Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1398 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-16, 09:09   #41911
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Ja wczoraj po treningu ograniczyłam się do minimum, a mianowicie: mycie odżywką, na szybko odżywka ds i tyle. Efekt? puszek
Jeśli mogę zasugerować, przy wersji minimum i myciu odżywką postawiłabym na zabezpieczanie czyli, np odżywka b/s zmieszana z żelem.
Cytat:
Ogólnie moje włosy całkiem dobrze przetrwały wczorajszą pogodę, wiał okropny wiatr i przez moment deszcz kropił, a włosy wyglądały całkiem ok, czyżby sposób pielęgnacji miał na to jakiś wpływ
Zapewne fajnie

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:11   #41912
201704240951
Konto usunięte

Dziewczyny, pamiętacie może nazwę odżywki/balsamu do włosów o takiej rzadkiej zielonej konsenstencji ? W białym plastykowym opakowaniu, za śmieszne grosze. Nie umiem sobie jej przypomnieć, a na moje włosy była magiczna.
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:19   #41913
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Ty to umiesz się cieszyć
Dziś kupuję Wczoraj zrobiłam rezerwację Już podlinkowałam moją piękność. Co prawda moim zdaniem moja piękność jest najbrzydsza z tegorocznej kolekcji, ale desek dla kobiet z tej firmy jest niewiele Mój TŻ będzie miał dużo ładniejszą, podobne parametry.
Poza tym ja nie lubię różu, a na stok mam mnóstwo ciemnego różu i fuksji łączonych z szarościami (zdjęcie w załączniku). Tylko po to, by być widoczną. Na co dzień nigdy bym się tak nie ubrała
Wstawiłam zdjęcie i tak widzę, że rękawice miałam jeszcze kupić tego roku.

Cytat:
Oliwka to może z nazwy tylko jest.
Na to wygląda.
Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Jak wy robicie zdjęcia? Może ktoś wam robi? Ja mam problem sama sobie zrobić, muszę się nieźle gimnastykować
Ćwiczę jogę zdjęciową i robi TŻ.
Cytat:
Moje dziś wyglądają średnio, ale i to niezdecydowanie czy się kręcą czy falują czy są proste już bym im wybaczyła gdyby nie ten puch
Średnio? Przecież wyglądają naprawdę dobrze!
Upięcie fajne, choć zgubił się ten wspaniały tył.
Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
A jak zamiast cytryny dam kwasek cytrynowy do maski to się chyba nic nie stanie? Skoro to tylko dla zakwaszenia..
Do maski?
Sprawdź, co wchodzi w skład kwasku. Do tego stężenie może być spore, co oznacza zwiększenie kwasowości. Nie powinna być zbyt niska, podrażnisz bowiem skalp, a włosy wysuszysz.
Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
co 4 dni to często? codziennie tylko płuczę/płukałam (bo nie wiem, czy nadal to robić) wodą plus odżywka d/s i b/s
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Eloe nie nadrabiała wszystkiego, więc może nie wiedzieć o Rybiorkowej metodzie chodzi o "nawilżanie" między myciem. Spłukanie włosów wodą, nałożenie odżywki d/s i jak zwykle...
Masz rację, nie nadrabiałam, ale coś mnie się kołacze, że Rybiorka pisała o tym wcześniej.
Tylko że dla mnie i w moim przypadku to także jest mycie włosów. Myję je: szamponem, odżywką lub wodą. Dokładnie w ten sposób postąpiłam wczoraj a potem nałożyłam żel z polimerami i dziś nie poznaję włosów Ostatnio tylko żel aloesowy nie robi mi klejuchów
Cytat:
ale dlaczego reszta włosów też takja jakby polepiona?
Ja odnoszę wrażenie, że się szarpiesz. A tu naprawdę potrzeba spokojnie i powoli zaatakować temat. Nie wszystko naraz. Wolniej.
Spróbujmy przestawić kolejność, coś wyrzucić. Nie wszystko musisz nakładać za jednym razem.
Cytat:
może ten żel nie jest dla mnie?
Może tak być.
A może sprawdź go jako maskę przed myciem?
Proponowałabym na suche lub zmoczone nałożyć żel zmieszany z płaską łyżeczką miodu. Zostaw to na przynajmniej 30 minut pod czepkiem i ręcznikiem. Potem dokładnie spłucz włosy. Nałóż odzywkę b/s, stylizuj, wysusz.
I pokaż, co się ukazało oczom.
Mogłabyś?
Cytat:
dodam chyba do garniera, bo alterra też ma denat... dzięki
bardzo dobrze kombinujesz
Cytat:
hm, no wiem, ale pomyślałam sobie,że przecież alterry mają denat a mnóstwo osób je poleca...
Ale Alterry odżywki mają emolienty, które niwelują, ograniczają działanie denata. Tymczasem w tej keratynie tego sąsiedztwa nie ma.
Cytat:
czyli to , co było polecane kilka stron wcześniej, to odżywka?
Ojć... nie wiem jeszcze nie nadrobiłam. Utknęłam na 3 stronie oraz staram się być na bieżąco.
Ale podejrzewam, ze szło o masło shea do ciała, bo nim zachwycałyśmy się zimą.
Cytat:
też bym chciała...a po pierwszych próbach moja kość ogonowa się nadłamała i powiedziała : dość
Nadłamała ? Ojej... Też często upadałam na początku (taki sport - najpierw uczysz się stać ), ale obiłam sobie prawy pośladek. Siniak miałam dwa tygodnie. Miał wielkość rozłożonej dłoni
Cytat:
to odpuszczam ten olej, bo dzisiaj też jakby przeciążone - choć nie tak jak wczoraj.
Spróbuj olej nakładać tylko przed szamponem.
Może dobrze by było, gdybyś popróbowała metod takich, jak Małgosia? wszystko, co ciężkie nakłada przed myciem.
Cytat:
tylko, że mam wrażenie, że co zrobię krok do przodu to dwa do tyłu może właśnie tej cierpliwości brak...
Nie martw się Na początku zwykle tak jest. Szczególnie, gdy nie znamy dobrze swoich włosów.
Większość naszych metod jest nastawionych jednak na większą porowatość. Dlatego pozostaje kombinowanie.
Cytat:
do mnie możecie przyjechać . ale to jeszcze chwilę...tak, tak szczęśliwa narzeczona
Gratulacje Po fryzurkę się zgłoś
Cytat:
i chciałam Wam pokazać, jak wyglądały moje włosy kiedyś
Wyglądają na bardzo delikatne. Jak u Cheruba
A jak długo masz już tej długości? Kiedy ostatnio ścinałaś?
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Staram się, dziś już lepiej, choć wygladają podobnie jak wczoraj, ale przestawiam "w głowie"

Cytat:
Przyznam też szczerze, że pewnie nie bez znaczenia były dzisiejsze komplementy od dwóch odległych wiekowo od siebie mężczyzn(jeden dziesięcioletni, drugi po czterdziestce), jakby się zmówili, mówiąc mi w odstępie pół godziny, ze ładnie wyglądam
Komplement od 10-latka Lepszy chyba tylko komplement od 5-latka
Cytat:
Dziękuję za oficjalne przyzwoleniei w ogóle za wszelką pomoc i wsparcie
na nas możesz liczyć
Cytat:
krokoszowy(tylko na długosć, bo mity o depilacyjnym działaniu krążą)
Zaczęłam właśnie test
Cytat:
O, matko i w dodatku teraz też mi źle zacytowało, a myślałam, ze jedna osobę to juz potrafię cytować.
Poprawione.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4062 (2).jpg (146,2 KB, 34 załadowań)

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:19   #41914
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nika135 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pamiętacie może nazwę odżywki/balsamu do włosów o takiej rzadkiej zielonej konsenstencji ? W białym plastykowym opakowaniu, za śmieszne grosze. Nie umiem sobie jej przypomnieć, a na moje włosy była magiczna.
Czy to czasem nie była GLORIA?

Basia, trzymaj się w tym rudnym okresie. Mam nadzieję, że wkrótce się skończy, odstresujesz się i włosy odżyją Ale na zdjęciach wyglądają PIĘKNIE

Ajrisz, za zmianę kolorku.

Ag Rafka, jak chcesz zacytować kilka osób, to czytając poszczególne posty klikasz na środkowy prostokąt w prawym dolnym rogu każdego postu. Czytasz po kolei i klikasz to miejsce w postach, które chcesz zacytować. Jak przeczytasz wszystko (lub tyle ile chcesz), to klikasz ODPOWIEDZ. Pojawia Ci się okno odpowiedzi z cytatami postów, które kliknęłaś. Zostawiasz to co chcesz, a resztę możesz wykasować. No i tak sobie odpowiadasz pod każdym z zacytowanych postów. Zatwierdzasz odpowiedź i tyle.

Keratynę dodałam do BINGO SHEA i siedzę. Dałam 5 kropli na 3 łyżki odżywki - myślicie, że to dobra ilość?

Edytowane przez agatron77
Czas edycji: 2011-09-16 o 10:28
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:21   #41915
Eloe77

Cytat:
Napisane przez nika135 Pokaż wiadomość
Zielonej? A może była bladozielona? Cien Lidlowy z aloesem przychodzi mi do głowy.

Edit: Agatron ma rację. Innej zielonej nie miałam. Gloria emulsja.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-09-16 o 10:23
Stary 2011-09-16, 10:22   #41916
201704240951
Konto usunięte

O tak, tak. To była Gloria! Dzięki wielkie!
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:23   #41917
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Czy to czasem nie była GLORIA?

Basia, trzymaj się w tym rudnym okresie. Mam nadzieję, że wkrótce się skończy, odstresujesz się i włosy odżyją Ale na zdjęciach wyglądają PIĘKNIE

Ajrisz, za zmianę kolorku.

Keratynę dodałam do BINGO SHEA i siedzę. Dałam 5 kropli na 3 łyżki odżywki - myślicie, że to dobra ilość?
moja gloria zawsze była "biała", nigdy zielona, więc ja bym obstawiała, że to na pewno nie ona

5 kropli za 3 łyżki? wg mnie to bardzo mało
Stary 2011-09-16, 10:29   #41918
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
moja gloria zawsze była "biała", nigdy zielona, więc ja bym obstawiała, że to na pewno nie ona
Gloria emulsja nie maska...

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:30   #41919
agatron77
Raczkowanie

Cytat:

5 kropli za 3 łyżki? wg mnie to bardzo mało
A ile byś dała na 3 łyżki?
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:43   #41920
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
A ile byś dała na 3 łyżki?
to jest bardzo trudne pytanie i nie znam na nie odpowiedzi
ja dopasowuje ilość keratyny pod swoje włosy, pod ich stan, kiedy ostatnio obcowałam z keratyną, jak na nią reagują czy ją lubią sprawa indywidualna także musisz sama metodą prób i błędów sprawdzić ile kropli keratyny odpowiada Twoim włosom
ale dla moich włosów 5 kropli na 3 łyżki to bardzo mało u mnie raczej byłoby 5 kropli na 3 łyżeczki, chociaż i ten stosunek keratyny do odżywki musiałabym przemyśleć

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2011-09-16 o 10:45
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:49   #41921
mysia m
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny.. wracam.. ekchmm. skruszona.

Nie da się wygrac z naturą włosów Miałyscie rację!

Od kwietnia nie używam suszarki i pozwalam moim włosom schnac naturalnie. Na poczatku dawałam ciezsze odzywki, zeby były proste, ale i tak w miare odrastania, bo ściełam niepotrzebnie, zaczeły sie zawijac.

No i wracam do podtrzymania skrętu.

Co najwazniejsze.. jeszcze rok temu bym nie uwierzyła, ale teraz.. uwielbiam moje fale. Po wysuszeniu suszarka na gładko, prosto, czuje sie źle, jak nie-ja. Mówiłyście, ze tak będzie, ale nie wierzyłam... odcięłam sie od zakręconych, bo uwazałam, ze moje fale, to żadne skret w gruncie rzeczy. Bo co to za krecone włosy, które raz są prawie proste a raz zawijają. Ale juz wole swój bałagan, niz idealnie wymodelowane na szczotce. Po prostu bardziej mi do buzi pasuje skręt.

Pewnie przyjdzie za chwile czas na porzucenie farbowania, bo intensywnie nad tym mysle, co by sie jednak nie przerzucic na hennę. Dlatego poki co, nie farbuje wcale, bo musze to powaznie przemyslec :P

Tak wyglądają moje włoski dzisiaj po pantene odzywce b/s spręzyste fale i loki. Mnie silikony nie służa, wiec troche oklapnieta ta fryzurka, ale i tak jest niexle, bo włosy rozczesałam po odwinieciu z ręcznika i dopiero nałożyłam to serum i pogniotłam trochę. Lepszy efekt jest, gdy włosy rozczsze na odzywce a potem juz nie i dam polecany przez Was żel Isana czarny męski z pomaranczowymi napisami. Jest fantastyczny.

Nie wiem czemu skusiłam sie na to pantene, niektore kreconowłose bardzo go zachwalały, a ja z moja w gruncie rzeczy bezsilikonowa pielegnacja, mogłam spodziewac sie efektow obciażenia, ale musiałam spróbowac.

Włosy zapuszczam, bo falują wraz z długością. mam nadzieję, że cos z nich jeszcze wycisnę.. kupuję wreszcie keratyne i olej kokosowy na mazidłach, wiec moze bedzie jakis postep
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pantene.jpg (28,7 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez mysia m
Czas edycji: 2011-09-16 o 10:50
mysia m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 10:53   #41922
anoska
Zakorzenienie

mysia m - pamiętam Twoje wcześniejsze zdjęcia włosów są takie błyszczące i pewnie mięciutkie witaj ponownie
Stary 2011-09-16, 11:02   #41923
pati_bc
Rozeznanie

Ale się rozpisałyście Może nadrobię Was do wieczora
Zanim zacznę nadrabianie to kilka słów.

Wczoraj przekombinowałam i musiałam dziś myć głowę. Za dużo nowych składników na raz użyłam i przez to nie umiem w 100% stwierdzić co mi zaszkodziło (tak to jest gdy się chcę wszystko naraz wypróbować) ale podejrzewam stylizator bo zmieszałam Nivea FC i zielony żel Artiste. Oczywiście włosy były niemiłe w dotyku, posklejane i wydawały mi się brudne. Mój błąd, przyznaję się bez bicia.
Dotarło też do mnie, że zmuszam moje włosy do kręcenia. Są za krótkie na całkowicie samodzielny skręt a ugniataniem zmuszałam je do tego. Stylizator coś tam utrwalał ale tak na prawdę zazwyczaj wieczorem miałam takie pogniecone coś. Dziś zdecydowałam się troszke to zmienić i nie zmuszać ich do niczego. W rezultacie mam prostsze włosy ale za to wręcz sypiące się, wiecie o co chodzi - tak ładnie opadające jeden na drugim jak się je przeczesze palcami. Nie wiem jak to ubrać w słowa I błyszczą się Chyba taki rodzaj pielęgnacji, bez zmuszania ich do niczego i bez stylizatora (bo ewidentnie mi szkodzą nawet jak są solo), najbardziej odpowiada moim włoskom bo widać, że się dobrze czują. Podejrzewam, że jak podrosną to końcówki same będą się zwijać w coś bo czasem zdarzają się loczki na końcówkach ale jak na razie są jeszcze przykrótkie. Marzą mi się takie zdefiniowane fale najlepiej zakręcone na końcach ale na to będę musiała poczekać.
Co do mycia emulsją Glorią to jestem zadowolona. Bardzo fajnie działa na moje włoski. Dziś nią myłam Wczoraj zresztą też ale przez przedobrzenie nie widziałam efektu. Dziś za to widzę
Dziś umyłam raz BD, potem drugi raz Glorią, następnie Garnier Avokado + pare kropel olejku kokosowego, na ociekające Joaśka z lnem i rumiankiem, turbanik japoński czyli jako tako a potem suszenie. Nic więcej nie dodałam po rozwinięciu turbanu. Włoski są już suche i podobają mi się mimo tego, że są prostsze ale będę czekać cierpliwie na falki a może końcówkowe loczki

Wyszedł mi przydługi post, wybaczcie Teraz lecę nadrabiać
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 11:06   #41924
Eloe77

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Nie, myłam Naturią.
Możliwe zatem, ze podrażniło Cię IPA, bo to ten alkohol jest w Naturii. Nie ma go w Hegronie.
Cytat:
Mam wątpliwości, czy odżywka jest w stanie tak naprawdę umyć włosy. Zresztą Kosmetolog na pielęgnacyjnym miała podobne wrażenia (chodzi o wątek o myciu odżywką). Oczywiście kiedy widzę zdjęcia dziewczyn jestem zachwycona, ale przestaję wierzyć, że rola odżywki w myciu polega na myciu inaczej też bym była zachwycona efektem na sobie
Cóż można napisać? No tylko tyle, że teoria ma swoje racje, a praktyka swoje.
W teorii umyć nie może, ale w praktyce okazuje się, że włosy są świeże i czyste.
Z powodu teorii sama nie odstawiłam szamponu. Z powodu praktyki (i kaprysów skóry głowy) częściej stosuję mycie odżywką niż szamponem.
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Niestety tak się poukładało w moim życiu, że włosy to ostatnie o czym teraz myślę
Jesteśmy z Tobą, Basiu
Cytat:
Daaawno temu obiecałam zdjęcia z dzieciństwa
Alez z Ciebie piękna lokaska!
Cytat:
Wrzucam foty z wczoraj...
Wcale nie jest tak znów gorzej. Grzywka rzeczywiście ciekawie się zachowuje
Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Teściową bardzo lubię, więc żal mi na nią strychniny Chyba po prostu spróbuję to powcierac, a jak zacznę łysiec to będę się ratowac.

Nie no, skoro jest w takiej dawce że mogę ją stosowac wewnętrznie i nie kończyc jak szczur po trutce to zewnętrznie tym bardziej nie powinna tak zadziałac. Chyba...
Skoro była doustnie, to nie może być w dużej dawce. Też mam fajną teściową, ale znam kilka takich, którym można by zaaplikować
Cytat:
Siedzę właśnie z henną na głowie. Zmieszałam ją tym razem z resztką Jantara, ciekawa jestem czy mi zafarbuje
O hennowanie! Napisz, proszę, co wyszło.
Cytat:
No i nie wiem, czy da się je jeszcze reanimować, czy tylko cięcie mi zostało.
Zgadzam się z dziewczynami. Nie ścinaj jeszcze, ale nad nimi popracuj.
Cytat:
Wracam do pracy, bo czeka mnie chyba codzienna hospitacja.

Cytat:
jeśli możemy coś dla Ciebie zrobić to daj znać, koniecznie!
Przyłączam się do grupy Lokowego Pogotowia!
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Zagryzam więc zęby i mówię: "1. Będzie coraz lepiej. 2. Jeśli będzie czasami gorzej-patrz punkt 1"

BĘDZIE
Cytat:
Ja też chyba niezbyt umiem ten dyfuzor obsługiwać, choć stosuję sie do wszystkich zaleceń Eloe.
Początkowo miałam podobnie. Włosy szybko traciły skręt w partiach bliżej skóry, a już w szczególności po suszeniu ciepłym nawiewem. Teraz jest inaczej. Możliwe, że to skutkiem długotrwałej pielęgnacji.
Dodam, że nigdy nie dosuszam włosów do końca. "Łapię" je ciepłym nadmuchem, potem suszę chłodniejszym, by nie miały termicznego szoku Podpinam, znowu podsuszam ciepłym i znów zimnym. Zostawiam jeszcze dość wilgotne, podsuszone w jakiś 70-80%.
Najlepiej i tak wyglądają, gdy umyję wieczorem. Dosychają spokojnie przez noc. Nawet jeśli dam im doschnąć na spokojnie, gdy myję w dzień, to i tak szybciej tracą kształt. Obwiniam zmiany wilgotności.

Chciałam zrobić im bezsuszarkowe lato, ale widzę zmianę i w trwałości i w objętości po suszeniu na powietrzu.

Cytat:
I cytować hurtem nadal nie umiem, bo mi wyświetla tylko bieżącą stronę, a nie poprzednią, którą zaczęłam cytować.
Bo możesz zacytować ograniczona ilość znaków. Wizaż obcina najstarsze cytaty, gdy masz za dużo tekstu do zacytowania.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-09-16, 11:17   #41925
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
mysia m - pamiętam Twoje wcześniejsze zdjęcia włosów są takie błyszczące i pewnie mięciutkie witaj ponownie
dziękuję
mięciutkie, to prawda, czasem aż za, ale wtedy sprawdzają się proteiny.

pati, jak ja swoje obcięłam w kwietniu na Twoją długośc, to mi się wyłacznie konce wywijały i za diabła nie dało się nic wicisnąc z tego. Falki pojawią się wraz z długością

A teraz po 5,5miesiącach zapuszczania mam znów swój bałgan Poczekaj cierpliwie
Stary 2011-09-16, 11:33   #41926
Piechniak
Rozeznanie

[QUOTE=Eloe77;29434249]

Masz rację, nie nadrabiałam, ale coś mnie się kołacze, że Rybiorka pisała o tym wcześniej.
Tylko że dla mnie i w moim przypadku to także jest mycie włosów. Myję je: szamponem, odżywką lub wodą. Dokładnie w ten sposób postąpiłam wczoraj a potem nałożyłam żel z polimerami i dziś nie poznaję włosów Ostatnio tylko żel aloesowy nie robi mi klejuchów[QUOTE]
oj...to chyba przestanę...albo będę tak moczyć tylko co drugi dzień, bo na ogół na trzeci dzień od mycia (jeśli nic z nimi nie zrobię) jest największa tragedia) - czyli mycie - za dwa dni płukanie wodą - za dwa dni znowu mycie, myślisz, że może być?

Cytat:
Ja odnoszę wrażenie, że się szarpiesz. A tu naprawdę potrzeba spokojnie i powoli zaatakować temat. Nie wszystko naraz. Wolniej.
Spróbujmy przestawić kolejność, coś wyrzucić. Nie wszystko musisz nakładać za jednym razem.
dobre odnosisz wrażenie...niestety. to zawsze było moją najsłabszą stroną, pamiętam jak zaczynałam malować farbami olejnymi - maluje się warstwami, czasem nakłada się ich 5-10, a po każdej trzeba czekać, aż wyschnie (czasem po 2-3 dni), żeby nałożyć kolejną...a ja chciałam malować bez przerwy i już mieć namalowne...zwłaszcza jak coś nie wychodziło to musiałam poprawić na już, nie mogłam czekać, aż przeschnie...ile płócien ja w ten sporb zbabrałam zanim się nauczyłam, że NAPRAWDĘ nie można...ech.
Cytat:
Może tak być.
A może sprawdź go jako maskę przed myciem?
Proponowałabym na suche lub zmoczone nałożyć żel zmieszany z płaską łyżeczką miodu. Zostaw to na przynajmniej 30 minut pod czepkiem i ręcznikiem. Potem dokładnie spłucz włosy. Nałóż odzywkę b/s, stylizuj, wysusz.
I pokaż, co się ukazało oczom.
Mogłabyś?
jasne, dzięki . nie wiem co prawda kiedy się uda, bo teraz muszę wyjechać na praktyki do Krakowa i mogę nie mieć netu...w ogóle strasznie się tego boję (znaczy, że bez pomocy wizażu to w te dwa tygodnie znowu doprowadzę włosy do ruiny i zniszczę nawet te wątłe oznaki, które udało mi się uzyskać ). a propos, polecacie coś dobrego co mogłabym sobie przywieźć z Krakowa (oprócz Farmony, o tym już wiem )?
Cytat:
bardzo dobrze kombinujesz
dzięki . czegoś się jednak uczę od WAs mądrych
Cytat:
Nadłamała ? Ojej... Też często upadałam na początku (taki sport - najpierw uczysz się stać ), ale obiłam sobie prawy pośladek. Siniak miałam dwa tygodnie. Miał wielkość rozłożonej dłoni
ano. nie jakoś strasznie, bo nawet nie operowali sama jakoś się poskładała, ale przez połtora roku musiałam chodzić do szkoły z poduszką bo długie siedzenie to był męka. ludzie mieli ubaw bo wyglądało , jakbym miała hemoroidy
Cytat:
Nie martw się Na początku zwykle tak jest. Szczególnie, gdy nie znamy dobrze swoich włosów.
spróbuję. ale ogólnie należę raczej do zamartwiających się niż do wyluzowanych
Cytat:
Gratulacje Po fryzurkę się zgłoś
dzięki...na razie to mi się marzy coś a la Sissi ...tylko czy jeszcze istnieją ludzie, którzy umieliby mnie tak uczesać
Cytat:
Wyglądają na bardzo delikatne. Jak u Cheruba
dokładnie. zawsze miały tendencje do rozpadania się pod dotykiem, że o szczotce/wiązaniu nie wspomnę. tak myślę, że właśnie te trzy lata nieustannego wiązania mogły też zrobić swoje...tyle, że jak tu nie wiązać zimą pod czapkę, albo na wietrze? przecież się poplączą..

Cytat:
A jak długo masz już tej długości? Kiedy ostatnio ścinałaś?
4 miesiące temu obcinała mnie siostra. ale oczywiście na mokro itd. - 4 imiesiące temu w ogóle traktowałam je jak proste, nie widziałam, że trzeba inaczej. myślę jednak , że to w małym stopniu zależy od długości. na dowód przedstawię na zdjęciach swoją historię.
jako dziecko miałam kręcone, od urodzenia (oczywiście, a jakże rozczesywane na sucho szczotką ) widać na pierwszym zdjęciue. potem., jakoś jak poszłam do szkoły zaczęły to być fale...a po ścięciu mnie na krótko stały się proste (dlatego właśnie nie wydaje mi się, żeby cięcie pomogło) i były proste długo (do tego mogła się też przyczynić moja anoreksja, wiadomo złe odżywianie - proste , cienkie, wypadające) koło 13 roku życia zaczęły się znowu kręcić - tylko te nowe, które rosły. no ale w 17 roku życia miałam już takie, jak na zdjęciach wyżej. miałąm kilka dobrych nawyków: nie czesałam, myłam lekkim ziołowym szamponem i kilka złych (nie zwracałam uwagi na silikony...chociaż czaseem myślę, że może one mi służyły ). no i wtedy zaczęło się złoooo włosowe. mama przyniosła do domu cud od fryzjera - pantene pro-v, wtedy jeszcze dodatkowo reklamowany jako 2 w jednym. no i: myzie codzienne (a to ostry sls) często bez odżywki, a jeśli to i tak nie miała szansy wniknąc do włosa, bo tyle było silikonów w szamponie, jedyne co używałam jako b/s to duże ilości pianki do włosów (na sucho !!!) jakiegoś taftu chyba...plus opisana wyżej najgorsza odmiana wegetarianizmu (kluchy, ziemniaki, ser i słodycze). po dwóch latach moje włosy to były suche strzępy - nie kręcone, po prostu spuszone suche siano (dwa następne zdjęcia - jedno z okresu przejściowego, drugie pod koniec tej mordęgi). najpierw nie zwracałam na to uwagi potem , kiedy zaczęło być alarmująco jedyne co wymyśliłam to obciąć. i tak przez pół roku obcinałam kolejne długości (aż do przed ucha) - bez skutku - nic nie lepiej - ani w zdrowiu ani w skręscie - wtedy już w ogóle nie istaniał. i znowu skrócenie nie pomogło. wtedy ktoś mi polecił farmonę - może to i z sls ale przynajmniej naturalne (szampon rumiankowy, odżywka ze skrzypem, rzadsze mycie - stopniowo co 2, potec co 3 w końcu co 4 dni, ale i błędy: częste czesanie na sucho - 2-3 razy dziennie i ciągłę upinanie/wiązanie włosów - wydawało mi się, że będę je w ten sposób mniej niszczyć): przez rok używania stopniowo moje włosy wracały do życia i zaczęły w końcu rosnąć, a nie wypadać, czasem nawet bywają lśniące i jest ich więcej. zaczęły wyglądać jako tako...ale bez skrętu...w ogóle. wtedy trafiłam tu i od 2 miesięcy stosowania cg jest trochę lepiej, pojawiły się jakieś drobne falki - zdjęcie z dzisiaj. wiem, że na resztę efektów pewnie trzeba poczekać, ale...ale czekanie jest takie ciężkie, a kiedy zobaczyłam już, że coś się rusza to wstąpiłą we mnie nadzieja i chcę, żeby ruszało się szybciej (człowiek to głupi jest ), skoro już widzę, że może...
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 11:38   #41927
Piechniak
Rozeznanie

oto zdjęcia do mojej historii:
Zdjęcie0408.jpg

Zdjęcie0409.jpg

Zdjęcie0410.jpg

Zdjęcie0411.jpg

Zdjęcie0407.jpg
ostatnie z dzisiaj
Stary 2011-09-16, 11:48   #41928
pati_bc
Rozeznanie

Nadrobiłam Was
Przepraszam, że nie będę cytować.

little.b.blue śliczne włoski i ta długość

Eloe ciesze się razem z Tobą Co prawda nie umiem jeździć ani na desce ani na nartach, nad czym bardzo ubolewam, ale rozumiem co to pasja

DMkAniawłoski bardzo mi się podobają

Ajrisz kolorek super i od razu zauważyłam zmianę

Basia Trzymaj się Kochana cieplutko
Włoski masz piękne. Ach... żebym ja miała takie loczki
Śliczną masz kotkę przypomina mi moją

Mysia m czyli potwierdzają się moje słowa

Lecę smażyć naleśniki

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-09-16 o 12:31
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 11:48   #41929
Piechniak
Rozeznanie

aha, mam jeszcze pytanie. wczorajpróbowałam na noc podpiąć włosy tukanami...czy Wasze tukany też mają takie drobne ząbki czy tylko moje? bo moje mają i tak złowieszczo zachrzęściły jak je wpinałam we włosy...pochodziłam z nimi z 10 minut ale wspomnienie tego chrzęszczenia nie dawało mi spokoju i wciąż sobie wyobrażałam, że mi przepiłowują włosy...wyjęłam, nie zasnęłabym w takim stresie . ale może panikuję, bo po prostu tukany tak mają i i naczej nie trzymałyby się na włosach ?
Stary 2011-09-16, 11:53   #41930
Eloe77

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Obiecany zły dzień z wczoraj i obiecana niespodzianka. Mam nadzieję że widać :P
Ładny brązik.
Jeju, ależ Ty masz dużo włosów!
Cytat:
Jutro ustrzelę coś w ciągu dnia (znowu jadę w teren )

Cytat:
Pamiętam, że w czasach standardowego mycia moje włosy bardzo lubiły odżywkę (nie balsam) Nivei flexible curls,z tego co widzę w składzie jest tylko jeden silikon (dimethicone), który powinien się zmyć szamponem BD... może by jej spróbować znowu?
W ogóle kiedyś w lepsze dni końcówki same mi się skręcały w grube lokasy i czesanie na sucho im nie przeszkadzało, a teraz mam wrażenie, że skręt jest taki niestabilny, nawet przeczesywanie palcami szkodzi :/
A jak długo jesteś już po zmianie pielęgnacji?
Cytat:
Teraz się nie mogę doczekać następnego mycia, żeby coś pokombinować
Bardzo dobry znak
Cytat:
a to masło shea ktoś widział jeszcze w ogóle ? bo ja tyle natur już przeszłam...
w feriogaju w Naturze to jedyna Mypa Shea, która jest dostępna. I to w kilku rodzajach.
Ponieważ mam shea z ZSK, nie oglądałam składów
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
muszę się przyznać kupiłam dzisiaj Garniera z drożdżem i granatem
A składu pod ręka nie ma?
Cytat:
i tak wypróbuję, w nadziei, że nie zrobi mi katastrowy na głowie (najwyżej będzie służyła do golenia :hahaha)
Daj znać, jak się spisała.
Cytat:
Edycja:
Tak obie pracujemy, w tej chwili też. Kiedy pracuję na laptopie, nie mogę go odłożyć na chwilę, bo zaraz się na nim kładzie
Cudowna towarzyszka w pracy

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-09-16, 12:27   #41931
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj dzięki że szukacie tego koloru jednak Dzisiaj będzie ładne zdjęcie do słoneczka

A może Edith3F? Ona jest moja
U niej idzie w rurki.
Ty już masz troszkę drobniejszy skręt, będziesz mieć zakrętasy pewnie. Może pójdziesz bardziej w stronę Ewelki. Hm poszukamy w wolnym czasie
a ja? a ja? mam szansę na skręt Edith3F? jak ocenia wróżbitka Ajrisz?

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2011-09-16 o 18:26
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 12:29   #41932
Eloe77

Cytat:
Pokażę Wam jednak moje włosy. Znacznie słabiej się kręcą niż zwykle
Słabiej? Raczej masz loki o większej średnicy, ale nie słabiej skręcone. I piękne
Dobrze, że zwalczyłaś wypadanie
Cytat:
Eloe, niezła z Ciebie DESKOMANIACZKA Ale to dwie dla siebie bierzesz? Jedna na co dzień, a druga na niedziele i święta czy może jedna na lato, a druga na zimę Super się udało
dobre. Na igielicie jeszcze nie próbowałam, choć można.
Jedna dla mnie, jedna dla TŻa. Powoli wymieniamy sprzęt. Jeszcze rękawice i wiązania i buty Plan na 2 lata
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
a ja chyba odnalazłam bratnią duszę/bratni skręt w dzienniku regeneracji, a mianowicie Edith4F, jeśli będę miała takie włosy jak urosną, przy nieustannej pielęgnacji, będę bardzo zadowolona
jak myślicie? raczej w tym kierunku to pójdzie?
Byłoby wspaniale ciężko orzec, ale pamiętając Twoje zdjęcia sprzed prawie 2 miesięcy, można śmiało orzec, że możesz mieć podobnie.
Szkoda tylko, że Edith się nie pokazuje

Chatul super, ze jesteś
Pokazałbyś nam swoje włosy? Zatęskniłyśmy

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.. wracam.. ekchmm. skruszona.
No proszę, córa marnotrawna Dobrze, że wróciłaś, żal tych gładkich fal na obciążanie i prostowanie. Trzeba je światu pokazać
Cytat:
Włosy zapuszczam, bo falują wraz z długością. mam nadzieję, że cos z nich jeszcze wycisnę.. kupuję wreszcie keratyne i olej kokosowy na mazidłach, wiec moze bedzie jakis postep
Na pewno będzie postęp!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-09-16, 12:39   #41933
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
dobre. Na igielicie jeszcze nie próbowałam, choć można.
uczyłam się jeździć na nartach na tym dziadostwie...zraziłam się tylko i boję teraz

Stary 2011-09-16, 12:52   #41934
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety tak się poukładało w moim życiu, że włosy to ostatnie o czym teraz myślę
przykro mi ze masz tyle na głowie, na pewno ci cięzko i wcale nie dziwie sie ze włosy w tym momencie sa gdzies na ostatnim miejscu. Oby coś się poprawiło, od niedawna tu jestem wiec nawet nie wiem jakie dokladnie problemu cie trapią. Ale nieważne jakie, mam nadzieje ze w miare mozliwosci szybko przestana cie meczyc.

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Ja się czaję na effuniaka już dłuższy czas, ale boję się przez internet zamawiac, zwłaszcza że effuniakowe rozmiary są nieco inne... A Onyx PL pięęęknyyyy
aaa wessssss ja tak nie mam kasy ale ten stanik to mi sie po nocach bedzie snił... tylo tez zastanawiam sie nad rozmiarem mam jednego Effuniaka Retro, krój chyba podobny do Onyx'a ale któż wie co przyjdzie pocztą. I zastanawiałam się czy próbować strzelić w 10tke z rozmiarem czy zamówić ze 2-3 sztuki za jedna przesyłką i potem odesłać to co nie podpasowało. Jeszcze sie zastanawiam ale Onyx bedzie mój!

Cytat:
Obiecany zły dzień z wczoraj i obiecana niespodzianka. Mam nadzieję że widać :P
Jutro ustrzelę coś w ciągu dnia (znowu jadę w teren )
Hmmm widac zmiane koloru ale na tym drygim zdj to ja widze zielone refleksy i przez chwile myslalam ze wlazłaś gdzieś na budowe na swiezo malowane
Coś ostatnio szalejesz kochana tu trwała tu kolor

Cytat:
Edycja:
Tak obie pracujemy, w tej chwili też. Kiedy pracuję na laptopie, nie mogę go odłożyć na chwilę, bo zaraz się na nim kładzie
marzy mi się kotek ale może jak bede mieszkac na swoim.

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę, że od dziś mam idealnie czarnego kotka Znajda, biedny, pewnie ktoś go wyrzucił przy szosie... Jutro do weterynarza z nim pójdę - mam nadzieję, że chłop przesądny nie jest
chciałabym takiego całkiem czarnego kiedys

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
Nie da się wygrac z naturą włosów Miałyscie rację!
hmmm to ja mam czasem takie chwile zwątpienia, ze może już lepiej na prosto moje suszyc a nie zmuszac do skretu - ale potem patrze w lustro z tymi prostymi wygladam... smetnie jakos.
Fajnei, ze wracasz do kreciołków

A tutaj moje wczorajsze mycie, nie umiem ich ratowac na drugi dzien więc wczoraj umyłam.

Najpierw chciałam płukac i nakładac d/s b/s bez mycia ale jakos kiepsko wyszło chyba. i jak zaczełąm suszyc to zwątpilam i pod kran znów...
Umyłam odżywką Aile kwiat lotosu
Alterra granat d/s
Joaśka z zielona herbata b/s
i żel Delii i dyfuzor

śmiesznie mi się przedziałek na bok zrobił ale zostawiłam
Lekki puszak ujarzmiłam kroplą oleju kokosowego.
A włosy to mam coraz krótsze z mycia na mycie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09122.jpg (36,4 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09150.jpg (39,6 KB, 58 załadowań)

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 12:53   #41935
myszka2020
Zakorzenienie

Basiu - dla mnie i tak masz najpiękniejsze włoski i wcale skręt nie wydaje się słabszy
Przytulam i całuję, jesteśmy z Tobą

Ag Rafka - ja też kiedyś prawie 2 lata prostowałam co 2 dzień, wiem, co masz na myśli Wtedy włosy wydawały się takie idealne, gładkie, prościutkie, choć tak naprawdę jak się przyglądnąć, były suche, okropnie rozdwojone, ale jak nie wyprostowałam, to nie mogłam się na ulicy pokazać. Ścięłam chyba z 20 cm przesuszu i zaczęłam pielęgnację CG

Agatron - dziękujemy razem z dzidzią

Mysia m - świetnie, że wróciłaś używasz jakiegoś stylizatora, czy tylko pantene do loków i fal?

Ajrisz - ciekawy kolorek, masz dużo włosków

MgielkaM - mi coś ostatnio też reanimacja nie wychodzi, na 2 dzień spinam włosy, a potem myję Bardzo ładne zawijaski, ślicznie wyglądają

Idę zmywać makadamię z włosów, jak ona cudownie pachnie orzeszkami, zakochałam się
Odkąd jestem w ciąży, mam wyczulony nos na zapachy - uwielbiam maziać się po buzi olejem z nasion truskawki, po prostu odpływam I teraz doszła makadamia, coś czuję, że to będzie mój ukochany olej

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2011-09-16 o 12:56
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 13:01   #41936
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez Eloe77;29435334
Skoro była doustnie, to nie może być w dużej dawce. [COLOR=Silver
Też mam fajną teściową, ale znam kilka takich, którym można by zaaplikować [/COLOR]
O hennowanie! Napisz, proszę, co wyszło.
Nie jest w dużej, nie jest Z hennowania wyszło to co zwykle czyli rudo-czerwono-brązowy. Włosy suche ale błyszczące czyli jak zawsze. Znaczy się Jantar w hennie nie zaszkodził
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
aaa wessssss ja tak nie mam kasy ale ten stanik to mi sie po nocach bedzie snił... tylo tez zastanawiam sie nad rozmiarem mam jednego Effuniaka Retro, krój chyba podobny do Onyx'a ale któż wie co przyjdzie pocztą. I zastanawiałam się czy próbować strzelić w 10tke z rozmiarem czy zamówić ze 2-3 sztuki za jedna przesyłką i potem odesłać to co nie podpasowało. Jeszcze sie zastanawiam ale Onyx bedzie mój!
Ja muszę jakiś kupic bo rozmiar mi się zmienił ostatnio i na razie mam tylko jeden Też sie zastanawiam nad tym jak zamówic. Może poczekam aż ty zamówisz i zobaczę co o tym sądzisz

Przekonałam dzisiaj do hennowania koleżankę ze szkoły Jestem z siebie dumna

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 13:02   #41937
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Ale pięknie! oddawaj!

Stary 2011-09-16, 13:03   #41938
chocolate_monster
Zakorzenienie

To chyba jednak łupież. Nie wiem co robić, wmasowałam w skalp żel aloesowy i zostawiłam na kilka minut. Później zmyłam babydreamem i dałam alterrę morelową. Sypie mi się z głowy biały proszek (?) nie są to taki płaty tylko właśnie proszek. Nie wiem co robić Najgorzej jest tuż po myciu. Dzień po nie ma aż takiej tragedii. Nie wiem co stosować...ehh
chocolate_monster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 13:03   #41939
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Idę zmywać makadamię z włosów, jak ona cudownie pachnie orzeszkami, zakochałam się
Odkąd jestem w ciąży, mam wyczulony nos na zapachy - uwielbiam maziać się po buzi olejem z nasion truskawki, po prostu odpływam I teraz doszła makadamia, coś czuję, że to będzie mój ukochany olej
O oleju truskawkowym jeszcze nie słyszałam A co do makadamii, to mnie w ogóle te orzechy nie smakują No ale może olej pachnie ładnie Ja dzisiaj planuję swoje kłaki kokosować

Cytat:
śmiesznie mi się przedziałek na bok zrobił ale zostawiłam
Lekki puszak ujarzmiłam kroplą oleju kokosowego.
Swoją drogą to Ci bardzo fajnie z takim przedziałkiem

A ja znowu Was nie nadążam nadrabiać Ale wrócili mi neta w pracy, więc będę bywać częściej
Stary 2011-09-16, 13:07   #41940
mimi1812
Raczkowanie

Nie odzywam się ostatnio bo nie mam czasu, więc podczytuję was tylko Ja przestałam już walczyć o skręt, bo jak jedna dziewczyna tu zauważyła (nie pamiętam nicku) nie ma sensu na siłę zmuszać włosów do kręcenia. Bo po kilku godzinach te moje piękne na początku fale wyglądały na właśnie takie coś pogniecone. Teraz zostawiam je same sobie i tylko lekko się końcówki wykrecają, ale całe włosy wyglądają dużo lepiej niż kiedy je ugniatałam itd, itp.
Właściwie to napisałam ze względu na Piechniak. Oglądałam Twoje zdjęcia i zauważyłam, ze masz bardzo podobne do mnie włosy (niestety nie mam możliwości wrzucić zdjęć). Z tą tylko różnicą, że ja mam długość do łopatek no i mam ich trochę mniej. Ale do rzeczy Po zmianie pielęgnacji miałam taki sam problem jak Ty, włosy zlepiały mi się w takie jakby "kolonie", a ponieważ mam mało włosów to wyglądało tragicznie. Wtedy bardzo czesto czesałam je na sucho i tak w kółko. Aż do pewnego dnia jak zauważyłam że te włosy mimo że się zlepiają to nie od tego że są tłuste, bo mimo wszystko nawet w tych koloniach były strasznie suche. No i zaczęło się codzienne nawilżanie. Mimo że zaczęło się wtedy lato ja i tak codziennie nakładałam na włosy oleje, teraz już myję szamponem ale wtedy tylko odżywką, odżywka d/s, b/s, i przede wszystkim przestałam czesać. Przez jakieś 2 m-ce chodziłam jedynie w związanych włosach bo dobijały mnie te suche strąki. No i teraz po 4 miesiącach z CG moge powiedzieć że jest dużo lepiej, choć do ideału im daleko. Wiem, ze łatwiej byłoby ściąć do ramion i dopiero pielęgnować ale mi w krótszych fryzurach nigdy nie było do twarzy. Aha, i żel lniany też mi nie służył. Miałam po nim totalnie suche włosy. Spróbuj może tego męskiego z Isany Jak nauczyłam się go używać (a robiłam kilka podejść) to efekt jest super. Niestety mam tak lekkie włosy że bez żelu nie da rady wyjść w rozpuszczonych włosach. No i to by było na tyle z mojego długiego wykładu Podsumowując, daj im czas bo mam wrażenie że na długich włosach dłużej trzeba czekać na efekty
mimi1812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości