|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#41911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
Cytat:
fajnie
|
||
|
|
|
#41912 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, pamiętacie może nazwę odżywki/balsamu do włosów o takiej rzadkiej zielonej konsenstencji ? W białym plastykowym opakowaniu, za śmieszne grosze. Nie umiem sobie jej przypomnieć, a na moje włosy była magiczna.
|
|
|
|
#41913 | |||||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dziś kupuję
Wczoraj zrobiłam rezerwację Już podlinkowałam moją piękność. Co prawda moim zdaniem moja piękność jest najbrzydsza z tegorocznej kolekcji, ale desek dla kobiet z tej firmy jest niewiele Mój TŻ będzie miał dużo ładniejszą, podobne parametry.Poza tym ja nie lubię różu, a na stok mam mnóstwo ciemnego różu i fuksji łączonych z szarościami (zdjęcie w załączniku). Tylko po to, by być widoczną. Na co dzień nigdy bym się tak nie ubrała Wstawiłam zdjęcie i tak widzę, że rękawice miałam jeszcze kupić tego roku. Cytat:
Cytat:
i robi TŻ.Cytat:
Upięcie fajne, choć zgubił się ten wspaniały tył. Cytat:
Sprawdź, co wchodzi w skład kwasku. Do tego stężenie może być spore, co oznacza zwiększenie kwasowości. Nie powinna być zbyt niska, podrażnisz bowiem skalp, a włosy wysuszysz. Cytat:
Cytat:
Tylko że dla mnie i w moim przypadku to także jest mycie włosów. Myję je: szamponem, odżywką lub wodą. Dokładnie w ten sposób postąpiłam wczoraj a potem nałożyłam żel z polimerami i dziś nie poznaję włosów Ostatnio tylko żel aloesowy nie robi mi klejuchówJa odnoszę wrażenie, że się szarpiesz. A tu naprawdę potrzeba spokojnie i powoli zaatakować temat. Nie wszystko naraz. Wolniej. Spróbujmy przestawić kolejność, coś wyrzucić. Nie wszystko musisz nakładać za jednym razem. Cytat:
A może sprawdź go jako maskę przed myciem? Proponowałabym na suche lub zmoczone nałożyć żel zmieszany z płaską łyżeczką miodu. Zostaw to na przynajmniej 30 minut pod czepkiem i ręcznikiem. Potem dokładnie spłucz włosy. Nałóż odzywkę b/s, stylizuj, wysusz. I pokaż, co się ukazało oczom. Mogłabyś? Cytat:
Cytat:
Cytat:
jeszcze nie nadrobiłam. Utknęłam na 3 stronie oraz staram się być na bieżąco.Ale podejrzewam, ze szło o masło shea do ciała, bo nim zachwycałyśmy się zimą. Cytat:
? Ojej... Też często upadałam na początku (taki sport Cytat:
Może dobrze by było, gdybyś popróbowała metod takich, jak Małgosia? wszystko, co ciężkie nakłada przed myciem. Cytat:
Na początku zwykle tak jest. Szczególnie, gdy nie znamy dobrze swoich włosów.Większość naszych metod jest nastawionych jednak na większą porowatość. Dlatego pozostaje kombinowanie. Cytat:
Po fryzurkę się zgłoś Wyglądają na bardzo delikatne. Jak u Cheruba A jak długo masz już tej długości? Kiedy ostatnio ścinałaś? Cytat:
![]() Cytat:
Lepszy chyba tylko komplement od 5-latka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#41914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Basia, trzymaj się w tym rudnym okresie. Mam nadzieję, że wkrótce się skończy, odstresujesz się i włosy odżyją Ajrisz, za zmianę kolorku.Ag Rafka, jak chcesz zacytować kilka osób, to czytając poszczególne posty klikasz na środkowy prostokąt w prawym dolnym rogu każdego postu. Czytasz po kolei i klikasz to miejsce w postach, które chcesz zacytować. Jak przeczytasz wszystko (lub tyle ile chcesz), to klikasz ODPOWIEDZ. Pojawia Ci się okno odpowiedzi z cytatami postów, które kliknęłaś. Zostawiasz to co chcesz, a resztę możesz wykasować. No i tak sobie odpowiadasz pod każdym z zacytowanych postów. Zatwierdzasz odpowiedź i tyle. Keratynę dodałam do BINGO SHEA i siedzę. Dałam 5 kropli na 3 łyżki odżywki - myślicie, że to dobra ilość? Edytowane przez agatron77 Czas edycji: 2011-09-16 o 10:28 |
|
|
|
|
#41915 | |
|
|
Cytat:
Edit: Agatron ma rację. Innej zielonej nie miałam. Gloria emulsja.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-09-16 o 10:23 |
|
|
|
|
#41916 |
|
Konto usunięte
|
O tak, tak. To była Gloria! Dzięki wielkie!
|
|
|
|
#41917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 5 kropli za 3 łyżki? wg mnie to bardzo mało
|
|
#41918 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
nie maska...
|
|
|
|
|
#41919 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#41920 |
|
Zakorzenienie
|
to jest bardzo trudne pytanie i nie znam na nie odpowiedzi
![]() ja dopasowuje ilość keratyny pod swoje włosy, pod ich stan, kiedy ostatnio obcowałam z keratyną, jak na nią reagują czy ją lubią sprawa indywidualna także musisz sama metodą prób i błędów sprawdzić ile kropli keratyny odpowiada Twoim włosom ![]() ale dla moich włosów 5 kropli na 3 łyżki to bardzo mało u mnie raczej byłoby 5 kropli na 3 łyżeczki, chociaż i ten stosunek keratyny do odżywki musiałabym przemyśleć
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2011-09-16 o 10:45 |
|
|
|
#41921 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny.. wracam.. ekchmm. skruszona.
Nie da się wygrac z naturą włosów Od kwietnia nie używam suszarki i pozwalam moim włosom schnac naturalnie. Na poczatku dawałam ciezsze odzywki, zeby były proste, ale i tak w miare odrastania, bo ściełam niepotrzebnie, zaczeły sie zawijac. No i wracam do podtrzymania skrętu. Co najwazniejsze.. jeszcze rok temu bym nie uwierzyła, ale teraz.. uwielbiam moje fale. Po wysuszeniu suszarka na gładko, prosto, czuje sie źle, jak nie-ja. Mówiłyście, ze tak będzie, ale nie wierzyłam... odcięłam sie od zakręconych, bo uwazałam, ze moje fale, to żadne skret w gruncie rzeczy. Bo co to za krecone włosy, które raz są prawie proste a raz zawijają. Ale juz wole swój bałagan, niz idealnie wymodelowane na szczotce. Po prostu bardziej mi do buzi pasuje skręt. Pewnie przyjdzie za chwile czas na porzucenie farbowania, bo intensywnie nad tym mysle, co by sie jednak nie przerzucic na hennę. Dlatego poki co, nie farbuje wcale, bo musze to powaznie przemyslec :P Tak wyglądają moje włoski dzisiaj po pantene odzywce b/s spręzyste fale i loki. Mnie silikony nie służa, wiec troche oklapnieta ta fryzurka, ale i tak jest niexle, bo włosy rozczesałam po odwinieciu z ręcznika i dopiero nałożyłam to serum i pogniotłam trochę. Lepszy efekt jest, gdy włosy rozczsze na odzywce a potem juz nie i dam polecany przez Was żel Isana czarny męski z pomaranczowymi napisami. Jest fantastyczny. Nie wiem czemu skusiłam sie na to pantene, niektore kreconowłose bardzo go zachwalały, a ja z moja w gruncie rzeczy bezsilikonowa pielegnacja, mogłam spodziewac sie efektow obciażenia, ale musiałam spróbowac. Włosy zapuszczam, bo falują wraz z długością. mam nadzieję, że cos z nich jeszcze wycisnę.. kupuję wreszcie keratyne i olej kokosowy na mazidłach, wiec moze bedzie jakis postep
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2011-09-16 o 10:50 |
|
|
|
#41923 |
|
Rozeznanie
|
Ale się rozpisałyście
Może nadrobię Was do wieczora![]() Zanim zacznę nadrabianie to kilka słów. Wczoraj przekombinowałam i musiałam dziś myć głowę. Za dużo nowych składników na raz użyłam i przez to nie umiem w 100% stwierdzić co mi zaszkodziło (tak to jest gdy się chcę wszystko naraz wypróbować) ale podejrzewam stylizator bo zmieszałam Nivea FC i zielony żel Artiste. Oczywiście włosy były niemiłe w dotyku, posklejane i wydawały mi się brudne. Mój błąd, przyznaję się bez bicia. Dotarło też do mnie, że zmuszam moje włosy do kręcenia. Są za krótkie na całkowicie samodzielny skręt a ugniataniem zmuszałam je do tego. Stylizator coś tam utrwalał ale tak na prawdę zazwyczaj wieczorem miałam takie pogniecone coś. Dziś zdecydowałam się troszke to zmienić i nie zmuszać ich do niczego. W rezultacie mam prostsze włosy ale za to wręcz sypiące się, wiecie o co chodzi - tak ładnie opadające jeden na drugim jak się je przeczesze palcami. Nie wiem jak to ubrać w słowa I błyszczą się Chyba taki rodzaj pielęgnacji, bez zmuszania ich do niczego i bez stylizatora (bo ewidentnie mi szkodzą nawet jak są solo), najbardziej odpowiada moim włoskom bo widać, że się dobrze czują. Podejrzewam, że jak podrosną to końcówki same będą się zwijać w coś bo czasem zdarzają się loczki na końcówkach ale jak na razie są jeszcze przykrótkie. Marzą mi się takie zdefiniowane fale najlepiej zakręcone na końcach ale na to będę musiała poczekać. Co do mycia emulsją Glorią to jestem zadowolona. Bardzo fajnie działa na moje włoski. Dziś nią myłam Wczoraj zresztą też ale przez przedobrzenie nie widziałam efektu. Dziś za to widzę![]() Dziś umyłam raz BD, potem drugi raz Glorią, następnie Garnier Avokado + pare kropel olejku kokosowego, na ociekające Joaśka z lnem i rumiankiem, turbanik japoński czyli jako tako a potem suszenie. Nic więcej nie dodałam po rozwinięciu turbanu. Włoski są już suche i podobają mi się mimo tego, że są prostsze ale będę czekać cierpliwie na falki a może końcówkowe loczkiWyszedł mi przydługi post, wybaczcie Teraz lecę nadrabiać
|
|
|
|
#41924 | |||||||||
|
|
Możliwe zatem, ze podrażniło Cię IPA, bo to ten alkohol jest w Naturii. Nie ma go w Hegronie.
Cytat:
W teorii umyć nie może, ale w praktyce okazuje się, że włosy są świeże i czyste. Z powodu teorii sama nie odstawiłam szamponu. Z powodu praktyki (i kaprysów skóry głowy) częściej stosuję mycie odżywką niż szamponem. Cytat:
Jesteśmy z Tobą, Basiu ![]() Cytat:
![]() Wcale nie jest tak znów gorzej. Grzywka rzeczywiście ciekawie się zachowuje Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Przyłączam się do grupy Lokowego Pogotowia! Cytat:
![]() BĘDZIE Cytat:
Dodam, że nigdy nie dosuszam włosów do końca. "Łapię" je ciepłym nadmuchem, potem suszę chłodniejszym, by nie miały termicznego szoku Podpinam, znowu podsuszam ciepłym i znów zimnym. Zostawiam jeszcze dość wilgotne, podsuszone w jakiś 70-80%. Najlepiej i tak wyglądają, gdy umyję wieczorem. Dosychają spokojnie przez noc. Nawet jeśli dam im doschnąć na spokojnie, gdy myję w dzień, to i tak szybciej tracą kształt. Obwiniam zmiany wilgotności. Chciałam zrobić im bezsuszarkowe lato, ale widzę zmianę i w trwałości i w objętości po suszeniu na powietrzu. Cytat:
|
|
#41925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mięciutkie, to prawda, czasem aż za, ale wtedy sprawdzają się proteiny. pati, jak ja swoje obcięłam w kwietniu na Twoją długośc, to mi się wyłacznie konce wywijały i za diabła nie dało się nic wicisnąc z tego. Falki pojawią się wraz z długością A teraz po 5,5miesiącach zapuszczania mam znów swój bałgan Poczekaj cierpliwie
|
|
#41926 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Eloe77;29434249]
Masz rację, nie nadrabiałam, ale coś mnie się kołacze, że Rybiorka pisała o tym wcześniej. Tylko że dla mnie i w moim przypadku to także jest mycie włosów. Myję je: szamponem, odżywką lub wodą. Dokładnie w ten sposób postąpiłam wczoraj a potem nałożyłam żel z polimerami i dziś nie poznaję włosów Ostatnio tylko żel aloesowy nie robi mi klejuchów[QUOTE]oj...to chyba przestanę...albo będę tak moczyć tylko co drugi dzień, bo na ogół na trzeci dzień od mycia (jeśli nic z nimi nie zrobię) jest największa tragedia) - czyli mycie - za dwa dni płukanie wodą - za dwa dni znowu mycie, myślisz, że może być? Cytat:
Cytat:
). a propos, polecacie coś dobrego co mogłabym sobie przywieźć z Krakowa (oprócz Farmony, o tym już wiem )?Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
...tylko czy jeszcze istnieją ludzie, którzy umieliby mnie tak uczesać ![]() Cytat:
Cytat:
jako dziecko miałam kręcone, od urodzenia (oczywiście, a jakże rozczesywane na sucho szczotką ) widać na pierwszym zdjęciue. potem., jakoś jak poszłam do szkoły zaczęły to być fale...a po ścięciu mnie na krótko stały się proste (dlatego właśnie nie wydaje mi się, żeby cięcie pomogło) i były proste długo (do tego mogła się też przyczynić moja anoreksja, wiadomo złe odżywianie - proste , cienkie, wypadające) koło 13 roku życia zaczęły się znowu kręcić - tylko te nowe, które rosły. no ale w 17 roku życia miałam już takie, jak na zdjęciach wyżej. miałąm kilka dobrych nawyków: nie czesałam, myłam lekkim ziołowym szamponem i kilka złych (nie zwracałam uwagi na silikony...chociaż czaseem myślę, że może one mi służyły ). no i wtedy zaczęło się złoooo włosowe. mama przyniosła do domu cud od fryzjera - pantene pro-v, wtedy jeszcze dodatkowo reklamowany jako 2 w jednym. no i: myzie codzienne (a to ostry sls) często bez odżywki, a jeśli to i tak nie miała szansy wniknąc do włosa, bo tyle było silikonów w szamponie, jedyne co używałam jako b/s to duże ilości pianki do włosów (na sucho !!!) jakiegoś taftu chyba...plus opisana wyżej najgorsza odmiana wegetarianizmu (kluchy, ziemniaki, ser i słodycze). po dwóch latach moje włosy to były suche strzępy - nie kręcone, po prostu spuszone suche siano (dwa następne zdjęcia - jedno z okresu przejściowego, drugie pod koniec tej mordęgi). najpierw nie zwracałam na to uwagi potem , kiedy zaczęło być alarmująco jedyne co wymyśliłam to obciąć. i tak przez pół roku obcinałam kolejne długości (aż do przed ucha) - bez skutku - nic nie lepiej - ani w zdrowiu ani w skręscie - wtedy już w ogóle nie istaniał. i znowu skrócenie nie pomogło. wtedy ktoś mi polecił farmonę - może to i z sls ale przynajmniej naturalne (szampon rumiankowy, odżywka ze skrzypem, rzadsze mycie - stopniowo co 2, potec co 3 w końcu co 4 dni, ale i błędy: częste czesanie na sucho - 2-3 razy dziennie i ciągłę upinanie/wiązanie włosów - wydawało mi się, że będę je w ten sposób mniej niszczyć): przez rok używania stopniowo moje włosy wracały do życia i zaczęły w końcu rosnąć, a nie wypadać, czasem nawet bywają lśniące i jest ich więcej. zaczęły wyglądać jako tako...ale bez skrętu...w ogóle. wtedy trafiłam tu i od 2 miesięcy stosowania cg jest trochę lepiej, pojawiły się jakieś drobne falki - zdjęcie z dzisiaj. wiem, że na resztę efektów pewnie trzeba poczekać, ale...ale czekanie jest takie ciężkie, a kiedy zobaczyłam już, że coś się rusza to wstąpiłą we mnie nadzieja i chcę, żeby ruszało się szybciej (człowiek to głupi jest ), skoro już widzę, że może...
|
||||||||
|
|
|
#41927 |
|
Rozeznanie
|
oto zdjęcia do mojej historii:
Zdjęcie0408.jpg Zdjęcie0409.jpg Zdjęcie0410.jpg Zdjęcie0411.jpg Zdjęcie0407.jpg ostatnie z dzisiaj |
|
|
|
#41928 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam Was
![]() Przepraszam, że nie będę cytować. little.b.blue śliczne włoski i ta długość ![]() Eloe ciesze się razem z Tobą ![]() DMkAniawłoski bardzo mi się podobają Ajrisz kolorek super i od razu zauważyłam zmianę ![]() Basia Trzymaj się Kochana cieplutko Włoski masz piękne. Ach... żebym ja miała takie loczki ![]() Śliczną masz kotkę przypomina mi moją![]() Mysia m czyli potwierdzają się moje słowa Lecę smażyć naleśniki
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-09-16 o 12:31 |
|
|
|
#41929 |
|
Rozeznanie
|
aha, mam jeszcze pytanie. wczorajpróbowałam na noc podpiąć włosy tukanami...czy Wasze tukany też mają takie drobne ząbki czy tylko moje? bo moje mają i tak złowieszczo zachrzęściły jak je wpinałam we włosy...pochodziłam z nimi z 10 minut ale wspomnienie tego chrzęszczenia nie dawało mi spokoju i wciąż sobie wyobrażałam, że mi przepiłowują włosy...wyjęłam, nie zasnęłabym w takim stresie
. ale może panikuję, bo po prostu tukany tak mają i i naczej nie trzymałyby się na włosach ?
|
|
|
|
#41930 | |||||||
|
|
Cytat:
Jeju, ależ Ty masz dużo włosów! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ponieważ mam shea z ZSK, nie oglądałam składów A składu pod ręka nie ma? Cytat:
Cytat:
|
|
#41931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam szansę na skręt Edith3F?
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-09-16 o 18:26 |
|
|
|
|
#41932 | |||
|
|
Słabiej?
Raczej masz loki o większej średnicy, ale nie słabiej skręcone. I piękne ![]() Dobrze, że zwalczyłaś wypadanie Cytat:
Jedna dla mnie, jedna dla TŻa. Powoli wymieniamy sprzęt. Jeszcze rękawice i wiązania i buty Plan na 2 lata Cytat:
Szkoda tylko, że Edith się nie pokazuje ![]() Chatul super, ze jesteś Pokazałbyś nam swoje włosy? Zatęskniłyśmy ![]() No proszę, córa marnotrawna Dobrze, że wróciłaś, żal tych gładkich fal na obciążanie i prostowanie. Trzeba je światu pokazać ![]() Cytat:
|
|
#41933 |
|
Strażnik Wizażu
|
uczyłam się jeździć na nartach na tym dziadostwie...zraziłam się tylko i boję teraz
|
|
|
|
#41934 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale na tym drygim zdj to ja widze zielone refleksy i przez chwile myslalam ze wlazłaś gdzieś na budowe na swiezo malowane ![]() Coś ostatnio szalejesz kochana tu trwała tu kolor ![]() Cytat:
ale może jak bede mieszkac na swoim.Cytat:
![]() hmmm to ja mam czasem takie chwile zwątpienia, ze może już lepiej na prosto moje suszyc a nie zmuszac do skretu - ale potem patrze w lustro z tymi prostymi wygladam... smetnie jakos. Fajnei, ze wracasz do kreciołków ![]() A tutaj moje wczorajsze mycie, nie umiem ich ratowac na drugi dzien więc wczoraj umyłam.Najpierw chciałam płukac i nakładac d/s b/s bez mycia ale jakos kiepsko wyszło chyba. i jak zaczełąm suszyc to zwątpilam i pod kran znów... Umyłam odżywką Aile kwiat lotosu Alterra granat d/s Joaśka z zielona herbata b/s i żel Delii i dyfuzor śmiesznie mi się przedziałek na bok zrobił ale zostawiłam Lekki puszak ujarzmiłam kroplą oleju kokosowego. A włosy to mam coraz krótsze z mycia na mycie
|
|
#41935 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu - dla mnie i tak masz najpiękniejsze włoski i wcale skręt nie wydaje się słabszy
Przytulam i całuję, jesteśmy z Tobą Ag Rafka - ja też kiedyś prawie 2 lata prostowałam co 2 dzień, wiem, co masz na myśli Wtedy włosy wydawały się takie idealne, gładkie, prościutkie, choć tak naprawdę jak się przyglądnąć, były suche, okropnie rozdwojone, ale jak nie wyprostowałam, to nie mogłam się na ulicy pokazać. Ścięłam chyba z 20 cm przesuszu i zaczęłam pielęgnację CG Agatron - Mysia m - świetnie, że wróciłaś używasz jakiegoś stylizatora, czy tylko pantene do loków i fal? Ajrisz - ciekawy kolorek, masz dużo włosków ![]() MgielkaM - mi coś ostatnio też reanimacja nie wychodzi, na 2 dzień spinam włosy, a potem myję Bardzo ładne zawijaski, ślicznie wyglądają ![]() Idę zmywać makadamię z włosów, jak ona cudownie pachnie orzeszkami, zakochałam się Odkąd jestem w ciąży, mam wyczulony nos na zapachy - uwielbiam maziać się po buzi olejem z nasion truskawki, po prostu odpływam I teraz doszła makadamia, coś czuję, że to będzie mój ukochany olej
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-09-16 o 12:56 |
|
|
|
#41936 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z hennowania wyszło to co zwykle czyli rudo-czerwono-brązowy. Włosy suche ale błyszczące czyli jak zawsze. Znaczy się Jantar w hennie nie zaszkodził ![]() Cytat:
![]() Przekonałam dzisiaj do hennowania koleżankę ze szkoły Jestem z siebie dumna
|
|
#41937 |
|
Strażnik Wizażu
|
|
|
|
|
#41938 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba jednak łupież. Nie wiem co robić, wmasowałam w skalp żel aloesowy i zostawiłam na kilka minut. Później zmyłam babydreamem i dałam alterrę morelową. Sypie mi się z głowy biały proszek (?) nie są to taki płaty tylko właśnie proszek. Nie wiem co robić
Najgorzej jest tuż po myciu. Dzień po nie ma aż takiej tragedii. Nie wiem co stosować...ehh
|
|
|
|
#41939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do makadamii, to mnie w ogóle te orzechy nie smakują No ale może olej pachnie ładnie Ja dzisiaj planuję swoje kłaki kokosować ![]() Cytat:
![]() A ja znowu Was nie nadążam nadrabiać Ale wrócili mi neta w pracy, więc będę bywać częściej
|
|
|
#41940 |
|
Raczkowanie
|
Nie odzywam się ostatnio bo nie mam czasu, więc podczytuję was tylko
Ja przestałam już walczyć o skręt, bo jak jedna dziewczyna tu zauważyła (nie pamiętam nicku) nie ma sensu na siłę zmuszać włosów do kręcenia. Bo po kilku godzinach te moje piękne na początku fale wyglądały na właśnie takie coś pogniecone. Teraz zostawiam je same sobie i tylko lekko się końcówki wykrecają, ale całe włosy wyglądają dużo lepiej niż kiedy je ugniatałam itd, itp. Właściwie to napisałam ze względu na Piechniak. Oglądałam Twoje zdjęcia i zauważyłam, ze masz bardzo podobne do mnie włosy (niestety nie mam możliwości wrzucić zdjęć). Z tą tylko różnicą, że ja mam długość do łopatek no i mam ich trochę mniej. Ale do rzeczy Po zmianie pielęgnacji miałam taki sam problem jak Ty, włosy zlepiały mi się w takie jakby "kolonie", a ponieważ mam mało włosów to wyglądało tragicznie. Wtedy bardzo czesto czesałam je na sucho i tak w kółko. Aż do pewnego dnia jak zauważyłam że te włosy mimo że się zlepiają to nie od tego że są tłuste, bo mimo wszystko nawet w tych koloniach były strasznie suche. No i zaczęło się codzienne nawilżanie. Mimo że zaczęło się wtedy lato ja i tak codziennie nakładałam na włosy oleje, teraz już myję szamponem ale wtedy tylko odżywką, odżywka d/s, b/s, i przede wszystkim przestałam czesać. Przez jakieś 2 m-ce chodziłam jedynie w związanych włosach bo dobijały mnie te suche strąki. No i teraz po 4 miesiącach z CG moge powiedzieć że jest dużo lepiej, choć do ideału im daleko. Wiem, ze łatwiej byłoby ściąć do ramion i dopiero pielęgnować ale mi w krótszych fryzurach nigdy nie było do twarzy. Aha, i żel lniany też mi nie służył. Miałam po nim totalnie suche włosy. Spróbuj może tego męskiego z Isany Jak nauczyłam się go używać (a robiłam kilka podejść) to efekt jest super. Niestety mam tak lekkie włosy że bez żelu nie da rady wyjść w rozpuszczonych włosach. No i to by było na tyle z mojego długiego wykładu Podsumowując, daj im czas bo mam wrażenie że na długich włosach dłużej trzeba czekać na efekty
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

fajnie

Już podlinkowałam moją piękność. Co prawda moim zdaniem moja piękność jest najbrzydsza z tegorocznej kolekcji, ale desek dla kobiet z tej firmy jest niewiele
Mój TŻ będzie miał dużo ładniejszą, podobne parametry.
.
i robi TŻ.
Ostatnio tylko żel aloesowy nie robi mi klejuchów
? Ojej... Też często upadałam na początku (taki sport
Na początku zwykle tak jest. Szczególnie, gdy nie znamy dobrze swoich włosów.

). a propos, polecacie coś dobrego co mogłabym sobie przywieźć z Krakowa (oprócz Farmony, o tym już wiem )?
). no i wtedy zaczęło się złoooo włosowe. mama przyniosła do domu cud od fryzjera - pantene pro-v, wtedy jeszcze dodatkowo reklamowany jako 2 w jednym. no i: myzie codzienne (a to ostry sls) często bez odżywki, a jeśli to i tak nie miała szansy wniknąc do włosa, bo tyle było silikonów w szamponie, jedyne co używałam jako b/s to duże ilości pianki do włosów (na sucho
!!!) jakiegoś taftu chyba...plus opisana wyżej najgorsza odmiana wegetarianizmu (kluchy, ziemniaki, ser i słodycze). po dwóch latach moje włosy to były suche strzępy - nie kręcone, po prostu spuszone suche siano (dwa następne zdjęcia - jedno z okresu przejściowego, drugie pod koniec tej mordęgi). najpierw nie zwracałam na to uwagi potem , kiedy zaczęło być alarmująco jedyne co wymyśliłam to obciąć. i tak przez pół roku obcinałam kolejne długości (aż do przed ucha) - bez skutku - nic nie lepiej - ani w zdrowiu ani w skręscie - wtedy już w ogóle nie istaniał. i znowu skrócenie nie pomogło. wtedy ktoś mi polecił farmonę - może to i z sls ale przynajmniej naturalne (szampon rumiankowy, odżywka ze skrzypem, rzadsze mycie - stopniowo co 2, potec co 3 w końcu co 4 dni, ale i błędy: częste czesanie na sucho - 2-3 razy dziennie i ciągłę upinanie/wiązanie włosów - wydawało mi się, że będę je w ten sposób mniej niszczyć): przez rok używania stopniowo moje włosy wracały do życia i zaczęły w końcu rosnąć, a nie wypadać, czasem nawet bywają lśniące i jest ich więcej. zaczęły wyglądać jako tako...ale bez skrętu...w ogóle. wtedy trafiłam tu i od 2 miesięcy stosowania cg jest trochę lepiej, pojawiły się jakieś drobne falki - zdjęcie z dzisiaj. wiem, że na resztę efektów pewnie trzeba poczekać, ale...ale czekanie jest takie ciężkie, a kiedy zobaczyłam już, że coś się rusza to wstąpiłą we mnie nadzieja i chcę, żeby ruszało się szybciej (człowiek to głupi jest 
Raczej masz loki o większej średnicy, ale nie słabiej skręcone. I piękne
uczyłam się jeździć na nartach na tym dziadostwie...zraziłam się tylko i boję teraz
ale może jak bede mieszkac na swoim.