|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() A ciocia była dziś u mnie na każdym karmieniu (wczoraj na dwóch, w nocy niestety byliśmy sami, bo było nam głupio po nią dzwonić, choć właściwie zaproponowała), masowała mi piersi itp. To pewnie głupio brzmi, sama bym nigdy nie powiedziała, że coś takiego będę robić, ale zaufałam jej w pełni (to ta ciocia M. co była oddziałową na noworodkach ponad 25 lat). Czytam czasem, że ten masaż piersi nie jest polecany, że szkodzi, ale serio nie wiem jak inaczej można było to rozwiązać - dziecko nie dawało rady, laktator elektryczny nie dawał rady wycisnąć ani kropelki ![]() ![]() ![]() ![]() No serio, sama nie dałabym rady, bo już się poddawałam i tylko ona we mnie wierzyła ![]() Sutki mam tylko lekko podrażnione (używam też laktatora i on głównie podrażnia, ale bardzo dobrze odciąga - Medela Mini Electric, mogę polecić), ale po krem jeszcze nie sięgnęłam, wystarcza mi smarowanie pokarmem i wietrzenie.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-09-17 o 21:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3212 |
Zadomowienie
|
Aguś kochana... wiem,że ja sama miałam dość i jęczalam wam tu nieźle..ale na dobrą sprawę-jak się nastawiłam,że nie urodzę,że muszę czekać do pon na badania.. i do pt na wywolanie albo cesarkę...
to wtedy jak z jasnego nieba.. wody odeszły. mam nadzieję,że Amelka też lada chwila Cię zaskoczy ![]()
#3213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Staram się o tym nie mysleć i robić jeszcze różne rzeczy zajmujące myśli, ale jest coraz ciężej. Dosłownie i w przenośni. Wszystkim nam puszczają nerwy... Przytul się dziś do Tż... Jemu też napewno nie jest lekko. Stres robi swoje ![]() ![]() Ja dzisiaj też nakrzyczałam na mojego Tż... Musialam trochę ochłonać aż doatrło do mnie, że trochę niepotrzebne to było... Echhh hormonki ![]()
![]() |
#3214 | |
Zakorzenienie
|
tylko, że JUTRO w zanczeniu mojego męża to zanczy NIE i na jutro to ja sobie mogę czekać w nieskończoność
czyli na zastój najlepsze masowanie, tak? Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- taaa.... już to widzę ![]() Kurczę widze, że już obie psychicznie mamy dość... ![]() ![]() I ja wiem, że KIEDYŚ TRZEBA URODZIĆ, i że to będzie już pewnie na dniach, ale to czekanie, kiedy NIC nie zapowiadało na to, że się przeterminuje jest strasznie męczące. Nikomu tego nie życzę ![]() A teraz żegnam się spać, dobranoc Kochane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Wtajemniczenie
|
Aguś
Kochana... ![]() ![]() Ja też idę. Słodkich snów ![]()
#3216 |
Zadomowienie
|
Małgosia
Aguś ![]() będziesz super Mamą. imię Amelka ma śliczne, a mąż- uwierz mi potrafią zaskakiwać ![]() ja myślałam,że będę musiała sama robić wszystko przy małej..a tymczasem-on przewija,przenosi, zabiera małą rano bym sobie pospała .. normalnie jak nie ten chłop... dla innych smutasków też ![]() ojj widzę,że zostałam sama tu..to też spadam spać -póki Sara śpi i się cyca nie domaga ![]() buziaki i skurczowych nocy,albo mokrych od wód..dla czekających ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-09-17 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3217 |
Zakorzenienie
|
Wypływowi pokarmu pomagają też ciepłe okłady przed i w trakcie karmienia, a to masowanie to nie wiem sama czy dobre czy nie. W moim przypadku na pewno nic innego nie dało rady (a bolało cholernie, ciocia mówiła, że też miała coś podobnego do mojego i bolało ją bardziej niż poród
![]() Dobranoc, idę przytulić się do mężusia, póki mały jeszcze śpi ![]() A widziałam, że Cotka pięknie przedstawiła mojego Benusia ![]() ![]()
#3218 |
Rozeznanie
|
Chyba się zaczęło...więc jadę na IP. Trzymajcie kciuki.
![]()
#3219 |
Zadomowienie
|
No to czekamy na wieści
![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#3220 |
Zakorzenienie
|
Aga biedactwo
![]() ![]()
#3221 | |
Zadomowienie
|
heloł, my sobie oglądamy świat o 6ej rano
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3222 |
Zadomowienie
|
Agnes serdecznie gratuluje Igorka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3223 |
Zadomowienie
|
Agnes
![]() ![]() ![]() Nareszcie jakieś wieści od Ciebie!! Duży facet ![]() Aneczka ![]() ![]() Agnieszko przytulam ![]() Nie umiem się na niczym skupić, nie mogę spać.. do tego od ponad 2 tyg. pobolewało mnie pod prawą piersią (takie jakby pieczenie, szczypanie), a od kilku dni ból jest okropny, zwłaszcza jak leże na lewym boku i brzuch ciągnie ![]() Popłakałam się wczoraj z tej bezsilności... ![]() Ja już tylko smęcę ![]() Miłej niedzieli życzę...przede wszystkim owocnej w czerwone posty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() i jak dwojeczka? ![]() Filip ze smokiem cudo ![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- AneczkaJ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3225 |
KWC
|
Agnes, najszczersze GRATULACJE!!!!!
Aneczka pewnie już jesteś po, albo dobrze w trakcie, w każdym razie bardzo się cieszę i 3mam kciuki ![]() Agnysko, a w jaki sposób ciocia masuje Ci te piersi? Chodzi mi o to czy je ugniata czy robi okrężne ruchy? U mnie nic nie pomaga, nie mogę nic wycisnąć, tylko ta cholerna siara leci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3226 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() oczywiście dzisiejsza burza goowno dała ![]() ![]() ![]() Mojej mamie śniło się że 21.09 o godz 1:29 urodziłam u jej koleżanki Małgosi... - z obliczeń wynika, że ta Małgosia ma 21.09 nockę ![]() ![]() A mężul poszedł dziś do kościoła ![]() ![]() ![]() 3mam bardzo mocno!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3227 |
Zakorzenienie
|
jak was tak czytam że wasze dzieciaczki śpią po kilka godzin to wam zazdroszcze... mój budzi się co godzinę, obudził się potem o 6 otworzył oczka i żądał uwagi a ja padam na pyszczek
![]() ![]() ide sie kimnąć, a dzis odwiedziny dwóch prababć ![]() ![]() z dzieckiem to sobie wiele można zaplanować ![]() Aneczka kciuki żeby poszło sprawnie ![]() Agnyska, ja sobie też masowałam piersi , najgorzej koło pach bolało ![]() ![]()
![]() |
#3228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Powodzenia ![]() ____ U nas noc dziś o niebo lepsza, Tomcio wstawał na jedzonko co 2,5-3 godziny, także mogłam między karmieniami pospać, a rano wstał mąż przed 7 na karmienie i ja leżałam do 8:10 ![]() Za to wczoraj w nocy spałam w sumie 1,5 godziny, masakra, widać Tomcio musiał się zaaklimatyzować ![]() Grzesiem póki co więcej zajmuje się mąż, wczoraj byli rano na zakupach, potem nad zalewem, więc mogłam odsapnąć i nawet obiad ugotowałam ![]() ![]()
![]() |
#3229 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3230 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry w dniu mojego terminu
![]() [quoteE=AneczkaJ;29467591]Chyba się zaczęło...więc jadę na IP. Trzymajcie kciuki. ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Aguś Jeszcze dziś, a jak nie dziś, to jutro Cię "poszturchają" oksy. i będzie dobrze ![]() Ja dopiero w środę do Gina bo wtedy wypada mój pierwszy obliczony termin (21go) - taki mam wpisany w kartę....Niepotrzebnie mi powiedział o tym 18... ![]() Dziewczyny, a ja mam pytanie. Jak już wsadze małego do wody, umyję go płynem do kapieli (mam 2w1 z Hippa), to po każdej kąpieli muszę go całego kremować? Czy co któryś raz? ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() A szczypie mnie, tak pali boleśnie aż, teraz "szczyt brzucha", Gin powiedzial, że dziecko jest już duże i skórę tam od środka rozciąga...No i faktycznie, tam gdzie jego dupka tam mnie piecze i boli ![]()
![]() |
#3231 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No i jeszcze mama mi sie nudzi troche - nie zna jezyka, tv polskiej brak, troche sobie poczyta i pomoze mi w domu, ale juz mowi ze wolalaby byc u siebie w domu i robi mi sie przykro, bo nie moge jej wystarczajacych rozrywek zapewnic, a wnusia sie do babci nie spieszy ![]() No i jeszcze codziennie mi sie sni ze rodze ![]() ![]()
![]() |
#3232 | ||
KWC
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sharifa mam przeczucie, że urodzisz we wtorek ![]() ![]() Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-09-18 o 09:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3233 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki Aneczko ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- A wogole to dzien dobry maminki ![]() Pierwszy wolny dzien, odpoczynek ![]() ![]() Przyznam sie wam, ze nie dosyc ze dwa tygodnie ta przeprowadzka i remont to jeszcze do wczoraj dorabiałam sobie ![]() ![]() A teraz moge otwarcie przyznac, ze nadszedł czas wypoczynku i oczekiwania na przyjscie Fabiego ![]() Torba oczywiscie jeszcze nie spakowana, ale zajme sie tym po niedzieli, obiecuje ![]() ![]() Ale wozek za to zamówilismy i stoi juz bryczka, czekając na pasażera hihi
![]() |
#3234 |
Rozeznanie
|
Oto wózeczek Fabianka. Peg Perego Skate
![]()
#3235 |
Rozeznanie
|
Troche zakurzony, ale to przez ten remont, jeszcze go nie doprowadziłam do porządku, wybaczcie
![]() Ide na Martyne Wojciechowska ![]()
#3236 | |||||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Powodzenia ![]() Cytat:
![]() ![]() Bardzo ładny ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3237 | |||||||
Zadomowienie
|
Natka- karmie butelką,ale ściągam pokarm laktatorem, bo mały nie daje radu ssać piersi.Przez ostatnie 3 dni dikarmiam też modyfikowanym, bo nie nadążam ze ściąganiem pokarmu, na dodatek jakoś mam mniej mleka?
Spray- 90 ml dzienna porcja mleka. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ...szkoda,że jeszcze nie wymyślili zabawek szumiących, albo pozytywek z ciepłym nawiewem na brzuszek ![]() ![]() Cytat:
GRATULACJE DLA NOWEJ MAMUSI DUŻO ZDROWIA DLA CIEBIE I SYNKA ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mi położna powiedziała,że wcześniej karmiło się na żądanie, teraz powinno się co 1,5h-2h budzić dziecko do karmienia. Mój synek i tak sie budzi mniej więcej sam w tym czasie więc go nie budze,a Wy jak robicie Mamusie?? trzymam ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Fajna bryka ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3238 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie !!!!!!!
kciuki zacisniete... ![]() Ciekawe jak Ci tam idzie i czy juz po ![]() Cytat:
![]() Pamietam ze z Alanem odciagalam laktatorem i bylo na poczatku malo pokarmu a jak dostawialam dziecko to on normalnie jadl chyba z pol godziny (slychac bylo jak przelyka) .. Takze ja mimo wszystko radze przystawiac maluszka jak najczesciej... To najlepszy sposob na rozkrecenie laktacjii.... Mam kolezanke co karmi juz 3 miesiace piersia i laktatora uzyla moze 3 razy bo mowi ze nic sie jej nie wychodzi laktatorem, jak naciska na piers to tez malo co leci (nawet wkladek nie uzywa bo jej nic nie kapie...) a dziecko na samym cycu i takie chlopisko z niego rosnie jak niewiem co..... ![]() Cytat:
![]() Dobrze ze chociaz ta suszarka u Was dziala... ![]() Alan tez jak byl malusi to tak sie budzil czesto , ale tak od ok. 3 miesiaca zaczal slicznie spac... zasypial o 23 , budzil sie o 5 na cyca i od razu zasypial i spal do 10 ![]() Takze trzymam kciuki zeby bylo tez tak u Was ![]() Cytat:
![]() A jak tam rana? Cytat:
![]() i tez mnie piecze ale pod lewym zebrem... i nie moge przez to spac na lewym boku ![]() wiec zostala mi tylko jedna pozycja do spania ![]() I tez co jakis czas mam jakies palpitacje , wybuchy goraca itd... Wiem ze to hormony tak dzialaja ![]() kochane te zle samopoczucie psychiczne i fizyczne to wszystko ich sprawa... ![]() Cytat:
Sama zobaczysz ![]() ![]() trzeba codziennie tylko raz na jakis czas..... ![]() bardzo ladny.... Strasznie mi sie on podobal jak bylam w ciazy z Alanem ale szkoda mi bylo troszke pieniazkow na niego a kosztowal wtedy sporo ![]() Naprawde dobry zakup ![]() Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2011-09-18 o 10:41 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aguś Jeszcze dziś, a jak nie dziś, to jutro Cię "poszturchają" oksy. i będzie dobrze ![]() Ja dopiero w środę do Gina bo wtedy wypada mój pierwszy obliczony termin (21go) - taki mam wpisany w kartę....Niepotrzebnie mi powiedział o tym 18... ![]() Dziewczyny, a ja mam pytanie. Jak już wsadze małego do wody, umyję go płynem do kapieli (mam 2w1 z Hippa), to po każdej kąpieli muszę go całego kremować? Czy co któryś raz? ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Mnie bolalo, kuło pod lewą piersią, żebro. Pisałam o tym kiedyś, że ryczalam w nocy bo się przekręcić i wstać siku nie potrafiłam. Okazało się, że mnie tak Stefek skopał, wypychal się i mnie zmasakrował ![]() A szczypie mnie, tak pali boleśnie aż, teraz "szczyt brzucha", Gin powiedzial, że dziecko jest już duże i skórę tam od środka rozciąga...No i faktycznie, tam gdzie jego dupka tam mnie piecze i boli ![]() No wlasnie Malgos, mki ginka juz tez gdzies z 3 tyg temu mowila ze napewno do tamtego piatku urodze bo rozwarcie, bo szyjki nie ma itd, ostawilysmy tabsy i co? i doopa, wszystko sie zatrzymalo, niby wg tego terminu z OM wychodzi mi na 25 ale to wszystko mozna sobie o kant dupy rozbic bo wg us juz dawno powinnam byc po, nawet nie mozna go juz zmierzyc i nie wiem ile wazy bo ma glowke tak wgnieciona i wpasowana w kanal rodny ze ma znieksztalcona i przez to nie mozna zrobic pomiaru ![]() ![]()
![]() |
#3240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.