|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Witajcie
![]() Dziewczyny ale mam nadrabiania że łooo. Dzis was nie nadrobie tylko troszke ale jutro napewno ![]() Pędzicie strasznie ![]() :brzyda l:---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Tak do dzis
|
|
#362 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
ja odpoczywam non stop... czasem mam tak że nie mogę oddychać swobodnie Ja mam materac 9cm. troszkę wyższy jestdziś zaczął mi się 33 tydzień i 0dni już tak malutko zostałoprania trochę porobiłam i przy prasowaniu zrobiło mi się tak przyjemnie ;D ze wyobrażałam sobie moją niunię jak już taka ubrana leży a JUTRO mam wizyte u ginekologa nie mogę się doczekać mam nadzieje ze wszystko ok a moje łożysko poszło do góry bo jak nie to sama je popchnę może Alusia też wkońcu się obróciła bo ostatnio była poprzecznie...---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
i oglądam M jak Miłośc jak nie zapomnę ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- A jak tam z masażem krocza? któraś z was go robi? bo mi kazali od 30 tyg ale jakoś nie mogę się tam dotykać ... ;/ może tż pomoże... ale nie wiem czy to potrzebne.. czy ułatwia taki masaż poród
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może jako wieloródka tym razem bym uniknęła szycia i gojenia.....odpadłoby trochę problemów po porodzie jak planujesz masować? oliwką jakąś szczególną czy oliwą? to są palce wskazujący i kciuk- ten odcinek na linii krocze-odbyt tylko od zewnątrz i wewnątrz? ile czasu na to codziennie trzeba poświęcić? tak sobie myślę, że chyba spróbuję jak macie jakieś dobre linki, to podrzućcie |
|
|
|
|
#364 |
|
Rozeznanie
|
właśnie wrócilismy z carrefoura -tz wypatrzył smoczki z aventu za 5 zł -takie http://wszystkodladziecka.com.pl/ave...-03m-p-57.html
A ja wypatrzyłam kocyk z disneya za 5 zł -czasem można coś znaleźć ![]() JA planuje zacząć prać pod koniec miesiąca -jak już bede w domu odpoczywać ,ale znając życie to przedłuży się do początku października
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie masowalam i tez mnie nacieli i pękłam takze moze cos w tym byc.
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- mnie kiedys polozna mowila ze jak np dzieciak jest karmiony butlą i ma inny smoczek niz te od butelki to moze nie raz wypluwac i nie chciec, u nas to sie nie sprawdzilo bo mala do 5 miesiaca zycia smoka uwielbiala i to bez roznicy jakiego pozniej jej sie przestawilo i tylko na nuka.
|
|
#366 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#367 |
|
Zadomowienie
|
jejku ja pierwszy raz słysze o takim masażu...ale chyba warto go robić
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nie było mnei cały dzi,a tu proszę tyle do czytania.... ide nadrabiać....
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Byłam dziś u gina, tam były moje wyniki z glukozy i okazalo sie, że mam podwyżsozny cukier (norma do 140 a ja mam 148 )I teraz mam iśc do szpitala, zeby mi zrobili krzywą cukrową. Wyczytałam na necie, ze po wypiciu glukozy powinno się dwie godziny siedzieć i nie wykonywać zadnego wysiłku, a ja sobie poszłam na zakupy wtedy w pierwszej ciazy wyniki miałam dobre ![]() jestem załamana
|
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
wyluzuj to nie koniec swiata, ja mialam robionaq teraz w szpitalu , bedziesz miala przynajmniej pewnosc
|
|
#371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja pytałam lekarza który zajmuje się usg-powieizał,że żyjemy w takich czasach,że każdy jest mądrzejszy od lekarza...i tu się z nim zgodziłam...
|
|
#372 |
|
Zadomowienie
|
Ale naskrobalyscie sporo dzis!
Ja mykam spac zaraz- jutro na 7 rano do labolatorium na pobranie krwi spylam. Filipcio jutro jedzie do tesciow na weekend. A ja w sobote bede miec czas na odwiedzenie babciow i kolezanki A jutro kupa prasowania grrrrr.Kolorowych!
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja mam małe dziecko w domu, tz wyjezdza w delegacje i ciekawe z kim ja zostawie... |
|
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
o tych 4 tygodniach dodatkowego urlopu macierzyńskiego pisałam już w poprzednim wątku.....
zjadłam sobie własniwe pyszna kanapeczke:bułeczka z masełkiem i powidłami śliwkowymi ![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-15 o 23:03 |
|
|
|
#375 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Kurdele i nie pojechałam do tego Rossmanna więc promocja przepadła Musiałam siedzieć na działce bo gościu zaczął wozić ziemię do obsypania domu i musiałam mówić mu gdzie ma to wysypywać, póxniej było już za późno żeby się gdzieś wybierać... wrrrrrrrrrrr Mam straszne skurcze nóg!!! Katastrofa! W nocy i w dzień - jednocześnie w obu. Przed wczoraj w nocy był w obu nogach jednocześnie w stopach, obu łydkach, obu udach i lewym pośladku, myślałam że zemdleję, umrę nie wiem co jeszcze. Dziś kiedy byłam na działce chwycił mnie w obu stopach na raz aż wszystkie palce ponachodziły na siebie... Dziewczyny mające taki problem - ile dawek magnezu bierzecie dziennie?? Na opakowaniu jedna kapsułka czy proszek do rozpuszczenia (375 mg) to 100 % dziennego zapotrzebowania no i zalecane aby zażywać raz dziennie. Czy mogę zazywać dwa lub 3 razy dziennie?? To mnie wykończy. Dziś kupił mi mąż Magnum Forte do rozpuszczenia i mam wrazenie ze to lepiej działa moze dlatego ze w płynie....
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Truscafko-ja bym brała więsze dawki magnzeu+B6.
ja biorę 1 kapsułkę dziennie,czasem jeszcze wypijam 1-2 tabl rozpuszczalne,a czasem 2 kapsułki dzinenie....a mam Chela-Mag B6 firmy Olimp chyba na noc wezmę jeszcze jeden Mg bo tak mnei dziś nogi bola od chodzenie,że ledwo siedzę... ![]() te rozpuszczalne witaminy sa lepiej przyswajalne,choc na mnei działają też moczopędnie
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-15 o 23:40 |
|
|
|
#377 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich jestem nowa w waszym wątku
przeczytałam 13 stron waszej rozmowy, także jestem wielka Może orientuje się któraś mam mianowicie taką sytuacje.. jestem młodą osobką i pobieram rente po zmarłym tacie. Postanowiłysmy z mama ze nie pojde do pracy ''legalnej'' bo nie byłą bym w stanie dac jej tyle co ona dostaje na mnei renty rodzinnego i jakiegos jeszcze dodatku, po za tym się ucze i miałam dosc powazne problemy ze zdrowiem. Pracowałam na lewo , niestety teraz poszłam do szkoły policealnej i musiałam z tej mojej pracy zrezygnowac bo szkołe mam w sobote i niedziele(pracowałam w soboty niedziele i swieta i sporadyczne dni-) A tu niespodzianka: CIĄZA.. Czy jezeli nigdy nie pracowałam legalnie to czy mam szanse dostac jakies pieniążki ? Bede miała ciezka sytuacje bo jak sie przestane uczyc to rente mi zabiora dodatki takze..i kombinuje co zrobic.. (choc teraz poki mieszkam z mama to ona całą kase bierze mi nie daje nic, moj narzeczony też mieszka z nami i tez mojej mamie płaci) Moze mi, któras jest wstanie coś doradzic? |
|
|
|
#378 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Postanowilam dłużej nie zwlekać i dzwonie do swojej gin czy dziś mnie przyjmie?Od wczoraj czuję straszny ucisk jakby na szyjkę, mimo leżenia.Boję się, że już jej nie mam.W głowie najgorsze scenariusze i 2 załamania wczoraj zakonczone płaczem.Nie wiem czy to moja wyobraźnia czy coś innego.Do tego doszły jeszcze zaparcia, az boję sie iść do toalety, żeby nie urodzić
|
|
|
|
#379 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Większości moich koleżanek w ciąży przepisywano MAGNE B6, sama brałam i mogę polecić. Na opakowaniu było, że można wziąć do 6tabl. dziennie, ale gin mówił bym nie brała więcej niż 3. Większa ilość co prawda nie szkodzi bąblowi, ale może być bardzo ospały jak to określił mój lekarz ![]() Kupiłam 3 koszule do szpitala- wystarczy na CC??? czy na samo cięcie też trzeba mieć jakąś koszulkę? ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#380 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
ja mam bardzo jasna jeszcze linie pod pepkiem od 28 tc. I wloski kolo pepka tez, choc juz mi sie czesciowo wytarly, w koncu brzuch wystaje ![]() Cytat:
Seona super, ze serduszko ok Bienioka jeszcze zrobisz tej lekarce niespodzianke i przenosisz ![]() Ja lacznie kupilam 3 paczki pieluch z rossmana na kody. W sumie przez urlop to mam napiety budzet w tym miesiacu, ale jakos nie moglam sie powstrzymac ![]() U nas to TZ ma chyba wiekszy syndrom wicia gniazda, choc ja troche tez, bo nigdy nie przywiazywalam jakiejs duzej wagi do wystroju mieszkania itd, a teraz cos sie interesuje Mamy tez taka sytuacje, ze mieszkalismy wczesnije z moimi siotrami i to bylo takie bardziej studenckie mieszkanie, a teraz powoli robimy z tego cos ladniejszego MOja siotra zabiera dzis swoje meble i kanape, wiec juz wejdziemy w ostateczna faza urzadzenia mieszkania, myslimy nad nowa, duza kanapa. Wszedzie przy karmieniu podkreslaja waznosc miejsca do karmienia i caly czas sie zastanawiam jak to zorganizowac.Co do powrotu do pracy to u mnie pracodawca przedluza macierzynski do 6 miesiecy, wiec fajnie NO i bede miala 2 tyg urlopu z tego roku i moze wezme z 2 z przyszlego, wiec wyjdzie mi powrot czerwiec-lipiec. Troche lipa tak na wakacje, rozwazam 1-2 miesiace urlopu wychowawczego, ale wszystko zalezy od sytuacji w pracy. Mam zagwarantowane miejsce powrotu, niestety na jakims innym stanowisku, bo moje juz jest zajete.Ja bym nawet chciala nianie, bo to sporo wygoda jest jak sie trafi na kogos fajnego, ale TZ jest przeciwko obcym osobom w domu. I chyba zdecydujemy sie na zlobek. W naszym miescie to jakies 800-900 zl za zlobek. Niania kosztuje jakos 1600-1700, wiec zlobek jest jednak tanszy. Zmykam do pracy i milego dnia zycze |
|
|
|
|
#381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#382 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#383 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
amarantas moja bratowa miała cukrzyce ciążową, i na diecie też zaczeła bardzo chudnąć (miała co zrzucać), tak że w rezultacie pod koniec ciąży miała 2 kg na plusie, ona jadła z 8 posiłków dziennie i bardzo pilnowała diety więc to chyba nie jest strasznie dziwne, że chudniesz, bo robisz to w końcu pod kontrolą lekarza i poradni Dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście, przynajmniej wiem, że nie jestem jakimś ewenementem, że trace na wadze Wczoraj byłam tak tym wszystkim przerażona, że umówiłam się na wizytę do diabetologa, aby okreslił mi konkretną dietę i ilość kalorii. Niestety nie dodzwoniłam się do poradni cukrzycowej, ale wygrzebała numer prywatnie i po miłej rozmowie z panią jesteśmy umówione na poniedziałek, więc mam nadzieje że mnie jeszcze bardziej uspokoi.Wczoraj przyszło do mnie łóżeczko z funkcją kołyski i materacykiem. Dzisiaj będziemy go rozpakowywać, ale składać dopiero pod koniec października. |
||
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
domi ja tez wiec wiem co czujesz...
|
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny kod do Rossmana na chusteczki: 2982197974723
wazny do 29.09 Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2011-09-16 o 08:42 |
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
dygotka bo mowi sie ze dziewczynka zabiera mamie urode i kobieta w ciazy jest brzydsza, mnie wszyscy mowili jak chodzilam z Oliwia ze na bank chlopak , teraz tez jak cos to mowia ze pewnie chlopak:P
ale jest sporo prawdy jakos tak niektore kobiety robia sie po prostu brzydkie....cera sie pogarsza i tak dalej i to wlasnie jakos czesciej przy dziewczynkach, ale cyzm to jest uwarunkowane to nie mam pojecia
|
|
#387 |
|
Zadomowienie
|
Odkad pije na noc pol litra mleka to nie mam klopotow ze skurczami. Zazwyczaj mnie lapal w prawa lydke. A to bol okropny, bo ta lydka jest jakby uposledzona- od 8 lat mam klopoty z prawa noga po przejsciu zapalenia sciegna achilessa. No i ciagnie sie to za mna przez te lata- czasem bol jest nie do wytrzymania. A jak zlapie skurcz to jakbym nosila wewnatrz kamien.
Takie pobrania krwi lubie- 3 minuty trwalo- zero ludzi w poczekalni ![]() A teraz ide sniadanko zjesc
|
#388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ja w pierwszej ciazy z chlopcem wygladalam gorzej,jak teraz z dziewczynka
|
|
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
my na razie nic nie zmieniamy w mieszkaniu bo szkoda ladowac kase w nie swoje wiec jakos przebolejemy...
maluchom pokoj zrobimy, po lozeczko do kolezanki pojade w listopadzie ....
|
|
#390 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

nie mogę się doczekać
może Alusia też wkońcu się obróciła bo ostatnio była poprzecznie...