|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
no właśnie u mnie problem wieczorem i w nocy jest z tym że ona szybko zasypia, pobudzam ją na różne sposoby i nic
![]() a w dzień to ostatnio się rzuca, odwraca i marudzi, czasem nawet płącze i musze na spokojnie ją ciągle przystawiać, je krótko i niespokojnie
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, a Ty zawsze karmisz/karmiłaś z dwóch piersi przy jednym posiedzeniu? Bo może u nas to był błąd że ja zazwyczaj tylko z jednej
Zosia, fajnie że on ponownie zasypia jak go potrzymasz za rączkę. Chciałabym tak ![]() Dobra, spadam bo już najwyższa pora się położyć. Rany, kiedy ja ostatnio obejrzałam jakiś film wieczorem ![]() Dobrej nocki
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Nadia je zawsze z jednego U i ciagnie 5-8 minut
Przybiera ladnie ![]() MoniaK ja tez wlasnie zawsze z jednej |
|
|
|
#1924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() witam się wieczorem moje dziecko przespało dzisiaj cały dzień na dworze u dziadków więc miałam dużo czasu dla siebie w sumie nie zrobiłam nic konkretnego taki mały dzień lenia był misiek padł o 19.30 a ja sobie oglądam filmiki miłego wieczoru
|
|
#1925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja do zagęszczania używam tego samego kleiku, który pokazywała Ci andziot.Gdy daję 1 miarkę na butelkę ( w ciągu dnia ) wystarcza mi smoczek nr 3 tt, natomiast na wieczór ( gdy daję 2 miarki, dzisiaj nawet 2 i pół ) daję smoczek wieloprzepływowy tt. |
|
|
|
|
#1926 |
|
Zadomowienie
|
hejka
zagłosowane na wszystkich Gusia, delicateza Najlepsze życzenia dla Enchan i małych dzisiejszych solenizancików. Obrobiłam 20 kg pomidorów - zamroziłam, 10 kg odstąpiłam teściowej. Teściowa wróciła z pielgrzymki i poprzywoziła każdemu jakiś prezent, mąż chciał breloczek i dostał w kwiatki wg niej a to się okazało że to kolorowe króliczki playboya są ![]() Obecnie mąż z 5 ciorgiem dzieci poszedł w kierunku osiedlowego lasu szukać skarbu. Kuzynostwo Jana wymyśliło grę w którą graja już 6h, wszystko misternie przygotowane, zalakowane wiadomości pisane artystycznym drukiem, diamenty, mapy no i są na ostatnim etapie skarbu. Podział skarbu ma być na 3 osoby, ciekawe co Jan przyniesie. Cały dzień latałam ciągle coś Do 11 ej odsypiałam ciężką noc. Franek dziś dziwnie pił w dzień, raczej mało jak chciałam przystawić to płakał. Albo wydłużają mu się przerwy w jedzeniu albo coś nie hallo. Jestem trochę tym zmartwiona. Gusia, atiz, moniak u nas też tylko z jednej UU 5 minut ssania i potem dopiero za 2-3h. A dziś było tak że o 16 tej 1 minutę pił i potem może z 3 minuty o 20 tej nie wiem co się z nim dzieję.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-17 o 21:41 |
|
|
|
#1927 |
|
Rozeznanie
|
ja juz jestem , poczytałam i spadam spac
![]() młody dzis pierwszy raz wykapany przez samego tate, ja odwoziłam brata z jego dziewczyna na dożynki < gra zespół disco polo MASTERS> pewnie nie słuchacie ja lubie , ale młody trzyma w domku ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- mamaoptymistka zawsze mowisz do starszaka JAN??? tak oficjalnie ??? czymu nie Jaś czy Janek??
|
|
#1928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
świetna gra, coś rozwijającego
|
|
#1930 |
|
Raczkowanie
|
uciekam spać
dobranoc
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
mamaoptymistka ciężką nockę miałaś i jeszcze tyle zrobiłaś
skąd Wy bierzecie tyle siły ??????
|
|
|
|
#1932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na co dzień do Jana zwracam się Jaś albo Jasiulek, a do Franka Franio albo Franulek. Andziot nocka codziennie taka sama tzn. najpierw fajny nieprzerwany sen do 1 lub 2 a potem co 2h a dziś o 5 tej koniec spania aż do 6,30 ale potem odsypiałam. Wcale tak dużo nie zrobiłam. Mogłam dużo więcej jakby się sprężyła ale jeszcze trochę słabo się czuje głowa i gardło mi dokuczają. Myślę andziotku że jako mama dwóch malutkich dzieci masz dużo trudniej bo mój Jan wiele już rzeczy sam robi a Twoja Zosia jeszcze mała. Wrócili - znaleźli skarb. Monety złote (czekoladowe), sztylet własnoręcznie wykonany. Chyba zrobię Wam fotę bo na prawdę wszystko było super przygotowane, nawet sakiewki miały wyszyte inicjały uczestników.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-17 o 22:10 |
|
|
|
|
#1933 |
|
Wtajemniczenie
|
mam przerwe w kręceniu na szklanke wody i wiiiiiiizaaaaaaaż
![]() przyszłam oblukać czy Sebek już 7-my ![]() i kto tu siedzi o tej porze... nadrobiłam 2 strony i se pohulam dalej
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
Jak tylko skończy mi się to przeziębienie też wracam do hulania, bo dziś na imprezkę rodzinną drugi raz musiałam założyć tą samą sukienkę czarną bo w spodnie się nie mieszczę.
amarcia za hulanie, avatar cudny
|
#1935 |
|
Rozeznanie
|
gosiek dzieki za zaproszenie
andziot Ty też duuzo robisz - całymi dniami zajmujesz sie dziewczynkami amarcia jak to daje efekty to se chyba kupie,ale od samego kupienia to sie chyba nie schudie ;-P właśnie pije z męzem drineczka - odchudzającego ![]()
|
|
#1937 |
|
Rozeznanie
|
mamaoptymistka a kto im to wszystko przygotował??
TY????
|
|
#1938 |
|
Zadomowienie
|
Nie kuzynka i kuzyn dorośli już. Całą zabawę dopracowywali 2 lata.
Każdy miał też zrobiony przez nich notesik do zapisywania uwag .... muszę fotki porobić. Jaś przeszczęśliwy.
|
#1939 |
|
Rozeznanie
|
tylko na tę dzisiejsza zabawe sie przygotowywali 2 lata ???????
ide myju i lulu papapapapapa
|
|
#1940 |
|
Wtajemniczenie
|
Umyłam wieczorem włosy i normalnie załamana jestem
Wyczesałam kilka garści, nie licząc tego, co dzisiaj odkurzacz z podłogi zebrał Na pocieszenie zrobiłam sobie kubek gorącej czekolady z Milki. Jeszcze dodoję 50 ml i idę nyny. |
|
|
|
#1941 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet mnie nie strasz, moje dziecko ZAWSZE będzie takie kochane jak dzisiaj i tej wersji się trzymajmy... :PCytat:
on już chyba nie chce oglądać tylko nieba... I jak się z tym czujesz? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Delicateza - i jak z tą sokowirówką? Zdecydowałaś już jaką chcesz kupic? Grazin - ja też zagłosowałam na Sebusia! Dziewczyny, to co ze zlotem dla tatusiów? Żaden Tż się nie skusi?
|
|
#1942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tylko tak szybko dzisiaj bo jutro chrzciny i od rana zamieszanie
|
|
|
#1943 |
|
Raczkowanie
|
Bzyczka - powodzenia jutro, tylko nie dziękuj
Podziękujesz jutro jak się wszystko uda
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski
tak na szybko wesele super poza tym, ze miedzy 19-20 bylo wlamanie do domu rodzicow wszystkich gosci portfele mojej siosty tez gotowka, euro, zloto, biteria dokumenty szukali kasy i pamiatek weselnych ale na szczescie ich tam nie bylo ![]() zadnych sprzetow nie wzieli chociaz bylo kilka laptopow, aparatow, itp itd bo troche gosci w tym domu spalo ![]() 4h nie bylo kilku osob bo policja i psy tropiciele itp okno lomem wywazyli niech ich pieklo pochlonie je bani zlodziejee a tak to wesele super, ale po tym nie wszyscy juz sie tak dobrze bawili a zapowiadalo sie superancko i tak bylo extra chrzciny udane ja zakaarzona bo jak sie na fajke wychodzi przy 8 st na dwor to mozna sie zaziebic nadrobie was jak tylko bede miala czas |
|
|
|
#1945 |
|
Rozeznanie
|
Mała od 20 obudziła się już dwa razy, za pierwszym razem starałam się ją nakarmić UU ale zasnęła od razu, za drugim razem (mąż już przywiózł NAN) chciałam butlą, ale krzywiła się i nie chciałą dałam UU zasnęła po chwili ciumkania.
Dziewczyny to jest jakaś masakra, ja nie wiem o co chodzi, ona tak łądnie jadła a teraz DUPA !!!!! ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Idę spać, do jutra
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
andziot to dlatego, że Eda ukradł sen Gabulkowi daisowemu i miałam mnóstwo czasu
![]() A tż wybył i mi nie bałaganił. A co się stało na all? Coś dla dziewczyn kupowałaś? A, już doczytałam, że z tym płynem. Siasia BOSKIIIIIII Czaro MoniaK my zaczęliśmy od 1 miarki kleiku na 180ml wody (no i 6 miarek mm), a teraz dajemy 3 ![]() Eda śpi do 3-4 ![]() andziot też taki kupiłam, ale Eda go nie chciał i dałam ryżowy. One się czymś różnią (tzn. poza tym, że jeden z ryżu, a drugi z kukurydzy MoniaK Ja mam trójprzepływowe, ale TT się u nas nie sprawdziły. Także kleik je z lovi medical+ i smok trójprzepływowy. andziot a kiedy dziecku na mm i jak podać gluten? Bo jak od 5 m-ca to już niedługo ![]() MoniaK ja nie pamiętam, kiedy film obejrzałam i jeszcze trochę nie obejrzę ![]() Mam naukę na głowie, pracę mgr i pracę zarobkową amarcia ja też powinnam pohulać, a zamiast tego jadłam ciasteczka ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
![]() Pluł ![]() Mieszałam z moim i nauczył się
|
|
|
#1947 |
|
Raczkowanie
|
Moja Majusia też ma karat i kaszel.. ;/
idę z nią dzisiaj do lekarza.. bo lepiej jak z nią pójdę teraz niż potem jak już bardziej się choroba rozwinie.. nie chce pić mleka ani nic.. katar ją meczy.. prawie całą noc nie spała.. mam nadzieję, że to nie bd nic poważnego .. (
|
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Noc jak zwykle kiepska o 3 wzięłam do łóżka ale nadal było wiercenie i stękanie a o 5 Tymi się obudził i oczy jak pięć zł. Pobawił się trochę, wybujałam w foteliku i dospaliśmy jeszcze niecałe dwie godziny (mało ). Anulinka, bardzo mi pomogłaś z tymi smoczkami dzięki ![]() Mattal, gluten u dzieci butelkowych wprowadza się chyba po 6 miesiącu. Mamaoptymiska, super sprawa z tą grą! ![]() ps. Mołkowa kilka tygodni po porodzie i jakie ma nogiiii
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-09-18 o 09:19 |
|
|
|
#1949 |
|
Rozeznanie
|
MoniakK współczucia ale moze będzie lepiej
Matal spróbuje dzisiaj troche mojego ściągnąć i dodać. U mnie troche lepiej, było marudzienie jakieś ale nie wstawałam, poza tymi dwoma wieczorem to karmiłam dwa razy o 1.30 i 3.00 pospałą do 6.30 - kiepsko Dziś znowu siedzimy w mieszkaniu (tym do wynajęcia co meblujemy) więc odwiedzę Was wieczorkiem. Buziaczki
|
#1950 |
|
Rozeznanie
|
my wyspani
nocka udana agus co za masakra, h.u.j.e wiedzieli ze wesele i chcieli łatwego łupu ![]() a co z dokumentami gości przyjezdnych, masakra jakaś ![]() matall ale Twoj Eda ładnie je, mój mały nie chce wiecej jak 130ml ,jak robie mu 150 wody plus 5 miarek mleka to zostawia 40ml ![]() nie wiem kiedy zacznie jesc jak inne dzieci
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Przybiera ladnie 

w sumie nie zrobiłam nic konkretnego taki mały dzień lenia był 
a powiedz mi proszę jeszcze co z tą ekspozycją na gluten? Podobno dzieciom piersiowym po 4 miesiącu zaczyna się wprowadzać a ten kleik kukurydziany to bezglutenowy chyba jest 

skąd Wy bierzecie tyle siły ??????

za hulanie, avatar cudny

Zosieńka w dobrych rękach zostaje a Tż niech się cieszy, że ma tak fajną kobitkę;
spełnienia absolutnie wszystkich marzeń