Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1400 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-16, 20:28   #41971
MgielkaM
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
A widziałyście wy zapowiedzi jesienne? Wszyscy są zachwyceni.(Wszystkie właściwie)

ooooooo nieeee... nie widziała, ale aż boję się szukac

W ogóle to może ktoś cos z Bingo stosował i wie, że fajne. Oprócz masek do włosów. Bo tam mają tyle szamponów odżywek i innych pierdół. Na KWC połowy nie ma. Znając życie wiekszośc niezgodna z CG ale może są jeszcze jakieś perełki?
Szampom czekolada i pomarańcze mnie sciął z nóg ale po wodzie SLS chyba był, tylko taki z 2 gdzies miedzy "sl" a "s". Nie znam się na składach i tylko to potrafię wychwycic niestety.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
A kokosa nie lubię niestety, mam po nim puszek i "za mięciutką kaczuszkę", ma nasycone kwasy tłuszczowe, a nimi moje włosy się nie lubią niestety, tak samo nie przepadam za masełkami różnymi.
ja właśnie sama nie wiem co mi służy, mam tylko kokos w sumie i oliwe z oliwek i Amlę na parafinie. I nie wiem jak które na mnie działa. Musze po kolei wypróbowac i dobrze się zastanowić nad różnicami. Ale jedno jest pewne wiecznie mam puszak zaraz po wyjsciu z domu...

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 20:35   #41972
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
ooooooo nieeee... nie widziała, ale aż boję się szukac [/COLOR]

W ogóle to może ktoś cos z Bingo stosował i wie, że fajne. Oprócz masek do włosów. Bo tam mają tyle szamponów odżywek i innych pierdół. Na KWC połowy nie ma. Znając życie wiekszośc niezgodna z CG ale może są jeszcze jakieś perełki?
Szampom czekolada i pomarańcze mnie sciął z nóg ale po wodzie SLS chyba był, tylko taki z 2 gdzies miedzy "sl" a "s". Nie znam się na składach i tylko to potrafię wychwycic niestety.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

ja właśnie sama nie wiem co mi służy, mam tylko kokos w sumie i oliwe z oliwek i Amlę na parafinie. I nie wiem jak które na mnie działa. Musze po kolei wypróbowac i dobrze się zastanowić nad różnicami. Ale jedno jest pewne wiecznie mam puszak zaraz po wyjsciu z domu...
Z bingo mają pięknie pachnące kremy pod prysznic - czekolada i czekolada z pomarańczą

To może żeby zobaczyć, co Ci kochana najbardziej służy, spraw sobie przedstawiciela kwasów jednonienasyconych (np. orzech laskowy, jojobę czy ze słodkich migdałów) i przedstawiciela kwasów wielonienasyconych (orzech włoski, konopny) i zobaczysz, który fajniejszy.

Ja po włoskim i konopnym miałam takie śliskie i elastyczne włosy, jakby bardziej nawilżone, a po jojobie, migdałach i laskowym lepszy skręt i takie bardziej mięsiste. Ale wszystkie te działają fajnie, tylko nasycone właśnie nie, czyli kokos, masło shea i inne masełka
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 20:40   #41973
MgielkaM
Zakorzenienie

Poczytałam o maskach z Bingo i chyba wybrałam jedną ze słabszych. No ale... właśnie myślę co do niej dodać... Miód mam, oliwę z oliwek, olej arachidowy rafinowany, rycynę... może jajo? Boję się zawsze takich eksperymentów bo pojęcia nie mam co z czym sie powinno łączyć.
Idę do receptariusza coś podglądnąc...

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Z bingo mają pięknie pachnące kremy pod prysznic - czekolada i czekolada z pomarańczą

To może żeby zobaczyć, co Ci kochana najbardziej służy, spraw sobie przedstawiciela kwasów jednonienasyconych (np. orzech laskowy, jojobę czy ze słodkich migdałów) i przedstawiciela kwasów wielonienasyconych (orzech włoski, konopny) i zobaczysz, który fajniejszy.

Ja po włoskim i konopnym miałam takie śliskie i elastyczne włosy, jakby bardziej nawilżone, a po jojobie, migdałach i laskowym lepszy skręt i takie bardziej mięsiste. Ale wszystkie te działają fajnie, tylko nasycone właśnie nie, czyli kokos, masło shea i inne masełka
o widzisz, aż sobie zapiszę. Niedługo zamówienie na mazidłach to wezmę jeden taki jeden taki. A właśnie na włoski się czaiłam.

A z Bingo tam tyle było rzeczy, ze mało oczopląsu nie dostałam... I te właśnie czekoladowe rzeczy mnie zainteresowały

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-09-16, 20:49   #41974
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Też nie ;P Może troszkę jak Cascada? Ale co tu będziemy gdybać, urosną to pokażą
oj tam oj tam, ale tak fajnie pogdybać
Stary 2011-09-16, 20:54   #41975
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
A składu pod ręka nie ma?
Daj znać, jak się spisała.
nie ma takiej tragedii jak pisały babeczki na wizażu, ot odżywka

akład znalazłam tutaj, szukałam gdzieś napisanego, bo łatwiej się do niego odnieść (a boję się, że przepisując coś bym pokręciła)
widziałam, że analizowana była (chyba nawet przez Ciebie) Garnier Ultra Doux (z tych niedostępnych w PL) skład podobny, ale w tej pododawali kilka składników

zdj pochodzi z bloga kosodrzewina.blogspot.com

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Byłoby wspaniale ciężko orzec, ale pamiętając Twoje zdjęcia sprzed prawie 2 miesięcy, można śmiało orzec, że możesz mieć podobnie.
Szkoda tylko, że Edith się nie pokazuje
no byłoby wspaniale
ciągle biję się ze sobą czy warto te moje cienizny zapuszczać (mówię o grubości i gęstości)
Cytat:
śmiesznie mi się przedziałek na bok zrobił ale zostawiłam
Lekki puszak ujarzmiłam kroplą oleju kokosowego.
A włosy to mam coraz krótsze z mycia na mycie
coraz krótsze i coraz grubsze loki, mocniej się zbijają, ale Ci zazdroszczę! jeszce te spiralki na końcach
Cytat:
I teraz doszła makadamia, coś czuję, że to będzie mój ukochany olej
kuś mnie dalej!
a makadamię lubiłam jeść w mieszankach
Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Foto z lipca (jeszcze przed szałem na pielęgnację) pierwsze i foto sprzed kilku dni drugie. Różnica w kolorze to przez oświetlenie/flesz (pierwsze zdjęcie robiła babcia )
o kurczę trudno powiedzieć, tamte też mi się podobały, taka masa włosów, ale teraz masz lepiej zdefiniowane
Cytat:
Malina widziałam zdjęcia z codziennika, wyglądasz bosko!
kocham Cię
Cytat:
A Maaaliiinaaa znalazłam kopalnie Bingo! Nie omieszkałam kupić maskę do włosów. Wybrałam spirulinę i coś tam. Nawet nie spodziwałam się, ze oni robią tyle różności. Rzeczy do włosów to chyba niewiele dla nas poza maskami. Ale do stópek, rączek... i mają takie fajne opakowania typu "spa". buteleczki z metalowymi zakrętkami itp i mają np szampony litrowe i ceny fajne w sumie. Ciekawe jakiej jakości te ich inne rzeczy zaraz poszukam cos
gdzie to bingo, ja nic o nim nie wiem

aaa pisałas, że tego hegrona mało masz, to może mi nie odlewaj?

Martuś już zaczyna boleć i ciągnąć, a najbardziej boli wyzerowanie konta z odłożonych na ten cel pieniążków
ale chcesz być piękna (i zdrowa!) to cierp
jakie milusie włoski

Piechniak o coś tam się zaczyna dziać
masz takie delikatniusie te włoski

ja dzisiaj wypróbowałam tego nieszczęsnego Garniera i nie ma tragedii
nie zauważyłam przesuszenia, obciążenia zbytniego, włosy rozczesały się bez problemu (ale to pewnie też dlatego, że myłam Pottersem), ot odżywka

wczoraj na noc, dla zapachu nałożyłam na suche włosy Joannę z miętą i wrzosem, włosy ją dosłownie piły i dokładałam, a one znowu piły....mmmmm tak milutko , woda brzozowa na skalp

-dzisiaj mycie Pottersem aloesowym
-Garnier drożdże piwne i owoc granatu d/s
-na ociekające żel lniany i Joanna z lnem (sporo joaśki dałam)

musiałam podsuszyć trochę włosy, bo nie miałam za dużo czasu do wyjścia (nie mam dyfuzora) więc suszarką z daleka, starałam się nie rozwiawać

jak mówiłam tragedii nie ma, włoski miękkie, pozbijały się w "kolonie", są trochę mało puszyste, wciąż chciałabym więcej objętości przy głowie (co się okazuje miewam więcej po reanimacji lnianym na sucho i ugniataniu )

ogólnie co mycie mam co innego i nie widać w tym żadnej tendencji, w żadnym kierunku konkretnym to nie idzie, nigdy nie wiem co się wykluje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16.jpg (97,0 KB, 51 załadowań)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 21:00   #41976
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
O widzisz. Mam podobne odczucia. Tylko Ty masz duuuuużo dłuższe włosy ode mnie i przez to też bardziej zdefiniowany skręt. Ale to i tak nie zmienia faktu, że stylizator też robi mi z włosów takie nieprzyjemne coś. Jedyne słowo jakie zawsze przychodzi mi do głowy aby je określić to - brudne.
Poczekam ze stylizatorami kiedy urosną ale Ty może jeszcze nie znalazłaś odpowiedniego stylizatora dla siebie? Nie każdy służy włosom. Jedne przeciążają inne wbrew pozorom wysuszają. Może nie znalazłaś tego dla siebie?
Może nie znalazłam. Próbowałam żelu lnianego kiedyś, różowego żelu z Rossmana (to akurat jeden z lepszych produktów do stylizacji imo), Pantene do fal i loków, Nivea FC no i żel aloesowy.
A Ty czego próbowałaś?

Cytat:
no i dla mnie te z teraz wyglądają lepiej... Ja takiego gąszczu jak miałaś w lipcu właśnie próbuję się pozbyć... ale wraca...[COLOR="Silver"]
Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
super włoski teraz.
Cytat:
Według mnie wyglądają na zdrowsze, więc chyba kontynuować?
Hmm... ja mam wrażenie że gorzej... no cóż, w takim razie nie będę się tak szybko poddawać skoro mówicie że jednak teraz lepiej

Cytat:
jakie Ty masz długie włoski
No jakoś tak sobie rosną od podstawówki

Cytat:
O, mam te same oleje i tylko te. Możemy sobie przybić piąteczkę bo jesteśmy w identycznej sytuacji

Cytat:

Matkoboskokochano to jeszcze taki podział, następne 3 miesiące wakacji by mi się przydały żeby to wszystko ogarnąć
Ale fajnie że konkretne oleje z każdej "kategorii" poleciłaś

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 21:06   #41977
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
coraz krótsze i coraz grubsze loki, mocniej się zbijają, ale Ci zazdroszczę! jeszce te spiralki na końcach
ty tam nie zazdrosć bo sama masz super włoski. A ja to tak wyglądam tylko po myciu, potem robi się coraz tragiczniej a na drugi dzien nei ma co ratwac...

Cytat:
gdzie to bingo, ja nic o nim nie wiem
na Kilińskiego tak prawie na przeciwko szpitala jest jakiś may kiosk ruchu i zaraz obok mały kiosk kosmetyczny. Babka ma wszystko z Bingo. Co tylko sobie wymarzysz... Kusiło mnie pare rzeczy

Cytat:
aaa pisałas, że tego hegrona mało masz, to może mi nie odlewaj?
to nie problem i tak bede nowego kupowac więc spoko A ja mam do zużycia jeszcze pottersa swojego i to nowe Aile.

Cytat:
już zaczyna boleć i ciągnąć, a najbardziej boli wyzerowanie konta z odłożonych na ten cel pieniążków
ojoj mam nadzieje ze szybko przejdzie. Zazdroszcze bo bedziesz miala sliczne ząbki a ja swoich tak nie lubie...

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Hmm... ja mam wrażenie że gorzej... no cóż, w takim razie nie będę się tak szybko poddawać skoro mówicie że jednak teraz lepiej
no na parwde mi się wydaje ze lepiej wygląda teraz, wyglądają i zdrowiej (mam nazieje ze to nie swiatło sprawia takie wrazenie), no i ja np ze wzg na siebie wolę to drugie foto bo efektu na pierwszym u siebie nie znosze także nie zniechęcaj sie

Cytat:
a z olejami faktycznie, ja niewiele sie doszkalalam w tej kwestii. I w sumie używałam wszytskich ale nie wiem czy któryś wybitnie posłużył... Mam jeszcze babydream fur mama tak mi się przypomniało

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-09-16, 21:23   #41978
Maliniarka
Zakorzenienie

Mgiełko ja chyba powinnam sobie bana dać na kupowanie jak chcę mazideł spróbować
bo naprawdę nie wyrobię... jeszcze teraz ten TEB do zapłacenia

a ja po myciu czasem mam dziwne, a potem przez cały dzień się jakoś ułożą jak chcą
te zdjęcia z dzisiaj to po całym dniu i sporo byłam na dworze na wietrze

a olejowanie, prawie tego nie robię, chyba trzebaby z raz na tydzień chociaż
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-16 o 21:24
Stary 2011-09-16, 21:25   #41979
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
ciągle biję się ze sobą czy warto te moje cienizny zapuszczać (mówię o grubości i gęstości)
Nie wyglądają na cienkie ani rzadkie, wierz mi
I jakie błyszczące aż się macać chce
Cytat:
Martuś już zaczyna boleć i ciągnąć, a najbardziej boli wyzerowanie konta z odłożonych na ten cel pieniążków
Też miałam ku zdrowotności (człowiek się ani nie spodziewa, jakie rzeczy mogą się ze sobą łączyć!!). Szałwię sobie zaparz jak masz, płukanie pomaga na ból jak już wyczerpiesz dozwolone środki

Myszko - znasz jeszcze jakieś przykłady z olejów wnikających? Kokos się przejadł a po niewnikających niezmiennie kaczuszka.

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-09-16 o 21:34
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 21:26   #41980
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Poczytałam o maskach z Bingo i chyba wybrałam jedną ze słabszych. No ale... właśnie myślę co do niej dodać... Miód mam, oliwę z oliwek, olej arachidowy rafinowany, rycynę... może jajo? Boję się zawsze takich eksperymentów bo pojęcia nie mam co z czym sie powinno łączyć.

o widzisz, aż sobie zapiszę. Niedługo zamówienie na mazidłach to wezmę jeden taki jeden taki. A właśnie na włoski się czaiłam.

A z Bingo tam tyle było rzeczy, ze mało oczopląsu nie dostałam... I te właśnie czekoladowe rzeczy mnie zainteresowały
I jest chyba czekoladowe mydełko w płynie
Ja do bingo lubiłam dodawać łyżeczkę miodu albo proteinki z 10 kropel na porcję.

Cytat:

kuś mnie dalej!
a makadamię lubiłam jeść w mieszankach

ja dzisiaj wypróbowałam tego nieszczęsnego Garniera i nie ma tragedii
nie zauważyłam przesuszenia, obciążenia zbytniego, włosy rozczesały się bez problemu (ale to pewnie też dlatego, że myłam Pottersem), ot odżywka

wczoraj na noc, dla zapachu nałożyłam na suche włosy Joannę z miętą i wrzosem, włosy ją dosłownie piły i dokładałam, a one znowu piły....mmmmm tak milutko , woda brzozowa na skalp

-dzisiaj mycie Pottersem aloesowym
-Garnier drożdże piwne i owoc granatu d/s
-na ociekające żel lniany i Joanna z lnem (sporo joaśki dałam)

musiałam podsuszyć trochę włosy, bo nie miałam za dużo czasu do wyjścia (nie mam dyfuzora) więc suszarką z daleka, starałam się nie rozwiawać

jak mówiłam tragedii nie ma, włoski miękkie, pozbijały się w "kolonie", są trochę mało puszyste, wciąż chciałabym więcej objętości przy głowie (co się okazuje miewam więcej po reanimacji lnianym na sucho i ugniataniu )

ogólnie co mycie mam co innego i nie widać w tym żadnej tendencji, w żadnym kierunku konkretnym to nie idzie, nigdy nie wiem co się wykluje
Kuszę, kuszę, i na buźkę makadamia też cudowna, zwłaszcza na noc, pięknie nawilża

Śliczne masz te zawijaski od samej góry prawie

Cytat:

Matkoboskokochano to jeszcze taki podział, następne 3 miesiące wakacji by mi się przydały żeby to wszystko ogarnąć
Kiedyś zgłębiałam ten podział i wszystko sobie spisałam, chyba nawet u nas w zakręconej pigułce jest Spisałam sobie też takich popularnych, głównych przedstawicieli do włosów, żeby szybko zaglądnąć, jak robię mazidlane zakupy:

1. przedstawiciele kwasów jednonienasyconych
-orzech laskowy
-jojoba
-słodkie migdały
-awokado
-makadamia
-oliwa z oliwek

2. przedstawiciele kwasów wielonienasyconych
-orzech włoski
-konopny
-lniany
-słonecznikowy
-z kiełków pszenicy
-winogronowy

3. przedstawiciele kwasów nasyconych
-olej kokosowy
-olej palmowy
-olej babassu
-masło shea

Na ZSK mają fajne, małe i dość tanie pojemności - można popróbować
Stary 2011-09-16, 21:35   #41981
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Mgiełko ja chyba powinnam sobie bana dać na kupowanie jak chcę mazideł spróbować
bo naprawdę nie wyrobię... jeszcze teraz ten TEB do zapłacenia
no u mnie też biednie, nie poszaleje na mazidłach ale proteinkę musze sobie kupic a bez sensu przeciez samą kreatynę kupowac

Cytat:
a ja po myciu czasem mam dziwne, a potem przez cały dzień się jakoś ułożą jak chcą
te zdjęcia z dzisiaj to po całym dniu i sporo byłam na dworze na wietrze
widzisz jak masz dobrze. Ja tylko wyjdę i od razu puszak, zebym nie wiem co robiła...
a i bs używam i zelu przecież i nawet kokosa dawałam dzisiaj... ale to zły pomysł byl. Puszak i tak a do tego miałam wrażenie ze tłuste są. Wczoraj kokos był ok a dzisiaj na drugi dzien juz się nie sprawdził. Może przeciążyłam... a może po prostu syndrom dnia następnego.

Cytat:
a olejowanie, prawie tego nie robię, chyba trzebaby z raz na tydzień chociaż
a to ja chyba z raz w tyg olejuję. Musze teraz rozpoczać testy olejowe. raz w tygodniu z tym samym zestawem pobocznym sprawdzę oliwe, amlę, kokos i ten arachidowy może bo jeszcze nie próbowałam go, ale rafinowany to nie oczyekuję super efektów. Trzeba było w lidlu sezamowy wziąć ale jeszcze nie wiedziałąm czym się różni rafinowany od nierafinowanego i myslalam ze arachidowy bedzie pachniał

Idę na moje lody i filmek obejrze. Na głowie Bingo spirulina i miodek iiii bardzo ciepły turban

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Ja do bingo lubiłam dodawać łyżeczkę miodu albo proteinki z 10 kropel na porcję.
heheh no to mam wyczucie zanim przeczytałam to dodałam miodu właśnie niestety proteinki sa... w planie. A nakłądałaś na mokre czy suche... bo się zastanawiałam juz z odżywką na rękach i dałam na suche.

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-09-16 o 21:36
Stary 2011-09-16, 21:43   #41982
myszka2020
Zakorzenienie

Mgiełko - znaczy ja używałam bingo z dodatkami po umyciu jako maskę, czyli na mokre
Stary 2011-09-16, 21:45   #41983
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Nie wyglądają na cienkie ani rzadkie, wierz mi
I jakie błyszczące aż się macać chce
Też miałam ku zdrowotności (człowiek się ani nie spodziewa, jakie rzeczy mogą się ze sobą łączyć!!). Szałwię sobie zaparz jak masz, płukanie pomaga na ból jak już wyczerpiesz dozwolone środki
błysk to przecie od lampy ino
dzisiaj widziałam sporo lokasek na mieście i to takich drobnych loczków, aż się nóż w kieszeni otwiera, że choćbym nie wiem co zrobiła i co nawaliła na ten pusty łeb to i tak czegoś takiego nie będzie

mam cienkie, chciałabym burzę loków
Cytat:
Śliczne masz te zawijaski od samej góry prawie

Cytat:
widzisz jak masz dobrze. Ja tylko wyjdę i od razu puszak, zebym nie wiem co robiła...
a i bs używam i zelu przecież i nawet kokosa dawałam dzisiaj...
a może po kokosku puszak
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-16, 21:56   #41984
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś zgłębiałam ten podział i wszystko sobie spisałam, chyba nawet u nas w zakręconej pigułce jest Spisałam sobie też takich popularnych, głównych przedstawicieli do włosów, żeby szybko zaglądnąć, jak robię mazidlane zakupy:

-orzech laskowy
-jojoba
-słodkie migdały
-awokado
-makadamia
-oliwa z oliwek

-orzech włoski
-konopny
-lniany
-słonecznikowy
-z kiełków pszenicy
-winogronowy

-olej kokosowy
-olej palmowy
-olej babassu
-masło shea

Na razie na czas nieokreślony niestety świnka skarbonka pusta, trzeba odkładać na tzw. życie na studiach więc dupa. Ale zapamiętam sobie tę radę o ZSK
Olej winogronowy = z pestek winogron, tak (przepraszam jeśli durne pytanie )?

Cytat:
błysk to przecie od lampy ino
dzisiaj widziałam sporo lokasek na mieście i to takich drobnych loczków, aż się nóż w kieszeni otwiera, że choćbym nie wiem co zrobiła i co nawaliła na ten pusty łeb to i tak czegoś takiego nie będzie

a może po kokosku puszak
Warto zapuszczać, warto
Ja ostatnio strasznie zwracam uwagę na włosy dziewczyn, które mijam
Szczególnie na te lokowane Też tak macie?

Invisalign od 20/03/2016

Edytowane przez little.b.blue
Czas edycji: 2011-09-16 o 21:57
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 22:05   #41985
katie100
Wtajemniczenie

yyy a olej sezamowy można na włosy dać? moje włosy lubią kokos i masło shea
Stary 2011-09-16, 22:07   #41986
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Warto zapuszczać, warto
jakbym miała tyle włosów co Ty, to bym nie miała takich dylematów

u mnie to samo, aż się łapię na tym, że się wręcz gapię
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-16, 22:27   #41987
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Na razie na czas nieokreślony niestety świnka skarbonka pusta, trzeba odkładać na tzw. życie na studiach więc dupa. Ale zapamiętam sobie tę radę o ZSK
Olej winogronowy = z pestek winogron, tak (przepraszam jeśli durne pytanie )?

Warto zapuszczać, warto
Tak - z pestek winogron

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
Pewnie, że można
Stary 2011-09-16, 22:44   #41988
Piechniak
Rozeznanie

little b.blue, mi też się podoba bardziej teraz.
dzięki . niestety, co do delikatności to prawda - może być ich więcej i mogą być zdrowsze, grubsze , mocniejsze...zawsze tak samo delikatne ... i właśnie wróciłam z teatru, zimno było , wiec szalik założyłam, a po szaliku...to . co mam zrobić, żeby je jakoś utrwalić, bo jak lekki szalik mnie prawie wyprostował, to zima mnie czeka bez loków . jakiś pomysł? i tak , żeby nie obciążał, więc chba nie żele, albo bardzo lekkie (kiedyś używałam pianek - były lekkie i utrwalały, ale to chyba one mi tak zniszczyły włosy, więc nie chcę do nich wracać) spray z miodu się może nada?

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

kurde, nie ładuje mi załączników.... jak pech to pech, może jeszcze jutro rano wrzucę. w każdym razie rozprostowały się. tak źle jak wczoraj jeszcze nie jest, ale do efektu z rana temu daaaaaleko, oj daleko. rozprostowały się od szalika i naeelektryzowały (i jak tu ich nie wiązać, skoro im kontakt z wełną szkodzi...no ale wiązanie też...i już nie wiem co robić ) a taka byłam radosna...

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:

Pewnie, że można
można olej sezamowy , można. tylko uwaga - ciut przyciemnia, w każdym razie mnie. i ja nie mogłam znieść zapachu - mdląco słodki (a słodkości lubię, więc musiał być wyjątkowo mdlący ). po dobno dobry do spożywania, gdy się ma nadciśnienie (ja mam niedociśnienie, więc kiedy nie sprawdził się na włoskach to sprezentowałam przyszłej teściowej, ale z tego co wiem to jeszcze nie wykorzystała...szkoda jej smażyć na tak drogim oleju, a do żadnej sałatki to się nie nadaje przez ten zapach...no chyba owocowej, ale kto dodaje oleju do owoców )
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 22:48   #41989
Piechniak
Rozeznanie

.Zdjęcie0420.jpg

Zdjęcie0423.jpg

Zdjęcie0424.jpg

Zdjęcie0419.jpg
w końcu się załadowały.
Stary 2011-09-16, 23:00   #41990
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Mgiełko - znaczy ja używałam bingo z dodatkami po umyciu jako maskę, czyli na mokre
no moze nic im nie bedzie od nałozenia na suche...

Cytat:

a może po kokosku puszak
ja tez dzisiaj dziewczyny oglądałam i było kilka ztakimi lokami ze hej!
Też bym chciała burze loków

a puszak... hmmm może i od kokosa, Ja się nie znam Ale jak go nie używam to też się puszą... chyba. Może mniej trochę... hmmm. Muszę to poobserwowac baczniej...
Ale jutro robię proste... wiem grzesze... ale nie bede czesała, nie bede prostowac ylko wysusze bez dyfuzora.. może sie nie obrażą na mnie...
(wykopki mam jutro... a krecone to ani związać ani pod chustkę ani co...)

Cytat:
Noooo ba na paznokcie też patrze wyjatkowo teraz. Kiedys tak nie zwracałam uwagi ani na pazurki ani na włosy

Cytat:
u mnie to samo, aż się łapię na tym, że się wręcz gapię
a na tym że chciałoby sie podotykac heheh nie no takich ładnych co bym chciała pomacac to nie widziałam na żywo jeszcze...
No może ewentualnie tej dziewczyny co w Avonie teraz pracuje w Carrefourze. (ciekawi mnie czy to jej naturalne ) przyjżyj się kiedyś... taka młoda teraz tam jest, brazowe włosy.

A to zdjęcia z dzisiaj, chciałam wam coś pokazać.
pierwsze dwa to z nałożonym żelem na zwilżone włosy i one z żelem mają pełno takich odstawaczy, pojedynczych włosków, rozdzielonych. I potem jak to wygniotę to z tego robi się aureolka... Da się jakoś zniwelować? Czy pielęgnowac i może kiedyś zniknie? (bo ostatnio brałam pod uwagę przenawilżenie włosów, więc to nie jest susza chyba...)

A dwa następne to dzisiejsza reanimacja:
zwilżone włosy + żel Artiste fioletowy i farmonijkowanie, schły same. potem dałam trochę kokosa tam gdzie było dużo aureolki włosowej (moze przeciążyłamtym? Ale objętości nie było zanim go położyłam tak samo)

Skręt owsze, fajny na ostatnim zdj widac co się pod spodem dzieje - jaki gąszcz-busz (takie dwie pionowe przestrzenie widać mięszy pasmami pokręconymi, no mówie tak jest okropny gąszcz...).
No i totalny brak objętosci niestety... no i niemiłe w dotyku były... jak po piance kiedyś w dawnych czasach - szorstkie i nieprzyjemnie suche...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09171.jpg (84,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09172.jpg (61,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09175.jpg (29,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09176.jpg (43,4 KB, 56 załadowań)

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-09-16 o 23:15
Stary 2011-09-16, 23:56   #41991
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj z powodu strasznych nudów oglądałam 'na dobre i na zle' i tam był jakiś zakręcony gostek. Myślałam tylko o tym, że pewnie nie dba o te włosy,bo wysusz miał

Piechniak,wcale nie jest tak tragicznie! Coś tam się tego skrętu z rana ostało
I Mgielko, wydaje mi się, że wcale dużo tych włosków Ci nie odstaje

Hm...kusi mnie, żeby spróbować masła shea, ale nie mam za dużo kasy, więc kombinuję... Ktoś ma pomysł, dlaczego to z allegro jest tyle tańsze, niż takie z mazideł np? Tylko dlatego, że jest rafinowane? Ryzykować?
No i gdzieś tu wyczytałam, że we Wrocławiu można stacjonarnie kupić produkty z ZSK, ale są tak drogie, że raczej opłaca się przez internet zamawiać..na serio aż taką przebitkę mają? Strasznie mnie boli, że wszędzie wysyłka jest paczką za 11 zł, kiedy mały kartonik można jako polecony za 5-6zł nadać :/

Edytowane przez yarrowia
Czas edycji: 2011-09-16 o 23:58
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 00:07   #41992
Piechniak
Rozeznanie

to miłe,że tak mówisz, ale po nocy to już nic nie będzie . muszę coś wymyślić, żeby je utrwalić, tak nie może być, nawet jak mi wyjdzie coś fajnego to żyje tyle, ile motyl... Eloe polecała mi do reanimacji sok aloesowy , ciekawe czy do utrwalania też się nadaje?
Stary 2011-09-17, 00:23   #41993
RoSa202
Monaaaa

Hej Dziewczyny mam pytanie. Jak podkreślić skręt loków, żeby były bardziej sprężyste i 'ściśnięte' w spiralki ? Używam tylko odżywki bez spłukiwania i płynu do loków przed suszeniem, a suszę suszarką z dyfuzorem. Niestety po użyciu pianki mam posklejane włosy może źle ją nakładam.. ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dddddd.jpg (91,2 KB, 51 załadowań)
RoSa202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 00:27   #41994
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
I Mgielko, wydaje mi się, że wcale dużo tych włosków Ci nie odstaje
mi się wydaje, ze i tu trochę to widać (subiektywnie patrze widocznie), ale to tez przed wyjściem na dwór. Nie mam w zwyczaju robić zdjęć po przyjsciu do domu, ale zrobię i dam kiedyś do porównania bo wtedy to mamr asową aureolkę.

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-09-17, 00:33   #41995
yarrowia
Zadomowienie

Rasową to ja mam zaraz po myciu włosów, nie wspominając o tym, co rano albo po wyjściu na dwór się dzieje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szop.jpg (30,3 KB, 37 załadowań)
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 07:29   #41996
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Notorycznie moj TZ sie ode mnie zarazil i tez mi pokazuje na ulicy : ''Look at the curls''
Ide pobiegac a potem prysznic i mycie wlosow.
Wrzucilam sie na diete od dzis (nie czekam do poniedzialku)
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 09:19   #41997
mysia m
Zakorzenienie

maliniarka, przeoczyłam Twój post. Bardzo dziękuję.. za to głąskanie Mój synus tez chodzi za mną i mówi: mamo masz ładne włoski, mogę sie do nich przytulić albo każe miziac nimi po brzuszku

katie.. a Ty się wyłamałas z blondu, czy mam jakies omamy wzrokowe???! Mamy podobna długosc, ścięłysmy w tym samym czasie włoski pamiętasz
Stary 2011-09-17, 09:40   #41998
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Może nie znalazłam. Próbowałam żelu lnianego kiedyś, różowego żelu z Rossmana (to akurat jeden z lepszych produktów do stylizacji imo), Pantene do fal i loków, Nivea FC no i żel aloesowy.
A Ty czego próbowałaś?
Za dużo tego nie było Ale próbowałam żelu lnianego. Nałożony zarówno na mokro jak i na sucho prostował mi włosy. Dlatego dałam sobie z nim spokój ale teraz do niego wróciłam ale nie jako stylizator tylko bardziej dla nawilżenia Była też Nivea Fc. Przez pierwsze dwa użycia było dobrze a potem mega obciążenie, włosy zbijały się w takie strączkowate kolonie a tego nie cierpię i było ble. Pożegnałam ją na jakiś czas, potem do niej wróciłam na spróbowanie i ponownie było to samo więc więcej szansy jej nie dam. Ewidentnie nie podchodzi moim włosom. Potem w ruch poszedł zielony żel artiste i na poczatku było ekstra. Falki były podkreślone, puszek jeśli się pojawiał to żel fajnie go ujarzmiał ale po jakimś czasie zaczął mi wysuszać. Nie pomogło dodawanie do niego oleju kokosowego ani mieszanie z joaśką. Poszedł w odstawkę. Próbowałam też różowego żelu z rossmana. Byłam na weekend u brata i okazało się, ze bratowa go używa więc pozwoliłam sobie z niego skorzystać. Nie umiem określić jak by się sprawdzał na moich włosach na przestrzeni jakiegoś okresu bo użyłam go tylko raz i przyznaję, że był nawet ok ale niestety miałam po nim twarde włosy. Nawet jak je po czasie odgniotłam a uczucia twardości nie lubię. Pantene do loków używałam jeszcze zanim zaczęłam przygodę z CG. Włoski miałam po nim przyjemne. Co prawda fale, czasem falo-loczki były średnio podkreślone ale wtedy włosy miałam w trochę gorszym stanie. Może też przez to. Teraz nie chcę do niego wracać bo mam dietę bezsilikonową
Jak widzisz, nie dużo tego było a i trochę ciężko mi dogodzić

Cytat:
Przede wszystkim to Ty masz się czuć dobrze. Ale poczekaj, może za jakiś czas nastąpi jakiś przełom i włoski zaczną się inaczej zachowywać i spodobają się Tobie. Daj też trochę na luz. Denerwujesz się, że nie możesz ich połączyć w takie osobne loki a może wtedy one tak na złość Tobie specjalnie się opierają Daj im trochę czasu Nasze włosy żyją swoim życiem i potrafią być złośliwe

Cytat:
No jakoś tak sobie rosną od podstawówki
Też chcę taką długość

Cytat:

Śliczne masz włoski Jeśli masz chęć zapuszczać to spróbuj, może wtedy wykluje się z nich coś interesującego Choć w tej długości bardzo mi się podobasz

Cytat:

-orzech laskowy
-jojoba
-słodkie migdały
-awokado
-makadamia
-oliwa z oliwek

-orzech włoski
-konopny
-lniany
-słonecznikowy
-z kiełków pszenicy
-winogronowy

-olej kokosowy
-olej palmowy
-olej babassu
-masło shea

Dzięki za ten podział, pomocny

Cytat:
ja tez dzisiaj dziewczyny oglądałam i było kilka ztakimi lokami ze hej!
Też bym chciała burze loków
Notorycznie oglądam się za lokaskami takie zboczenie "zawodowe"

Cytat:
A to zdjęcia z dzisiaj, chciałam wam coś pokazać.
pierwsze dwa to z nałożonym żelem na zwilżone włosy i one z żelem mają pełno takich odstawaczy, pojedynczych włosków, rozdzielonych. I potem jak to wygniotę to z tego robi się aureolka... Da się jakoś zniwelować? Czy pielęgnowac i może kiedyś zniknie? (bo ostatnio brałam pod uwagę przenawilżenie włosów, więc to nie jest susza chyba...)
Cytat:
Rasową to ja mam zaraz po myciu włosów, nie wspominając o tym, co rano albo po wyjściu na dwór się dzieje

Oj, mam sporo takich odstawaczy i co bym nie nałożyła to i tak odstają. Dlatego przyzwyczaiłam się do nich, zaakceptowałam i nie denerwuje się nimi. Może za jakiś czas znikną kiedy włosy będą bardziej odżywione

Cytat:
A dwa następne to dzisiejsza reanimacja:
zwilżone włosy + żel Artiste fioletowy i farmonijkowanie, schły same. potem dałam trochę kokosa tam gdzie było dużo aureolki włosowej (moze przeciążyłamtym? Ale objętości nie było zanim go położyłam tak samo)
Coraz mocniej zbijają Ci się w loczki Ślicznie to wygląda

Moje po nocy jeszcze bardziej proste Ale za to takie świeże i milusie w dotyku. Mięciutkie i gładkie Wiem, że się nie powinno dotykać ale to takie trudne
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 10:11   #41999
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się tam nad karkiem często plączą, muszę dokładnie rozczesywać palcami mokre z odżywką bs.
też mam ten problem, ale poszłam za radą Rybiorka () i mam na to sposób
generalnie chodzi o to, żeby stojąc patrzyło się w syfit i potrząsało włosami wtedy same się rozklejają i opadają, bez tego "kołtuna" można delikatnie wsunąć palce przy skalpie i potrząsnąć włosami ja robię to w normalnym staniu, również z głową w dół i bokiem
też bardzo mnie to denerwowało, bo włosy ładnie, super się skręciły i trzeba było rozczesywać, a tu o, jest sposób

Cytat:

achh, kocham Twoje włosy
co do bingo to ja miałam tylko tą z 5 algami
gdzieś wczoraj wyczytałam o jakiejś litrowej masce z 12. ekstraktami, ale nie wiem czy jest zgodna z cg

co do reanimacji to też mam takie suche nieprzyjemne strąki, niby się coś tam kręci, ale w rezultacie smętnie opadają...
też szukam sposobu na reanimacją, póki co testują polecany przez Ciebie fioletowy artiste na lekko zwilżone włosy i zobaczymy co wyjdzie
Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
pewnie

Cytat:
Napisane przez RoSa202 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny mam pytanie. Jak podkreślić skręt loków, żeby były bardziej sprężyste i 'ściśnięte' w spiralki ? Używam tylko odżywki bez spłukiwania i płynu do loków przed suszeniem, a suszę suszarką z dyfuzorem. Niestety po użyciu pianki mam posklejane włosy może źle ją nakładam.. ?
zmienić pielęgnację
Stary 2011-09-17, 10:59   #42000
Maliniarka
Zakorzenienie

pati bardzo mi miło, że Ci się podobają

Rosa przede wszystkim musisz zadbać o włoski w odpowiedni sposób, a one na pewno odwdzięczą się pięknym skrętem (widać po strukturze u Ciebie, że mozę być cudownie!)

zajrzyj do pierwszego posta i przeczytaj informacje podane w linkach, przede wszystkim FAQ i pigułkę
będzie to bazą do innego spojrzenia na swoje loki
wtedy jak będziesz mieć pytania, wróć, a wspólnie na pewno coś poradzimy

mysiu ale to słodkie co napisałaś o synku, dzieci potrafią tak rozczulić

Mgiełko tylko troszkę tych odstawaczy jest, ale wiadomo, że jak to wiatr rozwieje to inaczej

u falowanych to chyba nie ma zbyt mocnego odstawania, a jak skręt mocniejszy to i te pojedyncze włoski pewnie bardziej się uwidaczniają

u mnie dzisiaj spanie w ananasie, reanimacja mleczkiem jedwabnym z keratyną z bu, trochę joaśki z wrzosem i psikadło rozmarynowe, po bokach głowy fajnie, a z tyłu płasko, ale już nie chcę nic dokładać bo wszystko klapnie (no trochę jeszce pougniatałam tył)

bez żelu włoski mniej skręcone chyba, ale za bardziej miękkie i mniej podzielone

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
to miłe,że tak mówisz, ale po nocy to już nic nie będzie . muszę coś wymyślić, żeby je utrwalić, tak nie może być, nawet jak mi wyjdzie coś fajnego to żyje tyle, ile motyl... Eloe polecała mi do reanimacji sok aloesowy , ciekawe czy do utrwalania też się nadaje?
spróbuj
ale pamiętaj, nie na siłę, małymi krokami do przodu
widać, że coś tam zaczyna się dziać z tyłu
ja bym nieco podcięła włoski, żeby zobaczyć jak się zachowają
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-17 o 10:39
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości