Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-16, 07:38   #1831
żurawinka
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
wpadłam tylko zapytać czy i kiedy obracacie materace w łóżeczkach? tzn te z kokosu na gryke?
Powiedzcie mi też wyparzacie dalej dzieciaczkom butelki, łyżeczki, miski itp? Bo nie wiem kiedy skończyć z tym
Ja nie wiem jaki mam materac, coś mi się wydaje że od początku gryka ale to mąż kupował jak byłam w szpitalu i nie wiem
Ja wyparzałam od wielkiego dzwonu zawsze, jak mam czas chęci i wenę

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

a moze za późno ten banan? ja bym też nie zjadła o tej porze
spróbuj jej dawać posilki odpowiednie do pory czyli na śniadanie kaszkę, na obiad jakis sloiczek, na podwieczorek jakis deserek i na kolację mleko z kaszką np
dzieci w tym wieku nie powinny mieć tak dużo posiłkow, wiem, że Lenka malo je i to dlatego, ale może uda Ci sie ją jakoś przestawić

ja juz od jakis 2 m-cy nie wyparzam
Zgadzam się z Ego Ego - cos późno na deser.
Ale nie będę się mądrzyć bo ja do niedawna miałam pięć karmień mlekiem wczoraj juz ostro się wzięłam za kolejne posiłki
7.30 200 mm
ok.10 bo zaraz szła spać aż 1 łyżeczka puree jarzynowego z indykiem
12 230 kleiku kukurydzianego na mleku
15 1/3 słoiczka gruszek
19 230 kaszy manny na mleku
20.30 110 mm bo nie mogła zasnąć
Te objadki strasznie niemrawo idą
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 07:48   #1832
Tity
Zakorzenienie

Anesska no to super, że TŻ tak mówi, nie musisz się stresować Ja też nie mogłabym zostawić takiego malucha Chociaż czasami wiadomo, że nie mają wyjścia niektórzy.

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Ja dalam Lenie chociaz nie ma 6 miechow i je... i to z wolowina, bo niby od 6 miesiaca, pierwszy dzien chyba ja brzuszek bolal, ale dalam jej 1/3 sloiczka... tyle, ze ona sama nie je tylko musze lyzeczka otwierac buzke
A to niejadek jeden. A jest cokolwiek co je ze smakiem? Ale waży już ładnie, więc chyba nie ma powodów do niepokoju
A co chcecie otworzyć? Coś związanego z kuchnią?

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
ja próbowałam też Lence dać takie mniej rozdrobnione, ale miała odruch wymiotny, więc jej zmiksowałąm jak zawsze, bo bałam się żeby się nie zadławiła. Widocznie nasze dzieci jeszcze nie są gotowe do spożywania innej konsystencji..
No chyba nie, chociaż dzisiaj jeszcze spróbuję drugi raz, bo mi zostało pół słoiczka...

Cytat:
wpadłam tylko zapytać czy i kiedy obracacie materace w łóżeczkach? tzn te z kokosu na gryke?
Powiedzcie mi też wyparzacie dalej dzieciaczkom butelki, łyżeczki, miski itp? Bo nie wiem kiedy skończyć z tym
Już materac jakiś czas temu obróciła, ale chyba bardziej dlatego, żeby się za mocno nie odkształcił z jednej strony A przybory czasami wyparzam, ale przeważnie tylko myję płynem do mycia naczyć i dobrze płuczę.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
No tak,moja córcia kończy dzisiaj 6 miesięcy!!! łezka staje w oku,kiedy pomyśle,że to juz pół roku od jej przyjścia na świat...
klask i:

My dzisiaj mieliśmy 2 pobudki na karmienie i jeden płacz przez sen + kilka chrapań męża mnie obudziło no normalnie nigdy nie pośpię jak człowiek...
Leoś ma ostatnio nową zabawę, gramoli się na mnie ciągle, tylko nie wiem czy to akurat na mnie chce wejść, czy coś za mną widzi ciekawego, ale tak czy inaczej zadowolony z siebie bardzo jak piszczę

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 08:17   #1833
coralady
Wtajemniczenie

Czarna gratulacje dla MajeczkiPół roku-jak to poważnie brzmi

Anessa fajnie jeżeli mogłabys zostać z Nino,ja własnie dzis jadę złożyć wniosek o wychowawczy(rychło w czas,macierzyński mi sie skończył 8 wrzesnia,bo nie wyobrażam sobie zostawić teraz Lili i nie widziec jej 8h codzień
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 08:25   #1834
żurawinka
Zakorzenienie

Gratulacje dla Mai z okazji półrocza, już stara kobietka sie robi

Moja własnie wrzeszczy na całego, zabawa tego dnia to podkradanie się do pustych butelek po wodzie i przewracanie ich, ale ubaw
Stary 2011-09-16, 08:28   #1835
marta_27
Zadomowienie

dzień dobry
nawet się wyspałam dziś, tylko połamana jestem i wszystko mnie boli. zasnęłam wczoraj w dużym pokoju jak próbowałam doczytać wizaż. obudziłam się w środku nocy i wędrowałam do sypialni. a 2h później musiałam Mateusza do łóżka wziąć bo się obudził. pospał z nami do 7, dostał butlę i właśnie zasnął.

wczoraj kupiłam te spodnie na chrzciny. średnio zadowolona jestem bo kupiłam jasne tylko że długie, a chciałam granatowe ale nie było. no i okazało się że to są spodnie dla dziewczynki bo kupiłam w komplecie z bluzeczką i bluzka ma bufki na rękawach i napis na klatce piersiowej sweet cooking girl pierdziele to. innych nie kupie. pójdzie w tych

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
marta- ale ktoś widział go w tym ubranku, czy tylko tak sobie wyobrażają?

Nadia już teraz coraz szybciej pelzakuje, "łazi" po domu, musiałam wstawić zaślepki w gniazdka, bo wczoraj się dobierała do jednego z nich. dwa razy tez wstała do raczkowania,a le an razie nie wie, co dalej.
a dzis dostrzegłam, ze juz drugi ząbek wyszedł
pokazałam cały zestaw, ale Mateusza w to nie ubierałam. no i nie spotkał się z aplauzem. a mi się tak podobał, heh
dla Nadii za kolejny ząbek

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość

marta - a moze ubierz synka i zrob mu zdjecie. Czasami na zywo nie wyglada cos rewelacyjnie, ale na zdjeciach cudeńko!
dobry pomysł tylko, że już kupiłam długie spodnie

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
kasienkakg sukieneczka bardzo ładna, na dodatek polskiej firmy i co ważne nie z poliestru za który krzyczą sobie 100 i wiecej ( paranoja) niestety za mała, nie wiem muszę coś wymyslic ale mała chora i nie wychodzimy, mąż wraca późno i jutro też, został weekend żeby coś załatwić
marta27 wiesz, mnie juz te chrzciny zaczęły denerwować, chcę juz po! jeszcze musimy sie wyspowiadać a nie lubie czegos musieć

Alergolog może nas przyjąć w połowie m-ca grudnia , na leki wydalismy juz 70 zł plus Nutramigen2 53 , straszne wydatki związane z chrztem, których juz mam powyżej uszu - mała chyba w bodziaku pójdzie! Straszna maruda dzisiaj, objadków nie chce jeść, łaskawie zjadła 1/3 słoiczka gruszki.
Wczoraj przyszła Bobovita, nie wiem po co mi te kaszki na mm :-/
Ja też maruda dzisiaj, wybaczcie.
ja już też chciałaby żeby po chrzcinach było. a spowiadać też się nie lubię nie wspominając o tym, że jak mi ktoś coś każe to dostaję białej gorączki

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej W sobotę się przeprowadzamy, większość rzeczy już przewieziona do nowego mieszkania i jutro będę rozpakowywać. Mam nadzieję że się pomieścimy Okazuje się że moja kawalerka była wyjątkowo pakowna Najgorsze że na razie nie będę mieć netu, dopiero zamówiliśmy laptopa a potem i tak muszę czekać do października. Nie wiem jak Was potem nadrobię
super, że już większość przewieźliście. fajnie tak się do nowego przenieść mi się marzy jakiś remont bo już mi się opatrzyło moje mieszkanie

Cytat:

Mam wrażenie, że te nasze dzieci ciągle nam pokazują, że co chwilę nas zaskakują - nam już się wydaje, że złapałyśmy rytm i wiemy o co chodzi, a tu niespodzianka - zmiana i od nowa docieranie się, no i tak wkółko - też tak macie???
ja mam tak samo. mam wrażenie że jak już ustali nam się rytm dnia to po jakimś czasie od nowa trzeba wszystko dogrywać bo Mateuszowi się wszystko przestawia

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
tez tak myslałam, i pewnie tak zrobię,

tylko że w łyżeczce takiej kaszki jest bardzo mała czystej manny,
żeby mieć te 2-3g to trzeba by łyżkę stołową wsypać

i mały je ci z tego smoczka z krzyżykiem TT?

cora bo małej się coś pozmieniało,
zaczęła coraz częściej pluć smokiem i wydziwiać przy jedzeniu,
i w końcu
wczoraj jak zwykle chciałam jej dać mleczko przed 10,
bo jadała o 4,
a ona zaczęła mi pluć smokiem i za nic nie chciała, pierwszy raz się tak mi zdarzyło,
w końcu wypiła to mleko dopiero o 11
o 14 wypiła kolejne mleko
i do 19 nie chciała jeść pluła

więc stwierdziłam że coś może jej się zmienia,
dorasta i chce mieć większe przerwy między posiłkami,
i że pokarmię ją na żądanie, żeby się zorientować jak ona by chciała żeby to wyglądało

i dzisiaj kiepsko się to skończyło

oto mój przydługi referat ale nie wiedziałam jak to w skrócie napisać, jeśli doczytałaś do końca to dla ciebie ...
ja też zastanawiałam się czy nie spróbować Matiego na żądanie karmić bo on w ogóle nie płacze na jedzenie. chciałam sprawdzić ile i jak często potrzebuje jedzenia. ale jak nam się czasem obsunie jakiś posiłek to on i tak nie płacze, tylko jak butle mu dam to się rzuca na nią. i stwierdziłam że nie będę kombinować.
je niby mniej niż na opakowaniu mleka pisze, ale dodatkowo zjada jeszcze z piersi, niewiele co prawda, ale zawsze coś. no i jeszcze obiadek i owocki je.
potrzebuje mojej pediatry bo mam mnóstwo pytań a ona chora

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Hej kobitki!

Ostatnio pogoda sie u nas poprawila, wiec czesto nie ma nas w domu i wizaz zarasta kurzem

Gratulacje i dla wszystkich maluszkow, ktore zdobywaja nowe umiejetnosci i zabki

My dajemy Adriano mm z Holle, maly wtranzala az milo Rowniez i kaszki mamy, sa super
I uzywamy smoczka TT z krzyzykiem, Nino ciagnie bez problemow.

Dzis w ruch poszlo mango - alez mu smakowalo A po poludniu dalam pierwszy raz kaszke jablkowa, dosc gesta wyszla ale dzielnie zjadl kilka lyzeczek i oczywiscie ze smakiem

Dzis po silowni poszlismy z synkiem do parku i tam go nakarmilam. Zasnal w trakcie jedzenia... i tak patrzylam na niego i delikatnie buzke mu wycieralam z mleczka i az mi sie plakac zachcialo, bo tak mnie to rozczulilo, on taki jeszcze malenki, bezbronny i kochany... I ta swiadomosc, ze go kocham ponad zycie... ech... moje malenstwo

Rozmawialam ostatnio z TZem na temat powrotu do pracy, ze ciezko mi myslec, ze to juz w styczniu i ze Nino bedzie mial dopiero 8 miesiecy, a on spojrzal na mnie, przytulil i mowi - Ania, jak chcesz to zostan z Nino w domu, nie musisz pracowac jesli nie chcesz, a ja wole, jak ty bedziesz sie zajmowac naszym synkiem a nie obcy ludzie. decyzja nalezy do ciebie

No i jak szefowa nie padnie na zawal, to przedluzam moj macierzynski do pelnego roku Pracowac chce ale Nino wazniejszy

Buziaki kochane, ide spac, bo nie wiem jak zawsze co mnie czeka w nocy - zreszta jak kazda z nas
fajnie że będziesz mogła zostać z małym tak długo. ja też zostaję z Mateuszem chociaż będzie ciężko z finansami

Cytat:

Tylko...nadal nie wiem,co i jak z tym dodawaniem kaszki!
ja też nie wiem. czytam w necie, szukam w gazetach ale wiem tylko tyle, że trzeba zacząć podawać 2-3g glutenu na 100ml. ale na żadnej kaszy nie pisze ile zawiera tego glutenu. i ile to jest te 2-3g?
jedną znalazłam na której pisało ale ona na mm jest a ja chciałam zwykłą.

Cytat:
ja nie obracałam, ale nie wiem jaki mam materac.
a co do wyparzania to po każdym użyciu butli zalewam ją wrzątkiem i tak stoi do następnego karmienia. później wylewam tę wodę i robię mm

Cytat:

No tak,moja córcia kończy dzisiaj 6 miesięcy!!! łezka staje w oku,kiedy pomyśle,że to juz pół roku od jej przyjścia na świat...
dla Majeczki

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 08:41   #1836
traicionera
Zakorzenienie

tajka -Lenka bardzo ladnie przybrala oc tamtego tygodnia, pewnie przegonila jeszcze bardziej Nadunie.
Ja bym sie chyba na chwile wstrzymala z sloiczkami, skoro tak pluje, sama nie karmie na sile, od wypchania jedzenia to naprawde mozna niejadka wychowac.

Blackrose-ja juz nie wyparzam od jakiegos czasu, gdy dzieci biora do buzi co popadnie (wczoraj Nadia gryzla np moj kapec), sterylizacja nie ma sensu wiekszego.

Marta-moz warto sie przekonac, jak maly model w tym wyglada, a nie tak na sucho
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 08:48   #1837
iizabelaa
Zakorzenienie

hej

my od 8 na nogach

czarna gratulacje dla Mai

Cytat:
A przybiera Idalka ladnie, czy nie? bo jesli tak to nie ma sie co martwic( i kto to mowi:P)
Super zycze zeby sie powtorzylo... i to nie raz
tak, dobrze przybiera,
niedługo szczepienie to mi ją zważą dokładnie

ogólnie mi chodzi także o to, że ja się przyzwyczaiłam do naszego grafika i stałych pór
i małej też to służyło wychodzi na to

Cytat:
iza a dajesz jej jesc cos oprócz mleka, bo wbrew pozorom np zupką czy obiadkiem, to sie dziecko najada, moj np jak zje obiad i popije soczkiem to nie je mleka przez 3 h
ego wczoraj akurat nie dałam,
ale ogólnie daję tzn. próbuję tylko problem jest taki, ze moje dziecko nie chce jeść,
zjada tylko ładnie słoiczek z mięsem ale tylko trochę, pół małego i już nie chce więcej

wczoraj przed 18 chciałam jej dać kaszki z biszkoptami, pluła,
a o 18:30 był ten nieziemskim ryk z głodu

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
ja też zastanawiałam się czy nie spróbować Matiego na żądanie karmić bo on w ogóle nie płacze na jedzenie. chciałam sprawdzić ile i jak często potrzebuje jedzenia. ale jak nam się czasem obsunie jakiś posiłek to on i tak nie płacze, tylko jak butle mu dam to się rzuca na nią. i stwierdziłam że nie będę kombinować.
je niby mniej niż na opakowaniu mleka pisze, ale dodatkowo zjada jeszcze z piersi, niewiele co prawda, ale zawsze coś. no i jeszcze obiadek i owocki je.
potrzebuje mojej pediatry bo mam mnóstwo pytań a ona chora

nie próbuj

moja tez się rzucała, i gdyby nie to, że przestała to też bym nie kombinowała
Stary 2011-09-16, 08:49   #1838
87czarna
Zakorzenienie

Dzięki ,dziewczyny..rzeczywiście ,duża z niej kobita

Kurczę,a ja nie wiem,co się z Mają dzieje,bo od trzech dni rano i wieczorem tak wyje,że nic nie pomaga! Dzisiaj od 6.45 nosiłam ją na rękach,bo jak tylko probowałam położyc,to zanosiła się płaczem. Wczoraj Tż poszedł z nią pod wieczór na spacer,to wracał z nią z powrotem na rękach przez pół godziny :/ Skok to nie moze byc,a zębów dalej nie widac... wydaje mi sie,ze zebole nie wycholdza tylko rano i wieczorem :/

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 09:10   #1839
iizabelaa
Zakorzenienie

87czarna
budzi się z płaczem?

rozumiem ze głód wykluczony?

a co do zębów to mojemu siostrzeńcowi dokuczają najbardziej wieczorem :/
Stary 2011-09-16, 09:12   #1840
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
gratulacje dla Maji za pół roczku

U nas dziś nocka o wiele lepsza niż poprzednie, tak że mogę powiedzieć że wyspałam się Lenka budziłą się o 2, 5 i 7 wstała o 8:30. Do jednej pobudki nam daleko, ale te były bez ryku i spokojnie zasypiała po jedzeniu.

Co do wyparzania butelek, to już tego nie robię codziennie, tylko raz na jakiś czas. Jakby chciało się sterylnie wszystko wokół dziecka mieć to trzeba by zabawki i inne sprzęty też sterylizować
Stary 2011-09-16, 09:16   #1841
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
87czarna
budzi się z płaczem?

rozumiem ze głód wykluczony?

a co do zębów to mojemu siostrzeńcowi dokuczają najbardziej wieczorem :/
nie,nie budzi się z płaczem,głód jak najbardziej wykluczony...

nie wiem,naprawdę... normalnie jakby diabeł w nią wstąpił-wydziera się na cały głos i pomaga tylko noszenie na rękach..

teraz dzięki Bogu usnęła w lezaczku

Stary 2011-09-16, 09:20   #1842
iizabelaa
Zakorzenienie

a dziąsła normalnie wyglądają?

ponoć często w miejscu gdzie ząbek ma wyjść jest takie malutkie opuchnięcie
Stary 2011-09-16, 09:22   #1843
87czarna
Zakorzenienie

izabela po pierwsze-to ja mam trudność zobaczenia tych dziąseł,bo jak otwieram Mai buzię,to tak automatycznie wyciąga mi jęzorek na wierzch ... z tego,co widziałam,to dziąsła nie wyglądają jakoś inaczej...

Stary 2011-09-16, 09:44   #1844
ada32
Wtajemniczenie

hej...
czarna wszystkiego najlepszego z okazji pół roczku Majeczce życzę z Wiktorkiem

Cytat:

Kurczę,a ja nie wiem,co się z Mają dzieje,bo od trzech dni rano i wieczorem tak wyje,że nic nie pomaga! Dzisiaj od 6.45 nosiłam ją na rękach,bo jak tylko probowałam położyc,to zanosiła się płaczem. Wczoraj Tż poszedł z nią pod wieczór na spacer,to wracał z nią z powrotem na rękach przez pół godziny :/ Skok to nie moze byc,a zębów dalej nie widac... wydaje mi sie,ze zebole nie wycholdza tylko rano i wieczorem :/
a moze .. tak pomyślałm sobie.. Twoja córeczka ma problem z adaptacją nowego miejsca.. klimat inny i potrzebuje może poczucia bezpieczeństwa i ciepła w twoich ramionach..zrozumiała moze że jest w innym całkiem miejscu i potrzebuje trochę więcej czasu na przyzwyczajenie się..dzieci takie rzeczy czują doskonale.. ale i też po jakimś czasie to zaakceptują.. bądź jej oparciem i tul ją ile potrzebuje.. i daj jej do zrozumienia że cały czas jesteś przy niej blisko..
moja kuzynka podobny miała problem ze swoją córeczką Hanią..
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 09:51   #1845
marta_27
Zadomowienie

Cytat:

Marta-moz warto sie przekonac, jak maly model w tym wyglada, a nie tak na sucho
ubiorę go dziś na próbę. zobaczymy jak wygląda w różnych wariantach

Cytat:

nie próbuj

moja tez się rzucała, i gdyby nie to, że przestała to też bym nie kombinowała
nie będę. miałam wątpliwości jeszcze ale po twoim testowaniu stwierdziłam, że nie będę. Mateusz zjada teraz 5xmm, 3-4xpiers, 1xobiadek 1xowoce, przybiera na wadze bardzo ładnie bo waży już 7900 więc sama nic zmieniać nie będę. zwłaszcza że on sam sobie raz na jakiś czas rytm dnia przestawia.

Cytat:

o kurcze, nie mam pojęcia co jej może być. może faktycznie zęby jej idą. a długo ona tak płacze?

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej...

a moze .. tak pomyślałm sobie.. Twoja córeczka ma problem z adaptacją nowego miejsca.. klimat inny i potrzebuje może poczucia bezpieczeństwa i ciepła w twoich ramionach..zrozumiała moze że jest w innym całkiem miejscu i potrzebuje trochę więcej czasu na przyzwyczajenie się..dzieci takie rzeczy czują doskonale.. ale i też po jakimś czasie to zaakceptują.. bądź jej oparciem i tul ją ile potrzebuje.. i daj jej do zrozumienia że cały czas jesteś przy niej blisko..
no właśnie, bo wy przecież się przeprowadziłyście. a powiedz czy godziny kąpieli i posiłków zmienialiście? bo w uk przecież godzinę wcześniej macie. może dlatego płacze?

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 09:57   #1846
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
hej...

niemożliwe,bo jesteśmy tutaj już prawie 3 tygodnie i wczesniej coś podobnego nie miało miejsca...
Cytat:
ubiorę go dziś na próbę. zobaczymy jak wygląda w różnych wariantach

nie będę. miałam wątpliwości jeszcze ale po twoim testowaniu stwierdziłam, że nie będę. Mateusz zjada teraz 5xmm, 3-4xpiers, 1xobiadek 1xowoce, przybiera na wadze bardzo ładnie bo waży już 7900 więc sama nic zmieniać nie będę. zwłaszcza że on sam sobie raz na jakiś czas rytm dnia przestawia.

o kurcze, nie mam pojęcia co jej może być. może faktycznie zęby jej idą. a długo ona tak płacze?

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

no właśnie, bo wy przecież się przeprowadziłyście. a powiedz czy godziny kąpieli i posiłków zmienialiście? bo w uk przecież godzinę wcześniej macie. może dlatego płacze?
od trzech dni

Stary 2011-09-16, 10:07   #1847
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
U nas dziś nocka o wiele lepsza niż poprzednie, tak że mogę powiedzieć że wyspałam się Lenka budziłą się o 2, 5 i 7 wstała o 8:30. Do jednej pobudki nam daleko, ale te były bez ryku i spokojnie zasypiała po jedzeniu.
U nas tez lepiej m,ala spala od 21 do 5.40 i do 9. O 9 zaczela mnie zaczepiac, zebym ja poprzytulala. o 5.40 zjadla 60ml, pozniej o 9 dalam mleka i zjadla 50ml ale wymiotowala polowe:P
Cytat:
tajka -Lenka bardzo ladnie przybrala oc tamtego tygodnia, pewnie przegonila jeszcze bardziej Nadunie.
Ja bym sie chyba na chwile wstrzymala z sloiczkami, skoro tak pluje, sama nie karmie na sile, od wypchania jedzenia to naprawde mozna niejadka wychowac.
Dzis Tz zwazyl sie z nia i Lena wazy 7700g. Sprobuje dacsloiczek, ale jak nie chce to nie bd wciskac.
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

A to niejadek jeden. A jest cokolwiek co je ze smakiem? Ale waży już ładnie, więc chyba nie ma powodów do niepokoju
A co chcecie otworzyć? Coś związanego z kuchnią?
Ze smakiem je jak zasypia.. tzn juz spi, ale je:P
Lodziarnia+kawiarnia+troc he jedzenia
Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość

Zgadzam się z Ego Ego - cos późno na deser.
Ale nie będę się mądrzyć bo ja do niedawna miałam pięć karmień mlekiem wczoraj juz ostro się wzięłam za kolejne posiłki
7.30 200 mm
ok.10 bo zaraz szła spać aż 1 łyżeczka puree jarzynowego z indykiem
12 230 kleiku kukurydzianego na mleku
15 1/3 słoiczka gruszek
19 230 kaszy manny na mleku
20.30 110 mm bo nie mogła zasnąć
Te objadki strasznie niemrawo idą
tyle, ze ona pozno idzie spac. Zreszta deser zazwyczaj dostaje wczesniej, ale wczoraj nas nie bylon do 18.30 w domu.
Twoja mala wcina duuuze porcje czasami podwojnie jak moja.
Cytat:
J

Sto lat, pol roku to powazny wiek
Cytat:

a moze za późno ten banan? ja bym też nie zjadła o tej porze
spróbuj jej dawać posilki odpowiednie do pory czyli na śniadanie kaszkę, na obiad jakis sloiczek, na podwieczorek jakis deserek i na kolację mleko z kaszką np
dzieci w tym wieku nie powinny mieć tak dużo posiłkow, wiem, że Lenka malo je i to dlatego, ale może uda Ci sie ją jakoś przestawić
Nie moge przestawic mleka, bo ona zje mleko tylko przed snem, wiec jesli sie obudzila to nie zje mleka, bo nie jest spiaca(sniadanie), nie da sie zmniejszyc posilkow, bo zjada male porcje... poza tym nie chce jej dawac kaszki 2 razy(rano i wieczorem) raz na wieczor starczy. Probowalam roznych sposobow i jak narazie tak najladniej je i przybiera. Nie moge jej dac 90ml i pozniej 3h przerwy...:brzyd al: Lena dosyc pozno chodzi spac, wiec to tez troche inaczej wyglada

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:09   #1848
ada32
Wtajemniczenie

czarna .. czasami wyjazdy do rodziny czy krótkie wczasy są dla dzieci oczywiste i do zniesienia .. po jakimś czasie dociera do nich że nie są w "swoim " miejscu.. i tęsknią..
ale może właśnie tak jak marta pisała, że czas się zmienił.. pora jedzenia czy kąpania..
albo inne nieznane nam powody..
Stary 2011-09-16, 10:16   #1849
tajka88
Zakorzenienie

Tz daje Lenie obiadek i chyba przypomniala sobie, ze trzeba otwierac buzie i mielic jedzonko:P dalej nie wie co zrobic z jezorem, ale zleksza lepiej

Zjadla 50ml obiadku z otwieraniem buzki, jak zaczela marudzic to przestalam

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-09-16 o 10:20
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:22   #1850
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Tz daje Lenie obiadek i chyba przypomniala sobie, ze trzeba otwierac buzie i mielic jedzonko:P dalej nie wie co zrobic z jezorem, ale zleksza lepiej

Ja wczoraj ważyłam małego ii.. 8050 już waży na samej piersi..
Stary 2011-09-16, 10:40   #1851
ego_ego
Wtajemniczenie

czarna pamiętalam bo mój dzis kończy m-cy

Cytat:
wczoraj kupiłam te spodnie na chrzciny. średnio zadowolona jestem bo kupiłam jasne tylko że długie, a chciałam granatowe ale nie było. no i okazało się że to są spodnie dla dziewczynki bo kupiłam w komplecie z bluzeczką i bluzka ma bufki na rękawach i napis na klatce piersiowej sweet cooking girl pierdziele to. innych nie kupie. pójdzie w tych
ja tez bym ubrała w te dwa zestawy, bo moze sie okazać, że ten pierwszy moze byc lepszy

Cytat:

ego wczoraj akurat nie dałam,
ale ogólnie daję tzn. próbuję tylko problem jest taki, ze moje dziecko nie chce jeść,
zjada tylko ładnie słoiczek z mięsem ale tylko trochę, pół małego i już nie chce więcej

wczoraj przed 18 chciałam jej dać kaszki z biszkoptami, pluła,
a o 18:30 był ten nieziemskim ryk z głodu
pół słoiczka to i tak ładnie, pamietaj, że to dziewczynka i dba o linie

Cytat:

Nie moge przestawic mleka, bo ona zje mleko tylko przed snem, wiec jesli sie obudzila to nie zje mleka, bo nie jest spiaca(sniadanie), nie da sie zmniejszyc posilkow, bo zjada male porcje... poza tym nie chce jej dawac kaszki 2 razy(rano i wieczorem) raz na wieczor starczy. Probowalam roznych sposobow i jak narazie tak najladniej je i przybiera. Nie moge jej dac 90ml i pozniej 3h przerwy...:brzyd al: Lena dosyc pozno chodzi spac, wiec to tez troche inaczej wyglada
nie chodziło mi o zabranie jej mleka, chodzi mi o to, że np w 7 miesiącu życia, wg schematu żywienia http://www.bobovita.pl/cms/images/cl...yfikowanym.pdf
każde mleko powinno byc juz z dodatkiem jakiejś kaszki plus obiadek i deserek i chodziło mi o to, że bedzie Ci ciężko Ją przestawić z dnia na dzień, ale oczywiście zrobisz jak uważasz, bo to Twoje dziecko, może faktycznie Lenka nie jest gotowa jeszcze na obiadki

a my dzis spalismy do 10
tzn ja wstałam o 5:30 wypiłam z mężem kawę i położyłam sie o 7, o 7:20 Olek się obudził, ale zasnął ze mną i obudziło mnie gadanie
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:42   #1852
ada32
Wtajemniczenie

miałam ochotę straszną na czekoladę stanęłam przed regałem z czekoladami w sklepie i tajka zgadnij jaką wybrałam hehe

uśmiechnęłam się i od razu skojarzyłam z tobą..
nie wiedziałam którą wziąśc i wzięłam wszystkie trzy
Malagę kasztankę i tiki-takę he he
Stary 2011-09-16, 10:45   #1853
iizabelaa
Zakorzenienie

Dałam małej jak zwykle o 10 butlę i piła
Zostawiła jakieś 60ml z 180.

Cytat:
pół słoiczka to i tak ładnie, pamietaj, że to dziewczynka i dba o linie

ja się bardzo cieszę z tego pół słoiczka

ale na razie nie ma mowy o zastąpieniu butli mleka czymś innym
Stary 2011-09-16, 10:45   #1854
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej W sobotę się przeprowadzamy, większość rzeczy już przewieziona do nowego mieszkania i jutro będę rozpakowywać. Mam nadzieję że się pomieścimy Okazuje się że moja kawalerka była wyjątkowo pakowna Najgorsze że na razie nie będę mieć netu, dopiero zamówiliśmy laptopa a potem i tak muszę czekać do października. Nie wiem jak Was potem nadrobię
super, że wreszcie przeprowadzka, ale tego pakowania i rozpakowywania to nie zazdroszczę, my to chyba ze 3 tyg. na kartonach mieszkaliśmy, tak nam się nie chciało ich rozpakować a z internetem to słyszałam od szwagra, że jest jakiś problem z podłączeniem, tak?

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Lilka miała dziś szczepienie,strasznie dzielna ta moja córaNie zapłakała nawet tylko się uśmiechała do pielęgniarek Stwierdziły,że życzą sobie więcej takich małych pacjentów
dzielna mała kobietka
super, że poprzedniej nocy tak dobrze spała, oby jej się już na dobre tak odmieniło

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
Krystianek wzial nozki do buzi przed kapiela tz go rozebral a ten ciach i powolutku i jedna i po chwili druga ciesze sie bo akurat dzisiaj tz przyszedl bo wczoraj go nie bylo bo byl w pracy do pozna. i taki prezencik dzisiaj
gratulacje fajnie, że akurat taki dobry moment sobie wybrał

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Rozmawialam ostatnio z TZem na temat powrotu do pracy, ze ciezko mi myslec, ze to juz w styczniu i ze Nino bedzie mial dopiero 8 miesiecy, a on spojrzal na mnie, przytulil i mowi - Ania, jak chcesz to zostan z Nino w domu, nie musisz pracowac jesli nie chcesz, a ja wole, jak ty bedziesz sie zajmowac naszym synkiem a nie obcy ludzie. decyzja nalezy do ciebie
super, że możecie sobie na to pozwolić, na pewno to bedzie dobra decyzja, my też taką podjeliśmy choć trzeba będzie pozaciskac pasa

Cytat:
my jeszcze nie obróciliśmy, pewnie jeszcze z miesiac pośpi na kokosie, bo chyba po 6 miesiącach się obraca a co do wyparzania, to już od pewnego czasu tego nie robię, bo mały i tak bierze do buzi przedziwne rzeczy, ostatnio go przyłapałam jak zlazł z maty i lizał parkiet

Cytat:
na spodniach nie ma napisu, więc możesz zakładać spokojnie a może wstawisz zdjęcie tego pierwszego zestawu? ocenimy

Cytat:
biedna, współczuję Wam, ale nie mam innego pomysłu poza zębami, może akurat wtedy najbardziej ją męczą

Cytat:

Zjadla 50ml obiadku z otwieraniem buzki, jak zaczela marudzic to przestalam

no to brawo, to już jakiś postęp

Cytat:

wow, duży chłopak

Wielkie gratulacje dla Majeczki z okazji pół roczku i dla Zosi i Olka z okazji 5 miesięcy

My dziś do pediatry, bo mały przeziębiony leje mu się z nosa i pokasłuje. W nocy prawie nie spaliśmy taki miał męczący katar, a przy czyszczeniu noska po prostu wył.
Ja też się nienajlepiej czuje

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-09-16 o 10:49
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:47   #1855
ada32
Wtajemniczenie

ego wszystkiego najlepszego dla Syneczka
Stary 2011-09-16, 10:48   #1856
żurawinka
Zakorzenienie

Cytat:
tyle, ze ona pozno idzie spac. Zreszta deser zazwyczaj dostaje wczesniej, ale wczoraj nas nie bylon do 18.30 w domu.
Twoja mala wcina duuuze porcje czasami podwojnie jak moja.

No od wczoraj je 230, tak jadła 200. Wg mojej pediatry powinna jeść 3x250
Szkoda że słoiczki tak marnie nam idą

Słuchajcie a co Wasze dzieciątka najbardziej lubią jeść? ( bo zauważyłam że owoce jeszcze jeszcze ale objad to mógłby nie istnieć )
Stary 2011-09-16, 10:51   #1857
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
U nas tez lepiej m,ala spala od 21 do 5.40 i do 9. O 9 zaczela mnie zaczepiac, zebym ja poprzytulala. o 5.40 zjadla 60ml, pozniej o 9 dalam mleka i zjadla 50ml ale wymiotowala polowe:P

Dzis Tz zwazyl sie z nia i Lena wazy 7700g. Sprobuje dacsloiczek, ale jak nie chce to nie bd wciskac.

Fajnie, że też lepiej u Was, no i brawo za wagę.
Ja też daję kaszkę wieczorem. Rano pije mleko, potem ma deserek.
Wolę jak kaszkę zje wieczorem, jest zawsze nadzieja że pośpi dłużej

Dobrze że myślicie o tej lodziarni, nie ma to jak na swoim - trzymam kciuki,aby si wszystko udało

Cytat:

niezły wynik - gratuluję!!!
Stary 2011-09-16, 11:00   #1858
ada32
Wtajemniczenie

kasiunia .. och te jesienne przeziębienia wracajcie szybko do zdrowia..

mój starszy syn też jest chory( ze szkoły przyniósł chorobę).. gardło zawalone i gorączka.. boję się o małego.. narazie Krystian ma zakaz zbliżania się do Wiktorka co mu z trudem przychodzi bo co chwilę zwracam mu na to uwagę.. gada z nim na odległośc

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Fajnie, że też lepiej u Was, no i brawo za wagę.
Ja też daję kaszkę wieczorem. Rano pije mleko, potem ma deserek.
Wolę jak kaszkę zje wieczorem, jest zawsze nadzieja że pośpi dłużej

Dobrze że myślicie o tej lodziarni, nie ma to jak na swoim - trzymam kciuki,aby si wszystko udało

niezły wynik - gratuluję!!!
dziękujemy

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

wow, duży chłopak

dziękujemy
Stary 2011-09-16, 11:11   #1859
Castia
Wtajemniczenie

hej

moja mała też złapała katarek i ja coś nie najlepiej się czuję ehhh
nocka standardowo srednia na jeża
rano był pokaz jak potrafię głośno płakać teraz bobo śpi

Cytat:
zazdroszczę jak nie wiem co

kasiunia zdróweczka, u nas też jakieś przeziębienie na nas czycha

ada super waga, będzie chłop jak dąb

czarna buziak ogromny dla Majeczki za pół roczku

ego
buziaczek dla Oliego
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 11:20   #1860
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

Wielkie gratulacje dla Majeczki z okazji pół roczku i dla Zosi i Olka z okazji 5 miesięcy

My dziś do pediatry, bo mały przeziębiony leje mu się z nosa i pokasłuje. W nocy prawie nie spaliśmy taki miał męczący katar, a przy czyszczeniu noska po prostu wył.
Ja też się nienajlepiej czuje

oj biedactwa, mam nadzieję ze bedzie dobrze
Cytat:
ego wszystkiego najlepszego dla Syneczka

Cytat:

ja się bardzo cieszę z tego pół słoiczka

ale na razie nie ma mowy o zastąpieniu butli mleka czymś innym
zapomniałam Ci napisac, że pijemy od dawna z tego smoczka z x szczegolnie rano kaszkę taką rzadszą

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

ego
buziaczek dla Oliego
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości