Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1401 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-17, 11:46   #42001
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Siedzę w "maseczce" z aloesu z doniczki , kleiku owsianego, łyżki miodu i łyżki oleju lnianego. Chyba pokocham mój blender
haha kurde to jest zielone

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 11:51   #42002
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
ja mam dwa w obecnym rozmiarze ale ten Onyx to moje marzenei bo ma odpinane ramiączka... musze poczekać blizej konca miesiaca niestety...
Mi Onyx bardzo pasuje dlatego, że akurat potrzebny mi Plunge, a Onyx do tego jest przepiękny wizualnie No i effuniak. Nigdy jeszcze nie miałam effuniaka
Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
A widziałyście wy zapowiedzi jesienne? Wszyscy są zachwyceni.(Wszystkie właściwie)
Widziałam Chyba czas napaść na bank...

Nie mam już siły do tego przetłuszczania. Wczoraj nie umyłam włosów bo wydawały się całkiem świeże, dzisiaj rano wstaję i co? SMALEC. Jak tylko na targu pojawi się czarna rzepa to zaczynam wcierać sok, a jak nie pomoże to chyba spróbuję pójść do dermatologa, bo mam dość.
Chociaż nie sądzę żeby dermatolog coś poradził bo u mnie to chyba rodzinne. Mama ma to samo.

Piechniak, a próbowałaś pianki Nivea FC? Nie ma denata i mi na przykład służy.

Edytowane przez Miss Transept
Czas edycji: 2011-09-17 o 11:59
Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 12:12   #42003
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Nie mam już siły do tego przetłuszczania. Wczoraj nie umyłam włosów bo wydawały się całkiem świeże, dzisiaj rano wstaję i co? SMALEC. Jak tylko na targu pojawi się czarna rzepa to zaczynam wcierać sok, a jak nie pomoże to chyba spróbuję pójść do dermatologa, bo mam dość.
Chociaż nie sądzę żeby dermatolog coś poradził bo u mnie to chyba rodzinne. Mama ma to samo.
Próbowałaś patentów tego typu KLIK ?

Już nie siedzę z sałatką na głowie Coś swędziało, stawiam na miód :/

Stary 2011-09-17, 12:18   #42004
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Próbowałam, ale niestety u mnie po jednym dniu smalcu jest już tyle, że wszystkie proszki zbijają się w kluski na mojej głowie Chcę móc myć włosy chociaż co drugi dzień...

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 13:12   #42005
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Siedzę w "maseczce" z aloesu z doniczki , kleiku owsianego, łyżki miodu i łyżki oleju lnianego. Chyba pokocham mój blender
Jak wycisnęłaś sok z aloesu? Wrzuciłaś po prostu liść do blendera?
Stary 2011-09-17, 14:04   #42006
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:

Hm...kusi mnie, żeby spróbować masła shea, ale nie mam za dużo kasy, więc kombinuję... Ktoś ma pomysł, dlaczego to z allegro jest tyle tańsze, niż takie z mazideł np? Tylko dlatego, że jest rafinowane? Ryzykować?
No i gdzieś tu wyczytałam, że we Wrocławiu można stacjonarnie kupić produkty z ZSK, ale są tak drogie, że raczej opłaca się przez internet zamawiać..na serio aż taką przebitkę mają? Strasznie mnie boli, że wszędzie wysyłka jest paczką za 11 zł, kiedy mały kartonik można jako polecony za 5-6zł nadać :/
Sama kupiłam na allegro, nie będę sprzedawcy chwalić, ale 450 g wyszło mi z wysyłką 40 zł. Nierafinowane Ma też chyba 180 g opakowania, po około 13 zł. Jeśli chcesz, podrzucę Ci namiar Moja bratowa kupowała shea z mazideł, nie widzę różnicy, ona też(oczywiście podłączyła się do mojego wiaderka ).

Po próbie Rybiorkowej metody jestem zachwycona Zero przyklapu ani przetłuszczu. Eldorado normalnie
A dziś pierwsza próba Heenary, siedzę właśnie z nią na głowie
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 14:19   #42007
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Jak wycisnęłaś sok z aloesu? Wrzuciłaś po prostu liść do blendera?
Tak. Wymyłam, odkroiłam brzegi z kolcami. Zmiksowałam z przecedzoną owsianką. Przecedziłam, ponownie zmiksowałam z olejem i miodem.
(następnym razem jeszcze sparzę, zapomniało mi się jakoś).

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-09-17 o 14:34
Stary 2011-09-17, 14:21   #42008
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
no moze nic im nie bedzie od nałozenia na suche...

ja tez dzisiaj dziewczyny oglądałam i było kilka ztakimi lokami ze hej!
Też bym chciała burze loków

a puszak... hmmm może i od kokosa, Ja się nie znam Ale jak go nie używam to też się puszą... chyba. Może mniej trochę... hmmm. Muszę to poobserwowac baczniej...
Ale jutro robię proste... wiem grzesze... ale nie bede czesała, nie bede prostowac ylko wysusze bez dyfuzora.. może sie nie obrażą na mnie...
(wykopki mam jutro... a krecone to ani związać ani pod chustkę ani co...)

Noooo ba na paznokcie też patrze wyjatkowo teraz. Kiedys tak nie zwracałam uwagi ani na pazurki ani na włosy

a na tym że chciałoby sie podotykac heheh nie no takich ładnych co bym chciała pomacac to nie widziałam na żywo jeszcze...
No może ewentualnie tej dziewczyny co w Avonie teraz pracuje w Carrefourze. (ciekawi mnie czy to jej naturalne ) przyjżyj się kiedyś... taka młoda teraz tam jest, brazowe włosy.

A to zdjęcia z dzisiaj, chciałam wam coś pokazać.
pierwsze dwa to z nałożonym żelem na zwilżone włosy i one z żelem mają pełno takich odstawaczy, pojedynczych włosków, rozdzielonych. I potem jak to wygniotę to z tego robi się aureolka... Da się jakoś zniwelować? Czy pielęgnowac i może kiedyś zniknie? (bo ostatnio brałam pod uwagę przenawilżenie włosów, więc to nie jest susza chyba...)

A dwa następne to dzisiejsza reanimacja:
zwilżone włosy + żel Artiste fioletowy i farmonijkowanie, schły same. potem dałam trochę kokosa tam gdzie było dużo aureolki włosowej (moze przeciążyłamtym? Ale objętości nie było zanim go położyłam tak samo)

Skręt owsze, fajny na ostatnim zdj widac co się pod spodem dzieje - jaki gąszcz-busz (takie dwie pionowe przestrzenie widać mięszy pasmami pokręconymi, no mówie tak jest okropny gąszcz...).
No i totalny brak objętosci niestety... no i niemiłe w dotyku były... jak po piance kiedyś w dawnych czasach - szorstkie i nieprzyjemnie suche...
No na pazurki też zwracam uwagę. I w pale mi się nie mieści że niektóre dziewczyny takie oh i ah, wypacykowane a gdy spojrzeć na "szczegóły" typu paznokcie czy pięty to .
Jak na reanimację to te kręciołki całkiem fajnie wyglądają

Cytat:
Dzisiaj z powodu strasznych nudów oglądałam 'na dobre i na zle' i tam był jakiś zakręcony gostek. Myślałam tylko o tym, że pewnie nie dba o te włosy,bo wysusz miał

Hm...kusi mnie, żeby spróbować masła shea, ale nie mam za dużo kasy, więc kombinuję... Ktoś ma pomysł, dlaczego to z allegro jest tyle tańsze, niż takie z mazideł np? Tylko dlatego, że jest rafinowane? Ryzykować?
No i gdzieś tu wyczytałam, że we Wrocławiu można stacjonarnie kupić produkty z ZSK, ale są tak drogie, że raczej opłaca się przez internet zamawiać..na serio aż taką przebitkę mają? Strasznie mnie boli, że wszędzie wysyłka jest paczką za 11 zł, kiedy mały kartonik można jako polecony za 5-6zł nadać :/
U mnie też gotówki brak ale jeszcze trzymam się twardo, chociaż niektóre oleje kuszą no ale z pustego nie nalejesz
Jednak próbowałabym na allegro na Twoim miejscu.

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Notorycznie moj TZ sie ode mnie zarazil i tez mi pokazuje na ulicy : ''Look at the curls''
Ide pobiegac a potem prysznic i mycie wlosow.
Wrzucilam sie na diete od dzis (nie czekam do poniedzialku)

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Za dużo tego nie było Ale próbowałam żelu lnianego. Nałożony zarówno na mokro jak i na sucho prostował mi włosy. Dlatego dałam sobie z nim spokój ale teraz do niego wróciłam ale nie jako stylizator tylko bardziej dla nawilżenia Była też Nivea Fc. Przez pierwsze dwa użycia było dobrze a potem mega obciążenie, włosy zbijały się w takie strączkowate kolonie a tego nie cierpię i było ble. Pożegnałam ją na jakiś czas, potem do niej wróciłam na spróbowanie i ponownie było to samo więc więcej szansy jej nie dam. Ewidentnie nie podchodzi moim włosom. Potem w ruch poszedł zielony żel artiste i na poczatku było ekstra. Falki były podkreślone, puszek jeśli się pojawiał to żel fajnie go ujarzmiał ale po jakimś czasie zaczął mi wysuszać. Nie pomogło dodawanie do niego oleju kokosowego ani mieszanie z joaśką. Poszedł w odstawkę. Próbowałam też różowego żelu z rossmana. Byłam na weekend u brata i okazało się, ze bratowa go używa więc pozwoliłam sobie z niego skorzystać. Nie umiem określić jak by się sprawdzał na moich włosach na przestrzeni jakiegoś okresu bo użyłam go tylko raz i przyznaję, że był nawet ok ale niestety miałam po nim twarde włosy. Nawet jak je po czasie odgniotłam a uczucia twardości nie lubię. Pantene do loków używałam jeszcze zanim zaczęłam przygodę z CG. Włoski miałam po nim przyjemne. Co prawda fale, czasem falo-loczki były średnio podkreślone ale wtedy włosy miałam w trochę gorszym stanie. Może też przez to. Teraz nie chcę do niego wracać bo mam dietę bezsilikonową
Jak widzisz, nie dużo tego było a i trochę ciężko mi dogodzić

Przede wszystkim to Ty masz się czuć dobrze. Ale poczekaj, może za jakiś czas nastąpi jakiś przełom i włoski zaczną się inaczej zachowywać i spodobają się Tobie. Daj też trochę na luz. Denerwujesz się, że nie możesz ich połączyć w takie osobne loki a może wtedy one tak na złość Tobie specjalnie się opierają Daj im trochę czasu Nasze włosy żyją swoim życiem i potrafią być złośliwe

Notorycznie oglądam się za lokaskami takie zboczenie "zawodowe"
No to trochę jednak popróbowałaś, wcale nie tak mało. Z Nivea FC mam identycznie, też za pierwszym razem (próbkę miałam) wyszło fantastycznie więc zachęcona kupiłam no i coraz gorzej choć dawałam mu szanse. A ten żel Rossmanowy grosze kosztuje, może się skuszisz?
Chyba mamy podobne włosy pod tym względem - wybredne są

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
też mam ten problem, ale poszłam za radą Rybiorka () i mam na to sposób
generalnie chodzi o to, żeby stojąc patrzyło się w syfit i potrząsało włosami wtedy same się rozklejają i opadają, bez tego "kołtuna" można delikatnie wsunąć palce przy skalpie i potrząsnąć włosami ja robię to w normalnym staniu, również z głową w dół i bokiem
też bardzo mnie to denerwowało, bo włosy ładnie, super się skręciły i trzeba było rozczesywać, a tu o, jest sposób

achh, kocham Twoje włosy
co do bingo to ja miałam tylko tą z 5 algami
gdzieś wczoraj wyczytałam o jakiejś litrowej masce z 12. ekstraktami, ale nie wiem czy jest zgodna z cg

co do reanimacji to też mam takie suche nieprzyjemne strąki, niby się coś tam kręci, ale w rezultacie smętnie opadają...
też szukam sposobu na reanimacją, póki co testują polecany przez Ciebie fioletowy artiste na lekko zwilżone włosy i zobaczymy co wyjdzie
Metoda Rybiorka fajna. Nie kojarzę Twoich włosów. Wstawisz? Ciekawa jestem na jakich długościach włosów ta metoda działa.

Cytat:
Już nie siedzę z sałatką na głowie Coś swędziało, stawiam na miód :/
A pochwal się co z tego wyszło

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 14:40   #42009
anoska
Zakorzenienie

little.b.blue - wszystko co trzeba jest w dzienniku
Stary 2011-09-17, 15:14   #42010
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
No to trochę jednak popróbowałaś, wcale nie tak mało. Z Nivea FC mam identycznie, też za pierwszym razem (próbkę miałam) wyszło fantastycznie więc zachęcona kupiłam no i coraz gorzej choć dawałam mu szanse. A ten żel Rossmanowy grosze kosztuje, może się skuszisz?
Bo lubię sprawdzać, eksperymentować, kombinować, łączyć. Dlatego potem mam czasem problem jak za dużo za jednym zamachem wypróbuje i mam dylemat co zaszkodziło Jak już znajdę wszystko co pasuje moim włosom, moja pielęgnacja pewnie będzie spokojniejsza
Ale ze stylizatora na razie rezygnuję, źle się z nim czuje na włosach. Poczekam aż urosną i wtedy będzie co podkreślać. Może wtedy spróbuje żelu z rossmana

Cytat:
Chyba mamy podobne włosy pod tym względem - wybredne są
Juhu nie jestem sama

Cytat:
Uwielbiam Twoje eksperymenty Szkoda, że zaczęło swędzieć

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Sama kupiłam na allegro, nie będę sprzedawcy chwalić, ale 450 g wyszło mi z wysyłką 40 zł. Nierafinowane Ma też chyba 180 g opakowania, po około 13 zł. Jeśli chcesz, podrzucę Ci namiar Moja bratowa kupowała shea z mazideł, nie widzę różnicy, ona też(oczywiście podłączyła się do mojego wiaderka ).
Też bym chciała namiar

Mnie kusi zrobić zamówienie na ZSK. Znalazłam kilka ciekawych olei, które chciałabym wypróbować. W sumie dobrze, ze są takie pojemności i nie jest straszna cena bo w razie gdyby włosom nie podpasowało ani twarzy to dużo się nie zmarnuje. Tylko szkoda, że trzeba płacić za przesyłkę 11 zł. Ale skoro nie ma stacjonarnie

Anoska ma piękne włoski i kolor marzenie!

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-09-17 o 15:19
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 15:44   #42011
AjriszMarta
Zakorzenienie

Wyszło ładnie Zdążyło zadziałać przez te 30 min pod folią (film oglądałam, łatwiej znieść jak coś nie tak :/ )
Szczegóły w codzienniku

1- wczoraj w słoneczku
2 i 3 dziś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg A.jpg (56,3 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg B.jpg (51,0 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c.jpg (40,0 KB, 80 załadowań)

Stary 2011-09-17, 15:47   #42012
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Wyszło ładnie Zdążyło zadziałać przez te 30 min pod folią (film oglądałam, łatwiej znieść jak coś nie tak :/ )
Szczegóły w codzienniku

1- wczoraj w słoneczku
2 i 3 dziś
Bardzo ładnie wyszło

A propo czesania to już nie pamiętam jak wygląda grzebień przeczesuje już tylko palcami kiedy mam odżywkę d/s

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-09-17 o 15:49
Stary 2011-09-17, 15:57   #42013
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładnie wyszło

A propo czesania to już nie pamiętam jak wygląda grzebień przeczesuje już tylko palcami kiedy mam odżywkę d/s
Ja tego ciągle psychicznie potrzebuję, ale wystarczy mi czesanie w trakcie mycia albo jak jeszcze ociekają

Teraz muszę dojść co zaswędziało :/ Bo wypadło mi też troszkę więcej włosów niż zwykle, czyli podrażnienie :/
Miodu ostatnio używałam to dawał dyskomfort i uczucie niedomycia. Tym razem to było prawie szczypanie...
Kleiku owsianego też już używałam jako wcierka.
Nowy był tylko aloes w tej postaci. Możliwe żeby sok aloesowy tak zadziałał? Żelu używam od dawna i koi genialnie. A tu taki klops

Mieszankę w każdym razie polecam, włosy są mega

Stary 2011-09-17, 16:19   #42014
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Ja tego ciągle psychicznie potrzebuję, ale wystarczy mi czesanie w trakcie mycia albo jak jeszcze ociekają

Teraz muszę dojść co zaswędziało :/ Bo wypadło mi też troszkę więcej włosów niż zwykle, czyli podrażnienie :/
Miodu ostatnio używałam to dawał dyskomfort i uczucie niedomycia. Tym razem to było prawie szczypanie...
Kleiku owsianego też już używałam jako wcierka.
Nowy był tylko aloes w tej postaci. Możliwe żeby sok aloesowy tak zadziałał? Żelu używam od dawna i koi genialnie. A tu taki klops

Mieszankę w każdym razie polecam, włosy są mega
Możliwe. Żel jednak ma dodatek panthenolu a sok ma w większości czysty aloes. Moja koleżanka jest wrażliwcem i nie może soku stosować. Poradziłam jej sok jako wcierkę bo na mnie działa fajnie ale ona od razu, minuta po nałożeniu miała podrażnienie. Także może u Ciebie też działać podrażniająco
Stary 2011-09-17, 16:33   #42015
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe. Żel jednak ma dodatek panthenolu a sok ma w większości czysty aloes. Moja koleżanka jest wrażliwcem i nie może soku stosować. Poradziłam jej sok jako wcierkę bo na mnie działa fajnie ale ona od razu, minuta po nałożeniu miała podrażnienie. Także może u Ciebie też działać podrażniająco
Kurka żeby się nie okazało że się cały czas krzywdzę tym żelem aloesowym :/ <tfu! odpukać>
Spróbuję jeszcze z gliceryną, może dokupię pantenol, bo mimo wszystko wolę taki z okna niż taki z tubki ;] bez konserwantów

Czym mogę zagęścić taki koktajl? Bo zielona woda jest średnia w obsłudze

Stary 2011-09-17, 16:43   #42016
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Nowy był tylko aloes w tej postaci. Możliwe żeby sok aloesowy tak zadziałał?
u mnie aloes w kontakcie ze skórą swędzi i piecze strasznie

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 16:50   #42017
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
u mnie aloes w kontakcie ze skórą swędzi i piecze strasznie
Pod każdą postacią? I sok i żel i w odżywkach?

Ps: znalazłam i MUSZĘ pokazać pt "trwała, robisz to źle" - zeszłoroczne juwenalia czyli maj 2010. Masakra, nieprawdaż?
Balon nazywa się Edward i spędził ze mną pół imprezy. Koło 21 gdzieś przepadł i już się nie spotkaliśmy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z edwardem.jpg (49,5 KB, 77 załadowań)

Stary 2011-09-17, 16:52   #42018
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Kurka żeby się nie okazało że się cały czas krzywdzę tym żelem aloesowym :/ <tfu! odpukać>
Spróbuję jeszcze z gliceryną, może dokupię pantenol, bo mimo wszystko wolę taki z okna niż taki z tubki ;] bez konserwantów

Czym mogę zagęścić taki koktajl? Bo zielona woda jest średnia w obsłudze
Skoro żel Ci służy to raczej sobie krzywdy nie robisz
Nie wiem czym to można zagęścić... jedyne co mi przyszło do głowy to guma ksantanowa. Kiedyś o niej czytałam, że można nią zagęszczać żele, kremy itd. Ale nie znam się na niej więc nie umiem nic więcej o niej powiedzieć. Ani jak reaguje na nią skóra wrażliwa. Na pewno Eloe coś doradzi

A co do żeli aloesowych to jakich używacie? Bo czaję się na jakiś ale u mnie w aptece nie mają żadnego (muszę w innych popytać). Można kupić jakiś w sklepie? Podejrzewam, że ani w Naturze ani w Rossmanie nie będzie ale może w jakimś innym sklepie? W sklepie ze zdrowymi kosmetykami też nie ma

Urocze to zdjęcie Ale przyznaję, że teraz jest dużo lepiej a mogę wiedzieć czym farbowałaś włoski i jakim odcieniem?

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-09-17 o 16:53
Stary 2011-09-17, 16:55   #42019
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
little.b.blue - wszystko co trzeba jest w dzienniku
omatko, padłam wiem że nie powinnam ale jak kiedyś przeglądałam dziennik to właśnie zapisałam sobie te zdjęcia w folderze o nazwie "motywacje" nie skojarzyłam teraz po nicku.

Cytat:
Bo lubię sprawdzać, eksperymentować, kombinować, łączyć. Dlatego potem mam czasem problem jak za dużo za jednym zamachem wypróbuje i mam dylemat co zaszkodziło Jak już znajdę wszystko co pasuje moim włosom, moja pielęgnacja pewnie będzie spokojniejsza
Ale ze stylizatora na razie rezygnuję, źle się z nim czuje na włosach. Poczekam aż urosną i wtedy będzie co podkreślać. Może wtedy spróbuje żelu z rossmana

Juhu nie jestem sama
Bo ja wiem czy to taki powód do radości?

Cytat:
Szczegóły w codzienniku

1- wczoraj w słoneczku
2 i 3 dziś
Super

Cytat:

Ps: znalazłam i MUSZĘ pokazać pt "trwała, robisz to źle" - zeszłoroczne juwenalia czyli maj 2010. Masakra, nieprawdaż?
Balon nazywa się Edward i spędził ze mną pół imprezy. Koło 21 gdzieś przepadł i już się nie spotkaliśmy

Invisalign od 20/03/2016

Edytowane przez little.b.blue
Czas edycji: 2011-09-17 o 16:56
Stary 2011-09-17, 16:58   #42020
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Bo ja wiem czy to taki powód do radości?
A pewnie Przynajmniej mam tę świadomość, że nie tylko moim włosom ciężko dogodzić
Stary 2011-09-17, 17:09   #42021
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
też mam ten problem, ale poszłam za radą Rybiorka () i mam na to sposób
generalnie chodzi o to, żeby stojąc patrzyło się w syfit i potrząsało włosami wtedy same się rozklejają i opadają, bez tego "kołtuna" można delikatnie wsunąć palce przy skalpie i potrząsnąć włosami ja robię to w normalnym staniu, również z głową w dół i bokiem
też bardzo mnie to denerwowało, bo włosy ładnie, super się skręciły i trzeba było rozczesywać, a tu o, jest sposób
Oo, wypróbuję, bo mam właśnie ten problem, że muszę na stojąco rękami mokre rozczesać, bo inaczej z tyłu mam gniazdo

Cytat:
Dziś u teściowej widziałam aloes, muszę jednego dostać

Cytat:
Szczegóły w codzienniku

1- wczoraj w słoneczku
2 i 3 dziś
Bardzo pięknie

Cytat:
Skoro żel Ci służy to raczej sobie krzywdy nie robisz
Nie wiem czym to można zagęścić... jedyne co mi przyszło do głowy to guma ksantanowa. Kiedyś o niej czytałam, że można nią zagęszczać żele, kremy itd. Ale nie znam się na niej więc nie umiem nic więcej o niej powiedzieć. Ani jak reaguje na nią skóra wrażliwa. Na pewno Eloe coś doradzi

A co do żeli aloesowych to jakich używacie? Bo czaję się na jakiś ale u mnie w aptece nie mają żadnego (muszę w innych popytać). Można kupić jakiś w sklepie? Podejrzewam, że ani w Naturze ani w Rossmanie nie będzie ale może w jakimś innym sklepie? W sklepie ze zdrowymi kosmetykami też nie ma

Urocze to zdjęcie Ale przyznaję, że teraz jest dużo lepiej a mogę wiedzieć czym farbowałaś włoski i jakim odcieniem?
Ja zrobiłam sobie ostatnio łagodzący żel wg tego przepisu http://www.zrobsobiekrem.pl/?kojacy-zel-aloesowy,130 i zagęszczam właśnie gumą ksantatową, mi skalpu nie podrażnia, ale nie wiem, jak byłoby z wrażliwym skalpem Tylko zrobiłam sobie mniejszą porcję 10ml, bo konserwantu nie miałam. Fajnie łagodzi skalp I TŻ używa po goleniu, bo zawsze ma jakieś krostki.
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 17:09   #42022
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Żelu z aloesem nie używałam, ale jak był w jakiś produktach też raczej mnie nie uczulał, reakcja była po czystym soku z liścia z domowej uprawy, kiedyś czytałam, że dobry jest na wypryski, ale po posmarowaniu zaraz zaczęło okropnie swędzieć i piec. Możliwe, że będąc w niewielkich ilościach nie powoduje tak silnej reakcji alergicznej

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 18:33   #42023
anoska
Zakorzenienie

Cytat:

Anoska ma piękne włoski i kolor marzenie!
ojej, dziękuję
Cytat:
omatko, padłam wiem że nie powinnam ale jak kiedyś przeglądałam dziennik to właśnie zapisałam sobie te zdjęcia w folderze o nazwie "motywacje" nie skojarzyłam teraz po nicku.
bardzo mi miło, dziękuję

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Oo, wypróbuję, bo mam właśnie ten problem, że muszę na stojąco rękami mokre rozczesać, bo inaczej z tyłu mam gniazdo
serdecznie polecam ten sposób też miałam problem z tym gniazdem czy kołtunem i wkurzałam się za każdym razem przy myciu włosów na szczęście jest Rybiorek wybawca

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2011-09-17 o 18:34
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 18:55   #42024
MgielkaM
Zakorzenienie

Uffff już myslalam, ze bede miała furę nadrabiania, ale nieee
Witam zakręcone

Cytat:
Coraz mocniej zbijają Ci się w loczki Ślicznie to wygląda

Moje po nocy jeszcze bardziej proste Ale za to takie świeże i milusie w dotyku. Mięciutkie i gładkie Wiem, że się nie powinno dotykać ale to takie trudne
Dziękuję No wygląda o niebo lepiej niż na początku, ale już chyba się nie poprawia. Jest stosunkowo podobnie z mycia na mycie. No chyba, ze coś nie wyjdzie to jest tragedia

Fajnie, ze u ciebie mieciusio... u mnie ostatnio żadko mięciutkie włoski... żele drogeryjne robią mi szorstko...

Cytat:
achh, kocham Twoje włosy
co do bingo to ja miałam tylko tą z 5 algami
gdzieś wczoraj wyczytałam o jakiejś litrowej masce z 12. ekstraktami, ale nie wiem czy jest zgodna z cg

może na analizowanym bo wstawiłam wczoraj
Cytat:
co do reanimacji to też mam takie suche nieprzyjemne strąki, niby się coś tam kręci, ale w rezultacie smętnie opadają...
też szukam sposobu na reanimacją, póki co testują polecany przez Ciebie fioletowy artiste na lekko zwilżone włosy i zobaczymy co wyjdzie
reanimacjaq to trudna sztuka... a u mnie ten żel przestał działac takie cuda jak działał... nie wiem czemu

Cytat:
hehehe zielone mikstury szkoda ze zaczelo swedziec...

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Mi Onyx bardzo pasuje dlatego, że akurat potrzebny mi Plunge, a Onyx do tego jest przepiękny wizualnie No i effuniak. Nigdy jeszcze nie miałam effuniaka

Widziałam Chyba czas napaść na bank...
Ojjj to jak pierwszy to pomysl nad zamowieniem ze dwoch i odesłaniem potem jednego...
Bo ja już wiem w co strzelac bo jeden mam. A tak może sie okazac ze zamowisz jeden, wymienisz na nastepny i sie okaże ze z dwojga ten pierwszy juz byl lepszy. Albo jeszcze calkiem inny strzal trzeba wykonac... a niestety na przesyłkach się sporo nabija...
Biustonosze nie sa najtansze niestety...
W jakim rozmiarze oscylujesz? Bo ja w Effuniaku mam 75D a w Panache 65E w CurvyKate też 65E. I Onyxa bede celowac w 75D też chyba. Czekam na wypłatę

Ja nie widziałam zapowiedz jeszcze az się boje...

Cytat:
Wyszło ładnie
nooo to dobrze ze zadziałało fajne włoski a zdjęcie z Edkiem - ekstra heheh ale teraz włoski są niebo inne

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 19:31   #42025
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
No na pazurki też zwracam uwagę. I w pale mi się nie mieści że niektóre dziewczyny takie oh i ah, wypacykowane a gdy spojrzeć na "szczegóły" typu paznokcie czy pięty to .
Żeby jeszcze zawsze tak łatwo można było doprowadzić stopy czy dłonie do dobrego stanu... Ja mogę dbać o stopy, moczyć je, pumeksować... A po jednym spacerze w butach, mam już pełno nagniotków. Taka skóra

Cytat:
Żelu z aloesem nie używałam, ale jak był w jakiś produktach też raczej mnie nie uczulał, reakcja była po czystym soku z liścia z domowej uprawy, kiedyś czytałam, że dobry jest na wypryski, ale po posmarowaniu zaraz zaczęło okropnie swędzieć i piec. Możliwe, że będąc w niewielkich ilościach nie powoduje tak silnej reakcji alergicznej
Możliwe, że to kwestia ilości. Albo jakości produktu
A aloes jest niestety dość popularnym alergenem. Ogólnie łagodzi podrażnienia, ale jak ktoś ma uczulenie na aloes, to nie jest fajnie. Coraz częściej o takich przypadkach na Wizażu czytam. A na początku nie wierzyłam, że taki aloes potrafi podrażnić.

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2011-09-17 o 19:36
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 19:56   #42026
Dorcia91
Zakorzenienie

a ja siedzę z olejem z pestek winogron na głowiedziewczyny , ile to trzymać????

Mój blog KLIK
Dorcia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 20:04   #42027
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Mam gumę x w kosmetyku Ziaja Med dla atopowców, kosmetyk nie gryzie więc sama guma raczej też nie
Jakaś mąka się nadawała, skrobia czy coś? Nie pamiętam :P
Cytat:
A co do żeli aloesowych to jakich używacie?
Z Lidla, niestety limitka. Czekamy z utęsknieniem aż znowu rzucą tę serię. Dowiesz się o tym tutaj b szybko
Cytat:
Zasługa Edwarda
Garnier Color Naturals odcień Ciemny Blond
Przed nałożeniem zapaćkałam skalp mieszanką oleju słonecznikowego z shea a włosy kleikiem owsianym bo mi zostało
Po zmyciu najpierw umyłam maską Bingo z shea, potem kompres z Waxa Avocado razem ze skalpem a na długość odżywka dodana do farby (niezły skład, ma lekki silikon dość daleko) i potem któryś naturalny żel, już nie pamiętam
Cytat:
Też mam folder "motywacje"
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Dziś u teściowej widziałam aloes, muszę jednego dostać
Trzeba garść liści
Cytat:
Żelu z aloesem nie używałam, ale jak był w jakiś produktach też raczej mnie nie uczulał, reakcja była po czystym soku z liścia z domowej uprawy
Albo chodzi o towarzystwo, jakiś emolient, gliceryna / glikol, może pH trzeba naprawić?
Cytat:
hehehe zielone mikstury szkoda ze zaczelo swedziec...
Ale za to zielone było i na sam koniec nadal mogłam oblizać łyżeczkę Kocham to w mieszankach
Cytat:
nooo to dobrze ze zadziałało fajne włoski a zdjęcie z Edkiem - ekstra heheh ale teraz włoski są niebo inne
Oj tak
Tak się zastanawiam czasem, czy tamte włosy były do uratowania. Ale nie były, nie żałuję, te są lepsze
Cytat:
A aloes jest niestety dość popularnym alergenem. Ogólnie łagodzi podrażnienia, ale jak ktoś ma uczulenie na aloes, to nie jest fajnie. Coraz częściej o takich przypadkach na Wizażu czytam. A na początku nie wierzyłam, że taki aloes potrafi podrażnić.
Przez 25 lat myślałam że mam uczulenie na aloes.
Tak samo działa rumianek - łagodzi ale uczula (i tu tryumf nauki nad naturą - alfabisabolol już nie uczula)

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Dorcia91 Pokaż wiadomość
a ja siedzę z olejem z pestek winogron na głowiedziewczyny , ile to trzymać????
minimum 30 minut maksimum dwa dni
jak pierwszy raz to kilka godzin będzie OK
zdaj relację

Stary 2011-09-17, 20:31   #42028
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Żeby jeszcze zawsze tak łatwo można było doprowadzić stopy czy dłonie do dobrego stanu... Ja mogę dbać o stopy, moczyć je, pumeksować... A po jednym spacerze w butach, mam już pełno nagniotków. Taka skóra
Rozumiem, ale inaczej wyglądają dłonie czy stopy, o które mimo że są problemowe się dba. Ja tu mówię o "zapuszczonych" i całkowicie zaniadbanych. Co innego mieć problem z jakąś częścią ciała a co innego ją "zapuścić".

Invisalign od 20/03/2016
Stary 2011-09-17, 20:54   #42029
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Z Lidla, niestety limitka. Czekamy z utęsknieniem aż znowu rzucą tę serię. Dowiesz się o tym tutaj b szybko
może to trzeba do władz lidla napisac petycje ze chcemy limitkę cien med

Cytat:
Ale za to zielone było i na sam koniec nadal mogłam oblizać łyżeczkę Kocham to w mieszankach
no ładnie heheheh

Cytat:
Oj tak
Tak się zastanawiam czasem, czy tamte włosy były do uratowania. Ale nie były, nie żałuję, te są lepsze
jasne ze te sa lepsze

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-09-17 o 21:02
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 21:03   #42030
Maliniarka
Zakorzenienie

Martula no i jak pięknie jest błyszczące włoski
ale z tym skalpem to jesteś ryzykantka, nigdy nie wiadomo co uczuli a Ty dalej próbujesz

a ja kupiłam sobie dzisiaj Garnier Neril i będę wmasowywać, ciężka sprawa, nie umiem wcierek robić, zawsze mam włosy w 1/3 mokre potem
no ale może coś się ruszy na tej głowie jeśli będę systematyczna

a i właśnie mam na skórze jak masuję takie białe jakby ziarenka piasku, nie jest to sucha skóra, nie wygląda to na żaden rodzaj łupieżu jaki znam, tylko jak takie przerośnięte cebulki, które z masowaniem dostają się na włosy, nie ma tego dużo, kilka razy wcześniej też mi się to zdarzyło, ale po myciu głowy znikało
mam się niepokoić?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości