|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
Karol albo Marcel. przegadalismy na luzie z rodzina kwestie imienia i z zaskoczeniem musze stwierdzic, ze moja rodzina i rodzila Tz wyrazila lekkie zadowolenie, ze nie bedzie Aleksandra a co do bolu to mi dzis pada kregoslup ale przez to, ze malo spalam w nocy, robie za kierowce od wczoraj i duzo chodze
|
|
|
|
|
#572 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Dziewczyny pomozcie
![]() Dzidziol przekrecil sie dupcia na prawa strone i wypina sie maksymalnie do przodu, jednoczesnie prostujac nozke w moj lewy bok- mam wrazenie, ze zaraz pekne jak balon od tego naciagania!!!! To poprostu boli ;(
|
#573 | |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Długo mnie nie było bawiliśmy się na weselu, fajnie było W wolnym czasie wkleję zdjęcie w Klubie ;-)U nas samopoczucie ok tylko nadal słabo te ruchy czuję :/ i mało kiedy ![]() Cytat:
sam krem kupic moze sie nie oplaca bo jak doliczy się przesyłkę to drogo wychodzi ale ja kupiłam dużo rzeczy tam więc wyszło bardzo tanio
|
|
|
|
|
#574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.rossnet.pl/ ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do imienia rozważam: Wiktor, Julian lub Maksymilian (tylko kurcze zdrobnienie Maksiu mnie przeraża - trochę jak do psa... ) ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- [QUOTE=goldika;29447893]prawy gorny rog jak byk jest napisane ZALOZ KONTO : http://www.rossnet.pl/ ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- ja piernicze jaki wstyd Ja uparcie przeglądałam Rossomaniaczki Dzięki wielkie
|
|
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Baha zdarza sie
![]() Maksymilian jest fajne, ale Maksiu to przepraszam jezeli Cie uraze ale z pieskiem mi sie kojarzy. Bo mnostwo znajomych ma psy wlasnie o tym imieniu. Potem jak jakas mama wola Maksiu na dworze to nie wiem czy zaraz piesek podbiegnie czy dziecko |
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wolałabym te 2 zamiast Olka:
Chyba wolałabym Karolka Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-09-16 o 20:58 Powód: dopisek |
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama to zaznaczyłam ![]() Zawsze można wołać zdrbniale Max a nie Maksiu Seona ale dowaliłaś z tym Olkiem hehehehehehehhe padłam sama rozważałam to imie
|
|
|
|
|
#579 |
|
Raczkowanie
|
My też zastanawiamy się nad imionami dla naszego synka. Póki co myślimy nad Jasiem lub Maciusiem. Tylko, że Jaś mi się bardzo podoba, natomiast Janek całkowicie odpada, a Jan - sama nie wiem....
|
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#581 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
Seona-zerknij na strone apteki doz ile masz w swoim mieście ta aptekę) i tam zobacz po ile jest Sudocrem,a jeśłi masz u siebie ziko-to od razu polecam tam kupić.
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-16 o 21:12 |
|
|
|
#583 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam w dwupaku i bez wiekszych zmartwien.Okazuje sie, że od 2 tyg szyjka sie nie skraca i jest zamknieta.Mam sie oszczedzac i w tym roku odpuscic sobie studia ze wzgledu na zbyt duza odległosc od domu,wiec dziekanka.Z tego wynika ze musze minimum 10tyg lezec, ale mam pozwolenie na mały spacer dziennie.Mam brac 3xdziennie nospe i 2xmagnez.I to tyle.Dzieki za kciuki.
|
|
|
|
#584 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak imię Małgosia z "Małgośka mówią mi..." Maryli Rodowicz a imię Matylda z "Ciotka Matylda cała w papilotach" No nic nie poradzę na takie skojarzeniaCytat:
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Seona ja wlasnie jestem za Karolkiem, a Tz za Marcelem
ale Tz Karola tez akceptuje. W Marcelu nie podoba mi sie zdrobnienie Marcyś.Fatal ciesze sie, ze jestescie w 2paku. Szkoda, ze dziekanka Cie czeka ale dla zdrowia maluszka trzeba robic wszystko! Ale sa tez plusy, rok spedzisz ze szkrabem
|
|
|
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() serio i jeszcze te tańce Kwacha, jakoś mnie to rozczula |
|
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Seona zalozylam dzieki Tobie ta karte dla Matki i dziecka w DOZ. Na razie nie kupilam nic na nia ale bede obserwowac promocje
![]() aaa i dziel sie ze wszystkimi skojarzeniami co do imion przynajmniej w wypadku tych co u mnie sa brane pod uwage bo ja wole wiedziec z czym moga sie ewentualnie komus skojarzyc |
|
|
|
#588 |
|
Zadomowienie
|
u nas ciężko o jakieś zdrobnienie takie ogólne to chyba Mikołajek a jak czytałam na necie zrdobnienia to wogóle jakieś takie, że w życiu bym sie nie kapneła, że to o Mikołaja chodzi.........mi sie bardziej Marcel podoba chociaż u nas busy takie jeżdża tzn. firma sie tak nazywa.....ja już drugi dzień mam lenia jak cholera wogóle jakoś do dupy sie czuje i ciągnie mnie strasznie momentami w dole brzucha tak zaraz pod brzuchem...........ja bym chciała urodzić w 38 tygodniu niewiem czego heheh ale mały ostatnio tak sie mi dokucza (czyt. strasznie sie tłucze w środku) także nie gwarantuje, że wytrzymam do końca bo czytałam, że jak dzidziuś jest bardzo aktywny to pewnie wcześniej sie urodzi.......
a pozatym to zaczynamy 34 tydzień
|
#589 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz musze pomyslec jak odzyskac kase za 1 semestr bo wpłaciłam juz w lipcu, a teraz okazuje sie, ze nie wykorzystam.
Co byscie napisały w uzasadnieniu?Mam zaswiadczenie od lekarza, ze zagrazajacy porod przedwczesny.Która jest dobra w pisaniu podan? |
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Seona
pisząc "dowaliłaś" nie miałam niczłego na myśli ![]() Uśmiałam się bo zapomniałam o tej piosence ![]() Dobrze, że piszecie takie skojarzenia, bo tak różni ludzie mogą spostrzegać te imiona |
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze już w sumie niedługo, jak ten czas leci
muszę podjechać ciuchy noworodkowe odebrać od rodziców i poprać, bo nie będę miała torby spakowanej.....ja zacznę 30tydzień dopiero we wtorek, ale małego urodziłam w 39, może teraz też będzie ciut przed czasem - nie chce za wcześnie i nie chcę też po terminie, właściwie ten 39tydz byłby optimum mi wywołał poród mega długi spacer, a właściwie załatwianie na mieście i w pracy różnych spraw oraz masaż sutków
|
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny popsula sobie humor na sam wieczor
sory ze smece no ale smutno mi.Poklocilam sie z babcia na poczatku ciazy i jutro chcialam isc do niej skoro jestem w jej miescie i normalnie sie z nia spotkac. Wedlug mnie to babcia mnei obrazila a nie ja ja i chcialam mimo wszystko wyciagnac do niej reke... a tu nagle kuzyn mi pisze, ze babcia jest smiertelnie obrazona i oczekuje wielkich przeprosin z mojej strony ![]() Stwierdzilam, ze w takim razie nie ide do niej. Chcialam zrobic jej niespodzianke z tymi odwiedzinami ale zrezygnuje. Nie chce sie denerowac, ostatnio tyle przykrych rzeczy na swoj temat uslyszalam... babcia jest niezwykle konfliktowa osoba i niestety cala rodzina dla tzn swietego spokoju zawsze ja przeprasza nawet jak nie ma ku temu powodow. Nie chce tego powielac bo ona wtedy utwierdza sie w przekonaniu, ze wszyscy jestesmy zli, a ona biedaczka taka pokrzywdzona. |
|
|
|
#593 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Bahamadia_25;294480 54]Co do imienia rozważam:
Wiktor, Julian lub Maksymilian (tylko kurcze zdrobnienie Maksiu mnie przeraża - trochę jak do psa... ) ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() Wykapalam sie,nie przechodzi.Tzn juz nie sa tak czesto,ale przed kapiela juz sie zmniejszyly.No nic,zobaczymy,jak noc zleci |
|
|
|
|
#594 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dzięki za informację
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym mimo wszystko ją przeprosiła... Jest osobą starszą, po co Ci zgrzyty rodzinne, niedługo pojawi się jej prawnuk, święta itp itd więc dla świętego spokoju, co Ci szkodzi ... Wiem, że łatwo powiedzieć, niż zrobić, ale czasami warto wyciągnąć rękę... Nie przejmuj się swoim nastrojem, ja dziś też mam chandrę, ryczałam przed chwilą jak bóbr ... ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Wątek po mału chyba kładzie się do snu ... |
|
|
|
|
#596 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do studiów, ja bym się tym nie przejmowała, zawsze to legitymacja dłużej ważna no i status studenta ![]() Cytat:
W związku z urlopem dziekańskim oraz nową wydarzeniem w moim życiu - zostanę mamą - proszę o wyrozumiałość i zwracam się z prośbą o zwrot wpłaconego czesnego na poczet semestru.... W obecnej sytuacji liczy się dla mnie każdy grosz. Zależy jak bardzo formalną masz uczelnię. U mnie coś takiego było by na miejscu. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#597 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki kochane mam pytanie co myslicie o poduszce do karmienia??
moja koleżanka sobie bardzo chwali ,a ja własnie się zastanawiam. ..
|
#598 |
|
Rozeznanie
|
Oolong mam prośbę, mówiłaś o jakiejś firmie, która dobre termometry prdukuje - nie zapisałam sobie, a chciałabym mieć takie info gdzieś na wszelki wypadek. Jakbyś mogła to napisz jeszcze raz, proszę.
|
|
#599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na zwykłej poduszce też można dziecko ułożyć, ale w kojec chyba lepiej się 'wpasuje'. Tak mi się wydaje, ale to tylko gdybanie, bo doświadczenia nie mam |
|
|
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys kobitki radziły sobie bez niej, ale widać że jest to potrzebny gadżet, tak jak wałeczki dla niemowląt. Jak mi zostanie kasa to pomyślę nad kupnem, u mnie w sklepie kosztuje 108zł taki duży rogal
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

tylko nadal słabo te ruchy czuję :/ i mało kiedy