Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta! - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-18, 11:58   #1981
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Właśnie zapomniałam napisac, że śmierdzące bączki są jeżeli dziecko długo "przetrzymuje" kupkę, tak więc teoria z zaparciami raczej trafiona
No nie wiem... U nas są śmierdzące bąki, a kupa 3-4 razy dziennie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
mogę nie komentować nocy ? To w sumie 4 noc od początku istnienia mojego dziecka kiedy jestem niewyspana... a druga pod rząd..
Powiem tyle, Edziku, oddawaj Gabci sen

Dziewczyny mam pytanie, co się daje dzidzi gdy nie może sobie pruknąć?
Bo u nas ewidentnie o to chodzi, karmienie o 00,20 następnie chwilowy sen jej i mój i znów o 0,50, dalej o 3, o 5 , o 7 i o 9.30 no i spanie do 10.30 Oczywiscie jej, nie moje
Po prawie każdym karmieniu przebudzała się po kilkunastu minutach i nózki bardzo podkurczała ciaglę marudząc przy tym. Masowałam brzuszek ale lipa.
To są objawy braku pierdków? Dopiero po godz 9 sobie ulżyła pierdkową salwą... Wczoraj to samo było. Nie wiem o co kaman.
Powiecie mi co jej podawać? Bo ja zielona w temacie, mam tylko delicol w domu
kajam się za mojego synka... On znów śpi

U nas działał bobotic
Podobno też Gripe Water dobry na bąki, ale u nas się nie sprawdził

Myślę, że może mieć wzdęcia (Eda tak miał zanim zaczęłam dawać bobotic) i dlatego jej się źle śpi

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 11:59   #1982
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
andziot tez wydaje mi sie, ze Nadia czasem po prostu za malo spi. Wczoraj poszla spac po 23 i o 4 juz wyspana, strzelala usmiechy na lewo i prawo. Nie sypia tez jakos za duzo w dzien, wiec caly czas sie dziwie dlaczego chodzi spac tak pozno
Wczoraj nabyla nowej umiejetnosci. Zaczela lapac zabawki w raczki i pchala je do buzi (sama) Moze stad ta gorsza nocka?

andziotku Powinnam sie martwic jej problemami ze snem?
Ostatnio juz pieknie sypiala w nocy (1-2 pobudki) i spala od 22.30 do 7-8
kiedyś czytałam taką teorię, że dzieci z ciężkiego porodu właśnie gorzej sypiają ...
jakiś czas już ładnie spała, więc można domniemywać, że może to nowe umiejętności nie pozwalają jej teraz się wyciszyć ...

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
A co to jest śliniako-wdzianko??
TAKIE coś np, chodzi o to zeby jak najwięcej przykrywał

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie, co się daje dzidzi gdy nie może sobie pruknąć?
Bo u nas ewidentnie o to chodzi, karmienie o 00,20 następnie chwilowy sen jej i mój i znów o 0,50, dalej o 3, o 5 , o 7 i o 9.30 no i spanie do 10.30 Oczywiscie jej, nie moje
Po prawie każdym karmieniu przebudzała się po kilkunastu minutach i nózki bardzo podkurczała ciaglę marudząc przy tym. Masowałam brzuszek ale lipa.
To są objawy braku pierdków? Dopiero po godz 9 sobie ulżyła pierdkową salwą... Wczoraj to samo było. Nie wiem o co kaman.
Powiecie mi co jej podawać? Bo ja zielona w temacie, mam tylko delicol w domu

Andziotko, a to marchewka tak smakuje Gabuni ?
oj duużo tego na pierdki, my używaliśmy Esputicon i Infacol
Gabrysi jadła marchewkę z jabłuszkiem

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 12:01   #1983
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

matall, dzieki Ci !! Widziałam ten Gripe Water u mnie w aptece. Ponieważ karmię UU to po prostu do buzi jej podać tak? I mogę tuż przed snem? Bo w dzień takich akcji nie ma.
Ja mam nadzieje, że szybko wszystko sie zmieni, tzn że Gabi sie naprawi W dzień nadal śpi od rana do nocy... tylko w nocy coś nie teges.

MoniaK, no ja tez zwykłym myje albo w zmywarce i potem fru do wrzątku Te płyny do smoczków b. drogie

andziotko i Tobie dziękować. Kupię wszystko co się da... a to co mam w domu tzn Delicol czy jakoś tak - to nie na pierdki ?
Porsze powiedz mi, czy posiłek jaki serwujesz Gabuni zastępuje UU? Tzn np o godz 15 wypada pora UU to wówczas marcheweczka idzie w ruch? Gabi za 9 dni kończy 4 msc i nie wiem czy też powinnam już rozszerzać diete? Do pracy wróce ok Bożego narodzenia lub lutego jeśli wezme 2 msc wychowawczego
I jeszcze zapytma najpierw podawałaś ten kleik kukurudziny potem marcheweczke ?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-09-18 o 12:05
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 12:05   #1984
Lolka1212
Zadomowienie

Mamuśoptymistko daj znac jak już jakieś zdjatko Frania w konkursie zamieścisz.. Bedziemy jednoczyć siły i walczyć o wygraną

Andziot
Zosia to przeagentka! Uwielbiam ją

Ddaaiissyy
niestety nie pomoge, bo nas ten problem do tej pory nie spotkał, więc nie bardzo się orientuję, ale na pewno dziewczyny coś zaraz pomogą Jestem pewna, że u Gabi to tylko przejściowe kłopty z nocnym spankiem.. toż to w końcu nasza wątkowa śpiąca królewna

Jutro wybieram się na miasto, zapisać się na kurs, będę chodzić do tej samej szkółki językowej, do której chodziłam będąc w ciąży.. Dalej na niemiecki stawiam, ale jesczez nie wiem czy zapisać się na kolejny stopień wyżej czy na zajęcia z nativ speakerem jutro podejmę decyzję!

Cieszę, że mąż się zgodził i do tego bardzo mnie wspiera i sam się cieszy, ze cos ze sobą robię.. zreszta on ambitny taki jak ja.

No i do ludzi wyjdę.. bo do pracy na pewno w tym roku akademickiem nie wracam
Stary 2011-09-18, 12:06   #1985
mamaoptymistka
Zadomowienie

MoniaK jak Jaś już nie pił z UU to tylko płynem szczotką do butelek i potem wrzątkiem wyparzałam. Do dziś nie wiedziałam że są jakieś specjalne płyny???? A swoją drogą ciekawe na ile ich skład różni się od tych standradowych???

ddaaiissyy widzę że u Ciebie też kłopoty brzuszkowe ja zacznę od dziś podawać na łyżeczce wodę lub/i herbatkę rumiankową i zmieniam dietę zobaczymy, jak nie pomoże to do apteki się wybiorę po coś.
Stary 2011-09-18, 12:08   #1986
gusiagatko
Zakorzenienie

Tz na papierosa a ja do Was Czy to juz uzaleznienie??

ania2631 potworka nocy poslubnej? Juz byla ale

ania2631, mamaoptymistka, daisy dziekuje za zyczenia

Daisy co za sen
Ja na wzdecia podawalam malej SabSimplex i Biogaie. Teraz tylko Biogaie raz dziennie a w nocy pryka przez sen tak glosno, ze potrafi mnie obudzic

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
kiedyś czytałam taką teorię, że dzieci z ciężkiego porodu właśnie gorzej sypiają ...
jakiś czas już ładnie spała, więc można domniemywać, że może to nowe umiejętności nie pozwalają jej teraz się wyciszyć ...
Lekarze w szpitalu i polozna mowili mi, ze Nadia bedzie potrzebowac duzo czasu, zeby dojsc do siebie po takim porodzie
Ale czy jest szansa, ze bedzie z czasem spokojniej i dluzej spala ? I skoncza sie problemy z zasypianiem? Chcialabym jej pomoc ale nie wiem jak

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-09-18 o 12:10
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 12:09   #1987
delicadeza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blueberry_11 Pokaż wiadomość
Delicateza - i jak z tą sokowirówką? Zdecydowałaś już jaką chcesz kupic?
A już sama nie wiem co wybrać, może pogmeram i zainwestuje w robot wielofunkcyjny, taki porządniejszy

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
ps. Mołkowa kilka tygodni po porodzie i jakie ma nogiiii co robią te celebrytki że są takie zgrabne od razu po urodzeniu dziecka

hmm poszłam zobaczyć - to niesprawiedliwe !!!!
a i zapomniałabym za obrót

atiz żeby było lepiej;

Dziewczonko dla Alusi za 4 miesiące;

Gusiu miłości, szczęścia i radości duszy dla Was z okazji Rocznicy : roza:

Witamy się

Mój Rechocik malutki budził się dziś w nocy 4 razy na jedzonko, brzuszek go męczył i brak kupki TŻ siedział z malutkim od 4ej a mamusia jeszcze spała

jako, że słonko za oknem wybywamy z domku, TŻ zaprosił nas na obiadek i kawkę w pałacu w Świerklańcu

Wiktor walczy sam ze sobą na brzuszku

Słonecznej niedzieli
Stary 2011-09-18, 12:09   #1988
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Mamuśoptymistko daj znac jak już jakieś zdjatko Frania w konkursie zamieścisz.. Bedziemy jednoczyć siły i walczyć o wygraną
[B]
:
Wysłałam jak dodadzą to dam linka. Ale jest tylko jedna główna nagroda więc szanse niewielkie.
Tam trzeba się zrejestrować i głosowanie trwa 5 dni każdy może oddać jeden głosik.
Fajnie że chcesz głosować

jak się zmobilizuje i będę jeść lekko strawnie to oprócz korzyści dla Frania może i moje ciałko się zmieni

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-09-18 o 12:11
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 12:18   #1989
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
matall, dzieki Ci !! Widziałam ten Gripe Water u mnie w aptece. Ponieważ karmię UU to po prostu do buzi jej podać tak? I mogę tuż przed snem? Bo w dzień takich akcji nie ma.
Ja mam nadzieje, że szybko wszystko sie zmieni, tzn że Gabi sie naprawi W dzień nadal śpi od rana do nocy... tylko w nocy coś nie teges.
andziotko i Tobie dziękować. Kupię wszystko co się da... a to co mam w domu tzn Delicol czy jakoś tak - to nie na pierdki ?
Porsze powiedz mi, czy posiłek jaki serwujesz Gabuni zastępuje UU? Tzn np o godz 15 wypada pora UU to wówczas marcheweczka idzie w ruch? Gabi za 9 dni kończy 4 msc i nie wiem czy też powinnam już rozszerzać diete? Do pracy wróce ok Bożego narodzenia lub lutego jeśli wezme 2 msc wychowawczego
Od razu wszystkiego nie kupuj
Ogólnie Espumisan, Infacol, Esputicol i Bobotic mają ten sam składnik aktywny, przy czym w Boboticu jest największe stężenie.
B. podaje się 8 kropel, 4xna dobę, ale jeśli problemy tylko w nocy, to ja bym tylko na noc dała.
Gripe water chyba najwygodniej 5ml strzykawką odmierzyć i też prosto do buzi

My dawaliśmy wszystko chyba poza Esputiconem. Infacolu strasznie dużo się daje (jedną pipetkę), Espumisanu chyba 20-40 kropelek na dobę.

A delicol to enzym laktaza, dla dzieci z problemami z trawieniem laktozy

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Dziewczonka zarejestrowałam Edzika może coś wygramy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-09-18, 12:20   #1990
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

gusia, najlepszego

daisy, u nas sprawdza się Bobotic, Pepe pierdzi po nim, że aż miło
włosy i tak jutro obetnę, to nie zęby, więc odrosną
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 12:21   #1991
MoniaK
Zakorzenienie

Mamaopt. a jaką dietę będziesz stosować?

Spadamy powoli na obiad do teściowej Miłego dnia dziewczyny.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 12:25   #1992
Lolka1212
Zadomowienie

Dziewczynki a takie pytanko:

Gdzie wasze dzieci bawią się na macie? Gdzie kładziecie matę?

Ja wcześniej kładam na łózku, ale widzę, że Antonkowi łatwiej kulać się na twardszym.. więc zaczęłam kłaść matę na panelach.. ale to chyba za twardo znowuż i chyba koc jakiś trzeba podkładać

Jak wy robicie?
Stary 2011-09-18, 12:26   #1993
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane!

ja na szybko bo czas mnie goni, bo czekam na tesciow az wroca z mala ze spaceru i wyruszam do Czestochowy sama z mala!!! boje sie jak diabli bo nie ejst jakis mega dobry ze mnie kierowca, ale musze sie przelamac, TRZYMAC KCIUKI PLEEEASSEE

Panienski sie udal, na masazu tak sie zrelaksowalam, ze naprawde bylo mi to potrzebne, potem super kolacja i chwila w knajpie, ale o godzinie 1-szej juz nei dalam rady, po pierwsze ze zmeczenia, po drugie UU chcialy eksplodowac, probowalam laktatorem odciagac, ale chyba dlategoz e to knajpa, mnostwo pijanych ludzi ktos ciagle pukal do toalety, to nie bardzo mi poszlo..ulzylam sobie troche recznie, ale cala sie upapralam, dlatego pojechalam juz do domu i nakarmilam po prostu Zoske o 1-szej, myslalam ze jak z takich cycow jadla to pospi dluzej, ale nie....pobudka o 4-tej a potem 5:30, steki, 6-ta i 6:30 placz przez sen i steki....i o 7-mej juz wstala na dobre...podejrzewam albo brzusio albo zeby!?!?!?

TZ spisal sie dzielnie, sam, bez tesciow wykapal mala(bo oni mu PRZESZKADZAJA stwierdzil) przed kapiela mala nie chciala nic zjesc, wiec dzwonil do mnie w panice, ale po kapieli wyduldala 180 ml!!! i zasnela i spala dopoki nie wrocilam

na szczescie dzis rano o 8-mej znowu posnela i dala nam pospac do 10-tej wiec w miare czuje sie przytomna i moge jechac autkiem

uff...ale sie rozpisalam
dziekuje wam za wszystkie rady i zyczenia dobrej zabawy! jestescie niezastapione!

niestety panna mloda sie na mnie obrazila, bo powiedzialam, ze jak bede miala sile to jak nakarmie Zosie to wroce do nich, ale uwierzcie mi nei mialam sily plus wizja jazdy autem mnie powstrzymala...
i teraz mi glupio bo wiem ze ona sie na mnei gniewa...

a w ogole przed wyjsciem samym jak juz bylam w drzwiach ZOSKA FIKNELA NA BRZUSZEK!! i wszyscy to widzieli oprocz mnie.......grrr

andziot Zosia moja tez kocha marchewke, denerwuje sie jak juz jej nie chce dawac. normalnie ostatnio zjadla pol sloika i sie troche martwilam ze za duzo, ale w sumie kupki super po tym robi
jutro probuje z jabluszkiem
a Tz jak ja wczoraj marchewa karmil to wyladowala na calym ubranku bo zosia tez uwielbia paluchami w sloiczku gmerac

agus poczytalam co sie zdarzylo na weselu, normalnie kosmos, wspolczuje katarku Olenki

daisuniu moja kochana Zoska tez ostatnio zle spi....dzis co prawda do 1-szej spala twardo ale od 4 tej - pobudki co godzine i pol do 7 rano...wiec tez nieciekawie i tak ma juz od kilku dni, tez nei wiem czy to pierdki, czy brzuszek czy zabki, albo miejsce jej nie pasuje...
hihi wlasnie smska od ciebie dostalam! telepatia normalnie no KOFAM cie ogromnie
moze Gabulek potrzebuje wiecej zjesc, albo jej sie zoladeczek pzrestawia? u mnie espumisan nie wiem czy pomagal bo prukala wiecej ale za to zcesto ja te pierdki wybudzaly wiec w sumie na to samo wychodzilo....

gusiaaa najlepszego z okazji rocznicy slubu!! my 26 tego mamy druga

mamoptymistka skad masz tyle energii ja sie pytam?????

anulinkaa ja dzis przezylam to samo, teraz wymienialam posciel u zoski w lozeczku bo musze zabrac do Czewy a tam wszedzie moje wlosy...kosmos...

uciekam dopakowac reszte rzeczy i spadam do czewy!! naprawde sie modlcie zebysmy dojechaly cale i zdrowe

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 12:32   #1994
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Dziewczynki, dziękuje za tak szeroki odzew.
Czyli ten bobotic moze bedzie ok skoro ma największe stężenie.
Kupię dziś i podam przed snem, nie wiem skąd takie dziwne brzuszkowe akcje i to w nocy. W dzień wszystko pięknie i w ogóle skąd takie akcje u dzidzi prawie 4 msc a nic szczególnego ostatnie 2 dni nie jadłam
No nic to, ale już nie narzekam Są gorsze problemy na świecie

anulinko, nie żal Ci obciać ? Masz takie piękne, długie...

gusiu, zdecydowanie uzależnienie A jak spędzacie dzisiejsze świeto ??

matall, to rozumiem, że przed snem nie ładować 8 kropelek B tlyko mniej ? 2 będzie ok ?

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

anulka, szerokiej drogi !!!!
Przed chwilką dzwoniłam do mojego męża, on 15 min temu wyjechał z Krk - szkoda że nie wiedziałam, że też teraz jedziesz to byście razem jechali, zawsze raźniej.
Ale powiem Ci na pocieszenie że na drodze pusto i na CB mówią że korków niet !!
Trzymam mocno kciuki bo wiem jaki to stres !! Jesteś dorbym kierowcą i sobie poradzisz!! To 130 km... a ja dziś do Krk wracam szkoda, bo mogłybyśmy jeszcze w czewie na jakieś lody wyskoczyć.. no ale musze bo od jutra zaczynam rehabilitację.
A panna młoda to dobrze sie czuje? Obrażac sie o takie cos ?? Niemozliwe.. a może się nie obraziła tylko Ci się wydaje, co ?? No jak można.. poczekajmy aż ona mamusią zostanie!
Brawo dla Zosi za fik !!!!!!!!!!!

Lolusiu ta moja mata jest b. duuuza i kłade na podłodze zawsze od zawsze... myślałam ze kazdy tak robi

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-09-18, 12:35   #1995
gosiek217
Raczkowanie

agus87 przykra sprawa z tym złodziejami niech im ręce uschną

bzyczka1 za chrzciny

sandrunia1511 dużo zdrówka dla Mai

matallewar dziadek kolegi odkładał emeryturę w skarpecie

Cytat:
(..)

Wklejam wam stronkę do konkursu pt. "Mój uśmiech" Może któraś z was będzie chciała wziąć udział
Ja chętnie pomogę klikać i zbierać punkty
ja też pomogę głosować

ddaaiissyy Ty to masz sny

Dziewczonka Najlepszego dla Alusi

Gusiu Wszystkiego Najlepszego

Dzień dobry
nocka w miarę 2 pobudki nawet się wyspałam.
my już po kościele, teraz sie biore za obiad a później spacerek.

miłego dnia

gosiek217 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 12:38   #1996
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
wszystkiego nie kupuj, wybierz jedno bo skład ten sam, tylko nazwą i postacią się różnią,
Delicol - enzym trawiący laktozę,

Gabrysia dostaje jedzonko ze słoiczka około 11-12 przed UU, zje i dobijam cycem do pełna
co do rozszerzania to teoretycznie dzieci piersiowe po 6m zaczynają jeść coś innego, ale ja niedługo kończę przygodę z UU i wracam do pracy, dlatego chcę żeby jadła coś więcej, poza tym mam wrażenie że już nie do końca się najada z piersi

kleiku jeszcze nie dawałam żadnego, bo Gabi nie miała w ustach mm, będę zagęszczać jak będziemy na butli

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Lekarze w szpitalu i polozna mowili mi, ze Nadia bedzie potrzebowac duzo czasu, zeby dojsc do siebie po takim porodzie
Ale czy jest szansa, ze bedzie z czasem spokojniej i dluzej spala ? I skoncza sie problemy z zasypianiem? Chcialabym jej pomoc ale nie wiem jak
myślę, że wszystko się unormuje
niektóre dzieciaczki mimo wszystko mniej śpią niż inne ...
musicie być cierpliwi

Stary 2011-09-18, 12:40   #1997
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:

Ja wcześniej kładam na łózku, ale widzę, że Antonkowi łatwiej kulać się na twardszym.. więc zaczęłam kłaść matę na panelach.. ale to chyba za twardo znowuż i chyba koc jakiś trzeba podkładać

Jak wy robicie?
też kiedyś miałam pytać o to.
My rozkładamy kanapę i tam kładziemy matę, bo na podłodze trochę chyba za zimno byłoby. Nie mamy ogrzewania podłogowego i mam wrażenie że trochę ciągnie.

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
mamoptymistka skad masz tyle energii ja sie pytam?????
a mam??? wydaje mi się że tak wiele chciałabym zrobić a kończy się na chęciach

Co do gniewania się panny młodej to czemu nie rozumie ona że masz malutką córeczkę???? nie przejmuj się wkrótce jej przejdzie.

Nic mi się dziś nie chce. Obiad mam od wczoraj i chyba będzie jednodaniowy.

MoniaK znalazłam na razie coś takiego będę szukać dalej i myśleć nad tym. na pewno odstawiam słodycze, dużo herbaty rumiankowej i owocowych będę pić, dużo kefirów, jogurtów, płatki owsiane, owoce itd.
Stary 2011-09-18, 12:44   #1998
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Jak wy robicie?
Na podłodze. Z kanapy już raz zleciał, dmucham na zimne.
Na panelach mam koc, a na kocu matę

anula najważniejsze, że byłaś i panna młoda powinna to docenić! Nie miej wyrzutów sumienia, ja sobie nie wyobrażam wybyć na całą noc!
dla tż
i dla Zośki za przewrót! (nie martw się, jeszcze zobaczysz, jak fika )

daisy hmm... no nie wiem, czekaj, idę zobaczyć ile simeticonu to będzie.
Na dawkę (8 kropli) każą dać 19,75mg s.
Myślę, że 2 kropelki to może być za mało. Ja bym spróbowała dać 4 (bo ona chyba dużych problemów nie ma? A w dzień w ogóle?) i zwiększać do 8, jeśli nie pomoże
Nie wiem, może niech andziotek się ustosunkuje do mojej wypowiedzi... Mogłabyś?

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Edzik NADAL śpi.
Przespał jedzenie o 11:30...

O co kaman z tym jego spaniem?
Tzn. ja się cieszę, ale on tyle NIGDY nie spał...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-09-18, 12:47   #1999
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

ja na podłodze,
Zosia też tak miała,
dobrze że twardo

anula wiedziałam, że wszystko sie uda
panna młoda Cię zrozumie jak sama będzie miała dziecko
szczęśliwej podróży życzę !!!!!!!

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
też kiedyś miałam pytać o to.
My rozkładamy kanapę i tam kładziemy matę, bo na podłodze trochę chyba za zimno byłoby. Nie mamy ogrzewania podłogowego i mam wrażenie że trochę ciągnie.
też nie mam ogrzewania,
do tego balkon otwarty
wychodzi na to, że hartuję dziewuchy

Stary 2011-09-18, 12:48   #2000
gosiek217
Raczkowanie

Cytat:

Jak wy robicie?
kłade koc na panelach a na koc mate

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Na podłodze. Z kanapy już raz zleciał, dmucham na zimne.
Na panelach mam koc, a na kocu matę

anula najważniejsze, że byłaś i panna młoda powinna to docenić! Nie miej wyrzutów sumienia, ja sobie nie wyobrażam wybyć na całą noc!
dla tż
i dla Zośki za przewrót! (nie martw się, jeszcze zobaczysz, jak fika )

daisy hmm... no nie wiem, czekaj, idę zobaczyć ile simeticonu to będzie.
Na dawkę (8 kropli) każą dać 19,75mg s.
Myślę, że 2 kropelki to może być za mało. Ja bym spróbowała dać 4 (bo ona chyba dużych problemów nie ma? A w dzień w ogóle?) i zwiększać do 8, jeśli nie pomoże
Nie wiem, może niech andziotek się ustosunkuje do mojej wypowiedzi... Mogłabyś?

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Edzik NADAL śpi.
Przespał jedzenie o 11:30...

O co kaman z tym jego spaniem?
Tzn. ja się cieszę, ale on tyle NIGDY nie spał...
ja obstawiam że Edzik odsypia ostatnie 3 miesiące płaczu i etra bedzie już super grzecznym chłopcem.

gosiek217 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 12:51   #2001
anula_81
Zakorzenienie

Dziekuje dziewczynki za mile slowa, wlasnie dzwonilam do mlodej, chyba mi juz wybaczyla ale kaca ma ogromniastego bo wrocily o 7!! mej rano wiec ciezko sie z nia rozmawia)))

powiem wam ze dziewczynki ktore tyle kilometrow na zlot same przyjechaly z dzieciakami, normalnie PODZIWIAM!!
bo ja sie stresuje mega......

lolus, andziotku moja zoska tez na podlodze przy otwartym balkonie lezy na macie no cieplo jest chyba nie?
poza tym czytalam gdzies ze na twardym najzdrowiej

dobra juz jestem prawie zebrana i spakowana, czekam na TZta zeby mi to mala pierdziawke spakowal(auto z wypozyczalni) i na tesciow (coby mi dziecko oddali) i lece na Czewe.

jeju jak ja za wami tesknie tu w tym biegu ciagle jestem i wpadam i doczytuje z doskoku gr....

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 12:51   #2002
Paulizia
Wtajemniczenie

Ojej co z tymi malutkimi brzuszkami sie dzieje?
Mam nadzieje, ze orzejdzie Gabi, Frankowi i Wiktorkowi

Anula ach jak ja bym chciala taki masaz mmm... nie przejmuj sie panna mloda. Przejdzie jej

Matall wygracie, wygracie, bo my sie o to postaramy

U nas dzisiaj brokuly w menu
Stary 2011-09-18, 12:52   #2003
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

też nie mam ogrzewania,
do tego balkon otwarty
wychodzi na to, że hartuję dziewuchy
u nas na razie kanapa się sprawdza bo mały jeszcze nie fika tak mocno a potem może też podłoga
Ja jestem zmarzluch i pewnie z tego względu boję się tego hartowania

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-09-18 o 12:54
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 13:20   #2004
matallewar
Zakorzenienie

Eda nadal śpi...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-09-18, 13:38   #2005
Lolka1212
Zadomowienie

Dzięki dziewczynki

U nas teraz podłoga zostanie

Mamaoptymistka
ja też zmarzluch ale Antka staram się tak nie uczyć, nie przegrzewać i nie przyzwyczajać do nadmiernego ciepła..

Andziot
ja karmię UU, mam zamiar tak długo ile się da bo do pracy nie wracam na razie.. i chce wprowadzać słoiki za miesiąc, czyli jak Anti będzie miał 4 miechy.. hmm a wg Ciebie w tej sytaucji nie powinnam? I raczej do 6 miesiąca czekać? Jak myslisz?

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Anula mam nadzieję, że jednak panna młoda nie obraziła się i zrozumie super wieczorek miałyście z tego co piszesz
Szerokiej drogi kochana

A ja wczoraj też miałam masaż.. 2o minut
Mężula przegrał zakład i musiał mnie masować :roll eyes:

Paulizia polecam wykorzystać TŻta
Stary 2011-09-18, 13:40   #2006
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:

Mamaoptymistka
ja też zmarzluch ale Antka staram się tak nie uczyć, nie przegrzewać i nie przyzwyczajać do nadmiernego ciepła..
[B]
Ja chyba przez to że marznę zawsze i wszędzie (no może poza Turcją) to nie mam wyczucia kiedy np. za ciepło ubieram.
Teraz mam w domu 22 góra 23 stopnie i na długi rękaw ubieram. W nocy śpiochy długie i na to pierzynka cieniutka lub polarowy kocyk. A Ty jak ubierasz???
A czemu już od 4 m-ca chcesz rozszerzać dietę??????
Stary 2011-09-18, 13:50   #2007
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

Andziot [/B]ja karmię UU, mam zamiar tak długo ile się da bo do pracy nie wracam na razie.. i chce wprowadzać słoiki za miesiąc, czyli jak Anti będzie miał 4 miechy.. hmm a wg Ciebie w tej sytaucji nie powinnam? I raczej do 6 miesiąca czekać? Jak myslisz?
nie powiem Ci czy nie powinnaś,
skądś się wziął ten 6 miesiąc, pewnie było mnóstwo badań na ten temat i ktoś stwierdził, że tak jest najlepiej, ale pewnie nie zawsze się to sprawdza,
dla mnie uważam, że trochę to dziwne, bo niby karmić piersią do 6mż (oczywiście conajmniej) a po 6 rozszerzać dietę, to znaczy że jednocześnie musiałabym wprowadzać mm i inne produkty (jeśli chcę zakończyć karmić w 6mż)
co innego jak się dalej karmi piersią, wtedy po mału wprowadzasz jedzonko i dalej UU

poza tym drażni mnie to że jedni każą karmić do 6mż a inni każą wracać do pracy po 5mż
to państwo jest chore !!!

Stary 2011-09-18, 14:06   #2008
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

ale fajny ten Bobotic, własnie ulotkę przeczytałam. I malinowy Mniam Malinowy
to kupimy dziś
Ona dopiero ma drugą noc takie jazdy - mam nadzieje, ze nie bedzie to trwało tyle matall co u Was w dzień w ogoóle nic

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-09-18, 14:25   #2009
zosiaaa
Zadomowienie

Andziot święte słowa Państwo pewnie byłoby jeszcze za tym żeby matki zrzekły się macierzyńskiego

Ddaaiissyy bobotic jest pycha, ale Mati krzywił się niesamowicie jak go pił

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 14:31   #2010
agus87
Zakorzenienie

Dziewczyny jak czesto i ile mozna dac czopki voburcol ??
Raz dziennie caly????????????

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości