Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-16, 15:12   #511
ja_dalia
Wtajemniczenie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
ja w te przesądy też nie wierze. Wszyscy mówią że ładnie wyglądam i ze chłopak będzie jak dąb a tu gin mówi ze dziewczynka,ubranka moja mama juz w niemczech kupuje, wózek już jest.

Moje Maleństwo lubi piosenke "moves like Jagger" hehe tańcuje jak opętana, a może to przez wokalistę bo jak na niego patrze to bym go schrupała hehe przystojniaczek
http://youtu.be/iEPTlhBmwRg

hehehe... ja "na szczescie" mam problemy z cerą, ale ogolnie wszyscy mowia ze kwitnąco wyglądam a tez niby dziewuszka, wiec mysle ze to nie ma reguły... brzusio mam... dziwny... taki splaszczony z boków, takie podłuuuużne jajko

aniu... myslalam dzis o Tobie w SR i mialam pisac, ale zakrecili mnie z wynikami i ... dupa...

na ajeciach dowiedzialam sie dzis jak miec pokarm- wg p. prowadzącej przez 3 dni w szpitalu trzeba brac dziecko na 30 min, niech zassa chociaz 5-10 razy, odłozyc na 30 min i znów, 30 min "karmienia", 30 odpoczynku ....

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:13   #512
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Ggora,Olusia-dzieki-nie wiedziałm,że mleko ma jakis wpływ na skurcze ...
Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Co do diety cukrzycowej to moja kumpela też chudła a dzidzia zdrowa
w sumie zastanawiałam się dlaczego, bo jedyne co zmieniła w sposobnie odżywiania to rezygnacja ze słodyczy (i to nie zawsze) i częściej jadła
bo tajemnica tkwi w tym,żeby jadać REGULARNIE przez co poprawia się METABOLIZM!!!!
Seona-jeśli norma jest do 3 a ty masz 1-3 to miescisz się wnormie.miałam tak nie jeden raz i lekarka nie móiła,że to źle

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:13   #513
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Witam Was mamuśki,

Rano miałam wizytę u okulisty i mogę rodzić sn (ciekawe, czy w 39 tyg. też będę się tak cieszyła... )

Cycki mnie tak swędzą, że chyba raz im coś zrobię. 4 godziny temu je smarowałam!!!

Nie wiem, cy Wy też macie problemy z skórą w ciąży. Ale normalnie od kilku miesięcy po obu stronach ust mam zaczerwienione i schodzi mi skóra. Dermatolog powiedziała, że 'taki mój urok' i dała krem przeciw łuszczeniu się skóry, ale niewiele on pomaga. Nie wygląda to zbyt pięknie. A drugie zaczerwienienie jakie mam, to po obu stronach nosa, bez względu na to, czy mam tak syfy, czy też nie, to mam dwa zaczerwienione placki bez make-upu nie ma życia.
super, ze mozesz rodzic sn
co do cery to nie pomoge bo moja sie nic nie zmienila... tzn w Itrymestrze sie pogorszyla ale potem sie poprawila i jest jak sprzed ciazy

Seona bardzo sie ciesze, ze ktg jednak nie wykazalo niczego niepokojacego

no a my dzis bylismy w malym miasteczku na zakupach. dostalismy troche kasy od mojego ojca na wnuka i kupilismy:
wanienka + stelaz
skarpetki
buciki welniane x2
termoopakowanie na butelke
termometr bezdotykowy
rozek
a przed chwila zamowilam lozeczko i szuflade wiec zostalo mi tylko zamowienie poscieli

princessko przepiekny wozek
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:14   #514
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ania a on ma mozliwosc sprawdzenia ilosci wod i tak dalej???
bo to dosc wazne , ale w szpitalu tez mozna to zrobic w razie czego...
chociaz w szpitalach nieraz traktowanie ludzi jest srednie , jak kolejny "przedmiot" wiec ja bym sie wybrala chyba.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:16   #515
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
super, ze mozesz rodzic sn
co do cery to nie pomoge bo moja sie nic nie zmienila... tzn w Itrymestrze sie pogorszyla ale potem sie poprawila i jest jak sprzed ciazy

Seona bardzo sie ciesze, ze ktg jednak nie wykazalo niczego niepokojacego

no a my dzis bylismy w malym miasteczku na zakupach. dostalismy troche kasy od mojego ojca na wnuka i kupilismy:
wanienka + stelaz
skarpetki
buciki welniane x2
termoopakowanie na butelke
termometr bezdotykowy
rozek
a przed chwila zamowilam lozeczko i szuflade wiec zostalo mi tylko zamowienie poscieli

princessko przepiekny wozek

gratuluję zakupów

jakie pampki bierzecie do szpitala?
i jeszcze pytanie do mamuś, które miały cc - kiedy zaczęłyście zajmować się maluszkiem? u mnie w szpitalu bobaski leżą z mamami i zastanawiałam się jak wygląda kwestia opieki jak leży się plackiem po znieczuleniu
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:20   #516
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Ja codzinnie piję wapno. Kupiłam w aptece wapno w tabletkach i codzinnie wypijam jedną. Czuytałam gdzieś że od 25-26tc u dziecka intensywnie rozwija się szkielet dlatego zabierają mamą dużą ilość wapnia z organizmu. Wtedy kobietą psują się zęby, czują skurcze łydek itp. dlatego zaleca się uzupełnianie tego składnika. Ja niestety nie za dobrze znoszę mleko - źle się po nim czuję dlatego pomysł na wapno w tabletkach i budyń na mleku który uwielbiam (w takiej postaci mogę spożywać mleko) Ostatnio też jem więcej jogurtów i serków homogenizownych. Do twarożków nie mogę się jakoś zmusić :/

ja po Dunkanie nie moge na nabiał patrzec, zmuszam sie niemozliwie... wiec chyba posłucham Twej rady i kupie wapno w tabletkach

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

aaaa... i chciałam pow. ze ostatnio płakałam że utyłam w 10 dni 2,5kg.... a teraz waga w miejscu stoi uff ufff (mierzylam sie na tej samej wadze :P )

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:22   #517
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:

My bierzemy Huggisy newborn całą paczkę 27szt.
Dziewczyny kupujecie sterylizator parowy?

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:25   #518
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
A właśnie miałam jeszcze napisać a propos spraw kibelkowych...

Na własnym przypadku przetestowałam:
- suszone śliwki (wersj bardziej konkretna popić mlekiem, ale w ciąży chyba to odpada ),
- na czczo - szklanka wdy niegazowanej z wyciśniętą cytryną,
- winogron bez ograniczeń, czyści jak nie wiem co
tak prawdę powiedziawszy to na każdą z nas działa co innego.mi pomagają śliwki,ale też nie zawsze.
pomaga też:
-kefir
-duuzo warzyw (czyli błonnik)
-picie wody niegazowanej
-ograniczenie pieczywa,
-ograniczenie bądź rezygnacja ze słodyczy-a powinno być na 1 miejscu....
-ograniczenie tłuszczy-czy ja np wolę chude mleko max 1,5%,chudy twaróg,jadam mało serków różnych ze względu na to,że mają wysoką zawartośc tłuszczów.

Goldkia -jaki termometr kupiliście??
dopija herbate i lecę na dalesze zakupuy

Stary 2011-09-16, 15:31   #519
goldika
Zakorzenienie

Dygotko kupilismy ten Microlife NC100 bo mial bardzo dobre opinie w internecie. I o dziwo dostalam go w aptece w mojej rodzinnej miejscowosci za 125zl wiec ponad dyszke drozej niz na allegro ale za to moge reklamowac na miejscu bo mam tu tesciow i ojca.
Juz sie nim bawilam i pokazuje temperature taka jak rteciowy na mnie i na Tzcie.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:32   #520
dygotka8
Zakorzenienie

aaa j eszcze coś-jeśli któraś z Was bierze żelazo a do tego jeszcze witaminę C to to też wpływa baaardzo na zaparacia.no niestety.coś za coś.
ja winogron nie lubię-za słodkie są...zresztą na south beach nauczyłam się,że one maja wysoki indeks glikemiczny...

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-16 o 15:37
Stary 2011-09-16, 15:34   #521
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze

tak jadam co do aktywności odpada, bo muszę leżakować.

Dzięki może te winogronka też jeszcze wypróbuję

Na pewno nie zaszkodzi
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:41   #522
lalka27
Raczkowanie

Co do cc to ja bym go tak nie demonizowała, sama w ten sposób urodziłam dziecko i szybciutko doszłam do siebie, nie mam żadnej traumy, zabieg uratował mojemu dziecku życie, w dodatku niektóre babeczki po porodzie naturalnym dłużej chodziły zgięte niż ja. Nie zapominajmy, że są wśród nas dziewuszki, które muszą mieć cesarkę, po co je niepotrzebnie straszyć, szczególnie, że większość opinii o cc to zasłyszane gdzieś kiedyś od kogoś. Tak samo można mówić o koszmarnych porodach sn- wśród moich koleżanek tylko 1 twierdzi, że miała lekki poród sn. W każdym razie ja chciałabym urodzić tym razem sn, mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze
lalka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 15:46   #523
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Również chcę rodzićnaturalnie, bo jestem już po 1dnej cc.
Ale wiadomo, że jak coś się będzie dziać nie będę się zapierać nogami i rękami bo taki mam kaprys. Będzie jak będzie, jak będę źle znosić dojście do siebie, zawsze można sobię wmówić, że inne mogą mieć gorzej i trzeba dać radę
Stary 2011-09-16, 15:50   #524
lalka27
Raczkowanie

Tottie1984, nie wiem jakie masz dolegliwości po mleku, może podobne do moich tzn. mega wzdęcie? Jeżeli tak to polecam mleko w kartonie z niską zawartością laktozy, niestety nie jest dostępne w każdym sklepie, smakuje tak jak tradycyjne mleczko, ale brzusio nie puchnie

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Bahamadia_25 a gdzie będziesz rodzić (też jestem z Wrocławia)? Ja planuję Brochów.
Stary 2011-09-16, 15:56   #525
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalka27 Pokaż wiadomość
Tottie1984, nie wiem jakie masz dolegliwości po mleku, może podobne do moich tzn. mega wzdęcie? Jeżeli tak to polecam mleko w kartonie z niską zawartością laktozy, niestety nie jest dostępne w każdym sklepie, smakuje tak jak tradycyjne mleczko, ale brzusio nie puchnie

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Bahamadia_25 a gdzie będziesz rodzić (też jestem z Wrocławia)? Ja planuję Brochów.

Wiesz co mam straszny dylemat
W poniedzałek mam wizytę, węc pogadam z moim lekarzem, bo pracuje na Borowskiej i podobno od września mieli wymienić całą ekipę z ginekologii, począwszy od salowych po lekarzy włącznie, ale konkretnie napiszę w Poniedziałek po wizycie jak się sprawy mają na Borowskiej
Brochów rozmyślałam, bo mam tam znajomą położną, a 40-lecia ze względu na to, że dużo dziewczyn tam rodziło i bardzo sobie chwalą indywidualne podejście do matki i dziecka. Bez żadnych znajomości pomagają tak jak powinny
A na kiedy masz termin ?
Stary 2011-09-16, 16:07   #526
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam na promocji w Rossmanie, tak spontanicznie
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 16:16   #527
lalka27
Raczkowanie

Bachamadia, termin mam na sylwestra tak samo urodziłam pierwsze dziecko, tylko wtedy termin był na styczeń, więc pewnie tym razem wypadną święta hihi A gdzie rodziłaś pierwsze dziecko?
Stary 2011-09-16, 16:25   #528
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dziewczyny

SUPER LEKKICH POROD NIE MA!

Kazdy boli!! ale kazda z nas ten bol przezywa inaczej! o tym musimy pamietac, ja super szybko doszlam do siebie po porodzie sn, drugi tez bym chciala chociaz porod lekki nie byl, baby w szpitalu koszmarne byl to najlepszy dzien mojego zycia!!!
dolegliwosci poporodowe kazda z nas bedzie miala, ale kazda z nas rowniez bedzie je inaczej przechodzila i odczuwala, nie ma 2 takich samych porodow i nie ma co porownywac
nie pochwalam cc na zyczenie ale to jest kazdego indywidualna decyzja do ktorej NA SZCZESCIE ma prawo.
Wielu dzieciaczkom cc ratuja zycie sa tez kobiety rodzace po 10 godzin a porod tak czy siak konczy sie cc i mysle ze u nas tez takie beda ktore zaczna rodzic sn a porod sie skonczy cc z pewnych przyczyn od nas nie zaleznych.

Najwazniejsze jest to aby dzieciaczki byly zdrowe, my do siebie tak czy siak dojdziemy
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 16:34   #529
Anusiak 83
Raczkowanie

Darusia właśnie najważniejsze żeby dzieciaczek był zdrowy, my sobie jakoś damy radę, czy będziemy rodzić SN czy CC

Ja jestem zmasakrowana dziś po pracy, zbieram się pomalutku do domku, trzymajcie się mamuśki
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 16:51   #530
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalka27 Pokaż wiadomość
Bachamadia, termin mam na sylwestra tak samo urodziłam pierwsze dziecko, tylko wtedy termin był na styczeń, więc pewnie tym razem wypadną święta hihi A gdzie rodziłaś pierwsze dziecko?

No to się pobawiłsz

Na Klinikach, ale lipa straszna - jedna wielka korupcja
Choć rozmawiałam ostatnio z koleżanką i rodziła właśnie tam, była zadowolona z tym, że jej lekarz był właśnie z tego szpitala, podobno to dużo daje.
Więc dlatego rozważam Borowską...
Tak jak już pisałam więcej będę mogła napisać w Pn po wizycie
Stary 2011-09-16, 17:16   #531
glamourous
Zakorzenienie

Hej dziewczynki, melduje sie. Maialm dzis takie urwanie glowy w pracy ze nie bylo czasu sie podrapac, nadrobilam 1,5 miesiaca nicnierobienia .moze was pozniej troche poczytam - jak moja szefowa na drugi etat mi odpusci... Wlasnie cala tubke pasty do zlewu wycisnela jak na nia nie patrzylam

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Swiete slowa rekami i nogami sie podpisuje
Madra z ciebie kobitka Darusiu
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny

Kazdy boli!! ale kazda z nas ten bol przezywa inaczej! o tym musimy pamietac, ja super szybko doszlam do siebie po porodzie sn, drugi tez bym chciala chociaz porod lekki nie byl, baby w szpitalu koszmarne byl to najlepszy dzien mojego zycia!!!
dolegliwosci poporodowe kazda z nas bedzie miala, ale kazda z nas rowniez bedzie je inaczej przechodzila i odczuwala, nie ma 2 takich samych porodow i nie ma co porownywac
nie pochwalam cc na zyczenie ale to jest kazdego indywidualna decyzja do ktorej NA SZCZESCIE ma prawo.
Wielu dzieciaczkom cc ratuja zycie sa tez kobiety rodzace po 10 godzin a porod tak czy siak konczy sie cc i mysle ze u nas tez takie beda ktore zaczna rodzic sn a porod sie skonczy cc z pewnych przyczyn od nas nie zaleznych.

Najwazniejsze jest to aby dzieciaczki byly zdrowe, my do siebie tak czy siak dojdziemy
Stary 2011-09-16, 17:20   #532
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję zakupów

i jeszcze pytanie do mamuś, które miały cc - kiedy zaczęłyście zajmować się maluszkiem? u mnie w szpitalu bobaski leżą z mamami i zastanawiałam się jak wygląda kwestia opieki jak leży się plackiem po znieczuleniu

Ja biore pampers i wezme 20sztuk jak bedzie brakowac nam to TZ podwiezie wiecej.
Co do cc to czasem słysze że sa zdane same na siebie pielęgniarki przynosza i nie pomagaja tylko radzic sobie tzreba samej, wiadomo ze pewnie sa takie co tez pomoga ale wiadomo jak to teraz jest u Nas :/

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 17:33   #533
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny

oczywiście,że nie ma lekkich porodów.ja np. nigdy nie twierdziałam,że tak jest.Są kobiety, które mają wyższy bądź niższy próg bólu,poza tym ta kobieta u której poród trwał max 10 godzin prawdopodobnie nie będzie mówiła,że poród był czymś strasznym w porównaniu do porodu który trwałby np 35 godzin...

po cc podobno kobieta powinna leżeć 12 godzin bez wstawania.Nie wiem jakie sa faktyczne realia w naszych szpitalach..

Myszeczko,pampersów tych rozmiar 1,tak?

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-16 o 17:35
Stary 2011-09-16, 17:45   #534
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
oczywiście,że nie ma lekkich porodów.ja np. nigdy nie twierdziałam,że tak jest.Są kobiety, które mają wyższy bądź niższy próg bólu,poza tym ta kobieta u której poród trwał max 10 godzin prawdopodobnie nie będzie mówiła,że poród był czymś strasznym w porównaniu do porodu który trwałby np 35 godzin...

po cc podobno kobieta powinna leżeć 12 godzin bez wstawania.Nie wiem jakie sa faktyczne realia w naszych szpitalach..

Myszeczko,pampersów tych rozmiar 1,tak?

Kochana nie mam 1 :/ jak narazie tylko 2 i takie tez spakowałam

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-16, 18:07   #535
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez [B
Darusiaaaa[/B];29432692]dygotka bo mowi sie ze dziewczynka zabiera mamie urode i kobieta w ciazy jest brzydsza, mnie wszyscy mowili jak chodzilam z Oliwia ze na bank chlopak , teraz tez jak cos to mowia ze pewnie chlopak:P
ale jest sporo prawdy jakos tak niektore kobiety robia sie po prostu brzydkie....cera sie pogarsza i tak dalej i to wlasnie jakos czesciej przy dziewczynkach, ale cyzm to jest uwarunkowane to nie mam pojecia
Że niby hormony tak działają

Cytat:
Napisane przez [B
Darusiaaaa[/B];29432760]a ja nie biore zadnych witamin ani magnezu ani KOMPLETNIE NIC.
Wyniki mialam dobre, wiec po co mam brac ...
Najzdrowsza dla człowieka jest natura, jeśli Twój organizm świetnie radzi sobie ciążą, to nie widzę sensu pakowania w siebie dodatkowych witamin... nadmiar witamin szkodzi, a nie pomaga. Więc tak trzymaj Darusia

Cytat:
Napisane przez [B
Darusiaaaa[/B];29432841]

to tak jak ja rozlozylam lozeczko 2 tyg przed porodem i przyszla kuzynka i "ooooooooo matko, juz rozlozylas??????????aleee eeeeeee bedziesz miaal ciezki porod" heheheheheh
Co za głupie babsko! Jak tak można powiedzieć? Ludzie to chyba nie mają współpracy między mózgiem a językiem. Plotą, zamiast pomyśleć.

Cytat:
Napisane przez [B
joamic1[/B];29433954]
A to my w 31 tygodniu

duży brzuch, gratuluję

Cytat:
Napisane przez [B
Myszeczka86[/B];29435323]Na Mnie śłodkości juz nawet nie działaja a kiedys tak
Chyba bede musiała skorzystać z wizyty u lekarza bo inaczej zwariuje
Na mnie działa zielona herbata, parzona nie dłużej niż 2-3 min. Nawet przed chwilką byłam 'na tronie', a biorę magnez, żelazo i wit. C

Cytat:
Napisane przez [B
mol_aa[/B];29435495]A spróbuj wypic cieple mleko lub ciepla herbatke, maluchy zawsze pocieplym robia sie aktywne, a jesli po tym nie bedziesz czuc maluszka to zadzwon na pogotowie (teraz w kazdym szpitalu dziala cos takiego jak polozna srodowiskowa i powinna do Ciebie przyjechac z ktg)
Albo ciepłe kakao lub lody.

Cytat:
Napisane przez [B
truscafka[/B];29435598]Witam witam!!

Ja już nie śpię od 5.00 mały tak mnie kopał, że normalnie nogi wystawały mu z brzucha - takie kolce No i przebudziłam się a potem nie mogłam zasnąć. Czasami nawet aż bolało. Mam nadzieję , ze poza brzuszkiem będzie spokojny... byłam już od 8 rano w pracy, teraz mam przerwę i jadę na 15
Chyba truscafko zwolniłaś w końcu tempo w pracy, prawda?

Cytat:
Napisane przez [B
__Fallen Angel__;[/B]29440783]ja mam zamiar piec coś z jabłkami,bo tz dostał wczoraj od ciotki 2 torby jabłek i musze je jakoś wykorzystać. Jak możesz to podaj przepis tylko prosze o taki szczegółowy bo jestem początkująca kucharką będe bardzo wdzięczna,skoro mówisz że placek pycha
Mój już się studzi, zrobisz go, bo jest banalny! Dodam, że ja nie tarłam jabłek, a obrałam, pokroiłam na ósemki takim przyrządem z Rossmanna i wrzuciłam do blendera, który mi je raz dwa zmielił.
Załączam przepis:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe126.html

P.S. dla tych wprawionych, to śmiechu warte, ale dla początkujących to polecam. Z racji tego, że na górę kładziecie masło, które później się rozpuści i bulgocze, dobrze jest na dno piekarnika coś położyć, by Wam się nie uświnił, np. papier do pieczenia, folię aluminiową, czy co tam chcecie.

P.S. 2 ustaw piekarnik na grzanie góra-dół... ja ustawiłam na termoobieg i dół mi się nie zrobił, teraz się 'dorabia'

Cytat:
Napisane przez [B
dygotka8[/B];29441289]aaa j eszcze coś-jeśli któraś z Was bierze żelazo a do tego jeszcze witaminę C to to też wpływa baaardzo na zaparacia.no niestety.coś za coś.
ja winogron nie lubię-za słodkie są...zresztą na south beach nauczyłam się,że one maja wysoki indeks glikemiczny...
Uwielbiam winogrona! Od żelaza i wit. C mam ciężej, ale jedzenie orzechów, picie wody z cytryną (moja ulubiona, domowej roboty), zielonej herbaty, ciemnego, ziarnistego pieczywa pomaga.

Cytat:
Napisane przez [B
Darusiaaaa[/B];29442463]dziewczyny

Do diaska!! A już myślałam, że urodzę w 2 h przy minimalnych bólach, a na poród głownie będzie się składał masaż TŻ po plecach, ciepły prysznic, ćwiczenia na piłce... Darusia, popsułaś mój świat

Edytowane przez tuszka
Czas edycji: 2011-09-16 o 18:35
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 18:10   #536
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Ja razem z laktatorem TT mam taki do mikrofalówki, ale nie wiem, czy się w ogóle przyda

Myszeczka86 Ty już spakowana jesteś?
Stary 2011-09-16, 18:16   #537
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Kochana nie mam 1 :/ jak narazie tylko 2 i takie tez spakowałam
aaa to Ty juz spakowałas torbę??
bo ja to nawet torby nie mam i nie wiem w jaką siebie spakować a w jaką Maluszka

Stary 2011-09-16, 18:27   #538
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
aaa to Ty juz spakowałas torbę??
bo ja to nawet torby nie mam i nie wiem w jaką siebie spakować a w jaką Maluszka

Ja jak narazie mam tylko wzystko ;poprane i poprasowane, właśnie dzisiaj dokończyłam tą masakryczną robotę.
Do końca Września chcę kupić środki czystości i tak od połowy Października będę dopiero kompletować torbę
Stary 2011-09-16, 18:28   #539
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Ja razem z laktatorem TT mam taki do mikrofalówki, ale nie wiem, czy się w ogóle przyda

Myszeczka86 Ty już spakowana jesteś?

Pomału pakuję to co mam bo po
1 nie mam gdzie tego trzymac a po
2 czuje że wcześniej wyjazde

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-16, 18:43   #540
OlusiaS
Wtajemniczenie

Moze wy mi cos poradzicie...
Od rana strasznie bola mnie biodra.Od poludnia czuje cos takiego,jakby skurcze,ale z lewej strony biodra .Pojawiaja sie miedzy minuta a max piecioma,trwaja kilka sekund i sa coraz silniejsze.Czy siedze,czy leze,stoje,chodze-bez zmian.Rozumiem staly bol badz przy ruchu nogi,ale cos takiego??
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości