|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Hej dziewczynki!
Witam sie szybciutko i zaraz zmykam. Kurcze nie mam czasu pisać na forum tyle pracy i zajęć, kiedy wpadam do domu to juz jest wieczór i zbieram się spać i nie mam juz siły na nic. Dziś odwiedzę parę sklepów - chciałabym kupić jakąś fajną wanienkę i moze pampki
|
|
#722 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Dzień dobry
Ja już po śniadanku, rozgrzana mleczkiem z płatkami, postanowiłam trochę Was nadrobić. Zazdroszczę mamusiom, które mogą buszować po sklepach i szykować wyprawkę- ja niestety muszę w wielu zakupach liczyć na mamę, bo jak pamiętacie muszę leżeć.. Wczoraj babka napisała mi, że sprzedała ten śliczny wózek, co Wam pokazywałam i zła jestem, ale akurat w sobotę nie mogłam po niego pojechać.. |
|
|
|
#723 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jest co prawda lanolina, w aptece do wyrobu maści się takiej używa, ale pewnie nie jest tak oczyszczona jak ta Lansinoh... ![]() Darusia i Ja_Dalia my mamy taką chcicę ostatnio, ze codziennie mozemy- dlatego miałam wyrzuty sumienia ze ani razu nie ożyliśmy gumek... ale wczoraj udało się- ZDĄRZYŁAM!!!! więc wybór mam prosty ![]() Cytat:
![]() a ja oczywiście nie zdąrzyłam kupiĆ wtedy za te kody w Rossmanie pampersów- jakbyś miała cynk ze znowu jakaś promocja na te zwykłe pampersy to daj znaĆ... bo narazie to mam tylko Huggisy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
3mam kciuki za szybciusieńkie wyzdrowienie
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-09-18 o 09:59 |
||||||||
|
|
|
#724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jakoś mi osobiście wersja spacerowa się nie podoba.. Ale oczywiście wygląd to rzecz gustu
|
|
|
|
|
#725 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurczę zapomniałam, któraś z Was chciała kupiĆ wózek TAKO PRINCESS - tak jak ja zresztą
i miała byĆ u nich w sklepie i podesłaĆ mi wzorniki bo oczywiscie wszystkich na ich stronie internetowej nie ma...ach ta skleroza... może Tottie1984 ??? |
|
|
|
#726 |
|
Wtajemniczenie
|
Myszeczko na to okropne zimno polecam płyn Sonol-mi przyśpiesza gojenie się oraz Zovirax - ten duet zawsze szybko mi pomaga
![]() Na przeziębienie mleczko z miodem, kanapka z czosnkiem, rutinoscorbin i wygrzewanko Życzę szybkiego powrotu do zdrowia!---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Goldika daj znać co z wizytą u babci |
|
|
|
#727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miłej niedzieli mamuśki p.s. poczytałam w necie o tych płatkach, ze zapychają pralkę, zbijają się w kluchę(nawet po rozpuszczeniu wcześniej w wodzie)- także podziękuję sobie za nie. Chciaż niektóre opinie sa ok no i ta cena .
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-09-18 o 10:17 |
|
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
ale mialam intensywne dni w wlkp ![]() w czwartek przyjaciolki, w piatek zakupy, popoludniu przyjaciolki, sobota kolezanka, wieczorem kuzyn ale faaajnie bylo ![]() dzis jeszcze mamy obiad pozegnalny w restauracji z ojcem i tesciami a potem wracamy do domu. Princessko co do babci to nie poszlam do niej, jeszcze mam w razie co 2godz... ale waham sie. Kiedy jej potrzebowalam to mnie olala. jak mialam na poczatku problemy rodzinne i dodatkowo wyszla toxo to poprosilam ja czy moglaby przyjechac i zajac sie mama bo ja juz nei daje rady. Odpowiedziala, ze nie bo nie ma z kim psa zostawic. troche nazbieralo sie niesmakow no ale ciezko mi z tym.tak mysle ze odwiedze ja juz z jej prawnukiem. bo uwazam ze dziecko powinno poznac swoja rodzine niewazne jaka ona jest. Aaa zamowilam 2komplety poscieli tak narzekalam na te wzory poscieli a w koncu wzielam te kolorowe zwykle i ten ochraniacz dlugi bezowy bo bedzie do kazdej poscieli pasowal.Princessko przykro mi z powodu wozka szkoda, ze babka nie poczekala do poniedzialku skoro sie umowila. Ale z drugiej strony dla niej najwazniejsze pewnie bylo zeby dostac pieniadze i tyle
|
|
|
|
#729 |
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie
![]() mi sie już coraz bardziej we znaki daje ciąża ale ogólnie jest ok wczoraj już w łóżku coś tam rozmawialiśmy z mężem a tu jak mały zaczoł sie tłuc zaczełam sie śmiać, że bierze czynny udział w rozmowach rodzinnych to mnie puknoł tak jakby na potwierdzenie czy jak już sie nie moge doczekać kiedy wylezie wreszcie ale musze poczekać chociaż z 4 tygodnie jeszcze.......ale to i tak już nie długo mykam zbierac sie do kościółka buziaczki
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nika tak w kostce bo jakoś w płynie nie lubię do szpitala. Dziekuję równiez dziewczyny za rady na gardełko kochane jesteście
|
|
|
#731 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam z kawusią i córeczką wszystkie mamy
![]() Cytat:
przyznam, ze tez mam taki dyskomfort... nie wiem od czego to zalezy, ale po "czułościach" to tak parenascie godzin chodze jakby to pierwszy raz byl a osprzet duzo za duzy dlatego my, pomimo checi, staramy sie jednak nie za czesto... a ostatnio to z wiadomych powodów wcale |
|
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() Mam 2h bo jedziemy do babci na obiad ![]() truscafka miałaś zwolnić tempo, oj będą baty, będą ![]() Co do płatków mydlanych podobno kiedyś były najlepsze, wiem to od mamy, teraz chyba za dużo nie powinno się zmienić jeśli chodzi o ich jakość ![]() A na tą Lovelę jestem strasznie wkurzona, kurcze jaki pech że już mam proszek, ale wdać, że w Leclercu mają najlepsze propocje na ten proszek więc będę pilnować. Dobrze, że Wam się przydalo ![]() Do do przepisu na lekarstwo z domowej apteczki na gardło polecam: Kubek ciepłgo mleka + łyżeczka masła i ząbek czosnku. Pijesz na noc i rano wstajesz jak nowa, jak nie będzie pomagać po jednym razie powtórz ![]() A na zimno, mi pomaga tylko Hascovir. Lekarz powiedział mi, że spokojnie w ciąży można to używać, bo stosuję to tylko punktowo ![]() Idę po kawcię Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-09-18 o 10:36 |
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ile w sklepie kosztuje Dzidzius 3kg bez zadnej promocji??
|
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Oto i Mój brzucholek w 30 tygodniu
![]() wrzesien 004.jpg
|
|
#735 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
myślałam,że trochę będę miaął do nadabiania,a tu tylko 2 strony miłego weekendowania Cytat:
Cytat:
![]() mi na opryszczkę w aptece nie pozwolono uzywać żadnej maći typu zovirax tylko plastry copeed-jak dla mnie są super.przynajmniej dla mnie
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-18 o 10:44 |
||
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a rossmanie widziałam po 48 zł
|
|
|
#737 |
|
Rozeznanie
|
dzień doberek moje kochane mamusie
Po weselu naprawde fajnie - troche pogibałam się w miare możliwości ,wytrzymałam do 2,30 .Dzisiaj czuje sie dobrze ,potem jedziemy na poprawinowy obiadek . Myszeczka86 - cudowny brzuszek ![]() goldika -widziałam kiedyś proszek dzidziuś 3 kg za 24 zł w carrefur miłego dzionka
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie że na weselu ci sie podobało aż troszku zazdroszcze bo też dawno nie byliśmy na weselu
|
|
|
#739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetny brzusio ![]() M byliśmy w Lipcu, było rewelacyjnie, aż żałuję, że nie mogłam szaleć, ale delikatnie sobie potupałam Ach i mam pytanie. Chodzi o te Rossmanowskie kody. Na strone nie można ich już spisać, czy to oznacza, że już są niedostępne, mimo, że jest napisane, że do 29.09... ![]() Czy po prostu trzeba jak najszybciej je spisywać i sugerować się tym, że jak są do kupienia do 29.09 i mam kod to mogę mimo wszystko wykorzystać? Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-09-18 o 11:14 |
|
|
|
|
#741 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!!
witam się niedzielnie. Ale mam do nadrobienia , stray i juz nowy wątek. Wróciliśmy w piątek z Zakopanego, ja niestety zakatarzona i ogólnie chora. Na szczęście już mi lepiej. Wszystkie te specyfiki np. Prenatal grip care strasznie drażnią mi żołądek więc kuracja trwa dłużej. Ale ogólnie urlop się udał, wjechaliśmy na Kasprowy Wierch, pochodziliśmy Doliną Chochołowską, TŻ zafundował mi masaż przyszłej mamy Postaram się was ponadrabiać |
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a data 29.09 oznacza,że do tego dnia mozesz go wykorzystac i kupic cos z ta zniżką.zwykle oznacza to też kiedy gazetka się kończy i ze nast dnia pojawi się nowa i nowe kody nie wiem czy jasno wytłumaczyłam..
|
|
#743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Princeska warto tez wózki obejrzec na szfce.pl bo tam są też śliczne i tanie ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
Taki kod na konkretną rzecz można pobrać tylko i wyłącznie w jeden dzien który tam pisze bo codzinnie sa inne rzeczy tańsze . Np kod pobierasz 15stego a jest ważny do 25tego i możesz z niego korzystac codziennie ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Dziewczyny czy wy tez tak często chodzicie siku do wc jak Ja ?? Normalnie chodze co 30 minut ![]() ![]()
|
|
|
#744 |
|
Raczkowanie
|
dygotka8 bepanthen tez musze kupić-a czy go w razie co trzeba zmywać przed karmieniem z sutków?bo niektórych maści nie trzeba,ale nie pamiętam które...
Nam na szkole rodzeni powiedzieli, że Maltan nie trzeba zmywać z sutków do karmienia
Edytowane przez amarantas Czas edycji: 2011-09-18 o 12:01 |
|
|
|
#745 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
te chłopy to jednak fajnie mają ![]() no ja własnie ze względu na to pieczenie i jak się naczytałam o tych prostaglandynacj- to się wkręciłam że to może przez nie taki dyskomfort i dlatego o tych gumkach pisałam ![]() Cytat:
przyda się w sumie jak tżta z łóżka wykurzę- hmmm chyba zacznę robiĆ obiad to po zapachu do kuchni trafi ![]() Cytat:
słodkiego smaku??coś o tych maściach czytałam, że po każdym karmieniu osuszyĆ brodawkę i posmarowaĆ maścią+krążek laktacyjny+biustonosz a przed samym podaniem piersi zwilżonym ręczniczkiem potraktowaĆ brodawkę i dopiero przystawiaĆ do piersi a tak w ogóle to czytałam, ze wyciśnięcie odrobiny mleka(siary) na brodawkę i jej wietrzenie przyspiesza gojenie ale co jest najkorzystniejsze to nie wiem wiem natomiast, ze wszystkie ale to wszystkie młode mamy narzekają na bolesnośĆ brodawek i przez to niechęĆ nawet do karmienia, dlatego o tej maści Lansinoh pisałam, ze moze i faktycznie taka dobra- bo ta dziewczyna z którą rozmawiałam i która ją stosowała była mega zadowolona- no ale wiadomo nie każdemu to samo pasuje Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-09-18 o 12:16 |
|||
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Nikaa, Myszeczka, to mówicie, że te pampersy pomarańczowe do niczego?
Ja nigdy nie miałam pampersów, tzn. na samym początku newborny a później przenieśliśmy się na Dadę z Biedronki. I teraz nie wiem, czy kupować czy nie?Dziewczyny, jak któraś zagląda na wątki wymiankowe, to tutaj można wymienić się na majtki poporodowe https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post28142202A jak przeszukacie, to jest mnóstwo innych ofert i może Wam zalegają jakieś kosmetyki w domu i można się wymienić: tutaj otulaki na łóżeczko i becik: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=559013 tutaj ubranka i jedzonko : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=543398mokre chusteczki, kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ht=niemowl%B1t książki, ubranka: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ht=niemowl%B1t Ja korzystam baaardzo często z wymianek, jak tylko jakiś kosmetyk mi nie pasuje to od razu wymieniam na inny
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-09-18 o 12:42 Powód: dopisek |
|
|
|
#747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za tydzień jeszcze chrzciny -i koniec imprez -potem bede tylko odpoczywać i kompletować reszte wyprawki prać prasować ... zgadzam się na szafke na prawde warto zaglądać ,bo można znaleźć niektóre rzeczy taniej niż allegro-ja niestety przegapiłam elektryczny starylizator z aventu -za 30 zł .
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie kupię takie podłużne balony - te parówki???
Takie, co tam można skręcać i coś z nich robić? W żadnym zabawkowym nie ma, na allegro też nie ma, albo nie widzę Pomóżcie!!
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-09-18 o 12:42 |
|
|
|
#749 |
|
Wtajemniczenie
|
a na jakiej zasadzie się kupuje ciuszki z szafce? bo ceny produktunie ma tylko przesyłka?
![]() Seona- chyba lepiej nie kupuj tych pomarańczowych skoro już kilka dziewczyn odradza a o balonach nie mam zielonego pojecia |
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie, ja po spacerku i placu zabaw z corcia , 2 porcjach jablecznika i 3 kawalach ciasta krowki. Teraz sobie leze i trawie zeby miec miejsce na obiadek
![]() Zdaje mi sie ze jeden lobuz- ten co byl poprzecznie- chyba sie jakos odwrocil bo inaczej ruchy czuje. Ciekawe czy usg we wtorek to potwierdzi Dziewczyny jakos tym razem strasznie sie wizyty boje...odkad sie okazalo ze trzebA miec te pol roku przepracowane do zasilku macierzynskiego to normalnie w panike wpadlam ze urodze wczesniej i zostane z 2 wczesniakami i bez kasy.... Normalnie tragedia by to byla tak sobie myslalam ze z tym zasilkiem to jakos sobie poradze ale jakbym miala go nie miec- zalomka ((((
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

no ale ciezko mi z tym.
szkoda, ze babka nie poczekala do poniedzialku skoro sie umowila. Ale z drugiej strony dla niej najwazniejsze pewnie bylo zeby dostac pieniadze i tyle
kochane jesteście