Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-15, 10:50   #1771
izunia233
Zadomowienie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość

a mógłby ktoś pomyśleć o tych, którzy mleka nie mogą i ułatwić im życie trochę..
w paczce z bobowity dostałam próbki m.in kaszek i była tam jedna kaszka manna wieloowocowa bez mleka - ucieszyłam się, żejest coś takiego. Jednak do tej pory nie udało mi się jej zlokalizować w żadnym sklepie

A może spróbuj poszukać tej kaszki w jakimś sklepie internetowym lub na allegro?

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:51   #1772
blackrose4u
Wtajemniczenie

szymelka ale TT w rossmanie?

szukacie kaszy mannej bez gotowania i bez mm? To ja mam taką z Bobovity ale niestety wieloowocowa że trzeba dodać mleko. Kupiłam ją w auchanie

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:59   #1773
ego_ego
Wtajemniczenie

dzień doberek

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
u nas też problem z chrzcinami. i z ubrankiem też bo kupiłam Mateuszowi spodenki beżowe krótkie, takie elegantsze i chciałam pod te spodenki granatowe rajstopy założyć i butki granatowe, do tego biała koszula i sweterek granatowy. ale prawie wszyscy, łącznie z mężem stwierdzili że beznadziejnie w tych spodniach będzie wyglądał. no i muszę jakieś długie kupić i nie jasne. taki mi warunek postawili dziś pojadę do sklepu i jak coś będzie to kupię a jak nie to pójdzie w tych beżowych pewnie.
niby tych sklepów od groma ale ciężko coś znaleźć
może nie będzie aż tak źle wyglądal, może go ubierz w to i pokaż mężowi

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

a jaka masz mannę?
bo ja mam mleczną a chciałabym bezmleczną żeby wrzucić do butli z mlekiem
iza a ja tą mleczną mannę wsypuję do już zrobionego mleka ale tylko łyżeczkę, więc chyba mu nic nie będzie, z resztą już dwa tyg je tak i nic mu nie jest
my też uzywamy tych smoczkow wieloprzepływwych, a te do kaszki mam gdzieś schowane ale muszę już wyjąć

Cytat:
Młoda wypiła ze smoczka 6+ mleko bez problemu,
180 ml zajęło jej 7 minut,
to chyba może być?

Chciałam jej dać butlę o 9:45 to pluła, a o 10:06 już piła
widzisz, Ona po prostu nie była głodna albo nie lubi jak Jej się dyktuje warunki

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość

Wczoraj znowu przeżyłam koszmar. Wieczorem leżymy z tż w łóżku a między nami Maja na brzuchu bawiła się. Nagle słyszę dziwny dźwięk. Patrzę a ona się strasznie telepie i oddechu nie może złapać. Szybko ją wzięłam, głową w dół i zaczęłam klepać po pleckach. W końcu złapała oddech i strasznie zaczęła płakać. Odwróciłam ją a jej się ulało przez buzię i przez nos no i się zaksztusiła. Płacz był przeraźliwy. Co by było gdyby np przez chwilę była sama? Aż nie chcę o tym myśleć.
o matyldo współczuję,
mojemu też sie często ulewa na brzuchu ale jeszcze nigdy w tej pozycji się nie zakrztusił
glosiki poszly
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 11:06   #1774
szymelka
Rozeznanie

http://a01.cdn.a.pl/zdjecie-543003/b...g-Product2.jpg

taka ta kaszka

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:

A może spróbuj poszukać tej kaszki w jakimś sklepie internetowym lub na allegro?
właśnie znalazłam w sklepie internetowym

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
szymelka ale TT w rossmanie?

szukacie kaszy mannej bez gotowania i bez mm? To ja mam taką z Bobovity ale niestety wieloowocowa że trzeba dodać mleko. Kupiłam ją w auchanie
nie TT - cannpol

u mnie w auchanie nie było
Stary 2011-09-15, 11:14   #1775
Eirene1987
Zakorzenienie

Hejo witam nadrabiam was i nadrobić nie mogę

dziś pierwszy raz sama będę gotować małemu zupkę z królikiem zobaczymy co wyjdzie z tego hehe

potem się odezwę

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 11:18   #1776
szymelka
Rozeznanie

na allegro też jest bezmleczna:
http://allegro.pl/holle-pszenna-kasz...771448494.html

czyli jednak są takie kaszki - trzeba dobrze szukać

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Hejo witam nadrabiam was i nadrobić nie mogę

dziś pierwszy raz sama będę gotować małemu zupkę z królikiem zobaczymy co wyjdzie z tego hehe

potem się odezwę
też miałam dziś gotować z królika, ale zapomniałam wyjąć z zamrażalnika mięsko, więc będzie jarzynówka, a jutro królik
a jaki masz przepis??
Stary 2011-09-15, 11:30   #1777
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
na allegro też jest bezmleczna:
http://allegro.pl/holle-pszenna-kasz...771448494.html

czyli jednak są takie kaszki - trzeba dobrze szukać

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

też miałam dziś gotować z królika, ale zapomniałam wyjąć z zamrażalnika mięsko, więc będzie jarzynówka, a jutro królik
a jaki masz przepis??
no i widzisz problem sam Ci się rozwiązał. A jak gotujesz tego królika?

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
Stary 2011-09-15, 11:40   #1778
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
no i widzisz problem sam Ci się rozwiązał. A jak gotujesz tego królika?
a bo ja szukałam tylko w sklepach i marketach, a nie w internecie

Przepis na zupkę:
Składniki:
- marchew
- ziemniak
- por
- mięso z królika
- kleik ryżowy
- olej sojowy lub oliwa
- pietruszka

Sposób przygotowania:
Ugotować osobno mięso i warzywa. Zmiksować wraz z wywarem z jarzyn, podgrzać i dodać olej, wymieszać z kleikiem aż do otrzymania pożądanej konsystencji.
Stary 2011-09-15, 11:45   #1779
traicionera
Zakorzenienie

drogie te kaszki
\
marta- ale ktoś widział go w tym ubranku, czy tylko tak sobie wyobrażają?
izunia- współczuję nerwowej sytuacji
kasienkakg- a jaki to czytnik ebookow? kindle może?
nieźle zapłaciliście za bilety, ale ważne,z eby być z rodzinka

Nadia już teraz coraz szybciej pelzakuje, "łazi" po domu, musiałam wstawić zaślepki w gniazdka, bo wczoraj się dobierała do jednego z nich. dwa razy tez wstała do raczkowania,a le an razie nie wie, co dalej.
a dzis dostrzegłam, ze juz drugi ząbek wyszedł
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 11:55   #1780
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Nadia już teraz coraz szybciej pelzakuje, "łazi" po domu, musiałam wstawić zaślepki w gniazdka, bo wczoraj się dobierała do jednego z nich. dwa razy tez wstała do raczkowania,a le an razie nie wie, co dalej.
Gratulacje za ząbka i postępy Nadii - niedługo będziesz pisać, że do chodzenia się zbiera
Stary 2011-09-15, 11:57   #1781
blackrose4u
Wtajemniczenie

szymelka ile tego pora dajesz? Bo ja się zastanawiłam ostatnio czy mogę dać i ile? I z pietruszką to samo.

tracionera gratulacje dla Nadii

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 11:58   #1782
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja tak jeszcze o jedzeniu, dajecie coś z własnego talerza próbować? Bo ja dałam już zjeść zwykły "niedzielny" rosołek, koktajl, bułke sobie mamlała i baardzo jej smakowało aż się trzęsła, a jak dałam jej delicje do ręki by polizała biszkopt to jak poczuła smak razem z czekoladą to myślałam że pochłonie całą ją. Mieliśmy ubaw po pachy

ja nie daję nic z "dorosłego" jedzenia i raczej jeszcze przez dłuższy czas nie podam, bo nie jestem zwolenniczką takiego podkarmiania ale dałam possać jabłko i nektarynkę i polizać banana - oczywiście ja trzymałam, no i jeszcze trochę sorbetu na koniec łyżeczki

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
No właśnie jestem strasznie ciekawa jaki charakter będzie miał Młody czytałam już dużo w horoskopach i głównie piszą o wrażliwości właśnie
ja to się boję o charakterek mojego dziecka, bo ja też jestem baran i będzie nam ciężko a mąż biedna rybka to już w ogóle bedzie miał przechlapane, jak po pierwszej wizycie u ginekologa w ciąży powiedziałam mu, że termin na kwiecień, to pierwsze jego słowa: "o nie, znów baran"

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Agaa zagłosowane, o już 60 głos

U nas dzis dziwnie, nic sie od rana nie układa.
Wczoraj czytałam któras miała fatalny dzień, a dzis my.
Od rana kocioł, przyszła zamówiona sukienka na chrzciny - piekna - i za mała !
Nie mogłam jej z małej zciągnąć! Trzeba wystawic na all.
My 25 chrzciny ( dobrze kojarzę że Marta ma też chrzciny wtedy? ) i dziecko bez sukienki.
Bylismy u lekarza, dała skierowanie do alergologa, znowu trzeba jeździć po mieście i szukać, za tydz. mam przyjść z tą wirusówką z którą dzisiaj byłam zobaczymy czy sie poprawia. I dostalismy receptę na 4 puszki Nutramigenu 2 który małej starczy na kilka dni, bez sensu.
Po za tym zgubiły mi sie klucze od mieszkania, mam zawalone mieszkanie przez stos gratów i ciągle niesprzątnięte, a moje dziecko odmówiło zjedzenia objadku który wreszcie dla niej przyrządziłam!

Wybaczcie ale musiałam się wyżalić.
Teraz mogę zostać mistrzem Zen
o matko, co za dzień ale dziś już pewnie jest lepiej, bo gorzej być nie może
co wymyśliłaś z tą sukieneczką?

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
u mnie to samo mała się nie najada, dobrze że mamy już inną alternatywę tylko że ona tak lgnie do cycusia dostawiam ją czesto może coś się ruszy w koncu
ja mam dwa flaczki, ale wydaje mi się, że Dawid jeszcze się najada, bo ciagnie ładnie kilka minut, a potem puszcza i odwraca się w drugą stronę i za nic nie da się mu jeszcze wcisnać, a mleko dalej leci

Cytat:
A my po wizycie u lekarza. Wyniki moczu ok. Po badaniu lekarka potwierdziła trzydniówkę, bo wysypka jest wszędzie. Na szczęście gorączka już nie wraca od wczoraj, a wysypka podobno może się utrzymać od 1 do 3 dni, ale wychodzić z małą już mogę, byle nie wystawiać na słońce i nie przegrzewać. Zaliczyłyśmy już więc spacer i za chwilę idziemy znowu
super, że badanie moczu ok i gorączka nie wróciła czyli jednak trzydniówka tak jak myślałaś, ja już się boję kiedy nas to dopadnie

Cytat:
Wiedziałyście o czymś takim?
Podając dziecku pokarm łyżeczką, zawsze wkładamy ją poziomo do ust i lekko dociskamy nią środek języka, by następnie powoli wysunąć ją z buzi, ta czynność sprawia, że dziecko zaczyna aktywizować swoje wargi, samodzielnie ściąga pokarm z łyżki i go połyka. Wyciągając łyżeczkę z buzi dziecka możemy delikatnie przycisnąć górną wargę dziecka do łyżki, jednak nigdy nie można jej unosić tak, że wycieramy ją o górną wargę. Jest to bardzo częsty błąd popełniamy przez rodziców. Musimy pamiętać, że dziecko w trakcie karmienia łyżeczką ma być aktywne, nie możemy wlewać w niego jedzenia.

Wprowadzanie i trzymanie łyżki w linii poziomej ułatwia jedzenie, dziecko się mniej brudzi, a co najważniejsze w ten sposób uaktywniamy domknięcie ust i ograniczamy ślinienie się.
wiedziałam, ale zapomniałam dzięki za przypomnienie, dziś tak spróbuję, zobaczymy co mały na to

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Oho Leoś właśnie się przebudził. Wzięłam go na ręce, beknął i chyba śpi dalej, tylko kurde na brzuch się przekręcił. Zaraz go odkręcać będę, mam nadzieję, że się nie obudzi. Pozwalacie swoim dzieciom na brzuchu spać w nocy? Ja ciągle mam jakieś opory...
jakbym nie pozwalała spać na brzuchu to moje dziecko nie spało by wcale od dwóch miesięcy tak mu się poprzestawiało, że inaczej niż na brzuchu nie zaśnie, a jak przyśnie przy karmieniu i odłożę go na plecy albo na boczek to do tej pory będzie się kręcił, wiercił i marudził aż się obruci na brzuch, no i tak spokojnie może i 7h przespać

Cytat:
Moja ma takie sesje ze smoczkiem, są dni, że go bardzo potrzebuje, a są i takie że go gryzie ze wszystkich stron, przekłada sobie z ręki do ręki - bawi się nim, są też takie, że zupełnie nie jest nim zainteresowana. Teraz jest w wariancie nr 1
u nas stale wariant 1, aż się boję co to będzie jak przyjdzie czas na odstawienie smoka

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 12:04   #1783
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Swietnie, gratulacje i buziaki dla Nadusi
Super z tymi zebolami, u nas jakos wyjsc nie moga:P

Takie glupie pytanie, wstawala tak jak Lenka, czy jakos inaczej, bo nie wiem czy sie spodziewac Leny raczkujacej za kilka tygodni, czy to jeszcze nie to...

Cytat:
współczuje

ja dzisiaj chyba z 5 razy musiałam wstawać dać smoka
kiedy to się skończy

ja planuję napad na lumpka dzisiaj
My mielismy straaaaaaaaaasznie dziwna noc.
Spalysmy od 20.45 przebudzila sie jakos o 23.30, ale zasnela sama. Pozniej obudzila sie o 2, chyba uderzyla sie o barierki... wzielismy ja do lozka, tz chial jej dac troche mleka ale zjadla 10ml i padla. Wstala o 6.30 i sie bawila grzecznie, mnei obudzila dopiero o 7. Dalismy mleko (80ml), ale nie zasnela. Przypelzala do Tzta, ktory ja przytulil i zasnela. Ja z lena obudzilysmy sie w koncu o 10. Jedzenie jak zwykle poszslo w las.

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 12:13   #1784
traicionera
Zakorzenienie

dziekujemy za gratulacje

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Swietnie, gratulacje i buziaki dla Nadusi
Super z tymi zebolami, u nas jakos wyjsc nie moga:P

Takie glupie pytanie, wstawala tak jak Lenka, czy jakos inaczej, bo nie wiem czy sie spodziewac Leny raczkujacej za kilka tygodni, czy to jeszcze nie to...

My mielismy straaaaaaaaaasznie dziwna noc.
Spalysmy od 20.45 przebudzila sie jakos o 23.30, ale zasnela sama. Pozniej obudzila sie o 2, chyba uderzyla sie o barierki... wzielismy ja do lozka, tz chial jej dac troche mleka ale zjadla 10ml i padla. Wstala o 6.30 i sie bawila grzecznie, mnei obudzila dopiero o 7. Dalismy mleko (80ml), ale nie zasnela. Przypelzala do Tzta, ktory ja przytulil i zasnela. Ja z lena obudzilysmy sie w koncu o 10. Jedzenie jak zwykle poszslo w las.
nie pamiętam do końca, jak Lenka wstawała do raczkowania, Nadia to robi tak, ze podciąga pod siebie kolanka, staje na nich, a raczki ma wyprostowane.

moze to skok?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 12:19   #1785
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

nie pamiętam do końca, jak Lenka wstawała do raczkowania, Nadia to robi tak, ze podciąga pod siebie kolanka, staje na nich, a raczki ma wyprostowane.

moze to skok?
Tak jak na ostatniej focie na fb albo w albumie. To chyba tak samo jak Nadusia...
Moze i skok... nie wiem, ale mam nadzieje, ze za niedlugo bedzie spala tak jak wczesniej. Dobrze, ze Tz wstaje do malej. Najdziwniejsze jest to, ze ona przez sen, albo jak tylko sie rozbudzi w nocy przewraca sie, pelza... wyglada jakby cos ja wkurzalo...

Stary 2011-09-15, 12:25   #1786
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Ach i pochwalę się-własnie TŻ kupił bilety na Świeta Bożego Narodzenia Strasznie się cieszę. Co prawda prawie 3tyś za bilety i lecimy dosłownie tylko na świeta (od 23 do 27 bo TŻ nie ma urlopu) ale strasznie się cieszę NA razie nie powiemy rodzince. Niech jeszcze mocniej zatesknia i wtedy się dowiedza
fajnie, że lecicie ale bedzie niespodzianka dla rodzinki

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witam. ja od wczoraj walcze z bolem brzucha od @. jeszcze caly dzien musialam sie zajmowac malym bo tz jest na dobrej drodze dostania pracy od kilku dni chodzi na szkolenia wiec jestem super zadowolona, fakt ze zalatwil mu kolega ale i tak sie ciesze, bo mial wziac kogos zaufanego i pomyslal o moim tzcie wiec ja raczej do pracy nie bede szla bo ktos musi byc z malym jesli on dostanie ta prace. ja juz od prawie 2 tyg nie moge sie wyspac, znaczy wogole wyspac, bo tak ogolnie to od porodu ale te 2 tyg sa straszne, pobudki 4, a nawet 5 razy w nocy . ktoras sie pytala czy gadulstwo w nocy przechodzi, tak moj mial tez taki okres ze o 4 potrafil sie rozgadac i dopiero po 5 zasypial.
no to trzymamy kciuki żeby tż tę pracę dostał

Tity, iza, szymelka, izunia współczuję nocy, u nas też dziś beznadziejne spanie, nie wiem co z tym moim dzieckiem, najpierw parę nocy rewelacyjnych, a potem kilka beznadziejnych
wczoraj nie mógł zasnąć, poszedł spać dopiero o 22, pobudka z płaczem i jedzenie było już o 00.30, potem odłożyłam do łóżeczka, ale znów wiercenie i jęczenie przez sen, więc i ja prawie nie spałam, o 3.30 znów płacz i jedzenie, więc już położyłam go między nami, ale on ani myślał spać i zaczął gadać. Po kilkudziesięciu minutach w końcu zgasiłam po prostu lampkę i zasnęłam i on chyba w końcu też, bo jak się przebudziłam to spał. A o 6.30 znów pobudka z płaczem.
To chyba skok się zaczyna w dzień też jest maruda nie do zniesienia, jak tylko mu coś nie pasuje to płacz i przeraźliwy krzyk

Cytat:
Dzień dobry

Wczoraj znowu przeżyłam koszmar. Wieczorem leżymy z tż w łóżku a między nami Maja na brzuchu bawiła się. Nagle słyszę dziwny dźwięk. Patrzę a ona się strasznie telepie i oddechu nie może złapać. Szybko ją wzięłam, głową w dół i zaczęłam klepać po pleckach. W końcu złapała oddech i strasznie zaczęła płakać. Odwróciłam ją a jej się ulało przez buzię i przez nos no i się zaksztusiła. Płacz był przeraźliwy. Co by było gdyby np przez chwilę była sama? Aż nie chcę o tym myśleć.

Poszła spać o 22.30 i robiłą pobudki co 2 godziny. Od 4.40 do 6 było gadulstwo a o 7 pobudka na dobre.
współczuję przeżyć, najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło

Cytat:
gratulujemy kolejnego ząbka i nowych umiejętności

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 12:27   #1787
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
szymelka ile tego pora dajesz? Bo ja się zastanawiłam ostatnio czy mogę dać i ile? I z pietruszką to samo.
daję kawałek pora - tzn tak pół listka albo cały jak gotuję więcej, a pietruszkę 1 niedużą, 2-3 marchewki. Ja mam warzywa z działki, a one są mniejsze niż te sklepowe, bo bez nawozów i konserwantów

a i jeszcze na końcu do miksowania wsypuję troszkę natki piertuszki...
Stary 2011-09-15, 13:17   #1788
kasienkakg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Super, ja bym chciala jakos na nowy rok poleciec... w polskiegory... ale zobaczymy jak to bedzie....

Ty przeliczasz bilety na zlote:P??
Tz tez smieje sie z tego mojego przeliczania, ale to jest silniejsze ode mnie Na usprawiedliwienie napisze tylko tyle,ze przeliczam tylko te wieksze kwoty

Cytat:
tylko żeby oni tez wam nie chcieli zrobić podobnej niespodzianki

tak, wiem, a ja pisałam o mannie, która jest glutenowa, a pytanie rzeczywiście dotyczyło kleiku

hmmm nie pomyslalam o tym! Musze im jednak powiedziec wczesniej niz planowalam

Cytat:
też mamy TT i kupiłam już ten smoczek 6+ bo wydawało mi sie że już się męczy na tych mniejszych a ta nie chce z nich pić, płacze, chyba za szybko jej leci że nie musi ciągnąć. Jak dałam jej ten smoczek gdzie piła mleko z 1 łyżką kaszy manny to ciągła ok bo musiała sięnapracować.
Wydaje mi się że 3 łyżki kleiku to już to będzie dość gęste jak na butle ale zależy też jakie te łyżki dasz czy płaskie czy kopiaste. A będziesz dawać jej to w smoczki z krzyżykiem czy tym z dużą dziurą? Daj potem znać jak poszło bo też zastanawiam sie nad tym z krzyżykiem ale w sklepach nie widziałam chyba na All są tylko
A co to za smoczek z krzyzykiem? Szukalam w Uk smoczkow do butelek TT ale byly tylko z dziurka 3 rozmiary

Cytat:
Witam. My dzisiaj znowu 4 pobudki..... Z tym, że czwarta była z powodu zasikanej pieluchy. No i od 5 nie śpię w związku z tym. Zaraz się z mamą na zakupy wybieramy
Jejku wspolczuje nocki

Cytat:
Dzień dobry

Mojej przytrafia sie to okolo raz na 2 tygodnie, taka z niej mala ulewaczka. Niestety tez wtedy jak lezy na pleckach.

Cytat:
kasienkakg- a jaki to czytnik ebookow? kindle może?
nieźle zapłaciliście za bilety, ale ważne,z eby być z rodzinka
tak kindle.
no troche drogo, ale w zeszlym roku bylo prawie 2 razy drozej

marta - a moze ubierz synka i zrob mu zdjecie. Czasami na zywo nie wyglada cos rewelacyjnie, ale na zdjeciach cudeńko!

Dziewczyny zapomnialam podziekowac tym, ktore dodaly mnie i moge ogladac albumy
Lulam Lile do snu, napisze wiecej pozniej
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 13:20   #1789
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Tz tez smieje sie z tego mojego przeliczania, ale to jest silniejsze ode mnie Na usprawiedliwienie napisze tylko tyle,ze przeliczam tylko te wieksze kwoty

A co to za smoczek z krzyzykiem? Szukalam w Uk smoczkow do butelek TT ale byly tylko z dziurka 3 rozmiary
Heh ja przeliczam teraz z euro na funty heheheheheh :P

Moja sis kupilam mi te smoczki TT vari flow w UK, mozna kupic w mothercare, albo jakimkolwiek supermarkecie

http://cdn.webshopapp.com/f/zz4vde/t...0-vari-flo.jpg tutaj wyglad:P

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-09-15 o 13:23
Stary 2011-09-15, 15:03   #1790
izunia233
Zadomowienie

Cytat:

No i kolejny ząbek, gratulacje

Szymelka dziękuję za przepis

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Przymierzam się do robienia tych słoiczków na zimę z owocami i zupki ale czytam na necie, że bez cukru mogą się nie trzymać. Czy któraś z was robiła może?

Edytowane przez izunia233
Czas edycji: 2011-09-15 o 14:39
Stary 2011-09-15, 15:17   #1791
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
witam. ja od wczoraj walcze z bolem brzucha od @. jeszcze caly dzien musialam sie zajmowac malym bo tz jest na dobrej drodze dostania pracy od kilku dni chodzi na szkolenia wiec jestem super zadowolona, fakt ze zalatwil mu kolega ale i tak sie ciesze, bo mial wziac kogos zaufanego i pomyslal o moim tzcie wiec ja raczej do pracy nie bede szla bo ktos musi byc z malym jesli on dostanie ta prace. ja juz od prawie 2 tyg nie moge sie wyspac, znaczy wogole wyspac, bo tak ogolnie to od porodu ale te 2 tyg sa straszne, pobudki 4, a nawet 5 razy w nocy . ktoras sie pytala czy gadulstwo w nocy przechodzi, tak moj mial tez taki okres ze o 4 potrafil sie rozgadac i dopiero po 5 zasypial.
no to super, że TŻ pracę dostanie

Cytat:
Witam. My dzisiaj znowu 4 pobudki..... Z tym, że czwarta była z powodu zasikanej pieluchy. No i od 5 nie śpię w związku z tym. Zaraz się z mamą na zakupy wybieramy
ojej, współczuję, byłabym nie do życia...

Cytat:
Współczuję Ci i łączę się z Tobą w bólu
U nas noc koszmarna, w zasadzie więcej nie spałam niż spałam. Nie wiem co się porobiło z moim dzieckiem Budziła się co chwilę, pół nocy na cycy przewisiała, w końcu o 4:30 zrobiłam butlę bo ja już nic nie miałam a ta wyła, ale z butli też nie chciała pić, przebrałam, posmarowałam dziąsła maścią, trochę się jeszcze powierciła ale o 5:50 usnęła. Nie wiem już o co chodzi - jestem potwornie już tym zmęczona, a Lenka nawet teraz marudzi...
współczuję też - i skok mi też do głowy przyszedł...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 15:19   #1792
żurawinka
Zakorzenienie

kasienkakg sukieneczka bardzo ładna, na dodatek polskiej firmy i co ważne nie z poliestru za który krzyczą sobie 100 i wiecej ( paranoja) niestety za mała, nie wiem muszę coś wymyslic ale mała chora i nie wychodzimy, mąż wraca późno i jutro też, został weekend żeby coś załatwić
marta27 wiesz, mnie juz te chrzciny zaczęły denerwować, chcę juz po! jeszcze musimy sie wyspowiadać a nie lubie czegos musieć
iizabela ja kupuję Kupca kaszę manną błyskawiczną, gotuje się 3 min ale w mikrofali jest to jakieś 30 sek
izunia 233 musieliście sie nieźle nastraszyć, brawa za szybka reakcję
tra gratulujemy drugiego ząbka!!!
kasiunia no gorzej nie jest ale i nie lepiej

Alergolog może nas przyjąć w połowie m-ca grudnia , na leki wydalismy juz 70 zł plus Nutramigen2 53 , straszne wydatki związane z chrztem, których juz mam powyżej uszu - mała chyba w bodziaku pójdzie! Straszna maruda dzisiaj, objadków nie chce jeść, łaskawie zjadła 1/3 słoiczka gruszki.
Wczoraj przyszła Bobovita, nie wiem po co mi te kaszki na mm :-/
Ja też maruda dzisiaj, wybaczcie.
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 16:26   #1793
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej W sobotę się przeprowadzamy, większość rzeczy już przewieziona do nowego mieszkania i jutro będę rozpakowywać. Mam nadzieję że się pomieścimy Okazuje się że moja kawalerka była wyjątkowo pakowna Najgorsze że na razie nie będę mieć netu, dopiero zamówiliśmy laptopa a potem i tak muszę czekać do października. Nie wiem jak Was potem nadrobię

Nika, super że wszystko jest ok niepotrzebnie tylko najadłaś się strachu

Izabela, świetnie że pobyt udany a Idalka jest śliczna

Czarna, obyś się szybko zaaklimatyzowała

Zurawinka, śliczne fotki

Castia, dobrze że już po wszystkim, oby alergia nie wróciła

Kasiunia, co za cham porysował Wam maskę

Szymelka, straszna historia z tym poparzeniem, ja zawsze wiedziałam tylko żeby schładzać zimną wodą i nie znałam patentu z mydłem. Sama się poparzyłam we wczesnym dzieciństwie i zostały mi dwie blizny na ręce.

Izunia, okropne całe szczęście że byliście obok

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 17:11   #1794
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

ja to się boję o charakterek mojego dziecka, bo ja też jestem baran i będzie nam ciężko a mąż biedna rybka to już w ogóle bedzie miał przechlapane, jak po pierwszej wizycie u ginekologa w ciąży powiedziałam mu, że termin na kwiecień, to pierwsze jego słowa: "o nie, znów baran"
Ja też jestem baran, tylko, że jeszcze marcowy i ach, znam ten straszny charakter...

Dziewczyny, czy mogę Was prosić o wsparcie ? Sporo z Was już oddało głosy, ale może jest ktoś kto jeszcze by nam pomógł

http://www.bobovita.pl/galeria_przebojowe_lato/985

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 17:47   #1795
coralady
Wtajemniczenie

Witam się i ja dzisiaj

Mam dziś straszny kocioł,ja wyszłam z domu o 10:30 to wróciłam niedawno.

Lilka miała dziś szczepienie,strasznie dzielna ta moja córaNie zapłakała nawet tylko się uśmiechała do pielęgniarek Stwierdziły,że życzą sobie więcej takich małych pacjentów

Teraz trochę marudzi,ale póki co nie ma tragedii

Spróbuje was doczytać,ale chyba dopiero wieczorem,bo mam mnóstwo roboty w domu i w dodatku muszę Tżtowi placek upiec,bo jutro ma ostatni dzień na starym stanowisku.Sama jestem do wieczora,a Maruda czeka
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 18:14   #1796
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam się i ja dzisiaj

Lilka miała dziś szczepienie,strasznie dzielna ta moja córaNie zapłakała nawet tylko się uśmiechała do pielęgniarek Stwierdziły,że życzą sobie więcej takich małych pacjentów

Spróbuje was doczytać,ale chyba dopiero wieczorem,bo mam mnóstwo roboty w domu i w dodatku muszę Tżtowi placek upiec,bo jutro ma ostatni dzień na starym stanowisku.Sama jestem do wieczora,a Maruda czeka
Gratulacje dla córuni odważna z niej dziewczyna

Maja śpi ale to bardziej czuwanie niż spanie bo co chwilę się budzi i muszę iść pogłaskać po główce.

Stary 2011-09-15, 19:19   #1797
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Szymelka dziękuję za przepis

Przymierzam się do robienia tych słoiczków na zimę z owocami i zupki ale czytam na necie, że bez cukru mogą się nie trzymać. Czy któraś z was robiła może?
Proszę
I jak zupka wyszła??

co do owoców to przypomniało mi się, że niedawno w dd tvn była eko mama i robiła powidła z owoców bez cukru - ekologiczne pakowała je do słoików i wekowała, więc powinny dać radę bez cukru

Cytat:
Witam się i ja dzisiaj

dla Lili za odwagę!!

A jakie ciasto robisz?? coś dobrego bym zjadła

Maja maruderka śpi od 17:30 - myślałam, że się zdrzemnie tylko, a ta konkretne spanie sobie urządziła. Ciekawa jestem o której ją położymy i jaka nocka będzie jak teraz się wyśpi...
Stary 2011-09-15, 19:38   #1798
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Maja maruderka śpi od 17:30 - myślałam, że się zdrzemnie tylko, a ta konkretne spanie sobie urządziła. Ciekawa jestem o której ją położymy i jaka nocka będzie jak teraz się wyśpi...
Ja zazwyczaj nie pozwalam malej spac po 19:P-19.30, bo pozniej mi bedziie buszowac od 23.:P

Cytat:
Witam się i ja dzisiaj

Super, ale dzielna dziewczynkakla ski:

Wlasnie wlozylam Lene pierwszy raz do kojca i od razu zaczela probowac robic krok na czworaka. Przesunela jedna nozke do przodu, ale nie dala rady z raczka:P

Probowalam dac Lenie banana tzn zblendowanego i zapomniala jak sei je, jezor do gory i plucie i smianie sie

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-09-15 o 19:40
Stary 2011-09-15, 19:46   #1799
gosiawolna
Rozeznanie

Krystianek wzial nozki do buzi przed kapiela tz go rozebral a ten ciach i powolutku i jedna i po chwili druga ciesze sie bo akurat dzisiaj tz przyszedl bo wczoraj go nie bylo bo byl w pracy do pozna. i taki prezencik dzisiaj
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 19:51   #1800
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Krystianek wzial nozki do buzi przed kapiela tz go rozebral a ten ciach i powolutku i jedna i po chwili druga ciesze sie bo akurat dzisiaj tz przyszedl bo wczoraj go nie bylo bo byl w pracy do pozna. i taki prezencik dzisiaj

ooo, ale fajnie

tajka, no to jeszcze trochę i nadchodzi zniszczenie brawo!

cora, brawa dla dzielnej Lili!

a mnie się dziś Krzyś dał we znaki, czekałam już na TŻ jak na zbawienie!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości