|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
hehehe... ja "na szczescie" mam problemy z cerą, ale ogolnie wszyscy mowia ze kwitnąco wyglądam a tez niby dziewuszka, wiec mysle ze to nie ma reguły... brzusio mam... dziwny... taki splaszczony z boków, takie podłuuuużne jajko ![]() aniu... myslalam dzis o Tobie w SR i mialam pisac, ale zakrecili mnie z wynikami i ... dupa... na ajeciach dowiedzialam sie dzis jak miec pokarm- wg p. prowadzącej przez 3 dni w szpitalu trzeba brac dziecko na 30 min, niech zassa chociaz 5-10 razy, odłozyc na 30 min i znów, 30 min "karmienia", 30 odpoczynku .... |
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Ggora,Olusia-dzieki-nie wiedziałm,że mleko ma jakis wpływ na skurcze ...
Cytat:
Seona-jeśli norma jest do 3 a ty masz 1-3 to miescisz się wnormie.miałam tak nie jeden raz i lekarka nie móiła,że to źle
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do cery to nie pomoge bo moja sie nic nie zmienila... tzn w Itrymestrze sie pogorszyla ale potem sie poprawila i jest jak sprzed ciazy ![]() Seona bardzo sie ciesze, ze ktg jednak nie wykazalo niczego niepokojacego no a my dzis bylismy w malym miasteczku na zakupach. dostalismy troche kasy od mojego ojca na wnuka i kupilismy: wanienka + stelaz skarpetki buciki welniane x2 termoopakowanie na butelke termometr bezdotykowy rozek a przed chwila zamowilam lozeczko i szuflade wiec zostalo mi tylko zamowienie poscieli ![]() princessko przepiekny wozek |
|
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
ania a on ma mozliwosc sprawdzenia ilosci wod i tak dalej???
bo to dosc wazne , ale w szpitalu tez mozna to zrobic w razie czego... chociaz w szpitalach nieraz traktowanie ludzi jest srednie , jak kolejny "przedmiot" wiec ja bym sie wybrala chyba.
|
|
#515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję zakupów ![]() jakie pampki bierzecie do szpitala? i jeszcze pytanie do mamuś, które miały cc - kiedy zaczęłyście zajmować się maluszkiem? u mnie w szpitalu bobaski leżą z mamami i zastanawiałam się jak wygląda kwestia opieki jak leży się plackiem po znieczuleniu
|
|
|
|
|
#516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja po Dunkanie nie moge na nabiał patrzec, zmuszam sie niemozliwie... wiec chyba posłucham Twej rady i kupie wapno w tabletkach ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- aaaa... i chciałam pow. ze ostatnio płakałam że utyłam w 10 dni 2,5kg.... a teraz waga w miejscu stoi uff ufff (mierzylam sie na tej samej wadze :P )
|
|
|
|
|
#517 |
|
Zadomowienie
|
My bierzemy Huggisy newborn całą paczkę 27szt.
Dziewczyny kupujecie sterylizator parowy?
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomaga też: -kefir -duuzo warzyw (czyli błonnik) -picie wody niegazowanej -ograniczenie pieczywa, -ograniczenie bądź rezygnacja ze słodyczy-a powinno być na 1 miejscu.... -ograniczenie tłuszczy-czy ja np wolę chude mleko max 1,5%,chudy twaróg,jadam mało serków różnych ze względu na to,że mają wysoką zawartośc tłuszczów. Goldkia -jaki termometr kupiliście?? dopija herbate i lecę na dalesze zakupuy
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Dygotko kupilismy ten Microlife NC100 bo mial bardzo dobre opinie w internecie. I o dziwo dostalam go w aptece w mojej rodzinnej miejscowosci
Juz sie nim bawilam i pokazuje temperature taka jak rteciowy |
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
aaa j eszcze coś-jeśli któraś z Was bierze żelazo a do tego jeszcze witaminę C to to też wpływa baaardzo na zaparacia.no niestety.coś za coś.
ja winogron nie lubię-za słodkie są...zresztą na south beach nauczyłam się,że one maja wysoki indeks glikemiczny...
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-16 o 15:37 |
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#522 |
|
Raczkowanie
|
Co do cc to ja bym go tak nie demonizowała, sama w ten sposób urodziłam dziecko i szybciutko doszłam do siebie, nie mam żadnej traumy, zabieg uratował mojemu dziecku życie, w dodatku niektóre babeczki po porodzie naturalnym dłużej chodziły zgięte niż ja. Nie zapominajmy, że są wśród nas dziewuszki, które muszą mieć cesarkę, po co je niepotrzebnie straszyć, szczególnie, że większość opinii o cc to zasłyszane gdzieś kiedyś od kogoś. Tak samo można mówić o koszmarnych porodach sn- wśród moich koleżanek tylko 1 twierdzi, że miała lekki poród sn. W każdym razie ja chciałabym urodzić tym razem sn, mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze
|
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Również chcę rodzićnaturalnie, bo jestem już po 1dnej cc.
Ale wiadomo, że jak coś się będzie dziać nie będę się zapierać nogami i rękami bo taki mam kaprys. Będzie jak będzie, jak będę źle znosić dojście do siebie, zawsze można sobię wmówić, że inne mogą mieć gorzej i trzeba dać radę
|
|
|
|
#524 |
|
Raczkowanie
|
Tottie1984, nie wiem jakie masz dolegliwości po mleku, może podobne do moich tzn. mega wzdęcie? Jeżeli tak to polecam mleko w kartonie z niską zawartością laktozy, niestety nie jest dostępne w każdym sklepie, smakuje tak jak tradycyjne mleczko, ale brzusio nie puchnie
![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Bahamadia_25 a gdzie będziesz rodzić (też jestem z Wrocławia)? Ja planuję Brochów. |
|
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co mam straszny dylemat ![]() W poniedzałek mam wizytę, węc pogadam z moim lekarzem, bo pracuje na Borowskiej i podobno od września mieli wymienić całą ekipę z ginekologii, począwszy od salowych po lekarzy włącznie, ale konkretnie napiszę w Poniedziałek po wizycie jak się sprawy mają na Borowskiej ![]() Brochów rozmyślałam, bo mam tam znajomą położną, a 40-lecia ze względu na to, że dużo dziewczyn tam rodziło i bardzo sobie chwalą indywidualne podejście do matki i dziecka. Bez żadnych znajomości pomagają tak jak powinny ![]() A na kiedy masz termin ? |
|
|
|
|
#526 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#527 |
|
Raczkowanie
|
Bachamadia, termin mam na sylwestra
tak samo urodziłam pierwsze dziecko, tylko wtedy termin był na styczeń, więc pewnie tym razem wypadną święta hihi A gdzie rodziłaś pierwsze dziecko?
|
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny
SUPER LEKKICH POROD NIE MA! Kazdy boli!! ale kazda z nas ten bol przezywa inaczej! o tym musimy pamietac, ja super szybko doszlam do siebie po porodzie sn, drugi tez bym chciala chociaz porod lekki nie byl, baby w szpitalu koszmarne byl to najlepszy dzien mojego zycia!!! dolegliwosci poporodowe kazda z nas bedzie miala, ale kazda z nas rowniez bedzie je inaczej przechodzila i odczuwala, nie ma 2 takich samych porodow i nie ma co porownywac nie pochwalam cc na zyczenie ale to jest kazdego indywidualna decyzja do ktorej NA SZCZESCIE ma prawo. Wielu dzieciaczkom cc ratuja zycie sa tez kobiety rodzace po 10 godzin a porod tak czy siak konczy sie cc i mysle ze u nas tez takie beda ktore zaczna rodzic sn a porod sie skonczy cc z pewnych przyczyn od nas nie zaleznych. Najwazniejsze jest to aby dzieciaczki byly zdrowe, my do siebie tak czy siak dojdziemy
|
|
#529 |
|
Raczkowanie
|
Darusia
właśnie najważniejsze żeby dzieciaczek był zdrowy, my sobie jakoś damy radę, czy będziemy rodzić SN czy CC Ja jestem zmasakrowana dziś po pracy, zbieram się pomalutku do domku, trzymajcie się mamuśki |
|
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to się pobawiłsz ![]() Na Klinikach, ale lipa straszna - jedna wielka korupcja ![]() Choć rozmawiałam ostatnio z koleżanką i rodziła właśnie tam, była zadowolona z tym, że jej lekarz był właśnie z tego szpitala, podobno to dużo daje. Więc dlatego rozważam Borowską... Tak jak już pisałam więcej będę mogła napisać w Pn po wizycie
|
|
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki, melduje sie. Maialm dzis takie urwanie glowy w pracy ze nie bylo czasu sie podrapac, nadrobilam 1,5 miesiaca nicnierobienia .moze was pozniej troche poczytam - jak moja szefowa na drugi etat mi odpusci... Wlasnie cala tubke pasty do zlewu wycisnela jak na nia nie patrzylam
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Swiete slowa rekami i nogami sie podpisuje Madra z ciebie kobitka Darusiu Cytat:
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biore pampers i wezme 20sztuk jak bedzie brakowac nam to TZ podwiezie wiecej. Co do cc to czasem słysze że sa zdane same na siebie pielęgniarki przynosza i nie pomagaja tylko radzic sobie tzreba samej, wiadomo ze pewnie sa takie co tez pomoga ale wiadomo jak to teraz jest u Nas :/
|
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po cc podobno kobieta powinna leżeć 12 godzin bez wstawania.Nie wiem jakie sa faktyczne realia w naszych szpitalach.. ![]() Myszeczko,pampersów tych rozmiar 1,tak?
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-16 o 17:35 |
|
|
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana nie mam 1 :/ jak narazie tylko 2 i takie tez spakowałam
|
|
|
#535 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
duży brzuch, gratuluję ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Załączam przepis: http://www.wielkiezarcie.com/recipe126.html P.S. dla tych wprawionych, to śmiechu warte, ale dla początkujących to polecam. Z racji tego, że na górę kładziecie masło, które później się rozpuści i bulgocze, dobrze jest na dno piekarnika coś położyć, by Wam się nie uświnił, np. papier do pieczenia, folię aluminiową, czy co tam chcecie. P.S. 2 ustaw piekarnik na grzanie góra-dół... ja ustawiłam na termoobieg i dół mi się nie zrobił, teraz się 'dorabia' Cytat:
Cytat:
Edytowane przez tuszka Czas edycji: 2011-09-16 o 18:35 |
||||||||||
|
|
|
#536 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Myszeczka86 Ty już spakowana jesteś?
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
aaa to Ty juz spakowałas torbę??
bo ja to nawet torby nie mam i nie wiem w jaką siebie spakować a w jaką Maluszka
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak narazie mam tylko wzystko ;poprane i poprasowane, właśnie dzisiaj dokończyłam tą masakryczną robotę. Do końca Września chcę kupić środki czystości i tak od połowy Października będę dopiero kompletować torbę
|
|
|
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomału pakuję to co mam bo po 1 nie mam gdzie tego trzymac a po 2 czuje że wcześniej wyjazde
|
|
|
#540 |
|
Wtajemniczenie
|
Moze wy mi cos poradzicie...
Od rana strasznie bola mnie biodra.Od poludnia czuje cos takiego,jakby skurcze,ale z lewej strony biodra .Pojawiaja sie miedzy minuta a max piecioma,trwaja kilka sekund i sa coraz silniejsze.Czy siedze,czy leze,stoje,chodze-bez zmian.Rozumiem staly bol badz przy ruchu nogi,ale cos takiego??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

a tez niby dziewuszka, wiec mysle ze to nie ma reguły... brzusio mam... dziwny... taki splaszczony z boków, takie podłuuuużne jajko 

bez make-upu nie ma życia.

),