|
|
#1981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Cytat:
![]() Cytat:
kajam się za mojego synka... On znów śpi ![]() U nas działał bobotic ![]() Podobno też Gripe Water dobry na bąki, ale u nas się nie sprawdził ![]() Myślę, że może mieć wzdęcia (Eda tak miał zanim zaczęłam dawać bobotic) i dlatego jej się źle śpi
|
|
|
#1982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakiś czas już ładnie spała, więc można domniemywać, że może to nowe umiejętności nie pozwalają jej teraz się wyciszyć ... TAKIE coś np, chodzi o to zeby jak najwięcej przykrywał ![]() Cytat:
Gabrysi jadła marchewkę z jabłuszkiem |
||
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
matall, dzieki Ci !! Widziałam ten Gripe Water u mnie w aptece. Ponieważ karmię UU to po prostu do buzi jej podać tak? I mogę tuż przed snem? Bo w dzień takich akcji nie ma.
Ja mam nadzieje, że szybko wszystko sie zmieni, tzn że Gabi sie naprawi W dzień nadal śpi od rana do nocy... tylko w nocy coś nie teges.MoniaK, no ja tez zwykłym myje albo w zmywarce i potem fru do wrzątku Te płyny do smoczków b. drogie ![]() andziotko i Tobie dziękować. Kupię wszystko co się da... a to co mam w domu tzn Delicol czy jakoś tak - to nie na pierdki ? Porsze powiedz mi, czy posiłek jaki serwujesz Gabuni zastępuje UU? Tzn np o godz 15 wypada pora UU to wówczas marcheweczka idzie w ruch? Gabi za 9 dni kończy 4 msc i nie wiem czy też powinnam już rozszerzać diete? Do pracy wróce ok Bożego narodzenia lub lutego jeśli wezme 2 msc wychowawczego I jeszcze zapytma najpierw podawałaś ten kleik kukurudziny potem marcheweczke ?
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-09-18 o 12:05 |
|
|
|
#1984 |
|
Zadomowienie
|
Mamuśoptymistko daj znac jak już jakieś zdjatko Frania w konkursie zamieścisz.. Bedziemy jednoczyć siły i walczyć o wygraną
![]() Andziot Zosia to przeagentka! Uwielbiam ją Ddaaiissyy niestety nie pomoge, bo nas ten problem do tej pory nie spotkał, więc nie bardzo się orientuję, ale na pewno dziewczyny coś zaraz pomogą Jestem pewna, że u Gabi to tylko przejściowe kłopty z nocnym spankiem.. toż to w końcu nasza wątkowa śpiąca królewna ![]() Jutro wybieram się na miasto, zapisać się na kurs, będę chodzić do tej samej szkółki językowej, do której chodziłam będąc w ciąży.. Dalej na niemiecki stawiam, ale jesczez nie wiem czy zapisać się na kolejny stopień wyżej czy na zajęcia z nativ speakerem jutro podejmę decyzję!Cieszę, że mąż się zgodził i do tego bardzo mnie wspiera i sam się cieszy, ze cos ze sobą robię.. zreszta on ambitny taki jak ja. No i do ludzi wyjdę.. bo do pracy na pewno w tym roku akademickiem nie wracam |
|
|
|
#1985 |
|
Zadomowienie
|
MoniaK jak Jaś już nie pił z UU to tylko płynem szczotką do butelek i potem wrzątkiem wyparzałam. Do dziś nie wiedziałam że są jakieś specjalne płyny???? A swoją drogą ciekawe na ile ich skład różni się od tych standradowych???
ddaaiissyy widzę że u Ciebie też kłopoty brzuszkowe
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Tz na papierosa a ja do Was
Czy to juz uzaleznienie?? ![]() ania2631 potworka nocy poslubnej? Juz byla ale ![]() ania2631, mamaoptymistka, daisy Daisy co za sen Ja na wzdecia podawalam malej SabSimplex i Biogaie. Teraz tylko Biogaie raz dziennie a w nocy pryka przez sen tak glosno, ze potrafi mnie obudzic ![]() Cytat:
Ale czy jest szansa, ze bedzie z czasem spokojniej i dluzej spala ? I skoncza sie problemy z zasypianiem? Chcialabym jej pomoc ale nie wiem jak
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-18 o 12:10 |
|
|
|
|
#1987 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hmm poszłam zobaczyć - to niesprawiedliwe !!!!![]() a i zapomniałabym za obrót ![]() atiz żeby było lepiej;Dziewczonko ![]() dla Alusi za 4 miesiące;Gusiu miłości, szczęścia i radości duszy dla Was z okazji Rocznicy Witamy się Mój Rechocik malutki budził się dziś w nocy 4 razy na jedzonko, brzuszek go męczył i brak kupki TŻ siedział z malutkim od 4ej a mamusia jeszcze spała ![]() jako, że słonko za oknem wybywamy z domku, TŻ zaprosił nas na obiadek i kawkę w pałacu w Świerklańcu Wiktor walczy sam ze sobą na brzuszku ![]() Słonecznej niedzieli
|
|
|
#1988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tam trzeba się zrejestrować i głosowanie trwa 5 dni każdy może oddać jeden głosik. Fajnie że chcesz głosować jak się zmobilizuje i będę jeść lekko strawnie to oprócz korzyści dla Frania może i moje ciałko się zmieni
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-18 o 12:11 |
|
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie Espumisan, Infacol, Esputicol i Bobotic mają ten sam składnik aktywny, przy czym w Boboticu jest największe stężenie. B. podaje się 8 kropel, 4xna dobę, ale jeśli problemy tylko w nocy, to ja bym tylko na noc dała. Gripe water chyba najwygodniej 5ml strzykawką odmierzyć i też prosto do buzi My dawaliśmy wszystko chyba poza Esputiconem. Infacolu strasznie dużo się daje (jedną pipetkę), Espumisanu chyba 20-40 kropelek na dobę. A delicol to enzym laktaza, dla dzieci z problemami z trawieniem laktozy ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Dziewczonka zarejestrowałam Edzika może coś wygramy
|
|
|
#1990 |
|
Wtajemniczenie
|
gusia, najlepszego
![]() daisy, u nas sprawdza się Bobotic, Pepe pierdzi po nim, że aż miło ![]() włosy i tak jutro obetnę
|
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaopt. a jaką dietę będziesz stosować?
Spadamy powoli na obiad do teściowej Miłego dnia dziewczyny.
|
#1992 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki a takie pytanko:
Gdzie wasze dzieci bawią się na macie? Gdzie kładziecie matę? Ja wcześniej kładam na łózku, ale widzę, że Antonkowi łatwiej kulać się na twardszym.. więc zaczęłam kłaść matę na panelach.. ale to chyba za twardo znowuż i chyba koc jakiś trzeba podkładać ![]() ![]() Jak wy robicie? |
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane!
ja na szybko bo czas mnie goni, bo czekam na tesciow az wroca z mala ze spaceru i wyruszam do Czestochowy sama z mala!!! boje sie jak diabli bo nie ejst jakis mega dobry ze mnie kierowca, ale musze sie przelamac, TRZYMAC KCIUKI PLEEEASSEE Panienski sie udal, na masazu tak sie zrelaksowalam, ze naprawde bylo mi to potrzebne, potem super kolacja i chwila w knajpie, ale o godzinie 1-szej juz nei dalam rady, po pierwsze ze zmeczenia, po drugie UU chcialy eksplodowac, probowalam laktatorem odciagac, ale chyba dlategoz e to knajpa, mnostwo pijanych ludzi ktos ciagle pukal do toalety, to nie bardzo mi poszlo..ulzylam sobie troche recznie, ale cala sie upapralam, dlatego pojechalam juz do domu i nakarmilam po prostu Zoske o 1-szej, myslalam ze jak z takich cycow jadla to pospi dluzej, ale nie....pobudka o 4-tej a potem 5:30, steki, 6-ta i 6:30 placz przez sen i steki....i o 7-mej juz wstala na dobre...podejrzewam albo brzusio albo zeby!?!?!? TZ spisal sie dzielnie, sam, bez tesciow wykapal mala(bo oni mu PRZESZKADZAJA stwierdzil) przed kapiela mala nie chciala nic zjesc, wiec dzwonil do mnie w panice, ale po kapieli wyduldala 180 ml!!! i zasnela i spala dopoki nie wrocilam ![]() na szczescie dzis rano o 8-mej znowu posnela i dala nam pospac do 10-tej wiec w miare czuje sie przytomna i moge jechac autkiem uff...ale sie rozpisalam ![]() dziekuje wam za wszystkie rady i zyczenia dobrej zabawy! jestescie niezastapione! niestety panna mloda sie na mnie obrazila, bo powiedzialam, ze jak bede miala sile to jak nakarmie Zosie to wroce do nich, ale uwierzcie mi nei mialam sily plus wizja jazdy autem mnie powstrzymala... i teraz mi glupio bo wiem ze ona sie na mnei gniewa... a w ogole przed wyjsciem samym jak juz bylam w drzwiach ZOSKA FIKNELA NA BRZUSZEK!! i wszyscy to widzieli oprocz mnie.......grrr andziot Zosia moja tez kocha marchewke, denerwuje sie jak juz jej nie chce dawac. normalnie ostatnio zjadla pol sloika i sie troche martwilam ze za duzo, ale w sumie kupki super po tym robi ![]() jutro probuje z jabluszkiem ![]() a Tz jak ja wczoraj marchewa karmil to wyladowala na calym ubranku bo zosia tez uwielbia paluchami w sloiczku gmerac ![]() agus poczytalam co sie zdarzylo na weselu, normalnie kosmos, wspolczuje katarku Olenki daisuniu moja kochana Zoska tez ostatnio zle spi....dzis co prawda do 1-szej spala twardo ale od 4 tej - pobudki co godzine i pol do 7 rano...wiec tez nieciekawie i tak ma juz od kilku dni, tez nei wiem czy to pierdki, czy brzuszek czy zabki, albo miejsce jej nie pasuje... hihi wlasnie smska od ciebie dostalam! telepatia normalnie no KOFAM cie ogromnie ![]() moze Gabulek potrzebuje wiecej zjesc, albo jej sie zoladeczek pzrestawia? u mnie espumisan nie wiem czy pomagal bo prukala wiecej ale za to zcesto ja te pierdki wybudzaly wiec w sumie na to samo wychodzilo.... gusiaaa najlepszego z okazji rocznicy slubu!! my 26 tego mamy druga ![]() mamoptymistka skad masz tyle energii ja sie pytam????? anulinkaa ja dzis przezylam to samo, teraz wymienialam posciel u zoski w lozeczku bo musze zabrac do Czewy a tam wszedzie moje wlosy...kosmos... uciekam dopakowac reszte rzeczy i spadam do czewy!! naprawde sie modlcie zebysmy dojechaly cale i zdrowe |
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, dziękuje za tak szeroki odzew.
Czyli ten bobotic moze bedzie ok skoro ma największe stężenie. Kupię dziś i podam przed snem, nie wiem skąd takie dziwne brzuszkowe akcje i to w nocy. W dzień wszystko pięknie i w ogóle skąd takie akcje u dzidzi prawie 4 msc a nic szczególnego ostatnie 2 dni nie jadłam ![]() No nic to, ale już nie narzekam Są gorsze problemy na świecie anulinko, nie żal Ci obciać ? Masz takie piękne, długie... gusiu, zdecydowanie uzależnienie A jak spędzacie dzisiejsze świeto ?? matall, to rozumiem, że przed snem nie ładować 8 kropelek B tlyko mniej ? 2 będzie ok ? ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- anulka, szerokiej drogi !!!! Przed chwilką dzwoniłam do mojego męża, on 15 min temu wyjechał z Krk - szkoda że nie wiedziałam, że też teraz jedziesz to byście razem jechali, zawsze raźniej. Ale powiem Ci na pocieszenie że na drodze pusto i na CB mówią że korków niet !! Trzymam mocno kciuki bo wiem jaki to stres !! Jesteś dorbym kierowcą i sobie poradzisz!! To 130 km... a ja dziś do Krk wracam szkoda, bo mogłybyśmy jeszcze w czewie na jakieś lody wyskoczyć.. no ale musze bo od jutra zaczynam rehabilitację.A panna młoda to dobrze sie czuje? Obrażac sie o takie cos ?? Niemozliwe.. a może się nie obraziła tylko Ci się wydaje, co ?? No jak można.. poczekajmy aż ona mamusią zostanie! Brawo dla Zosi za fik !!!!!!!!!!! ![]() Lolusiu ta moja mata jest b. duuuza i kłade na podłodze zawsze od zawsze... myślałam ze kazdy tak robi
|
#1995 | |
|
Raczkowanie
|
agus87 przykra sprawa z tym złodziejami niech im ręce uschną
![]() bzyczka1 za chrzcinysandrunia1511 dużo zdrówka dla Mai matallewar dziadek kolegi odkładał emeryturę w skarpecie ![]() Cytat:
![]() ![]() ddaaiissyy Ty to masz sny ![]() Dziewczonka Najlepszego dla Alusi Gusiu Wszystkiego Najlepszego Dzień dobry nocka w miarę 2 pobudki nawet się wyspałam.my już po kościele, teraz sie biore za obiad a później spacerek. miłego dnia
|
|
#1996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Delicol - enzym trawiący laktozę, Gabrysia dostaje jedzonko ze słoiczka około 11-12 przed UU, zje i dobijam cycem do pełna ![]() co do rozszerzania to teoretycznie dzieci piersiowe po 6m zaczynają jeść coś innego, ale ja niedługo kończę przygodę z UU i wracam do pracy, dlatego chcę żeby jadła coś więcej, poza tym mam wrażenie że już nie do końca się najada z piersi kleiku jeszcze nie dawałam żadnego, bo Gabi nie miała w ustach mm, będę zagęszczać jak będziemy na butli Cytat:
niektóre dzieciaczki mimo wszystko mniej śpią niż inne ... musicie być cierpliwi |
||
|
|
|
#1997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My rozkładamy kanapę i tam kładziemy matę, bo na podłodze trochę chyba za zimno byłoby. Nie mamy ogrzewania podłogowego i mam wrażenie że trochę ciągnie. a mam??? wydaje mi się że ![]() Co do gniewania się panny młodej to czemu nie rozumie ona że masz malutką córeczkę???? nie przejmuj się wkrótce jej przejdzie. Nic mi się dziś nie chce. Obiad mam od wczoraj i chyba będzie jednodaniowy. MoniaK znalazłam na razie coś takiego będę szukać dalej i myśleć nad tym. na pewno odstawiam słodycze, dużo herbaty rumiankowej i owocowych będę pić, dużo kefirów, jogurtów, płatki owsiane, owoce itd.
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na panelach mam koc, a na kocu matę anula najważniejsze, że byłaś i panna młoda powinna to docenić! Nie miej wyrzutów sumienia, ja sobie nie wyobrażam wybyć na całą noc! dla tżi dla Zośki za przewrót! (nie martw się, jeszcze zobaczysz, jak fika )daisy hmm... no nie wiem, czekaj, idę zobaczyć ile simeticonu to będzie. Na dawkę (8 kropli) każą dać 19,75mg s. Myślę, że 2 kropelki to może być za mało. Ja bym spróbowała dać 4 (bo ona chyba dużych problemów nie ma? A w dzień w ogóle?) i zwiększać do 8, jeśli nie pomoże ![]() Nie wiem, może niech andziotek się ustosunkuje do mojej wypowiedzi... Mogłabyś? ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Edzik NADAL śpi. Przespał jedzenie o 11:30... ![]() O co kaman z tym jego spaniem? ![]() Tzn. ja się cieszę, ale on tyle NIGDY nie spał...
|
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
ja na podłodze,
Zosia też tak miała, dobrze że twardo anula ![]() panna młoda Cię zrozumie jak sama będzie miała dziecko ![]() szczęśliwej podróży życzę !!!!!!! ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
do tego balkon otwarty ![]() wychodzi na to, że hartuję dziewuchy
|
|
|
|
|
#2000 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i etra bedzie już super grzecznym chłopcem.
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczynki za mile slowa, wlasnie dzwonilam do mlodej, chyba mi juz wybaczyla ale kaca ma ogromniastego bo wrocily o 7!! mej rano
wiec ciezko sie z nia rozmawia )))powiem wam ze dziewczynki ktore tyle kilometrow na zlot same przyjechaly z dzieciakami, normalnie PODZIWIAM!! bo ja sie stresuje mega...... lolus, andziotku moja zoska tez na podlodze przy otwartym balkonie lezy na macie no cieplo jest chyba nie?poza tym czytalam gdzies ze na twardym najzdrowiej dobra juz jestem prawie zebrana i spakowana, czekam na TZta zeby mi to mala pierdziawke spakowal(auto z wypozyczalni ) i na tesciow (coby mi dziecko oddali ) i lece na Czewe.jeju jak ja za wami tesknie tu w tym biegu ciagle jestem i wpadam i doczytuje z doskoku gr.... |
|
|
|
#2002 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojej co z tymi malutkimi brzuszkami sie dzieje?
![]() Mam nadzieje, ze orzejdzie Gabi, Frankowi i Wiktorkowi ![]() Anula ach jak ja bym chciala taki masaz mmm... ![]() Matall wygracie, wygracie, bo my sie o to postaramy ![]() U nas dzisiaj brokuly w menu
|
#2003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem zmarzluch i pewnie z tego względu boję się tego hartowania
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-18 o 12:54 |
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Eda nadal śpi...
|
|
#2005 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki
U nas teraz podłoga zostanie Mamaoptymistka ja też zmarzluch ale Antka staram się tak nie uczyć, nie przegrzewać i nie przyzwyczajać do nadmiernego ciepła..Andziot ja karmię UU, mam zamiar tak długo ile się da bo do pracy nie wracam na razie.. i chce wprowadzać słoiki za miesiąc, czyli jak Anti będzie miał 4 miechy.. hmm ![]() a wg Ciebie w tej sytaucji nie powinnam? I raczej do 6 miesiąca czekać? Jak myslisz?---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Anula mam nadzieję, że jednak panna młoda nie obraziła się i zrozumie ![]() ![]() Szerokiej drogi kochana A ja wczoraj też miałam masaż.. 2o minut Mężula przegrał zakład i musiał mnie masować ![]() :roll eyes:Paulizia polecam wykorzystać TŻta |
|
|
|
#2006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz mam w domu 22 góra 23 stopnie i na długi rękaw ubieram. W nocy śpiochy długie i na to pierzynka cieniutka lub polarowy kocyk. A Ty jak ubierasz??? A czemu już od 4 m-ca chcesz rozszerzać dietę??????
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skądś się wziął ten 6 miesiąc, pewnie było mnóstwo badań na ten temat i ktoś stwierdził, że tak jest najlepiej, ale pewnie nie zawsze się to sprawdza, dla mnie uważam, że trochę to dziwne, bo niby karmić piersią do 6mż (oczywiście conajmniej) a po 6 rozszerzać dietę, to znaczy że jednocześnie musiałabym wprowadzać mm i inne produkty (jeśli chcę zakończyć karmić w 6mż) co innego jak się dalej karmi piersią, wtedy po mału wprowadzasz jedzonko i dalej UU poza tym drażni mnie to że jedni każą karmić do 6mż a inni każą wracać do pracy po 5mż to państwo jest chore !!! |
|
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
ale fajny ten Bobotic, własnie ulotkę przeczytałam. I malinowy
Mniam Malinowy ![]() to kupimy dziś Ona dopiero ma drugą noc takie jazdy - mam nadzieje, ze nie bedzie to trwało tyle matall co u Was w dzień w ogoóle nic
|
#2009 |
|
Zadomowienie
|
Andziot święte słowa
Ddaaiissyy bobotic jest pycha, ale Mati krzywił się niesamowicie jak go pił
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak czesto i ile mozna dac czopki voburcol ??
Raz dziennie caly???????????? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.

To w sumie 4 noc od początku istnienia mojego dziecka kiedy jestem niewyspana... a druga pod rząd..
kajam się za mojego synka... On znów śpi 

W dzień nadal śpi od rana do nocy... tylko w nocy coś nie teges.

jutro podejmę decyzję!
Czy to juz uzaleznienie?? 
- to niesprawiedliwe !!!!
za obrót
żeby było lepiej;
dla Alusi za 4 miesiące;

Miłego dnia dziewczyny.

a nic szczególnego ostatnie 2 dni nie jadłam