|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#42001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Siedzę w "maseczce" z aloesu z doniczki
, kleiku owsianego, łyżki miodu i łyżki oleju lnianego. Chyba pokocham mój blender ![]() haha kurde to jest zielone
|
|
|
|
#42002 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba czas napaść na bank... ![]() Nie mam już siły do tego przetłuszczania. Wczoraj nie umyłam włosów bo wydawały się całkiem świeże, dzisiaj rano wstaję i co? SMALEC. Jak tylko na targu pojawi się czarna rzepa to zaczynam wcierać sok, a jak nie pomoże to chyba spróbuję pójść do dermatologa, bo mam dość. Chociaż nie sądzę żeby dermatolog coś poradził bo u mnie to chyba rodzinne. Mama ma to samo. Piechniak, a próbowałaś pianki Nivea FC? Nie ma denata i mi na przykład służy.
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-09-17 o 11:59 |
||
|
|
|
#42003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie siedzę z sałatką na głowie Coś swędziało, stawiam na miód :/
|
|
|
|
|
#42004 |
|
Zadomowienie
|
Próbowałam, ale niestety u mnie po jednym dniu smalcu jest już tyle, że wszystkie proszki zbijają się w kluski na mojej głowie
|
#42005 |
|
ma zielone pojęcie
|
Jak wycisnęłaś sok z aloesu? Wrzuciłaś po prostu liść do blendera?
|
#42006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma też chyba 180 g opakowania, po około 13 zł. Jeśli chcesz, podrzucę Ci namiar Moja bratowa kupowała shea z mazideł, nie widzę różnicy, ona też(oczywiście podłączyła się do mojego wiaderka ).Po próbie Rybiorkowej metody jestem zachwycona Zero przyklapu ani przetłuszczu. Eldorado normalnie A dziś pierwsza próba Heenary, siedzę właśnie z nią na głowie
|
|
#42007 |
|
Zakorzenienie
|
Tak. Wymyłam, odkroiłam brzegi z kolcami. Zmiksowałam z przecedzoną owsianką. Przecedziłam, ponownie zmiksowałam z olejem i miodem.
(następnym razem jeszcze sparzę, zapomniało mi się jakoś). Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-09-17 o 14:34 |
|
|
|
#42008 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Jak na reanimację to te kręciołki całkiem fajnie wyglądają Cytat:
![]() Jednak próbowałabym na allegro na Twoim miejscu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba mamy podobne włosy pod tym względem - wybredne są ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#42009 |
|
Zakorzenienie
|
little.b.blue - wszystko co trzeba jest w dzienniku
|
#42010 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak już znajdę wszystko co pasuje moim włosom, moja pielęgnacja pewnie będzie spokojniejsza![]() Ale ze stylizatora na razie rezygnuję, źle się z nim czuje na włosach. Poczekam aż urosną i wtedy będzie co podkreślać. Może wtedy spróbuje żelu z rossmana Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda, że zaczęło swędzieć![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie kusi zrobić zamówienie na ZSK. Znalazłam kilka ciekawych olei, które chciałabym wypróbować. W sumie dobrze, ze są takie pojemności i nie jest straszna cena bo w razie gdyby włosom nie podpasowało ani twarzy to dużo się nie zmarnuje. Tylko szkoda, że trzeba płacić za przesyłkę 11 zł. Ale skoro nie ma stacjonarnie ![]() Anoska ma piękne włoski Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-09-17 o 15:19 |
||||
|
|
|
#42011 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszło ładnie
Zdążyło zadziałać przez te 30 min pod folią (film oglądałam, łatwiej znieść jak coś nie tak :/ )Szczegóły w codzienniku 1- wczoraj w słoneczku 2 i 3 dziś |
|
|
|
#42012 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A propo czesania to już nie pamiętam jak wygląda grzebień przeczesuje już tylko palcami kiedy mam odżywkę d/s
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-09-17 o 15:49 |
|
|
|
|
#42013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz muszę dojść co zaswędziało :/ Bo wypadło mi też troszkę więcej włosów niż zwykle, czyli podrażnienie :/ Miodu ostatnio używałam to dawał dyskomfort i uczucie niedomycia. Tym razem to było prawie szczypanie... Kleiku owsianego też już używałam jako wcierka. Nowy był tylko aloes w tej postaci. Możliwe żeby sok aloesowy tak zadziałał? Żelu używam od dawna i koi genialnie. A tu taki klops Mieszankę w każdym razie polecam, włosy są mega |
|
|
|
|
#42014 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuję jeszcze z gliceryną, może dokupię pantenol, bo mimo wszystko wolę taki z okna niż taki z tubki ;] bez konserwantów ![]() Czym mogę zagęścić taki koktajl? Bo zielona woda jest średnia w obsłudze
|
|
|
|
|
#42016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#42017 |
|
Zakorzenienie
|
Pod każdą postacią? I sok i żel i w odżywkach?
Ps: znalazłam i MUSZĘ pokazać pt "trwała, robisz to źle" - zeszłoroczne juwenalia czyli maj 2010. Masakra, nieprawdaż?Balon nazywa się Edward i spędził ze mną pół imprezy. Koło 21 gdzieś przepadł i już się nie spotkaliśmy
|
|
|
|
#42018 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem czym to można zagęścić... jedyne co mi przyszło do głowy to guma ksantanowa. Kiedyś o niej czytałam, że można nią zagęszczać żele, kremy itd. Ale nie znam się na niej więc nie umiem nic więcej o niej powiedzieć. Ani jak reaguje na nią skóra wrażliwa. Na pewno Eloe coś doradzi ![]() A co do żeli aloesowych to jakich używacie? Bo czaję się na jakiś ale u mnie w aptece nie mają żadnego (muszę w innych popytać). Można kupić jakiś w sklepie? Podejrzewam, że ani w Naturze ani w Rossmanie nie będzie ale może w jakimś innym sklepie? W sklepie ze zdrowymi kosmetykami też nie ma Urocze to zdjęcie Ale przyznaję, że teraz jest dużo lepiej a mogę wiedzieć czym farbowałaś włoski i jakim odcieniem?
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-09-17 o 16:53 |
|
|
|
|
#42019 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem że nie powinnam ale jak kiedyś przeglądałam dziennik to właśnie zapisałam sobie te zdjęcia w folderze o nazwie "motywacje" nie skojarzyłam teraz po nicku.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2011-09-17 o 16:56 |
||||
|
|
|
#42020 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#42021 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko zrobiłam sobie mniejszą porcję 10ml, bo konserwantu nie miałam. Fajnie łagodzi skalp |
||||
|
|
|
#42022 |
|
Rozeznanie
|
Żelu z aloesem nie używałam, ale jak był w jakiś produktach też raczej mnie nie uczulał, reakcja była po czystym soku z liścia z domowej uprawy, kiedyś czytałam, że dobry jest na wypryski, ale po posmarowaniu zaraz zaczęło okropnie swędzieć i piec. Możliwe, że będąc w niewielkich ilościach nie powoduje tak silnej reakcji alergicznej
|
#42023 | ||
|
Zakorzenienie
|
ojej, dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
też miałam problem z tym gniazdem czy kołtunem i wkurzałam się za każdym razem przy myciu włosów na szczęście jest Rybiorek wybawca
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2011-09-17 o 18:34 |
||
|
|
|
#42024 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Uffff już myslalam, ze bede miała furę nadrabiania, ale nieee
![]() Witam zakręcone ![]() Cytat:
No wygląda o niebo lepiej niż na początku, ale już chyba się nie poprawia. Jest stosunkowo podobnie z mycia na mycie. No chyba, ze coś nie wyjdzie to jest tragedia ![]() Fajnie, ze u ciebie mieciusio... u mnie ostatnio żadko mięciutkie włoski... żele drogeryjne robią mi szorstko... Cytat:
![]() może na analizowanym bo wstawiłam wczoraj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
szkoda ze zaczelo swedziec...Cytat:
Bo ja już wiem w co strzelac bo jeden mam. A tak może sie okazac ze zamowisz jeden, wymienisz na nastepny i sie okaże ze z dwojga ten pierwszy juz byl lepszy. Albo jeszcze calkiem inny strzal trzeba wykonac... a niestety na przesyłkach się sporo nabija... Biustonosze nie sa najtansze niestety... W jakim rozmiarze oscylujesz? Bo ja w Effuniaku mam 75D a w Panache 65E w CurvyKate też 65E. I Onyxa bede celowac w 75D też chyba. Czekam na wypłatę ![]() Ja nie widziałam zapowiedz jeszcze az się boje... nooo to dobrze ze zadziałało fajne włoski a zdjęcie z Edkiem - ekstra heheh ale teraz włoski są niebo inne
|
|
#42025 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A aloes jest niestety dość popularnym alergenem. Ogólnie łagodzi podrażnienia, ale jak ktoś ma uczulenie na aloes, to nie jest fajnie. Coraz częściej o takich przypadkach na Wizażu czytam. A na początku nie wierzyłam, że taki aloes potrafi podrażnić.
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2011-09-17 o 19:36 |
||
|
|
|
#42027 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakaś mąka się nadawała, skrobia czy coś? Nie pamiętam :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Garnier Color Naturals odcień Ciemny Blond Przed nałożeniem zapaćkałam skalp mieszanką oleju słonecznikowego z shea a włosy kleikiem owsianym bo mi zostało ![]() Po zmyciu najpierw umyłam maską Bingo z shea, potem kompres z Waxa Avocado razem ze skalpem a na długość odżywka dodana do farby (niezły skład, ma lekki silikon dość daleko) i potem któryś naturalny żel, już nie pamiętam Cytat:
![]() Trzeba garść liści ![]() Cytat:
Ale za to zielone było i na sam koniec nadal mogłam oblizać łyżeczkę Kocham to w mieszankach ![]() Cytat:
![]() Tak się zastanawiam czasem, czy tamte włosy były do uratowania. Ale nie były, nie żałuję, te są lepsze ![]() Cytat:
Tak samo działa rumianek - łagodzi ale uczula (i tu tryumf nauki nad naturą - alfabisabolol już nie uczula) ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
jak pierwszy raz to kilka godzin będzie OK zdaj relację |
||||||||
|
|
|
#42028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#42029 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-09-17 o 21:02 |
|||
|
|
|
#42030 |
|
Zakorzenienie
|
Martula no i jak pięknie jest
błyszczące włoskiale z tym skalpem to jesteś ryzykantka, nigdy nie wiadomo co uczuli a Ty dalej próbujesz a ja kupiłam sobie dzisiaj Garnier Neril i będę wmasowywać, ciężka sprawa, nie umiem wcierek robić, zawsze mam włosy w 1/3 mokre potem ![]() no ale może coś się ruszy na tej głowie jeśli będę systematyczna a i właśnie mam na skórze jak masuję takie białe jakby ziarenka piasku, nie jest to sucha skóra, nie wygląda to na żaden rodzaj łupieżu jaki znam, tylko jak takie przerośnięte cebulki, które z masowaniem dostają się na włosy, nie ma tego dużo, kilka razy wcześniej też mi się to zdarzyło, ale po myciu głowy znikało mam się niepokoić?
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

, kleiku owsianego, łyżki miodu i łyżki oleju lnianego. Chyba pokocham mój blender

Wszyscy są zachwyceni.(Wszystkie właściwie
Chyba czas napaść na bank... 
Coś swędziało, stawiam na miód :/
Ktoś ma pomysł, dlaczego
Strasznie mnie boli, że wszędzie wysyłka jest paczką za 11 zł, kiedy mały kartonik można jako polecony za 5-6zł nadać :/
Moja bratowa kupowała shea z mazideł, nie widzę różnicy, ona też(oczywiście podłączyła się do mojego wiaderka

.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
wiem że nie powinnam ale jak kiedyś przeglądałam dziennik to właśnie zapisałam sobie te zdjęcia w folderze o nazwie "motywacje"
nie skojarzyłam teraz po nicku.
Tylko zrobiłam sobie mniejszą porcję 10ml, bo konserwantu nie miałam. Fajnie łagodzi skalp