Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-16, 20:41   #571
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Goldika, na jakie imię w końcu zdecydowaliście się? Otulaki bardzo ładne

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Mnie dzisiaj tak samo strasznie wszystko boli.
milo, ze pytasz
Karol albo Marcel.

przegadalismy na luzie z rodzina kwestie imienia i z zaskoczeniem musze stwierdzic, ze moja rodzina i rodzila Tz wyrazila lekkie zadowolenie, ze nie bedzie Aleksandra ale nie chcieli wczesniej nic mowic bo to nasza decyzja.
a co do bolu to mi dzis pada kregoslup ale przez to, ze malo spalam w nocy, robie za kierowce od wczoraj i duzo chodze
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 20:42   #572
ggoraa
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Dziewczyny pomozcie

Dzidziol przekrecil sie dupcia na prawa strone i wypina sie maksymalnie do przodu, jednoczesnie prostujac nozke w moj lewy bok- mam wrazenie, ze zaraz pekne jak balon od tego naciagania!!!! To poprostu boli ;(
Stary 2011-09-16, 20:42   #573
janeczka7891
Zadomowienie

Witam.
Długo mnie nie było bawiliśmy się na weselu, fajnie było W wolnym czasie wkleję zdjęcie w Klubie ;-)

U nas samopoczucie ok tylko nadal słabo te ruchy czuję :/ i mało kiedy

Cytat:
Dzięki dziewczynki za odpowiedzi w sprawie tarczycy W pon. lub wtorek pojadę.

Dziewczyny, skąd Wy macie te kody do Rossmana? 24.09.2011 będzie promocja na Sudockrem, opakowanie 125 gram za 17,49!!
Ja kupiłam tutaj http://allegro.pl/sudocrem-krem-na-o...808310246.html
sam krem kupic moze sie nie oplaca bo jak doliczy się przesyłkę to drogo wychodzi ale ja kupiłam dużo rzeczy tam więc wyszło bardzo tanio
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 20:43   #574
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Jak można założyć konto na Rossnecie, bo coś nie widzę nic takigo ;/
prawy gorny rog jak byk jest napisane ZALOZ KONTO :
http://www.rossnet.pl/

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomozcie

Dzidziol przekrecil sie dupcia na prawa strone i wypina sie maksymalnie do przodu, jednoczesnie prostujac nozke w moj lewy bok- mam wrazenie, ze zaraz pekne jak balon od tego naciagania!!!! To poprostu boli ;(
mi gin radzil wtedy kombinowac z pozycjami lezenia. Tak zeby grawitacja sciagnela dzidziusia w dogodna dla Ciebie pozycje
Stary 2011-09-16, 20:51   #575
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
milo, ze pytasz
Karol albo Marcel.

przegadalismy na luzie z rodzina kwestie imienia i z zaskoczeniem musze stwierdzic, ze moja rodzina i rodzila Tz wyrazila lekkie zadowolenie, ze nie bedzie Aleksandra ale nie chcieli wczesniej nic mowic bo to nasza decyzja.
a co do bolu to mi dzis pada kregoslup ale przez to, ze malo spalam w nocy, robie za kierowce od wczoraj i duzo chodze

Co do imienia rozważam:
Wiktor, Julian lub Maksymilian (tylko kurcze zdrobnienie Maksiu mnie przeraża - trochę jak do psa... )

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

[QUOTE=goldika;29447893]prawy gorny rog jak byk jest napisane ZALOZ KONTO :

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

ja piernicze jaki wstyd

Ja uparcie przeglądałam Rossomaniaczki

Dzięki wielkie
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 20:53   #576
goldika
Zakorzenienie

Baha zdarza sie
Maksymilian jest fajne, ale Maksiu to przepraszam jezeli Cie uraze ale z pieskiem mi sie kojarzy. Bo mnostwo znajomych ma psy wlasnie o tym imieniu. Potem jak jakas mama wola Maksiu na dworze to nie wiem czy zaraz piesek podbiegnie czy dziecko
Stary 2011-09-16, 20:57   #577
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
milo, ze pytasz
Karol albo Marcel.
Ja też wolałabym te 2 zamiast Olka: Olek kojarzy mi się z piosenką disco polo podczas kampanii wyborczej Aleksandra Kwaśniewskiego sprzed x lat Ole, Olek wygraj http://www.smog.pl/wideo/23527/olek_...pamietacie_to/

Chyba wolałabym Karolka

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2011-09-16 o 20:58 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 20:58   #578
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Baha zdarza sie
Maksymilian jest fajne, ale Maksiu to przepraszam jezeli Cie uraze ale z pieskiem mi sie kojarzy. Bo mnostwo znajomych ma psy wlasnie o tym imieniu. Potem jak jakas mama wola Maksiu na dworze to nie wiem czy zaraz piesek podbiegnie czy dziecko

Sama to zaznaczyłam
Zawsze można wołać zdrbniale Max a nie Maksiu

Seona ale dowaliłaś z tym Olkiem hehehehehehehhe padłam
sama rozważałam to imie
Stary 2011-09-16, 21:00   #579
amarantas
Raczkowanie

My też zastanawiamy się nad imionami dla naszego synka. Póki co myślimy nad Jasiem lub Maciusiem. Tylko, że Jaś mi się bardzo podoba, natomiast Janek całkowicie odpada, a Jan - sama nie wiem....
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 21:00   #580
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też wolałabym te 2 zamiast Olka: Olek kojarzy mi się z piosenką disco polo podczas kampanii wyborczej Aleksandra Kwaśniewskiego sprzed x lat Ole, Olek wygraj http://www.smog.pl/wideo/23527/olek_...pamietacie_to/

Chyba wolałabym Karolka
jak jechalismy w czwartek do wlkp to puscili wlasnie ta piosenke w radio szczeka mi opadla i wtedy postanowilam ze na pewno nie nazwe tak syna
Stary 2011-09-16, 21:08   #581
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomozcie

Ggoraa ja bym spróbowała poćwiczyć, pokręcić biodrami, powyginać się, powyciągać, kocie grzbiety itd by dziecko się poruszało wraz z Tobą. poza tym je rozkołyszesz i może się ruszy

Cytat:
jak jechalismy w czwartek do wlkp to puscili wlasnie ta piosenke w radio szczeka mi opadla i wtedy postanowilam ze na pewno nie nazwe tak syna
Pamiętam ten przebój
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 21:11   #582
dygotka8
Zakorzenienie

Seona-zerknij na strone apteki doz ile masz w swoim mieście ta aptekę) i tam zobacz po ile jest Sudocrem,a jeśłi masz u siebie ziko-to od razu polecam tam kupić.

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-16 o 21:12
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 21:23   #583
fatal21
Wtajemniczenie

Wróciłam w dwupaku i bez wiekszych zmartwien.Okazuje sie, że od 2 tyg szyjka sie nie skraca i jest zamknieta.Mam sie oszczedzac i w tym roku odpuscic sobie studia ze wzgledu na zbyt duza odległosc od domu,wiec dziekanka.Z tego wynika ze musze minimum 10tyg lezec, ale mam pozwolenie na mały spacer dziennie.Mam brac 3xdziennie nospe i 2xmagnez.I to tyle.Dzieki za kciuki.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 21:35   #584
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Seona ale dowaliłaś z tym Olkiem hehehehehehehhe padłam
sama rozważałam to imie
Nie chciałam nikomu dowalić, bo wiem, że są osoby, którym imię Olek podoba się. Tylko poprostu kojarzy mi się z tą piosenką.

Tak jak imię Małgosia z "Małgośka mówią mi..." Maryli Rodowicz a imię Matylda z "Ciotka Matylda cała w papilotach" No nic nie poradzę na takie skojarzenia

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Seona-zerknij na strone apteki doz ile masz w swoim mieście ta aptekę) i tam zobacz po ile jest Sudocrem,a jeśłi masz u siebie ziko-to od razu polecam tam kupić.
Dygotka, ja właśnie wszystko z tej apteki kupuję i właśnie sprawdziłam, że cena Sudocremu jest niższa niż ta po promocji w Rossmanie. Mam kartę klienta i kartę dla Mamy i Maluszka i korzystam z promocji.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Wróciłam w dwupaku i bez wiekszych zmartwien.Okazuje sie, że od 2 tyg szyjka sie nie skraca i jest zamknieta.Mam sie oszczedzac i w tym roku odpuscic sobie studia ze wzgledu na zbyt duza odległosc od domu,wiec dziekanka.Z tego wynika ze musze minimum 10tyg lezec, ale mam pozwolenie na mały spacer dziennie.Mam brac 3xdziennie nospe i 2xmagnez.I to tyle.Dzieki za kciuki.
Super wieści!! A dziekanka to nie koniec studiów, więc lepiej tak

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 21:36   #585
goldika
Zakorzenienie

Seona ja wlasnie jestem za Karolkiem, a Tz za Marcelem ale Tz Karola tez akceptuje. W Marcelu nie podoba mi sie zdrobnienie Marcyś.

Fatal ciesze sie, ze jestescie w 2paku. Szkoda, ze dziekanka Cie czeka ale dla zdrowia maluszka trzeba robic wszystko! Ale sa tez plusy, rok spedzisz ze szkrabem
Stary 2011-09-16, 21:40   #586
oolong
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba wolałabym Karolka
uwielbiam tę piosenkę
serio i jeszcze te tańce Kwacha, jakoś mnie to rozczula

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 21:40   #587
goldika
Zakorzenienie

Seona zalozylam dzieki Tobie ta karte dla Matki i dziecka w DOZ. Na razie nie kupilam nic na nia ale bede obserwowac promocje
aaa i dziel sie ze wszystkimi skojarzeniami co do imion przynajmniej w wypadku tych co u mnie sa brane pod uwage bo ja wole wiedziec z czym moga sie ewentualnie komus skojarzyc
Stary 2011-09-16, 21:47   #588
basiula19
Zadomowienie

u nas ciężko o jakieś zdrobnienie takie ogólne to chyba Mikołajek a jak czytałam na necie zrdobnienia to wogóle jakieś takie, że w życiu bym sie nie kapneła, że to o Mikołaja chodzi.........mi sie bardziej Marcel podoba chociaż u nas busy takie jeżdża tzn. firma sie tak nazywa.....ja już drugi dzień mam lenia jak cholera wogóle jakoś do dupy sie czuje i ciągnie mnie strasznie momentami w dole brzucha tak zaraz pod brzuchem...........ja bym chciała urodzić w 38 tygodniu niewiem czego heheh ale mały ostatnio tak sie mi dokucza (czyt. strasznie sie tłucze w środku) także nie gwarantuje, że wytrzymam do końca bo czytałam, że jak dzidziuś jest bardzo aktywny to pewnie wcześniej sie urodzi.......

a pozatym to zaczynamy 34 tydzień

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 21:49   #589
fatal21
Wtajemniczenie

Teraz musze pomyslec jak odzyskac kase za 1 semestr bo wpłaciłam juz w lipcu, a teraz okazuje sie, ze nie wykorzystam.
Co byscie napisały w uzasadnieniu?Mam zaswiadczenie od lekarza, ze zagrazajacy porod przedwczesny.Która jest dobra w pisaniu podan?
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 21:49   #590
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Seona
pisząc "dowaliłaś" nie miałam niczłego na myśli
Uśmiałam się bo zapomniałam o tej piosence

Dobrze, że piszecie takie skojarzenia, bo tak różni ludzie mogą spostrzegać te imiona
Stary 2011-09-16, 21:54   #591
oolong
Zakorzenienie

kurcze już w sumie niedługo, jak ten czas leci muszę podjechać ciuchy noworodkowe odebrać od rodziców i poprać, bo nie będę miała torby spakowanej.....

ja zacznę 30tydzień dopiero we wtorek, ale małego urodziłam w 39, może teraz też będzie ciut przed czasem - nie chce za wcześnie i nie chcę też po terminie, właściwie ten 39tydz byłby optimum

mi wywołał poród mega długi spacer, a właściwie załatwianie na mieście i w pracy różnych spraw oraz masaż sutków

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 22:06   #592
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny popsula sobie humor na sam wieczor sory ze smece no ale smutno mi.
Poklocilam sie z babcia na poczatku ciazy i jutro chcialam isc do niej skoro jestem w jej miescie i normalnie sie z nia spotkac. Wedlug mnie to babcia mnei obrazila a nie ja ja i chcialam mimo wszystko wyciagnac do niej reke... a tu nagle kuzyn mi pisze, ze babcia jest smiertelnie obrazona i oczekuje wielkich przeprosin z mojej strony
Stwierdzilam, ze w takim razie nie ide do niej. Chcialam zrobic jej niespodzianke z tymi odwiedzinami ale zrezygnuje. Nie chce sie denerowac, ostatnio tyle przykrych rzeczy na swoj temat uslyszalam...
babcia jest niezwykle konfliktowa osoba i niestety cala rodzina dla tzn swietego spokoju zawsze ja przeprasza nawet jak nie ma ku temu powodow. Nie chce tego powielac bo ona wtedy utwierdza sie w przekonaniu, ze wszyscy jestesmy zli, a ona biedaczka taka pokrzywdzona.
Stary 2011-09-16, 22:09   #593
OlusiaS
Wtajemniczenie

[QUOTE=Bahamadia_25;294480 54]Co do imienia rozważam:
Wiktor, Julian lub Maksymilian (tylko kurcze zdrobnienie Maksiu mnie przeraża - trochę jak do psa... )

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
prawy gorny rog jak byk jest napisane ZALOZ KONTO :

ja piernicze jaki wstyd

Ja uparcie przeglądałam Rossomaniaczki

Dzięki wielkie
Hmmm,moje dziecko ma na imie Maximilian,mowimy Maxiu,ale jakos nigdy nie kojarzylo mi sie to z psem

Wykapalam sie,nie przechodzi.Tzn juz nie sa tak czesto,ale przed kapiela juz sie zmniejszyly.No nic,zobaczymy,jak noc zleci
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 22:14   #594
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lalka27 Pokaż wiadomość
Tottie1984, nie wiem jakie masz dolegliwości po mleku, może podobne do moich tzn. mega wzdęcie? Jeżeli tak to polecam mleko w kartonie z niską zawartością laktozy, niestety nie jest dostępne w każdym sklepie, smakuje tak jak tradycyjne mleczko, ale brzusio nie puchnie
Tak dokładnie... po mleku mam wzdęcia i mdłości - źle się czuję wtedy przez cały dzień. Takiego mleka z niską zawartością laktozy nie próbowałam - szczerze mówiąc to nawet nie wiedziałam że takie jest. Muszę się za nim rozejrzeć bo uwielbiam musli z mlekiem
dzięki za informację
Stary 2011-09-16, 22:51   #595
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Poklocilam sie z babcia na poczatku ciazy i jutro chcialam isc do niej skoro jestem w jej miescie i normalnie sie z nia spotkac. Wedlug mnie to babcia mnei obrazila a nie ja ja i chcialam mimo wszystko wyciagnac do niej reke... a tu nagle kuzyn mi pisze, ze babcia jest smiertelnie obrazona i oczekuje wielkich przeprosin z mojej strony
Stwierdzilam, ze w takim razie nie ide do niej. Chcialam zrobic jej niespodzianke z tymi odwiedzinami ale zrezygnuje. Nie chce sie denerowac, ostatnio tyle przykrych rzeczy na swoj temat uslyszalam...
babcia jest niezwykle konfliktowa osoba i niestety cala rodzina dla tzn swietego spokoju zawsze ja przeprasza nawet jak nie ma ku temu powodow. Nie chce tego powielac bo ona wtedy utwierdza sie w przekonaniu, ze wszyscy jestesmy zli, a ona biedaczka taka pokrzywdzona.

Ja bym mimo wszystko ją przeprosiła...
Jest osobą starszą, po co Ci zgrzyty rodzinne, niedługo pojawi się jej prawnuk, święta itp itd więc dla świętego spokoju, co Ci szkodzi ...
Wiem, że łatwo powiedzieć, niż zrobić, ale czasami warto wyciągnąć rękę...
Nie przejmuj się swoim nastrojem, ja dziś też mam chandrę, ryczałam przed chwilą jak bóbr ...

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Wątek po mału chyba kładzie się do snu ...
Stary 2011-09-16, 22:51   #596
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Seona ja wlasnie jestem za Karolkiem, a Tz za Marcelem ale Tz Karola tez akceptuje. W Marcelu nie podoba mi sie zdrobnienie Marcyś.

Fatal ciesze sie, ze jestescie w 2paku. Szkoda, ze dziekanka Cie czeka ale dla zdrowia maluszka trzeba robic wszystko! Ale sa tez plusy, rok spedzisz ze szkrabem
Marcyś... tak tata do mnie mówi, na zmianę z Pasibrzuchem.
A co do studiów, ja bym się tym nie przejmowała, zawsze to legitymacja dłużej ważna no i status studenta

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Teraz musze pomyslec jak odzyskac kase za 1 semestr bo wpłaciłam juz w lipcu, a teraz okazuje sie, ze nie wykorzystam.
Co byscie napisały w uzasadnieniu?Mam zaswiadczenie od lekarza, ze zagrazajacy porod przedwczesny.Która jest dobra w pisaniu podan?
Ja bym napisała coś takiego:
W związku z urlopem dziekańskim oraz nową wydarzeniem w moim życiu - zostanę mamą - proszę o wyrozumiałość i zwracam się z prośbą o zwrot wpłaconego czesnego na poczet semestru.... W obecnej sytuacji liczy się dla mnie każdy grosz.

Zależy jak bardzo formalną masz uczelnię. U mnie coś takiego było by na miejscu.

Cytat:
Nie chcę krakać, ale lepiej przeproś w 'sprytny sposób', byś później nie żałowała, że tego nie zrobiłaś. Olej, to co gadają, rób tak jak czujesz.

Cytat:
Nie przejmuj się swoim nastrojem, ja dziś też mam chandrę, ryczałam przed chwilą jak bóbr ...
Czyli nie tylko mnie dopadają huśtawki hormonalne? Ufff
Stary 2011-09-16, 22:54   #597
lina84
Rozeznanie

dziewczynki kochane mam pytanie co myslicie o poduszce do karmienia??
moja koleżanka sobie bardzo chwali ,a ja własnie się zastanawiam. ..
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 22:58   #598
rojku
Rozeznanie

Oolong mam prośbę, mówiłaś o jakiejś firmie, która dobre termometry prdukuje - nie zapisałam sobie, a chciałabym mieć takie info gdzieś na wszelki wypadek. Jakbyś mogła to napisz jeszcze raz, proszę.
Stary 2011-09-16, 23:07   #599
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
dziewczynki kochane mam pytanie co myslicie o poduszce do karmienia??
moja koleżanka sobie bardzo chwali ,a ja własnie się zastanawiam. ..
mam kojec z mothercare do spania, ale do karmienia także można go wykorzystać. Obecnie nie wyobrażam sobie spać bez niego.
Na zwykłej poduszce też można dziecko ułożyć, ale w kojec chyba lepiej się 'wpasuje'. Tak mi się wydaje, ale to tylko gdybanie, bo doświadczenia nie mam
Stary 2011-09-16, 23:14   #600
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
mam kojec z mothercare do spania, ale do karmienia także można go wykorzystać. Obecnie nie wyobrażam sobie spać bez niego.
Na zwykłej poduszce też można dziecko ułożyć, ale w kojec chyba lepiej się 'wpasuje'. Tak mi się wydaje, ale to tylko gdybanie, bo doświadczenia nie mam

kiedys kobitki radziły sobie bez niej, ale widać że jest to potrzebny gadżet, tak jak wałeczki dla niemowląt.
Jak mi zostanie kasa to pomyślę nad kupnem, u mnie w sklepie kosztuje 108zł taki duży rogal
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości