|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
ale to mąż kupował jak byłam w szpitalu i nie wiem ![]() Ja wyparzałam od wielkiego dzwonu zawsze, jak mam czas chęci i wenę Cytat:
Ale nie będę się mądrzyć bo ja do niedawna miałam pięć karmień mlekiem 7.30 200 mm ok.10 bo zaraz szła spać aż 1 łyżeczka puree jarzynowego z indykiem 12 230 kleiku kukurydzianego na mleku 15 1/3 słoiczka gruszek 19 230 kaszy manny na mleku 20.30 110 mm bo nie mogła zasnąć Te objadki strasznie niemrawo idą
|
||
|
|
|
#1832 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Anesska no to super, że TŻ tak mówi, nie musisz się stresować
Ja też nie mogłabym zostawić takiego malucha Chociaż czasami wiadomo, że nie mają wyjścia niektórzy.Cytat:
![]() A co chcecie otworzyć? Coś związanego z kuchnią? Cytat:
![]() Cytat:
A przybory czasami wyparzam, ale przeważnie tylko myję płynem do mycia naczyć i dobrze płuczę.Cytat:
![]() ![]() klask i: My dzisiaj mieliśmy 2 pobudki na karmienie i jeden płacz przez sen + kilka chrapań męża mnie obudziło no normalnie nigdy nie pośpię jak człowiek...![]() Leoś ma ostatnio nową zabawę, gramoli się na mnie ciągle, tylko nie wiem czy to akurat na mnie chce wejść, czy coś za mną widzi ciekawego, ale tak czy inaczej zadowolony z siebie bardzo jak piszczę
|
||||
|
|
|
#1833 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarna gratulacje dla Majeczki
Pół roku-jak to poważnie brzmi![]() Anessa fajnie jeżeli mogłabys zostać z Nino,ja własnie dzis jadę złożyć wniosek o wychowawczy(rychło w czas,macierzyński mi sie skończył 8 wrzesnia ,bo nie wyobrażam sobie zostawić teraz Lili i nie widziec jej 8h codzień
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Mai
Moja własnie wrzeszczy na całego, zabawa tego dnia to podkradanie się do pustych butelek po wodzie i przewracanie ich, ale ubaw |
|
|
|
#1835 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
nawet się wyspałam dziś, tylko połamana jestem i wszystko mnie boli. zasnęłam wczoraj w dużym pokoju jak próbowałam doczytać wizaż. obudziłam się w środku nocy i wędrowałam do sypialni. a 2h później musiałam Mateusza do łóżka wziąć bo się obudził. pospał z nami do 7, dostał butlę i właśnie zasnął. wczoraj kupiłam te spodnie na chrzciny. średnio zadowolona jestem bo kupiłam jasne tylko że długie, a chciałam granatowe ale nie było. no i okazało się że to są spodnie dla dziewczynki Cytat:
![]() dla Nadii za kolejny ząbekCytat:
tylko, że już kupiłam długie spodnieCytat:
Cytat:
mi się marzy jakiś remont bo już mi się opatrzyło moje mieszkanie ![]() Cytat:
Cytat:
je niby mniej niż na opakowaniu mleka pisze, ale dodatkowo zjada jeszcze z piersi, niewiele co prawda, ale zawsze coś. no i jeszcze obiadek i owocki je. potrzebuje mojej pediatry bo mam mnóstwo pytań a ona chora Cytat:
ja też nie wiem. czytam w necie, szukam w gazetach ale wiem tylko tyle, że trzeba zacząć podawać 2-3g glutenu na 100ml. ale na żadnej kaszy nie pisze ile zawiera tego glutenu. i ile to jest te 2-3g? jedną znalazłam na której pisało ale ona na mm jest a ja chciałam zwykłą. Cytat:
a co do wyparzania to po każdym użyciu butli zalewam ją wrzątkiem i tak stoi do następnego karmienia. później wylewam tę wodę i robię mm Cytat:
dla Majeczki
|
|||||||||
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
tajka -Lenka bardzo ladnie przybrala oc tamtego tygodnia, pewnie przegonila jeszcze bardziej Nadunie.
Ja bym sie chyba na chwile wstrzymala z sloiczkami, skoro tak pluje, sama nie karmie na sile, od wypchania jedzenia to naprawde mozna niejadka wychowac. Blackrose-ja juz nie wyparzam od jakiegos czasu, gdy dzieci biora do buzi co popadnie (wczoraj Nadia gryzla np moj kapec), sterylizacja nie ma sensu wiekszego. Marta-moz warto sie przekonac, jak maly model w tym wyglada, a nie tak na sucho
|
#1837 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
my od 8 na nogach czarna gratulacje dla Mai Cytat:
niedługo szczepienie to mi ją zważą dokładnie ogólnie mi chodzi także o to, że ja się przyzwyczaiłam do naszego grafika i stałych pór i małej też to służyło wychodzi na to Cytat:
ale ogólnie daję tzn. próbuję tylko problem jest taki, ze moje dziecko nie chce jeść, zjada tylko ładnie słoiczek z mięsem ale tylko trochę, pół małego i już nie chce więcej wczoraj przed 18 chciałam jej dać kaszki z biszkoptami, pluła, a o 18:30 był ten nieziemskim ryk z głodu ![]() Cytat:
nie próbuj ![]() moja tez się rzucała, i gdyby nie to, że przestała to też bym nie kombinowała
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki ,dziewczyny..rzeczywiście ,duża z niej kobita
![]() Kurczę,a ja nie wiem,co się z Mają dzieje,bo od trzech dni rano i wieczorem tak wyje,że nic nie pomaga! Dzisiaj od 6.45 nosiłam ją na rękach,bo jak tylko probowałam położyc,to zanosiła się płaczem. Wczoraj Tż poszedł z nią pod wieczór na spacer,to wracał z nią z powrotem na rękach przez pół godziny :/ Skok to nie moze byc,a zębów dalej nie widac... wydaje mi sie,ze zebole nie wycholdza tylko rano i wieczorem :/
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
87czarna
budzi się z płaczem? rozumiem ze głód wykluczony? a co do zębów to mojemu siostrzeńcowi dokuczają najbardziej wieczorem :/
|
#1840 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratulacje dla Maji za pół roczkuU nas dziś nocka o wiele lepsza niż poprzednie, tak że mogę powiedzieć że wyspałam się Lenka budziłą się o 2, 5 i 7 wstała o 8:30. Do jednej pobudki nam daleko, ale te były bez ryku i spokojnie zasypiała po jedzeniu.Co do wyparzania butelek, to już tego nie robię codziennie, tylko raz na jakiś czas. Jakby chciało się sterylnie wszystko wokół dziecka mieć to trzeba by zabawki i inne sprzęty też sterylizować
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem,naprawdę... normalnie jakby diabeł w nią wstąpił-wydziera się na cały głos i pomaga tylko noszenie na rękach.. teraz dzięki Bogu usnęła w lezaczku
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
a dziąsła normalnie wyglądają?
ponoć często w miejscu gdzie ząbek ma wyjść jest takie malutkie opuchnięcie
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
izabela po pierwsze-to ja mam trudność zobaczenia tych dziąseł,bo jak otwieram Mai buzię,to tak automatycznie wyciąga mi jęzorek na wierzch ... z tego,co widziałam,to dziąsła nie wyglądają jakoś inaczej...
|
|
#1844 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej...
czarna wszystkiego najlepszego z okazji pół roczku Majeczce życzę z Wiktorkiem Cytat:
moja kuzynka podobny miała problem ze swoją córeczką Hanią.. |
|
|
|
|
#1845 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1847 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. o 5.40 zjadla 60ml, pozniej o 9 dalam mleka i zjadla 50ml ale wymiotowala polowe:PCytat:
Cytat:
Lodziarnia+kawiarnia+troc he jedzenia Cytat:
Twoja mala wcina duuuze porcje czasami podwojnie jak moja. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
:brzyd al: Lena dosyc pozno chodzi spac, wiec to tez troche inaczej wyglada
|
|
#1848 |
|
Wtajemniczenie
|
czarna .. czasami wyjazdy do rodziny czy krótkie wczasy są dla dzieci oczywiste i do zniesienia .. po jakimś czasie dociera do nich że nie są w "swoim " miejscu.. i tęsknią..
ale może właśnie tak jak marta pisała, że czas się zmienił.. pora jedzenia czy kąpania.. albo inne nieznane nam powody..
|
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Tz daje Lenie obiadek i chyba przypomniala sobie, ze trzeba otwierac buzie i mielic jedzonko:P dalej nie wie co zrobic z jezorem, ale zleksza lepiej
![]() Zjadla 50ml obiadku z otwieraniem buzki, jak zaczela marudzic to przestalam
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-16 o 10:20 |
|
|
|
#1850 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1851 | |||
|
Wtajemniczenie
|
czarna pamiętalam bo mój dzis kończy m-cy
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
każde mleko powinno byc juz z dodatkiem jakiejś kaszki plus obiadek i deserek i chodziło mi o to, że bedzie Ci ciężko Ją przestawić z dnia na dzień, ale oczywiście zrobisz jak uważasz, bo to Twoje dziecko, może faktycznie Lenka nie jest gotowa jeszcze na obiadki a my dzis spalismy do 10 tzn ja wstałam o 5:30 wypiłam z mężem kawę i położyłam sie o 7, o 7:20 Olek się obudził, ale zasnął ze mną i obudziło mnie gadanie
|
|||
|
|
|
#1852 |
|
Wtajemniczenie
|
miałam ochotę straszną na czekoladę stanęłam przed regałem z czekoladami w sklepie i tajka zgadnij jaką wybrałam hehe
![]() uśmiechnęłam się i od razu skojarzyłam z tobą.. nie wiedziałam którą wziąśc i wzięłam wszystkie trzy Malagę kasztankę i tiki-takę he he
|
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Dałam małej jak zwykle o 10 butlę i piła
![]() Zostawiła jakieś 60ml z 180. Cytat:
ja się bardzo cieszę z tego pół słoiczka ale na razie nie ma mowy o zastąpieniu butli mleka czymś innym
|
|
#1854 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z internetem to słyszałam od szwagra, że jest jakiś problem z podłączeniem, tak?Cytat:
dzielna mała kobietka super, że poprzedniej nocy tak dobrze spała, oby jej się już na dobre tak odmieniło Cytat:
fajnie, że akurat taki dobry moment sobie wybrałCytat:
![]() Cytat:
a co do wyparzania, to już od pewnego czasu tego nie robię, bo mały i tak bierze do buzi przedziwne rzeczy, ostatnio go przyłapałam jak zlazł z maty i lizał parkiet ![]() Cytat:
a może wstawisz zdjęcie tego pierwszego zestawu? ocenimy ![]() Cytat:
Cytat:
no to brawo, to już jakiś postęp ![]() wow, duży chłopak ![]() Wielkie gratulacje dla Majeczki z okazji pół roczku i dla Zosi i Olka z okazji 5 miesięcy ![]() My dziś do pediatry, bo mały przeziębiony Ja też się nienajlepiej czuje
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-09-16 o 10:49 |
||||||||
|
|
|
#1855 |
|
Wtajemniczenie
|
ego wszystkiego najlepszego dla Syneczka
|
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda że słoiczki tak marnie nam idą Słuchajcie a co Wasze dzieciątka najbardziej lubią jeść? ( bo zauważyłam że owoce jeszcze jeszcze ale objad to mógłby nie istnieć )
|
|
|
|
|
#1857 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Ja też daję kaszkę wieczorem. Rano pije mleko, potem ma deserek. Wolę jak kaszkę zje wieczorem, jest zawsze nadzieja że pośpi dłużej ![]() Dobrze że myślicie o tej lodziarni, nie ma to jak na swoim - trzymam kciuki,aby si wszystko udało ![]() niezły wynik - gratuluję!!!
|
|
#1858 | |
|
Wtajemniczenie
|
kasiunia .. och te jesienne przeziębienia
wracajcie szybko do zdrowia..![]() mój starszy syn też jest chory( ze szkoły przyniósł chorobę).. gardło zawalone i gorączka.. boję się o małego.. narazie Krystian ma zakaz zbliżania się do Wiktorka co mu z trudem przychodzi bo co chwilę zwracam mu na to uwagę.. gada z nim na odległośc![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1859 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej
moja mała też złapała katarek i ja coś nie najlepiej się czuję ehhh ![]() nocka standardowo srednia na jeża ![]() rano był pokaz jak potrafię głośno płakać teraz bobo śpi ![]() Cytat:
![]() kasiunia zdróweczka, u nas też jakieś przeziębienie na nas czycha ![]() ada super waga, będzie chłop jak dąb ![]() czarna buziak ogromny dla Majeczki za pół roczku ego buziaczek dla Oliego |
|
|
|
|
#1860 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj biedactwa, mam nadzieję ze bedzie dobrze Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

ale to mąż kupował jak byłam w szpitalu i nie wiem 

Ja też nie mogłabym zostawić takiego malucha

klask i:
Okazuje się że moja kawalerka była wyjątkowo pakowna 
I ta swiadomosc, ze go kocham ponad zycie... ech... moje malenstwo