|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Unholy, no własnie, czytając posta Sylki doszłam do tego ze nie zacytowałam Ciebie.
Super ze juz bez pieluchy jesteście. A z karmieniem też mam nadzieje ze jakoś pojdzie. Trzymam kciuki! Jak mama, ma troche klientek? zapisalas sie na egzamin? ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
na zime nie mamy jeszcze |
|
|
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, dzis szefuje, wiec nie powinno byc tak zle![]() Buty mam na jesien, ale niskie z Superfit. Bardziej sen z powiek mi spedzaja zimowe, takie cieplejsze do kostki, musze jakies kupic, ale nie wiem, czy 25 rozmiar, czy 26. W 25 ma jeszcze dosyc luzu z przodu, tak 1 cm. Przymierzam sie rowniez do jakis z Superfit.Śniegowce Quechua kupilam w Polsce rozmiar 26, sa bardzo cieple, wiec wzielam takie, bo ten kozuszek zajmuje duzo miejsca. Kosztowaly 55.00 zl. Mam kombinezon , uzywalam przewaznie kurtki i to do wczesnej wiosny. Chcialabym tez taka kurtke jesienna, ale tez z polarkiem, musze gdzies wypatrzec na Ebay.Wojtusiu, baw sie dobrze Aniu ty rowniez
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-09-16 o 21:57 |
|
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, zazdroszczę, że możecie już kupić buty na zimę, u mnie to za duża loteria , też bym chciała te śniegowce ![]() Hmmm, w sumie do zimy to jeszcze 3 miesiące + grubsza skarpeta, to ten 1cm może być za mało, czy nie? ![]() A gdzie kupiłaś? Na eBayu? Poka , ja też kupiłam - z H&M , ale liczę się, że jeszcze go mogę oddać, mam 26 dni na zastanowienie
|
|
|
#1474 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakkolwiek będzie,mocno Cię ![]() Hm..my mamy jedną piżamkę ze ściągaczami i nogawki są pod kolanami,czasem nad ![]() Książeczkę zanotowałam My mamy już dość pokaźną kolekcję żołędzi Cytat:
musi być dobrze dla Zuzi. różne sytuacje się w życiu zdarzają dziewczyny dobrze powiedziały,wstyd to jest kraść Następna ![]() Cytat:
.---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
teraz są w sam raz Na zimę też jeszcze nie kupuję,ale myślę już ![]() No,baa.. kto by nie skorzystał?
|
||||||
|
|
|
#1475 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#1476 |
|
BAN stały
|
dziękuję wam za rady
nasivin dałam 2x dziś jakoś rano i teraz na noc tylko. troszkę jej rozrzedza jak katarek ma gęstszy. aa i mam te plasterki aromaktiv - myślicie zeby nakleic na noc
|
|
|
|
#1477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No jak zwykle, dla każdego coś innego , ja najbardziej sobie chwalę inhalacje ![]() Cytat:
Nie znam tych plasterków *** Dobranoc
|
|
|
#1478 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
czesc
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() UnholyOne za odpieluchowanie Amelka na antybiotyku, już kończy i tylko katarku trochę ma. Ja wróciłam do pracy i znów na wariackich papierach. Od poniedziałku mała do przedszkola idzie więc pewnie trochę stresu nas czeka zanim się przyzwyczai. Tęskni za dziećmi bo ciągle mówi o Gabrysi i Dawidzie Przez cały ten tydzień po pracy biegała bez pieluchy i zawsze wołała "na Kubusia"(nocnik ) więc jestem dobrej myśli.---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kupiliśmy w końcu meble do pokoju Amelki ![]() I chciałam jeszcze powiedzieć, że Miramej mi się śniła że przyjechałam do niej z Amelką, a ta nie chciała nas wpuścić, Kubuś jej między nogami się wpychał bo chciał zobaczyć kto to a Jola zamknęła nam drzwi przed nosem![]() Dobranoc
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Maju, super, ze wesele udane
![]() Skierko, zdrowia dla Amelki Cytat:
taki kombinezon naprawde jest fajny, kupilam na Ebay oczywiscie. super, ze tez juz masz. Koniec przerwy, wiec znikam
|
|
#1480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za odpieluchowanieCzekamy na fotki ![]() ![]() Cytat:
Bardzo fajny *** Zimno u nas, 6 stopni, brrr..., tak mi się nie chciało wstawać
|
|
|
#1481 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzis nasz wielki dzien ![]() trzymajcie kciuki aby wszystko wyszlo dobrze i aby maly za bardzo nie rozrabial bedzie prawie 30 osob ![]() szkoda tylko, ze poki co jest tak zimno bo 8 stopni
|
|
#1482 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem nie miałam tych plasterków Cytat:
może Kubuś się tak nie wierci w nocy ![]() Inhalacje dobre są Cytat:
Cieszę się,że Amelka lepiej się czuje Może jakieś zdjęcia? ![]() Cytat:
Fajny ten kombinezon Obudziłam się i coś mi jedną dziurkę w nosie przytyka ![]() Miłej soboty ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- U mnie było 5 teraz jest 9 ![]() Cytat:
Trzymam będzie dobrze |
|||||
|
|
|
#1483 |
|
BAN stały
|
hej, witam się z kawką i rozrabiającą Amelką
dzieki za kciuki i fluidki za to ze mną gorzej... ale najważniejsze że Amelc lepiej te plasterki to takie naklejane na piżamkę,ale ostatecznie nie nakleiłam o spała spokojnie, oddychała swobodnie. więc będzie leżało i czekało na gorsze czasy my dziś znów same - mąż zaczął szkołe... i tak teraz 2 lata co 2 weekend.. jak nie praca to szkoła będzie |
|
|
|
#1484 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze musiałabym dodać że lampa z wiatrakiem chodzi w kuchni 24h : ) pytałaś jakie mamy buty na jesień.Chyba że to nie było ogólne pytanie. Ten mocniejszy nie działa, tak? ja raczej tylko na noc zakraplam,a tak wolę specjalnie nie ingerować.Niech nos się sam oczyszcza. Cytat:
a czy strasznie...jeśli 21stopni w domu to aż za zimno to ja nie wiem ile wy macie. Chyba służy,nie choruje<odpukać, tfu tfu> Nie jestem zwolenniczką przegrzewania.Odkrywa się jak tylko ją przykryje więc tak jak śpi jest jej najlepiej.Od zawsze właściwie odkryta śpi.Może zimą jej się zmieni. Ostatnio błyskawiczne obiady gotuje, a w najbliższej perspektywie przejdę na expresowe ![]() pokój już w połowie pomalowany Cytat:
![]() syropku ani plastrów nie znam Mariolko ja też 26rozmiar zimowych wzięłam.Szkoda że nie ma jak kiedyś rtg w sklepie ( czyt ost w gazecie o tym)---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Svi koniecznie opowiedz jak przebiegł dzisiejszy ważny dzień
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#1485 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zime rosly mu wolno, latem szybciej. Kombinezon wyglada duzo ladniej w realu niz na zdjeciu u nas 15 stopni Cytat:
![]() Cytat:
ja rowniez nie znam tych plasterkow Biedna bedziesz Cytat:
Chyba tez wezme 26
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-09-17 o 11:07 |
||||
|
|
|
#1486 | ||
|
Zakorzenienie
|
, to zależy od nocy ![]() Cytat:
O, a co to za szkoła? Słomianą wdową wtedy będziesz ![]() Cytat:
![]() No ten po pierwszym roku Ja mam 22 ![]() Też nie jestem zwolenniczką przegrzewania , wydaje mi się, że Laura choruje podobnie jak inne nasze dzieci, czyli od czasu do czasu ![]() Mnie też wypadnie chyba 26 na zimowe, ale i tak kupię najpóźniej jak się da. Zresztą, dopiero na jesień jadę kupować
|
|
|
#1487 |
|
BAN stały
|
Miramej on ma studia zootechnik i szef mu mówił że jak chce się uczyć to niech idzie on opłaci - w Wołominie technik weterynarii...miałam dziś z nim jechać bo mówiłam że pierwsze zajecia to szybciej ale raz ze my chore to odpada dwa że dzwonił i mówił że są normalnie już zajęcia.
także ciekawie się zapowiada
|
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
skierko, mojego Małża też od października mało będzie, więc łączę się w w bólu
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- A tak w ogóle, to jakieś 2 dni temu bujałam się z Kubą na bujawce i teraz mam zakwasy w udach
|
|
#1489 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to coś zle doczytałam, bo zrozumiałam ze macie w domu w nocy 10-12 C, chyba ze to na dworze tyle jest.... 21 C to jest ok wg mnie. Svi nie wiem czy juz po czy jeszcze przed ale trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie odmeldowuję na cały przyszły tydzień Dzisiaj wyjeżdżamy.... nad wieeelką woooodę ![]() Trzymajcie kciuki aby Alan dał nam jako tako żyć na tym wyjeździe ![]() Buziaki dla Was
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i miłego odpoczynku
|
|
|
#1493 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
#1495 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I niedrogo teraz ![]() Alan będzie miał gdzie szaleć
|
|
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
I wasnie o to mi chodziło
|
#1498 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
super, wypocznijcie. zadroszcze
|
|
|
|
|
#1499 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przegrzanie jest ponoć gorsze od zmarznięcia ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam aby Alan,był wyrozumiały dla swoich Rodziców ![]() Cytat:
O,fajnie to wygląda My po obiedzie,Bartoś śpi dom posprzątany,później skoczymy do sklepu i może na jakiś mały spacerek całą rodzinką ![]() Jeszcze zapytam,bo przeczytałam,że sok z cebuli ma właściwości wykrztuśne prawda to?Dziewczyny,które podajecie,czy dzieciaki po tym specyfiku kaszlą?
|
||||||
|
|
|
#1500 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
właśnie dlatego poszedł. bo to spory koszt - dojazdy co 2 tyg (jeden wyjazd to pewnie około 350 km x 2 to już 700) i za semestr 1200. więc trochę się uzbiera, a na chwilę obecną nawet nie miąłby czym jeździć więc szef poszedł na rękę. też zastanawiam się nad zrobieniem tego syropu. to cebula w kostkę zasypana cukrem?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

, no wiem, wiem, ale u mnie to wyprawa cała, robiliśmy już pierwsze podejście do Bartków, ale nie pasowały jakoś, nie trzymały stopy, w niedzielę jedziemy do outletu, mam nadzieję, że nie wrócę z pustą ręką. Na zimę kupię wtedy, kiedy zacznie mrozić, wcześniej to ryzyko 

, dzis szefuje, wiec nie powinno byc tak zle
Przymierzam sie rowniez do jakis z Superfit.

muszę coś wymyślić bo na dłuższą metę nie uciągnę tak
dla Zuzi.

Przepraszam, że nędzne te moje podziękowanie, ale brak mi słów.

nie miałam tych plasterków 
pokój już w połowie pomalowany ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)