|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
ach...bym zapomniała....Staraupa,dzisiaj robiłam bigosik z Twojego przepisu, palce lizac, tylko że z lenistwa i już ze zmeczenia nie chciało mi sie pozbyc skórki z pomidorów i to był błąd....natepnym razem sie poprawie
jeszcze raz dzieki za przepis
|
#602 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
jak przyjda to sie pochwal, bo ciekawosc mnie zzera ![]() byly kombinezony eee to tym razem nie bedziemy mogly sie wymienic atakuj ale bylo jeszcze kilka perelek Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#603 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jaka godzina? bo ja 15.40---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
jaka godzina? bo ja 15.40
|
||||
|
|
|
#604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odnosnie pracy to bardzo mi przykro, nie dosc ze samopoczucie nie takie to jeszcze cie dobijaja Cytat:
|
||
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Oddam katar za darmo
chętna któraś? ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- KAsik bidulo, nie denerwuj się... |
|
|
|
#606 |
|
Rozeznanie
|
ja też
![]() kuruje się : mleko z czosnkiem i miodem ![]()
|
#607 |
|
Raczkowanie
|
natisska to chociaż coś ze złapali tych złodziei u nas tylko spisali zeznania i na tym się skończyło, a jaki duży domek budujecie?nasz ma ok 105 m.
Agatek kuruj się i spokojnej podróży Ci życzę. Jak wrócisz może mysz się już wyprowadzi ![]() Dziewczyny ale narobiłyście już zakupów, ja dostałam rzeczy od siostry ale po dziewczynce a u nas będzie chłopiec więc trochę muszę dokupić. Chociaż sporo jest takich uniwersalnych kolorów więc na początek bedzie akurat. Ostanio mi siostra na all wylicytowała 5 bluzeczek za 15,50 czekam az przyjdą, na zdjęcach fajnie wyglądają a jak w rzeczywistości to się dopiero zobaczy. |
|
|
|
#608 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#609 |
|
Zadomowienie
|
ja mam troszkę wcześniej bo na 12.20
Już się nie mogę doczekać. Najważniejsze oby dzidzi było zdrowe. Podejrzałam na liście, że będziesz miała synka, ja dopiero się dowiem co będzie![]() ----------------- Ale się nakręciłam na zakupy w pepco, muszę jutro się tam wybrać
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2011-09-17 o 20:49 |
|
|
|
#610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ból głowy trochę przeszedł, ale dalej mnie coś ćmi ![]() Cytat:
Dobrze, że znalazł te dokumenty Cytat:
Niefajne zachowanie szefostwaA ja na nasępnej wizycie ,uszę powiedzieć lekarzowi, że zaczęły mnie łapać skurcze Dzieki, mam swój i też chętnie oddam
|
|
|
#611 |
|
Zadomowienie
|
Kataru nie chcę
![]() ale chętnie wam oddam moje wieczorne dolegliwości: pieczenie w przełyku i odbijanie się. Męczy mnie to od 3 dni Nabyłam fioletową kurtkę ciążową, wreszcie Do tego kupiłam jeansową spódnicę, czerwony sweter do kolan Teraz pora na dzidziola Jutro jedziemy do duuuuużego sklepu dla dzieci Dobranoc Mamuśki
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Spakowana!!!
pół torby kosmetyków...
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek, szczęśliwej podróży Idę pod prysznic i spać, bo dalej mnie ta głowa męczy
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymajcie się i nie piszcie dużo jutro! Paa
|
|
#615 |
|
Raczkowanie
|
*Agatek* spokojnej podróży i dużo radości z mężusiem
Gratuluję szaleństw zakupowych! Miałam wrzucić zdjęcia sprezentowanych ciuszków ale siostra pożyczyła aparat i do dnia dzisiejszego jest u niej a moja komóra raczej do dzwonienia służy niż pstrykania fotek A zastanawiałyście się mamusie nad pieluszkami wielorazowymi? Im więcej o nich czytam tym większą mam ochotę je przetestować ale chętnie zasięgnęłabym rady mamy już je stosującej. Szczególnie interesująco wyglądają kieszonki, i podobno potrzeba ich ok 15 na cały okres pieluchowania bo rosną wraz z maleństwem i zakładając, że pranie robimy co 2 dzień. Moje usg połówkowe w środę, boję się ogromnie czy z dzieciątkiem wszystko ok... A swoją drogą zobaczymy czy z 70% córy (z pierwszego usg genetycznego) nie zrobił się synek
|
#616 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dybry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tz tez wiecznie w pracy, jak juz wraca to odpoczywa, bo padniety i tak chyba dopiero w pazdzierniku sie gdzies wybierzemyCytat:
![]() Cytat:
![]() musze poczytac powodzenia na usg, ja tez juz bym chciala no ale nic wytrzymam ![]() zycze Wam milej niedzieli, ja pewnie dzisiaj tu posiedze, bo TZ poszedl na dzien do pracy i zadzwonil, ze musi za szefa jeszcze nocke wziac, takze tylko wpadnie po obiadek jakis i kolacje wieczorem
|
|||||
|
|
|
#617 |
|
Raczkowanie
|
Annyonne
dnośnie pieluszek założyłam temat: Eko-rodzicielstwo.Jest parę tematów niżej niż ten.Tam się wypowiadają mamy,które z tego korzystają oraz są podane linki do podobnych wcześniejszych tematów odnośnie pieluszek wielorazowych.ja sporo czytałam na ten temat w internecie-jest mnóstwo rodzajów takich pieluszek:ale wygrywają te ciut droższe np.ze strony pieluszkarnia albo krainapieluch. Ja się o nich dowiedziałam od koleżanki,która ma małego bobasa-i u niej super się sprawdzają przy chłopcu.Fakt,często trzeba zmieniac wkłady i prac,ale tak samo często go karmi piersią,bo co 2 godziny mniej więcej.Więc nie wiem czy to aż tak dużo więcej roboty z praniem. Na różnych forach o pieluchach są wyliczenia ile kosztuje używanie jednorazowych,a ile wielo. Tylko mnie zastanawia jedno-my rodzimy w zimę,a wiadomo,że wtedy z praniem ciężej-bo wysycha dłużej.I wtedy na zimę trzeba dobrac odpowiedni wkład lżejszy,żeby to szybciej schło ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Np.tu są wyliczenia do do używania pieluszek: http://chusty.info/forum/showthread.php?t=6847&page=1 do tego by trzeba było doliczyc jeszcze jakieś wiaderko z pokrywką,żeby spokojnie móc przechowywac zużyte pieluszki do następnego prania aha,i później jak już dziecko jest większe i robi normalniejszą kupkę,to są też specjalne bibułki,które się wkłada i one nie dopuszczają kupy do wkładów-od razu się całą zawartośc usuwa do toalety,więc łatwiej dzięki temu prac |
|
|
|
#618 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dzieńdoberek
bardzo możliwe ze tak jak mój ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mnie wkurza podejscie pracodawców, że jak dowiadują się o ciąży to ojej ale super, fajnie, trzeba się cieszyć itd. a za 5 minut znowu to samo podejście i zapier.... do roboty za dwóch!Cytat:
i to tak poważnie![]() Cytat:
w ogóle to wczoraj miałam taki biegany dzień, najpierw impreza u mnie w mieście, potem wypad na takie małe lotnisko - siostra zafundowała mężowi lot 20 minutowy w takim wiecie małym samolocie - i tak mnie tam wywiało, ze aż szyja mnie boli do tego tz przeziębiony i jak ja mam być zdrowa??udanej niedzieli dziewczynki
|
|
|
#619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko będzie ok Cytat:
Kamciurka, nie martwię się jako tak, ale jak będą się pojawiały czściej to o jakiś magnez poproszę albo cuś ![]() Hehe, u mnie też występuje
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Agatek juz w podróży ![]() co do pieluch wielorazowych to ja nie jestem przekonana i nie zamierzam stosowac. między innymi własnie przez to, ze my rodzimy zimą- trzeba bby kupic ich duzo więcej bo wiadomo, ze tak szybko nie schnie wiec trzeba miec wiecej na zmiane- na kaloryfer się tego nie powiesi. a nawet jak uzytkowanie taniej wychodzi to zakup pierwszy wcale taki tani nie jest- od kilkunastu do kilkudziesięciu złotych za sztukę a to spory jednorazowy wydatek bo wiadomo, ze trzeba isch miec kilkanaście ( w naszym zimowym przypadku moze nawet z 20-25), koszty prania, czas suszenia ![]() ja jestem na nie
|
|
|
|
#622 |
|
Rozeznanie
|
Hejka!
a mnie się dzisiaj śniło, że bylam na wizycie u lekarza i miał mi powiedzieć jaka jest płeć dziecka, ale nie zdążył, bo sie obudziłam ehh ciekawość mnie męczy, ale za dwa tygodnie znowu zobaczę moje maleństwo na połówkowym ![]() miłej niedzieli
|
#623 |
|
Raczkowanie
|
hejka leseczki.
jeszcze 3 dni i USG połówkowe. Moja starsza córcia ma dzis biegunkę. Znacie jakieś domowe sposoby na nią... Mój mężuś ostatnio powiedział jak wzięłam się za prasownie: Jesteś przenośnym inkubatorem w funkcją prania, sprzatania, gotowania i prasowania ha ha ha. Dowcipniś. Miłej niedzieli życzę. Cmokaski w brzuszki. |
|
|
|
#624 | ||
|
Zadomowienie
|
Kamciurka na jaki rozmiar kupiłas ciuszki ,bo ja już sama nie wiem jakie szukać
Cytat:
.Dzis mamy z mężem lenia cały dzień będziemy sie chyba byczyć. Jeszcze chodzę w piżamie ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#626 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#627 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry mamusie
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Aż nie nadążam za wami, tyle piszecie. Mnie wczoraj brało jakieś przeziębienie, ale herbatka z miodem, cytrynka i czosnek i chyba przechodzi
Ja się tak czaję żeby coś dla dzieciątka kupić, pewnie też będę mogła lizcyć tylko na siebie miłego dnia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

jeszcze raz dzieki za przepis

jak przyjda to sie pochwal, bo ciekawosc mnie zzera 

Najbardziej urzekł mnie pajacyk -zebra. Też taki chcę
Ale u nas w Pepco takiego nie widziałam 

dnośnie pieluszek założyłam temat: Eko-rodzicielstwo.Jest parę tematów niżej niż ten.Tam się wypowiadają mamy,które z tego korzystają oraz są podane linki do podobnych wcześniejszych tematów odnośnie pieluszek wielorazowych.
chrobotanie za szafą mnie obudziło... se wybrała akurat mój pokój... ryczeć mi się chce z bezsilności 

.