XXL-ki chudną do M-ki :) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-15, 17:03   #631
Bottega
Zakorzenienie

Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)

AAA ratujcie! BITA ŚMIETANA W LODÓWCE! Alaaaarm!!
Mój ojciec ją przyniósł. Grr wczoraj KFC, dziś bita śmietana... Nie wytrzymałam i skusiłam się- zjadłam mniej więcej 1 łyżkę (taką do zupy), więc mało, ale to bomba kaloryczna! Aaa! Co za dzień! Mam potworną ochotę na słodkie i nie dało się tego zaspokoić 150g jabłka i 120g serka homo (waniliowego, tego zwykłego nie trawię). Tragedia jakaś. Zapewne to przez to, że dziś ostatnia tabletka anty, a ja mam takie @ zachcianki mniej więcej 5 dni przed @ (tyle, że przerwy sobie nie zrobię, bo jedziemy w góry akurat i nie zamierzam wylegiwać się w łóżku, a spalać kcal).
Od rana sprzątam (wyniosłam już 5 worów), pakuję się na studia ina wyjazd... Końca nie widać.
Cały dzień jestem głooooooodna (a powinnam być najedzona) i mam ochotę zjeść wszystkie tłuste polskie dania, lody, czekoooooladę, ciasta, desery i w ogóle wszystko co pyszne!

Edytowane przez Bottega
Czas edycji: 2011-09-15 o 17:10
Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 17:06   #632
Eldo_rado
amor vincit omnia

ja jak mam ochotę na słodkie to biorę 2 łyżki płatków owsianych, moczę je w mleku. potem daje na gaz i oddaję kakao i łyżeczkę miodu oczywiście nie robię tego co 2 dzień, ale zdarza mi się max 2 razy w miesiącu
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 17:13   #633
Marina89
Przyczajenie

Hej dziewczyny,
można się dołączyć?

Potrzebuję wsparcia mentalnego, by w końcu wywalczyć upragnioną M-kę .
Mam 22 lata i ważę ok. 80 kg. Dosłownie marzę, by waga spadła mi do 60. Od kilku dni jestem na diecie. Niestety nie mam czasu na ruch, dlatego moja ingerencja musi ograniczyć się do MŻ, hehe.

Powiedzcie, używacie jakiś suplementów, które mogły by pomóc w szybszej przemianie materii? Jakiś błonnik, czy herbatki?
Marina89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 17:18   #634
Eldo_rado
amor vincit omnia

ja piję od czasu do czasu zieloną herbatę (kiedyś piłam częściej)
Stary 2011-09-15, 17:23   #635
Marina89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
ja piję od czasu do czasu zieloną herbatę (kiedyś piłam częściej)
Chyba też właśnie zacznę pić.

Kurcze, najlepiej gdyby był jakiś magiczny specyfik, który wyłączyłby całą ochotę na jedzenie . Bo u mnie niestety był ten problem, że nie byłam głodna, a i tak pojawiała się pokusa, by coś przegryźć :/. I koniec końców to robiłam.
Stary 2011-09-15, 17:52   #636
gamonek
Rozeznanie

to nie talia tylko brzuch na wysokosci pepka taka moja fanaberia :P

ETAP 1:
118-117-116-115-114-113-112-111-110
ETAP 2:
109-108-107-106-105-104-103-102-100
ETAP 3: 99-98-97-96-95-94-93-92-91-90

gamonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 18:08   #637
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Czerwoną herbatę też polecam. Ale z suszu bo z torebki to g...warte

Bottega silna bądź!

czwarta_plaga_egipska ehh ale naciągacze z nich!
A co do owsianoserkowych placuszków to też robiłam i jue uwielbiam. Czesto płatki owsiane blenderuje na mączkę i dodaje mniaaam!

Lady wychodzi 12 babeczek.
Poza tym mąka pełnoziranista czy graham czy orkiszowa to zdrowe weglowodany.No i takie babeczki to produkt śniadaniowy na uczelnie/do pracy. Lepiej zjeść babeczke w drodze na uczelnie czy do pracy niż rzucić się na batony czy inne cholerstwa. Taki wypiek ma przynajmniej zdrowe wegle.
Czy na szybkie poranne śniadanie. Taka babeczka i pół serka wiejskiego mały owoc lub troche twarogu to ekstra rozwiązanie na szybkie śniadanie.

Co do placuszków- mocno rozgrzana patelnia. I trzymanie się przepisu. Czasami można dodać ciut wiecej oleju. A no i formujemy małe placuszki, cieniutkie. I cierpliwości muszą się trochę posmażyć daj im trochę czasu

Wredna weeź jej trzepnij mocno w łeb. Jenyyy nie cierpię jak ktoś tak marudzi. Zero taktu. Moja przyjaciółka zaczęła się sama nazywać od opasłych świń i innych( a waży 54 kg ja wtedy 70) więc jej zapytałam co o mnie sądzi skoro ważę od niej 15 kg więcej wiec jaka świnią ja jestem? A może hipopotamem opasłym lub słoniem? I się zamknęła :P

Siema Marinaaaa. Bez przesady pół godziny na spacer czy cwiczenia zawsze się znajdą. Dla zdrowia i lepszego samopoczucia wartoo poćwiczyć sobie
f_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 18:29   #638
Marina89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez f_ola Pokaż wiadomość

Siema Marinaaaa. Bez przesady pół godziny na spacer czy cwiczenia zawsze się znajdą. Dla zdrowia i lepszego samopoczucia wartoo poćwiczyć sobie
Ależ ja o tym wiem bardzo dobrze :P. Chodziłam swego czasu na siłownie i katowałam się po kilka godzin dziennie, ale oczywiście na dłuższą metę nie dałam rady. Wydaje mi się, że aby ćwiczyć codziennie musiałabym nie prowadzić już innego życia, tylko 100% swojej uwagi skupić na odchudzaniu. No bo człowiek zmęczony bardzo po powrocie z siłowni i nic oprócz spania nie chce się robić.

wzrost: 167
waga: 80

Muszę schudnąć w końcu, bo już nie mogę na siebie patrzeć :P
Stary 2011-09-15, 18:35   #639
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Cytat:
Napisane przez Marina89 Pokaż wiadomość
Ależ ja o tym wiem bardzo dobrze :P. Chodziłam swego czasu na siłownie i katowałam się po kilka godzin dziennie, ale oczywiście na dłuższą metę nie dałam rady. Wydaje mi się, że aby ćwiczyć codziennie musiałabym nie prowadzić już innego życia, tylko 100% swojej uwagi skupić na odchudzaniu. No bo człowiek zmęczony bardzo po powrocie z siłowni i nic oprócz spania nie chce się robić.

wzrost: 167
waga: 80

Muszę schudnąć w końcu, bo już nie mogę na siebie patrzeć :P
A po co się katować? Można iść na przyjemny fitness w klubie lub przed laptopem, czy aqua aerobic-basen, maszerować itd! A siłownia? Może rowerek lub bieżnia przez 45-60minut a nie kilka godzin. Można co drugi dzień chodzić i cwiczyć. Bez przesady z zakatowywaniem sięęę
Stary 2011-09-15, 18:37   #640
gamonek
Rozeznanie

polecam przed kompem albo dvd nic nie płacisz a jeszcze korzyści masz

ETAP 1:
ETAP 2:

Stary 2011-09-15, 18:43   #641
gamilla
Raczkowanie

U mnie dzisiaj

śniadanie;
1xsałatka owocowa (banan, pomarańcz, kiść winogron)
1xjogurt truskawkowy 150g

2śniadanie
2xbułka grahamka (jedna z szynką i pomidorem druga z serkiem allmette :/)

obiad
200g pangi z patelni (otoczona w mące i na łyżeczce oliwy z oliwek)
sałatka grecka (jak zwykle)

podwieczorek;
kawałek sernika

kolacja serek wiejski

Ja nie wiem co się ze mną dzieje....nie mogę się zabrać i mam straszne smaki... POMOCY!!!
gamilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 18:49   #642
Marina89
Przyczajenie

Cytat:
Może rowerek lub bieżnia przez 45-60minut a nie kilka godzin. Można co drugi dzień chodzić i cwiczyć. Bez przesady z zakatowywaniem sięęę
Cytat:
Napisane przez gamonek Pokaż wiadomość
polecam przed kompem albo dvd nic nie płacisz a jeszcze korzyści masz

Właśnie tak planuję, bo rower stacjonarny stoi niechciany i za wieszak robi :P.
Zawsze wybierałam siłownię, bo tam taka atmosfera sprzyjająca pracowaniu nad swym ciałem panuje. Wszyscy spoceni, woda mineralna się leje, aż czasem sprzęt nie nadąża za człowiekiem.

Ogólnie mam dużą świadomość tego jaka jestem. Wielkim problemem jest dla mnie wyjście gdziekolwiek. Wcześniej spędzam godzinę na wyborze odpowiedniego stroju, który zamaskuje, to co bym chciała. Ale BASTA mówię :p.
Stary 2011-09-15, 19:24   #643
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

o właśnie, też zauważyłam wzrost czasu przed wyjściem, oglądam się jak głupia, jakbym co najmniej na randkę z Bradem Pittem szła, czy coś

jaki lubicie styl ubierania? jakie macie figury? staracie się maskować swoją tuszę? w jaki sposób? ;>

katiennn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 19:31   #644
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez katiennn Pokaż wiadomość

jakie macie figury? staracie się maskować swoją tuszę? w jaki sposób? ;>
u mnie gruszka staram się dobierać tak ubrania, żeby zamaskować duże uda a podkreślić talię.
Stary 2011-09-15, 19:43   #645
czwarta_plaga_egipska
Raczkowanie

Ja nie pamiętam, jaką mam figurę. Wcześniej byłam smukła, o delikatnej budowie (chociaż okazaaałym wzroście), teraz mam wszystko grube i na dodatek nieproporcjonalne. Jestem wysoka i otyła, przez co sprawiam wrażenie olbrzymiej. Staram się zamaskować torbą na głowie i workiem na sobie. Nie mam ani jednej apetycznej części ciała, którą mogłabym podkreślić tak, aby odwracała uwagę od reszty.
czwarta_plaga_egipska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 19:51   #646
Bottega
Zakorzenienie

u mnie nie wiadomo co. Taki dziwoląg ze mnie. Może jabłko? Ale nie wiem.
moje wymiary:

Łydka: 39cm
Udo: 56cm->53
Talia: 91cm->90
Biodra: 105cm->101
Tyłek: 106->103
Piersi: 111->109
Ramię: 32cm->31
Przedramię:22cm
może sama mi powiesz czymże ja jestem?
Co za dzień, co za dzień strasznyy! W lodówce odkryłam jeszcze kabanosy! Na szczęście nie tknęłam ich i zła poszłam do pokoju. W pokoju nadal burdel, wszystko jest na środku. Ćwiczyłam mało, bo cały czas usiłuje się spakować... Jutro do wieczora będę poza domem, więc może trochę ze mnie zejdzie to coś, co dziś przyszło. Boże, mam tylko nadzieję, że nie przytyłam! Beznadziejnie dziś jadłam. Nic mi nie wychodzi. Kupiłam wczoraj dorsza z myślą o pysznym obiedzie. Tyle,że zawsze robiłam z bułką i jajkiem,a dieta,więc nie wolno. Zrobiłam delikatnie obtoczonego w mące orkiszowej i smażonego na odrobinie oleju (po usmażeniu odsądzonym ręcznikiem kuchennym), ale cały się rozwalił! Na kawałeczki! Cholera! Zjadłam ok. 200g tego czegoś, na jutro zostało mniej więcej tyle samo, może zrobię z tego jakąś sałatkę czy coś.

u mnie dziś:
I śniadanie: 400ml mleka 0,5%, 10g płatków owsianych błyskawicznych, 5 g płatków „zdrowy błonnik”, 20g płatków „Sportina active”
II śniadanie: 150g jabłka, 26g chleba orkiszowego domowego, 125g serka homo wanilia
Obiad: 350ml czystego rosołu, 200g dorsza w odrobinie mąki orkiszowej + łyżka stołowa bitej śmietany
Podwieczorek: 80g jabłka, 58g ogórków, kromka chrupkiego z połową plasterka szynki i plasterkiem sera żółtego mierzwionego (ten 3x cieńszy z biedronki-25kcal), 48g rzodkiewek, 4 liście sałaty
(będzie) Kolacja: 70g pomidora, 2 małe ogórki (ok. 60g), 2 kromki chrupkiego- jedna z „Delikatnym”, druga z połową plasterka szynki, 25g twarogu chudego, 60g rzodkiewki

zupełnie nie wyszły mi proporcje, trochę za mało warzyw (zapomniałam zupełnie dać do obiadu, przez to,że wkurzyłam się na dorsza), w ogóle dzień do dupy! GRR! Nic mi dziś nie wychodzi.
Do tej pory zrobiłam tylko 300 podskoków. Zrobię jeszcze z 200-250 (skaczę w łazience, w pokoju syf) + 300 powtórzeń ćw. na nogi i tyłek, ćw. z "pogromców" nie zrobię, bo mam taki bajzel w pokoju, że nie ma gdzie. GRRRR

Edytowane przez Bottega
Czas edycji: 2011-09-15 o 20:30
Stary 2011-09-15, 19:52   #647
f_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czwarta_plaga_egipska Pokaż wiadomość
Ja nie pamiętam, jaką mam figurę. Wcześniej byłam smukła, o delikatnej budowie (chociaż okazaaałym wzroście), teraz mam wszystko grube i na dodatek nieproporcjonalne. Jestem wysoka i otyła, przez co sprawiam wrażenie olbrzymiej. Staram się zamaskować torbą na głowie i workiem na sobie. Nie mam ani jednej apetycznej części ciała, którą mogłabym podkreślić tak, aby odwracała uwagę od reszty.
Zleje Cię kablem bezprzewodowym!:pal a:
Katiennka trzymaj ja biję!
Jak tak można? Ja Ci dam! Jesteś na pewno śliczna i masz wiele zalet! Radzę je sobie przypomnieć, zaakceptowac siebie nooo laska! Chudzino jedna! Jesteś na pewno śliczna ale masz zbyt wielkie kompleksy! Nie wierze że nie masz nic ładnegoooo!
Stary 2011-09-15, 20:34   #648
Wredna_
Raczkowanie

Ja tak tylko na chwilę... bo już mnie oczy od liczb bolą więc postanowiłam zerknąć co się tu dzieje...

f_ola Twoja "likalizacja" poprawiła mi humor, dzięki
czwarta_plaga_egipska szczerze to też, nie pamiętam jaki mam typ sylwetki... ale jakiś atut na pewno masz który możesz wysuwać na pierwszy plan

ja jakoś nie mogę się przekonać do ćwiczeń z płytą, samodzielnie w domu itp wolę już chyba chodzić na fitness i na zajęciach dawać z siebie wszystko 24 września idę zakupić karnet miałam zrobić to już we wtorek ale niestety... do domu muszę na 3-4 dni jechać i dupa blada :/ jeden plus... przywiozę sobie orbiterek
Ehh... już się nie mogę doczekać planu zajęć... jestem ciekawa ile razy będę zaczynać o 7 rano a kończyć o 21 z maaaaasą pojedyńczych okienek Jak tylko ukaże się plan będę musiała strategię żywieniową obmyślać Kurde... w planowaniu jestem dobra... gorzej z realizacją ;/

Edytowane przez Wredna_
Czas edycji: 2011-09-15 o 20:35
Wredna_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 20:41   #649
czwarta_plaga_egipska
Raczkowanie

Cytat:
Jak tak można? Ja Ci dam! Jesteś na pewno śliczna i masz wiele zalet! Radzę je sobie przypomnieć, zaakceptowac siebie nooo laska! Chudzino jedna! Jesteś na pewno śliczna ale masz zbyt wielkie kompleksy! Nie wierze że nie masz nic ładnegoooo!
Zaakceptuję siebie za 30 kilogramów.
Wiecie, no. Jakby się poważnie zastanowić, nie widzę w sobie nic, czego inni mogliby mi zazdrościć. Nie jestem ładną dziewczyną. Być może, gdy schudnę. Niektóre dziewczęta z podobnym nadbagażem mają buzie piękne jak porcelanowe laleczki. Pełne, pulchne, ale takie, że wzroku nie oderwiesz. Na mnie patrzy się raczej nieprzyjemnie...
Mam duże stopy (rozmiar 40), długie nogi, owszem. Ale od kolana w górę jak balerony. Potwornie wielką oponkę na brzuchu przez co talię mam prawie pod biustem. Co ciekawe, w samym biuście straciłam prawie 10 cm. Wcześniej wspomniany kumpel rzucił mi wczoraj komentarzem, że zapomniałam cycków z domu zabrać. (moron )
Krótka szyja, ramiona grube. Ciało ogólnie sflaczałe, mięśnie to mam chyba tylko twarzy. I rozstępy w wieku 20 lat. Suma wszystkich strachów.
Stary 2011-09-15, 20:45   #650
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez czwarta_plaga_egipska Pokaż wiadomość
Mam duże stopy (rozmiar 40) ... Ale od kolana w górę jak balerony. Potwornie wielką oponkę na brzuchu... ramiona grube... I rozstępy
jakbym o sobie czytała
Stary 2011-09-15, 20:56   #651
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

Cytat:
Napisane przez Bottega Pokaż wiadomość
u mnie nie wiadomo co. Taki dziwoląg ze mnie. Może jabłko? Ale nie wiem.
moje wymiary:

Łydka: 39cm
Udo: 56cm->53
Talia: 91cm->90
Biodra: 105cm->101
Tyłek: 106->103
Piersi: 111->109
Ramię: 32cm->31
Przedramię:22cm
może sama mi powiesz czymże ja jestem?
yyy wybacz kochana, ale ja nie potrafię czytać z centymetrów, nie mam (jak to się mówi? wyobraźni przestrzennej? ) czy czegoś takiego jakbyś mi pokazała fotkę sylwetki, to bym wiedziała i nie pozwolę Ci pisać o sobie, że jesteś dziwolągiem! stoję na straży wielkiego ego, wysokiej samooceny i braku kompleksów! spytaj f_oli jestem tego najlepszym przykładem DZIEWCZYNY! do cholery jasnej! znajdźmy w sobie zalety! one na pewno są!!!!!!

Cytat:
ja myślę, że na to co plaga wypisuje kabel nie starczy...............

Stary 2011-09-15, 21:00   #652
czwarta_plaga_egipska
Raczkowanie

Stary 2011-09-15, 21:38   #653
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

zadanie na dziś dla każdej z nas!!!!

napisać posta i opisać 3 cechy (wygląd), które lubimy u siebie!
ale już

Stary 2011-09-15, 21:41   #654
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
napisać posta i opisać 3 cechy (wygląd), które lubimy u siebie!
ale już
zarysowana talia
kości obojczykowe
kości biodrowe, które mimo że dół szeroki to jak leżę tak fajnie wystają ... moze to głupie, ale naprawdę je lubię

ja już
Stary 2011-09-15, 22:15   #655
gamonek
Rozeznanie

piersi
piersi
i
piersi

ETAP 1:
ETAP 2:

Stary 2011-09-15, 22:22   #656
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

ooo Eldo! bardzo dobrze!

ja Ci dam gamonek! piersi traktuje jako jedno i prosze o pozostałe dwa :P

Stary 2011-09-15, 22:25   #657
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez gamonek Pokaż wiadomość
piersi
piersi
i
piersi
zazdroszczę
Stary 2011-09-15, 22:26   #658
Bottega
Zakorzenienie

oczy, włosy i eee ? mój TŻ lubi jeszcze mój tyłek i moje nogi. Ja na dzień dzisiejszy jestem w stanie powiedzieć jedynie, że moje nogi i tyłek ujdą.
Wiecie co, policzyłam kcal i w ogóle, wyszło mi 1120kcal (bez tej cholernej bitej śmietany i odrobiny oleju), białka 90g, węglowodany 13g, tłuszcz 32g i jakoś przestałam czuć głód (może jak policzyłam i się przeraziłam ile węgli),więc na kolację jednak zjadłam kromkę chrupkiego z połowa plasterka szynki, 3 liście sałaty, 2 małe ogórki. Odpuściłam sobie pomidora (nie chciało mi się kroić, ale lenistwo...) i druga kromkę z "Delikatnym" (to akurat dobrze- mniej tłuszczu i węgli). Zrobiłam jeszcze te 250 podskoków na skakance i 300 powtórzeń ćw. na nogi i tyłek.

Stary 2011-09-15, 22:30   #659
gamilla
Raczkowanie

Cytat:
zadanie na dziś dla każdej z nas!!!!

Napisać posta i opisać 3 cechy (wygląd), które lubimy u siebie!
Ale już :d
cycki
zęby
stopy
gamilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 22:31   #660
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez Bottega Pokaż wiadomość
węglowodany 13g
10gr płatków owsianych ma prawie 7 gr... w jabłku ( 150gr) jest grubo ponad 10 a do policzenia jest jeszcze sporo innych produktów...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości