|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
dla Olusia za 5 miesięcytylko pozazdrościć takiego spania - ech..., kiedy to u mnie było?? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1862 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze moja mała dopiero co wyzdrowiała i już coś sie przypałętało
![]() szymelka dzięki za rady, smaruje jej tą maścią. mam jeszcze kropelki od ostatniego przeziębienia to będziemy sie leczyć ![]() ja tez nie pamietam kiedy spałam do 9-10 ![]() a wczesniej i do 11 sie zdarzało |
|
|
|
#1863 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najgorsze jest to, że wracam do pracy za tydzień, a po takich nocach ciężko będzie funkcjonować i efektywnie pracować, no i jeszcze mieć anielską cierpliwość
|
|
#1864 | ||
|
Rozeznanie
|
biedna Malwinka
mam nadzieję, że szybko katar przejdzieCytat:
Cytat:
zresztą i tak mały pakuje wszystko do buzi więc co to zmieni, że mu butelkę wyparzę ![]() Mój mały marudzi, marudzi i jeszcze raz marudzi. Jak to nie będzie wina zęba to już nie wiem o co chodzi
|
||
|
|
|
#1865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1866 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Majeczki!!! Powazny wiek![]() I dla Oliego za 5 miesiecy!!!Cytat:
Ale dzis mu zrobilam ziemniaczka, brokuly i marchewke z odrobina oliwy z oliwek, dalam na palcu do sprobowania i przelknal - o dziwo Zobaczymy jak mu pojdzie 60g za godzine![]() Nauczylam Nino otwierac buzke jak mu daje cos z lyzeczki to mowie "aaaaaammmm" i sama otwieram buzie a jak on juz otworzy to zachwalam jedzenie, jakby to 8 cud swiata byl Ale jak polknie to wolam brawo i klaszcze to ma radoche i chce znowu jescJa sie baaaardzo ciesze, tylko zobaczymy co na to szefowa - jeszcze nie dzwonilam Troche sie cykam![]() Dzien dobry! Dzisiejsza noc byla prawie udana w 100%, wiec i humor mam lepszy ![]() Nino obudzil sie o 2, zjadl 60 ml mm z kaszka, dociumkal z cysia i kimal do 4.30 - myslalam, ze znow chce jesc ale on tak sie krecil z oczkami zamknietymi, wiec wlaczylam konika, poglaskalam po glowce i... zasnal do 6.30!!! ![]() Cuuuudownie
07.05.2011, 13.17 - Sono diventata la mamma di Adriano!!!! Moj Nino 02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!! Edytowane przez Anessa Czas edycji: 2011-09-16 o 12:32 |
||
|
|
|
#1867 |
|
Rozeznanie
|
Sto lat sto lat dla Mai
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
tajka fajnie, to życzę, żeby wypalił Wasz biznes
![]() Osz Ty burżujko
|
|
|
|
#1869 |
|
Rozeznanie
|
wszystkiego najlepszego z okazji kolejnych miesiecy
ale te dzieci rosna ja dzisiaj bylam z malym i kolezanka i jej miesiecznym synkiem u naszego bylego wychowawce w gimnazjum eh kiedy to bylo i widac bylo ze przyjemnosc mu sprawilysmy odwiedzajac go, Krystian sie smial do niego to powiedzialam do wychowawcy ze ma jeszcze tak dlugo siedziec w tej szkole az Krystian pojdzie do niego do klasy
|
|
|
|
#1870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas juz powoli przechodzi, nadal daje wit. C w kroplach, maść majerankowa jak pamiętam.Ale narazie nie wychodzimy. |
||
|
|
|
#1871 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dodatkowo teraz jak nos mu chcę oczyścić to tak się drze jakby go obdzierali ze skóry i zalewa się cały łzami ![]() Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za troskę, dla Malwinki i Twojego starszego syna Ada też dużo zdrówka. My już po wizycie, to oczywiście wirusowe, bardzo dużo osób podobno teraz choruje i mały gdzieś musiał złapać, a był dodatkowo osłabiony po szczepieniu. Poza katarem nic się nie dzieje. Dostaliśmy nasivin soft i wit. c, poza tym mamy psikać unimerem. Kupiłam też dodatkowo tę maść majerankową, ale na niej jest napisane, że od 1 roku życia dobrą kupiłam?? A i jeszcze jedno - zapomniałam zapytać czy mamy siedzieć w domu póki nie przejdzie Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-09-16 o 15:21 |
|||
|
|
|
#1872 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
My bylismy w sklepie i Lenka caly czas sei smiala w glos, ja tez sie smiala, wiec ona bez ustanku:P. Poszlam tez wyregulowac brwi, bo takie bezkrztaltne byly.
Kupilam w Lidlu 3 sloiczki(250g) kurczaka z ryzem i marchewka plus deserek 190g(banan z pomarancza i biszkopcikami) za 2,69€ normalnie jeden duzy sloiczek kosztuje0,97-1.10 €, wiec super:P To na razie takie gdybanie... popoludniu spytamy o cene za lokal Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() u nas identycznie Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mojej nie szło, może spróbuję dzisiaj znowu to ile kaszki na ile mleka? ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
jedyne co lubi to obiadki z mięskiem najbardziej Jarzynki z królikiem/indykiem z Gerbera Potrawkę (białą) z Hipp ale nikt więcej poza nią jej nie lubi dania z brokułem oraz szpinakiem
|
|
#1874 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny macie jakieś pojęcie o materacach do łóżka?
musimy kupić i chciałam zamówić ale w necie tego tyle ze szok widze na necie sporo opini o materacach Koło i Hevea tylko te ceny ![]() może możecie polecić coś jeszcze ![]() dla wszystkich chorowitków ZDRÓWECZKA!!!!! taki czas teraz, wirusy szaleją i zbierają żniwo
|
|
|
|
#1875 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a starszy to juz 181 i rośnie i rośnie .. dziś spojrzałam na jego buty .. bo marudzi ze cisną go w palec.. o matko 46 już ma..![]() castia dużo zdrówka dla córeczki ![]() i wszystkie trzy tylko moje![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no baa .. juz zapomniałam że w ogóle je miałam .. trzy czekolady.. i zostało mi tylko kawałeczek..dlaczego ja tak lubię słodycze![]() zaraz będę jadła barszczyk ukraiński.. tadaaam.. zupka już prawie gotowa..mniam |
||||
|
|
|
#1876 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj dawno mu się nie zdarzyło, żeby dać mi tak pospać ![]() Cytat:
a dlaczego lenka powinna jeść 210 mleka, chodzi Ci o mleko zrobione ze 180ml wody tak bo nie wiem czy dobrze rozumiem ja mojemu rano daję ze 150ml wody kaszkę albo mleko z dodatkiem kaszki, potem zupa lub obiadek, potem mleko ze 180ml wody i tylko na noc mu daję z 210ml wody, bo to żarłok jest ale wg schematów powinien jeść po 180ml a jak mu dać 180ml zupy chyba trzeba by było dać 1,5 słoikaja robię mleko ze 150ml wody dodaję 1 lub 2 lyżki te plastikowe od NAN manny i 1 tą łyżkę kleiku ryżowego lub kaszki ryzowej, nie wiem czym to się różni |
||
|
|
|
#1877 |
|
Wtajemniczenie
|
castia ja kupiłam przed porodem takie 160cm/200cm w IKEI sultan się nazywa.. i jest fajny.. lekki .. gruby.. trochę sprężyn i pianki.. ogólnie to się nie znam na tym ..
ale czuje sie na nim jak na falach bo jak tz włazi do łózka to ja pływam tak faluje he he i uwielbiam to ![]() .. cenowo tak sobie.. zalezy od zamożności ale dla mnie 8stów to dużo.. tym bardziej że sama rama i stelaż łózka nie wiele mniej .. bo chyba o taki materac do łózka dużego chodzi tak?? Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2011-09-16 o 17:38 |
|
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na opakowaniu Bebilonu od 4 miesiaca/6,9kg powinno sie jesc 5x210ml Lena je 150ml ale zazwyczaj nie konczy tego Dalam Lenie wczesniej jablko z nektarynka to nie chciala, a jak tato jablko je to nie chce mu oddac... eh
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-16 o 16:15 |
|
|
|
|
#1879 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny umieram
Choróbsko rozkręciło się na dobre, masakra jakaś. Tak się boję żeby Maja nie zaraziła się ode mnie, co prawda karmię ją tylko piersią i wiem, że dostaje przeciwciała ale mino to się boję.Ego brawa dla Olusia za 5 m-cy ![]() Czarna brawa dla Mai za pół roczku ![]() Powiem wam, że ja jakaś głupkowata jestem. Ostatnio jak Mai wyszedł drugi ząb to chodziłam zdołowana. Wczoraj pierwszy raz założyłam jej ubranka na 68 i są dobre i co - mam doła! A dlaczego - bo moje dziecko tak szybko rośnie. Już nie jest takim maluszkiem, ehh... Prosimy o dzisiejsze głosiki http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Ego gratulujemy kolejnego miesiąca!!
Izunia już wiem na kogo głosowałam co jakiś czas wpadałam na forum, gdzieś mi migała prośba o głosy, więc zawsze włączałam stronę i klikałam dziś też dodaję
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma sie czym martwic, Maja ladnie rosnie, a pozniej mozna sie starac o kolejnego bobasa ![]() Za sekunde zaglosuje ![]() Zapomnialam gratulowac ego i Olkowi 5 miesiecy ![]() ![]() Lena spi zjadla juz chyba 3 raz dzisiaj 150ml ![]() ![]() cale bez resztek. Spala dzis bardoz malo bo 20 min w jedna strone do sklepu i z 15 w druga.. teraz moze pospi z godzine... mam taka nadzieje, bo jak nei to o 19 bedzie marudna
|
|
#1882 | |||
|
Wtajemniczenie
|
super
ładnie przybiera ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dużo zdrówka dla chorych dzieciaczków Dzisiaj zrobiłam mus z jabłka i banana i dodałam kaszki mannej, wyszło ekstra. Chyba zacznę w większości gotować nawet desery. A wiecie coś na temat wiśni w diecie takich maluchów? Bo nigdzie nic nie znalazłam na ten temat. Link do przelicznika glutenowego: http://www.bobovita.pl/przelicznik_g...check_cookie=1 |
|||
|
|
|
#1883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() duzo zdrówka życze.. ![]() black dziekuję ej coś mi się zepsuło .. tekst mam tłusty ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- tajka ratuj ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- a i dzisiaj nie mogę zadnych zdjęc dodac do albumu ... nie chce mi załadowac i wychodzi jakis error |
|
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze za duze fotki:P to sie dziecie wyspalo... 45minut:/ calu dzien spal 1h i 20min i juz wiecej raczej nie bedzie az do 21
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-16 o 17:52 |
|
|
|
|
#1885 |
|
Wtajemniczenie
|
tajka ale to co piszemy (posty) mam mega tłuste .. pogrubione he he
---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- pewnie niechcący coś wcisłam .. albo nie wiem |
|
|
|
#1886 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Castia;29441616]dziewczyny macie jakieś pojęcie o materacach do łóżka?
musimy kupić i chciałam zamówić ale w necie tego tyle ze szok widze na necie sporo opini o materacach Koło i Hevea tylko te ceny ![]() może możecie polecić coś jeszcze ![]() /QUOTE] z chęcią bym Ci pomogła ale ja dostałam łóżeczko i było odrazu z materacem. Wiem tylko, że jest to kokos gryka. Cytat:
Mam sposób na mojego marudera chociaż żeby na chwilę się sobą zajął. Sadzam go bo już potrafi sam siedzieć (tylko usiąść jeszcze nie jedynie w wózku sam usiądzie bo nie jest całkowicie na płasko) i daje mu rzeczy które go zawsze bardzo ciekawią np. chusteczki nawilżone, butelka wody i dziecka nie ma Długo się sam sobą nie zajmie bo do 20 minut ale dla mnie to zbawieni bo ostatnio nawet 5 minut się sam sobą nie umie zająć.
|
|
|
|
|
#1887 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lenka też najchętniej na siedząco się sobą chwilę zajmie - a chusteczki i butelka po wodzie to podstawa w zestawie podręcznym do zabawy jest jeszcze pudełko chusteczek higienicznych, bajki no i jak widzi piloty lub telefon to ślinotoku dostaje , acha jeszcze pasują jej reklamówki, bo szeleszczą...
|
|
#1888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1889 |
|
Rozeznanie
|
no jak siedzi sama to też nie daję - tylko wtedy jak ktoś jest w pobliżu i ma na nią oko
![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- odświeżyłam troszkę album
|
#1890 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
głosik poszedl Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.

dla Olusia za 5 miesięcy

wracajcie szybko do zdrowia..

.. bo marudzi ze cisną go w palec.. o matko 46 już ma..
.. juz zapomniałam że w ogóle je miałam .. trzy czekolady.. i zostało mi tylko kawałeczek..dlaczego ja tak lubię słodycze