Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-18, 09:33   #721
truscafka
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Hej dziewczynki!
Witam sie szybciutko i zaraz zmykam. Kurcze nie mam czasu pisać na forum tyle pracy i zajęć, kiedy wpadam do domu to juz jest wieczór i zbieram się spać i nie mam juz siły na nic.

Dziś odwiedzę parę sklepów - chciałabym kupić jakąś fajną wanienkę i moze pampki

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 09:36   #722
princessskaa
Wtajemniczenie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Dzień dobry Ja już po śniadanku, rozgrzana mleczkiem z płatkami, postanowiłam trochę Was nadrobić.
Zazdroszczę mamusiom, które mogą buszować po sklepach i szykować wyprawkę- ja niestety muszę w wielu zakupach liczyć na mamę, bo jak pamiętacie muszę leżeć..
Wczoraj babka napisała mi, że sprzedała ten śliczny wózek, co Wam pokazywałam i zła jestem, ale akurat w sobotę nie mogłam po niego pojechać..
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 09:37   #723
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość

Jedyne czego nie mam- to krem na pogryzione sutki!

Sperma zawiera prostaglandyny przyspieszające rozwieranie się szyjki macicy.
mam Bepanthen już, ale słyszałam ze przecudownie goi maśĆ Lansinoh... tej jeszcze nie mam, ale chyba kupię bo nie tylko na brodawki jest, takze na pieluszkowe zapalanie skóry i suchośĆ łokci, kolan
to jest co prawda lanolina, w aptece do wyrobu maści się takiej używa, ale pewnie nie jest tak oczyszczona jak ta Lansinoh...

Darusia i Ja_Dalia
my mamy taką chcicę ostatnio, ze codziennie mozemy- dlatego miałam wyrzuty sumienia ze ani razu nie ożyliśmy gumek... ale wczoraj udało się- ZDĄRZYŁAM!!!! i nie wiem ale jakoś "bez" mnie piecze w "środku" a z prezerwatywą nie mam tego dyskomfortu
więc wybór mam prosty

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Słuchajcie, mam ulotkę z Leclerca i od 20.09 będą pampersy Sleep& Play za 35,49 zł!!! Chyba w nocy zacznę stać pod sklepem Tańsze niż w Rossmanie z kodami. Będzie bitwa pod Grunwaldem, bo nie trzeba kodów żadnych, tylko brać i uciekać

A opłaca się, bo biedronkowe Dada kosztują ok. 30 zł.
zastanów się nad tymi Pampersami, bo słyszałam że te właśnie pomarańczowe sa nie dobre, odparzają itd.

a ja oczywiście nie zdąrzyłam kupiĆ wtedy za te kody w Rossmanie pampersów- jakbyś miała cynk ze znowu jakaś promocja na te zwykłe pampersy to daj znaĆ... bo narazie to mam tylko Huggisy

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Dziewczyny a czy to mydło Biały jeleń moze być do gojenia się krocza ????
bardzo dobrze, ze moze byĆ, bo ja właśnie takowe mam, tzn. to zwykłe w kostce- bo chyba to miałaś na mysli??

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Aaaa i jak jeszcze nie macie proszków to do jutra jest promocja w Leclercu na proszek:
Lovela - 5kg - 36,95zł (aż żałuję, że już mam)
Chusteczki Pamper te co są w Rossmanie 3+1 - 19,26zł
może do tego Leclerca się wybiorę dzisiaj, ale ostatnio słyszałam dobre opinie o płatkach mydlanych- co o nich sądzicie?

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
Ja mam pare rzeczy do sprzedania -więc jak uda mi się coś sprzedać do kupie tą poduszke z Motherhood.
Właśnie powoli szykuje się na wesele zobaczymy ile wytrzymam .
no i jak było na weselichu?

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
byłam wczoraj na usg 33tydz i malutka waży 1900 g prawie 2 kg lezy główką na dół załączam zdj z lewej str rączką zgniotła sobie polczek ale ją kocham jak patrze na zdjecie to az uśmiech mi sam sie pojawia
łał ale duża już

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość

Pochwalę się Wam, że zastropioną mamy piwnicę w domku i już sobie dziś po niej chodziłam ech radość!!
gratuluję

Cytat:

Ja dzis wstałam z bólem głowy , z bólem gardła oraz wyrzuciły mi sie dwa zimne na ustach i już mam dosc niedzieli.
czosnek, rutinoscorbin,syrop z cebuli domowej roboty,płukanie solanką gardła,plastry Compeed, syrop Prenalen lub/i Prenatal Grip Care kaps.- to z gotowców
3mam kciuki za szybciusieńkie wyzdrowienie

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-09-18 o 09:59
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 09:41   #724
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Wróciłam z przeglądu sklepów z wózkami i spodobał nam się nowy model w sklepie, w porównaniu do innych jest lekki, bo 13kg z gondolą i cenowo nie poraża - 1300zł z fotelikiem. Kurczę za dużo tych wózków
Co o nim myślicie?
http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-lone...s-p-11146.html
Hm... leciutki jest, a to duży plus
Ale jakoś mi osobiście wersja spacerowa się nie podoba..
Ale oczywiście wygląd to rzecz gustu
Stary 2011-09-18, 09:45   #725
nikaa2
Wtajemniczenie

Kurczę zapomniałam, któraś z Was chciała kupiĆ wózek TAKO PRINCESS - tak jak ja zresztą i miała byĆ u nich w sklepie i podesłaĆ mi wzorniki bo oczywiscie wszystkich na ich stronie internetowej nie ma...
ach ta skleroza... może Tottie1984 ???
Stary 2011-09-18, 09:49   #726
princessskaa
Wtajemniczenie

Myszeczko na to okropne zimno polecam płyn Sonol-mi przyśpiesza gojenie się oraz Zovirax - ten duet zawsze szybko mi pomaga
Na przeziębienie mleczko z miodem, kanapka z czosnkiem, rutinoscorbin i wygrzewanko Życzę szybkiego powrotu do zdrowia!

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Goldika daj znać co z wizytą u babci
Stary 2011-09-18, 10:08   #727
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Wczoraj babka napisała mi, że sprzedała ten śliczny wózek, co Wam pokazywałam i zła jestem, ale akurat w sobotę nie mogłam po niego pojechać..
szkoda, ze taka okazja przeleciała koło nosa, ale wiesz... nie ma tego złego... na pewno kupisz ładniejszy i tańszy

Miłej niedzieli mamuśki

p.s. poczytałam w necie o tych płatkach, ze zapychają pralkę, zbijają się w kluchę(nawet po rozpuszczeniu wcześniej w wodzie)- także podziękuję sobie za nie. Chciaż niektóre opinie sa ok no i ta cena .

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-09-18 o 10:17
Stary 2011-09-18, 10:17   #728
goldika
Zakorzenienie

Dzien dobry

ale mialam intensywne dni w wlkp
w czwartek przyjaciolki, w piatek zakupy, popoludniu przyjaciolki, sobota kolezanka, wieczorem kuzyn ale faaajnie bylo
dzis jeszcze mamy obiad pozegnalny w restauracji z ojcem i tesciami a potem wracamy do domu.

Princessko co do babci to nie poszlam do niej, jeszcze mam w razie co 2godz... ale waham sie. Kiedy jej potrzebowalam to mnie olala. jak mialam na poczatku problemy rodzinne i dodatkowo wyszla toxo to poprosilam ja czy moglaby przyjechac i zajac sie mama bo ja juz nei daje rady. Odpowiedziala, ze nie bo nie ma z kim psa zostawic. troche nazbieralo sie niesmakow no ale ciezko mi z tym.
tak mysle ze odwiedze ja juz z jej prawnukiem. bo uwazam ze dziecko powinno poznac swoja rodzine niewazne jaka ona jest.

Aaa zamowilam 2komplety poscieli tak narzekalam na te wzory poscieli a w koncu wzielam te kolorowe zwykle i ten ochraniacz dlugi bezowy bo bedzie do kazdej poscieli pasowal.

Princessko przykro mi z powodu wozka szkoda, ze babka nie poczekala do poniedzialku skoro sie umowila. Ale z drugiej strony dla niej najwazniejsze pewnie bylo zeby dostac pieniadze i tyle
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 10:22   #729
basiula19
Zadomowienie

Witam niedzielnie

mi sie już coraz bardziej we znaki daje ciąża ale ogólnie jest ok wczoraj już w łóżku coś tam rozmawialiśmy z mężem a tu jak mały zaczoł sie tłuc zaczełam sie śmiać, że bierze czynny udział w rozmowach rodzinnych to mnie puknoł tak jakby na potwierdzenie czy jak już sie nie moge doczekać kiedy wylezie wreszcie ale musze poczekać chociaż z 4 tygodnie jeszcze.......ale to i tak już nie długo mykam zbierac sie do kościółka buziaczki

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 10:23   #730
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
mam Bepanthen już, ale słyszałam ze przecudownie goi maśĆ Lansinoh... tej jeszcze nie mam, ale chyba kupię bo nie tylko na brodawki jest, takze na pieluszkowe zapalanie skóry i suchośĆ łokci, kolan
to jest co prawda lanolina, w aptece do wyrobu maści się takiej używa, ale pewnie nie jest tak oczyszczona jak ta Lansinoh...

Darusia i Ja_Dalia
my mamy taką chcicę ostatnio, ze codziennie mozemy- dlatego miałam wyrzuty sumienia ze ani razu nie ożyliśmy gumek... ale wczoraj udało się- ZDĄRZYŁAM!!!! i nie wiem ale jakoś "bez" mnie piecze w "środku" a z prezerwatywą nie mam tego dyskomfortu
więc wybór mam prosty

zastanów się nad tymi Pampersami, bo słyszałam że te właśnie pomarańczowe sa nie dobre, odparzają itd.

a ja oczywiście nie zdąrzyłam kupiĆ wtedy za te kody w Rossmanie pampersów- jakbyś miała cynk ze znowu jakaś promocja na te zwykłe pampersy to daj znaĆ... bo narazie to mam tylko Huggisy

bardzo dobrze, ze moze byĆ, bo ja właśnie takowe mam, tzn. to zwykłe w kostce- bo chyba to miałaś na mysli??

może do tego Leclerca się wybiorę dzisiaj, ale ostatnio słyszałam dobre opinie o płatkach mydlanych- co o nich sądzicie?

no i jak było na weselichu?

łał ale duża już

gratuluję

czosnek, rutinoscorbin,syrop z cebuli domowej roboty,płukanie solanką gardła,plastry Compeed, syrop Prenalen lub/i Prenatal Grip Care kaps.- to z gotowców
3mam kciuki za szybciusieńkie wyzdrowienie

Nika tak w kostce bo jakoś w płynie nie lubię do szpitala.

Dziekuję równiez dziewczyny za rady na gardełko kochane jesteście

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 10:24   #731
ja_dalia
Wtajemniczenie

witam z kawusią i córeczką wszystkie mamy

Cytat:
Darusia i Ja_Dalia
więc wybór mam prosty

przyznam, ze tez mam taki dyskomfort... nie wiem od czego to zalezy, ale po "czułościach" to tak parenascie godzin chodze jakby to pierwszy raz byl a osprzet duzo za duzy z naciskiem na dużo

dlatego my, pomimo checi, staramy sie jednak nie za czesto... a ostatnio to z wiadomych powodów wcale

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 10:31   #732
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Witam się z rana

Mam 2h bo jedziemy do babci na obiad

truscafka miałaś zwolnić tempo, oj będą baty, będą

Co do płatków mydlanych podobno kiedyś były najlepsze, wiem to od mamy, teraz chyba za dużo nie powinno się zmienić jeśli chodzi o ich jakość

A na tą Lovelę jestem strasznie wkurzona, kurcze jaki pech że już mam proszek, ale wdać, że w Leclercu mają najlepsze propocje na ten proszek więc będę pilnować.
Dobrze, że Wam się przydalo

Do do przepisu na lekarstwo z domowej apteczki na gardło polecam:
Kubek ciepłgo mleka + łyżeczka masła i ząbek czosnku.
Pijesz na noc i rano wstajesz jak nowa, jak nie będzie pomagać po jednym razie powtórz

A na zimno, mi pomaga tylko Hascovir.
Lekarz powiedział mi, że spokojnie w ciąży można to używać, bo stosuję to tylko punktowo
Idę po kawcię

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2011-09-18 o 10:36
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 10:33   #733
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny a ile w sklepie kosztuje Dzidzius 3kg bez zadnej promocji??
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 10:41   #734
Myszeczka86
Zakorzenienie

Oto i Mój brzucholek w 30 tygodniu

wrzesien 004.jpg

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-18, 10:42   #735
dygotka8
Zakorzenienie

dzień dobry
myślałam,że trochę będę miaął do nadabiania,a tu tylko 2 strony
miłego weekendowania
Cytat:
bepanthen tez musze kupić-a czy go w razie co trzeba zmywać przed karmieniem z sutków?bo niektórych maści nie trzeba,ale nie pamiętam które...
Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam ze sklepu e-leclerc kupiłam 1 prosze do białego Lovela i 1 do kolorowego, oba są w promocji, naprawdę tanio wychodzi, tym bardziej, że 3,6 kg kosztuje 39,99 a 5 kg w promocji 36,50 (końcówki nie pamiętam)
oo taką inf mi chodizło

mi na opryszczkę w aptece nie pozwolono uzywać żadnej maći typu zovirax tylko plastry copeed-jak dla mnie są super.przynajmniej dla mnie

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-18 o 10:44
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 10:51   #736
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ile w sklepie kosztuje Dzidzius 3kg bez zadnej promocji??

a rossmanie widziałam po 48 zł

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-18, 11:01   #737
lina84
Rozeznanie

dzień doberek moje kochane mamusie
Po weselu naprawde fajnie - troche pogibałam się w miare możliwości ,wytrzymałam do 2,30 .Dzisiaj czuje sie dobrze ,potem jedziemy na poprawinowy obiadek .

Myszeczka86 - cudowny brzuszek

goldika -widziałam kiedyś proszek dzidziuś 3 kg za 24 zł w carrefur

miłego dzionka
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 11:06   #738
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
dzień doberek moje kochane mamusie
Po weselu naprawde fajnie - troche pogibałam się w miare możliwości ,wytrzymałam do 2,30 .Dzisiaj czuje sie dobrze ,potem jedziemy na poprawinowy obiadek .

Myszeczka86 - cudowny brzuszek

goldika -widziałam kiedyś proszek dzidziuś 3 kg za 24 zł w carrefur

miłego dzionka

Fajnie że na weselu ci sie podobało aż troszku zazdroszcze bo też dawno nie byliśmy na weselu

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-18, 11:11   #739
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry Ja już po śniadanku, rozgrzana mleczkiem z płatkami, postanowiłam trochę Was nadrobić.
Zazdroszczę mamusiom, które mogą buszować po sklepach i szykować wyprawkę- ja niestety muszę w wielu zakupach liczyć na mamę, bo jak pamiętacie muszę leżeć..
znam ten bol, tez musze lezec i zostaje mi tylko allegro chociaz nie powiem, d0brze, ze jest mama, bo ostatnio tak szalala z zakupami (rozki, bodziaki, pieluchy itp) ze nikt nie mogl jej powstrzymac
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 11:13   #740
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie że na weselu ci sie podobało aż troszku zazdroszcze bo też dawno nie byliśmy na weselu

Świetny brzusio

M byliśmy w Lipcu, było rewelacyjnie, aż żałuję, że nie mogłam szaleć, ale delikatnie sobie potupałam

Ach i mam pytanie.
Chodzi o te Rossmanowskie kody.
Na strone nie można ich już spisać, czy to oznacza, że już są niedostępne, mimo, że jest napisane, że do 29.09...
Czy po prostu trzeba jak najszybciej je spisywać i sugerować się tym, że jak są do kupienia do 29.09 i mam kod to mogę mimo wszystko wykorzystać?

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2011-09-18 o 11:14
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 11:15   #741
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Dzień dobry!!

witam się niedzielnie. Ale mam do nadrobienia , stray i juz nowy wątek.
Wróciliśmy w piątek z Zakopanego, ja niestety zakatarzona i ogólnie chora. Na szczęście już mi lepiej.
Wszystkie te specyfiki np. Prenatal grip care strasznie drażnią mi żołądek więc kuracja trwa dłużej.

Ale ogólnie urlop się udał, wjechaliśmy na Kasprowy Wierch, pochodziliśmy Doliną Chochołowską, TŻ zafundował mi masaż przyszłej mamy. Było by super gdyby nie to przeziębienie.

Postaram się was ponadrabiać
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 11:20   #742
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Ach i mam pytanie.
Na strone nie można ich już spisać, czy to oznacza, że już są niedostępne, mimo, że jest napisane, że do 29.09...
Czy po prostu trzeba jak najszybciej je spisywać i sugerować się tym, że jak są do kupienia do 29.09 i mam kod to mogę mimo wszystko wykorzystać?
te kody mozna pobrac tylko i wyłącznie w jeden dzień,dlatego często jak sa ajkieś fajne promocje to o 6 rano kodów juz brak... jesli sobie nie zapisałaś od razu to przepada bo nie ma mozliwości jeszcze raz kliknięcia zwłaszcza w innym dniu
a data 29.09 oznacza,że do tego dnia mozesz go wykorzystac i kupic cos z ta zniżką.zwykle oznacza to też kiedy gazetka się kończy i ze nast dnia pojawi się nowa i nowe kody
nie wiem czy jasno wytłumaczyłam..

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 11:38   #743
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:

Princeska warto tez wózki obejrzec na szfce.pl bo tam są też śliczne i tanie

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Świetny brzusio

M byliśmy w Lipcu, było rewelacyjnie, aż żałuję, że nie mogłam szaleć, ale delikatnie sobie potupałam

Ach i mam pytanie.

Taki kod na konkretną rzecz można pobrać tylko i wyłącznie w jeden dzien który tam pisze bo codzinnie sa inne rzeczy tańsze . Np kod pobierasz 15stego a jest ważny do 25tego i możesz z niego korzystac codziennie

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Dziewczyny czy wy tez tak często chodzicie siku do wc jak Ja ??
Normalnie chodze co 30 minut

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-18, 11:59   #744
amarantas
Raczkowanie

dygotka8 bepanthen tez musze kupić-a czy go w razie co trzeba zmywać przed karmieniem z sutków?bo niektórych maści nie trzeba,ale nie pamiętam które...

Nam na szkole rodzeni powiedzieli, że Maltan nie trzeba zmywać z sutków do karmienia

Edytowane przez amarantas
Czas edycji: 2011-09-18 o 12:01
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 12:14   #745
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość

przyznam, ze tez mam taki dyskomfort... nie wiem od czego to zalezy, ale po "czułościach" to tak parenascie godzin chodze jakby to pierwszy raz byl a osprzet duzo za duzy z naciskiem na dużo

dlatego my, pomimo checi, staramy sie jednak nie za czesto... a ostatnio to z wiadomych powodów wcale
ciekawe czy tż czuje różnicę te chłopy to jednak fajnie mają
no ja własnie ze względu na to pieczenie i jak się naczytałam o tych prostaglandynacj- to się wkręciłam że to może przez nie taki dyskomfort i dlatego o tych gumkach pisałam no ale jak w życiu, raz z nimi raz(albo i wiecej razy) bez

Cytat:

Co do płatków mydlanych podobno kiedyś były najlepsze, wiem to od mamy, teraz chyba za dużo nie powinno się zmienić jeśli chodzi o ich jakość

A na tą Lovelę jestem strasznie wkurzona, kurcze jaki pech że już mam proszek, ale wdać, że w Leclercu mają najlepsze propocje na ten proszek więc będę pilnować.
Dobrze, że Wam się przydalo
amen przyda się w sumie jak tżta z łóżka wykurzę- hmmm chyba zacznę robiĆ obiad to po zapachu do kuchni trafi

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość

Nam na szkole rodzeni powiedzieli, że Maltan nie trzeba zmywać z sutków do karmienia
no coś o tej Malcie słyszałam, ze też ma słodki posmak dlatego niemowlęta chętniej po brodawke sięgają, ale czy ja wiem moze nie uczyĆ dziecięcia słodkiego smaku??

coś o tych maściach czytałam, że po każdym karmieniu osuszyĆ brodawkę i posmarowaĆ maścią+krążek laktacyjny+biustonosz a przed samym podaniem piersi zwilżonym ręczniczkiem potraktowaĆ brodawkę i dopiero przystawiaĆ do piersi
a tak w ogóle to czytałam, ze wyciśnięcie odrobiny mleka(siary) na brodawkę i jej wietrzenie przyspiesza gojenie
ale co jest najkorzystniejsze to nie wiem
wiem natomiast, ze wszystkie ale to wszystkie młode mamy narzekają na bolesnośĆ brodawek i przez to niechęĆ nawet do karmienia, dlatego o tej maści Lansinoh pisałam, ze moze i faktycznie taka dobra- bo ta dziewczyna z którą rozmawiałam i która ją stosowała była mega zadowolona- no ale wiadomo nie każdemu to samo pasuje

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-09-18 o 12:16
Stary 2011-09-18, 12:37   #746
Seona
Zakorzenienie

Nikaa, Myszeczka, to mówicie, że te pampersy pomarańczowe do niczego? Ja nigdy nie miałam pampersów, tzn. na samym początku newborny a później przenieśliśmy się na Dadę z Biedronki. I teraz nie wiem, czy kupować czy nie?

Dziewczyny, jak któraś zagląda na wątki wymiankowe, to tutaj można wymienić się na majtki poporodowe https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post28142202
A jak przeszukacie, to jest mnóstwo innych ofert i może Wam zalegają jakieś kosmetyki w domu i można się wymienić:

tutaj otulaki na łóżeczko i becik: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=559013
tutaj ubranka i jedzonko: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=543398
mokre chusteczki, kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ht=niemowl%B1t
książki, ubranka: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ht=niemowl%B1t

Ja korzystam baaardzo często z wymianek, jak tylko jakiś kosmetyk mi nie pasuje to od razu wymieniam na inny

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2011-09-18 o 12:42 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 12:38   #747
lina84
Rozeznanie

Cytat:
ja w tym roku to moje 5 wesele -chętnie bym odstąpiła jakieś ,bo ja lubie takie imprezy ale w ciąży to czasem męczące .
Za tydzień jeszcze chrzciny -i koniec imprez -potem bede tylko odpoczywać i kompletować reszte wyprawki prać prasować ...

zgadzam się na szafke na prawde warto zaglądać ,bo można znaleźć niektóre rzeczy taniej niż allegro-ja niestety przegapiłam elektryczny starylizator z aventu -za 30 zł .
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 12:41   #748
Seona
Zakorzenienie

Dziewczyny gdzie kupię takie podłużne balony - te parówki??? Takie, co tam można skręcać i coś z nich robić? W żadnym zabawkowym nie ma, na allegro też nie ma, albo nie widzę Pomóżcie!!

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2011-09-18 o 12:42
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 12:54   #749
nikaa2
Wtajemniczenie

a na jakiej zasadzie się kupuje ciuszki z szafce? bo ceny produktunie ma tylko przesyłka?

Seona- chyba lepiej nie kupuj tych pomarańczowych skoro już kilka dziewczyn odradza
a o balonach nie mam zielonego pojecia
Stary 2011-09-18, 13:52   #750
glamourous
Zakorzenienie

Witam niedzielnie, ja po spacerku i placu zabaw z corcia , 2 porcjach jablecznika i 3 kawalach ciasta krowki. Teraz sobie leze i trawie zeby miec miejsce na obiadek

Zdaje mi sie ze jeden lobuz- ten co byl poprzecznie- chyba sie jakos odwrocil bo inaczej ruchy czuje. Ciekawe czy usg we wtorek to potwierdzi
Dziewczyny jakos tym razem strasznie sie wizyty boje...odkad sie okazalo ze trzebA miec te pol roku przepracowane do zasilku macierzynskiego to normalnie w panike wpadlam ze urodze wczesniej i zostane z 2 wczesniakami i bez kasy.... Normalnie tragedia by to byla tak sobie myslalam ze z tym zasilkiem to jakos sobie poradze ale jakbym miala go nie miec- zalomka ((((

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości