Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-18, 13:09   #2011
izunia233
Zadomowienie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Moje dziecko nie umie pic przez ten X,
nie wiem jak będę jej kaszkę podawać

chyba będę musiała wyciągnąć tą butle z Aventu i kupić smoczek 3przepływowy
A może spróbuj zrobić w starym smoczku większą dziurkę. Przecież kiedyś w ogóle nie było smoczków o różnych przepływach i rodzice sami robili dziurki ?

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Chciałam Wam powiedzieć, że dzisiaj Anastazja pierwszy raz sama usiadła.
Już od dawna siedzi sama jak ją posadzę, a dzisiaj leżała sobie na brzuszku patrzę a ona siedzi. Zdolniacha z niej

A u nas chyba też idą kolejne zęby, bo niemiłosiernie wkłada wszystko do buzi i strasznie się ślini
klask i: dla Anastazji, spryciula mała

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
super

nowy dzień a ja nie mam siły, od wieczora po kąpieli Natalka nie chciała jeść, spać, jak udało się ją nakarnić to spać nie chciała łóżeczko parzyło i do tego kolka okropna, tak głośno i okropnie chyba daawno nie płakała. Mi już ręce opadały bo nie widziałam co robić. W końcu od płaczu byla tak zmęczone że zasnęła. Ale za chwile to samo, koszmar jakiś. O 2 w nocy kolejna bopudka z mega płaczem - kolejna kolka chyba bo purty szły takie krotkie ale ostre nie wiem jak to opisać W nocy dodatkowo jakby się krztusiła co chwile, więc nie wiem czy to nie jakiś kaszel nam się zaczyna. Nad ranem też pare razy ostro pokaszlała ale narazie spokój. Jestem wykończona
Bidulka, wiem o czym piszesz. U nas też jak kolka dopadnie Maję i nic już nie pomaga to jest jakaś masakra. Ręce i cycki opadają. Tu masz kiedy jest gorączka:
  • 36–37ºC - temp. prawidłowa
  • 37,1–38ºC - stan podgorączkowy
  • 38,1–39ºC - gorączka średnia
  • 39,1–40,5ºC - gorączka wysoka
  • powyżej 40,5ºC - gorączka b. wysoka
http://www.rodzice.pl/niemowle/zdrow...mperature.html

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dzień dobry kochane nie było mnie kilka dni ale sporo się u nas działo. Najgorszym przeżyciem była nagła śmierć mojego ulubionego wujka i w związku z pogrzebem troszkę zamieszania. Musiałam tez pomóc kuzynce.

Kalinka wróciła na rehabilitację i teraz będziemy jeździć 2 razy w tyg. Mój leniuszek super się spisuje, nie płacze podczas ćwiczeń, nie marudzi tylko z zaciekawieniem ogląda salę gimnastyczną i przygląda się nowej rehabilitantce jakby to był przystojny rehabilitant to bym to zrozumiała
Po za tym czeka nas jeszcze godz. zajęć fotograficznych i nowe zajęcia plastyczne - wszystko w ramach bezpłatnego kursu na który uczęszczamy

Eirene1987 super ząbki moja Kala niestety nie chce pokazywać...jak tylko odsuwam jej wargę żeby zobaczyć to Mała wywala język...cwaniara...

dobra zabieram się za nadrabianie ale wcześniej idę zajrzec do męża i Małej bo najwyższy czas na pobudkę
Przykro mi bardzo z powodu wujka

Dziękujemy za głosiki i prosimy o nowe http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843

agaaga89 dziś głosik oddany

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 13:12   #2012
agaaga89
Zakorzenienie

Dziewczyny, bardzo dziękujemy za pamięć i głosy, można je oddawać do 23.09 może uda nam się troszkę zaoszczędzić na jedzeniu
http://www.bobovita.pl/galeria_przebojowe_lato/985

Izunia też klikam

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 13:22   #2013
coralady
Wtajemniczenie

prunelle teraz mam nauczke,żeby nie chwalić swojego dziecka i nie wypowiadac tego głośno,tym bardziej jeżeli chodzi o spanie

Dziś począwszy od 21:30 pobudki co 2h,nad ranem wycie i wycie.Cały ranek i pzredpołudnie wycie,teraz zasnęła,ale nie sądzę żeby była w leszych humorze po przebudzeniu

iza sprawa chrztu stoi w miejscu,w tygodniu mam zamiar sie nim zająć.

W nocy mój kuzyn miał wypadek Zderzenie czołowe dwóch samochodów-2 osoby zginęły,dwie w stanie cięzim w szpitalu,w tym on.Narazie nie wiadomo co mu jest i jak powazne są obrażenia.Wiadomo,że nie jest połamany,ale ma obrzęk mózgu
W dodatku ciocia jest w Irlandii u jego siostry-juz ją widze jak umiera z niepewności i co sie z nia tam dzieje.W nocy policja zapukała do babci,bo oni formalnie sa tam zameldowani cała rodzina,babcia wystraszona,pół dnia w kościele siedziała i sie modliła.Koszmar jakiś!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2011-09-18 o 13:38
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 13:47   #2014
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
prunelle teraz mam nauczke,żeby nie chwalić swojego dziecka i nie wypowiadac tego głośno,tym bardziej jeżeli chodzi o spanie

Dziś począwszy od 21:30 pobudki co 2h,nad ranem wycie i wycie.Cały ranek i pzredpołudnie wycie,teraz zasnęła,ale nie sądzę żeby była w leszych humorze po przebudzeniu

W nocy mój kuzyn miał wypadek Zderzenie czołowe dwóch samochodów-2 osoby zginęły,dwie w stanie cięzim w szpitalu,w tym on.Narazie nie wiadomo co mu jest i jak powazne są obrażenia.Wiadomo,że nie jest połamany,ale ma obrzęk mózgu
W dodatku ciocia jest w Irlandii u jego siostry-juz ją widze jak umiera z niepewności i co sie z nia tam dzieje.W nocy policja zapukała do babci,bo oni formalnie sa tam zameldowani cała rodzina,babcia wystraszona,pół dnia w kościele siedziała i sie modliła.Koszmar jakiś!
Współczuję nocki. Mam nadzieję, że Twój kuzyn wyjdzie z tego i wszystko będzie ok

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 13:50   #2015
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
no właśnie znalazłam jakiś przelicznik glutenu i tam pisze że 2-3g glutenu to 7,7g kaszy czyli 1 łyżka stołowa. dotyczy to kaszy mlecznej manny z bobovity. 2-3g glutenu to nie 2-3g kaszy. a ile łyżek zwykłej kaszy trzeba podać żeby były te 2-3g glutenu to chyba faktycznie tak jak ty piszesz tylko specjaliści wiedzą

wg mnie nie chodzi o 2-3g glutenu,
tylko o 2-3g zwykłej kaszy mannej

ja tak rozumiem to co pisze w schemacie

natomiast jeśli chodzi o mleczną Bobovita, to daję się właśnie 1 łyżkę stołową, bo tam jest jeszcze mm

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
A może spróbuj zrobić w starym smoczku większą dziurkę. Przecież kiedyś w ogóle nie było smoczków o różnych przepływach i rodzice sami robili dziurki ?

tez tak myślę,
już widzę te próby czy poleci czy nie

ehhh
czekam aż mała skończy 6 miesięcy żeby ruszyć pełną para z kaszką z butli,
bo ja taka formalistka jestem
Stary 2011-09-18, 14:21   #2016
Eirene1987
Zakorzenienie

dziękujemy za komplementy kochane Buka aż urosła z dumy
Oliwierek tez w sprawie zębów

a ja nocka nieprzespana...Oli niespokojny był wstawałam coś ponad 30razy (liczyłam ) żeby mu smoka dać... o 5 zjadł i spał do 7.
no i jak wstał to zakrztusił się śliną i zaczął strasznie kaszleć... i to tak charcząco... potem znowu za jakiś czas i tak cały dzień kaszle takim mokrym kaszlem...

mieliśmy dziś jechać do Oliwierka praprababci i po drodze zajechaliśmy do szpitala na ip i pediatra go zbadała osłuchowo ok ale ma lekko zaczerwienione gardło i katarek. kazała psikać sterimarem oczyszczać i nasivinem psikać i jakby był niespokojny przez te zęby to ibufen podać na noc. także uspokoiłam się a do babci nie pojechaliśmy bo nie radziła żeby go bardziej nie zaprawić.

ja też dalej katar i gardło to jakaś epidemia w aptece powiedziała tżtowi farmaceutka że wysprzedała wszystkie preparaty na katar i na gardło.

Cytat:
Już od dawna siedzi sama jak ją posadzę, a dzisiaj leżała sobie na brzuszku patrzę a ona siedzi. Zdolniacha z niej

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Kochane,co do kaszek. Raz jeszcze...

Dać najpierw małej pol łyżeczki kaszy manny do słoiczka jarzynowego,a dopiero później zaczynac podawac kaszkę z bezglutenową z Bobovity?
Chciałam jej juz dziś dać,ale kupiłam taką po 6 miesiącu z truskawkami-ponoc najpierw lepiej podać bezsmakową...

Co myślicie?

Ja już naprawdę jestem z tego zielona!
ja powiem ci nie mam żadnych kaszek dla dzieci kupiłam zwykłą błyskawiczną gotuję w garnuszku troszeczkę wody jak się zaczyna gotować wsypuję pół łyżeczki kaszy manny i chwilę gotuję wlewam do butelki dolewam wody odpowiednio potem mm wsypuję i podaję

Cytat:

ojej oby wyszedł z tego zdrowia zdrowia zdrowia!!!

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 14:26   #2017
iizabelaa
Zakorzenienie

Dodałam kaszki manny wieloowocowej z Bobovity do mleka w butli,
tylko taką mam bez mleczną,
jest po 6 miesiącu, zjadła
chyba nie wyczuła owoców bo to tylko pół łyżki na 180ml.
Stary 2011-09-18, 14:31   #2018
87czarna
Zakorzenienie

iza brawo!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 18:07   #2019
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:

ojej, to straszne, oby z tego wyszedł!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 18:22   #2020
ego_ego
Wtajemniczenie

witajcie
przepraszam, że mnie nie ma ale rozłożylo mnie choróbsko straszne i jestem na antybiotyku i ledwo na oczy patrzę

Cytat:

Chce kupić młodej buty na jesień, balerinki, zeby w samych skarpetach w wózku nie jeździła jak do tej pory
i na zimę coś ala emu

http://allegro.pl/soft-touch-sliczne...806910312.html
http://allegro.pl/buciki-dla-dziewcz...818973511.html
http://allegro.pl/bobas-buciki-niemo...826893874.html
superanckie te buciki, ja nie wiem co Olkowi kupic na zime
Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
rozumiem Cię, bo też bym się pewnie tak czuła, gdyby Krzyś nie chciał jeść z piersi, no ale tak widać musi być, dobrze, że pije z butli faktycznie, bo inaczej byłby problem dopiero, a skoro w nocy chce jeszcze jeść, to niech je sama nie wiem, co bym z tą laktacją zrobiła, pewnie zaczęłabym wygaszać, a może to chwilowe kaprysy? Montii synek też przez jakiś czas nie chciał pić z piersi
pamietasz jjak Olek robil mi sceny przy cycu i nie chciał jesc? na poczatku yo plakaam za kazdym razem, bo mimo ze go dokarmialam to cycus to zawsze cycus, ale to przechodzi, wytlumaczylam sobie ze taka kolej rzeczy i juz
kazda kiedys to przejdzie, no chyba ze bedzie miala tak jak moja kolezanka ze jej corka majac 3 lata podchodzila do matki podnosila bluzke i sobie ciumkala
Cytat:
Moje dziecko nie umie pic przez ten X,
nie wiem jak będę jej kaszkę podawać

chyba będę musiała wyciągnąć tą butle z Aventu i kupić smoczek 3przepływowy
kurcze szkoda, dla mojego juz terz nie ma roznicy czy to smoczek 1 czy 2 czy X jeszcze tylko z tego do kaszki nie jadł
Cytat:
gratulacje
czarna a jak dodasz 1 łyzke manny do butli to nie wypije?

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dzień dobry kochane nie było mnie kilka dni ale sporo się u nas działo. Najgorszym przeżyciem była nagła śmierć mojego ulubionego wujka i w związku z pogrzebem troszkę zamieszania. Musiałam tez pomóc kuzynce.
ojej bardzo mi przykro
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 19:12   #2021
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:

o matko.. współczuję bardzo..

ego zdrówka życzę

eirene zdrówka dla Olego

coralady też w tym tygodniu zamierzam ruszyc z chrztem
czekałam na brata urlop(Irlandia)
ale chyba muszę zrobic zastępstwo
bo chrzestna ma tez plany
i musimy szybciej to zorganizowac..

izunia dzis zagłosowane i codziennie zresztą..

Wiktorek.. bardzo dziwny spokojny się zrobił
od dwóch godzin drzemie
z małymi przerwami na przytulenie do mamy
smoczka ciumka i czujnie śpi..hmmm
zaraz go chyba położe do łóżeczka..
coś mi się wydaje..tfu tfu.. ze coś go bierze..
co prawda katarku jeszcze nie ma ale..
rumieńce i zmrużone mokre od łez oczka mówią za siebie
ach zeby to nie była choroba żadna..

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

nelciax bardzo często jesteś naszym gościem.. może się przyłączysz i napiszesz coś o sobie.........

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

ach i jeszcze zapomniałam się pochwalic
mój syn dziś w godzinach południowych
pierwszy raz obrócił się
sam z brzucha na plecki
tak mu się to spodobało ze w jedną i drugą strone robił to za kazdym razem jak kładłam go na brzuszku
cieszę się ogromnie bo on tak późno to załapał
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 19:48   #2022
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

eirene zdrówka dla Olego

Wiktorek.. bardzo dziwny spokojny się zrobił

pierwszy raz obrócił się
sam z brzucha na plecki

dzięki
oby Wiktorek był zdrowy
gratulacje dla zdolniachy

mój zasypia teraz zjadł w 5minut mleczko 190ml ale z trójprzepływowego smoczka bo ja kaszkę manną dodaję. i nosek czysty oddycha normalnie tylko tak charczy jak był malutki to przy sapce tak charczał... i ten kaszel... chyba się i tak jutro wybierzemy do pediatry naszej niech jeszcze ona zobaczy.

Stary 2011-09-18, 20:12   #2023
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
ego zdrówka życzę
pierwszy raz obrócił się
sam z brzucha na plecki
tak mu się to spodobało ze w jedną i drugą strone robił to za kazdym razem jak kładłam go na brzuszku

gratulacje
mój kiedyś raz się z plecków na brzuch i zapomniał chyba jak to się robi

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
mój zasypia teraz zjadł w 5minut mleczko 190ml ale z trójprzepływowego smoczka bo ja kaszkę manną dodaję. i nosek czysty oddycha normalnie tylko tak charczy jak był malutki to przy sapce tak charczał... i ten kaszel... chyba się i tak jutro wybierzemy do pediatry naszej niech jeszcze ona zobaczy.
a wiesz, że wczoraj zrobiliśmy mu mleko na noc z 210 wody z dodatkiem 1 łyżki kleiku kukurydzianego no i efekt był budzenia się co chwila i o 4 na równych nogach

dziś dostał samo mleko ale wypił tylko 200ml mleka ciekawe, już śpi

lecę na taniec
dobranoc
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 20:21   #2024
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
kurcze szkoda, dla mojego juz terz nie ma roznicy czy to smoczek 1 czy 2 czy X jeszcze tylko z tego do kaszki nie jadł
no widzisz a moja nie umie
my już używam smoczka 3

Cytat:
a ten smoczek to z Avent?

moja kaszę manną to normalnie ze smoka do mleka wypije
Stary 2011-09-18, 20:42   #2025
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
pierwszy raz obrócił się
sam z brzucha na plecki
Super

Cytat:
witajcie
przepraszam, że mnie nie ma ale rozłożylo mnie choróbsko straszne i jestem na antybiotyku i ledwo na oczy patrzę
zdrowka
Cytat:

mieliśmy dziś jechać do Oliwierka praprababci i po drodze zajechaliśmy do szpitala na ip i pediatra go zbadała osłuchowo ok ale ma lekko zaczerwienione gardło i katarek. kazała psikać sterimarem oczyszczać i nasivinem psikać i jakby był niespokojny przez te zęby to ibufen podać na noc. także uspokoiłam się a do babci nie pojechaliśmy bo nie radziła żeby go bardziej nie zaprawić.

ja też dalej katar i gardło to jakaś epidemia w aptece powiedziała tżtowi farmaceutka że wysprzedała wszystkie preparaty na katar i na gardło.
zdrowka
Cytat:
przykro mi...

My dzis bylismy na tych nieszczesnych urodzinach. Ja z Lenka poszlam na chwilke pozniej wrocilam do domu, zeby pospala, ale co zasnela to sie obudzila... wiec nie spala wcale, pozniej wzielismy ja do wozka i pospala z 30 minut. Popoludniu z katarkiem i oczkami bylo duuuzo lepiej, ale jednak od groma ludzi na tych urodzinach. Najadlam sie swinstw jak nie wiem... az mi sie w brzuchu przewraca...
Lenka zasnela o 20.20 wyjatkowo szybko dzisiaj... ciekawe o ktorej sie obudzi... zjadla 160ml kaszki, wiec nie jest tak zle.

Wydaje mi sie ze odkad zmieniamy mleko na NAN Lenka bardziej meczy sie z kupa...

Wrzuce pare fotek do albumu

Juz sie raz dziecko przebudzilo... dalam soczku i zasnela. Tatus poszedl dalej swietowac, ale jesli mala sie obudzi to juz poinformowalam, ze dzwonie po niego:P

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-09-18 o 21:03
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 21:04   #2026
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

a wiesz, że wczoraj zrobiliśmy mu mleko na noc z 210 wody z dodatkiem 1 łyżki kleiku kukurydzianego no i efekt był budzenia się co chwila i o 4 na równych nogach

dziś dostał samo mleko ale wypił tylko 200ml mleka ciekawe, już śpi
my jak dosypywaliśmy kleiku kukurydzianego też spał po tym 3 godziny
a teraz po prostu dodaję kaszkę manną i śpi 8-9godzin raz nawet 9,5 się zdarzyło

Cytat:

a ten smoczek to z Avent?

moja kaszę manną to normalnie ze smoka do mleka wypije

tak ten trójprzepływowy, mojemu ciężko idzie bo my jeszcze zagęszczacz dodajemy i to mu zatyka normalny smoczek i dodatkowo ta kaszka. a tak normalne mleko pije z 3.

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
zdrowka

Wydaje mi sie ze odkad zmieniamy mleko na NAN Lenka bardziej meczy sie z kupa...

Wrzuce pare fotek do albumu

a czemu zmieniacie na nan bo przeoczyłam?

fajne zdjęcia

lecę

Stary 2011-09-18, 21:08   #2027
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu zmieniacie na nan bo przeoczyłam?

fajne zdjęcia
Almiron(Bebilon w PL i Aptamil w UK) kosztuje tutaj 18€ a NAN (Nativa)9€ to jest glowny powod... tak czy siak przechodizmy juz na mleko 2, wiec to chyba najlepszy moment... ale jesli bedzie dalej takie kupki robila to pomysle nad mleczkiem z mniejsza iloscia zelaza.

Stary 2011-09-18, 21:10   #2028
Tity
Zakorzenienie

szymelka dziękuję Ci za instrukcję Mąż wyłączył to cholerstwo
n.ik.a wspopłczuję śmierci wujka...
coralady mam nadzieję, że kuzyn wydobrzeje
ada brawo dla synka
A my byliśmy dzisiaj na zakupach w Lublinie. Mały trochę marudził w galerii, ale krótko, potem zjadł i poszedł spać i już spał prawie do domu, więc nie było tak źle Ja oczywiście mam wyrzuty sumienia, że sobie coś kupiłam, ale małemu kupiłam też czapkę, rękawiczki i taką osłonkę na szyjkę.
No i chciałam kupić smoczek X i nie było....

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 21:19   #2029
coralady
Wtajemniczenie

Dziewczyny dziękuje za słowa wsparcia:cmok :

Nic konkretnego nie wiem oprócz tego,ze jest w spiączce,pewnie farmakologicznej ze względu na obrzęk Na domiar złego dowiedziałam sie dzisiaj jeszcze,że mój wujek ma coś poważnego z płucami-dziwna sprawa bo zaczęło sie od chrypki,która nie dała sie niczym zaleczyć,a teraz okazuje się,że to od płuc Najgorsze jest to,ze jego brat zmarł na raka płuc...

Takie wiadomości zawsze spadają na człowieka z nienacka,czuje się tym wszystkim przytłoczona...

A my dzisiaj z Tżetem pośmigalismy na motorzeLilka zostala z babcią ponad godzinę to chyba nasze pierwsze wspólne chwile bez dziecka

Fiodor Dostojewski
Stary 2011-09-18, 21:32   #2030
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
my jak dosypywaliśmy kleiku kukurydzianego też spał po tym 3 godziny
a teraz po prostu dodaję kaszkę manną i śpi 8-9godzin raz nawet 9,5 się zdarzyło

ale tej kaszki manny to tylko 2-3g dajesz?
Stary 2011-09-18, 21:35   #2031
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Dziękujemy za głosiki i prosimy o nowe http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843
zagłosowane
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bardzo dziękujemy za pamięć i głosy, można je oddawać do 23.09 może uda nam się troszkę zaoszczędzić na jedzeniu
http://www.bobovita.pl/galeria_przebojowe_lato/985
głosik oddany
Cytat:
mam nadzieję, że kuzyn wyjdzie z tego
Cytat:
a ja nocka nieprzespana...Oli niespokojny był wstawałam coś ponad 30razy (liczyłam ) żeby mu smoka dać... o 5 zjadł i spał do 7.
no i jak wstał to zakrztusił się śliną i zaczął strasznie kaszleć... i to tak charcząco... potem znowu za jakiś czas i tak cały dzień kaszle takim mokrym kaszlem...
30 razy
Cytat:

pierwszy raz obrócił się
sam z brzucha na plecki
super
Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Juz sie raz dziecko przebudzilo... dalam soczku i zasnela. Tatus poszedl dalej swietowac, ale jesli mala sie obudzi to juz poinformowalam, ze dzwonie po niego:P
pewnie, że tak i niech sobie tż nie myśli

My dzisiaj spędziliśmy dzionek na świeżym powietrzu z przyjaciółmi
Alanek chyba nie dojadał przez ostatnie dni i wysztko go rozpraszało podczas jedzenia. Schudł 100g i waży 7900g. Dzisiaj nakarmiłam go w ciszy i nikogo nie było w pobliżu, tv wyłączony. Odrazu inne dziecko

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 21:40   #2032
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
My dzisiaj spędziliśmy dzionek na świeżym powietrzu z przyjaciółmi
Alanek chyba nie dojadał przez ostatnie dni i wysztko go rozpraszało podczas jedzenia. Schudł 100g i waży 7900g. Dzisiaj nakarmiłam go w ciszy i nikogo nie było w pobliżu, tv wyłączony. Odrazu inne dziecko
Kurcze to nie ciekawie z tym chudnieciem... ale teraz pewnie zje ladnie i syzbko wroci do wczesniejszej wagi

Stary 2011-09-18, 21:44   #2033
ada32
Wtajemniczenie

eirene
tajka
tity
ego

dziekujemy

coralady rozumiem Twoje przytłoczenie..
trzymaj się kochana i myśl pozytywnie
wiara i nadzieja daje poczucie bezpieczeństwa..
siłe do życia
dla siebie i dla innych..
czasami musimy pogodzic się z sytuacją..
łatwiej wtedy jest życ..
kochana wiem co piszę..
i dzielę się z Tobą siłą którą w sobie już mam
Stary 2011-09-18, 21:46   #2034
87czarna
Zakorzenienie

ego kiedyś nie tknęła z butli-teraz nie wiem-musiałabym spróbować...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 21:50   #2035
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
\Alanek chyba nie dojadał przez ostatnie dni i wysztko go rozpraszało podczas jedzenia. Schudł 100g i waży 7900g. Dzisiaj nakarmiłam go w ciszy i nikogo nie było w pobliżu, tv wyłączony. Odrazu inne dziecko
Zauważyłam,że moją Lile też zaczynają rozpraszac od jakiegoś czasu różne rzeczy przy jedzeniu Zazwyczaj to jakis hałas,albo ktoś sie krzą i ją to interesuje-wcześniej nic nie było ważniejsze od cycusia Interesuje sie światem moja pannica!

Fiodor Dostojewski
Stary 2011-09-18, 21:51   #2036
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Zauważyłam,że moją Lile też zaczynają rozpraszac od jakiegoś czasu różne rzeczy przy jedzeniu Zazwyczaj to jakis hałas,albo ktoś sie krzą i ją to interesuje-wcześniej nic nie było ważniejsze od cycusia Interesuje sie światem moja pannica!
Lena odkad przyjechalismy do ES musi byc karmiona w sypialni, albo jakos na uboczu w wozku inaczej nic nie zje... wierci sie, rozglada...

Stary 2011-09-18, 21:55   #2037
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
coralady rozumiem Twoje przytłoczenie..
trzymaj się kochana i myśl pozytywnie
wiara i nadzieja daje poczucie bezpieczeństwa..
siłe do życia
dla siebie i dla innych..
czasami musimy pogodzic się z sytuacją..
łatwiej wtedy jest życ..
kochana wiem co piszę..
i dzielę się z Tobą siłą którą w sobie już mam
Dziękuje ada

Sęk w tym,że w mojej rodzinie to juz limit na nieszczęscia i tragedie powinien się wyczerpać,ale widać że jednak nie

Mam nadzieje,że jednak nie będzie tak źle.Staram sie byc dobrej myśli.

Fiodor Dostojewski
Stary 2011-09-18, 21:55   #2038
ada32
Wtajemniczenie

patrycja dzieki

no właśnie patrycja ..
ostatnio też zauważyłam
że Wiko się strasznie rozprasza ostatnio przy jedzeniu..
dziś karmiłam go zamknięta w sypialni i przy wyłączonym tv..

moje dziecie śpi już od 17.. nie wiem jakiś słabiutki trochę
przebudzał się tylko żeby trochę zjeśc..
przyznam że nawet go nie kąpałam i już nie będę..
nie miałam serca go wybudzac..
około 20 przebrałam go tylko i nakarmiłam
śpi mocno jak narazie..
mam nadzieje że to tylko zmęczenie..
Stary 2011-09-18, 22:04   #2039
Castia
Wtajemniczenie

hej, my dziś cały dzionek poza domem byliśmy. trochę spaceru, trochę zakupów a na koniec herbatka u jednej z sióstr.

natka brawo dla Anastazji

moja nadal kiwa się na czworaczkach

coralady współczuję takich smutnych wieści
mam nadzieję że już limit złych wiadomości dla ciebie się wyczerpał

nika współczuję śmierci wujka

ada brawo dla syncia

kurczę stałam dziś przed tymi kaszkami wszystkimi i nie widziałam tej co piszecie z Bobovity kaszy manny a właśnie myślałam czy coś takiego jest
a jest tylko wieloowocowa taka????
kurde jutro pojadę chyba jeszcze raz bo to gotowanie kaszy manny trochę mnie wkurza
w ogóle ten gluten mnie wkurza wszystko inne podaję tak ot tak a z tym trochę zachodu jest

moją Malwinę też wszystko rozprasza podczas karmienia, jak ktoś wejdzie w tej chwili do pokoju i coś powie to ta automatycznie wzrok na niego tak jaby chciała powiedzieć " czego chcesz ja tu teraz jem"

wszystkim chorowitkom oczywiście życzę zdróweczka!!!!!!
u nas katarku już prawie nie ma
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 22:08   #2040
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Hej dziewczyny...

Dzieki za zyczenia zdrowia dla Nino - chyba dzialaja, bo dzis jest juz znacznie lepiej ale w nocy...
Nie byl w stanie oddychac, musialam doslownie co 5 minut odciagac glutki, plakal przy tym ale jak juz bylo naprawde zle - lalo sie doslownie z noska - to lezal spokojnie i patrzyl na mnie tymi zalzawionymi oczkami jakby wiedzial, ze chce mu tylko pomoc i tylko tak bedzie mogl lepiej oddychac...
Cala noc byl ze mna w lozku, spal na boczku, na mojej malej poduszce, bo inaczej byl placz nieziemski. Spal do za duzo powiedziane, raczej drzemal i budzil sie co 1h lub 2...
Jestem wykonczona, bo w ciagu dnia spal malutko a jak raz chcialam sie z nim polozyc, to kiedy ja zasypialam on juz wlasnie skonczyl drzemke

Teraz juz jest lepiej - spray do noska z sola morska, kladzenie glowki na podwyzszeniu, masc majerankowa oraz bardzo czeste czyszczenie noska pomogly mam nadzieje.
Ide spac, tylko chcialam podczytac co u was ale i tak nie mam sily odpisywac, przepraszam
Duuuuzo zdrowka wszystkim bombelkom

Dobranoc

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości