|
|
#181 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wózki - spacerówka
Kfiatuszek1987 mam wieksza spacerówke z graco i ona jest na wiekszych kolach, ale potzrebuje czegos lzejszego, planujemy wyjazd za granice i potrzebuje leeki wozeczek.
---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- perelka czy do tego wózka mozna dokupic barierk, ile twoje dziecko ma lat, moj Kornel ma roczek wczoraj skonczył i nie jestem przekonana do wózków bez barierki. |
|
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
A co myślicie o tym wózku:
http://www.mamaija.pl/coneco-fortuna...ki-,d3873.html Generalnie szukam wózka, który ma jedną rączkę, barierkę nie tackę, waga do ok. 10-11 kg, większe koła, cena do 400 zł. Może coż doradzicie
|
|
|
|
|
#183 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Podobna do te która Ty wybrałaś, ale ma inne rżczki, dlatego nie wiem czy bedzie Ci odpowiadać http://sprzedajemy.pl/super-spacerow...eco-2010,11387.
Ponizej jeszcze jedno cudo, dla kogoś kto często podróżuje na pewno fajny pomysł, bo wózek jest lekki i łatwo się go składa http://sprzedajemy.pl/wozek-spacerow...obaltowy,13104 |
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a moze mi ktos cos powiedziec na temat tych wozków ?
http://allegro.pl/coneco-flash-wozek...576667184.html http://allegro.pl/wozek-spacerowy-sc...577729720.html Slyszalam ze ta firma ma dosc dobre opinie i zastanawiam sie. Chce glownie cos lekkiego, zeby sie dobrze prowadzilo i wjerzdzalo na krawezniki, no i zeby mozna bylo rozlozyc do spania.
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
Coneco akurat ma złe albo bardzo złe opinie, a wózki bardzo mi się nie podobają - ale to tylko moje subiektywne zdanie. Coneco są bardzo twarde, mają beznadziejne kółeczka. Sama stoję przed wyborem spacerówki dla mojej 10-miesięcznej córy, ale oczywiście nie szukam niczego super lekkiego, tylko przede wszystkim wygodnego do 10 kg (Ty pewnie masz starsze dziecko). Poszukaj może coś z chicco, peg perego. Mnóstwo dziewczyn poleca maclarena - mnie się nie podoba, ale przypuszczam, że lepiej będzie się prowadził (nawet używany).
|
|
|
|
|
#186 |
|
Raczkowanie
|
Ja jednak kupiłam ten o którym pisałam w poście wyżej. Narazie synek jeździ nim tydzień jak dla mnie wózek super, fajnie lekko się prowadzi kółka ma spore i to jest plus, wizualnie podoba mi sie bardzo, puki co wad żadnych nie wykryłam
|
|
|
|
|
#187 |
|
Rozeznanie
|
Ja w końcu zdecydowałam sie na wózek firmy euro baby model sorento. Decyzja była baardzo spontaniczna. Po prostu poszliśmy do sklepu, wsadziliśmy Majkę i ona już nie chciała z niego wysiąść więc wyjechaliśmy ze sklepu z wózkiem
. Ogólnie jestem z wózeczka bardzo zadowolona.Plusy: - jest mega mega lekki, - bardzo dobrze sie prowadzi i jest bardzo zwrotny i taki hmmm... zwinny, - łatwo się składa, - radzi sobie bardzo dobrze na naszych drogach, daje rade też na trawie i kamyczkach, - całkiem dobra amortyzacja, - cena: kosztował w sklepie 156zł (na allegro widziałam ciut taniej) - za taką cenę przynajmniej nie żal będzie jeśli się popsuje, coś się z nim stanie, ktoś go ukradnie, Majce nagle odwidzi się jeżdżenie w wózku itd Minusy: - nie rozkłada się na płasko, tylko tak bardzo delikatnie odchyla się oparcie (to nawet nie jest pozycja półleżąca), ale mi to nie przeszkadza bo moja Mała nie śpi na dworze,bo za dużo ciekawych rzeczy dookoła, - rączki ma plastikowe, nie są pokryte żadną pianką czy czymś podobnym więc nie są zbyt wygodne i mogą się robić odciski na dłoniach- i to chyba największy minus. Wiadomo, że to raczej wózeczek taki wiosenno-letni. Zimą raczej nie da rady, ale moja mała już od dawna śmiga na własnych nóżkach więc zimą wózek nie jest nam niezbędny. Ehh cieszę się że mam już za sobą ten zakup, bo im bardziej się zastanawiałam i im więcej oglądałam wózków i czytałam opini tym było ciężej się zdecydować i miałam więcej wątpliwości. Edytowane przez Kfiatuszek1987 Czas edycji: 2011-06-08 o 08:15 |
|
|
|
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, Mamy,
od razu mówię, że forum przejrzałam, skorzystałam z wyszukiwarki, nie znalazłam satysfakcjonującej mnie odp., szukałam także za pomocą google i generalnie same fora, a że największe zaufanie mam do Was, zwracam się z pytaniem Właściwie dwoma ![]() 1) Jak długo dziecko powinno jeździć w wózku? Niby sprawa indywidualna, ale czy zdrowy chłopiec, mający 3 latka i 5 miesięcy powinien jeszcze jeździć w spacerówce? Może czas w końcu "pozbyć się" wózka? Owszem, czasami dziecko idzie pieszo gdzieś, ale najczęściej na spacery zabierany jest wózek i dziecko siedzi w nim. Po części wiąże się to wg mnie z wygodą mamy, która nie chce gonić za dzieckiem (chłopiec, o którym piszę, jest dość ruchliwym dzieckiem i właściwie ciągle biega, nie potrafi normalnie chodzić), ale może dziecko także woli wygodę, jest leniwe? Jak myślicie? W rodzinie raczej szybciej matki pozwalały dzieciom na całkowitą samodzielność w zakresie chodzenia, mój brat dreptał koło mnie mając 2 latka (mama nie dałaby rady upchać 2 wózków)... Kiedy odstawić definitywnie wózek z życia dziecka? 2) Czy w/w chłopiec może chodzić na paluszkach? Ortopeda nie stwierdził żadnych schorzeń, a mimo to chłopiec ciągle pędzi na paluchach. Kiedy mu się zwróci uwagę, przestawia się na całe stopy, ale tylko na moment, po czym znowu wraca na paluszki... Martwi mnie to, jak myślicie, czy u prawie 3,5-letniego brzdąca to normalne? Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi
|
|
#189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No sprawa indywidualna, chyba 3 lata, to jeszcze moze w wozku jezdzic, chociaz juz np. 6-letnie dziecko w wozku, to za duzo. Ja nie pamietam kiedy odstawilismy wozek - chyba jak corka miala cos kolo3 lat, moze troche wiecej, ale nawet jesli dziecko jest leniuszkiem - no to co? |
|
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę o zakupie lekkiej spacerówki,
czy któraś ma może Quinny Zapp Xtra? i może podzielić się spostrzeżeniami
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
z lekkich mogę polecić mamas&papas
sandrulka13 moja córka miała powrót do wózka jak miała niecałe 3 latka ale jak miała 3,5 już nie chciałą jeździć myślę że tak max do 4 tak mi się wydaje z doświadczenia
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z googluje sobie te wózki ![]() i muszę tego forum poszukać
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
jeżeli kogoś zainteresuje MACLAREN TECHNO XLR
to tak: kolorystyka zabójcza - my mamy czekoladowo-różowy, w komplecie folia przeciwdeszczowa i dwustronna podkładka na siedzenie z zagłówkiem. lekki 7,5 kg, bardzo zwrotny, przyjemnie się prowadzi. rączki są dość wysoko, ja jestem wysoka 168 cm, ale dla niższych osób nie wiem, czy nie jest za wysoki..dziecko ma bardzo wygodną pozycję, od pionowej do zupełnie płaskiej, z tyłu siedzenia jest uchwyt -bardzo wygodny. koła - największe z maclarenów. ale mimo to na śnieg nie nadają się. /ja nie sprawdzałam jeszcze, ale tak wg sprzedawców/. pasy dość trudno odpin ają się - to podobno dla bezpieczeństwa dziecka. małej jeździ się fajnie, mi prowadzi się fajnie, więc gites. daszek jest duży i dużo zasłania. składa się w chwilę. tapicerka brązowa pasuje do tapicerki mutsy, dzięki czemu pasuje torba wózkowa. schowek w maclarenie jest naprawdę symboliczny. ale z tyłu na klapie są dwa schowki i to jest fajne - na butelkę, na portfel. |
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nadal nie kupiłam spacerówki,
teraz znowu wróciłam do tematu, Jednak oglądając wózki kręci mi się w głowie i kompletnie nie wiem na co się zdecydować. Chciałabym, przed wszystkim żeby była - lekka i po złożeniu zajmowała mało miejsca - była wytrzymała, tzn. miała dobrej jakości kółka, bo mam zamiar jej używać i nie tylko jeżdżąc po galerii handlowej ![]() chyba dobrze żeby się składała się w jednym kawałku, tylko, że rzadko kiedy mi się takie podobają :/ Wizualnie nadla podoba mi się Quinny Zapp xtra - to mój faworyt poza tym Phil&Teds Smart Buggy Verso Baby Jogger Citi Mini Bardzo podoba mi się Bugaboo Bee+ ale chyba nie jestem w stanie dać tyle za wózek. Może podpowiecie mi jakieś ciekawe modele, którymi powinnam się zainteresować.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2012-01-01 o 21:58 |
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam troche inne pytanie, a mianowicie - chodzi mi o wozek do biegania/ jezdzenia na rolkach itp. ogolnie wozek sportowy, wiem ze do wiosny jeszcze troche czasu (bo nawet zimy jeszcze nie bylo:P ) ale tak sobie postanowilam wziąć sie za siebie po ciazy, rolki w szafie leżą juz rok nieużywane :! i się rozgladam, co na rynku a jak znajde cos wygodnego to może i mój TŻ ssie skusi żeby mi towarzyszyć
narazie znalazłam coś takiego : http://www.babyjoggercenter.pl/f.i.t...kiwi-sport-38/ co o nim myślicie?
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tego modelu wózka to nie posiadam, bo nie dla mnie takie sporty ![]() ale Baby Jogger produkuje najlepsze spacerówki na rynku, solidne, praktyczne, super wykonane, więc myślę, że ten zakup będzie trafny poszukaj na forum gazeta.pl opini o wózkach do biegania
|
|
|
#197 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja polecam Lira 4 Euro-cart.
Niedrogi, lekki, super łatwo się składa. Przed kupnem znalazłam stronkę z opiniami i ten miał opinie bardzo dobrego. Szukałam czegoś taniego bo do niedawna synek nie chciał jeździć w wózku. I musiałam liczyć się z tym, że będę musiała przekazać dalej albo sprzedać. Ku mojemu zaskoczeniu młody polubił jazdę. Wózek z przesyłką kupiłam za 430 zł. Na allegro są droższe. Sklep w którym kupowałam miał w promocji kolor pomarańczowo-szary i różowo-szary. A czy chłopak nie może jeździć pomarańczowym wózkiem? |
|
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja teściowa przeżywała, że dziecko zaczęło chodzić jak miało 10 mcy i że wykrzywi sobie nogi. każde dziecko ma inaczej. a jak chodzi na palcach i nie ma schorzeń, to w czym problem? moi znajomi wozili dziecko w wózku do 2 lat, słyszałam że wózek max do 3 lat. 3,5 to chyba lekka przesada, ale w końcu to nie Twoja sprawa, nie?
|
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aaa- w Polsce sa duzo drozsze, jezeli masz znajomych w UK popros o kupno i przeslanie (moze wyjsc nawet polowe taniej!) |
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W takim razie będe sie za nimi rozgladac Oby wiosna szybko nadeszla
|
|
|
|
#201 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest to spory wydatek ale wózek wart ceny, można odkupić używany. Siedzisko jest dość szerokie więc dziecko ma całkiem sporo miejsca. Prowadzi się świetnie. Używaliśmy go wędrując po klifach i wytrzymał, nie było żadnych niedogodności. Budkę można rozsunąć tak, że w razie deszczu i braku folii do założenia, dziecko będzie mieć mokre jedynie buty. Jest to też dobre rozwiązanie przy silnym wietrze. Można regulować wysokość rączek. Ja mam 180 cm, mąż 5 cm więcej i nie czuliśmy się "za mali". Lekki, bez problemu wnosiłam go po złożeniu na drugie piętro, na drugim ramieniu trzymając dziecko. Używaliśmy do 3 roku życia, aktualnie czeka w piwnicy na drugie dziecko. |
|
|
|
|
|
#202 |
|
Przyczajenie
|
ja przy dwóch córkach miałamv zawsze spacerówkę z wózka wielofunkcyjnego, bo one mi się jakieś takie mocniejsze wydają niż np. parasolki, teraz przy synku też mam zamiar używać spacerówki wielofunkcyjnej, ale poki co korzystam z gondoli , więc wypowiem się z przypływem wiosny
|
|
#203 |
|
Przyczajenie
|
a czy takie spacerówki z wielofunkcyjnych nie są za ciężkie?
|
|
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
to zależy jaki kupisz ten wózek, mój z gondolą jak dla mnie całkiem lekki , symbio mam, i wydaje mi sie ze ze spacerówką bedzie jeszcze lzejszy, tyle ze dziecko pewnie bedzie wieksze
poza tym takie spacerówki chyba wygodniejsze są- tak mi się wydaje.
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
teraz wielofunkcyjne są też na małych kółkach i lekkich stelażach
ja tam lubię mieć osobno lekką spacerówkę na szybkie wypady
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
to zleży jaki wózek wielofunkcyjny kupisz ![]() jest sporo lekkich np. z Bugaboo
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny. Słuchajcie, bardzo zalezy mi na opinii na temat spacerówki Quatro Evo. Niestety, przewertowałam pół neta i nigdzie takowej nie mogę znalesc. Moze któras z Was miała lub posiada ten wózeczek, albo ewentualnie cos słyszała na jego temat, to będe bardzo wdzięczna za info. Chciałabym kupic w najblizszym czasie, a trochę boję sie tak w ciemno (mimo iz opis , funkcje , wyglad orz cena są zachęcające
)http://www.e-wozki.pl/sklep/index.ph...olia-pokrowiec
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u Ciebie nie klekocze?są za ciężkie, są cięższe średnio o 4 kg. parasolki jednak są zgrabniejsze. ale niestety ja moim maclarenem aktualnie jestem zawiedziona. koła to też z takiej pianki, że chyba trzeba było z 5 kompletów kupić na zapas..
|
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od samego poczatku jest z nami Graco i zawsze bede go wszystkich polecala przez wozki dla noworodkow do spacerowek. Teraz jestemy na etapie Chicco. lekka spacerowka rowniez godna poecenia.Jednak pytasz o Quatro EVO - jako mama 3 letniego dzieciaczka i opiekunka wielu inych dzieciaczkow odradzam takie kola ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- ogolnie polecam wozki z jak najwiekszymi kolami sa niepowtarzalne w komforcie jazdy a takie wozeczki jak chociazby maclaren sa dla mnie smieszne mini koleczka jak od wozka dla lalek.Inna sprawa jesli meiszkasz w meiscie gdzie nie ma kraweznikow sa idealnie proste drogi,nie wysiadasz z autobusu itd itd to pewnie sie sprawdzi. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

tak mi się wydaje 

moi znajomi wozili dziecko w wózku do 2 lat, słyszałam że wózek max do 3 lat. 3,5 to chyba lekka przesada, ale w końcu to nie Twoja sprawa, nie?
a u Ciebie nie klekocze?