|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: dla Anastazji, spryciula mała ![]() Cytat:
Cytat:
Dziękujemy za głosiki i prosimy o nowe agaaga89 dziś głosik oddany
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bardzo dziękujemy za pamięć i głosy, można je oddawać do 23.09
![]() http://www.bobovita.pl/galeria_przebojowe_lato/985 Izunia też klikam
|
#2013 |
|
Wtajemniczenie
|
prunelle teraz mam nauczke,żeby nie chwalić swojego dziecka i nie wypowiadac tego głośno,tym bardziej jeżeli chodzi o spanie
Dziś począwszy od 21:30 pobudki co 2h,nad ranem wycie i wycie.Cały ranek i pzredpołudnie wycie,teraz zasnęła,ale nie sądzę żeby była w leszych humorze po przebudzeniu ![]() iza sprawa chrztu stoi w miejscu,w tygodniu mam zamiar sie nim zająć. W nocy mój kuzyn miał wypadek ![]() W dodatku ciocia jest w Irlandii u jego siostry-juz ją widze jak umiera z niepewności i co sie z nia tam dzieje
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-09-18 o 13:38 |
|
|
|
#2014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie nie chodzi o 2-3g glutenu, tylko o 2-3g zwykłej kaszy mannej ja tak rozumiem to co pisze w schemacie natomiast jeśli chodzi o mleczną Bobovita, to daję się właśnie 1 łyżkę stołową, bo tam jest jeszcze mm ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
tez tak myślę, już widzę te próby czy poleci czy nie ![]() ehhh czekam aż mała skończy 6 miesięcy żeby ruszyć pełną para z kaszką z butli, bo ja taka formalistka jestem
|
|
#2016 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy za komplementy kochane
Buka aż urosła z dumy ![]() Oliwierek tez w sprawie zębów ![]() a ja nocka nieprzespana...Oli niespokojny był wstawałam coś ponad 30razy (liczyłam ) żeby mu smoka dać... o 5 zjadł i spał do 7. no i jak wstał to zakrztusił się śliną i zaczął strasznie kaszleć... i to tak charcząco... potem znowu za jakiś czas i tak cały dzień kaszle takim mokrym kaszlem... mieliśmy dziś jechać do Oliwierka praprababci i po drodze zajechaliśmy do szpitala na ip i pediatra go zbadała osłuchowo ok ale ma lekko zaczerwienione gardło i katarek. kazała psikać sterimarem oczyszczać i nasivinem psikać i jakby był niespokojny przez te zęby to ibufen podać na noc. także uspokoiłam się a do babci nie pojechaliśmy bo nie radziła żeby go bardziej nie zaprawić. ja też dalej katar i gardło to jakaś epidemia w aptece powiedziała tżtowi farmaceutka że wysprzedała wszystkie preparaty na katar i na gardło. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ojej oby wyszedł z tego zdrowia zdrowia zdrowia!!!
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Dodałam kaszki manny wieloowocowej z Bobovity do mleka w butli,
tylko taką mam bez mleczną, jest po 6 miesiącu, zjadła ![]() chyba nie wyczuła owoców bo to tylko pół łyżki na 180ml.
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
iza brawo!
|
|
#2019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2020 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
przepraszam, że mnie nie ma ale rozłożylo mnie choróbsko straszne i jestem na antybiotyku i ledwo na oczy patrzę Cytat:
Cytat:
kazda kiedys to przejdzie, no chyba ze bedzie miala tak jak moja kolezanka ze jej corka majac 3 lata podchodzila do matki podnosila bluzke i sobie ciumkala ![]() Cytat:
Cytat:
![]() czarna a jak dodasz 1 łyzke manny do butli to nie wypije? ojej bardzo mi przykro |
||||
|
|
|
#2021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ego zdrówka życzę ![]() eirene zdrówka dla Olego ![]() coralady też w tym tygodniu zamierzam ruszyc z chrztem ![]() czekałam na brata urlop(Irlandia) ale chyba muszę zrobic zastępstwo bo chrzestna ma tez plany i musimy szybciej to zorganizowac.. ![]() izunia dzis zagłosowane i codziennie zresztą.. Wiktorek.. bardzo dziwny spokojny się zrobił od dwóch godzin drzemie z małymi przerwami na przytulenie do mamy smoczka ciumka i czujnie śpi..hmmm zaraz go chyba położe do łóżeczka.. coś mi się wydaje..tfu tfu.. ze coś go bierze.. co prawda katarku jeszcze nie ma ale.. rumieńce i zmrużone mokre od łez oczka mówią za siebie ![]() ach zeby to nie była choroba żadna.. ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- nelciax bardzo często jesteś naszym gościem .. może się przyłączysz i napiszesz coś o sobie.........---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- ach i jeszcze zapomniałam się pochwalic mój syn dziś w godzinach południowych pierwszy raz obrócił się sam z brzucha na plecki tak mu się to spodobało ze w jedną i drugą strone robił to za kazdym razem jak kładłam go na brzuszku ![]() cieszę się ogromnie bo on tak późno to załapał
|
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ![]() oby Wiktorek był zdrowy ![]() gratulacje dla zdolniachy ![]() mój zasypia teraz zjadł w 5minut mleczko 190ml ale z trójprzepływowego smoczka bo ja kaszkę manną dodaję. i nosek czysty oddycha normalnie tylko tak charczy jak był malutki to przy sapce tak charczał... i ten kaszel... chyba się i tak jutro wybierzemy do pediatry naszej niech jeszcze ona zobaczy.
|
|
#2023 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje ![]() mój kiedyś raz się z plecków na brzuch i zapomniał chyba jak to się robi Cytat:
dziś dostał samo mleko ale wypił tylko 200ml mleka ciekawe, już śpi lecę na taniec dobranoc |
||
|
|
|
#2024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my już używam smoczka 3 Cytat:
moja kaszę manną to normalnie ze smoka do mleka wypije
|
|
#2025 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My dzis bylismy na tych nieszczesnych urodzinach. Ja z Lenka poszlam na chwilke pozniej wrocilam do domu, zeby pospala, ale co zasnela to sie obudzila... wiec nie spala wcale, pozniej wzielismy ja do wozka i pospala z 30 minut. Popoludniu z katarkiem i oczkami bylo duuuzo lepiej, ale jednak od groma ludzi na tych urodzinach. Najadlam sie swinstw jak nie wiem... az mi sie w brzuchu przewraca... Lenka zasnela o 20.20 wyjatkowo szybko dzisiaj... ciekawe o ktorej sie obudzi... zjadla 160ml kaszki, wiec nie jest tak zle. Wydaje mi sie ze odkad zmieniamy mleko na NAN Lenka bardziej meczy sie z kupa... Wrzuce pare fotek do albumu Juz sie raz dziecko przebudzilo... dalam soczku i zasnela. Tatus poszedl dalej swietowac, ale jesli mala sie obudzi to juz poinformowalam, ze dzwonie po niego:P
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-18 o 21:03 |
||||
|
|
|
#2026 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz po prostu dodaję kaszkę manną i śpi 8-9godzin raz nawet 9,5 się zdarzyło ![]() Cytat:
tak ten trójprzepływowy, mojemu ciężko idzie bo my jeszcze zagęszczacz dodajemy i to mu zatyka normalny smoczek i dodatkowo ta kaszka. a tak normalne mleko pije z 3. Cytat:
![]() a czemu zmieniacie na nan bo przeoczyłam? fajne zdjęcia ![]() lecę
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Almiron(Bebilon w PL i Aptamil w UK) kosztuje tutaj 18€ a NAN (Nativa)9€
to jest glowny powod... tak czy siak przechodizmy juz na mleko 2, wiec to chyba najlepszy moment... ale jesli bedzie dalej takie kupki robila to pomysle nad mleczkiem z mniejsza iloscia zelaza.
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
szymelka dziękuję Ci za instrukcję
![]() n.ik.a wspopłczuję śmierci wujka... coralady mam nadzieję, że kuzyn wydobrzeje ada brawo dla synka ![]() A my byliśmy dzisiaj na zakupach w Lublinie. Mały trochę marudził w galerii, ale krótko, potem zjadł i poszedł spać i już spał prawie do domu, więc nie było tak źle Ja oczywiście mam wyrzuty sumienia, że sobie coś kupiłam, ale małemu kupiłam też czapkę, rękawiczki i taką osłonkę na szyjkę.No i chciałam kupić smoczek X i nie było.... |
|
|
|
#2029 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziękuje za słowa wsparcia
Nic konkretnego nie wiem oprócz tego,ze jest w spiączce,pewnie farmakologicznej ze względu na obrzęk Na domiar złego dowiedziałam sie dzisiaj jeszcze,że mój wujek ma coś poważnego z płucami-dziwna sprawa bo zaczęło sie od chrypki,która nie dała sie niczym zaleczyć,a teraz okazuje się,że to od płucTakie wiadomości zawsze spadają na człowieka z nienacka,czuje się tym wszystkim przytłoczona... A my dzisiaj z Tżetem pośmigalismy na motorze Lilka zostala z babcią ponad godzinę to chyba nasze pierwsze wspólne chwile bez dziecka
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tej kaszki manny to tylko 2-3g dajesz?
|
|
#2031 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
superCytat:
![]() My dzisiaj spędziliśmy dzionek na świeżym powietrzu z przyjaciółmi ![]() Alanek chyba nie dojadał przez ostatnie dni i wysztko go rozpraszało podczas jedzenia. Schudł 100g i waży 7900g. Dzisiaj nakarmiłam go w ciszy i nikogo nie było w pobliżu, tv wyłączony. Odrazu inne dziecko
|
||||||
|
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2033 |
|
Wtajemniczenie
|
eirene
tajka tity ego dziekujemy ![]() coralady rozumiem Twoje przytłoczenie.. trzymaj się kochana i myśl pozytywnie wiara i nadzieja daje poczucie bezpieczeństwa.. siłe do życia dla siebie i dla innych.. czasami musimy pogodzic się z sytuacją.. łatwiej wtedy jest życ.. ![]() ![]() kochana wiem co piszę.. i dzielę się z Tobą siłą którą w sobie już mam |
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
ego kiedyś nie tknęła z butli-teraz nie wiem-musiałabym spróbować...
|
|
#2035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazwyczaj to jakis hałas,albo ktoś sie krzą i ją to interesuje-wcześniej nic nie było ważniejsze od cycusia Interesuje sie światem moja pannica!
|
|
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Lena odkad przyjechalismy do ES musi byc karmiona w sypialni, albo jakos na uboczu w wozku inaczej nic nie zje... wierci sie, rozglada...
|
#2037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sęk w tym,że w mojej rodzinie to juz limit na nieszczęscia i tragedie powinien się wyczerpać,ale widać że jednak nie Mam nadzieje,że jednak nie będzie tak źle.Staram sie byc dobrej myśli.
|
|
|
|
|
#2038 |
|
Wtajemniczenie
|
patrycja dzieki
no właśnie patrycja .. ostatnio też zauważyłam że Wiko się strasznie rozprasza ostatnio przy jedzeniu.. dziś karmiłam go zamknięta w sypialni i przy wyłączonym tv.. moje dziecie śpi już od 17.. nie wiem jakiś słabiutki trochę przebudzał się tylko żeby trochę zjeśc.. przyznam że nawet go nie kąpałam i już nie będę.. nie miałam serca go wybudzac.. ![]() około 20 przebrałam go tylko i nakarmiłam śpi mocno jak narazie.. mam nadzieje że to tylko zmęczenie.. |
|
|
|
#2039 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, my dziś cały dzionek poza domem byliśmy. trochę spaceru, trochę zakupów a na koniec herbatka u jednej z sióstr.
natka brawo dla Anastazji ![]() moja nadal kiwa się na czworaczkach ![]() coralady współczuję takich smutnych wieści ![]() mam nadzieję że już limit złych wiadomości dla ciebie się wyczerpał nika współczuję śmierci wujka ada brawo dla syncia ![]() kurczę stałam dziś przed tymi kaszkami wszystkimi i nie widziałam tej co piszecie z Bobovity kaszy manny a właśnie myślałam czy coś takiego jest ![]() a jest tylko wieloowocowa taka???? kurde jutro pojadę chyba jeszcze raz bo to gotowanie kaszy manny trochę mnie wkurza ![]() w ogóle ten gluten mnie wkurza wszystko inne podaję tak ot tak a z tym trochę zachodu jest![]() moją Malwinę też wszystko rozprasza podczas karmienia, jak ktoś wejdzie w tej chwili do pokoju i coś powie to ta automatycznie wzrok na niego tak jaby chciała powiedzieć " czego chcesz ja tu teraz jem" ![]() wszystkim chorowitkom oczywiście życzę zdróweczka!!!!!! ![]() u nas katarku już prawie nie ma |
|
|
|
#2040 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny...
Dzieki za zyczenia zdrowia dla Nino ![]() Nie byl w stanie oddychac, musialam doslownie co 5 minut odciagac glutki, plakal przy tym ale jak juz bylo naprawde zle - lalo sie doslownie z noska - to lezal spokojnie i patrzyl na mnie tymi zalzawionymi oczkami jakby wiedzial, ze chce mu tylko pomoc i tylko tak bedzie mogl lepiej oddychac... ![]() Cala noc byl ze mna w lozku, spal na boczku, na mojej malej poduszce, bo inaczej byl placz nieziemski. Spal do za duzo powiedziane, raczej drzemal i budzil sie co 1h lub 2... Jestem wykonczona, bo w ciagu dnia spal malutko a jak raz chcialam sie z nim polozyc, to kiedy ja zasypialam on juz wlasnie skonczyl drzemke Teraz juz jest lepiej - spray do noska z sola morska, kladzenie glowki na podwyzszeniu, masc majerankowa oraz bardzo czeste czyszczenie noska pomogly mam nadzieje. Ide spac, tylko chcialam podczytac co u was ale i tak nie mam sily odpisywac, przepraszam Duuuuzo zdrowka wszystkim bombelkom Dobranoc
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

, a dzisiaj leżała sobie na brzuszku 

klask i: dla Anastazji, spryciula mała
jakby to był przystojny rehabilitant to bym to zrozumiała

Buka aż urosła z dumy