Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-16, 11:23   #3031
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
A tak wogóle to Dzień Dobry

Ja nadal 2 w 1 Cisza. Cholerna cisza i mam się świetnie. Od dziś jestem przetermin Zostałam jak taka sierotka z theli, Sharifą, bo Magialena już w szpitalu No i nasza Lula.
żadna sierotka
Po prostu Amelka uprzejma- przepuszcza te bardziej niecierpliwe. Ciesz się, że masz takie grzeczne i ułożone dziecko
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 11:23   #3032
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Mój gin mówił, że po terminie to on zaleca 3 razy dziennie, a nie tygodniowo.

Małgosia, nie gniewaj się, ale od razu wyobrażam sobie mego tż, gdy mu proponuję "w zamian" - może porozmawiamy?
3 razy dziennie...
A to jakby Cię bolało, a on by myślał, że to jego wina, to nie pogadacie o tym? Bo o to mi chodziło...

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
widze jak leci do laktatora jak pompuje, na początku taki strumyczek a potem już tylko kapie
I ten strumyczek, to jest nadmar? Ja Cie przepraszam, że Cię tak męczę, ale nie ukrywam, że dla mnie temat karmienia to magia.
Stary 2011-09-16, 11:30   #3033
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Sisku- hał ar ju ???????????????

Pisalam do Cię na gg
Stary 2011-09-16, 11:30   #3034
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość

idę się przetoczyć po działce z psem...trochę dotlenię maluszka i sama od "big brother" odpocznę ...chyba że za mną wyleci z tekstem że wieje, zimno, pies na mnie będzie skakał krzywdę sobie zrobisz a może poleż trochę a bądź rozsądna .... i takie tam złote myśli

jestem piep....kwiatem lotosu na spokojnej tafli wody....ommmmmm

do miłego
jejciu zwariowałabym co za baba Ale moja tez daje super złote rady, ale ją dyskretnie gasze
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
I ten strumyczek, to jest nadmar? Ja Cie przepraszam, że Cię tak męczę, ale nie ukrywam, że dla mnie temat karmienia to magia.
nom odciągam jak leci strumyczkiem a jak już tylko kapie, to przestaje jakby się niuni zachciało cyca to zawsze będzie miała jeszcze co ciągnąć

Dla mnie to też była czarna magia, ale jak już urodziłam to wszystko jakoś tak naturalnie przyszło aż sama się dziwiłam

my tradycyjnie powoli będziemy szykować się na spacerek dzisiaj odwiedzimy tatusia w pracy bo pracują niedaleko nas Dzisiaj chłodniej zdecydowanie więc trzeba niunie w jakieś cieplejsze ciuszki ubrać, tylko czy my mamy takie cieplejsze w których się nie topi to jest pytanie

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-09-16 o 11:32
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 11:36   #3035
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość

już niedługo; byle do porodu, potem jeszcze z 6 tyg. żeby sie wszystko zaleczyło i będzie można wracać do normy sprzed ciąży

Ja też się zastanawiałam czy Leoś się cieszy, że go tatuś klepie po główce.
Powiem Wam, że PO tak się młody rozszalał, że ciężko było zasnąć mojemu malżowi (kazałam mu trzymać ręce na moim brzuszku). Dziś mi opowiadał, że w tym ferworze nasz synek dostał czkawki, aż wreszcie zasnął. Ja oczywiście całe zajście przespalam
Tyle miesięcy dalysmy radę, to i te 6 tyg. też damy

Cytat:
co do pogrubionego
co do siedzenia na głowie Ty to rozumiesz, ja to rozumiem, wszyscy to rozumieją oprócz mojego tż i jego mamusi

zaraz dzwonię do taty i chyba zacznę mu ryczeć i błagać żeby się pakował jak może i przyjeżdżał bo to jedyny sposób żeby wykurzyć teściową do domu .... tylko jak się dowie że ona tu jest znowu to pewno mu nie śpieszno będzie do nas co by na nią nie trafił w drzwiach
kilka razy się spotkali i chyba o kilka za dużo dla mojego taty
Cytat:

idę się przetoczyć po działce z psem...trochę dotlenię maluszka i sama od "big brother" odpocznę ...chyba że za mną wyleci z tekstem że wieje, zimno, pies na mnie będzie skakał krzywdę sobie zrobisz a może poleż trochę a bądź rozsądna .... i takie tam złote myśli

do miłego

Wiem co powinniście zrobić, dla odrobiny świętego spokoju, którego po urodzeniu może być nie wiele..., ale sama bym się nie zdobyła na to. Ja z tych "zaciśkających zęby"... Do czasu
Jak za Toba wyleci to ją pacnij łopata i zakop w ogrodzie

Cytat:
Muli mnie i muli w tym brzuchu, normalnie jakbym miala @ dostać. Aż mi niedobrze i cała się pocę (ale żeby nie było, mam tak falami od kilku dni). Braxtony męczą...
Dzisiejszy dzień to mój typ na poród. Małż obstawia jutro. Pozostała rodzinka typowała poprzednie dni, więc jak się do soboty nie rozkręcę, to będzie obstawiania ciąg dalszy (przynajmniej dadzą mi spokój z tekstami: kiedy rodzisz? Typują i czekają).
Będzie mi smutno, że się możesz odlepić ode mnie, ale życzę jak najlepiej

Cytat:
Wieści z ostatniej chwili

MAGiALENA:

Zostaje w szpitalu na przedporodowej. Jeszcze nie rodzę ale trzymajcie kciuki. Pozdrowienia.

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Aaaaa...nie pochwaliłam się wczoraj, że w końcu przyszły szczebelki i złożyliśmy łóżeczko i udało mi się wczoraj wyprasować wszystkie ubranka Tak więc, teraz mi pozostało spakowanie torby do szpitala

Cytat:
A tak wogóle to Dzień Dobry

Ja nadal 2 w 1 Cisza. Cholerna cisza i mam się świetnie. Od dziś jestem przetermin Zostałam jak taka sierotka z theli, Sharifą, bo Magialena już w szpitalu No i nasza Lula. I tak jak bardzo cieszę się z porodów naszych maluszów, tak łapie ogromnego doła, że u mnie nic a nic.... Dobrze, ze się wczoraj zbytnio nie nakręciłam, bo dziś chyba bym się popłakała, że nic się nie rozkręciło. Aczkolwiek za wszytskie kciuki dziękuje Jesteście kochane [COLOR="Silver"]
Stary 2011-09-16, 11:39   #3036
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
jejciu zwariowałabym co za baba Ale moja tez daje super złote rady, ale ją dyskretnie gasze

nom odciągam jak leci strumyczkiem a jak już tylko kapie, to przestaje jakby się niuni zachciało cyca to zawsze będzie miała jeszcze co ciągnąć

Dla mnie to też była czarna magia, ale jak już urodziłam to wszystko jakoś tak naturalnie przyszło aż sama się dziwiłam
Dziękuję
No to szykują się "pracownicze" podziwy

To ja też na spacerek pojdę ze Stefankiem.
Stary 2011-09-16, 11:50   #3037
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:

(...)
Aneczko, a gzie Ty rodzisz w Katowicach? Pytam, bo moja bratanico-chrześnica bierze Katowice pod uwagę, a wiadomo, wybór macie niemały. Możesz coś polecić?
Tak, na 100% to będę wiedzieć, jak będę już po. Ale zrobiłam wywiad wśród znajomych i wypadła mi następująca kolejność:

Najbardziej polecane:
-szpital w Bogucicach
-szpital Kolejowy na Ligocie
właściwie w obu przypadkach słyszałam tylko dobre opinie

U mnie wybór padł na Kolejowy, bo koło niego mieszkam. Co prawda oddział jest malutki,ale myślę że kameralna atmosfera też ma swoje plusy. W ciąży leżałam na oddziale kilka dni, więc jakoś łatwiej, bo szpital "oswojony".

-w Klinice wszystkie moje koleżanki miały planowe cesarki, nikt akurat nie rodził sn... ale wszytko przebiegło oczywiście bez zarzutu
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 11:54   #3038
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
żadna sierotka
Po prostu Amelka uprzejma- przepuszcza te bardziej niecierpliwe. Ciesz się, że masz takie grzeczne i ułożone dziecko
taaa ..... grzeczne i ułożone A matkę i ojca to zamęczyć chce?? Już pokazuje mała kto będzie rządził w rodzinie ...

Caltea mówisz, że dziś Twoj dzień?? 3mam kciuki

Magialena oby poszło szybko i sprawnie i akcja się rozkręciła

Tusia ja też przegapiłam jakoś Twoje święto
WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE KOCHANA

Mamalutka jak kręgosłup? Mój nadal daje mi ostro popalić, ale już się do tego przyzwyczaiłam Mam nadzieję, że u Ciebie to tylko chwilowe dolegliwości

A dziś jak jeszcze zadzwoni do mnie ktoś znajomy czy urodziłam to zacznę gryźć!!!!

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-09-16 o 12:02
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 12:10   #3039
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Cotynato urodziła!!!!

"Rozdwoiłam się o 00.10. Filipek urodził się sn w 1,5h, 3750g, 55cm, 10/10 pkt

Co prawda teraz średnio się leży na trzyosobowej sali z gołym tyłkiem i mały zmasakrował mi już sutka ale warto było"
GRATULACJE
No to teraz się nie dziwię, że Cotka dyżuru nocnego na wizażu nie pełniła

Cytat:

eee noooo proszę mnie nie drażnić dziś
będą się tu licytowały która ile.... a ja to już nawet nie wiem o czym mowa
Ja też nie wiem

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

Nie wiem jak wy ale ja się boje w nocy na siusiu wstawać bratowa mi nagadała że wtedy najczęściej wody odchodzą
Ja po sikaniu to za każdym razem siuśki oglądam a potem stoję jeszcze chwilę i patrzę czy mi po nogach coś jeszcze nie leci

Cytat:

Tusia Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Trochę spóźnione, ale nie mniej szczere

Archinta za wiedzę na temat spacerków. Choć teraz się zastanawiam co mają robić mamuśki co rodzą np. w grudniu czy wtedy opłaca im się gondolę kupować, skoro na mróz i tak dziecka nie wezmą

Za Magialenę, AgnesD oraz przeterminowane Thelilah, agnieszkę0605 mocno by poszło co najmniej tak szybko jak u Cotki (Shafira - za ciebie kciuki będę trzymać jutro )

AGNYSKA WRACA DZIŚ DO DOMKU

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:

Mamalutka jak kręgosłup? Mój nadal daje mi ostro popalić, ale już się do tego przyzwyczaiłam Mam nadzieję, że u Ciebie to tylko chwilowe dolegliwości
Wczoraj pół nocy się męczyłam - nie mogłam znaleźć pozycji, gdzie odczułabym że ten kręgosłup odpoczywa Aż w końcu zmęczenie pomogło mi zasnąć. A o dziwo dziś póki co wszystko wróciło do normy.... tzn ciężar odczuwalny brzucha nadal pozostał. Czuję, że jestem większa (jeśli to możliwe ) i ciężko mi się podnosić, ale kręgosłup (mam nadzieję, że nie chwilowo) nie boli

Dziś mam spotkanko o 16 z dziewczynami ze szkoły rodzenia Idziemy na lody

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Aguś a Twój podpis dzisiejszy

Amelka - ulżyj mamusi, wychodź i pokaż się ciotkom
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 12:17   #3040
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Cotynato urodziła!!!!

Co prawda teraz średnio się leży na trzyosobowej sali z gołym tyłkiem i mały zmasakrował mi już sutka ale warto było"
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Moja mała żaba Niestety nie mam lepszego, a to robione bokiem w tym takim szklanym czymś

Cotka Gratuluje !!!!

[COLOR="rgb(65, 105, 225)"]Ale z Ciebie szczesciara ze tak szybko urodzilas ...
Maly jest przekochany... Kilka dni i zobaczysz ze obsluga bedzie Ci lepiej szla
[/COLOR]

Cytat:

MAGiALENA:

Zostaje w szpitalu na przedporodowej. Jeszcze nie rodzę ale trzymajcie kciuki. Pozdrowienia.

No to dziewczyny do dzieła
Ależ my się ostatnio napracujemy
Zaciskam kciukaski

Stary 2011-09-16, 12:20   #3041
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Ja po sikaniu to za każdym razem siuśki oglądam a potem stoję jeszcze chwilę i patrzę czy mi po nogach coś jeszcze nie leci

Za Magialenę, AgnesD oraz przeterminowane Thelilah, agnieszkę0605 mocno by poszło co najmniej tak szybko jak u Cotki (Shafira - za ciebie kciuki będę trzymać jutro )

AGNYSKA WRACA DZIŚ DO DOMKU

Wczoraj pół nocy się męczyłam - nie mogłam znaleźć pozycji, gdzie odczułabym że ten kręgosłup odpoczywa Aż w końcu zmęczenie pomogło mi zasnąć. A o dziwo dziś póki co wszystko wróciło do normy.... tzn ciężar odczuwalny brzucha nadal pozostał. Czuję, że jestem większa (jeśli to możliwe ) i ciężko mi się podnosić, ale kręgosłup (mam nadzieję, że nie chwilowo) nie boli

Dziś mam spotkanko o 16 z dziewczynami ze szkoły rodzenia Idziemy na lody

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Aguś a Twój podpis dzisiejszy
Amelka - ulżyj mamusi, wychodź i pokaż się ciotkom

1. Myślisz, że coś wypatrzysz?? Jeśli chodzi o tematy łazienkowe - u mnie znów brązowo i poza tym cisza
2. Za kciuki nie dziękuje, żeby nie zapeszyć. Sharifa miała taki sam tp jak ja, tylko na liście jest źle wpisane
3. hip hip hurra!
4. Dobrze słyszeć, ze już jest ok, bo wiem jaki to ból
5. Udanego spotkanka a nie za zimno na lody???
6. No co opis jak najbardziej prawdziwy
A Twoja prośba do mojej żaby mnie rozbroiła

Stary 2011-09-16, 12:49   #3042
KarlaM
Raczkowanie

Cytat:
Aaaaa
Dzięki Archi za przekazanie

Boję się własnego dziecka
Cytat:
W małym jestem zakochana, ale powiem wam, że boję się go brać z noworodków ( ja jestem na patologii więc muszę specjalnie po niego iść) . Nie wiem co z nim robić . Taki malutki, kruchy awanturnik coś popłakuje, jak cycka nie łapie to się wkurza, dziewczyny obok lepiej się nim posługują ha ha

Muszę popędzić tż, bo chyba z nim mi łatwiej będzie o ogarniać
Cytat:
Moja mała żaba Niestety nie mam lepszego, a to robione bokiem w tym takim szklanym czymś
Jaki śliczny mały Cotek
Wszystkiego najlepszego kochana!! A twoje relacje ze szpitala mnie rozkładają na łopatki - jesteś nieziemska!!!

Cytat:

Pochwalę się może tylko, że wczoraj przeszłam do defensywy:
1. staram się chodzić jeszcze więcej (na ile pozwalają mi puchnące i trochę już obolałe nogi)
2. zaopatrzyłam sie w herbatke z liści malin; wczoraj wypiłam jedną szklankę, ale mam wrażenie, że to właśnie przez nią moja noc była koszmarna. Ona działa przeczyszczająco! Nie dość, że w ogóle spanie już mam marne, to jeszcze do tego musiałam odwiedzać WC w wiadomym celu trzy razy

Dziś działań ciąg dalszy
Przeczyszczająco??!! A wiesz, że tuż przed porodem organizm sam się oczyszcza?? Czyżby ktoś się zbliżał?

Cytat:
U nas pkt. 3 w tym tygodniu 3 razy z jedniową przerwą i też nic Ściema jakaś
Cytat:
Różnie różni faceci do tego podchodzą...mój nie ma wogóle z tym problemu bo Gin mu powiedział, że można, a tym bardziej jak mu powiedział, że dziecko lubi to "kołysanie" To codziennie wieczorem słyszę "to co ukołyszemy Stefanka do snu"
Bardziej wyrozumiały jest, że mnie kości cipne bolą

A teściowa sięokresliła na ile zostaje? Kiedy przyjeżdza Twój tata? Powiem Ci, że ja bym chyba nie wytrzymała. Co jak co, ale nie można tak komuś na głowie siedzieć...
Ahhh przytulanki... niedobry ginek zakazał... ostatnio skończyły się skurczami trwającymi 3 dni... ale przynajmniej wiem jak małego wykurzyć szybko jak już nadejdzie jego czas Tak jeszcze z 3 tygodnie... ZAZDROSZCZE WAM!!

Cytat:
co do pogrubionego
co do siedzenia na głowie Ty to rozumiesz, ja to rozumiem, wszyscy to rozumieją oprócz mojego tż i jego mamusi

zaraz dzwonię do taty i chyba zacznę mu ryczeć i błagać żeby się pakował jak może i przyjeżdżał bo to jedyny sposób żeby wykurzyć teściową do domu .... tylko jak się dowie że ona tu jest znowu to pewno mu nie śpieszno będzie do nas co by na nią nie trafił w drzwiach
kilka razy się spotkali i chyba o kilka za dużo dla mojego taty
Rabarbarku kochany... weź porozmawiaj szczerze z tą kobietą. Powiedz, że jesteście dorośli, że chcecie razem spędzić ten ważny czas dla waszej małej rodzinki i że jesteście jej wdzięczni za pomoc ale potrzebujecie teraz troszkę prywatności... nie daj się frańcy!!

Cytat:
Tyle miesięcy dalysmy radę, to i te 6 tyg. też damy

Wiem co powinniście zrobić, dla odrobiny świętego spokoju, którego po urodzeniu może być nie wiele..., ale sama bym się nie zdobyła na to. Ja z tych "zaciśkających zęby"... Do czasu
Jak za Toba wyleci to ją pacnij łopata i zakop w ogrodzie

Edytowane przez KarlaM
Czas edycji: 2011-09-16 o 12:51
KarlaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 12:49   #3043
agnieszka 0605
Zakorzenienie

A co tu taka cisza??

Stary 2011-09-16, 12:56   #3044
danika
Zakorzenienie

Cytat:
A co tu taka cisza??
o Aguś widzę, że Amelka jednak postanowiła jeszcze posiedzieć w brzuszku

ja dzis ogarniam troche chałupkę a na 16 ide do fryzjera kolorek sobie muszę odświeżyć i siwulce zamalować...potem pewnie dopiero się wybiore jakoś w okolicy chrzcin wiec trza jeszcze skorzystać z okazji

mała coś się dziś słabiej rusza...nawet zjadłam kawałek czekolady ale za bardzo jej nie ruszyło

MAMUSIE nasze--> mam pytanko, czy smarujecie pupy profilaktycznie przeciw odparzeniom? jak tak to napiszcie czym bo mam dzis w planie kosmetyczne zakupy i sie właśnie zastanawiam
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 13:01   #3045
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Ahhh przytulanki... niedobry ginek zakazał... ostatnio skończyły się skurczami trwającymi 3 dni... ale przynajmniej wiem jak małego wykurzyć szybko jak już nadejdzie jego czas Tak jeszcze z 3 tygodnie... ZAZDROSZCZE WAM!!
Na nas nie działa. chociaż Ancia pisała, że to trzeba by było min. 3 x dziennie

Cytat:
A co tu taka cisza??
Przed burzą

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Brzuch mnie boli
Ciekawe, czy od fasolki, czy coś się tam dzieje
Stary 2011-09-16, 13:08   #3046
danika
Zakorzenienie

Kasiuleczka jak tam po wizycie? wczoraj miałaś, nie?
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 13:15   #3047
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
o Aguś widzę, że Amelka jednak postanowiła jeszcze posiedzieć w brzuszku
taaa.... mała złośnica jak jej się spieszyło tak się jej szybko odwidziało

Cytat:
Przed burzą
myślisz??
to może i my załapiemy się na to porodowe boooom!!

Stary 2011-09-16, 13:15   #3048
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Cotynato urodziła!!!!

Cytat:

MAGiALENA:

Cytat:
Kasiuleczka jak tam po wizycie? wczoraj miałaś, nie?
Ja??? Nie... ja miałam wizytę w środę i wszystko ok ginka sprawdziła łożysko, przepływy i wagę małej - ma 3025g "podtuczyłam" moją kruszynkę - nie stosuję już tak "drastycznej" diety cukrzycowej... Poza tym mam 1,5cm rozwarcia i szyjkę skróconą 1/3 - mogę tak sobie pochodzić jeszcze co najmniej 2tyg...
Wczorajszy 40min masaż łydek nic nie dał wiedziałam, że tak będzie... - teraz się biorę za porządne sprzątanie, choć też nie spodziewam się po tym niczego... ale przynajmniej będzie w domu błysk

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 13:17   #3049
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
myślisz??
to może i my załapiemy się na to porodowe boooom!!
Stary 2011-09-16, 13:21   #3050
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Położna pocieszała mnie dzisiaj, że poród to coś naprawdę niespodziewanego... jest tak, że nic nie zapowiada porodu a poród się nagle zaczyna i odwrotnie... tylko ja jakoś w to nie wierzę... twierdzę, że jak słoń będę chodzić w ciąży 2lata wiem, że mam jeszcze czas... dziś 38tydz. ale ja się już raz "przeterminowałam" - nie chcę powtórki... Zazdrość mnie zżera że Wy już macie swoje maluszki przy sobie...

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-09-16, 13:27   #3051
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Zazdrość mnie zżera że Wy już macie swoje maluszki przy sobie...
eee Kasik a w brzuszku to kto Ci szaleje jak nie Twoj maluszek ??
Masz je przy sobie od 38 tygodni
Ale rozumiem Cię - tylko pamiętaj, że jest kolejka

Stary 2011-09-16, 13:35   #3052
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
No, no, no ... ale pędzimy z tymi porodami W takim razie trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiązanie

Aaaaa...nie pochwaliłam się wczoraj, że w końcu przyszły szczebelki i złożyliśmy łóżeczko i udało mi się wczoraj wyprasować wszystkie ubranka Tak więc, teraz mi pozostało spakowanie torby do szpitala

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

No to możemy robić tak...ja gotuję a Ty pieczesz Może być???
oki zgadzam się a co proponujesz z papryki zrobić??
Wogóle dziewczyny macie jakieś sprawdzone przepisy na faszerowaną paprykę???
Cytat:

my tradycyjnie powoli będziemy szykować się na spacerek dzisiaj odwiedzimy tatusia w pracy bo pracują niedaleko nas Dzisiaj chłodniej zdecydowanie więc trzeba niunie w jakieś cieplejsze ciuszki ubrać, tylko czy my mamy takie cieplejsze w których się nie topi to jest pytanie
udanego spacerku

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 13:35   #3053
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

wysłał mi się przypadkowo pusty sms do kuzynki (mam dotykowy tel. palcem "zahaczyłam" i poszło)- pół rodziny dzwoni do mnie i do mamy, czy rodzę??? a co ma piernik do wiatraka???

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-09-16, 13:35   #3054
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
mój maluch łuszczył sie kilka dni, smarowałam próbkami, bo tez mam ich mnóstwo i w sumie teraz jest ok, raczki i nózki jeszcze szczególnie nawilzam
Kurde a ja nie mam próbek Spróbujemy narazie tym z rossmana kremem.

Cytat:

MAGiALENA:

No to dziewczyny do dzieła
Ależ my się ostatnio napracujemy

Cytat:
MAMUSIE nasze--> mam pytanko, czy smarujecie pupy profilaktycznie przeciw odparzeniom? jak tak to napiszcie czym bo mam dzis w planie kosmetyczne zakupy i sie właśnie zastanawiam
Ja smaruję linomagiem

Zaliczyliśmy pierwszy spacer

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 13:37   #3055
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Kasiu a Ty urodziłaś Filipa ile po terminie? Wody płodowe były ok? Bo ja się martwię, że może być coś nie tak z nimi po terminie...

Natka i jak po spacerze? Grzeczny był Szymek?

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-09-16 o 13:38
Stary 2011-09-16, 13:44   #3056
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
eee Kasik a w brzuszku to kto Ci szaleje jak nie Twoj maluszek ??
Masz je przy sobie od 38 tygodni
Ale rozumiem Cię - tylko pamiętaj, że jest kolejka
No tak ale ja chcę mieć już Amelcie przy sobie ale chyba za bratem uparta Filip też cudowny codziennie mówi jak kocha Amelke i na nią czeka, nie mogę się doczekać jego reakcji na małą...

A wczoraj kupiłam małej bodziaki z misiem i serduszkiem oraz napisem - kocham tatusia i tak myślę, czy ubrać je małej jak się urodzi, zrobić zdjęcie i wysłać mężulowi (bo przyjedzie parę dni po narodzinach małej więc ją najpierw w kompie zobaczy) czy poczekać i ubrać jej je w dniu jego przyjazdu i niech zobaczy jak będzie miał ją na żywo?

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Kasiu a Ty urodziłaś Filipa ile po terminie? Wody płodowe były ok? Bo ja się martwię, że może być coś nie tak z nimi po terminie...
Tak ja go urodziłam po terminie (9dni) miałam prowokowany - wywoływany poród i poszło tak szybko na drugi dzień po przyjęciu mnie do szpitala "po znajomości..." bo mogłabym jeszcze leżeć i czekać... Wody miałam cudaśne - ok. w ogóle w dniu przyjęcia do szpitala jakoś mnie tak badali, że wody sprawdzali i po tym badaniu mogłam zacząć krwawić i rodzić, babkę koło mnie to badanie ruszyło, mnie oczywiście nie... i w ogóle w czasie porodu miałam pęcherz przebijany, bo wody nie odeszły.
Nic się nie martw na pewno wszystko z wodami masz ok

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-09-16, 13:46   #3057
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Zaliczyliśmy pierwszy spacer

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
No tak ale ja chcę mieć już Amelcie przy sobie ale chyba za bratem uparta Filip też cudowny codziennie mówi jak kocha Amelke i na nią czeka, nie mogę się doczekać jego reakcji na małą...

A wczoraj kupiłam małej bodziaki z misiem i serduszkiem oraz napisem - kocham tatusia i tak myślę, czy ubrać je małej jak się urodzi, zrobić zdjęcie i wysłać mężulowi (bo przyjedzie parę dni po narodzinach małej więc ją najpierw w kompie zobaczy) czy poczekać i ubrać jej je w dniu jego przyjazdu i niech zobaczy jak będzie miał ją na żywo?

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Tak ja go urodziłam po terminie (9dni) miałam prowokowany - wywoływany poród i poszło tak szybko na drugi dzień po przyjęciu mnie do szpitala "po znajomości..." bo mogłabym jeszcze leżeć i czekać... Wody miałam cudaśne - ok. w ogóle w dniu przyjęcia do szpitala jakoś mnie tak badali, że wody sprawdzali i po tym badaniu mogłam zacząć krwawić i rodzić, babkę koło mnie to badanie ruszyło, mnie oczywiście nie... i w ogóle w czasie porodu miałam pęcherz przebijany, bo wody nie odeszły.
Nic się nie martw na pewno wszystko z wodami masz ok
a jak tam Kasiu relacje z Mężem?? już jest oki?

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-09-16, 13:47   #3058
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

Natka i jak po spacerze? Grzeczny był Szymek?
Jak aniołek A ja doszłam do wniosku, ze mam zerową kondycję

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 13:50   #3059
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
oki zgadzam się a co proponujesz z papryki zrobić??
Wogóle dziewczyny macie jakieś sprawdzone przepisy na faszerowaną paprykę???
Wiesz co...faszerowaną paprykę robiłam raz ale to już jakiś czas temu (faszerowana mięsem , ryżem i pieczarkami) z TEJ strony bardzo często korzystam, mają tam bardzo fajne przepisy
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 13:56   #3060
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz co...faszerowaną paprykę robiłam raz ale to już jakiś czas temu (faszerowana mięsem , ryżem i pieczarkami) z TEJ strony bardzo często korzystam, mają tam bardzo fajne przepisy
no właśnie coś z mięsem, ryżem i pieczarkami chciałam zrobić dzięki za stronkę, zaraz poczytam co tam mają pysznego

dobra zmykam dokończyć drugie ciasto a jeszcze czeka na mnie sprzątanie chałupki

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-09-16 o 14:06
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości