|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Aga i jak tam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki, żeby Filip się w końcu zdecydował na wyjście, a nie tylko się przymierzał ![]() aaa no i widzisz, doczekałaś się KTG ![]()
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
gratulacje!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zakorzenienie
|
aaa Martusia21- wszystkiego najlepszego
![]() ![]() Magialena jak u Ciebie? Coś się dzieje?
#2914 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zakorzenienie
|
U mnie już mniej brązowo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agula dajesz dajesz ![]() ![]() Cotka dajecie z Filipkiem czadu ![]() ![]() Lula marudź sobie dowoli ![]() ja ide do wanny bo byliśmy na zakupach i wybrałam sie w krótkim rękawie i zmarzłam nieco... ![]() ![]() Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-09-15 o 19:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się męczę od rana i zaraz chyba wyskoczę z okna. A najlepszym dowodem na to, ze jes mi źle - jest fakt, że nie chce mi się nawet na necie siedzieć ![]() I ryczeć mi się chce ale chyba głupio. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie sie dzis strasznie brzuchol napina...ale to takie skurcze z których nic nie wynika ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | ||||||
Rozeznanie
|
Ale ja jeszcze nie chcę
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() cotka a Tobie wysyłam fluidki ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() Martusiaaa21 wszystkiego NAJ, NAJ, NAJ ![]() Edytowane przez bruma Czas edycji: 2011-09-15 o 19:34 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Rozeznanie
|
a dziekuje dobrze. nadal jestesmy z Fabim w dwupaku, szyjka dalej sie nie skróciła wiec czekamy grzecznie do terminu
![]() a mieszkanko ok, jeszcze teraz porzadkuje szafe i mase ciuchow musze przebrac. no i sypialnia jeszcze w rozsypce, ale mysle ze do konca miesiaca bedzie juz wszystko gotowe na przyjcie małego ![]()
#2921 |
Zakorzenienie
|
cotuś moja kochana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() płacz jeśli masz ochotę w poduchę, ale pomyśl że spotkanie z Filipkiem jest tuż tuż... Jak się nic nie zacznie to będą Ci wywoływać poród. A my tu sobie czekamy i czekamy... |
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2923 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() uważaj na siebie i oby do porodu się kolana zagoiły ![]()
![]() |
#2924 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2925 |
Rozeznanie
|
eh na wykładzie sr dziś nic nie było takiego ciekawego poza tym że prowadził go mój ginek
![]()
#2926 | ||||
Zakorzenienie
|
Dziś do SR przyszła dziewczyna co urodziła 9 dni temu (miała termin na 24) z synkiem! Normalnie nie mogłam uwierzyć,ze takie cudo w brzuchu nam siedzi! Kosmos, kosmos, kosmos!
Od razu na szybko było pielęgnowanie pępowiny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ty Aguś rzeczywiście słuchaj się starszych ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2928 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() Nie ma sprawiedliwości cholera, no nie ma. ![]() Ja chyba wiem dlaczego. Boli Cię, masz dosyć i nic nie można zrobić ![]() ![]()
![]() |
#2929 |
Zakorzenienie
|
Ale ja nie chce byc upierdliwa, uprzykrzajaca zycie maruda na forum, nie bylam nigdy taka, przynajmniej tak mi sie wydaje a czuje sie psychicznie jak.....zle mi na maxa i nawet sama nie potrafie sobie odpowiedziec dlaczego
![]()
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
A właśnie- u nas dziś w szkole rodzenia ubieraliśmy dzieci i o wychodzeniu na dwór było.
Także tak: Jeżeli w domu mamy ok. 21°C to ubieramy dziecku body z krótkim rękawkiem, koszulkę z długim i śpioszki lub półśpioszki i zawsze skarpetki bez ściągacza- do spania przykrywamy kocykiem. W taką pogodę jak dziś ok 16-18 °C mówiła by na ten zestaw ubierać kombinezonik taki podwójny np. podszyty bawełna , a na wierzchu polar. Jeżeli chodzi o wychodzenie na dwór: - jeżeli na dworze temp. podobna jak w domu +/- 3-4 °C (już się chyba nie załapiemy ![]() -jeżeli na dworze jest ok 10-15 °C to w pierwszy dzień po powrocie ze szpit. po prostu odpocząć, na drugi zacząć werandowanie od uchylonego okna, na 3-ci dzień okno otwieramy całkiem , a dziecko kładziemy zaraz przy nim i zaczynamy od 15-20 min. W ciągu kolejnych 2 dni wydłużamy czas do godz, także ok 5-6 dnia idziemy już na spacer; - gdy temp. na dworze ok 5°C to werandowanie zaczynamy dopiero w 7 dobie życia postępując jak wyżej. Babeczka mówiła, ze na spacery chodzimy do -10°C. Jeśli chodzi o czapki- w domu mówiła by nie ubierać, jedynie na dwór. Jak ubieramy kombinezon z kapturem to do tego nie wkładać już grubych czapek tylko te z podwójnej bawełny. To chyba tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() no w każdym razie wykład był o prowadzeniu ciąży i porodzie...ale teoria swoją drogą a praktyka swoją... dziewczyny jak u was podają wyniki na paciorkowca??? bo wyszło mi że wynik wymazu pozytywny ale w wyszczególnieniu nie ma podanego paciora tylko łacińska nazwa drożdżaka i info że niezbyt liczna kolonia to chyba paciorka nie wyhodowali jak go w specyfikacji nie było nie??? pamiętam że gin mi mówił że może coś wyjść w badaniu poza paciorem i żeby się tym nie stresować bo wiadomo że w drugiej dziurce ![]() ![]() kurcze szkoda że odebrałam ten wynik po wykładzie tak to bym go napadła i wypytała czy dobrze odczytuje ten wynik ![]()
#2932 | |
Zakorzenienie
|
U nas mówili, że przy każdej zmianie pieluchy dokładnie wycierać suchymi pałeczkami do uszu- wycierać tyle razy aż patyczek będzie suchy.
3-4 x dz przecierać patyczkiem nasączonym fioletem lub octaniseptem- babka polecała fiolet bo mówiła,ze widzimy gdzie maziamy i nie wcieramy za bardzo w brzuszek- nie dochodzi do maceracji naskórka. No i , ze w kąpieli można zamoczyć Cytat:
![]() Wiem, że nie marudzisz z byle powodu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- U mnie tylko było, że negatywny. A teściową w potylicę!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytalam ze lepiej dziecko zasypia po ciemku, bo w brzuchu tez ma ciemno ![]() I tez lepiej nie uczyc od malego spac przy lampce bo potem jak juz dzieciatko bedzie starsze bedzie mialo problemy z zasypianiem... Nie pamietam gdzie te artykoly na temat spania z lampka czytalam... ![]() Jak znajde w necie to wrzuce... ![]() Cytat:
To teraz chwilke odczekac i mozna smialo rodzic ![]() Cytat:
Bo tego naprawde nie sa w stanie przewidziec lekarze.. Roznie bywa.. Same widzialyscie ze dziewczyny z mega rozwarciem po miesiacu czasu chodza lub dluzej a te co maja wszystko pozamykane rodza z zaskoczenia... Ja tam nikogo nie slucham jak mi mowia kiedy urodze bo to wie tylko moja mala ksiezniczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluje Lauuu !!! Ciesze sie bardzo ze juz jestes po i ze tym razem bylo lepiej... ![]() Szybkiego powrotu do formy zycze.... Cytat:
![]() Cytat:
Nie pokazuj ze jestes twarda.. Juz mowilam Stokrotce... Lepiej czasem troche pojeczec i pokrzyczec z bolu to wtedy dadza Ci moze cos na przyspieszenie.... ![]() Beda szybciej reagowac... A tak jak Ty siedzisz cicho to dla nich oznacza ze Cie widocznie nie boli wystarczajaco.. Opowiadalam juz jak to ja kozakowalam i 26 godzin rodzilam... ![]() Syczalam z bolu i chodzilam po korytarzach zamiast pojsc do tych poloznych i sie tam rozbeczec zeby daly troche zeliku czy jakas kroplowe ![]() Takze ja radze ze jak boli to pokazac i juz.... Od tego tam sa polozne i lekarze zeby nam pomoc... ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2935 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jakby mnie bolało tyle co Ciebie to byście ze mną nie wytrzymali, a Ty jesteś taaaaaakkkkkkkaaaaaaaa dzielna kobieta!! u mnie było tylko, że wynik GBS ujemny |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | |||
Rozeznanie
|
... że mnie zobaczył w drugim rzędzie
![]() gadał o tym że badanie na toxo jest ważne i zalecane...a mi ciągle gadał na wizytach że niepotrzebnie sobie robię na własną rękę bo on nie widzi wskazań taaaaa sam sobie zaprzeczał a ja i tak za wszystkie badania muszę płacić to już moja sprawa czy chciałam się upewnić czy nie załapałam bo nie mam przeciwciał nie przeszłam jej wcześniej a kontakt z mięchem i zwierzyna mam ciągły .... ![]() ![]() Cytat:
![]() mąż już się drze że chyba powariowałam że przy -10 z dzieckiem pójdę na dworek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() dzięki za odp dziewczynki, wygląda na to że paciorka brak ale pewna nie jestem ![]()
![]() |
#2937 | |||||||
kosmitka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
BordAna uważaj na siebie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A do spania mamy temp 23-24 stopnie, dość ciepło więc jest. Czapeczkę nakładam tylko po kąpieli, nie wiem czy potrzeba, mówili coś?/ Na spacer w sumie podobnie, kaftanik zwykle plus albo bluza z kapturem, albo kombinezonik z misia. I w -10 stopni będziemy wychodzić, przecież wtedy maluszki będą już starsze, więc niech się uodparniają ![]() Tak, Ty wszystkich w potylicę ![]() Przylazłam szukać czerwonych postów a tu lipa. Idę spać, bo oczy mi się same zamykają. Franek dał popalić i w zasadzie nie spał od 14, zobaczymy jaka będzie nocka.
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2939 | |
Rozeznanie
|
ancia dobrej nocy oby Franio dał chwilę dłużej pospać
![]() ja już też zmykam spokojnej nocki wszystkim ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2940 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- No to ja dziś wam ponarzekam ;( Już nie wiem jak mam siedzieć, jak leżeć, jak spać. Czuję się jak słoń i w dodatku z bolącym kręgosłupem ![]() Żeby to jeszcze bóle krzyżowe były.... ale nie, po prostu kręgosłup ![]() Do tego jeszcze jakieś dziwne myśli i dołki mnie dopadają i ogólnie wszystko do ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.