|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
Cześć,
Asiuk trzymam ![]() Butter korzystaj w wolnego weekendu ![]() Zaczynam bać się porodu... dziś w nocy śnili mi się lekarze, pobyt w szpitalu, poród i ból brzucha.
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3544 |
|
Wtajemniczenie
|
Twin
![]() Dobrze ze pt... dostalam weryfikacje glupiego tekstu i jeszcze tlumacz sie spoznia. Szlag mnie trafi, ja musze dzis jeszcze zrobic zakupy na jutro! W koncu bedzie powazna impreza i okazalo sie, ze beda juz 23 osoby
|
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Liczba gości pokaźna Dzięki Miśkowa ![]() Swoją drogą to Zuza miała zamiar wczoraj rodzić. Ciekawe czy już ma 2 synka przy sobie
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się dzisiaj śniło, że urodziłam córeczkę ale miałam lekki poród
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Twin, trzymam kciuki, że wszystko poszło sprawnie
![]() Już mi się nie chce siedzieć w pracy ... ale tylko 2 godziny jeszcze
|
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
mi też się nie chce, straciłam motywację
Organizowałam dużą imprezę, zajęło mi to sporo czasu i pochłonęło sporo energii. impreza za tydzień a ja mam na nią nie jechać, tylko zostać w biurze i robić coś innego i znowu ktoś spije za mnie śmietankę
|
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niezbyt miłe zachowanie wobec Ciebie.
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po dłuzszej nieobecnosci
![]() Widzę temat chrztu a tapecie...my aktualnie przechdzimy przeprawę z rodzinką,bo młodej nie chcemy chrzić. Niestety dla ogołu to niepojete Do tego odmówiłam bycia chrzestną dla syna kuzynki...i teraz czekam az mnie wyklną. Wesoło jest ![]() Miśku nie dziwie się,ze stracilas motywację,szlag by mnie trafił na twoim miejscu... Twin według mnie nie taki poród straszny jak go malują ,długo to trwało,ale bylo całkiem znosnie,a nawet smiem twierdzic,ze fajnie,niesamowita dawka adrenaliny i niezły koktajl hormonalny no...kocowka była trudna,ale mialam skurcze parte prawie 2 h :/
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2011-09-16 o 14:39 |
|
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szukam sandałów, ale nic już ciekawego nie ma mogłam się szybciej za to zabrać, ale po co
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Misku, to paskudnie się zachowali
![]() Stokrotko, jeśli można spytać, czemu nie chcecie chrzcić córeczki? |
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do porodu to mów mi o nim tak pozytywnie więcej
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ani ja,ani TZ nie czujemy sie czlonkami kosciola,nie zgadzamy sie z jego pogladami,nie mamy zamiaru posylac mlodej na religie...i ogolnie nie chcemy robic jej wody z mozgu,chcemy byc dla niej wiarygodni ,jesli nie wierzymy to konsekwentnie. Twin bylo pozytywnie,nie powiem,ze nie bolało,bo to byłaby sciema,ale to nie byl zadend dramat,rzeznia. Z reszta to jest inny bol,nie trwa caly czas.I masz motywacje U mnie obeszlo sie bez naciecia czy pekniecia,2 h po porodzie juz bylam na nogach
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Jak coś, to mam wiadomość w k. Idę was zaraz troszkę nadrobić. |
|
|
|
#3562 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
urodzi się kiedy uzna za stosowne, nie mam na to wpływu niestety... tylko to czekanie mnie dobija Cytat:
Cytat:
na pewno nie określiłabym tego mianem "fajnie", i zdecydowanie nie było to miłe doświadczenie. Co do motywacji to pamiętam że lekarka czy położna powiedziała o mnie coś w stylu "no jak tak będzie współpracować to prędko nie urodzi" (miałam problemy z oddychaniem), i wtedy pomyślałam "coooo? ja nie urodzę, to ja wam pokażę!" i chwilę później mały był już po drugiej stronie, wszyscy byli w szoku że nagle akcja tak szybko zaczęła postępować ![]() Twin także poród jest do przeżycia Zaraz po porodzie, TŻ zapytał mnie "i ty chcesz mieć drugie dziecko i jeszcze raz przez to przejść?" (on wtedy chciał jedynaka), a ja, że owszem Więc chyba nie jest tragicznie. Mnie trzymała "przy życiu" myśl, że to się w końcu skończy ![]() co do chrztu też mam mieszane uczucia co do tego tematu, ale małego ochrzcimy
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taa....jak ja przez 2 dni nie miałam rozwarcia to położne to komentowały tekstem: ona się już poddała, z takim podejściem to będzie tu leżeć i leżeć, nawet urodzić nie potrafi. A ja o niczym innym nie marzyłam jak o tym żeby to rozwarcie chociaż o pół centymetra ruszyło. Patrząc z te strony to trochę tej motywacji zabrakło. Fakt, szybko się zapomina. Ja teraz tylko pamiętam ogólnie że skurcze miałam co 2 minuty, przez pierwszą odpoczywałam a przez drugą płakałam na myśl o kolejnym ![]() I jak na TZa krzyczałam na skurczach ![]() Ja się zarzekałam w szpitalu że już nie chcę więcej. Teraz coraz częściej myślę o kolejnym dziecku
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Zuza a ja już byłam pewna , że rodzisz Ale faktycznie dzieciaczek sam będzie wiedział kiedy wyjść. A na kiedy dokładnie masz termin?? Bo to jakoś chyba lada chwila, prawda??
|
|
|
|
#3565 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko zgadzam się z dziewczynami. To musiała być ciężka decyzja. Bo na ogół się chrzci dla zasady, ze każdy to robi i głupio się wyłamać
A mam pytanie mieliście ślub kościelny??
|
|
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wracając jeszcze do porodu...Chyba miałam naprawde łatwy,z tego co czytam,nie płakałam,krzyczałam dopiero na partych pod koniec,nawet nie tyle z bolu,co z wysilku i troche strachu o małą,bo dosc dlugo to juz trwało. Po porodzie byłam pewna,ze chce rodzic jeszcze raz Ogolnie moge chodzić w ciazy i rodzić ,fajnie to wspominam,jedynie peirwszy trymestr chętnie odstąpie komuś innemu
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2011-09-17 o 12:49 |
|
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Zuza a nie zadręczają Cię wszyscy pytaniami czy już urodziłaś?
Nocko to dobrze, ze masz pomoc w przygotowaniach. Udanej imprezy! Dziś już nie mam stracha przed porodem, rozwiesiłam uprane ubranka dla Synka i obejrzałam Przepis na życie, napatrzyłam się na tego maluszka głównej bohaterki i teraz sama nie mogę doczekać się aż nasz Szymcio będzie z nami
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
zadręczają
jutro się wybieram do gina zobaczymy co powie. W poprzedniej ciąży na drugi dzień po wizycie u niego urodziłam, bardzo bym chciała żeby teraz też tak było
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

ale miałam lekki poród
... ale tylko 2 godziny jeszcze 

Do tego odmówiłam bycia chrzestną dla syna kuzynki...i teraz czekam az mnie wyklną. Wesoło jest