam się, że ze znizkami mojej mamy bede ubezpieczac, bo ja mam 100% wzywżek..;/ no to mowie sobie, dobra to bedzie tak jak poprzedni wlasciciel jakies 300zł... taaa w marzeniach.. ja musze zaplacić 1470zł bo... jestem za mloda.. super! ciekawe skad ja to wezmę, bo mam na to 7 dni chyba bede żebrac na ulicy:P bo to bedzie cała moja wypłata, a z oszczędności nie chce brac bo co miesiąc ubywa;/ i zostało tam juz moze tylko 600zł o tż ciągle na coś chce te kasę ;/ bo mu wiecznie brakuje (szkoda ze zarabia więcej odemnie a ciagnie z moich oszczednosci :P ) no jakby tego było mało, wróciłam na chwilę, zeby odsapnąc i zjeść cos, do tż domu, bo już do mojego nie miałam już siły jechać, na szczescie nikogo nie bylo więc luz, wychodze do pracy, trochę w pospiechu, bo się zasiedziałam, jade na stacje, zatankowałam sobie pięknie, a tu... nie ma portfela :/ za✂✂✂$cie, i teraz myślę intensywnie, czy w urzędzie, w ubezpieczalni, czy w domu, kurcze w urzędzie miałam, bo jak wyszłam to byłam w piekarni, w compensie tez bo dowod jej dawałam... no to ide do kierownika stacji mowie mu jaka sytuacja, akurat znajomy to byl wiec mowi, ze do 19 mam mu dowiezc kase, ufff, skoczylam do tż wizelam portfel, i oddałam mu kasę. no i zajeżdzam do pracy a tu TOWAR oczywiście, ja zapomniałam, przez to, ze taka zabiegana byłam, musiałąm dokonczyc wykładanie skrzynek sama, bo nagle nikt nie mogl mi pomoc i chyba się oberwałam, bo to ciezkie cholerstwo, plecy mnie rwą i brzuch super;/ i do tego utonęłam w papierach, zamknęłam na chwilę sklep dokończyłam na kompie papiery, a teraz siedzę i użalam się nad swoim dzisiejszym losem, jem sobie kluseczki z gotowaną marchewką i kotletem, rewelacji nie ma ale jestem glooodna jak nie wiem, wiec ujdzie. a to dopiero 16.30 ciekawe co mnie jeszcze dzisiaj czeka
Stary 2011-09-15, 16:40   #2624
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Nie łam się Karola, mam dziś podobnie beznadziejny dzień, choć trochę mniej jeżdzenia
trzymaj się

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 16:51   #2625
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
crozee wczoraj o Tobie myślałam i zastanawiałam się czy dużo już przytyłaś ?
Widziałam Twoje zdjęcia na fejsie z wesela znajomych i powiedziałabym ,że schudłaś
na tym weselu bylam po zrobieniu trzech testow, ktore wyszly +/-, a dopiero po weselu szlam robic bete takze wiesz
a nawet nie wiem, ile teraz przytyłam. napewno wiecej niz 3 kg. musze sie zwazyc

BYou, ja tez sie uzaleznilam od kupowania przez net a co do łazienki, to mamy kafelki na podłoge ktore nazywają sie Pompeje i sa w takie niebieskie mozaiki... na sciany beda białe kafelki i na wysokosci nad umywalka jakos (wyzej w sensie ) i od sufitu kawałek bedą listwy-dekory i one sie nazywaja Korynt takze smieje sie, ze bedzie grecka lazienka. chociaz dodatki planuje kupic w tym stylu, cos a'la srodziemnomorski. jakies muszle, dozownik do mydła ładny itp.. A lazienke mamy malusią, wiec poszaleć nie mozna.

Ilsa, P. bedzie urządzał balkon i piwnice Jemu podobaja sie wlasnie takie ciemne meble, nowoczesne, ale w sumie nie mial nic przeciwko mojej koncepcji
Stary 2011-09-15, 16:56   #2626
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

karola to rozloz sobie ubezpieczenie na kilka rat - z reguly mozna na 2 lub 4 raty rozlozyc....zawsze to latwiej zaplacic 200 czy 300 zl co 3 miesiaceniz od razu calosc...
a w ogole podzwon po roznych ubezpieczalniahc bo kazda ma inny wylicznik jak ja ubezpieczalam auto pierwszy raz to w roznych ubezpieczalniach wychodzilo od 700 do 1500 zl...
Stary 2011-09-15, 17:01   #2627
karola991
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
Nie łam się Karola, mam dziś podobnie beznadziejny dzień, choć trochę mniej jeżdzenia
trzymaj się

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
karola to rozloz sobie ubezpieczenie na kilka rat - z reguly mozna na 2 lub 4 raty rozlozyc....zawsze to latwiej zaplacic 200 czy 300 zl co 3 miesiaceniz od razu calosc...
a w ogole podzwon po roznych ubezpieczalniahc bo kazda ma inny wylicznik jak ja ubezpieczalam auto pierwszy raz to w roznych ubezpieczalniach wychodzilo od 700 do 1500 zl...
nie mogę już znich zrezygnować, jakieś chore zasady ;/ których nie rozumiem a raty to wychodzi +10% do kazdej raty przy rozłożeniu na dwie lub +20% do kazdej raty przy 4 ratach.. to beznadzieja
Stary 2011-09-15, 17:02   #2628
BYou
MBZ♥

Karo przykro mi, że tak na Ciebie spadło musisz ustalić z TŻ podział pieniędzy na wydatki. Skoro On zarabia więcej to nie rozumiem dlaczego korzysta z oszczędności?

Crozee teraz mi rozjaśniłaś moją pomrocznośćjak mała łazienka to ładnie będzie wyglądać z jasnymi koloramichociaż kiedyś widziałam katalog z pomysłami na małe łazienki i byłam zaskoczona jak dobrze wyglądają w czerwieni czy z czarnymi kaflami
Mi się marzy jak będziemy mieć dom, albo mieszkanie dwupoziomowe taki prawdziwy pokój kąpielowy z wanną na środkuale to za kilka lat

Stary 2011-09-15, 17:04   #2629
karola991
Zakorzenienie

kupiłam se na pocieszenie batona bajecznego-nigdy nie jadłam ciekawe czy to dobre ale ze mnie dobry pocieszacz;-)
Stary 2011-09-15, 17:05   #2630
Ilsa Lund
Zakorzenienie

kurczę, Karola, nie mogę Ci nawet współczuć bo nigdy nie byłam aż tak zabiegana. A B. oddaje Ci potem pieniądze ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 17:12   #2631
karola991
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Karo przykro mi, że tak na Ciebie spadło musisz ustalić z TŻ podział pieniędzy na wydatki. Skoro On zarabia więcej to nie rozumiem dlaczego korzysta z oszczędności?

Crozee teraz mi rozjaśniłaś moją pomrocznośćjak mała łazienka to ładnie będzie wyglądać z jasnymi koloramichociaż kiedyś widziałam katalog z pomysłami na małe łazienki i byłam zaskoczona jak dobrze wyglądają w czerwieni czy z czarnymi kaflami
Mi się marzy jak będziemy mieć dom, albo mieszkanie dwupoziomowe taki prawdziwy pokój kąpielowy z wanną na środkuale to za kilka lat
no a najlepsze jest, ze jak poproszę tż zeby poszedł np pozniej do pracy a on to moze bez problemu, bo jest pupilkiem kierownika to nie on musi pracowac i mam zalatwiać sama;/ a to nasze wspolne sprawy ;/ no a ja już załoozyłam mu zeszyt wydatków i zarobków, bo mnie to wkurza bo stwierdzil, ze jak zacznie studia to musi splacic wszystkie raty swoje jakie ma, i jemu chyba tylko 3 i 4 miesiace zostały i ostanie 2 miechy placil po dwie zeby bylo szybciej i sie kasa mu skonczyla, jeszcze mial koleżance oddac i w ogole..;/ wiecznie patrzy na mnie, a ja potem nawet sobie bluzki nie mogę kupic, bo mi żal kasy;/ ehh trzeba go nauczyc oszczedzac, bo ja sie nigdy slubu i pierscienia nie doczekam -no chyba ze pozyczy odemnie
Stary 2011-09-15, 17:13   #2632
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
kupiłam se na pocieszenie batona bajecznego-nigdy nie jadłam ciekawe czy to dobre ale ze mnie dobry pocieszacz;-)
nigdy nie jadlas bajecznego??? :shock:
Oj Karola, bidoku..... a mama jest jako wspolwlasciciel samochodu? Bo chyba wtedy tylko te znizki sa..... no samochod niestety to skarbonka
A ten tz to co? Z twoich oszczednosci ciągnie?? strasznie jestem wyczulona na ten temat, bo moj tez ma lekka reke...

Byou, tez mi sie marzy taki pokoj, wanna... Ostatni raz kąpalam sie w wannie jakies 15 lat temu
A zawsze zapomne sie zapytac, a mnie ciekawi. Byou, co studiowalas?
Stary 2011-09-15, 17:17   #2633
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:

nie mogę już znich zrezygnować, jakieś chore zasady ;/ których nie rozumiem a raty to wychodzi +10% do kazdej raty przy rozłożeniu na dwie lub +20% do kazdej raty przy 4 ratach.. to beznadzieja
jak to nie mozesz? Podpisalas juz polise? jesli nie to zawsze mozesz zmienic. Bo skoro przepisujesz na siebie to podpisujesz nowa umowe a nie kontynuujesz stara...wiec mozesz zmienic towarzystwo... a ze na raty jest w sumie drozej niz jednorazowo to zawsze tak jest - ja bym miala chyba jakies 100 zl mniej jakbym placila jednorazowo...
Stary 2011-09-15, 17:18   #2634
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
no a najlepsze jest, ze jak poproszę tż zeby poszedł np pozniej do pracy a on to moze bez problemu, bo jest pupilkiem kierownika to nie on musi pracowac i mam zalatwiać sama;/ a to nasze wspolne sprawy ;/ no a ja już załoozyłam mu zeszyt wydatków i zarobków, bo mnie to wkurza bo stwierdzil, ze jak zacznie studia to musi splacic wszystkie raty swoje jakie ma, i jemu chyba tylko 3 i 4 miesiace zostały i ostanie 2 miechy placil po dwie zeby bylo szybciej i sie kasa mu skonczyla, jeszcze mial koleżance oddac i w ogole..;/ wiecznie patrzy na mnie, a ja potem nawet sobie bluzki nie mogę kupic, bo mi żal kasy;/ ehh trzeba go nauczyc oszczedzac, bo ja sie nigdy slubu i pierscienia nie doczekam -no chyba ze pozyczy odemnie
karola, bierz sie ostro... ja tez zawsze dbalam o tzta, myslalam o wsyztskim itd... i przezyłam nie mały szok po slubie troszku dlugow mu sie nazbierało i oczywscie trzeba bylo pokryc ze wspolnej kasy...i to na rzeczy calkowicie mu zbedne. on w ogole nie mial pojecia ile wydaje. ale ja go naucze
Stary 2011-09-15, 17:19   #2635
karola991
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
kurczę, Karola, nie mogę Ci nawet współczuć bo nigdy nie byłam aż tak zabiegana. A B. oddaje Ci potem pieniądze ?
przeważnie odda, ja odłożę a później znowu zabiera, my niby mamy mieć wspolne, ale jak się umawialiśmy na to, ja myslałam, ze te co będziemy odkładać na kiedyś to będa wspolne, a takie bierzące wydatki to każdy swoje, no ale cóz... wiadomo, ze jakbym potrzebowała to tż by mi chętnie dał kasę i nie oczekiwał oddania, w to nie wątpię, ale jak narazie to czasem żyjemy ponad stan i pozniej brakuje. musimy wyjść z rat i splacic auto wtedy będzie święty spokój, ja też po cichu liczę na podwyżkę w związku z większymi obrotami sklepu, zobaczymy jak będzie.

aa ten bajeczny takie se:P nie moj smak, oddam w dobre ręce ;]
Stary 2011-09-15, 17:23   #2636
BYou
MBZ♥

Karo huknij Go zdrowo ode mnie Nie przyzwyczajaj Go, że ze wszystkim radzisz sobie sama, wszystko umiesz załatwić bo potem będzie już tylko gorzej.

Crozee ja sobie bez wanny nie wyobrażamlubię takie domowe spatakże w przyszłym domu/mieszkaniu będzie i wanna i prysznic
Studiowałam ped. opiekuńczą i pracę socjalną ze specj. pomoc społecznaJestem pracownikiem socjalnym i cały czas pracowałam w zawodzieteraz żałuję, że nie poszłam na psychologię, zwłaszcza kliniczna mnie ciągniedlatego myślę o jakiejś podyplomówce
wcześniej Magda pytała co można robić jak się nie pracujeja wizażuję, nadrabiam zaległości w literaturze, szukam fajnych przepisów na miarę swoich możliwości, zajmuję się sobą, typowe obowiązki domowe ogarniam, dużo spaceruję. Zawsze znajdzie się coś co zaprzątnie mi głowęNarazie za chodzeniem do pracy mi się nie tęsknichoć zobaczymy za jakiś czas

I Karo nasza Arrakis ma rację z ubezpieczeniem. Ty jako nowy właściciel wybierasz najkorzystniejszą dla siebie ofertę

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2011-09-15 o 17:25
Stary 2011-09-15, 17:28   #2637
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Karo huknij Go zdrowo ode mnie Nie przyzwyczajaj Go, że ze wszystkim radzisz sobie sama, wszystko umiesz załatwić bo potem będzie już tylko gorzej.

Crozee ja sobie bez wanny nie wyobrażamlubię takie domowe spatakże w przyszłym domu/mieszkaniu będzie i wanna i prysznic
Studiowałam ped. opiekuńczą i pracę socjalną ze specj. pomoc społecznaJestem pracownikiem socjalnym i cały czas pracowałam w zawodzieteraz żałuję, że nie poszłam na psychologię, zwłaszcza kliniczna mnie ciągniedlatego myślę o jakiejś podyplomówce
wcześniej Magda pytała co można robić jak się nie pracujeja wizażuję, nadrabiam zaległości w literaturze, szukam fajnych przepisów na miarę swoich możliwości, zajmuję się sobą, typowe obowiązki domowe ogarniam, dużo spaceruję. Zawsze znajdzie się coś co zaprzątnie mi głowęNarazie za chodzeniem do pracy mi się nie tęsknichoć zobaczymy za jakiś czas

I Karo nasza Arrakis ma rację z ubezpieczeniem. Ty jako nowy właściciel wybierasz najkorzystniejszą dla siebie ofertę
A długo jestes na zwolnieniu jeszcze??? A co do psychologii, to fajny kierunek, ale niestety z pracą potem ciężko
Karola, musisz wziac sie za Twojego tzta, bo rosnie z niego taki typ jak z mojego...
Stary 2011-09-15, 17:35   #2638
SimplyDivine
Zakorzenienie

W pracy wciaz mam tyle roboty, ze szok. Od maja wykonuje obowiazki 2 osob, od 4 tygodni trzech pomimo iz moja menadzer jest w biurze od 2 tygodni! To niee.. Ona bedzie teraz papiery sortowac i caly system segregacji zmieniac bo nic sie nie dzieje... No tak, nic sie nie dzieje bo wszystkie zamowienia ja wklepuje, wszystkie problemy ja rozwiazuje, wszystkie telefony ja odbieram! Ona idzie sobie do domu o 14.45 bo dzieci trzeba odebrac ze szkoly a ja tu sama siedze i wszystko na mojej glowie... Mam juz taka niechec do obowiazkow, ktore teraz wykonywac, ze szok... Od poltorej godziny czytam o systemie szkolnictwa wyzszego w Wielkiej Brytanii i to jest kosmos Nikt nigdzie nie napisze, ze np 70% z matury z angielskiego to odpowiednik stopnia B w "A levels" tylko wszystko jest tak zagmatwane, ze najlatwiej byloby zaczac od GCSE jak 16sto latek i cofnac sie do poziomu gimnazjum
Ehhh, chyba dam sobie spokoj ze studiami i zainwestuje w kursy, bo teraz pelno absolwentow pracy nie moze znalezc a specyficzna wiedza zawsze sie przyda. W dodatku nie mam ochoty na odebranie dyplomu po 4 latach i znalezienie super pracy tylko po to by moc splacic 25 000 funtow dlugu Uniwersytetowi
*maruda mode off*
Stary 2011-09-15, 17:36   #2639
BYou
MBZ♥

Crozee z racji pracy mojego TŻ zrezygnowałam ze swojej bo przenosiliśmy się do innej miejscowości-300 km od rodzinnego miasta. Nie chcieliśmy być weekendowym małżeństwem więc spakowałam się i fru Takie życie kobiety żołnierza Narazie nie szukam pracy. Chcę dojść do siebie w pełni i dopiero wtedy. Raczej będę pracować w jednostce w biurzebo do ops-u mam ok 40 km plus dodatkowe km do podopiecznych narazie mnie przeraża. Zacznę pracować od styczniaa teraz słodkie lenistwo.Finansowo jest dobrze także podjęliśmy taką decyzję, że moje zdrowie i samopoczucie najważniejsze
Co do psycho masz rację-fajny kierunek, ja lubię słuchać, pomagać ale z pracą ciężkoBardziej bym chciała dla siebie bo bardzo mi się podoba i interesuje

Simplyco za babol
Moze te kursy to faktycznie lepszy pomysł?
Czemu musiałabyś tyle spłacić?

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2011-09-15 o 17:39
Stary 2011-09-15, 17:36   #2640
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
na tym weselu bylam po zrobieniu trzech testow, ktore wyszly +/-, a dopiero po weselu szlam robic bete takze wiesz
a nawet nie wiem, ile teraz przytyłam. napewno wiecej niz 3 kg. musze sie zwazyc
a myślałam, że na weselu byłaś 2 tyg temu

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości