|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | ||
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
![]() Bartek lubi chodzić Faaajnie ![]() Kiedy ja byłam... ![]() Cytat:
![]() Energia energią. Ale od tego krótka droga do nadpobudliwości psychoruchowej (ADHD). Choć bardziej wydaje mi się, że Bartek ma raczej zespół nadruchliwości (tez odmiana ADHD). Ze skupieniem uwagi, raczej nie ma problemu, choc czasem się zdarza. Będę kontynuowała metodę - jak najwięcej ruchu, zeby energię gdzieś spożytkował, ale wiem juz teraz, ze to nie wystarczy. Zobaczymy jak dalej będzie na lekcjach. Jeżeli nie przejdzie mu (bo wiadomo teraz po wakacjach dzieci dopiero przyzwyczajają się do siedzenia w ławkach), to pogadam z wychowawczynia. Może przejedziemy sie na jakieś badania, zasięgniemy opinii itp. Dobrze, ze juz koniec wydatków *** Idę robić obiad, spakować się i ogarnąć chatę. Pomozecie mi w przyszłym tygodniu w sypialni? Mam pewną wizję i szukam potwierdzenia
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w zasadzie nie żałuję bardzo, bo ja lubię oglądać filmy na dużym ekranie, ale najchętniej oglądałabym je tam sama ![]() Ale Ty to diagnozowałaś u lekarza, czy sama przypuszczasz? Mam jeszcze pytanie - kupiłyście buty na jesień? Jakie? ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Karo, jak Ci idzie rzucanie palenia?
|
|
|
#1443 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Sama, ale z opinią nauczyciela - wychowawczyni. Doswiadczenie ma wieloletnie, więc widzi różnice w zachowaniach dzieci. Tragedii nie ma, ale trzeba nad tym pracować My mamy adidasy na razie. Pewnie po pensji coś kupię - trzewiki za kostkę. Na zime już mam
|
|
#1444 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy ja mam tez bardzo ruchliwe dzieci, Eryk w sumie juz tak nie szaleje jak kiedys, chyba z tego wyrosl ale za to jest bardzo niegrzeczny, nie slucha sie, brzydko sie odzywa... ja tez bylam na zebraniu odstatnio i tez mam kilka stowek do wybulenia nie wiem skad mam brac ta kase, a dopiero co zaplacilam 380zl za basen Eryka ehh
|
|
#1445 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No widzisz Eryk wyrósł, bo maluchy częściej biegają i rozrabiaja, a u Bartka to trochę co innego. Nie potrafi ustac w miejscu Jak usiądzie, to od razu wstaje ![]() My basen mamy w szkole w ramach wf. 2 godz tygodniowo. Całe szczescie to bezpłatnie
|
|
#1446 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
z tym basenem to macie fajne, ja musialam Eryka zapisac ale chodziaz z tym wfem sie wyjasnilo
|
|
|
#1447 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No powiem Ci, zę na bardzo krótko. Są zabawy kiedy siedzi i się skupia. Np lego, puzzle, szachy, rysowanie itp. - dlatego napisałam, ze ze skupieniem nie ma wiekszych problemów, bo potrafi, ale przy bajce potrafi skakac po kanapie, przy lekcjach, staje, biega, wraca. Odrabia przez to godzinami ![]() Urzadza sobie wiecznie jak ja to nazywam tory przeszkód. Chodzi po kanapach, blacie biurka, biega po mieszkaniu tak po prostu - robi okrążenia ..., na spacerze ciągle podryguje, podskakuje, biega. Trudno mu iść tak po ludzku ![]() My jeszcze mamy dodatkowo 1 godzinę wf w szkole z Panią. A jak u Was?
|
|
#1448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihihih nieźle ![]() szczerze... jak ma być to będzie![]() to jest dobry tok myślenia mówią że jak dziecko na jednej rzeczy się skupia(mówieniu) to zapomina o innych za poniedziałek![]() TO i TO też mi się podoba ![]() zazdroszczę jak zwykle ja to nawet nie chce myśleć ile mi poszło na dentystę w ciągu ostatnich dwóch lat...w sierpniu byłam 4 razy, a najrzadziej 2 x w miesiącu...każda wizyta płatna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My nie potrzebujemy na razie a serio...to mamy adidaski na raziejeszcze nie idzie od poniedziałku najbliższego nawet 2 osoby z pracy chcą się przyłączyć...wiec nie będzie oszukiwania
|
|
#1449 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
moj Eryk tez duzo biega, razem z Marcelem skacza po lozku, biegaja w kolko po pokoju, skacza po kanapach itp, ale jak np oglada bajke to kladzie sie przewaznie na dywanie albo na kanapie i oglada - z odrabianiem lekcji u nas tez sa przeboje, co prawda siada i odrabia i nie biega w trakcie ale ciagle a to siku, a to kupe a to jesc wszystko byleby nie robic a jak gdzies idziemy to przewaznie sie za mna ciagnie jak flaki w oleju, ale za to na placu zabaw z dzieciakami biega po krzakach jak szalony ![]() no my mamy tylko 1 wf w ciagu tygodnia
|
|
|
#1450 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale On zimnolubny jest. Dodam że spi całkowicie odkryty. Przykrywa sie po uszy tylko do zaśnięcia,a potem rozkopuje i nie ma bata żeby Go przykryćNa zimęma długie spodnie własnie ze ściągaczem, ale i tak podwijają się aż do kolan ![]() Cytat:
ą sie boję tego biegania po krzaczkach gdy Alana odpieluchuję ![]() Cytat:
Jak to mówią "wstyd to kraść" Boi sięże podołamy finansowo, a ja obawiam sie że ma rację ![]() Cytat:
![]() hmmm ja chyba też muszę zacząć myśleć o jakichś zajęciach jesienno zimowych ![]() Cytat:
Np. męża siostra tak samo sie rozkręciła, w wieku prawie 4 lat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
szybko posżło.kciuki za szybkie odcycowanie również Bartek wiercipięta, oj tam odrazu nadpobudliwe ![]() Cytat:
Idę robić pierogi z jagodami - jakaś chcica mnie naszła i będę lepiła ![]() Aaa Skierko na katar frida(często) i woda morska do tego nasivin. A na kaszel syrop prawoślazowy, albo clemastinum, lipomal, albo sławetny syrop z cebuli (ten na wszystko działa).
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2011-09-16 o 13:54 |
||||||||||
|
|
|
#1451 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1452 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a jakie masz na zimę? Nie boisz się, że będą za małe?Wy byliście na bilansie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajne, może kupię za jakiś czas , chociaż z kolorami Kubuś nieźle sobie radzi już ![]() , a dużo za wizytę płacisz? Ja nie mam problemów z zębami, miałam wyleczone przed ciążą, a po ciąży tylko jeden do zrobienia. Mam nadzieję, że i u Ciebie w końcu będzie spokój ![]() No wiesz
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, ale tylko w nocy, zresztą nie wiem, czy bardziej Jemu zimno, czy moim wyobrażeniom, bo On się nie budzi, ale mnie te zimne łydki przerażają jakoś, no i po sobie oceniam, że mnie dopiero pod kołdrą jest w sam raz ![]() Mnie lekarz mówił, że fridą co 4 godziny tylko, bo inaczej się podrażnia błony śluzowe i samemu ten katar napędza ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Wróciłam, Małż poszedł z Kubą na rower, więc zaszaleję i umyję kibelek i towarzystwo , będę miała wolny wieczór
|
|
|
#1454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie podoba sie ta, ta, ta, ta, ta, ale musze jeszcze sie przyjrzec tym grom i poczytac. Mysle o Swietach, bo ja osobiscie nie dam rady finansowo kupic wszystkiego w grudniu, czy pod koniec listopada, ale moglabym kupic cos w kazdym miesiacu zaczynajac od wrzesnia czy pazdziernika. Chcialabym tez, aby dostal wiecej niz 1-2 zabawki, bo w ciagu roku kupuje mu niewiele poza urodzinami i Swietami. Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Udanego wyjazdu
|
|
#1455 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
Ktoś pytał o puzzle my mamy takie http://allegro.pl/lisciani-giochi-pi...807244790.html , 3 rodzaje przez długo czas Tomka bardzo interesowały teraz juz się znudził, ale polecam
|
|
#1456 |
|
Wtajemniczenie
|
Weszłam, żeby Wam podziękować za pomoc i nie wiem od czego zacząć. Chyba zacznę o wielkigo głośnego DZIĘKUJĘ!!!!
Przepraszam, że nędzne te moje podziękowanie, ale brak mi słów.
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, ale się cieszę, że Cię tu widzę
|
|
#1458 | |||||
|
Ola-Unhola
|
Pokaże w przyszłym tygodniu.
Tzn zrobię foty sypialni i powiem gdzie co planuję ![]() Ale to odległe w czasie, bo kasa kasa kasa ![]() Cytat:
![]() No to mało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rozm. 26 i jak mierzyłam w sierpniu uznałam, ze na zimę będą ok ![]() O coś w tym stylu http://allegro.pl/buty-jesienno-zimo...805674453.html Wysokie kozaki na rzepy ![]() Dobra, ja się żegnam, bo już 16. O 17 Małż Bartka z szachów odbiera i lecimy, tylko Antol jeszcze śpi ![]() Udanego weekendu ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- ![]() ![]() ![]() Cytat:
Martus Kochana ![]() Cieszę się ogromnie, ze Cię widzę
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, dzięki ![]() Ale od Ciotek Antonio coś tam zawsze dostanie
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Cześć Marta, fajnie ze wpadłaś, teskniłam aga, no co ty, nie przepraszaj, na tyle ile miałam czasu to wpadłam. Jak cos to pytaj. znowu mam migrene, juz 3 dzien z rzędu, tylko dzisiaj łagodniejsza forma, bo już 4 tabletki zjadłam... ehh jakaś do dupy sie robi ta moja głowa. co ja bym oddała za zdrowie.... Jutro idziemy na wesele i za tydzien też. nie chce mi sie jak pomysle ze moze mnie znowu boleć, i nici z zabawy. |
|
|
|
#1461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana wpadaj do nas , bardzo sie ciesze że Cietu widze
|
|
#1462 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
podczytałam Was w pracy, pocytowałam, ale juz nie dałam rady nic naskrobac :/ tyyyyyyle mam pracy ![]() ale najważniejsze: Cass moje gratulacje ![]() super że juz masz swoja ukochaną córeczkę przy sobie, niemoge się doczekac Twojej relacji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale zamierzam sie już przerzucić na długi rękaw polarka nie mam w planie kupowac Cytat:
niewiele sie nad zastanaiwłam ale jak widzę inne dzieci i porównuję to Zu jest o wiele ciężej usadzic w jednym miejscu, ostatnio mowi na nią mała kamikadze ![]() Cytat:
, ciesze sie bardzo że zaglądnęłaś, bądź z nami więcej ![]() *** a jeszcze chciałam o weselu słówko: była suuuuper jedzenie pycha, nie zjadłam nic ze stołu bo gorące dania i desery były dośc czesto więc mi w zupełności wystarczaly, orkiestra tez extra, wyszalałam sie i wogóle małz poszedł spac z Zuza więc mogłam troszke odreagowac
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Marta
Cytat:
![]() Od Ciotek dostaje , z Brighton przywiezlismy plecak z Myszka Mickey i misia Super Agent Osso, to upodobal sobie w sklepie Disney'a.Zbieram sie do pracy
|
|
#1464 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj spała w t-shircie i cienkich dł spodniach a dziś we flanelowej piżamce. Całą noc odkryta no i przy otwartym oknie. Cytat:
dziękujęCytat:
![]() Skierko,dziewczyny już poradziły co zastosować. Może niech popija chłodne,to pewnie ulgę przyniesie. A nie napisałaś jaki ten kaszel.Suchy czy mokry? Sok z cebuli 7,max10dni Pulmex,olbas.Calcium i cebion A z nasiwinem nie przesadzaj. Cytat:
Cytat:
Zjadłam całą paczkę popcornu maślanego ![]() popiję i idę do łóżka.Jutro od 7 malowanie i długi dzień przede mną
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#1465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby dyżur minął spokojnie Cytat:
![]() " ![]() A propos Nasivinu - moim zdaniem nie działa, dla mnie nie ma różnicy po jego zastosowaniu
|
|
|
#1466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze i ja jutro się wybawię. Cytat:
) czy L to służy e tam, przeciez robienie pierogow nie jest trudne, tylko cierpliwości potrzeba dałabyś rade. No to miłego dnia jutrzejszego życzę
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-09-16 o 21:30 |
||
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtusiu, bawcie się dobrze
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1469 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze dziewczyny coś pisały o syropie Lipomalu,ja go nie miałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję odpieluchowania i trzymam za odcycowanie.Ja mam we wtorek Udanego wypadu Cytat:
![]() My mamy trzewiczki Bartki z wiosny i jeszcze są dobre i adidaski Prawdę powiedziawszy,to myślę już o butach na zimę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zaglądaj do nas czasami brakuje nam Ciebie . ![]() Cytat:
żeby do jutra przeszło Cytat:
i po spaniu dużo sika Czyli wesele udane ![]() Wrrr...ale mi pozjadało cytatów
|
||||||||
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, no wiem, wiem, ale u mnie to wyprawa cała, robiliśmy już pierwsze podejście do Bartków, ale nie pasowały jakoś, nie trzymały stopy, w niedzielę jedziemy do outletu, mam nadzieję, że nie wrócę z pustą ręką. Na zimę kupię wtedy, kiedy zacznie mrozić, wcześniej to ryzyko ![]() Oj, skorzystałabym
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

za odpieluchowanie...szybko i lekko Wam poszło
za odcycowanie

a serio...to mamy adidaski na razie
nawet 2 osoby z pracy chcą się przyłączyć...wiec nie będzie oszukiwania
NIE LUBIĘ TROLLI
muszę coś wymyślić bo na dłuższą metę nie uciągnę tak
Np. męża siostra tak samo sie rozkręciła, w wieku prawie 4 lat 

, a dużo za wizytę płacisz? Ja nie mam problemów z zębami, miałam wyleczone przed ciążą, a po ciąży tylko jeden do zrobienia. Mam nadzieję, że i u Ciebie w końcu będzie spokój
Przepraszam, że nędzne te moje podziękowanie, ale brak mi słów.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)