|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
DZIĘKUJEMY ZA WSZYSTKIE GŁOSY
amarcia- przepraszam za pomyłkę ![]() grazin-grazin nie wiem na którym miejscu jestem ![]() Ja też chcę dostać paczkę z hipp i bobovity..Co trzeba zrobić aby ją dostać
|
#1622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- jakie rzęsy
|
|
#1623 |
|
Wtajemniczenie
|
hihi
![]() widzę, że rzęsiska robią furrorę ![]() Wiki ma jeszcze gęstsze i mega grube
|
#1624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1625 |
|
Wtajemniczenie
|
zaraz sie wkurze, mialam miec dzisiaj wyplacony zasilek macierzynski z zusu i nie ma
teraz juz nie wiem, czy moja firma podala im moj numer konta? jak myslicie?
|
|
#1626 |
|
Wtajemniczenie
|
kasia.....
ja czekałam 3 miesiące, cierpliwie, przekonana, że tak musi być. Po Wiki też nie miałam od razu. Przeszłam si ę do zus-u i okazało się, że pracodawca nie złożył dokumentów... i też czekam... ![]() i co mam powiedzieć... ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- matall album nie działa
|
#1627 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia całej trójcy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Słodziak ![]() Piękna ![]() A ja mam dzisiaj dzień sprzątania. Zaczarowałyście mi dziecko czarownice jedne, bo jakoś dzisiaj śpi w dzień, mam nadzieję, że w nocy swoje odeśpi. ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- delicateza - co do tego urządzenia TUTAJ masz ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Aaa... i wszystkim Wam kochane dziękuję za miłe komentarze w albumie i w imieniu mojego pierworodnego też
|
|
#1628 |
|
Wtajemniczenie
|
idę prasować...
|
#1629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1630 |
|
Wtajemniczenie
|
kasia lodzka a nie musisz iść sama złożyć wniosku o zasiłek? u mnie tak było... skończyła mi się umowa o prace na urlopie macierzyńskim i dostałam z pracy komplet dokumentów z którymi do zusu musiałam iść...tam były informacje ile mi jeszcze zasilku zostało, w jakiej kwocie, świadectwo pracy....i coś jeszcze...i z tym w zusie składałam wniosek o zasiłek i te dodatkowe 2 tyg, oraz nr konta podawałam... pieniądze dostałam w terminie... może zadzwoń do kadr i się zapytaj...
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Eve Ty tez terapeuta zajeciowy ![]() Kocham ten zawod, na zachodzie jest bardzo ceniony W moich stronach mowili na nas "origami" ![]() ania2631 Zaglosowane Ja po zakupach, wracalam oczywiscie na piatym biegu i na klatce schodowej syca prawie wyciagalam Zakupy zrobione
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-16 o 16:33 |
|
|
|
#1632 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas zuz przelewa ostatniego kazdego miesiaca...a od kiedy nie pracujesz?
|
#1633 |
|
Raczkowanie
|
Moria - zdjęcia są WOW!!!
|
#1634 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie podobno już księgowość działa czynnie swój błąd przeokropny szybko naprawiając...
daj mi o Panie... a jak dostanę 3 pensje naraz... jeju... chyba zara do Łodzi jadę i wyciągam dziewczyny na lody ![]() ale najpierw oddam długi
|
#1635 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() umowe mialam do 31lipca2011.
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
antropia durna lekara, w ogóle się nie przejmuj. My sobie z enchant obgadałyśmy mm i obie jesteśmy BARDZO zadowolone z tej decyzji. Dzieci spokojniejsze, najedzone, lepiej się czują! Ja Cię wspieram, dawaj tyle mm, ile mały potrzebuje!
Do nas też żyrafka przyszła mimbi pewnie o 3 dni za późno, ale: ja Viburcol dałam kilka razy, żeby się dziecko nie męczyło. Nie wypominaj sobie tego. Jakbyś dawała codziennie, to może faktycznie nie bardzo, ale jeśli raz, to NIECH MOC BĘDZIE Z TOBĄ. Ja najpierw dawałam kleik przez kilka dni, potem słoiczki zaczęłam. U nas też było najgorzej zanim zbielały dziąsła Teraz lepiej... Trzymam za Miśkę!(btw fajny masz głos przez telefon Paulizia w listopadzie Wrocław? Cholera, nie wiem, jak dam radę, ale dam ![]() mary Edzik miał radochę z opakowania po pieluchach Dada. Mówisz, że chusteczki też niezłe? ![]() eve Paulizia dzięki, nadrabiam wasze 3 miliony postów. Od deski do deski normalnie wątek przeczytam lwica a ja nadal NIE MAM paczki Co się z moją stało? moniczka nadmorska a skąd Ty dokładnie jesteś? Ja bym i nad morze pojechała :P A tak serio, to weźmy może w K załóżmy temat "miejsce zamieszkania", żebym wiedziała, gdzie, kiedy, do kogo na herbatę wpadam Spice ja do eweski wpadnę, jak będę jechać rozstawiać namiot na trawniku Grazin Grazin na Sebka głosowałam (ale tylko dziś , ostatnie 2 dni miałam sajgon i nie dało rady, ale jutro zagłosuję na pewno )amarcia jak Ty tak przytulasz, to ja też kcem A Ty do Łodzi dojechałabyś na zlocik? Bo jak nie, to ja przejeżdżam przez Twój dom i Cię dowiozę ![]() Paulizia było nas 12, a na wątku jest ponad 60, także Was było więcej ![]() Sania ja do Ciebie też pojadę. Może zacznę życie wędrowca, będę jeździć po Polsce. Tylko każda ma przygotować Earl Graya (koniecznie firmy Tetley) cytrynowego i ciasteczka ![]() 82anusia za pracę i żeby Ci się spodobała ![]() andziot, atiz czytam jakieś cb-kowe zwroty amarcia - enchant jechała ze mną i podczytywała mi na głos z komórki ![]() U nas też ostatnio 30-60ml i więcej nie chce. Dziś posmarowałam dentinoxem przed jedzeniem i wsunął 130 ![]() Dziewczonka ja też nie dostałam A zamawiałam ![]() A dietę rozumiem, rozszerzaz po swojemu? Paulizia dziecka W OGÓLE NIE WOLNO usadzać na siłę! Dopiero jak samo siada, to może! Przepraszam, ale jakś idiotka z tej koleżanki... przecież 12 tyg. dziecko nawet głowy porządnie nie trzyma!!! ![]() Ja Was strasznie za to kocham, że tyle się od Was dowiaduję. Co dwie mamy, to nie jedna, a nas tu jest hoho... gusia wcale nic nie musi. Jak Ci UU pasuje, to karm ją UU tak długo, jak Ci to nie zacznie przeszkadzać. Po 6 m-cu zaczniesz sobie wprowadzać inne pokarmy, a mm dasz, jak zrezygnujesz z karmienia UU zosiaaa bo niektórzy chyba traktują dzieci trochę jak zabawki :/ ważne, co chce rodzic, a nie co dla takiego dziecka jest najlepsze ![]() Paulizia mój brat albo UU albo łyżeczka. Butle i smoki BE. A że mama wróciła po 3 m-cach do pracy (tryb zmianowy, dzień, noc, wolne, wolne), to tata w te dni i te noce łyżeczką karmił ściągniętym mlekiem ![]() Ja bym wysiadła chyba...
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka jak łysa, to Edzik chętny
Założył klub łysolków, bo prawie wszystkie dzieci włochate Lolka photoshop to bardzo skomplikowane narzędzie, którego ludzie uczą się latami. Żadnego wstydu tu nie ma... Ja np. używam Gimpa, bo darmowy. Od dwóch lat się go uczę... Paulizia samodzielne przewijanie jest ciężkie, ale Zuzia Weredki potrafi sama jeść Weredka zostawia jej butle, a ona sobie ciumka ![]() My też używaliśmy Nivea, ale Eda ma brzydkie plamy wszędzie i musimy zmienić na Oilatum ![]() lwica, Paulizia ciemieniucha podobno zanjczęściej zaczyna się na brwiach ![]() Grazin a mogę o coś spytać? Ale obiecaj, że się nie obrazisz... Po co w zasadzie już Sebulowi dietę rozszerzasz?? "Bo chcę"? Tzn. wiesz, on sporo waży, ma niecałe 4 m-ce, a nawet dzieciom na mm rozszerza się dopiero PO skończonym 4 m-cu... A dzieciom na UU PO skończonym 6... No nie wiem, tak po prostu pomyślałam, że jeśli nie masz żadnego powodu (np. powrót do pracy i brak możliwości karmienia do 6 m-ca tylko UU), to zupełnie Cię nie rozumiem... A "bo chcę" - musisz mi wybaczyć, ale wolę prosto z mostu walić - wydaje mi się egoizmem. Nie bij... kasia łódzka Edzik ma 64 i waży 7100 również ![]() antropia dla synalka, że UU ładnie wczoraj jadł ![]() mimbi Ściany w Czewie już popisane, wszyscy już wiedzą, kto na zlocie nie był Nie wspomnę o tym, że epitety piękne pozapisywałyśmy dla potomnych Witaj w klubie żyrafkowym, Edzik swojej prawie głowę już odgryzł ![]() gusia dla Nadusi za szczepienia!moria Ty masz 10, ja natomiast miałam ok. 15 Co do plakietek, to ja mogę na każdy spęd robić, toż to sama przyjemność ![]() daisy teraz wychodzę na mega ściemniarę Ale muszę przyznać, że Edzik zachowywał się SUPER. Od kiedy jesteśmy na mm to ANIOŁ, a nie DZIECKO, a wczoraj tylko to potwierdził
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-09-16 o 16:42 |
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
lwica ale wtedy, kiedy to pisałaś, Edzik był diabełkiem
![]() Grazin Nie ściemniałam ![]() Sania, gusia aż żałuję, że nie mam fotek sprzed 2 miesięcy... Jak od rana do wieczora miałam Edzika na rękach i trzaskałam posty małym palcem prawej ręki, siedząc na kanapie z dzieckiem na ręku i nie mogąc nawet iść na siku Teraz mi zołzy nie uwierzycie mimbi odpowiedź na pytania w K ![]() andziot ![]() lwica a może się odważysz i np. do Łodzi pojedziesz?? Siasia Dobrze, żeście bezpiecznie dojechali ![]() A, no już wiem, do Grazin na trawnik jadę ![]() poziomka u nas też wczoraj Reddsik My o 20 nadal jechałyśmy. Dotarłyśmy grubo po 21 anula My też Cię kochamy! Na żywo jesteś jeszcze ładniejsza niż na zdjęciach i jeszcze fajniejsza niż przez net Zośka supergrzeczna! A mężula masz przystojniaka ![]() blueberry ja już Cię poznam Obiecuję ![]() Siasiu Ty chyba żartujesz, że Niko ma ponad 8 kg Bez kitu, miałam go na rękach i wydaje mi się LŻEJSZY niż Eda, który ma 7100! ![]() 82anusia Ale Ty jesteś SZCZUPŁA Chociaż andziotki to chyba żadna nie pobije No, może gusia.---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- moria ja mam jeszcze dalej niż mary a również się wybieram... 356km moja droga i ok 6 godzin SAMEJ jazdy ![]() [matko, ja nie wiem, jak my damy radę, ale jadę dla Igutki ![]() A w ogóle ja w paździrniku do Was jadę na pewno, a jak przyjdzie zima, to się wpraszam do Ciebie na herbatę, bo ostatniej zimy proponowałaś mary Szerokiej drogi i mimbi od nas pozdrów! antropia zdrówka Paulizia my używamy tego samego i Eda na głowie nic nie ma... daisy śpiąca królewna normalnie Eda spał od ok. 22 do 3 i potem do 7... Też chcę, żeby tak pospał... Chociaż raz 10h! ![]() zosiaaa a będziesz na zlocie w Łodzi? To bym Ci przywiozła A w ogóle napisz mi może na PW gdzie Ty dokładnie mieszkasz, bo może będzie mi po drodze kiedyś Plakietkę mam ![]() amarcia a jak ktoś ma mniej niż 70kg, to się nie może z Wami spotkać? ![]() Bo jak tak stawiacie sprawę, to muszę przytyć jeszcze 6kg A dopiero co 5 schudłam. Mogłyście wcześniej mówić ![]() andziotek to ze dwa razy tyle, co ma, musiałaby przytyć
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-09-16 o 16:44 |
|
|
|
#1639 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
jeju jak ja was nadrobie...nie ma szans! mam nadzieje ze wybaczycie, ale jestem przelotemw domu
Moje dziecko nauczylo sie...pluc!! )i byla kupa situejszon z obsranym body i spodniami w centrum handlowym bosko!teraz lecimy dalej, bedziemy wieczorem a panienski daisulku mam jutro dzisiaj mezus bedzie mala przed spaniem sztucznym mleczkiem karmil... zobaczymy czy zasnie.... odezwe sie wieczorkiem |
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
andziot słodko!
I chyba rozwiązaliście, przynajmniej częściowo, problem kciuków, co? ![]() amarcia za -3cm ania numerki próbuję ![]() zosiaaa obecnie na 54 amarcia ania numerki już głosuję ![]() eve zmotywowałaś mnie, lecę daje z tym koksem. Zapisuję od 10 w notatniku Dziękuję ![]() A Olek super sobie poradził, spryciaż ![]() No dobra, a teraz kilka słów ode mnie, abyście RÓWNIEŻ miały co czytać ![]() enchant bardzo fajna, szczuplutka i śliczna ![]() Mam nadzieję, że jej nie zagadałam na śmierć ![]() Gabulek fajna, troszkę leniwa (nie chce jej się głowy podnosić, ale jak się na Edzika zapatrzyła, to żadnego problemu z tym nie miała Płakusiała sporo, ale jak już pisałam to chyba TEN skok ![]() Edzik z Gabą się polubili, trzymali się za rączki i w ogóle ![]() Nocki spoko, chociaż słyszałam doskonale, jak Gaba się budzi na mleko ![]() Droga do Czewy TRAGICZNA! Wracałyśmy PONAD 5 godzin i stałyśmy w korku w Warszawie o 21 ![]() Po powrocie, jak dzieci padły, strzeliłyśmy sobie po Redssiku Dziwnie było pić piwo po PONAD roku
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz zlot:
Dziękuję bardzo wszystkim dziewczynom, które były! Jesteście ŚWIETNE, kochane i ŻAŁUJĘ, ŻE NIE UDAŁO MI SIĘ Z KAŻDĄ DŁUGO POGADAĆ Starałam się migrować, ale i tak mam wrażenie, że za mało z Wami rozmawiałam Następnym razem zlot co najmniej dwutygodniowy, to może chociaż troszkę się uda porozmawiać... ![]() 82anusia ma niedobrą córkę, co złamała serce Czarusia nie chcąc dać buziaka koło huśtawki anulinka ma fajnego i pomocnego JUŻ małża Bardzo dużo zajmował się Pepe, żeby mogła z nami porozmawiać ![]() morii mam stanowczy niedosyt. A jak Eda nie będzie mógł zasnąć, to dzwonię po nią, bo MA DAR USYPIANIA! andziotka ma super fryzurkę i jest chudziutka! (nadal nie wiem, o jakim flaku pisałaś )Weredce chcę jeszcze raz podziękować za wydrukowanie plakietek i zaproszeń dla mnie Kochana jesteś!Siasiu Tobie już pisałam, ale muszę to powtórzyć: Macie CUDOWNĄ rodzinkę, chłopaków masz super! Kupuję od Graży dom i sama z Wami zamieszkam Mango następnym razem wpada na dłużej koniecznie! blueberry już na pewno przyszłym razem poznam ![]() daisy jest równie troskliwa na żywo, jak na forum I jej Gabulek to śpiąca królewna ![]() anula ma fajnego męża, Zosieńka śliczna i grzeczna, a anula szczuplutka! Super, że przyjechałaś do PL i mogłaś się z nami spotkać ![]() poziomce zaś nic nie piszę, bo ją to znam na wylot już niemalże JAK COŚ, TO MAM PLAKIETKI również dla: moniqac i Agnieszki.M (mogę np. wysłać Wam pocztą )A teraz co do Edzika: Chłopak się zrobił tak fajny, że sama sobie synka zazdroszczę. W nocy wstaje raz na mleko (a nawet kilka razy zdarzyło się, że nie wstał). Uśmiecha się, gada, fika i w ogóle Jedyny nasz problem to to, że je 30ml i jest najedzony ![]() Po 3h się dopiero dopomina, a tak pluje ![]() Nie bardzo wiem, co z tym zrobić. W nocy normalnie 210 ml zjada, a w dzień max. 130ml i to po 4h przerwy ![]() Dobra, mam nadzieję, że zapewniłam Wam sporo czytania. Teraz czas dom ogarnąć ![]() O qr..., przebiłam samą siebie, chyba z 5 postów wyszło, w jednym nie chciało dodać
|
|
#1643 |
|
Raczkowanie
|
Amarciu
blueberry no bo ten link to tak jakoś jakby nie działa ![]() my po spacerku, pogaduchach telefonicznych z laktatorem w ręce, mam wrażenie, że nic w domu jest niezrobione, że się włóczę z miejsca na miejsce i tak mi upływa dzień za dniem ![]() dziecko się zaciesza do Pana Świniora w łóżeczku; na zjazd we Wrocławiu piszę się obydowoma ręcolami a do Łodzi nie wiem jeszcze, wszystko będzie zależało od zajęć Tż no chyba, że jakiś inny sposób wymyślę
|
|
#1644 |
|
Wtajemniczenie
|
mattal
toś naskrobała :pjak cie tak nosi to w góry zapraszam :P ŁADNIE U NAS NAWET TEGO EARL GREYA KUPIE, A CO :p
|
#1645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz juz zapozno na dzwonienie no zobaczymy w pon.nikośka jest niegrzeczna!!!
|
|
|
#1646 |
|
Wtajemniczenie
|
matall kocham Cię!!!
przeczytałam wszystko
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie konkretnie? ![]() Ja w góry zawsze chętnie ![]() (chyba naprawdę kupie se przyczepę kempingową i będę jeździć po Polsce ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Ej, a za co mnie kochasz? ![]() Tzn. tak po prostu czy coś takiego napisałam?
|
|
|
#1648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gór pod dostatkiem
|
|
#1649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1650 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sumiennie przeczytałam posty WSZYSTKIEEEE
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

a my zdziwieni, bo nigdzie nie leci woda, no bo jak w nocy. powiedział, że pod łazienką. okazało się, że od dłuuugiego czasu zlatywały nam kropelki z węża od ciepłej wody. (kap.... kap.....kap) chyba mu mocno to nie wyszło na suficie, skoro teraz dopiero zobaczył, a ubnas widać, że kapało już długo, bo beton pod wanną mokry jak nie wiem. (hm beton mokry?:P) ale jestem zła
dla Gabrysi

Teraz lepiej... Trzymam
za Miśkę!
A zamawiałam
Dopiero jak samo siada, to może! Przepraszam, ale jakś idiotka z tej koleżanki... przecież 12 tyg. dziecko nawet głowy porządnie nie trzyma!!! 

Kochana jesteś!