|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cieszę się Cytat:
Cytat:
![]() Aha,więc jednak coś Kubuś robi do nocnika przed spaniem,a po spaniu,nie chce?Jeszcze trochę i na dobre zaczną się takie typowe,domowe zabawy dla Kubusia za naklejki.No proszę Cię jedna w domu wystarczy,a i tak muszę chować wysoko ![]() Cytat:
Bartoś lubił i lubi książeczki ![]() Oj,jak Ty mnie rozumiesz Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nadrobiłam,ale piąte przez dziesiąte głowa mnie boli ![]() Jeszcze tylko pomacham |
||||||||
|
|
|
#1412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czemu tak mało do nas zaglądasz? Tęsknimy
|
|
|
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała waży 3500 i ma 57cm;10pkt Apgar Cass odezwała się chwilę po 11,że leży.Znieczulenie działa i że jest szczęśliwa że ma to już za sobą. Ginka przyspieszyła cięcie o 1 dzień,bo ktg jej się nie podobało. Ciekawe kiedy wpadnie i nam poopowiada.Pewnie nieprędko ![]() Tak,u nas dobrze.Na dniach będę pakować torbę.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Ola
Cytat:
Cytat:
![]() Po spaniu nocnym to On chce, ale mleko , a po dziennym nie ma humoru ostatnio, w sumie robi od wielkiego dzwonu, ale raz dziennie zasiądzie ![]() U nas to już odpowiednia pogoda na takie ![]() ![]() Kuba też nadal lubi książeczki, ale samochody to nr 1 ![]() Tak, bo my z tej samej drużyny ![]() Ależ skąd, Kubuś nie Mam nadzieję, że Ci przejdzie, ja jeszcze dłużej się męczę z zaśnięciem, jak mnie głowa boli ![]() Podziwiam Was, Dziewczyny
|
|
|
#1415 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
łoooooo juuuż Kasiu napisz co wiesz plisss ![]() Cytat:
Słodko Cytat:
![]() Cytat:
Już doczytałam co u CASS ![]() Lecęspać bo małżon już daaawno chrapie, jakis zmęczony dziś z pracy wrócił, nawet Alana nie miał siły wykąpać. A ja baaardzo chcę drugie dziecko. ale mąż nie chce :-(((
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2011-09-15 o 22:24 |
||||
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, no to rzeczywiście kasa niezła ![]() *** Idę i ja, dobranoc ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- No, ale nawet gdybyś teraz zaszła w ciążę, to Alan miałby 3 lata już, gdyby się urodziło, inaczej wszystko by było. Zresztą, ja o swoi radzeniu sobie pisałam
|
|
|
#1417 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta długość też mi nie pasuje ![]() koralowa jest lniana i ma po bokach tylko małe paseczki z guzikami jest taka luźna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
... ale mi namieszali w głowie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1418 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
o jeeeeeeeeeeeej Cass
![]() gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#1419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak to wyjdzie w rzeczywistości będę was informować ![]() ale w ogóle nie chce czy na tą chwilę? Cytat:
Jak dla mnie len we wrześniu średnio pasuje.Mi kojarzy się z upalnym latem,przewiewnym materiałem.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#1420 |
|
Zadomowienie
|
Cass gratulację
(ja też bym chciała już drugie.....![]() Ania według mnie najlepiej w tej 2, ta 1 rzeczywiście biurowa, a z lnu nie bardzo pasuję Ja w ogóle rozejrzałabym za jeszcze inną bo kwiatki we wrzesniu to tez nie za bardzo
Edytowane przez WrednaAfrodyta Czas edycji: 2011-09-15 o 23:57 |
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
matko jak ten czas leci ![]() Karo, nie wiem co Ci napisać, bo sama jestem pesymistką i raczej widzę pół pustej szklanki, ale musisz sobie powtarzać, że zły los się odwróci ![]() przytulam mocno
|
|
#1422 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki z info Cytat:
![]() Zapytałam,bo przeważnie po spaniu,dzieciom bardziej chce się sikać Trzymam żeby Kubuś się przemógł.U nas noce,ranki i wieczory chłodne,ale w dzień jest całkiem przyjemnie,tylko te wiatry ostatnio ![]() Może jeszcze nie teraz ![]() Te dwie rzeczy,u nas też wiodą prym Chciałabyś ![]() ![]() Pewno na początku,nie byłoby lekko,ale poradziłabyś sobie --------------- Dzień dobry |
||
|
|
|
#1423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ola, a za co Cię ostrzegli? ![]() Cytat:
Pewnie tak, ale myślę, że psychicznie bym wysiadła. Zresztą ja nie chcę mieć drugiego dziecka. ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Dziewczyny, jak ubrane są teraz Wasze dzieci do snu? U nas w nocy jest chłodno, Kuba nie lubi być przykryty, rano ma zimne nogi, śpi w skarpetach, chodzi mi o łydki, bo oczywiście piżama podwinięta. Miałyście piżamy z polaru? Ma to sens?
|
|
|
#1424 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wczoraj ledwie założyłam pieluchę to wołała siii...więc mówię że już ma pieluszkę na noc więc może do pieluszki...a ona że nie, że Zuzia siii tam (i pokazała łazienkę)...nie pozostało mi nic innego jak zdjąć pieluchę i lecieć do łazienki![]() a ostatnio jak była z moimi Rodzicami na kontroli to nagle też jej się zachciało to moja Mama mówi że może do pieluszki (założyła jej bo nie wiedziała ile w poczekalni spędzą)...a ona że nie i w krzakach robiła ![]() wczoraj szybko w sklepie zakupy zostawiły przed kasą żeby w krzaczki lecieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie popadajmy w paranoję![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
GRATULACJE ogromne i buziaki dla Mamy i Córeczki ...ale mi poucinało cytatów
|
|
#1425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hej Jak nie chce,to nie - nic na siłę ![]() To już taka decyzja na poważnie,czy bierzesz pod uwagę możliwość,że to Ci się jeszcze kiedyś odmieni? Ja Bartosia przykrywam,chyba setki razy a i tak śpi odkryty zakładam mu bawełnianą piżamkę,długi rękaw,długa nogawka i skarpety Cześć Karo Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-09-16 o 08:32 |
|
|
|
|
#1426 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musi być, nie ma innego wyjścia...ale pierwszy raz jestem w sytuacji że jest tak źle muszę coś wymyślić bo na dłuższą metę nie uciągnę tak![]() zdejmuje majtki i robi w "powietrzu"...coś jej podstawie zawsze wczoraj chciała na nocnik zrobić (pierwszy raz), ale siedziała siedziała i nic nie zrobiła...w końcu zrobiła przed spaniem już ubrana w pieluchę![]() ale mam duży dylemat bo jak pójdzie do przedszkola to zal mi w pieluchy znowu wchodzić, a z drugiej strony nie wiem jak z kupą będzie muszę z Ciociami pogadać![]() Cytat:
Zu uwielbia jedną Ciocię (pisałam Wam o sąsiadce-mojej koleżance która kiedyś z nią chwilę została jak miałam awarię z zębem)...i codziennie wracając z dworu staje pod jej balkonem krzycząc na cały głos "Ciocia Asia" ![]() wstyd że chciałam a nie mogę...wcześniej mi się to nie zdarzało więc ciężko mi przywyknąć ![]() dziękuję Kochana za te słowa i kupiłaś? ![]() ale wysoka dziewczyna ![]() dlaczego nie chce? Cytat:
Cytat:
![]() ja zawsze byłam optymistką, ale czasami ciężko myśleć pozytywnie ![]() Cytat:
nawet jak ją przykryję to się za 10 sek jest odkryta...ale zauważyłam ze w nowym łózku polubiła kołdrę w szczebelkowym łóżeczku nie ma mowy o kołdrze...jedynie koc przejdzie, ale jak pisze...na kilka sekund![]() Joluś nie uwierzysz kto się wczoraj odezwał...i przepraszał ![]() W LINDLU fajna oferta dla dzieci od poniedziałku Dzień dobry
|
|
#1427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Zu, ładnie Wam poszło. Może jak przyjdzie nasz czas, to też nam ładnie pójdzie ![]() Cytat:
, ale to przemyślana decyzja Kuba już ma body pod pajacem/piżamką, ja sama w nocy muszę być ciepło ubrana i On chyba po mnie to ma (z tym, że ja śpię przykryta )Może spodnie ze ściągaczem byłyby lepsze? *** Fajna książeczka, Kubuś nauczył się sporo nowych słów z niej W ogóle zaczynam kompletować zbiór na jesień/zimę, książeczki, gry, puzzle, ciastolinę, zbieram już żołędzie i czekam na kasztany
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Jola jeszcze chciałam napisać w sprawie pieluch...powiem Ci że tak naprawdę widzę że dopiero teraz Zuzka jest naprawdę gotowa, że dopiero teraz pięknie woła, kojarzy i nie mamy wpadek, nawet na drzemkę nie zakładam pieluchy. Przez poprzednie 2 tygodnie chodziła z pieluchą, bo miała problem z góóó i nie chciałam żeby dodatkowo się stresowała...a w poniedziałek sama z siebie zawołała siii i tak zostało...może Kubuś potrzebuje więcej czasu, myślę że powinnaś schować nocnik i dać mu chwilę zupełnie bez próbowania...może niedługo sam się upomni
![]() Agga z tym nie-mówieniem Alana to też nie problem według mnie...jeśli dziecko rozumie wszystko, a nie mówi to do trzeciego roku życia jest to normalne byłam w szoku że taka zmiana w dwa tygdonie
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ściskam Cię mocno Może coś ruszy, zanim pójdzie , widać, że już blisko Kuba dostaje szału, jak Go przykryję, więc musi mieć takie ubranie, żeby było Mu w nim ciepło bez przykrycia. No to Ty nie uwierzysz, że wczoraj miałam do Ciebie pisać i pytać, co się działo, bo miał być weekend, który nie wypalił i nie wiem, co potem Uwierzyłaś? Przyjęłaś przeprosiny? On dopiero teraz przeprosił? ![]() Dzięki za cynk
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() naprawdę jestem bardzo dumna z Zu że tak jej ładnie idzie na pewno ze ściągaczem pomogą, łydki będą zakryte Mi z kolei zawsze jest za gorąco i chyba Zuza ma to po mnie ![]() My już mamy kilka kasztanów ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Znalazłam w pracy książkę MIERZ WYSOKO....poczytam w weekend
|
|
#1431 |
|
BAN stały
|
hej
Miramej Amelka śpi w grubym polarowym pajacu i spi odkryta. wiem ze jej ciepło. |
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wpadam na chwilke tylko bo nie mam czasu ale hmm ja rozmawialam z wlascicielką, no i my od 9 -13 wrzesnia placilismy jeszcze po 100 zł, lepiej zadzwonic do niej na kom, tam jest podany numer. Sali zabawowej nie ma zadnej, ani zadego placu zabaw na dworze tez jeszcze nie ma, dopiero w planach mają. Nic mi nie wiadomo o wynajmowaniu wózka itp, wlascicielka nie ma takich rzeczy tam. 100 zł za osobe bez wyzywienia. nie ma internetu, jest cyfra + w zasadzie do zwiedzania nie ma nic, mały port, no i morze. i to by było na tyle, jeden pomnik jakiegos rybaka, kilka barów i tyle w tej meijscowości jest. Ładny mały kościół. Można pojechac do krynicy Morskiej, ale tam tez zwiedzania raczej mało jest, jak to w takich miejscowosciach, ona raczej typowo turystyczne są. Jedynie jakieś atrakcje dla dzieci są typu park linowy, place zabaw, wesołe miasteczka jakieś z kulkami itp. jakieś mini zoo jest chyba niedaleko. Latarnia morska jest chyba w Krynicy. Blisko jest do Krynicy, Stegny (tam jest park linowy, place zabaw dla dzieci, Biedronka ) Podpytaj Unholy ona była też blisko Kątów wiec tez pewnie wie co zwiedzać.Do Elbląga jest jakieś 50 km, a do Gdańska ze 60 km jadąc skrótem, promem samochodowym (koszt 14 zł) albo na około to jakieś 70 km. spadam bo nie mam juz czasu, wpadne wieczorem jeszcze ![]() Cass gratulacje!!! |
|
|
|
|
#1433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj rozmawialiśmy z Małżem i chyba schowamy nocnik . Bardziej nie chciałam przegapić dobrego momentu, ale okazało się, że sygnały były fałszywe ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak to? Ja wypatruję i nie ma ![]() Hehe ![]() Cytat:
Ale od jednego psiknięcia nie przejdzie, trzeba 3 razy dziennie z pół godziny przed jedzeniem. Może wapno (ma działanie osuszające), a jaki syrop to nie wiem.
|
|
|
#1434 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dzięki za odp maż edzie wracac z pracy to coś kupi w aptece bo ja mam tantum verde, nasivin i w sumie na temp syropy dwa |
|
|
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
![]() Skierko, ja tez stosowalam tylko Tantum Verde, nie mam pojecia co jeszcze. Aniu, nie wiem, co ci poradzic w sprawach sukienek, moze ubierz sie tak, jak czujesz sie najlepiej i tyle. Kasiu, ciesze sie, ze dobrze sie czujesz, jak zwykle brawa za organizacje ![]() Cytat:
, musze poczytac o jakis grach itp, bo to Antosia interesuje. Ksiazeczki rowniez sa na fali, ale przewaznie te same . Chcialabym tez jakies o Swietach, Mikolaju itp. Antonio sie nie odkrywa w nocy, chyba pozostalo mu tak, bo 2 lata spal w spiworku. Polarowych pizamek nie mielismy i raczej nie kupie, bo u nas cieplo. Te ze sciagaczem to chyba dobry pomysl. Myslalyscie o prezentach swiatecznych dla dzieci? . Ja w tym roku chyba nie bede miala problemu, bo beda to auta i ksiazki jakies pewnie - jak zwykle.
|
|
#1436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomniało mi się, że my dostaliśmy 2 razy Clemastinum. Może tak jak wcześniej Kasia pisała syrop z cebuli, woda z miodem, czosnek przy łóżeczku itp. ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
No ja też powoli, puzzle kupiłam wcześniej (2 opakowania) i leżały, bo czasu na nie nie było, mam dwie gry Granna (Lotto Dom i Memo Zabawki), jak Ci coś ciekawego wpadnie w oko, to daj znać. Ja myślałam, ale wstępnie i nic nie wiem
|
|
|
#1437 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhhh![]() nie uwierzę uwierzyć uwierzyłam, ale....powiedziałam co o tym myślę...tłumaczenie głupie i sam to przyznał...a nie pisał, żeby nie wyszło że znowu chce a nie może i że kręci przez to![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kubus już wie co i jak ale może jeszcze chwilowo nie chce...zaczekajcie i znów spróbujcieCytat:
jakie masz puzzle? chciałabym jakieś dla Zu ale wszystkie wydają mi się albo za dziecinne albo za dorosłe Cytat:
|
|
#1438 |
|
Ola-Unhola
|
U nas ok.
Jetesmy odpieluchowani, co bardzo mnie cieszy. Zakładam pieluche na noc pro forma, bo nie mogę znalezc od kilku dni podkladu pod przescieradło Teraz musimy pomyslec o 100% wyeliminowaniu cyca. ![]() Bartek chodzi do szkoły, ja staram sie jak moge zeby go dopilnowac z lekcjami, ubraniem i przygotowaniem do zajec. Wczoraj było zebranie i kilka stowek na początek pęknie ![]() Niestety mam tak żywe - nadpobudliwe dziecko, że jak to Pani powiedziała:"jakby mógł to by na lampę wszedł". Wiem o tym bo widze co wyrabia w domu. Chyba powazniej musze się tym zajać ![]() O i tyle. Jedziemy dzisiaj na dzialkę, żeby skorzystac z powietrza świeżego i w miarę fajnej pogody przed zimą.
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za odpieluchowanie...szybko i lekko Wam poszło za odcycowaniea jak się podoba Bartkowi w szkole? Idę dziś do kina
|
|
#1440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę, tylko spać mi się zachciało Ale powiedz mi, Ty nadal chcesz, żeby coś z tego było? Mnie jeszcze przyszło do głowy, że On teraz się skupił na mówieniu, ostatnio np. chyba z tydzień ćwiczył, aż w końcu dziś rano powiedział "poniedziałek", bo to trudne słowo ![]() Mamy jedne z Trefla, te już dawno ma obcykane, a teraz takie, mam zoo i pojazdy. Cytat:
, ekspresowo Wam poszło za odcycowanieNo ale jak chcesz się tym zająć? Ma energię i tyle ![]() Miłego weekendu Cytat:
, czyszczenie, fluoryzacja i koniec na jakiś czas. Małż też już ma spokój. No i 1000 zł mniej na koncie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

dla Kubusia za naklejki.
jedna w domu wystarczy,a i tak muszę chować wysoko 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Przecież Aga napisała, że się nie martwi, tylko zauważyła po prostu, że Alan jest inny od wątkowych dzieciaków. A Ty tu o Mężu, który nie popiera, o psychologu 
muszę coś wymyślić bo na dłuższą metę nie uciągnę tak
jesteś dzielna,sama zajmujesz się Zuzką,każda z nas może liczyć na swoją drugą połowę, przez co nam lżej.Ty musisz o wszystko sama zadbać.Oklaski Ci się należą