Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1397 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-15, 22:03   #41881
imbryka
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Mam wątpliwości, czy odżywka jest w stanie tak naprawdę umyć włosy. Zresztą Kosmetolog na pielęgnacyjnym miała podobne wrażenia (chodzi o wątek o myciu odżywką). Oczywiście kiedy widzę zdjęcia dziewczyn jestem zachwycona, ale przestaję wierzyć, że rola odżywki w myciu polega na myciu inaczej też bym była zachwycona efektem na sobie
Też miałam wątpliwości, ale ostatnio zdarza mi się myć odżywką mój tłusty skalp Przyznaję szczerze, że włosy wyglądają znacznie lepiej, a skalp również czuje się bardzo dobrze (nic nie swędzi,mniej się przetłuszcza). Ogólnie bardzo podoba mi się mycie odżywką i chyba zacznę częściej praktykować

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 22:07   #41882
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Właśnie, wiedziałam,ze o czymś zapomnę. Piechniak, śliczne spiralki. Wcale sie nie dziwię, że chcesz je z powrotem. Nie kusi Cię, zeby ściąć trochę (bo końce masz dosć przerzedzone) i zobaczyc, czy na mniejszej długości loki nie wrócą(na zdjęciach masz chyba krotsze niż obecnie)?
dzięki...szkoda, że tylko były
oj kusi...ale się boję, że jak zetnę i i tak się nie pokręcą to stracę długość a skręt i tak nie wróci...i nie będę miała już nic...a TŻ się wścieknie... ...
i tak też myślę, że gdyby były właściwie odżywione to falowały by teraz choć trochę bardziej a nie takie nic...myślę, że to nie może być wina samej długości...postnowiłam więc do ślubu je tylko odżywiać (na ślub lepiej długie, łatwiej o fryzurę, moim zdaniem) a jak nic się nie poprawi to po ślubie (za 10 miesięcy) ścinam do ramion, raz kozie śmierć. choć zaczynam wątpić, czy w ogóle moje włosy się jeszcze do czegokolwiek nadają .
oczywiście powtarzam sobie, że chcę efektów za szybko, ale ...wiecie jak jest, ogląda się efekty jakie mają inni i też się chce już...a jak nie wychodzi to się wściekam i mam wrażenie, że tylko bardziej męczę swoje włosy...
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 22:08   #41883
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Obiecany zły dzień z wczoraj i obiecana niespodzianka. Mam nadzieję że widać :P
Tam się coś elektryzyzuje?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 22:10   #41884
Piechniak
Rozeznanie

[QUOTE=AjriszMarta;2942890 9]Mają maskę, odżywkę i jeszcze masło 100% czyli sam tłuszcz. Jeśli ja polecałam to 100% tłuszcz

QUOTE]
ja biorąc maskę, myślałam, że biorę ten polecany przez Ciebie tłuszcz no nie... mają w dodatku takie podobne opakowania (a w necie znalazłam tylko małe zdjęcie) i pomyłka gotowa
Stary 2011-09-15, 22:12   #41885
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
podciąć zawsze można
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
ewentualnie końcówki tylko troszkę
Z tym cięciem jest taki problem, że moja fryzjerka gdzieś się przeniosła, a innym jakoś nie ufam (szczególnie jak czytam różne fryzjerowe historie tutaj...). Sama się nie podejmę raczej
No i jak Ag Rafka mówi, szkoda mi się pozbywać takich ładnych końcówek jak miałam trochę krótsze włosy (do ramion,ciutkę dalej) to też się kręciły, ale końcówki, nigdy przy głowie.
Kurcze, może to wszystko przez to, że często robiłam ciasny kucyk i one jeszcze nie mogą dojść do siebie w tym miejscu..Faktycznie też mam dużo krótkich włosków, które sobie radośnie sterczą.

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta
Cytryna coś tam jeszcze zawiera oprócz pH... Czy kwasek to nie wiem.
Z braku cytryny dodałam ten kwasek, nie wiem, czy pomógł, ale nie zaszkodził raczej

Jeszcze kusi mnie żeby zgrzeszyć trochę Pamiętam, że w czasach standardowego mycia moje włosy bardzo lubiły odżywkę (nie balsam) Nivei flexible curls,z tego co widzę w składzie jest tylko jeden silikon (dimethicone), który powinien się zmyć szamponem BD... może by jej spróbować znowu?
W ogóle kiedyś w lepsze dni końcówki same mi się skręcały w grube lokasy i czesanie na sucho im nie przeszkadzało, a teraz mam wrażenie, że skręt jest taki niestabilny, nawet przeczesywanie palcami szkodzi :/

A za tydzień zaczną mi się zajęcia, nie dość, że mniej czasu, to jeszcze większość ćwiczeń w laboratorium, gdzie muszę mieć włosy spięte dokładnie, to nie pomoże

Ale jest też pozytyw. Zawsze nienawidziłam mycia włosów, spłukanie szamponu i odżywki jakoś dużo czasu i wody mi zżerało, później cały dzień po myciu miałam siano, a spanie z wilgotnymi powodowało tragedię, siano związywałam, robiła się głupkowata fala i tak dalej... Dlatego długo się zbierałam do stosowania CG, bo wydawało mi się, że to będzie dwa razy bardziej męczące. Teraz się nie mogę doczekać następnego mycia, żeby coś pokombinować

Cytat:
Napisane przez DMkAnia
Wydaj kasę, wydaj, nie będę miała wyrzutów sumienia
na razie wszystko poszło na staniki, khm..
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 22:14   #41886
Piechniak
Rozeznanie

a to masło shea ktoś widział jeszcze w ogóle ? bo ja tyle natur już przeszłam...
dzisiaj załaman tym puchem i przyklapem - to trzeba mieć pecha, żeby jedno i drugie naraz - moczę i odżywkuję, to powinno zmyć żel, a odżywka może zniweluje puch. nie wiem, czy mądrze, ale jestem w desperacji.
Stary 2011-09-15, 22:15   #41887
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:

Obiecany zły dzień z wczoraj i obiecana niespodzianka. Mam nadzieję że widać :P
Jutro ustrzelę coś w ciągu dnia (znowu jadę w teren )
A które jest które?
Nieee no, żartuję! Śliczne falki, ale piorun w szczypiorek też ma swój urok
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 22:25   #41888
Maliniarka
Zakorzenienie

muszę się przyznać kupiłam dzisiaj Garniera z drożdżem i granatem KLIK!, jak przeczytałam opinie to zwątpiłam, niby patrzyłam na skład i nic niepokojącego nie zauważyłam, ale ja przecież się nie znam na tym (teraz widzę alkohol denat. na 4tym miejscu , i coś tam coś tam metosulfate-siarczan?)
mniejsza o to , skusiła mnie cena i opakowanie

i tak wypróbuję, w nadziei, że nie zrobi mi katastrowy na głowie (najwyżej będzie służyła do golenia :hahaha)

ale wzięłam też joaśkę z wrzosem i miętą (jak to bosko pachnie )
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 22:28   #41889
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
ja biorąc maskę, myślałam, że biorę ten polecany przez Ciebie tłuszcz no nie... mają w dodatku takie podobne opakowania (a w necie znalazłam tylko małe zdjęcie) i pomyłka gotowa
Cytat:
a to masło shea ktoś widział jeszcze w ogóle ? bo ja tyle natur już przeszłam...
Pani w sklepie mówiła że nie dowożą nowych. Seria zmienia szatę graficzną i zapewne składy
Cytat:
dzisiaj załaman tym puchem i przyklapem - to trzeba mieć pecha, żeby jedno i drugie naraz - moczę i odżywkuję, to powinno zmyć żel, a odżywka może zniweluje puch. nie wiem, czy mądrze, ale jestem w desperacji.
Wymień dokładnie czego i jak używałaś od ostatniego mycia. Nawet jak ja nie pomogę to jutro rano Eloe będzie miała gotowe

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
muszę się przyznać kupiłam dzisiaj Garniera z drożdżem i granatem KLIK!, jak przeczytałam opinie to zwątpiłam, niby patrzyłam na skład i nic niepokojącego nie zauważyłam, ale ja przecież się nie znam na tym (teraz widzę alkohol denat. na 4tym miejscu , i coś tam coś tam metosulfate-siarczan?)
mniejsza o to , skusiła mnie cena i opakowanie
Antystatyk, to co myje w odżywkach

Nikt nie widzi? Eh... Jutro po południu podpowiedź :P

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 22:28   #41890
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Ajrisz, farbowałaś włosy? Jeśli tak, to baaaaardzo mi się podoba. Albo źle widzę przez zapuchnięte ślepia.
Nie mogę dosuszyć włosów. Ciągle się rozpraszam, znalazłam swoje zdjęcia z czerwonymi włosami. Okropieństwo, wyglądają jak włosy laleczki (takie suche, nie takie ładne, pierwszy i ostatni raz farbowane u fryzjera).

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-09-15 o 22:31
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 22:31   #41891
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Tam się coś elektryzyzuje?
Nie zapomniałam o czymś takim jak elektryz

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Ajrisz, farbowałaś włosy? Jeśli tak, to baaaaardzo mi się podoba. Albo źle widzę przez zapuchnięte ślepia.
Kocham Cię
Tak, brązik
Ponoć coś widać bo matka za mną łazi i marudzi :P (jedyna w rodzinie mam w miarę jasne włosy)

Stary 2011-09-15, 22:33   #41892
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
N
Kocham Cię
Tak, brązik
Ponoć coś widać bo matka za mną łazi i marudzi :P (jedyna w rodzinie mam w miarę jasne włosy)
Pewnie, że widać. Kolor jest piękny, bardzo takie lubię

Edycja:
Tak obie pracujemy, w tej chwili też. Kiedy pracuję na laptopie, nie mogę go odłożyć na chwilę, bo zaraz się na nim kładzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011-09-14 22.44.04.jpg (117,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011-09-12 22.13.05.jpg (110,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011-09-12 20.59.24.jpg (102,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011-09-15 22.36.43.jpg (101,7 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-09-15 o 22:42 Powód: Mała:)
Stary 2011-09-15, 22:38   #41893
Maliniarka
Zakorzenienie

Martuś musisz dać w świetle dziennym
bo ja i moje blisko 5 dioptrii sobie nie radzimy

dam ją (tego garniera) do analizowego, bo nie odnalazłam, ale jak znajdę skład gdzieś online

Yarrowia ja napisałam, ściąć zawsze można, czyli chodziło mi, że jak coś to jeszcze zdążysz nie trzeba się spieszyć
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-15, 22:40   #41894
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:

Tak, brązik
Łooo , a ja myślałam,że ten kolor to po prostu inne swiatło (moje co chwila w róznym świetle mają inny kolor). To jednak pomyliłam foty To pierwsze to ma być ten zły dzień??? To u mnie tak dobry wyglada....
A już mnie kusiło do tego szczypiorku dopisać,ze fajny głębszy kolor(ale pomyślałam, ze to tylko światlo inne). Jeśli to farba, to bardzo ładny odcień mają! Tylko dlaczego tak się stroszą? Po farbie taka reakcja? Czy bez stylizacji?
Stary 2011-09-15, 22:43   #41895
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Odgapiłam od Rybiorki i pochwaliłam się moją kicią. Cały dzień spędza sama, więc kiedy włączam komputer, jest zawsze ze mną. TŻ ją lubi ale na odległość

Stary 2011-09-15, 22:48   #41896
Ag Rafka
Rozeznanie

Ja to chyba spać juz muszę. Na wzrok mi padło. Najpierw nie widzialam chmurki, potem nie widziałam farby, teraz nie widzę kici Basiowej <zmieszanie>
Tzn. widzę tylko w avatarze, ale tam była cały czas. Jest gdzieś wyraźniejsza?
Stary 2011-09-15, 22:49   #41897
kascysko
Zakorzenienie

Ajrisz, jaki boski kolorek I jak tu wytrwać w postanowieniu niefarbowania? Ja się pytam

Pierwszy raz spróbowałam Rybiorkowej metody spłukiwania, d/s, b/s i żel lniany. O efektach jutro, jak wrócę z praktyk i się ogarnę.

Basiu, trzymaj się

A ja się pochwalę, że od dziś mam idealnie czarnego kotka Znajda, biedny, pewnie ktoś go wyrzucił przy szosie... Jutro do weterynarza z nim pójdę - mam nadzieję, że chłop przesądny nie jest
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 22:53   #41898
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Ja to chyba spać juz muszę. Na wzrok mi padło. Najpierw nie widzialam chmurki, potem nie widziałam farby, teraz nie widzę kici Basiowej <zmieszanie>
Tzn. widzę tylko w avatarze, ale tam była cały czas. Jest gdzieś wyraźniejsza?
Edytowałam post na poprzedniej stronie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Basiu, trzymaj się

Cytat:
A ja się pochwalę, że od dziś mam idealnie czarnego kotka Znajda, biedny, pewnie ktoś go wyrzucił przy szosie... Jutro do weterynarza z nim pójdę - mam nadzieję, że chłop przesądny nie jest
Moja też znajda. Pokaż koniecznie.

Moja jest popielata jak ją czeszę, czarna i lekko brązowa na zdjęciach. Jak to pisze właśnie odwróciła się do mnie plecami, chyba chce spać, a klikanie na klawiaturze jej przeszkadza. Leży oczywiście na półeczce na klawiaturę.

Pokażę Wam jednak moje włosy. Znacznie słabiej się kręcą niż zwykle. Wiem, czego mogę oczekiwać i dlatego jestem zawiedziona. Nie mam tak mocnego skrętu jak zwykle. Dziś to też wina tego, że suszyłam na raty. Rano będę miała je sterczące na wszystkie strony. Kiedyś wstawałam i mogłam wychodzić z domu. Teraz przez miesiąc mnóstwo mi ich wypadło. Na szczęście Seboradin pomógł. Będę go nadal wcierać na zmianę z Jantarem.
Aż żal, kiedy patrzę na stare zdjęcia Mam nadzieję, że mój mocny skręt wróci...

Nie wstawiam zdjęć do codziennika, bo tutaj szybciej zaginą w gąszczu postów
(mycie: czarna rzepa z sls, maska alterra na długo, joanna z lnem, ziaja nuno, pod koniec suszenia tigi bs ale inny niż ma Eloe i Demka)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy1.jpg (49,6 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wlosy2.jpg (62,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy3.jpg (54,6 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-09-15 o 23:14
Stary 2011-09-15, 23:03   #41899
Rybiorek
Zakorzenienie

Ajrisz pokaz faktycznie w swietle dziennym bedzie mozna ocenic (choc i to co dalas ladnie wyglada)

Basia - Mala jest sliczna, ja jestem w ogole juz zakocona do kwadratu i jakby nie brak przestrzeni dla kolejnego mruczka (plus wiadomo przeprowadzka sie szykuje w kazdej chwili) to mielibysmi trio (moje zbojniki siedza teraz blisko mnie jak pracuje, niestety ale zeby miec wolne w poniedzialek pracowalam dzisiaj do 19 i papiery pojechaly ze mna do domu, dobrze ze maz rozumie, pojechal teraz do 24godzinnego tesco po zakupy bo ja juz nie mialam jak ich zrobic)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 23:05   #41900
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Pani w sklepie mówiła że nie dowożą nowych. Seria zmienia szatę graficzną i zapewne składy
Wymień dokładnie czego i jak używałaś od ostatniego mycia. Nawet jak ja nie pomogę to jutro rano Eloe będzie miała gotowe

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------
a to cała historia...myłam nizoralem - bez omo - po prostu, chciałam mieć pewność, że zejdzie cały łupież. potem odżywkę garnier fructisa ale tylko na końce i joanne z miodem i mnlekiem też na końce...bałam się dawać coś nawet w mglistej okolicy skalpu. rano próbowałam reanimować żelem lnianym, który mi chyba nie służy i w efekcie puch i susz na górze, gdzie nie było odżywki, na długości zaś sklejone tłuste strąki - taki chyba jest u mnie efekt tego żelu. nie mogłam na to patrze, więc spłukałąm żel wodą i dałam garniera na całą długość i potem joanne też na całą, licząc , że zniweluje puch, zrobiłam to, ale nie wiem, czy dobrze, obawiam się, że to właśnie ten system płukania i odżywkowania bez mycia obciążył mi włosy i doprowadził ostatnio do łupieżu - a więc nizoralu - a więc puch i suszu. ale nie widziałam wyjścia, nie chciałam myć dzień po dniu a tak też nie mogło zostać... zakrawa na błędne koło...
Stary 2011-09-15, 23:11   #41901
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, że widać. Kolor jest piękny, bardzo takie lubię

Cytat:
Edycja:
Tak obie pracujemy, w tej chwili też. Kiedy pracuję na laptopie, nie mogę go odłożyć na chwilę, bo zaraz się na nim kładzie
Ładna kicia
Cytat:
Łooo , a ja myślałam,że ten kolor to po prostu inne swiatło (moje co chwila w róznym świetle mają inny kolor). To jednak pomyliłam foty To pierwsze to ma być ten zły dzień??? To u mnie tak dobry wyglada....
No miło mi ale błądzisz, nie ta jakość
Moje też kameleon. Zrobię jutro w słońcu
Cytat:
Jeśli to farba, to bardzo ładny odcień mają! Tylko dlaczego tak się stroszą? Po farbie taka reakcja? Czy bez stylizacji?
Są takie dzisiaj rozczochrane (Carnier CN, ciemny blond czyli brązik), po farbie zapewne i po odżywce z farby (zacna acz niezgodna z CG). I po wietrze, i po teście z mleczkiem owsianym (ale na cerę super! egzema mi znika!!)

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-09-15 o 23:16
Stary 2011-09-15, 23:18   #41902
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:

No miło mi ale błądzisz, nie ta jakość
Moje też kameleon. Zrobię jutro w słońcu

Są takie dzisiaj rozczochrane (Carnier CN, ciemny blond czyli brązik), po farbie zapewne i po odżywce z farby (zacna acz niezgodna z CG).

Ale w którym punkcie błądzę?? To drugie nie jest z farbą??? To już nic nie wiem... Koniecznie zrób w dziennym świetle! (ale już chociaż widzę kicię Basi-ślicznosci) Zazdroszczę Wam tych kotów. Tobie Kascysko tez!
Dobrej nocy Wam, kochane kręciołki i falinki
Stary 2011-09-15, 23:22   #41903
agatron77
Raczkowanie

Boszzz, normalnie Kręcioły powariowały - od niedzieli Was czytam i ciągle mam tyły. Jestem na 132, ale już mi oczy za uszy przelazły i wymiękam - już nic nie widzę

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
A jaki Rędziński jest cudowny i w nocy i w dzień.
Taaaak, jest cudny . Miałam okazję go zobaczyć sobota/niedziela i jestem zachwycona. Piękny!!!

Cytat:

Haha np jest taka miejscowość Gnojnica Musieli mieć ciężko
...że o mieszkankach KUREJWY i KUREJEWKI nie wspomnę

myszka, cudnie, że Twój Najukochańszy Osobisty Lokasek ładnie rośnie.

Eloe, niezła z Ciebie DESKOMANIACZKA Ale to dwie dla siebie bierzesz? Jedna na co dzień, a druga na niedziele i święta czy może jedna na lato, a druga na zimę Super się udało

Już nic nie widzę od tego czytania
Ile kropli Waszym zdaniem powinnam dokapać keratyny do odżywki? Wreszcie przyszła i jutro mycie Tak sobie pomyślałam, że może dokapię do maski lub lnianego przed myciem na 15 min, później mycie, odżywka i lniany. Dobry plan?
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 23:42   #41904
Maliniarka
Zakorzenienie

Basiu piękna koteczka

a i skręt mnie się podoba, ale wiadomo, jak się miało lepiej, to chce się do tego wrócić na pewno tak się stanie jak wszystko się u Ciebie poukłada

a ja chyba odnalazłam bratnią duszę/bratni skręt w dzienniku regeneracji, a mianowicie Edith4F, jeśli będę miała takie włosy jak urosną, przy nieustannej pielęgnacji, będę bardzo zadowolona
jak myślicie? raczej w tym kierunku to pójdzie?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-16, 00:06   #41905
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
no i pewnie za jakieś pół roku upomnę się o propozycje fryzur
ho, a mnie uczyli, że Zamość powstał na zlecenie, w miejscu, gdzie nic nie było wcześniej (Bernardo Morendo zrobił go od zera, zresztą to unikat w skali śwaitowej, żeby miasto tak powstało ) ale tak czysiak mało prawdopodobne, aby nazwa ewoluaowała skoro ciach i było gotowe miasto ...
wybaczcie, ale niedawno miałam z tego egzamin i niech się na coś przyda
Cytat:
tak, tylko ten architekt się Morando nazywał a założyciel to Hetman Jan Zamoyski przecie i od jego nazwiska nazwa miasta (które zresztą było założone jako twierdza Zamość) i starówka zamojska jest zabytkiem klasy 0 , Mgiełka tak sobie dworowała tylko z za-mościa
Chyba nie mam siły na następne dwie strony, jutro nadrobie.
A co do Zamościa to mnie uczyli - dawno to dawno ale jednak, że kiedyś była wies Zamoście bo była "za" mostem i na jej polach utworzono Zamość - Bernardo zaprojektował, Zamoyski założycielem (którego rodowe nazwisko omen nomen pochodzi od nazwy wsi a nie na odwrót) itp. To tak jak z naszymi "jelitami" na herbie zamojskim- jelita to herb kanclerza bo podobno kiedyś była bitwa w ktorej jakis wojak wyprute miał jelita, czyyyy coś w ten desen.

A reszte nadrobie jutro

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 00:32   #41906
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Było źle, więc "coś" zrobiłam, żeby było lepiej. Teraz jest już tylko gorzej. Nie mam już siły na nic więcej. Ehhh, wiem, że pewnie kiedyś będzie lepiej, ale za dużo się stało żeby zapomnieć. Praca była całym moim życiem, teraz za to gorzko płacę. Dużo by mówić, a tu o włosach trzeba.
Postaram się wkleić jak będzie lepiej.
Basiu, trzymam kciuki, żeby się wszystko poukładało. Mogę się tylko domyślać, jak jest Ci ciężko w takiej szkole cokolwiek zmieniać.
Nie zuwazyłam, żeby skręt się poluźnił, na zdjęciach jest taki jak zawsze - idealny

AjriszMarta, ja chyba też widzę nowy kolor na Twoich włosach i podoba mi się

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 01:08   #41907
Chatul
ma zielone pojęcie

*Basiu*, trzymam kciuki żeby Ci się ułożyło
PS Śliczną Kicię masz

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
I Chatul się pojawiła

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
edit: na fotce na ktorej trzymam Skutera mam juz naolejowane wlosy dlatego takie ciemne, no fotka robiona wieczorem (i przed cieciem)
Cudne Koty

Cytat:
dzięki...szkoda, że tylko były
oj kusi...ale się boję, że jak zetnę i i tak się nie pokręcą to stracę długość a skręt i tak nie wróci...i nie będę miała już nic...a TŻ się wścieknie... ...
i tak też myślę, że gdyby były właściwie odżywione to falowały by teraz choć trochę bardziej a nie takie nic...myślę, że to nie może być wina samej długości...postnowiłam więc do ślubu je tylko odżywiać (na ślub lepiej długie, łatwiej o fryzurę, moim zdaniem) a jak nic się nie poprawi to po ślubie (za 10 miesięcy) ścinam do ramion, raz kozie śmierć. choć zaczynam wątpić, czy w ogóle moje włosy się jeszcze do czegokolwiek nadają .
oczywiście powtarzam sobie, że chcę efektów za szybko, ale ...wiecie jak jest, ogląda się efekty jakie mają inni i też się chce już...a jak nie wychodzi to się wściekam i mam wrażenie, że tylko bardziej męczę swoje włosy...
Tak czasem bywa, że dbamy o włosy, dbamy... A one nic. Niekiedy musi minąć trochę czasu aż włosy się zregenerują. A czasami to dodatkowo jeszcze kwestia kosmetyków. Na pewno w końcu odzyskasz swój skręt Dbaj o włosy, one się w końcu odwdzięczą
Stary 2011-09-16, 06:21   #41908
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Ależ pędzicie Po wczorajszym zahennowaniu kolor mi się praktycznie nie zmienił, co chyba oznacza że mogę farbowac już tylko odrosty, bo reszta się trzyma

Znowu wyjeżdżam na weekend i znowu nie będę miała kiedy was nadrabiac później

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 07:22   #41909
AjriszMarta
Zakorzenienie

Oj dzięki że szukacie tego koloru jednak Dzisiaj będzie ładne zdjęcie do słoneczka
Cytat:
a ja chyba odnalazłam bratnią duszę/bratni skręt w dzienniku regeneracji, a mianowicie Edith4F, jeśli będę miała takie włosy jak urosną, przy nieustannej pielęgnacji, będę bardzo zadowolona
jak myślicie? raczej w tym kierunku to pójdzie?
A może Edith3F? Ona jest moja
U niej idzie w rurki.
Ty już masz troszkę drobniejszy skręt, będziesz mieć zakrętasy pewnie. Może pójdziesz bardziej w stronę Ewelki. Hm poszukamy w wolnym czasie

Stary 2011-09-16, 09:04   #41910
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Pierwszy raz spróbowałam Rybiorkowej metody spłukiwania, d/s, b/s i żel lniany. O efektach jutro, jak wrócę z praktyk i się ogarnę.
i jak efekt?

Basia, kociaczek super

Ja wczoraj po treningu ograniczyłam się do minimum, a mianowicie: mycie odżywką, na szybko odżywka ds i tyle. Efekt? puszek
Ogólnie moje włosy całkiem dobrze przetrwały wczorajszą pogodę, wiał okropny wiatr i przez moment deszcz kropił, a włosy wyglądały całkiem ok, czyżby sposób pielęgnacji miał na to jakiś wpływ

Co do zwierzaków, to moje bardzo często mnie otaczają w czasie przeglądania wizażu, pies na stopach, kocica na kolanach
O psiaku warto wspomnieć, jest pudlowaty i ma afro spiralki Kotka natomiast ma dwa miesiące, półdługowłosa i łaciata(biało-czarno-brązowo-szaro-beżowa) i na głowie ma falowane włoski, obecnie wtuliła mi się w nogi i uruchomiła mruczanko Zakręcone mam zwierzaki

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości